לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני די חדש בעולם הזה, אז תהיו עדינים איתי (במיוחד אתה קרפד). אני מעוניין להשתמש בשרת LINUX בתור שרת POP3, כלומר שתוכנות צד שלישי יוכלו לגשת אליו ולמשוך ממנו מיילים. אני אשמח לכל מידע בנושא. תודה.
-
- 3 תגובות
- 847 צפיות
-
-
מישהו מכיר שרתים שמחזיקים קבצי DVD של גירסאות ישנות של אובונטו, קובונטו, פדורה? :
-
- 2 תגובות
- 846 צפיות
-
-
התקנתי את הRED HAT ואז התקנתי את ה IP COP עכשיו שתי שאלות 1. המחשב הזה הולך להיות סרבר ובהתקנה של הIP COP בחרתי GREEN + RED (יש לי מודם של כבלים) , זה הבחירה הנכונה ? 2. אחרי שהתקנתי , סיים והכל עברתי להגדרות עשיתי RESET הוא מבקש ממני סיסמא , והסיסמא לא נכונה .. זה לא שאני לא יודע את הסיסמא שלי פשוט לא מובן לי... תודה לכל העוזרים
-
- 0 תגובות
- 846 צפיות
-
-
אז היום אני הולך להתקין לינוקס בפעם הראשונה הורדתי את האובונטו החדש אני מניח שעם ההתקנה אני אסתדר למרות שזו הפעם הראשונה. רציתי לדעת איך אני יוצר מערך רייד 0 אני עם שלושה דיסקים זהים של 80 ג'יגה סאטה 2 והלוח הוא ASUS P5WD2E-PRIMIUM עם בקר רייד של אינטלIC7R כל המפרט בופיע בצד תודה מראש שחר משתמש לינוקס מתחיל
-
- 0 תגובות
- 845 צפיות
-
-
היי מה קורה אחים שלי איך מישתמשים ב-MD5sum לבדיקת תקינות הקובץ ,קראתי באתרים שמצאתי ב-google אבל לא הבנתי ואיך צורביםאת ההפצה linux phlak שמורדים מהאינטרנט ?? תודה לכל העוזרים
-
- 1 תגובה
- 845 צפיות
-
-
שלום אני מתעניין בלינוקס כבר הרבה זמן ואפילו כבר ניסיתי את אחד (מנדריבה) אבל יש לי כמה בעיות... 1. אני טכנאי ככה שאני צריך להשתמש בוינדוס, שאני אומר להשתמש אנ מתכוון שאני ידע איך עובדים איתה וילמד אותה כמה שיותר.... 2. משחקים שלא עובדים בלינוקס... אני יודע שיש wine וכל אלה אבל חלק מהפתרונות עולים כסף או שלא עובדים ב 100% אם בכלל אני כבר רוצה לעבור ללינוקס סופית חשבתי על UBUNTU יש אותה בעברית?
-
- 2 תגובות
- 845 צפיות
-
-
אני מחפש פונט טוב לתכנות ועד כה, הפונט הכי טוב שנתקלתי בו הוא אותו Monospace פונט בסיסי של לינוקס! שום פונט שמצאתי בשביל וינדוס לא מגיע לרמה שלו. אז אם מישהו יודע מהיכן אפשר להוריד גרסת fon/ttf/pcf שלו, אני אהיה שמח ביותר אם יתנו אותה בקישור. תודה, מתכנת משועמם. ;D
-
- 0 תגובות
- 845 צפיות
-
-
יש פה מישהו שמשתמש בסוזה 9.3 ?? ואם כן איך מגדירים את המקורות של החבילות, כי מתי שאני משנה את המקור של ההתקנה זה עדיין מבקש את הדיסקים תודה לכל העוזרים
-
- 2 תגובות
- 845 צפיות
-
-
