עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by matan100,

שלום אז אני רוצה בבקשה מדריך למק בו מותכנת תוכנת עריכה של סרטים . תודה לבנתים )

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by ag43,

יש לי DOK שמטרתו לשמש כלי עזר במקרה של תקלה. על הDOK נמצאים מספר כלים ומערכות הפעלה במחיצות שונות: 1. מחיצה ראשית (PATRIOT) בגודל של 20GB המשמשת כDOK לכל דבר 2. מחיצה ראשית (GRUB) בגודל של 23MB - עליה נמצא הGRUB. (הסברים בהמשך) 3. מחיצה מורחבת שכוללת בתוכה מספר מחיצות לוגיות: 3א. מחיצה לוגית (HIREN) בגודל 320MB - עליה נמצא HIREN'S BOOT CD. ג 3ב. מחיצה לוגית (PORTABLE XP) בגול 512MB - כמו ששמה מרמז יש עליה גירסה ניידת של WINDOWS XPב. 3ג. מחיצה לוגית (GPARTED) בגודל של 120MB עם תוכנה לניהול מחיצות. 3ד. מחיצה לוגית (UBUNTU) בגודל של 9.5GB עם מערכת הפעלה קובונטו. השמות בסוגריים הם שמות המחיצות כדי למנוע בלבול. כל המחיצות מפורמטות בFAT (לפי הנפח 16\32) באופן עקרוני החלטתי…

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by alonezer,

היי, מאז ששידרגתי למאקינטוש האינטרנט איטי בטירוף.. יש איזה הגדרות מסוימות שכדאי להגדיר? בראוטר/מאק

• 0 תגובות
    • 927 צפיות
  4. Started by ori155,

לפני כחודשיים וחצי "עידכנתי" את המחשב שלי לאובנטו, וקניתי מגבר של Harman kardon דגם AVR137 וחיברתי אותו בכבל coaxial. אבל היתה לי בעיה, המחשב לא מעביר את המוסיקה בקידוד של 5.1 למגבר. ועכשיו, אחרי שאני מרגיש בטוח יותר באובנטו אני רוצה לסדר את זה. עכשיו, אם מישהו יוכל לתת לי הסבר קצר בנוגע לכול הקטע של בקרת העוצמה באובנטו, ומה ההבדל בין HDA Intel (Alsa mixer) לבין Realtec ALC888(OSS Mixer) ולבין כל שאר הדברים שנמצאים בבקרת העוצמה זה יוכל לעזור לי מאוד. בתודה, אורי.

• 0 תגובות
    • 826 צפיות
  5. Started by ordan,

טיקאסט 106 עם עדי רביד ובעז אורדן. כרגיל, מקים, אפל, מיקרוסופט והרבה איפון. להנאתכם. בעז אורדן אתר הטיקאסט: www.tcast.co.il

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by J0n1,

יש לי PB3 ישן ורצה עליו MAC OS 9 ניסיתי להתקין לינוקס לצורך העניין אבל לא הצלחתי, בעיות מפה ועד הודעה חדשה (אם למישהו יש נסיון בזה אשמח לשפוך את צרותי בנושא) אז חשבתי לוותר על הלינוקס ולחפש כבר תוכנה לMAC. יש אחת כזאת? אם כן - האם היא רצה גם על מערכות יותר ישנות מOSX ואיזה מקלט צריך? שאלה נוספת הנגררת מהעניין: האם ניתן לחבר את המטען של הPB למצת באוטו? תודה

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. שלום לכולם, אני חדש במקינטוש ויש לי MAC BOOKPRO עם מערכת הפעלה 10.5.2. אני מחובר ברשת עם כבל מוצלב כאשר המחשב הראשי עם האינטרנט (של הכבלים דרך מודם של מוטורולה שמחובר לכרטיס רשת השני) הוא ווינדוס XP. המקינטוש מזהה את הרשת ובמקינטוש אני מצליח לראות את הקבצים שאני משתף דרך הווינדוס אבל יש לי 2 בעיות: 1) אני לא מצליח לגלוש באינטרנט דרך המקינטוש. 2) דרך הווינדוס אני לא מצליח לראות את הקבצים שאני משתף במקינטוש. אם אני מחבר את הכבל רשת שמחובר למקינטוש למחשב נייד של LENOVO אני מצליח גם לגלוש וגם לשתף את הקבצים בשני הכיוונים בלי שום בעיה. במקינטוש הפעלתי את file sharing + printer sharing + Internet sharing. אין לי כסף לראוטר משום סוג ולכן זו לא אופציה. אני חשבתי שברגע שאני מחובר…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by ordan,

