עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. ואני רוצה שתהיה לי הבחירה לאיזו מערכת הפעלה להכנס בהפעלת המחשב , אפשר?

• 2 תגובות
    • 928 צפיות
  2. Started by 3d7,

כאשר התקנה של לינוקס שואלת אותי אם אני רוצה להתקין את הBoot Loader (לפחות, אני חושב שזה היה Boot Loader - אולי אני טועה) בMBR או במחיצה הראשונה, אז במה אני צריך לבחור ולמה?

• 4 תגובות
    • 928 צפיות
  3. Started by kinggil,

אני חושב שהוא יצא לא?

• 2 תגובות
    • 927 צפיות
  4. Started by SmurFin,

התקנתי את הRED HAT ואז התקנתי את ה IP COP עכשיו שתי שאלות 1. המחשב הזה הולך להיות סרבר ובהתקנה של הIP COP בחרתי GREEN + RED (יש לי מודם של כבלים) , זה הבחירה הנכונה ? 2. אחרי שהתקנתי , סיים והכל עברתי להגדרות עשיתי RESET הוא מבקש ממני סיסמא , והסיסמא לא נכונה .. זה לא שאני לא יודע את הסיסמא שלי פשוט לא מובן לי... תודה לכל העוזרים

• 0 תגובות
    • 927 צפיות
  5. קראתי בנעוץ וחשבתי על אובונטו,אבל אשמח לשמוע את דעתכם המפרט שלי פשוט כי זה מיועד למחשב ישן: Pentium 3 1000Mhz 256MB Ram 160GB הארד דיסק אני חושב שזה כל מה שחשוב... XP עובד כאן אחלה ורד אלרט 2 עובד בלי תקיעות חחח[גם ב LAN] אבל אני רוצה לנצל טוב יותר את המחשב הזה כי בחלק מהמשחקים הוא פשוט נתקע וזה מעצבן לכן אני רוצה לעבור ללינוקס... איזו גרסא אתם ממליצים שתריץ RED ALERT 2 חלק ושתשתמש בכמה שפחות זיכרון RAM ???

• 2 תגובות
    • 927 צפיות
  6. אני רוצה ש-GIMP יהיה ברירת המחדל של התמונות שלי. כשאני עושה דבל קליק על תמונה אני רוצה שהיא תיפתח עם GIMP. היום היא נפתחת עם Eye of GNOME ובשום פנים לא הצלחתי לגרום לה היפתח ישירות עם GIMP. לא קליק ימני, לא חיפוש ברשת, שום כלום. אני עובד עם אובונטו 9.04 כ-OS ו-GIMP 2.6.

• 0 תגובות
    • 927 צפיות
  7. בכל אחת מארבעת הפודקאסטים הקרובים של הטיקאסט http://www.tcast.co.il יהו שתי חידות שתשובות נכונות עליהן יקנה לכם ניקוד. אחרי ארבעת הפודקאסטים נסכם את הנקודות והזוכה יקבל איפוד נאנו חדש ונוצץ. מה שחשוב לי להעביר שזאת אינה תחרות של גיקיי מחשבים, החידות לא יהיו בהכרח על מקים ומחשבים. החידות יהיו חידות כיף כלליות מהסוג שבדרך כלל מכים על הראש בכפה ומסננים: כ... אומ... איך לא חשבתי על זה בעצמי. יש באנר באתר הטיקאסט http://nano.tcast.co.il/he/9EFAD31E-157C-422B-82EC-C1349990F9AA.html שמפנה לדפי הסבר על התחרות למי שמעוניין. בעז אורדן

• 0 תגובות
    • 927 צפיות
  8. Started by nim901,

פותחים את GIALM ובחלון הראשי בוחרים TOOLS ב TOOLS בוחרים ACCOUNTS ואז יופיע המסך הבא מסמנים את החשבון ICQ ואז לוחצים MODIFY בחלון שנפתח יש ללחוץ על החץ ליד SHOW ME MORE שם יש לשנות את הקידוד מ ISO-8859-1 ל ISO-8859-8 (שימו לב, בסוף יש 8 ולא אחד) יש לשמור לסגור ולפתוח (לצערי אין לי חשבון ICQ לכן לא אוכל לתת לכם תמונת מסך של AWAY אך אשמח אם מישהו יצלם וישלח אלי)

