עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by bellboy,

עד עכשיו היה לי את הhard disk של הwindows בתוך הmy computer בלינוקס ועכשיו אין שם את הכונן הזה והוא גם היה נגיש דרך התיקייה windows בroot וכעת התיקייה הזאת ריקה. יש לציין שאני משתמש בsuse linux 10 עם ממשק .kde הוא נמצא בkdiskfree אבל הוא ב n/a וכשאני לוחץ עם הימני ועושה mount device אני מקבל את ההודעה הזאת Called: mount /dev/sda1 mount: special device /dev/sda1 does not exist הhard disk הוא בחיבור sata וכשאני מעלה את הwindows הוא כן עולה (מה שמוכיח שהדיסק מחובר) אשמח מאוד אם מישהו יוכל לעזור לי בעניין.

• 3 תגובות
    • 937 צפיות
  2. התקנתי לאחרונה את לינוקס מנדריבה (מנדרייק) 2005. לאט לאט אני מגדיר אותו לטעמי, אולם יש עדיין כמה דברים שמציקים לי ושאני לא מצליח לשנות: 1. קופי-פייסט. מדוע כשאני מסמן טקסט הוא ישר עושה לו קופי? כיצד ניתן להפתר מזה? בנוסף, משום מה הוא עושה פייסט עם הכפתור האמצעי של העכבר, וזה מפריע. איך לבטל זאת? חוץ מזה, יש תוכנות, כמו פיירפוקס, שבהן הקיצורים ctrl-c/ctrl-v לא עוברים בכלל. יש דרך להוסיף אותם? 2. פונטים. הורדתי והתקנתי חבילה עם פונטים קריאים בעברית (כי מן הסתם הפונטים שמגיעים עם ההפצה הם על הפנים). בדפדפן אין בעיה להגדיר שישתמש בהם. השאלה היא איך אני גורם לזה שהוא ישתמש בהם במע' הפעלה, למשל כאשר הוא מציג שם של חלון בעברית, אני רוצה שיראה את זה בפונט שאני הורדתי ולא בפונט הר…

3. Started by Guyke,

שלום חברים! לפני כמה ימים עשיתי את צעדיי הראשונים ב UNIX והתקנתי yellow dog linux כל PS3. אחרי מאמצים רבים יש לי כבר אינטרנט אלחוטי ואני רוצה להוריד תוכנות ופלג אין'S .הבעיה שאני פשוט לא מבין איך להתקין - כל הקבצים מגיעים כקבצי מקור... אפילו FIREFOX אין לי!! תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 937 צפיות
  4. Started by dorlevi2,

אין לי קול... הכרטיס שלי הוא alc888 לוח אם: 965p-sd3 מעבד: e6600 ... ועוד שאלה יש את התוכנה bluej (תוכנה של java) גם לאובנוטו??

• 1 תגובה
    • 937 צפיות
  5. בכל אחת מארבעת הפודקאסטים הקרובים של הטיקאסט http://www.tcast.co.il יהו שתי חידות שתשובות נכונות עליהן יקנה לכם ניקוד. אחרי ארבעת הפודקאסטים נסכם את הנקודות והזוכה יקבל איפוד נאנו חדש ונוצץ. מה שחשוב לי להעביר שזאת אינה תחרות של גיקיי מחשבים, החידות לא יהיו בהכרח על מקים ומחשבים. החידות יהיו חידות כיף כלליות מהסוג שבדרך כלל מכים על הראש בכפה ומסננים: כ... אומ... איך לא חשבתי על זה בעצמי. יש באנר באתר הטיקאסט http://nano.tcast.co.il/he/9EFAD31E-157C-422B-82EC-C1349990F9AA.html שמפנה לדפי הסבר על התחרות למי שמעוניין. בעז אורדן

• 0 תגובות
    • 936 צפיות
  6. שלום חברים ! אני די חדש בלינוקס אתמול התקנתי את אובנטו והכל עבד יפה (לפני כמה שנים היה לי מנדרייק 9) אז אני יודע +- דברים בלינוקס הוא הוריד כל מיני עדכונים מהאינטרנט והתקנתי שם ACTIVE DIRECTORY עכשיו משום מה לא עובד לי כלום אני משתמש עם התוכנה VMWARE כאשר אני לוקח את SERVER 2003 ואת אובנטו ועושה אותם TEAM ומגדיר את ה IP 192.168.1.10 ב SERVER 2003 SUBNET MASK : 255.255.255.0 וב אובנטו 192.168.1.11 ורושם שם את ה DNS של 2003 עכשיו באובנטו בתוך ה MY NETWORK הוא מזהה את ה WINDOWS ואת השם של המחשב אבל לא רואה בפנים שום SHARE שעשיתי ב 2003 ומשום מה כשאני נכנס ל ACTIVE DIRECTORY ורושם לו להתחבר לדומיין שיצרתי הוא לא מסכים הוא כותב לי Unable to Resolve DC name הוא כותב שיש ל…