זהו טיקאסט 107, להבדיל מהטיקאסט של שבוע שעבר שהיה 106 ובקלילות האופיינית לי קראתי לא בטעות 107, אין כפילות, סתם אהאבליות שלי. עדי רביד ובעז אורדן באולפן מתווכחים ומספרים את החדשות האחרונות מעולם הטכנולוגיה בכלל ומעולם האפל והמקינטוש בפרט. כמו כן ניתנים במשדר הזה פרטים נוספים על ארוע הטיקאסט שיערך ב 27/7/09 בקפה iCaffe של רן בן ארי. עוד פרטים ואפשרות הרשמה בכתובת: http://www.tcast.co.il/event בעז אורדן

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by omrik10,

האם יש איזה שהוא כלי או כל דרך לראות הודעות מהסוג הנ"ל נשלחו, התקבלו, נזרקו וכדומה (חוץ מ netstat שלא נותן מספיק אינפורמציה).

• 0 תגובות
    • 860 צפיות
  10. Started by voxmonster,

שלום חברים מחפש מידע על HP UX ו-SUN SOLARIS היסטוריה הווה ועתיד תודה מראש

• 0 תגובות
    • 885 צפיות
  11. עיקרי החדשות השבוע מתרכזות באפל עם עוד קצת איפון וחדשות על ניידי מקינטוש, קצת מיקרוסופט עם החנויות שהיא מתעתדת לפתוח ואופיס 2010 ועוד חדשות ממרחבי מרחב הטכנולוגיה, ככול שהתיר הזמן. אני מזכיר לכולם את ארוע הטיקאסט ב 27/7 שיכלול פאנל מומחים בנושאי אודיו, וידאו, פיתוח תוכנה ומקינוטוש בכלל. הערב יכלול כמה מילים מכל חבר בפאנל ואחרכך שאלות ותשובות עד שיזרקו אותנו מהמקום. פרטים והרשמה ב: www.tcast.co.il/event נתראה שם. בעז אורדן

• 0 תגובות
    • 997 צפיות
  12. טיקאסט של יום חול עם שלל חדשות ועידכונים ככל שסיפקו אתרי האינטרנט השונים והתיר הזמן. ארוע הטיקאסט הגדול www.tcast.co.il/event ביום שני זה ה 27/7 באייקפה. נפל דבר בארצינו, נירשמו עשרות אנשים וגם שילמו עשרות אנשים. מטבע הדברים הארוע עם כך אמנם יתרחש ביום שני בערב והפאנל של האנשים הנבונים שקיבצנו עבורכם ינסה להשכיל אתכם ולהיענות לבקשותכם ושאלותכם. קדימה, הכו את המומחים :-) בימים הקרובים עד הארוע השתמשו בפורום הטיקאסט לעידכונים אחרונים או אם מתעוררת שאלה. המייל שלי לבירורים boaz@tcast.co.il. האזנה נעימה

• 0 תגובות
    • 942 צפיות
  13. Started by ordan,

טיקאסט 110 הוקלט רק ימים מספר אחרי כנס מאזיניי הטיקאסט המוצלח. יותר משישים מאזינים טרחו ובאו למקום מבודד ומרוחק ונהנו מערב מלא אנשים נבונים ומעניינים, שיחות מרתקות ואוכל טעים להפליא. הארוע היה כל מה שקיוויתי שיהייה וכלום ממה שחששתי. כנסיון כלים ראשון הארוע היה הצלחה הרבה מעל שצפיתי ולכן אני מכריז קבל עם ועדה, יהיה כנס טיקאסט שני, כבר באוקטובר. תמונות ורשמים מהארוע הנוכחי בכתובת: www.tcast.co.il/event אחרי כל זה גם תוכנית הוקלטה. השבוע עם הגרסאות החדשות לתוכנות הפרו של אפל, מיקרוסופט גוגול ויהוו מככבות כרגיל ואיך אפשר בלי ההתיחסות השבועית לפאלם פרה? כל זה ועוד חדשות מעולם הטכנולוגיה בתוכנית. באולפן הממוזג היו כרגיל עדי רביד ובעז אורדן. אתר הטיקאסט: www.tcast.co.il