• 2 תגובות
    • 927 צפיות
  9. זה ממש מדהים !!! אני לא מבין איך לא כולם נוטשים את ווינדוס?!? בכל מקרה, איזה מחשב צריך שזה יעבוד? האם שלי מספיק? תודה, אופיר

• 7 תגובות
    • 927 צפיות
  10. Started by MATTAN,

היי מה קורה אחים שלי איך מישתמשים ב-MD5sum לבדיקת תקינות הקובץ ,קראתי באתרים שמצאתי ב-google אבל לא הבנתי ואיך צורביםאת ההפצה linux phlak שמורדים מהאינטרנט ?? תודה לכל העוזרים

• 1 תגובה
    • 926 צפיות
  11. Started by G.I.Jew,

אני חדש, ורציתי לדעת : א. מה יש לכם לומר על Cygwin? זב באמת מדמה יוניקס כמו שצריך? ב. אם התקנתי לינוקס, יש לי SHELL כמו ביוניקס? תודה רבה למי שיענה

• 2 תגובות
    • 926 צפיות
  12. שלום לחברי הפורום, התקנתי Wubi במחשב שלי על VISTA, לאחר הפעלה מחדש של המחשב בחרתי מהתפריט את ה - Wubi אבל המערכת לא עלתה, קיבלתי הודעת שגיאה ומשם ישירות לשורת פקודות דמויית DOS. חזרתי לויסטה כרגע, ועל מנת להתנסות בלינוקס החלטתי להרכיב מחשב ישן חדש מבוסס פנטיום 4 2.4GHZ עם זכרון 768MB ודיסק 80G רציתי לדעת אם יש מגבלה של לינוקס למפרט כזה, הייתי מאוד רוצה להתקין אובונטו אבל אני לא יודע מה הדרישות מערכת שלה, כמו כן איך אני משיג דרייברים? זה מסובך. אני מודה מראש לעוזרים ואני יודע שהכתיבה לא הכי מסודרת. יום טוב.

• 2 תגובות
    • 926 צפיות
  13. Started by dorlevi2,

אין לי קול... הכרטיס שלי הוא alc888 לוח אם: 965p-sd3 מעבד: e6600 ... ועוד שאלה יש את התוכנה bluej (תוכנה של java) גם לאובנוטו??

• 1 תגובה
    • 926 צפיות
  14. Started by redead,

על המחשב היה מותקן ויסטה והתקנתי אובונטו ועכשיו זה הארור שאני מקבל.. ניסיתי לפעול לפי הלינק הזה https://help.ubuntu.com/community/RecoveringUbuntuAfterInstallingWindows ולא הצלחתי לפתור את הבעיה.. יש מישהו שבבקשה יכולה להדריך ? תודה.. כשאני מנסה להריץ gksu gedit /boot/grub/menu.lst עולה לי עורך ריק לגמרי.. כאילו אין כלום בקובץ.. מה זה יכול להיות?? עידכון הזוי לגמרי.. אחרי אין ספור ניסיונות וריסטרים ושום דבר לא עזר החלטתי לנסות לנתק את ההרדיסק שעליו התקנתי את לינוקס שאולי ויסטה יעלה איכשהו וזה כמובן לא עזור הוא פשוט נתן לי ארור אחר אבל אז שהחזרתי את ההרדיסק פתאום כן עולה לי התפריט של הGRUB .. רק שעכשיו הבעיה שמשום מה את הווינדואס הוא לא מסכים לעלות והלינוקס כן עולה.. הוא…

• 2 תגובות
    • 925 צפיות
  15. Started by smalery,

המחיצות שאני עובד איתן בWIN מוגדרות בלינוקס בPREMISSION ב - OWNER כ- UNKNOWN, וכל פעם שאני מעלה מחדש את הUBUNTU, אני צריך לתת סיסמא ROOT כדי להכנס לקבצים שבמחיצות האלה. האם יש אפשרות עם CHMOD לשנות את הOWNER? תודה

• 4 תגובות
    • 925 צפיות
  16. Started by bellboy,

עד עכשיו היה לי את הhard disk של הwindows בתוך הmy computer בלינוקס ועכשיו אין שם את הכונן הזה והוא גם היה נגיש דרך התיקייה windows בroot וכעת התיקייה הזאת ריקה. יש לציין שאני משתמש בsuse linux 10 עם ממשק .kde הוא נמצא בkdiskfree אבל הוא ב n/a וכשאני לוחץ עם הימני ועושה mount device אני מקבל את ההודעה הזאת Called: mount /dev/sda1 mount: special device /dev/sda1 does not exist הhard disk הוא בחיבור sata וכשאני מעלה את הwindows הוא כן עולה (מה שמוכיח שהדיסק מחובר) אשמח מאוד אם מישהו יוכל לעזור לי בעניין.

