עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by danny70,

hi all wher is the boot loader that i cant configore to start too oporeating system . and wa's the comannd line

• 1 תגובה
    • 876 צפיות
  2. Started by psyco,

שלום לכולם, לאחר הרבה זמן שאני מת לעבור ללינוקס אבל אין זמן\ידע\איפה להתקין, מצאתי כונן קשיח ישן שחיברתי למחשב והתקנתי עליו אובונטו 6.10. לאחר יום שלם של נסיונות להתקיו דרייברים לכ.מסך הצלחתי סוףסוף. אבל כמו בכותרת אני לא מצליח לעשות mount לכונן SATA שעליו יש סרטים, XP, מוזיקה. מפרט בצד... יכול להיות שאני צריך להתקין דרייבר לSATA? אם כן איך? בנוסף הורדתי licq\xmule ואני לא יודע איך להתקין ולהפעיל.. חיפשתי חומר ויש לי חוברת לידע בסיסי ולא מצאתי עדיין (עברו 3 ימים) אשמח לעזרה... תודה, יוסי. עריכה: אני כותב: mount dev/sda5 ומקבל:mount: can't find dev/sda5 in /etc/fstab or /etc/mtab ואני רואה אותם בdev/ עריכה 2: הצלחתי להתקין xmule/licq/aMSN אבל לא הצלחתי להעביר לעברית מימין …

• 3 תגובות
    • 876 צפיות
  3. Started by Roman286,

יש כמה דברים שאני לא מבין מה זה Path הבנתי שזה גרעין אבל אם אפשר הסבר לעומק Kernel מה זה ? Root לא הבנתי ביכלל מה זה ושאלה אחרונה מה זה emacs תודה מראש על העזרה ולמנהלים אם הפרתי חוק כלשהוא בבקשה לא לנעול אני ילמד מטעותי

• 2 תגובות
    • 876 צפיות
  4. Started by Haflo,

אני מנסה להתקין כרטיס רשת אלחוטי של Proxim מדגם Silver, הכנסתי את הכרטיס לחריץ ה-PCMCIA ונורית ה-power מהבהבת, מה אני צריך לעשות על מנת שמערכת ההפעלה (RH9) תזהה אותו?

• 0 תגובות
    • 876 צפיות
  5. Started by AMD-Z,

התקנתי לינדוס 4 בהצלחה... אחרי הריסטרט הוא פותח לי חלון בוט ואני בוחר בלינדוס, הוא נכנס למסך דוס ומבקש LOGIN... מה לעשות? (לא רשמתי סיסמא בהתקנה!)

• 1 תגובה
    • 876 צפיות
  6. Started by Googleness,

בזמנו על דאפר הצלחתי לסדר שכל הכפתורים של העכבר יעבוד עם איזה עריכה בxorg.conf הקיצר בחדש אני מנסה כמה דברים ומדריכים שמצאתי : http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=65471 http://my.opera.com/Mr%20Green/blog/show.dml/140616 http://www.linux-gamers.net/modules/wiwimod/index.php?page=HOWTO+Typhoon ותמיד אני מקבל שגיאות בX ונפלט לסביבת טקסט שם אני צריך לערוך בחזרה את הXORG.CONF... עצות?[br]פורסם בתאריך: 27.04.2007 בשעה 19:35:49 הצלחתי לפתור את הבעיה לפי המדריך הבא:http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu:Feisty#Mice

• 0 תגובות
    • 876 צפיות
  7. Started by Inglorious,

שלום, יש לי מחשב מבוסס כולו AMD עם מערכת הפעלה ווינדוס ולצורך תוכנה שאני צריך לעבוד איתה שקיימת רק במאק אני רוצה להתקין VM של מאק על המחשב ולהריץ באופן סימולטני עם הווינדוס. חיפשתי ביוטיוב כמה מדריכים אך חשבתי שכדאי לשאול כאן אנשים עם ניסיון איזה VM הוא הטוב ביותר. תודה רבה לעוזרים.

• 0 תגובות
    • 875 צפיות
  8. Started by 3d7,

כאשר התקנה של לינוקס שואלת אותי אם אני רוצה להתקין את הBoot Loader (לפחות, אני חושב שזה היה Boot Loader - אולי אני טועה) בMBR או במחיצה הראשונה, אז במה אני צריך לבחור ולמה?