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by liorperets82,

http://store.apple.com/us/browse/home/shop_mac/family/mac_pro?mco=MTE3MDU המחשב שאני רוצה עולה 3299 דולר ועם תוספות 4150 דולר 1. השאלה איך מביאים דבר כזה לארץ(יש חבר בארה"ב אם זה עוזר) 2. האם יש על היבוא מיסים ואם כן אז כמה 3. ראיתי באתר של אפל שאפשר לשלם בתשלומים, האם זה אפשרי ועד כמה הם פורסים 4. מה היא עלות המשלוח תודה לעוזרים

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. אני רוצה ש-GIMP יהיה ברירת המחדל של התמונות שלי. כשאני עושה דבל קליק על תמונה אני רוצה שהיא תיפתח עם GIMP. היום היא נפתחת עם Eye of GNOME ובשום פנים לא הצלחתי לגרום לה היפתח ישירות עם GIMP. לא קליק ימני, לא חיפוש ברשת, שום כלום. אני עובד עם אובונטו 9.04 כ-OS ו-GIMP 2.6.

• 0 תגובות
    • 871 צפיות
  16. Started by ordan,

בטיקאסט 113 שני נושאים ראשיים, הראשון, הרי אי אפשר להתעלם מזה, השקת נמר השלג שארעה יום אחרי הקלטת תוכנית זאת. כמה סקירות קצרות ונקודות חשובות בקשר לזה. הנושא העיקרי השני היה תגובותיכם הרבות במיילים, בפורומים ודרך טוויטר שהגיעו אחרי תוכנית 112. ניסינו להתיחס לכמה שיותר מהן במשך התוכנית. בין לבין התעמקנו בשאר החדשות מהעולם הטכנולוגי ואפילו הספקנו לענות לכמה מהשאלות שהגיעו דרך טוויטר. כנסו לאתר הטיקאסט http://www.tcast.co.il ודרכו תוכלו להגיע לשאונוטס המועלים מדי שבוע על יד פיטר לוי, לפורום ולספר האורחים החדש של הטיקאסט, הכל באתר. כתמיד, עיקבו אחרי הטיקאסט בטוויטר http://www.twitter.com/tcast ושלחו הערותיכם ושאלותכם, אנחנו נתיחס אליהם במשדר הבא. אם בא לכם סתם לשלוח מייל אני …

• 0 תגובות
    • 961 צפיות
  17. Started by masmddr,

שלום. אני מתקשה להריץ את Iron על Slackware 12.2 ואשמח לקצת עזרה. כדי לעמוד בדרישות שלו עדכנתי את glibc לגרסאה 2.9 ואת gcc לגרסאה 4.4.1. (על הדרך גם את הקרנל ל 2.6.30.5 סתם בשביל בכיף) . Iron רץ אבל לא בדיוק עובד, שאני מפעיל אותו אני מקבל בקונסול: וכול כתובת שאני מנסה לגלוש אליה אני מקבל מיד את השגיאה של "משהו השתבש בהצגת הדף". יש למישהו מושג כיצד אפשר לתקן את זה? Slackware 12.2 Kernel 2.6.30.5 KDE 3.5.10

• 0 תגובות
    • 991 צפיות
  18. הפצה שעובדת עם win7/vista/xp ישמש לשרת קבצים ביתי וגיבוי ל - 2 מחשבים ברשת קווית + מחשב נייד ברשת אלחוטית בעל דרישות חומרה נמוכות, שיעבוד עם מפרט כזה: מעבד AMD Sempron 140 - מעבד חד ליבתי 1GB של זיכרון תמיכה בדיסקים קשיחים של מעל 1GB תודה