• 0 תגובות
    • 936 צפיות
  7. Started by TaMiRn2,

האם כדאי להתקין לינוקס למרות שאני נורא אוהב משחקים (שמעתי שהמערכת הזאת נורא לא אוהבת משחקים) האם כדאי לעשות דואל בות או שפשוט יש פיתרון טוב ונוח?

• 4 תגובות
    • 936 צפיות
  8. Started by 3d7,

כאשר התקנה של לינוקס שואלת אותי אם אני רוצה להתקין את הBoot Loader (לפחות, אני חושב שזה היה Boot Loader - אולי אני טועה) בMBR או במחיצה הראשונה, אז במה אני צריך לבחור ולמה?

• 4 תגובות
    • 935 צפיות
  9. Started by MATTAN,

היי מה קורה אחים שלי איך מישתמשים ב-MD5sum לבדיקת תקינות הקובץ ,קראתי באתרים שמצאתי ב-google אבל לא הבנתי ואיך צורביםאת ההפצה linux phlak שמורדים מהאינטרנט ?? תודה לכל העוזרים

• 1 תגובה
    • 935 צפיות
  10. Started by macosx,

שלום יש לי מחשב של MAC ושאני נכנס לאתר וואלה או YNET הוא סוגר לי אותו למה ?? ואיך מתקנים את זה

• 0 תגובות
    • 935 צפיות
  11. ואני רוצה שתהיה לי הבחירה לאיזו מערכת הפעלה להכנס בהפעלת המחשב , אפשר?

• 2 תגובות
    • 934 צפיות
  12. אני לפני קניית מחשב חדש ובמחשב הישן הייתי עובד עם לינוקס ולא הצלחתי לתפעל את כרטיס הכל שלי אשר מובנה בטוח לוח האם, וכאן שאלתי: כיצד מתמודדת לינוקס עם כרטיסים אשר מובנים בתוך לוחות האם? האם זו הייתה בעיה עם הלוח והכרטיס אצלי או שזו בעיה נפוצה? מה הייתם מציאים מבחינת לינוקס לקנות כרטיס קול בנפרד (ואז לשלם יותר ולטפוס סלוט PCI) או שרוב הסיכויים שלינוקס תתמודד עם כרטיס מובנה? תודה מראש על העזרה וההתייחסות

• 4 תגובות
    • 934 צפיות
  13. Started by ירוןX,

אני מתנצל מראש אם הודעה זו נחשבת לפרסום לא נאות אך אין כאן כל מטרות רווח והמידע נוגע לכלל הציבור לו ההודעה נוגעת נפתח אגף חדש בפורום אובונטו ישראל פורום מתרגמי אובונטו כל המעוניין להתחיל לתרגם או שהוא כבר מתרגם ותיק ומעוניין להתייעץ או לתת עצות נשמח לראותכם בפורום כתובת פורום אובונטו ישראל: www.ubuntu-il.com קטגוריית "שונות" תירגום אובונטו לעברית בברכה, ירון

• 0 תגובות
    • 933 צפיות
  14. Started by redead,

על המחשב היה מותקן ויסטה והתקנתי אובונטו ועכשיו זה הארור שאני מקבל.. ניסיתי לפעול לפי הלינק הזה https://help.ubuntu.com/community/RecoveringUbuntuAfterInstallingWindows ולא הצלחתי לפתור את הבעיה.. יש מישהו שבבקשה יכולה להדריך ? תודה.. כשאני מנסה להריץ gksu gedit /boot/grub/menu.lst עולה לי עורך ריק לגמרי.. כאילו אין כלום בקובץ.. מה זה יכול להיות?? עידכון הזוי לגמרי.. אחרי אין ספור ניסיונות וריסטרים ושום דבר לא עזר החלטתי לנסות לנתק את ההרדיסק שעליו התקנתי את לינוקס שאולי ויסטה יעלה איכשהו וזה כמובן לא עזור הוא פשוט נתן לי ארור אחר אבל אז שהחזרתי את ההרדיסק פתאום כן עולה לי התפריט של הGRUB .. רק שעכשיו הבעיה שמשום מה את הווינדואס הוא לא מסכים לעלות והלינוקס כן עולה.. הוא…

