עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. אוקיי... אז אני שם אותו להתקנה והוא רושם: installing driver for hand driver controller nVidia corporation|CK804 serial ATA controller ואז בא ERROR insmoding module sata_nv failed/usr/lib/libdarkX/modules.pm line 340 וזה נותן לי אפשרות לבחור כונן אחר (אבל אין לי) מה לעשות? ועוד כמה שאלות... עם עכבר USB יהיו בעיות? יש הפצות אחרות שהINTERFACE הוא באנגלית ופשוט יש תמיכה בעברים? אם אפשר להוסיף את התמיכה אז איזה הפצה הכי כדאית : גלישה PHOTOSHOP MUSIC ET, AA ועוד תווווווודה

• 3 תגובות
    • 852 צפיות
  2. ואני רוצה שתהיה לי הבחירה לאיזו מערכת הפעלה להכנס בהפעלת המחשב , אפשר?

• 2 תגובות
    • 852 צפיות
  3. Started by jft,

יש לי בעבודה מחשב פנטיום 3 600 מ"ה עם זכרון 256 . אני מעוניין להתקין עליו לינוקס אבל ברור לי שהוא לא יוכל להריץ כל הפצה של לינוקס. חשבתי על הפצה שמאפשרת xfce - השאלה היא איזה? אם למישהו יש נסיון בהתקנה על מחשב ישן. תודה

• 1 תגובה
    • 852 צפיות
  4. Started by smalery,

המחיצות שאני עובד איתן בWIN מוגדרות בלינוקס בPREMISSION ב - OWNER כ- UNKNOWN, וכל פעם שאני מעלה מחדש את הUBUNTU, אני צריך לתת סיסמא ROOT כדי להכנס לקבצים שבמחיצות האלה. האם יש אפשרות עם CHMOD לשנות את הOWNER? תודה

• 4 תגובות
    • 852 צפיות
  5. Started by ag43,

האם יש אפשרות להריץ VIRTUAL MACHINE מתוך הלינוקס למחיצה של הXP וכך בעצם להריץ את הXP הרגיל מתוך הלינוקס?

• 4 תגובות
    • 851 צפיות
  6. באובונטו ... מוזר שבBSD הצלחתי בקלות .. אז יש באפשרויות WIRED CONNECTION יש לי כמה דברים לרשום שם כמו HOST ודומיין ועוד כמה דברים , מה שאני יודע לרשום שם זה שם משתמש , סיסמה ו כתובת של נטוויז'ן (שד"א איפה לרשום אותה ? DOMAIN\HOST) ויש שם עוד כמה דברים .. אם אפשר עזרה עם תמונה או או שתיים זה יעזור מאוד ולא רק לי

• 4 תגובות
    • 850 צפיות
  7. Started by mishiago,

יש לי לינוקס 9 ואני לא מצליח להריץ קבצים כלשהם. התקנתי wine ועדין לא הצלחתי להריץ קבצים, לדוגמא עם הסיומת EXE. הלינוקס מראה שכאילו ה WINE לא מותק במחשב. ניסיתי גרסאות שונות ולא הצלחתי. כמובן שניסיתי להסיר ולהתקין מחדש כל פעם. עיזרו לי בבקשה לתקן את הבעיה ה"מגעילה" הזאת. תודה מראש!!!

8. Started by mgm,

שלום, יש לי הארד דיסק אחד ואני מעוניין להתקין לינוקס (כמובן שיש עליו גם ווינדוס), הבנתי שאני צריך לפצל מחיצות בשביל זה אבל זה יכול להיות קטלני מדי, האם זה אפשרי בלי להרוס שום דבר שקיים על המחשב שלי, ואיך? כמה ג'יגה יספיקו ללינוקס? ומאיפה אפשר להוריד את גרסת fedora ? האם יש מדריך טוב (בעברית) להתקנה? מצטער שאני שואל הרבה שאלות, ועל הבורות שלי, אני פשוט ממש חדש בנושא. תודה רבה ושבת שלום!

• 1 תגובה
    • 849 צפיות
  9. Started by idodi10,

שלום, אני רוצה להתקין לינוקס אובונטו אבל אני לא יודע איך להגדיר שהוא יתן לי לבחור מערכת הפעלה כשהוא עולה. מה אני צריך לעשות? בברכה, עידו.

