לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, לאחר הרבה זמן שאני מת לעבור ללינוקס אבל אין זמן\ידע\איפה להתקין, מצאתי כונן קשיח ישן שחיברתי למחשב והתקנתי עליו אובונטו 6.10. לאחר יום שלם של נסיונות להתקיו דרייברים לכ.מסך הצלחתי סוףסוף. אבל כמו בכותרת אני לא מצליח לעשות mount לכונן SATA שעליו יש סרטים, XP, מוזיקה. מפרט בצד... יכול להיות שאני צריך להתקין דרייבר לSATA? אם כן איך? בנוסף הורדתי licq\xmule ואני לא יודע איך להתקין ולהפעיל.. חיפשתי חומר ויש לי חוברת לידע בסיסי ולא מצאתי עדיין (עברו 3 ימים) אשמח לעזרה... תודה, יוסי. עריכה: אני כותב: mount dev/sda5 ומקבל:mount: can't find dev/sda5 in /etc/fstab or /etc/mtab ואני רואה אותם בdev/ עריכה 2: הצלחתי להתקין xmule/licq/aMSN אבל לא הצלחתי להעביר לעברית מימין …
-
- 3 תגובות
- 950 צפיות
-
-
אני רוצה להתקין לינוקס בקרוב על אחד מהמחשבים שלי ואני מאוד חדש בנושא אז אני הולך להיות פעיל פה אז זו השאלה הראשונה שלי.
-
- 2 תגובות
- 949 צפיות
-
-
-
יש דרך לתקן את זה? נניח להעתיק קבצי מערכת מהדיסק? שורת פקודה...(הקונסול כן מזהה את המקלדת)
-
- 1 תגובה
- 948 צפיות
-
-
היי אני צריך להוסיף HOSTNAME נוסף לשרת שלי. כרגע השרת שלי עונה ל mail.mydomain.net ואני רוצה שהוא יענה גם ל ftp.mydomain.net ולעוד שמות נוספים. איך אפשר לגרום לו לענות גם ל HOSTNAME נוסף מבלי שיפגע הHOSTNAME הקודם? כלומר שניהם יעבדו יחד... תודה... זה ממש דחוף!!
-
- 1 תגובה
- 948 צפיות
-
-
hi all wher is the boot loader that i cant configore to start too oporeating system . and wa's the comannd line
-
- 1 תגובה
- 948 צפיות
-
-
אני מנסה להתקין את gentoo/amd64 דרך ה LiveCD(לא פשוט כ"כ ) הבעיה היא שההתקנה של הgentoo לא מזהה את הכרטיס רשת המובנה שלי: gigabit ethernet LAN וכשאני בודק איזה מודולים מתאימים יש לכרטיס רשת שלי בדיסק אני לא מוצא שום דבר שעוזר לי. אני אשמח אם תגידו לי איזה מודול אני צריך ואיך לעזאזל אני יכול להתקין אותו באמצע ההתקנה של gentoo(אולי דרך כונן הדיסקטים? ???).
-
- 3 תגובות
- 948 צפיות
-
-
מצאתי את זה היום:http://www.eoslx.9k.com.ar/ זה מערכת הפעלה חמודה יש גם גרסה שיכולה לפעול על ווינדוס זה לא גמור אין תמיכה עדיין בDirect X או OpenGL אבל זה נראה מבטיח מאוד
-
- 0 תגובות
- 948 צפיות
-
-
שלום. קראתי את המדריך בשנמצא באתר איך להפוך את המחשב לראוטר מבוסס לינוקס.. אני רוצה לעשות את זה, אבל אני לא רוצה שהמחשב יהיה רק ראוטר, אני רוצה גם ללמוד לעבוד עם לינוקס. האם אני יכול להתקין נגיד redhat ואז על זה את התוכנה של הראוטר והיא תעבוד ברקע? או שהתוכנה של הראוטר היא מערכת הפעלה בפני עצמה?
-
- 1 תגובה
- 948 צפיות
-
-
Anonym OS מבוססת על openBSD שדומה ללינוקס. המערכת עושה שימוש ב TOR . האם ניתן להישתמש ב Anonym OS במחשב שמותקנת עליו מערכת הפעלה windows XP ? אילו יתרונות וחסרונות יש ל Anonym OS ?
-
- 1 תגובה
- 947 צפיות
-
-
האם יש אפשרות להכין דיסק שחזור ללינוקס?????? התקנתי את ה COMPIZ FUSION וממש לא בא לי לעשות את זה שוב(אי פעם) אז אני רוצה להכין דיסק שחזור האם יש אפשרות ואם אפשר לקבל את התוכנה +מדריך להכנה ומדריך לעשיית השחזור
-
- 3 תגובות
- 947 צפיות
-
-
הגדרתי בביוס את ה-DVD-ROM ל-First Boot Drive הכנסתי את הדיסק הראשון של מנדרייק ועשיתי ריסטרט, המחשב מתחיל לעלות אבל לא מגיע להתקנה של מנדרייק, קיצר, לא נכנס להתקנה. מה עושים? תודה.
-
- 1 תגובה
- 946 צפיות
-
-
לא הצלחתי להכניס תמונה כרקע לקובייה..הורדתי תמונות מיוחדות שאמורות להיות מתאימות מבחינת הגודל וגם הן לא עובדות. יכול להיות שזה בגלל הכרטיס מסך ?