• 2 תגובות
    • 933 צפיות
  15. אני רוצה ש-GIMP יהיה ברירת המחדל של התמונות שלי. כשאני עושה דבל קליק על תמונה אני רוצה שהיא תיפתח עם GIMP. היום היא נפתחת עם Eye of GNOME ובשום פנים לא הצלחתי לגרום לה היפתח ישירות עם GIMP. לא קליק ימני, לא חיפוש ברשת, שום כלום. אני עובד עם אובונטו 9.04 כ-OS ו-GIMP 2.6.

• 0 תגובות
    • 933 צפיות
  16. Started by orenc17,

אני עובד עם KNOPPIX בנתיים ואני משתגע מזה שאין עברית אז יש איזה תוסף שמאפשר כתיבה בעברית?

• 3 תגובות
    • 933 צפיות
  17. Started by smalery,

המחיצות שאני עובד איתן בWIN מוגדרות בלינוקס בPREMISSION ב - OWNER כ- UNKNOWN, וכל פעם שאני מעלה מחדש את הUBUNTU, אני צריך לתת סיסמא ROOT כדי להכנס לקבצים שבמחיצות האלה. האם יש אפשרות עם CHMOD לשנות את הOWNER? תודה

• 4 תגובות
    • 932 צפיות
  18. Started by G.I.Jew,

אני חדש, ורציתי לדעת : א. מה יש לכם לומר על Cygwin? זב באמת מדמה יוניקס כמו שצריך? ב. אם התקנתי לינוקס, יש לי SHELL כמו ביוניקס? תודה רבה למי שיענה

• 2 תגובות
    • 932 צפיות
  19. Started by Roman286,

יש כמה דברים שאני לא מבין מה זה Path הבנתי שזה גרעין אבל אם אפשר הסבר לעומק Kernel מה זה ? Root לא הבנתי ביכלל מה זה ושאלה אחרונה מה זה emacs תודה מראש על העזרה ולמנהלים אם הפרתי חוק כלשהוא בבקשה לא לנעול אני ילמד מטעותי

• 2 תגובות
    • 932 צפיות
  20. Started by idodi10,

שלום, אני רוצה להתקין לינוקס אובונטו אבל אני לא יודע איך להגדיר שהוא יתן לי לבחור מערכת הפעלה כשהוא עולה. מה אני צריך לעשות? בברכה, עידו.

• 1 תגובה
    • 931 צפיות
  21. Started by ZenMaster,

x

• 0 תגובות
    • 930 צפיות
  22. קראתי בנעוץ וחשבתי על אובונטו,אבל אשמח לשמוע את דעתכם המפרט שלי פשוט כי זה מיועד למחשב ישן: Pentium 3 1000Mhz 256MB Ram 160GB הארד דיסק אני חושב שזה כל מה שחשוב... XP עובד כאן אחלה ורד אלרט 2 עובד בלי תקיעות חחח[גם ב LAN] אבל אני רוצה לנצל טוב יותר את המחשב הזה כי בחלק מהמשחקים הוא פשוט נתקע וזה מעצבן לכן אני רוצה לעבור ללינוקס... איזו גרסא אתם ממליצים שתריץ RED ALERT 2 חלק ושתשתמש בכמה שפחות זיכרון RAM ???

• 2 תגובות
    • 930 צפיות
  23. כיצד? או במילים אחרות How to change permissions and owner to a set of files and folders tree?

• 1 תגובה
    • 930 צפיות
  24. Started by AMD-Z,

התקנתי לינדוס 4 בהצלחה... אחרי הריסטרט הוא פותח לי חלון בוט ואני בוחר בלינדוס, הוא נכנס למסך דוס ומבקש LOGIN... מה לעשות? (לא רשמתי סיסמא בהתקנה!)

• 1 תגובה
    • 930 צפיות
  25. Started by dj shay 30010,

איך אני משתפ תקיה בבמערכת הפעלה WINDOWS יוכלו לראות אותה ולכתוב לתקיה הזו יש פקודות תוכנה משהו ?

• 5 תגובות
    • 930 צפיות

דיונים חדשים בפורומים