• 3 תגובות
    • 925 צפיות
  17. Started by Guyke,

שלום חברים! לפני כמה ימים עשיתי את צעדיי הראשונים ב UNIX והתקנתי yellow dog linux כל PS3. אחרי מאמצים רבים יש לי כבר אינטרנט אלחוטי ואני רוצה להוריד תוכנות ופלג אין'S .הבעיה שאני פשוט לא מבין איך להתקין - כל הקבצים מגיעים כקבצי מקור... אפילו FIREFOX אין לי!! תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 925 צפיות
  18. Started by Roman286,

יש כמה דברים שאני לא מבין מה זה Path הבנתי שזה גרעין אבל אם אפשר הסבר לעומק Kernel מה זה ? Root לא הבנתי ביכלל מה זה ושאלה אחרונה מה זה emacs תודה מראש על העזרה ולמנהלים אם הפרתי חוק כלשהוא בבקשה לא לנעול אני ילמד מטעותי

• 2 תגובות
    • 925 צפיות
  19. Started by orenc17,

אני עובד עם KNOPPIX בנתיים ואני משתגע מזה שאין עברית אז יש איזה תוסף שמאפשר כתיבה בעברית?

• 3 תגובות
    • 925 צפיות
  20. Started by ZenMaster,

x

• 0 תגובות
    • 924 צפיות
  21. כיצד? או במילים אחרות How to change permissions and owner to a set of files and folders tree?

• 1 תגובה
    • 924 צפיות
  22. Started by jingi01,

יש לי PC רגיל עם Core 2 2.13Ghz אני יוכל לקנות את הלאופרד המדובר ב149 שקל או שזה רק השדרוג למשתמשי לאופרד ותיקים? ומה זה חבילת ה-Ilife09? לקנות במיוחד

• 1 תגובה
    • 923 צפיות
  23. התקנתי לאחרונה את לינוקס מנדריבה (מנדרייק) 2005. לאט לאט אני מגדיר אותו לטעמי, אולם יש עדיין כמה דברים שמציקים לי ושאני לא מצליח לשנות: 1. קופי-פייסט. מדוע כשאני מסמן טקסט הוא ישר עושה לו קופי? כיצד ניתן להפתר מזה? בנוסף, משום מה הוא עושה פייסט עם הכפתור האמצעי של העכבר, וזה מפריע. איך לבטל זאת? חוץ מזה, יש תוכנות, כמו פיירפוקס, שבהן הקיצורים ctrl-c/ctrl-v לא עוברים בכלל. יש דרך להוסיף אותם? 2. פונטים. הורדתי והתקנתי חבילה עם פונטים קריאים בעברית (כי מן הסתם הפונטים שמגיעים עם ההפצה הם על הפנים). בדפדפן אין בעיה להגדיר שישתמש בהם. השאלה היא איך אני גורם לזה שהוא ישתמש בהם במע' הפעלה, למשל כאשר הוא מציג שם של חלון בעברית, אני רוצה שיראה את זה בפונט שאני הורדתי ולא בפונט הר…

24. השגתי את מערכת ההפעלה (יד-שנייה במחיר מאוד זול) והתקנתי אותה. רק עכשיו איך אני מתקין בה את האינטרנט? ואיך אני מתנתק מהאינטרנט אחרי שאני רוצה לכבות את המחשב? פרטים: כרטיס רשת מובנה על לוח אם ABIT NF7. מודם TERAYON TJ715X ספק: אינטרנט זהב, 1.5MB/16KB תשתית: כבלים, חייגן. IP לא קבוע.

• 3 תגובות
    • 923 צפיות
  25. Started by AMD-Z,

התקנתי לינדוס 4 בהצלחה... אחרי הריסטרט הוא פותח לי חלון בוט ואני בוחר בלינדוס, הוא נכנס למסך דוס ומבקש LOGIN... מה לעשות? (לא רשמתי סיסמא בהתקנה!)

• 1 תגובה
    • 923 צפיות

דיונים חדשים בפורומים