שלום. התקנתי לא מזמן לינוקס (אובונטו 6.10) במקביל לחלונות XP (יצרתי שתי מחיצות חדשות אחת בext2 - כי ext3 לא עבד ואחת swap). בעיקרון הכל עובד די בסדר, יש חיבור לאינטרנט (ראוטר) ואני פחות או יותר מסתדר. עם זאת, ישנה בעיה. אני לא מצליח לגשת לקבצים משותפים על המחשב שמריץ לינוקס מתוך מחשבים אחרים ברשת (שמריצים חלונות) כל פעם שאני מנסה להיכנס הוא דורש ממני שם משתמש וסיסמא. אני מספק לו את שם המשתמש והסיסמא שלי והוא לא נותן לי להכנס. חיטטתי בגוגל ומצאתי את התשובה הזו: ניסיתי לעשות מה שהוא אמר , אבל, הוא לא נותן לי לשמור את הקובץ - אומר שאין לי מספיק הרשאות. ניסיתי להיכנס כroot אבל הוא לא מקבל את הסיסמא שלי... הלכתי הלאה באותו ת'רד והפותח של ההודעה אמר: גם זה לא עב…
-
- 0 תגובות
- 844 צפיות
-
-
לחברי הפורום שלום רב, יש לי עכשיו WIN XP SP2 בכונן אחד, ואני מעוניין להתקין בכונן נפרד את UBUNTU. עכשיו, איך אני מתקין את UBUNTU כך שיהייה לי אפשרות לבחור בהתחלת ההפעלה של המחשב איזה מערכת אני רוצה להפעיל?( XP או UBUNTU) משהו כמו בזמנו היה לי XP ו 2000 אז היה BootUp manager/startUP manager או איך שקוראים לזה, בהתחלה (מסך שחור) שאפשר לי לבחור איזו מערכת אני רוצה להפעיל.. באילו דרכים אני יכול לעשות דבר כזה? והשאלה החשובה מכולן: האם הWIN יזהה את המחיצה של הLINUX? תודה מראש לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 844 צפיות
-
-
שלום אני מנסה להפעיל את התוכנה בעזרת WINE הכל עובד אבל יש בעיה .. הוא מבקש דירטיקס מאיפה אני יכול להיא דירטיקס זה בכלל אפשרי?
-
- 0 תגובות
- 844 צפיות
-
-
היי, שוב, אני לא יודע אם זה בסדר לפתוח ת'רד חדש, אבל נראה לי שהנושא הקודם כבר לא רלוונטי לשאלות שיש לי... החלטתי להתקין את הפדורה. מנדרייק עולה כסף בגרסא הסופית, ועם גרסת ה FTP אני פוחד להתעסק. מביקורת אחת שקראתי, וממה שאמרתם פה בפורום הבנתי שאין יותר מדי הבדל. את ה SUSE, רק כדרך אגב, לא בדקתי בכלל. השאלה היא כזו: חשבתי להתקין היום את הלינוקס לצורך זה אני מפרמט את המחשב ומחלק את המחיצות מחדש עם ההתקנה של ווינדוס 2000 ככה שתהיה מחיצה של 20 ג'יגה ומחיצה של 60 ג'יגה. אחרי שאני אסיים להתקין את הוינדוס אני אתקין במחיצה הריקה של ה-60 ג'יגה ואתן להתקנה לחלק את המחיצות הפנימיות. 1. איך אני יוצר מצב שבו אני אוכל לבחור איזו מערכת הפעלה אני רוצה בבוט? 2. איזה דרייברים אני צריך להורי…
-
- 2 תגובות
- 844 צפיות
-
-
מספר שאלות לי, 1. יש בלינוקס תוכנת הקלטה שתומכת בהקלטת ערוצים? (סטייל COOL EDIT PRO למשל) 2. עד כמה הקרנל החדש (2.6) טוב?
-
- 1 תגובה
- 844 צפיות
-
-
http://www.blackviper.com/Articles/OS/InstallRH80/installrh8-1.htm תהנו !