• 4 תגובות
    • 875 צפיות
  9. Started by razatash,

חברה.. חייב עזרה. אני רוצה לנסות להפוך את אחד המחשבים שלי ל-domain controller... ב-WIN זה דיי קל.. כל מה שצריך לעשות זה WIN2003... בעעעעעעעעעעעעעע... קיצר. התקנתי אובונטו 6.10.. ויחד איתו עוד קמת חבילות (packages). הבנתי שמן הסתם צריך LDAP בשביל הדבר הזה אז התקנתי גם openldap, openssl וכו'.. מישהו יודע איך אני ממשיך מכאן והלאה?! אין לי מושג איך ליצור משתמשים.. המחשב הזה עובד סבבה והוא linux dedicated. כל עזרה תתקבל בברכה. תודה!

• 1 תגובה
    • 875 צפיות
  10. Started by the godfather,

אני רוצה לקנות G5 IMAC ואני לא משחק במשחקי מחשב בכלל אני רק רואה סרטים ואני צריך אותו למוזיקה גם כדאי לי או לא ואפשר להחליף לו כרטיס מסך או קול?? תודה מראש

11. Started by MATTAN,

היי מה המצב רציתי לדעת איפה אני יכול להשיג את קוד המקור של לינוקס תאני מיתכוון לקוד המקורי שלינוז הוציא בזמנו חיפשתי במלא מקומות ולא מצאתי כלום תודה לכול העוזרים

• 2 תגובות
    • 874 צפיות
  12. Started by So-ReR,

לפני שלושה ימים התקנתי את ה- RH , היום עידכנתי ועכשיו כשאני מפעיל את המחשב מחדש ב- BOOT LOADER יש לי שלוש אפשרויות במקום שניים , הנה האפשרויות : Linux Red Hat 2.4.20-8 Linux Red Hat 2.4.20-24.9 windows XP נכנסתי לשתי הגירסאות של ה- RH ושניהם אותו הדבר .. אז רציתי לשאול אם אני יכול להסיר אחת מהאפרויות ואיך .. תודה לעוזרים

13. הצלחתי להתחבר מאובונטו למחשב שמריץ ווינדוס עם samba. אני מתחיל העתקה של קבצים גדולים של כמה GB ותמיד ההעברה נתקעת באיזור ה 500 MB. קבצים קטנים יותר עוברים בלי בעיה. כשזה נתקע זה תוקע את כל החיבור ורק ריסטארט לאובונטו מחזיר את החיבור רשת להיות פעיל. חיפשתי ברשת ומצאתי המון אנשים עם הבעיה אבל לא מצאתי פתרון. מישהו יודע?

• 0 תגובות
    • 873 צפיות
  14. hotspots או סתם רשת לא מאובטחת של השכן : אפשרי להתחבר ב"קליק" בדומה לווינדוס?

• 3 תגובות
    • 873 צפיות
  15. Started by arik100,

יש כזה שורה כזאת למטה שיש שם SHOW MY DESKTOP ועוד כמה דברים וגם כל התוכניות שרצות אז יש שמה תוויות שלהם וכשאתה ממזער תוכניות אז הם מופיעות שמה אז זהו הבעיה היא שפתאום שאני ממזער תוכנות שאני משתמש בהם הם לא ממוזערות לשמה אלא הם נעלמות זה לא היה מקודם איך להחזיר את זה? תודה מראש

• 1 תגובה
    • 872 צפיות
  16. שלום! רציתי לשאול האם יש מישהו כאן שהתקין ADSL והספק שלו זה IBEZINT @?? על mandrake 9.1 . תוכלו להדריך אותי איך להתקין אותו . כי קראתי מדריכים והכול ואיך לעשות את זה אבל לא הצלחתי :-\ . הוא מצליח להעביר נתונים דרך ה מודם לכרטיס רשת אבל אני לא יכול להיכנס לאינטרנט :AR15: :AR15: הוא לא נותן לי ! תגידו איך אתם עשיתם את זה . תודה.