• 1 תגובה
    • 849 צפיות
  10. Started by liran2003,

היי, ניסיתי להתקין את הברייל לפי המדריך הזה http://wiki.beryl-project.org/wiki/Install_Beryl_on_Ubuntu_Edgy_with_XGL_and_ATI#Automatic_installation ועכשיו כשאני מנסה להכנס לברייל מנג'ר מופיעה לי שגיאה: Details: Failed to execute child process "beryl-manager" (No such file or directory) מה לא עשיתי בסדר? איך אפשר להתקין את זה כמו שצריך? תודה מראש לירן

• 2 תגובות
    • 849 צפיות
  11. Started by ZenMaster,

x

• 0 תגובות
    • 848 צפיות
  12. Started by borg,

קזית 2.1 היא גירסה עברית של KNOPPIX 3.6, לא? למה אני לא רואה שמות של קבצים ותקיות בעברית? איך אפשר לראות וליצור קבצים ותקיות בעברית בקזית, או לצורך העניין ב-KNOPPIX? קזית ו-KNOPPIX לא מאפשרים להעתיק קבצים ותקיות עם שמות בעברית. KNOPPIX מזהה קבצים ותקיות עם שמות בעברית כ-????????, ולא יכול להעתיק אותם.

• 2 תגובות
    • 848 צפיות
  13. בכל אחת מארבעת הפודקאסטים הקרובים של הטיקאסט http://www.tcast.co.il יהו שתי חידות שתשובות נכונות עליהן יקנה לכם ניקוד. אחרי ארבעת הפודקאסטים נסכם את הנקודות והזוכה יקבל איפוד נאנו חדש ונוצץ. מה שחשוב לי להעביר שזאת אינה תחרות של גיקיי מחשבים, החידות לא יהיו בהכרח על מקים ומחשבים. החידות יהיו חידות כיף כלליות מהסוג שבדרך כלל מכים על הראש בכפה ומסננים: כ... אומ... איך לא חשבתי על זה בעצמי. יש באנר באתר הטיקאסט http://nano.tcast.co.il/he/9EFAD31E-157C-422B-82EC-C1349990F9AA.html שמפנה לדפי הסבר על התחרות למי שמעוניין. בעז אורדן

• 0 תגובות
    • 847 צפיות
  14. Started by Guyke,

שלום חברים! אני עובד עם open Suse והתקנתי eclipse אבל כל פעם שאני מנסה להריץ משהו אני בקבל הודעת שגיאה... מסתבר שהבעיה היא שחסר לי G++, שהוא לא חלק מהחבילות שמגיעות עם המערכת,אולי מישהו יוכל להסביר לי איך להתקין ? תודה

• 0 תגובות
    • 847 צפיות
  15. Started by dj shay 30010,

איך אני משתפ תקיה בבמערכת הפעלה WINDOWS יוכלו לראות אותה ולכתוב לתקיה הזו יש פקודות תוכנה משהו ?

• 5 תגובות
    • 846 צפיות
  16. יש לי מודם ALE 070 USB ניסיתי את הדרייברים של ה-ECI מהסטיקי אבל הם לא עובדים האם יש דרך אחרת להתחבר ללא הדרייברים של ECI?

• 2 תגובות
    • 846 צפיות
  17. תוכלו לתת לי לינק להורדה ישירה? תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 845 צפיות
  18. Started by LivingDead,

אוקי אני חדש לחלוטין בכל הנושא של לינוקס,אפילו עדיין לא התקנתי. אבל אני רוצה להתקין,ולא בתור תחליף ל WIN אלא כתוספת. השאלה שלי היא כדלקמן : יש לי מודם USB דגם A360. כפי שמצוין בתמונה הבאה: http://www.dynamode.co.il/USB-A360.jpg האם אני יהיה יכול לגלוש באינטרנט??,כי שמעתי על שמועות שיש בעיות. תודה מראש.

19. שלום לכולם. ראשית נתחיל במבוא: ברשותי מחשב פנטיום 4, 1.5 גיגה הרץ, לוח אם INTEL D845PESV, כרטיס קול Creative Sb live 5.1, כרטיס מסך רדאון 9800SE, זיכרון פנימי שבע מאות שישים ומשהו PC2100. כמו כן ברשותי שני הארדיסקים, האחד Seagate 40GB, והשני Maxtor 30GB. לפני כחודש ימים קיבלתי את המקסטור במתנה, כאשר לפני כן היה לי אך ורק הסיגייט, והסיגייט היו לו 4 מחיצות עם מערכת הפעלה WIN XP. לאחר שקיבלתי את המקסטור, החלטתי (היות ואני כבר הרבה זמן רוצה להתקין לינוקס) להתקין לינוקס מנדרייק 10.1, חשבתי להתקין את המנדרייק על ההארד דיסק החדש, ככה שלא יהיה חשש להתנגשויות במערכות ההפעלה. פירמטתי את ההארדיסק החדש בעזרת נורטון פרטישן מג'יק 8, ועשיתי מחיצה ללינוקס EXT2 בגודל 10 גיגה. התקנתי הכל…

