עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. שלום הגיע אלי הום ubuntu בדואר איתחלתי live cd סבבה נראה יפה והכל האינטרנט בכרטיש רשת ומראה לי את האתר הראשי של הוט (ששם אפשר לבחור ספקית ולהוריד חייגן..) איך אני ממשיך מפה ? ושאלה שניה יש לי שני כוננים קשיחים אחד 60 גיגה ועליו ה XP ויש לי 160 שמפוצל ל 2 ל 100 ו 60 אבל בהתקנה הוא מופיע כ160 ואני לא רוצה למחוק את מה שיש לי שם אני רוצה להקצות רק 60 ללינוקס תודה

• 3 תגובות
    • 912 צפיות
  2. Started by SugarFreeBoy,

היי, אני מריץ את XP על MACBOOK באמצעות BOOT CAMP. המחשב עבר קריסה די רצינית, ועכשיו אחרי ששיקמתי אותו וניסיתי להתקין מחדש את APPLEK PRO כדי שאוכל להשתמש בHOTKEYS (כל הF1 F2 המיוחדים) אני מקבל הודעה שאומרת לי 'לחבר את המקלדת כעת', כשברור שאין מה לחבר - זו מקלדת של מחשב נייד. כשאני מנסה להריץ את הEXE עצמו, אני מקבל שגיאה שאומרת שאי אפשר להריץ את התכנה באופן ידני. האם אתם מכירים פתרון לבעיה/דרך להריץ את התכנה ידנית? תודה מראש!

3. Started by maorosh,

עד היום השתמשתי בחלונות. רציתי לעבוד ללינוקס, והורדתי את אובונטו גרסה אחרונה, וכל פעם שאני בוחר "לנסות" לפני התקנה. עולה לי מסך מטומטם עם הודעה מטומטמת. של BUSYBOX ?! וזאת תקרא בשם הפצה ידידותית ? מישהו יכול לעזור לי בזה ?! אני רק רוצה לנסות את לינוקס אבל כל פעם עולה לי הודעה מפגרת אחרת ? תודה לעוזרים ...

• 3 תגובות
    • 911 צפיות
  4. Started by asafm,

התקנתי מנדרייק 10.1 בפעם הראשונה שאני משתמש בלינוקס ועכשיו אני רוצה להגדיר אותו כתור שרת שיהיה אפשר להתחבר אליו בtelnet והבנתי שאני צריך demon שנקרא in.telnetd הבעיה היא שאני לא מוצא שום קובץ כזה בתיקיית הxinetd.d איך קוראים לrpm של השרת telnet ואיך אני אמור לקנפג אותו

• 4 תגובות
    • 911 צפיות
  5. Started by yan_daf2001,

שלום לכולם הייתי מעוניין לדעת כיצד ניתן לחבר תחנת לינוקס (מנדרייק 9) המחוברת לאינטרנט מהיר בכבלים לרשת sbs server 2000 ולשתף עוד תחנות לגישה לאינטרנט (כלומר להפוך אץ תחנת הלינוקס לראוטר לכל הרשת כולה) תודה

6. מזהה דרייבר, ונותן מיקום? יש לי כ. קול מובנה בלוח ChainTech ZNF3-250 הכרטיס הוא של VIA מדגם Envy24 24bit/8ch בבוט של המערכת הוא מזהה את כרטיס הקול, ואפילו מקצה מיקום לדרייבר, אולם לא מתקין אותו בסופו של דבר. כמו כן הוא לא מזהה את הכרטיס מסך שלי(x800). אני משתמש בגרסאה החדשה(08/12/04) של נופיקס.