• 0 תגובות
    • 872 צפיות
  17. Started by omrik10,

האם יש איזה שהוא כלי או כל דרך לראות הודעות מהסוג הנ"ל נשלחו, התקבלו, נזרקו וכדומה (חוץ מ netstat שלא נותן מספיק אינפורמציה).

• 0 תגובות
    • 872 צפיות
  18. בכל אחת מארבעת הפודקאסטים הקרובים של הטיקאסט http://www.tcast.co.il יהו שתי חידות שתשובות נכונות עליהן יקנה לכם ניקוד. אחרי ארבעת הפודקאסטים נסכם את הנקודות והזוכה יקבל איפוד נאנו חדש ונוצץ. מה שחשוב לי להעביר שזאת אינה תחרות של גיקיי מחשבים, החידות לא יהיו בהכרח על מקים ומחשבים. החידות יהיו חידות כיף כלליות מהסוג שבדרך כלל מכים על הראש בכפה ומסננים: כ... אומ... איך לא חשבתי על זה בעצמי. יש באנר באתר הטיקאסט http://nano.tcast.co.il/he/9EFAD31E-157C-422B-82EC-C1349990F9AA.html שמפנה לדפי הסבר על התחרות למי שמעוניין. בעז אורדן

• 0 תגובות
    • 871 צפיות
  19. Started by Guyke,

שלום חברים! לפני כמה ימים עשיתי את צעדיי הראשונים ב UNIX והתקנתי yellow dog linux כל PS3. אחרי מאמצים רבים יש לי כבר אינטרנט אלחוטי ואני רוצה להוריד תוכנות ופלג אין'S .הבעיה שאני פשוט לא מבין איך להתקין - כל הקבצים מגיעים כקבצי מקור... אפילו FIREFOX אין לי!! תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 871 צפיות
  20. Started by KyleIsle,

שלום לכולם, התקנתי Ubuntu 7.04 ואני בשלבי Setup והסתגלות. אחת הבעיות שנתקלתי בהם היא ש-Evolution 2.10.1 לא עולה בכלל. הצלחתי, לאחר זמן ממושך, לאתר את הבאג באינטרנט: הוא קשור ל-TimeZone של ירושליים ופרת' בלבד. כלומר רק ישראליים ואוסטרליים נתקלים בו. מישהו נתקל בבעיה זו בעבר והצליח להתקין את ה-Patch עבורה? איך מתקינים את הגרסה הבאה שמכילה את התיקון לבאג, אם היא לא נמצאת בהתקנות האוטומטיות של אובונטו? תודה, אסף

• 3 תגובות
    • 871 צפיות
  21. Started by mgm,

שלום, יש לי הארד דיסק אחד ואני מעוניין להתקין לינוקס (כמובן שיש עליו גם ווינדוס), הבנתי שאני צריך לפצל מחיצות בשביל זה אבל זה יכול להיות קטלני מדי, האם זה אפשרי בלי להרוס שום דבר שקיים על המחשב שלי, ואיך? כמה ג'יגה יספיקו ללינוקס? ומאיפה אפשר להוריד את גרסת fedora ? האם יש מדריך טוב (בעברית) להתקנה? מצטער שאני שואל הרבה שאלות, ועל הבורות שלי, אני פשוט ממש חדש בנושא. תודה רבה ושבת שלום!

• 1 תגובה
    • 870 צפיות
  22. Started by kinggil,

אני חושב שהוא יצא לא?

• 2 תגובות
    • 870 צפיות
  23. Started by ag43,

האם יש אפשרות להריץ VIRTUAL MACHINE מתוך הלינוקס למחיצה של הXP וכך בעצם להריץ את הXP הרגיל מתוך הלינוקס?

• 4 תגובות
    • 869 צפיות
  24. Started by p_q,

ניסיתי את השאלה בפורום רשתות ואף אחד לא הצליח לעזור לי... אני מקווה שפה אצליח... יש לי רשת עם מערכות הפעלה WIN98 ועמדה 1 עם לינוקס איך אני רואה את המחשבים ברשת דרך לינוקס וההפך מWINDOWS? תודה מראש נ.ב ואיך משתפים תיקיות בלינוקס נ.ב.ב לינוקס מקבל כתובת IP

• 1 תגובה
    • 868 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.