• 0 תגובות
    • 845 צפיות
  20. ביצעתי התקנה ל - ubuntu 8.04 live cd על הארד דיסק נייד ( Western Digital 160GB ) הכונן חולק ל - 4 מחיצות ( ההתקנה עברה, אבל הגדרת כונן כ - NTFS הייתה מייגעת ולמרות הכל הצליחה אחריי קצת רקע הבעייה : אני משתמש ב - usb ethernet dongle אייך מתבצעת ההגדרה.. ? ( רשת קווית להפתעתי הוא זיהה, כנראה דרייברים נלווים למערכת הפעלה ) מלבד הייתי שמח להמלצות.. תוכנות, מדריכים וכד' המון תודה על עזרתכם ! ד.א ה - wireless usb adapter של D-link דגם - DWA-110[br]פורסם בתאריך: 31.08.2008 בשעה 18:16:14 אחריי חיפוש מתיש ! http://linux-wless.passys.nl באתר זה ניתן לחפש כרטיסים ע"פ יצרן, סוג שבב וממשק ולבדוק את תאימותם ללינוקס.. באם הכרטיס מתאים, ניתן קישור מתאים לדרייבר.. (עזר לי נורא ומק…

• 1 תגובה
    • 845 צפיות
  21. Started by eranx,

היי, אני מנסה לעשות גיבוי של ESX 3 לתוך תקייה על המחשב, התקייה הזאת מופנית לתקייה שנמצאת על מחשב ברשת. ניסית לעשות VMBK.PL, אבל לפי מה שהבנתי, הוא לא תומך ב ESX 3. ניסיתי גם vcbMounter, אבל זה פשוט לא פועל. יש למישהו מושג על תוכנה אחרת או סקריפט אחר? תודה,

• 0 תגובות
    • 845 צפיות
  22. שלום רב, השבוע אני אמור לקבל את המחשב החדש שלי, אני מתכנן להתקין עליו אובנטו בנוסף לXP. ביקשתי בחנות שיחלקו לי את ההארדיסק לשני חלקים, כאשר החלק שאני מתכנן להתקין עליו את האובנטו כולל 50 ג'יגה. זה מספיק? מה מערכת הקבצים שצריכה להיות? NTFS? איזו גרסה מומלצת? ובגרסה של כמה BIT להשתמש? (64/32? - המעבר הוא אינטל E6420) יש הפצה מומלצת יותר מאובנטו להתקנה (השימושים הם ממוצעים ביותר, אני לא הולך לשחק במשחקים כבדים יותר מדי)? מה ההבדלים בין אובנטו לKubuntu, לEdubuntu ולXubuntu? איזה מהן הכי עדיפה? יש גרסאות של מסנג'ר וICQ מותאמות ללינוקס? אני גולש באינטרנט המהיר של HOT עם מודם של מוטורולה והספקית היא נטויז'ן - תהיה לי בעיה להגדיר את החייגן? תודה מראש

• 1 תגובה
    • 845 צפיות
  23. Started by kobibo,

אני מנסה להריץ את Suse Livecd כדאי לראות איך המערכת ללא ההתקנה ונתקל כבר בהתחלה ב Cannot open Root device NULL or anknown block (8,7 הבעיה במדייה או משהו אצלי במחשב? אציין שה KNOPPIX LiveCD עלה ישר ללא בעיות.

• 2 תגובות
    • 844 צפיות
  24. Started by eranx,

hey, I installed Linux Oracle Enterprise and everything went well. I mounted as requested /u01 and /u02. The /u02 is secondary scsi drive. When trying to run the database, I keep getting this error: May 8 21:21:37 millar kernel: end_request: I/O error, dev sdb, sector 129761359 May 8 21:21:37 millar kernel: Buffer I/O error on device sdb1, logical block 16220162 May 8 21:21:37 millar kernel: lost page write due to I/O error on sdb1 May 8 21:34:46 millar sshd(pam_unix)[6335]: session opened for user root by root(uid=0) Do you think it's a scsi disk failure or a fauly of scsi card? or might be motherboard? What'd you say? thanks, strife

• 4 תגובות
    • 844 צפיות
  25. Started by c44,

יש לי מנדרק 9.1 בעברית ומודם של מוטורטלה לבן sb4200 surfbord cable modem אינטרנט בכבלים +אינטרנט זהב בחיבור USB זה מודם חיצוני. מישהו יכול לעזור לי להתחבר לאינטרנט?? או עצות טיפים? אני נואש...

• 0 תגובות
    • 844 צפיות

דיונים חדשים בפורומים