• 3 תגובות
    • 911 צפיות
  7. Started by p_q,

ניסיתי את השאלה בפורום רשתות ואף אחד לא הצליח לעזור לי... אני מקווה שפה אצליח... יש לי רשת עם מערכות הפעלה WIN98 ועמדה 1 עם לינוקס איך אני רואה את המחשבים ברשת דרך לינוקס וההפך מWINDOWS? תודה מראש נ.ב ואיך משתפים תיקיות בלינוקס נ.ב.ב לינוקס מקבל כתובת IP

• 1 תגובה
    • 910 צפיות
  8. Started by eegg,

אני רוצה מערכת הפעלה לינקס למערכת הבאה במקום הוינדוס 95 הדבילי: מעבד פנטיום סלרון 333mhz לוח אם אינטל 4gb hdd פלופי + cd drive המחשב הוא בעיקר לאינטרנט. גם צריך איפה לוריד אותו

• 8 תגובות
    • 910 צפיות
  9. הבעייה היא שהrhgb פשוט לא עולה חחח... אני התקנתי את הדרייברים לפי המדריך הזה: http://stanton-finley.net/fedora_core_4_installation_notes.html עשיתי את כל מה שרשום בהוראות בשביל להחזיר את הrhgb. אחרי אז כשאני עושה ריסט, כשהמחשב אמור להעלות את הrhgb, הוא עושה מסך שחור כזה כאילו הוא מנסה לעלות את הrhgb, אבל הוא לא מצליח. את כל השירותים שהוא אמור לעלות דרך הrhgb, הוא לא מעלה דרך הrhgb, אלא דרך המסך שבא לפני זה (המסך השחור הזה, שאחרי כל פעולה שהוא מסיים הוא רושם OK בירוק חחח...), וכשהוא מגיע למסך של הlogin) login טקסטואלי), הוא מעלה את המסך פלאש של nvidia, ועולה כרגיל (הוא עולה ישירות למשתמש שלי), כולל הX!!!... כלומר הבעייה היחידה היא בrhgb... חיפשתי הרבה באינטרנט ובגוגל, ולא …

• 0 תגובות
    • 910 צפיות
  10. Started by אנונימי,

אני מנסה להתקין את gentoo/amd64 דרך ה LiveCD(לא פשוט כ"כ ) הבעיה היא שההתקנה של הgentoo לא מזהה את הכרטיס רשת המובנה שלי: gigabit ethernet LAN וכשאני בודק איזה מודולים מתאימים יש לכרטיס רשת שלי בדיסק אני לא מוצא שום דבר שעוזר לי. אני אשמח אם תגידו לי איזה מודול אני צריך ואיך לעזאזל אני יכול להתקין אותו באמצע ההתקנה של gentoo(אולי דרך כונן הדיסקטים? ???).

• 3 תגובות
    • 910 צפיות
  11. Started by B0necrack3R,

יש לנו בחור מתכנת בPERL כל מיני סקריפטים מגניבים לפתרונות רשת microsoft רציתי לשאול מזו בעצם השפה הזו? הלא היא ייחודית רק ליוניקס? איזה סוגי סקריפיטים יש איפה ניתן למצוא מדריכים בסיסיים? יאפ,הרבה שאלות.. אשמח לקבל תשובה על כל מה שאתם יודעים! תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 910 צפיות
  12. Started by shayh,

שלום, אחרי המון מחשבות ולבטים החלטתי - אני מתקין בקרוב אובונטו 7.04 ויש לי מספר שאלות (אני מצטער אם שאלו אותן קודם, לא מצאתי את השאלות ע"י החיפוש). כשהתקנתי WIN XP חילקתי את ההארדיסק לשתי מחיצות, C שהתקנתי בה את ווינדואוז וD שבה תכננתי להתקין לינוקס. זה אפשרי בכלל או שהן חייבות להיות על אותה מחיצה? אחרי שאני מתקין, איך אני מגדיר את האופציה שכאשר מדליקים את המחשב הוא שואל אותי איזו מערכת להפעיל? ראיתי במדריך התקנה בYNET שמדברים על ייבוא מווינדואוז, אני אהיה חייב לייבא כל קובץ שאני ארצה להשתמש בו בשתי המערכות או שמדובר שם רק על קבצים מסויימים/הגדרות מסויימות? יש לי כונן שאין בו וסביר להניח שגם לא תהיה בו מערכת הפעלה ויש לי לא מעט קבצי MP3 שם, אני צריך לייבא את כל הקבצי…