• 0 תגובות
    • 985 צפיות
  19. Started by arielmazin,

ניסתי להמיר bgl ל dict במערכת הפעלה ווינדוס וניסיתי בעזרת מדריכים שונים לעשות זאת ומשום מה לא הצלחתי ובחלקם לא הבנתי מה לעשות כי הכול ללינוקס לכן, אני מבקש שאם מישהו יכול לעזור לי ליצור את הקובץ או להסביר לי איכשהו אני אודה לו מאוד בברכה, אריאל

• 0 תגובות
    • 941 צפיות
  20. Started by imac,

שלום, זמן רב שלא כתבתי משהו מועיל על גבי הפורום . לא נגעתי בלינוקס תקופה ארוכה מכיוון שקניתי מחשב חדש, ולא חשבתי שלינוקס יוציא את המיטב ממנו... עכשיו אחרי שחרשתי עליו, החלטתי שוב ולהתנסות בחווית הלינוקס... אוקיי זה התחיל עם התקנה של ההפצה הרגילה של Ubuntu, אחר כך Linux Mint שהיא אחלה הפצה אבל עדיין הרגשתי שזה לא מה שאני מחפש... בגישושים באינטרנט מצאתי את ההפצה Crunch Bang Linux או #! . היא מבוססת על OpenBox (ואני חולה על מינימליסטיות) מבטיחה Boot Time מהיר מהרגיל ומהירות שאני לא רגיל אליה. ההתקנה בוצעה תוך כמה דקות - ממליץ לכולם כאשר אתם מתקינים הפצות לינוקס להשתמש ב- Unetbootin - תוכנה שמאפשרת להפוך כל DiskOnKey להתקנת לינוקס Bootable, וגם לא לשכוח מהיר הרבה יותר…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by TPack,

קבלו ביטול (מצטער), על רוב השאלות שלי יש מענה בFAQ .. אני אשתמש באשכול הזה במידה ויצוצו עוד שאלות.

• 0 תגובות
    • 901 צפיות
  22. כבר הרבה זמן אני לא מצליח להתקין לינוקס על הנייד וחשבתי ללכת למפגש כזה שיעזרו לי להתקין... מישהו יודע אם בסוכות אולי יהיה מפגש בבר אילן?

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by ordan,

טיקאסט 116 יוצא כמה ימים בלבד אחרי שהעלנו לאוויר את טיקאסט 115. הרבה חדשות וחידושים לא היו בין 115 להיום. כמו תמיד גוגול, אפל, מיקרוסופט ושאר ירקות. גם השבוע האתנחתה המוזיקלית שייכת ללהקת מג'נטיק שמאזיננו טל שקד חבר בה ולעונג לנו להשמיע משיריה. שם השיר השבוע: Dear. אנא עיקבו אחרי השואו נוטס ב http://www.tcast.co.il/shownotes ונשמח עם תיצטרפו לקהילתנו המתפתחת ב http://www.tcast.co.il/forum. יום כיפורים קל ונעים לכולם בעז אורדן

• 0 תגובות
    • 915 צפיות
  24. Started by sSs Dragon,

שלום, יש לי מדפסת שמחוברת למחשב עם ווינדוס XP ואני רוצה להתחבר אליה מהמק. כשאני עושה שיתוף למדפסת בווינדוס ומוסיף אותה למק, אני שולח קובץ להדפסה, הוא עובר מהמק לווינדוס ונתקע שם.. רעיונות, עצות ופתרונות יתקבלו בברכה

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by DUDEnamE,

נתחיל מזה קבלת תמחשב עם סיסמא כלשהיא שאני לא יודע אותה אז חיפשתי באינטרנט איך מאפסים סיסמא עשיתי מדריך מסויים הפעלתי מחדש זה פתח לי כאילו התקנה מחדש של המחשב עכשיו אני רואה רק חלק ממסך ההתקנה הוא כאילו תקוע בצד ואני לא יכול לראות אותו בגלל הרזולציה קטנה מידי או משו כזה משו מוזר ברמות מישהו נתקל בזה בעת התקנת מק?[br]פורסם בתאריך: 4.10.2009 בשעה 19:54:51 אפשר לנעול הצלחתי מי שמועניין לדעת איך מאפסים סיסמא לאדמין שלו במאק בלי דיסק אני ישמח

• 0 תגובות
    • 829 צפיות

דיונים חדשים בפורומים