עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by gal.w,

התקנתי את דביאן 3.0 אחרי שהורדתי את הdebian netinstall ואני לא מצליח להתחבר דרך הרשת הביתית למישהו יש הצעות? כרטיס הרשת הוא: Realtek RTL8029(AS) PCI תודה מראש לכולם עריכה: הכרטיס תואם ne2000 וניסיתי להתקין את הדרייבר המתאים בהתקנה אבל ההתקנה שלו נכשלה (הוא נותן את ההודעות הבאות: /lib/modules/2.2.20-idepci/net/ne.o: init_module: Device or resource busy Hint: indmod errors can be caused by incorrect module parapeters, including inva /lib/modules/2.2.20-idepci/net/ne.o: insmod/modules/2.2.20-idepci/net/ne.o failed /lib/modules/2.2.20-idepci/net/ne.o: insmod ne failed Installation failed. לא הזנתי אף פרמטר בהתקנת הדרייבר

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by The-Q,

Well, I'm using kernel 2.4.18 with GeForce 2 MX. I've seen that all OpenGL apps went slow, so I decided to install the drivers. I Installed the 4191 (from source) and it didn't work. Than I installed the 3123 (from source) and it didn't work either. Here is the err of startx: ####### #Error start ####### XFree86 Version 4.2.0 / X Window System (protocol Version 11, revision 0, vendor release 6600) Release Date: 18 January 2002 If the server is older than 6-12 months, or if your card is newer than the above date, look for a newer version before reporting problems. (See http://www.XFree86.Org/) Build Operating System: Linux 2.4.18 i686 [ELF] Module Loader present Markers: …

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. אני תמיד שומע שתכנות עבודה של SGI (סיליקון גראפיקס) הן התכנות עבודה הכי טובות עבור עבודה בתלת מימד. אז מצאתי את עצמי שואל את השאלה יש לתכנות עבודה הלו מערכת הפעלה רשמתי במית היוצר ? כמו שלמשל לMAC יש את MAC OS חוץ מהעובדה שאפשר להריץ לינוקס על MAC, יש לו מערכת הפעלה רשמית. מה לגבי SGI? אני יודע שהם גם יכולים להרית גרסאות של LINUX אבל מערכת רשמתי יש להם ?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  4. Started by blabla2002,

שלום לפני כמה ימים התקנתי red hat 8 הכל עבר בסדר עד אתמול אתמול פתאום אחרי שהלחתי לאכול הלכתי למחשב והיא מסך שחור חשבתי שזה שומר מסך אבל זה לא זה היה ריבע כחול ובתוכו ריבוע ירוק (dos) שהיה למתה שתי כפתורים שהיה כתוב גיבריש אז עשיתי ריסטרט והוא עובר אל הכל ואומר ok ושהוא מגיעה למצב שהוא צריך לאפוך לוירטואלי הוא מנשה יש איצודים וחוזר וזה כמה פעמים ואז הוא מתיעש והולך למצב שבואו יש חלון כחול ובטוחו חלון ירוק עכשיו אם אני לוחץ אל הלחצן למה במקלד כתוב שהיתה שגיע אם GLX שזה הדיוור של ניווידה שהתקנתי ובזמן ההתקנה הלחתי לאכול ואז אחרי שאני לוחץ אל הלחצנים בגיבריש אני מגיע למצב שהוא דורש אני user ואת הסיסמה שאני נותן לא אני מגיע למצב דוס אם אפשרויות מה לעשתו?????????????????????…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  5. Started by imac,

אם קראתם חדשות תראו ש- Apple הוציאה דפדפן חדש בשם Safari הוא מתיימר להיות יותר טוב מכל הדפדפנים של מק... והדפדפן הזה עוד בגרסאת בטא, האם משהו ממשתמשי המק ניסה את הדפדפן? להורדה - http://www.apple.com/safari/download/

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by badatz,

I am working in a network with a proxy server , I configured netscape to use the proxy when i need access to the internet and that's working fine. My question is : How do I configure linux in general to have access to the net (for mail client for example) using the proxy server instead of direct connect ? Let's say that I can't even use the automatic update feature becasue LINUX is unable to detect the internet . (I am using R.H 73) Thanks. Jerry

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by MishaK,

עידכון נעים.