-
- 0 תגובות
- 844 צפיות
-
-
אני רושם startx ומקבל הודעת error ארוכה שמסתכמת ב fatal error cant find screen או משהו דומה וב error 104 איך אני מגדיר מסך?? (samsung syncmaster 753df) זאת פעם ראשונה שאני מתקין לינוקס ואין לי מושג איך עובדים בשורת פקודה שם
-
- 0 תגובות
- 844 צפיות
-
-
שלום, אני משתמש בקרנל 2.6.12-12 הבעיה מתוארת בתמונה המצורפת... תודה HaimTS [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 843 צפיות
-
-
נתחיל מזה קבלת תמחשב עם סיסמא כלשהיא שאני לא יודע אותה אז חיפשתי באינטרנט איך מאפסים סיסמא עשיתי מדריך מסויים הפעלתי מחדש זה פתח לי כאילו התקנה מחדש של המחשב עכשיו אני רואה רק חלק ממסך ההתקנה הוא כאילו תקוע בצד ואני לא יכול לראות אותו בגלל הרזולציה קטנה מידי או משו כזה משו מוזר ברמות מישהו נתקל בזה בעת התקנת מק?[br]פורסם בתאריך: 4.10.2009 בשעה 19:54:51 אפשר לנעול הצלחתי מי שמועניין לדעת איך מאפסים סיסמא לאדמין שלו במאק בלי דיסק אני ישמח
-
- 0 תגובות
- 842 צפיות
-
-
אני רוצה להכין לי גיבוי, מסודר במקרה ו... עכשיו אני יודע איך, לקבל את כול החבילות שמותקנות, והלכניס אותן לקובץ. על ידי שאני עושה ככה dpkg -l > ~/packconf אבל זה נותן לי כזה קובץ Desired=Unknown/Install/Remove/Purge/Hold | Status=Not/Installed/Config-files/Unpacked/Failed-config/Half-installed |/ Err?=(none)/Hold/Reinst-required/X=both-problems (Status,Err: uppercase=bad) ||/ Name Version Description +++-======================================-==================================================-============================================ ii acpi 0.09-1 displays information on ACPI devices ii ac…
-
- 2 תגובות
- 842 צפיות
-
-
התקנתי את הדפדפן על מחשב באוניברסיטה הוא נותן לי להיכנס רק לאינטראנט אבל לא שום דף אינטרנט (לא בארץ, וחלא בחו"ל). ניסית לבדוק את הגדרות הsecurety, אבל לא מצאתי ישועה. יש למישהו עצה?
-
- 1 תגובה
- 842 צפיות
-
-
שלום לכולם אני חדש כאן וכן בלינוקס, הורדתי את DVD למחשב 64 BIT וניסיתי להתקין אבל הכי רחוק שהגעתי זה למסך האופציות הראשוני . לא משנה איזה אופציה בחרתי המחשב עשה ריסט . המחשב הוא מחשב דיי חדש(פנטיום 4 .3 תמיכה ב 64 BIT לוח ASUS P5LD2 וכרטיס מסך PCI EXP אם משהו יכול לעזור אני אשמח ICQ 38644508 מייל:matti_s@zahav.net.il בתודה מראש מתי
-
- 0 תגובות
- 842 צפיות
-
-
הוא מחובר בUSB, אני משתמש בSUSE 10 כעיקרון אני לא רוצה ממש לנסות להגדיר משהו בשביל לא להרוס =\ אני מחובר דרך HOT וספקית בזק בין לאומי. מישהו יודע מה אני צריך לעשות ?
-
- 1 תגובה
- 842 צפיות
-
-
משיהוא מכיר ראוטר מבוסס לינוקס שאפשר להוריד ? מה דרישות החומרה שלו ?
-
- 2 תגובות
- 842 צפיות
-
-
הורדתי את ה-iso של ה-dvd, עוד לא קניתי נרו אז הורדתי טרייל של אלכוהול 120% והצריבה נראתה חלקה (פעם ראשונה שאני צורב דיוידי) ואז פשוט עשיתי בוט והגעתי למסך התקנה של לינוקס שלוחצים אנטר להתקה ו-f1 לעוד אפשרויות, כבר פה החלו הבעיות כי כבעל zboard המקלדת לא ממש פועלת בתוכנת התקנה, אבל אפשר לחקות קצת וההתקנה מתחילה אוטומטית, הכל עד פה עוד סבבה, אז אני מגדיר שפות, "קורא" את היוזר אגרימנט ומסכים עם כל מה ש"קראתי", עכשיו נכנס הקטע שהתוכנת ההתקנה מזהה את הלוח אם (יש לי DFI LANPARTY nf4 Ultra-D) ופה היא פשוט נתקעת..... וזהו..... אני יודע שכבר יצא הביטא של 2006 אבל ביטא במערכות הפעלה זה כבר משו שאני מעדיף לא להתעסק איתו (גם עם קומפיילרים אני לרוב דיי מהסס)...... ואין לי בעייה להיות …
-
- 2 תגובות
- 841 צפיות
-
-
אחרי שעשיתי את זה http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu:Feisty#How_to_automatic_login_into_GNOME (כניסה אוטומטית למי שלא הבין..) האובונטו שלי לא עולה למישהו יש מושג איך מתקנים? הממשק הגרפי לא עולה אבל אני יכול להעלות טרמינל...
-
- 4 תגובות
- 841 צפיות
-
-
מהם הפקודות בלינוקס: ps jobs kill killall מה ההבדל בין ביןecho a>b לבין echo a>>b? מה משמעות הפקודה '|'? איך הספריה efence עוזרת כדי למצוא באג בתוכנית???
-
- 1 תגובה
- 840 צפיות
-