• 1 תגובה
    • 909 צפיות
  13. Started by G.I.Jew,

אני חדש, ורציתי לדעת : א. מה יש לכם לומר על Cygwin? זב באמת מדמה יוניקס כמו שצריך? ב. אם התקנתי לינוקס, יש לי SHELL כמו ביוניקס? תודה רבה למי שיענה

• 2 תגובות
    • 909 צפיות
  14. שלום חברים ! אני די חדש בלינוקס אתמול התקנתי את אובנטו והכל עבד יפה (לפני כמה שנים היה לי מנדרייק 9) אז אני יודע +- דברים בלינוקס הוא הוריד כל מיני עדכונים מהאינטרנט והתקנתי שם ACTIVE DIRECTORY עכשיו משום מה לא עובד לי כלום אני משתמש עם התוכנה VMWARE כאשר אני לוקח את SERVER 2003 ואת אובנטו ועושה אותם TEAM ומגדיר את ה IP 192.168.1.10 ב SERVER 2003 SUBNET MASK : 255.255.255.0 וב אובנטו 192.168.1.11 ורושם שם את ה DNS של 2003 עכשיו באובנטו בתוך ה MY NETWORK הוא מזהה את ה WINDOWS ואת השם של המחשב אבל לא רואה בפנים שום SHARE שעשיתי ב 2003 ומשום מה כשאני נכנס ל ACTIVE DIRECTORY ורושם לו להתחבר לדומיין שיצרתי הוא לא מסכים הוא כותב לי Unable to Resolve DC name הוא כותב שיש ל…

• 0 תגובות
    • 909 צפיות
  15. Started by Gohan,

עם ממשק גרפי קל ושיוכל להריץ לי סרטים באופן טוב , צריך להיות כמה שיותר פשוט למישהו יש המלצה? תודה

• 1 תגובה
    • 908 צפיות
  16. לא הצלחתי להכניס תמונה כרקע לקובייה..הורדתי תמונות מיוחדות שאמורות להיות מתאימות מבחינת הגודל וגם הן לא עובדות. יכול להיות שזה בגלל הכרטיס מסך ?

• 2 תגובות
    • 908 צפיות
  17. Started by Haflo,

אני מנסה להתקין כרטיס רשת אלחוטי של Proxim מדגם Silver, הכנסתי את הכרטיס לחריץ ה-PCMCIA ונורית ה-power מהבהבת, מה אני צריך לעשות על מנת שמערכת ההפעלה (RH9) תזהה אותו?

• 0 תגובות
    • 908 צפיות
  18. Started by מישהו12,

שלום. יש לי ubuntu 20.10 עם גנום. מאחר שהפלאפון האישי שלי הוא נוקיה משנות ה2010,רציתי לסנכרן אותו עם המחשב באמצעות תוכנת Nokia PC Suite.לא הצלחתי להתקין על המחשב את החלופות ללינוקס שקיימות ברשת (וגם אם יש משהו שעובד לכם, אשמח לקבל אותו, אך בכל מקרה אני צריך עברית בwine...) התקנתי את התוכנה עם wine.תהליך ההתקנה עצמו היה בעברית-אך התוכנה לאחר ההתקנה ללא עברית אלא עם קווים במקום האותיות. חבילת הפונטים של מייקרוסופט מותקנת לי (ttf-mscorefonts-installer) במחשב. אשמח לעזרה, תודה רבה!

• 0 תגובות
    • 908 צפיות
  19. עשיתי חיפוש פה באתר אבל לא היה כלום בעמודים הראשונים,הכל על משחקים ודרישות מינימום שלהם.