• 0 תגובות
    • 959 צפיות
  8. Started by HD,

ומהם היתרונות של כל מערכת... תודה רבה!

• 10 תגובות
    • 2.4k צפיות
  9. Started by pinkmasta,

האם יש אופציה להתחבר להאינטרנט עם מודם האלקטל לאינטרנט ב RED HAT 8 בצורה גרפית (זאת אומרת בלי פקודות , בלי RPMS , ובלי להפוך את האלקטל לרואטר). האם יש אופציה כזו ? אני יודע שהיא קיימת ב Mandrake השאלה אם זה אפשרי ב RED HAT , מחכה לתשובה. תודה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by NuKe007,

יש לי מחשב טיפה צולע: P2 333MHZ SDRAM 128MB H.D. 4.3GB WD עם מערכת הפעלה מנדרייק 9. המחשב בסה"כ פועל בצורה נחמדה, לא לאט מדי, אבל לא מהר מספיק (אני לא מחפש שהוא יטוס). עכשיו רציתי לשאול מה יותר חשוב בשביל שישומים כמו OPEN OFFICE יפעלו בצורה יותר חלקה - זיכרון או מעבד?

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. יש לי שני מחשבים אחד עם לינוקס ואחד עם WIN2000 הלינוקס שיש לי הוא RED-HAT 8.........ניסיתי להתקין סמבה וזה רשם שיש גרסה יותר חדשה שכבר מותקנת...... לא מצאתי שום סמבה בתפריטים אז קראתי באתר על קובץ CONF שצריך לקבוע בו את ההגדרות....... הקובץ שלי שונה לגמרי ממה שהיה במדריך...... מישהו יכול לתת לי מדריך שיעבוד על הלינוקס הזה או להסביר לי איך לשתף?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by EagleX2,

שלום לכם איזה הפצה כדאי לי לבחור בשביל mail,ircd,ftp,web המפרט מחשב שלי הוא 128 sdram (אני משדרג בקרוב ל 512 rdram) פנטיום 4 1.4 גיגה הרץ על איזה הפצה אתם ממליצים לי?

• 34 תגובות
    • 4.5k צפיות
  13. יש לי אפשרות להתחיל להשתמש בlindows במקום ב XP האם כדאי ? האם כל מה שפועל על ווינדוס ( ואני מדבר בעיקר על מחשקים שזה השימוש העיקרי במחשב) יפעל גם על לינדוס למרות שמבוססת על לינוקס? אם זה משנה אז זו הגירסה שלה: Lindows 3.0.5

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by X - DreaM,

התקנתי RED-HAT 8 וזה עבד טוב אבל לא הצלחתי לכתוב בעברית(אין שם מקלדת עברית) אז התקנתי מנדרייק 8.2 וזה לא מראה את השורה כמו START בWINDOWS......... אני זוכר שפעם התקנתי והכל עבד טוב.....מישהו יודע איך לסדר את זה? איך מתקינים מקלדת עברית בRED-HAT 8?

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by X - DreaM,

אני רוצה להתקין לינוקס רדהט 8........ אבל זה 5 דיסקים!!! וזה מוריד לאט - 3 וחצי שעות לדיסק! צריך את כל הדיסקים בשביל להתקין או רק 1 כמו במנדרייק 8.2?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by imac,

דעות, תגובות, הערות... אתם חושבים שכדאי לנסות אותה? תודה מראש!

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. בעיה בהגדרת מדפסת התומכת ב APPLE TALK למקינטוש OS 9.2... הבעיה היא שהוא לא מוצא אותה ברשת. יש איזה אפשרות לגרולו למצוא אותה? ב CHOOSER היא לא מופיע.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by cool zero,

יש לי לינוקס רד באט 6.2 ואני לא מצליח לחבר אותו לרשת אני עובד בlan אם ראוטר והאב הלחתי להגדרות כל התקנה ואין שם אפשרות לחיבור lan רק חיבור של חיוג מה אני עושה? בתודה מראש cool zero

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by The-Q,

התקנתי OPEN OFFICE ואני מעוניין להחליף את הפונט של הממשק בפונט אחר (שנמצא בעצם בספריית הפונטים של OPEN OFFICE). הכיצד? תודה לכולם. ;D