-
- 2 תגובות
- 946 צפיות
-
-
http://computers.walla.co.il/?w=/4015/1098777 מעניין. אז זה יקרה, והם באמת ימכרו מחשב עם חומרה שנתמכת במלואה בדרייברים ואיזה ספר הדרכה / קו עזרה טלפוני זה בהחלט יכול לגרום לנגיסה בנתח של מיקרוסופט - בעיקר לאור הכישלון של ויסטה.
-
- 6 תגובות
- 946 צפיות
-
-
שלום חברים מחפש מידע על HP UX ו-SUN SOLARIS היסטוריה הווה ועתיד תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 945 צפיות
-
-
יש לי לינוקס xubunutu מותקן על המחשב המחשב שלי לא עושה BOOT מהCD וחשבתי להתקין וינדוס דרך הלינוקס.... הכונן דיסקים עובד רק שהוא לא עושה BOOT ממנו.. אני רק צריך להריץ את הקובץ התקנה של הוינדוס להגיע למסך שממנו אני יכול לפרמט את המחשב ולהתקין את הוינדוס איך אני עושה את זה בלינוקס?
-
- 4 תגובות
- 945 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום. אני מנסה להתאים DUAL MONITOR בלינוקס קובונטו אך ללא הצלחה. בהגדרות MONITOR אני נכנס כ ADMINISTRATOR ומשנה את ההגדרה אך עדיין המסך השני אינו פעיל. כרטיס המסך הוא FX5500 . ב XP כן הצלחתי להפעיל את התכונה הזו. תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 945 צפיות
-
-
היי מכר קיבל לפטופ ישן ללא HDD ( מגירה נשלפת חסרה ) . הוא ישתמש איתו לניהול קבצים בלבד .. הוא לא יודע הרבה יותר מזה, ומעט אנגלית DOK עם FREEDOS עובד . קורא הCD לא הצליח לקרוא את כל ה CD עם מע' הפעלה שהכנסתי, גם לאחר ניקוי העינית. לכן אני רוצה שה DOK יהיה הHDD שלו. זה מספיק לו. אבל צריך עברית Right of the box אולי מישהו יכול לקמפל בשבילי , אני חלוד מאד עם לינוקס, מספיקה הפצה קטנה בגודל, בסיסית כאמור תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 944 צפיות
- 1 follower
-
-
אני מבקש חברה לא מהארץ, עם כמה שיותר רקעים בכמה שפחות כסף, עם יציבות טובה... *אם אי אפשר לתת פה לינק, אז אנא רשמו רק שם של החברה, ולינק בפרטי או משהו ..
-
- 0 תגובות
- 944 צפיות
-
-
חברה.. חייב עזרה. אני רוצה לנסות להפוך את אחד המחשבים שלי ל-domain controller... ב-WIN זה דיי קל.. כל מה שצריך לעשות זה WIN2003... בעעעעעעעעעעעעעע... קיצר. התקנתי אובונטו 6.10.. ויחד איתו עוד קמת חבילות (packages). הבנתי שמן הסתם צריך LDAP בשביל הדבר הזה אז התקנתי גם openldap, openssl וכו'.. מישהו יודע איך אני ממשיך מכאן והלאה?! אין לי מושג איך ליצור משתמשים.. המחשב הזה עובד סבבה והוא linux dedicated. כל עזרה תתקבל בברכה. תודה!
-
- 1 תגובה
- 944 צפיות
-
-
עשיתי חיפוש פה באתר אבל לא היה כלום בעמודים הראשונים,הכל על משחקים ודרישות מינימום שלהם.
-
- 8 תגובות
- 944 צפיות
-
-
יש כזה שורה כזאת למטה שיש שם SHOW MY DESKTOP ועוד כמה דברים וגם כל התוכניות שרצות אז יש שמה תוויות שלהם וכשאתה ממזער תוכניות אז הם מופיעות שמה אז זהו הבעיה היא שפתאום שאני ממזער תוכנות שאני משתמש בהם הם לא ממוזערות לשמה אלא הם נעלמות זה לא היה מקודם איך להחזיר את זה? תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 943 צפיות
-
-
טוב התקנתי אובנטו 6.06.1 וכל פעם שאני נכנס אז אחרי כמה דקות הכל נתקע יש למישהו מושג מה זה? גם כשאר התקנתי אותו היו תקיעות והייתי צריך להתקין מחדש :-\
-
- 2 תגובות
- 943 צפיות
-
-
הצלחתי להתחבר מאובונטו למחשב שמריץ ווינדוס עם samba. אני מתחיל העתקה של קבצים גדולים של כמה GB ותמיד ההעברה נתקעת באיזור ה 500 MB. קבצים קטנים יותר עוברים בלי בעיה. כשזה נתקע זה תוקע את כל החיבור ורק ריסטארט לאובונטו מחזיר את החיבור רשת להיות פעיל. חיפשתי ברשת ומצאתי המון אנשים עם הבעיה אבל לא מצאתי פתרון. מישהו יודע?
-
- 0 תגובות
- 943 צפיות
-
-
שלום קודם כל רציתי להגיד שעברתי לאובנטו והיא באמת הפצה מאוד נוחה אוקי לשאלות: 1. האם ניתן לעבוד בדואל דיספליי בלינוקס? (אם כן הסבירו איך) 2. משום מה כשאני מנסה להתחבר לשרת 'irc.co.il' בעזרת 'XCAHT IRC' אני מקבל הודעה שאין מספיק פרמטרים מה הבעיה ואיך פותרים אותה? 3. האם ניתן לישר את הטקסט לימין בGAIM? (אם כן הסבירו איך) תודה
-
- 5 תגובות
- 943 צפיות
-