• 8 תגובות
    • 908 צפיות
  20. Started by mgm,

שלום, יש לי הארד דיסק אחד ואני מעוניין להתקין לינוקס (כמובן שיש עליו גם ווינדוס), הבנתי שאני צריך לפצל מחיצות בשביל זה אבל זה יכול להיות קטלני מדי, האם זה אפשרי בלי להרוס שום דבר שקיים על המחשב שלי, ואיך? כמה ג'יגה יספיקו ללינוקס? ומאיפה אפשר להוריד את גרסת fedora ? האם יש מדריך טוב (בעברית) להתקנה? מצטער שאני שואל הרבה שאלות, ועל הבורות שלי, אני פשוט ממש חדש בנושא. תודה רבה ושבת שלום!

• 1 תגובה
    • 907 צפיות
  21. Started by arik100,

יש כזה שורה כזאת למטה שיש שם SHOW MY DESKTOP ועוד כמה דברים וגם כל התוכניות שרצות אז יש שמה תוויות שלהם וכשאתה ממזער תוכניות אז הם מופיעות שמה אז זהו הבעיה היא שפתאום שאני ממזער תוכנות שאני משתמש בהם הם לא ממוזערות לשמה אלא הם נעלמות זה לא היה מקודם איך להחזיר את זה? תודה מראש

• 1 תגובה
    • 907 צפיות
  22. Started by kisharon,

היי לכולם. התקנתי לינוקס suse 9.2 ואני לא יודע איך לחבר אותו ל domain שמבוסס על רשת NT מישהו יכול לתת הסבר קצר או אולי מדריך שיש ברשת גם יעזור לי. תודה לכל העוזרים.

• 0 תגובות
    • 906 צפיות
  23. Started by karpad,

שלום קודם כל רציתי להגיד שעברתי לאובנטו והיא באמת הפצה מאוד נוחה אוקי לשאלות: 1. האם ניתן לעבוד בדואל דיספליי בלינוקס? (אם כן הסבירו איך) 2. משום מה כשאני מנסה להתחבר לשרת 'irc.co.il' בעזרת 'XCAHT IRC' אני מקבל הודעה שאין מספיק פרמטרים מה הבעיה ואיך פותרים אותה? 3. האם ניתן לישר את הטקסט לימין בGAIM? (אם כן הסבירו איך) תודה

• 5 תגובות
    • 906 צפיות
  24. Started by TaMiRn2,

האם כדאי להתקין לינוקס למרות שאני נורא אוהב משחקים (שמעתי שהמערכת הזאת נורא לא אוהבת משחקים) האם כדאי לעשות דואל בות או שפשוט יש פיתרון טוב ונוח?

• 4 תגובות
    • 906 צפיות
  25. Started by david9b,

שלום רב! אני הורדתי לפני כשבועיים מנדריבה 2009 והתקנתי אותה על המחשב. אכן לתדהמתי לא יכולתי להתעלם מהמשק הגרפי היפיפה שלה. נאלצתי להסיר אותה כי ניתקלתי בכמה בעיות. אחת הבעיות הרצינית שניתקלתי בהם זה שלא יכולתי לכתוב ולראות עברית במחיצת NTFS גם לא במחיצת FAT32 בDISK ON KEY גם את אנשי הקשר באיסקיו ראיתי בכתב גיבריש במקום עברית באתרים לא הית לי בעיה לראות עברית ומה שמוזר הוא שכאשר ניסיתי להתיק שם של תיקיה שנימצא על FAT32 בDISKONKEY הדבקתי אותה לגוגל הוא פתאום הראה לי את השם של התקיה בגוגל אבל על המחשב בתור איקון הוא הראה לי ציבריש. אני מישתמש מתחיל בלינוקס אז קחו את זה בחשבון לא הית לי בעיה לכתוב עברית הצלחתי להתקין גם פונטים עבריים. לגבי החבילה שניקראת NTFS 3G שעושה עיגון ל…

• 0 תגובות
    • 905 צפיות

דיונים חדשים בפורומים