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by SoapSeller,

פעם, בימים שעוד היו איסויים של סיוז התקנתי אותה, ונשארו לי זכרונות טובים מאוד ממנה. אז החלטתי להתאמץ, ולהתקין אותה מהרשת. ביזבזתי כמה דקות בלבדוק את המהירויות של המירורים השונים, עד שמצאתי את המהיר ביותר באותו רגע. הורדתי את האיסו של ה20 מגה, צרבתי, ועשיתי BOOT. תוכנת ההתקנה גילתה בקלות את כול החומרה במחשב שלי, יותר טוב מרד-האט למשל שעשתה לי בעיות עם הכרטיס רשת PCMCIA שלי. הכנסתי את הכתובת של השרת אפטיפי, והתקנה התחילה להוריד את השלבים הבאים בה. בניגוד למה שנטען כאן בעבר, ההתקנה היא בהחלט מעשית, התקנה שכללה ממשק גראפי מלא(כולל KDE ו GNOME) ותפסה בערך 1.7 גיגה לקחה 4 שעות, על נייד 366 עם 256 RAM וADSL 1.5 של בזק בינלאומי. לדעתי YAST2 וכול מערכת ההתקנה של סיוז הם מהחזקים וה…

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by -JobNick-,

תמיד רציתי לראות מה זה FLUXBOX זה נירא די פשוט ועם זאת היכולת שלו להריץ תוכניות של KDE ושל GNOME בנוסף קסמה לי, בנוסף לכך הוא אמור להריץ דברים יותר מהר הרי אין לא את כל הפריפרייה מסביב כמו שיש בKDE או GNOME. אז בקיצור הורדתי אתמול SOURCE של הגירסא היציבה החדשה ביותר קימפלתי,התקנתי עכשיו איך אני מפעיל אותו? המערכת שלי עולה אוטומתית במצב גראפי (יש את הKDM MANAGER) וברשימה של הGUI שאני רוצה שיעלה אין את הFLUX שלי. עכשיו מישהו יכול להסביר לי איך אני מכניס אותו לרשימה הזו או איך אני טוען אותו בלי להכניס לרשימה לא ממש הכפת לי אני פשוט רוצה לראות אותו בפעולה.

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by Mr Gadget,

אני די חדש בעניין של Linux והייתי רוצה לדעת מה אני צריך להוריד מהאתר של Nvidia אני משתמש ב RH 8.0 http://www.nvidia.com/view.asp?IO=linux_display_ia32_1.0-4191 האם להוריד GLX RPM ואח"כ NVIDIA_kernel-1.0-4191.rh80up_2.4.18_18.8.0.i686.rpm ???

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. אני מצרף רשימת תוכנות חינמיות שמצאו חן בעיניי ואני משתמש בהן. אתם מוזמנים לצרף עוד תוכנות לרשימה ובכך ניצור יחדיו "קטלוג" תוכנות חינמיות למקינטוש. RBrowserLite- ,תוכנת ftp מצוינת -http://www.rbrowser.com/RBrowserLite/RBrowserLite.html מיץ פטל - תוכנת צ'יטוט באי סי קיו המאפשר דיבור בעיברית -www.mitz-pettel.com iCal calling iTunes - תוכנה המאפשרת "לחבר" את ה-iTunes וה-iCal. אתה בוחר שעה ביומן של ה-iCal וה-iTunes מנגן - http://www.malcolmadams.com/itunes/itinfo/icalcallingitunes.shtml Wings 3D - תוכנת תלת מימד מצוינת. שווה הורדה!! - www.wings3d.com Pov-Ray - תוכנת רינדור מומלצת www.povray.com זהו בינתיים, אתם מוזמנים להיצטרף ולתרום.

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. Started by ice-stuff,

שימו לב!! השאלה היא לא באיזו מערכת הפעלה אתם משתמשים אלא ע"פ דעתכם מה היא המערכת הטובה ביותר. אני רוצה גם לקבל תגובות ואולי להתחיל פה איזה ויכוח טכני בין החסידים של מערכת זו או אחרת

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים