עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by jingi01,

יש לי PC רגיל עם Core 2 2.13Ghz אני יוכל לקנות את הלאופרד המדובר ב149 שקל או שזה רק השדרוג למשתמשי לאופרד ותיקים? ומה זה חבילת ה-Ilife09? לקנות במיוחד

• 1 תגובה
    • 875 צפיות
  2. שלום לחברי הפורום, התקנתי Wubi במחשב שלי על VISTA, לאחר הפעלה מחדש של המחשב בחרתי מהתפריט את ה - Wubi אבל המערכת לא עלתה, קיבלתי הודעת שגיאה ומשם ישירות לשורת פקודות דמויית DOS. חזרתי לויסטה כרגע, ועל מנת להתנסות בלינוקס החלטתי להרכיב מחשב ישן חדש מבוסס פנטיום 4 2.4GHZ עם זכרון 768MB ודיסק 80G רציתי לדעת אם יש מגבלה של לינוקס למפרט כזה, הייתי מאוד רוצה להתקין אובונטו אבל אני לא יודע מה הדרישות מערכת שלה, כמו כן איך אני משיג דרייברים? זה מסובך. אני מודה מראש לעוזרים ואני יודע שהכתיבה לא הכי מסודרת. יום טוב.

• 2 תגובות
    • 874 צפיות
  3. זה ממש מדהים !!! אני לא מבין איך לא כולם נוטשים את ווינדוס?!? בכל מקרה, איזה מחשב צריך שזה יעבוד? האם שלי מספיק? תודה, אופיר

• 7 תגובות
    • 874 צפיות
  4. Started by In-Flames,

איך המנדרייק החדש? יש לי מנדרייק 9.1 כדאי להחליף לחדש? יש ביניהם הרבה הבדלים?

• 0 תגובות
    • 874 צפיות
  5. Started by dandany,

שלום , אני די חדש בעניין ה OpenOffice ואני רוצה לדעת כיצד הופכים את הדף ב calc (exel)n שיראה מימין לשמאל ולא משמאל לימין כמו בברירת המחדל ? כלומר ABC ו123 יהיו בצד ימין של הגליון . תודה

• 0 תגובות
    • 874 צפיות
  6. Started by אנונימי,

אני מנסה להתקין את gentoo/amd64 דרך ה LiveCD(לא פשוט כ"כ ) הבעיה היא שההתקנה של הgentoo לא מזהה את הכרטיס רשת המובנה שלי: gigabit ethernet LAN וכשאני בודק איזה מודולים מתאימים יש לכרטיס רשת שלי בדיסק אני לא מוצא שום דבר שעוזר לי. אני אשמח אם תגידו לי איזה מודול אני צריך ואיך לעזאזל אני יכול להתקין אותו באמצע ההתקנה של gentoo(אולי דרך כונן הדיסקטים? ???).

• 3 תגובות
    • 874 צפיות
  7. השגתי את מערכת ההפעלה (יד-שנייה במחיר מאוד זול) והתקנתי אותה. רק עכשיו איך אני מתקין בה את האינטרנט? ואיך אני מתנתק מהאינטרנט אחרי שאני רוצה לכבות את המחשב? פרטים: כרטיס רשת מובנה על לוח אם ABIT NF7. מודם TERAYON TJ715X ספק: אינטרנט זהב, 1.5MB/16KB תשתית: כבלים, חייגן. IP לא קבוע.

• 3 תגובות
    • 874 צפיות
  8. Started by karpad,

שלום קודם כל רציתי להגיד שעברתי לאובנטו והיא באמת הפצה מאוד נוחה אוקי לשאלות: 1. האם ניתן לעבוד בדואל דיספליי בלינוקס? (אם כן הסבירו איך) 2. משום מה כשאני מנסה להתחבר לשרת 'irc.co.il' בעזרת 'XCAHT IRC' אני מקבל הודעה שאין מספיק פרמטרים מה הבעיה ואיך פותרים אותה? 3. האם ניתן לישר את הטקסט לימין בGAIM? (אם כן הסבירו איך) תודה

• 5 תגובות
    • 874 צפיות
  9. הבעייה היא שהrhgb פשוט לא עולה חחח... אני התקנתי את הדרייברים לפי המדריך הזה: http://stanton-finley.net/fedora_core_4_installation_notes.html עשיתי את כל מה שרשום בהוראות בשביל להחזיר את הrhgb. אחרי אז כשאני עושה ריסט, כשהמחשב אמור להעלות את הrhgb, הוא עושה מסך שחור כזה כאילו הוא מנסה לעלות את הrhgb, אבל הוא לא מצליח. את כל השירותים שהוא אמור לעלות דרך הrhgb, הוא לא מעלה דרך הrhgb, אלא דרך המסך שבא לפני זה (המסך השחור הזה, שאחרי כל פעולה שהוא מסיים הוא רושם OK בירוק חחח...), וכשהוא מגיע למסך של הlogin) login טקסטואלי), הוא מעלה את המסך פלאש של nvidia, ועולה כרגיל (הוא עולה ישירות למשתמש שלי), כולל הX!!!... כלומר הבעייה היחידה היא בrhgb... חיפשתי הרבה באינטרנט ובגוגל, ולא …

• 0 תגובות
    • 873 צפיות
  10. קראתי בנעוץ וחשבתי על אובונטו,אבל אשמח לשמוע את דעתכם המפרט שלי פשוט כי זה מיועד למחשב ישן: Pentium 3 1000Mhz 256MB Ram 160GB הארד דיסק אני חושב שזה כל מה שחשוב... XP עובד כאן אחלה ורד אלרט 2 עובד בלי תקיעות חחח[גם ב LAN] אבל אני רוצה לנצל טוב יותר את המחשב הזה כי בחלק מהמשחקים הוא פשוט נתקע וזה מעצבן לכן אני רוצה לעבור ללינוקס... איזו גרסא אתם ממליצים שתריץ RED ALERT 2 חלק ושתשתמש בכמה שפחות זיכרון RAM ???

• 2 תגובות
    • 873 צפיות
  11. Started by G.I.Jew,

אני חדש, ורציתי לדעת : א. מה יש לכם לומר על Cygwin? זב באמת מדמה יוניקס כמו שצריך? ב. אם התקנתי לינוקס, יש לי SHELL כמו ביוניקס? תודה רבה למי שיענה

• 2 תגובות
    • 873 צפיות
  12. יש לי מחשב שמותקנת בו ה Fedora ( עם חומר חשוב מאוד ) וברצוני להתקין על אותו מחשב גם את ה Debian . השגתי דיסק נוסף מכיוון שה Fedora מותקנת על Partition אחד בלבד וברצוני להתקין את ה Debian על הדיסק החדש. אודה לטיפים ועצות כיצד להתקין את ה Debian ללא פגיעה ב Fedora ושתהיה לי היכולת לבחור באיזו מערכת לעבוד.

• 0 תגובות
    • 872 צפיות
  13. Started by Devil Servant,

נמאס לי מכל הבעיות המחורבנות עם הקרנל איך אני עושה HARD FORMAT לHD? ככה שימחק הכל הכל שיהיה לי HD חדש דנדש

• 5 תגובות
    • 872 צפיות
  14. Started by Godmoney,

אני ניוב לגמרי... אז בבקשה תשתדלו לא לצחוק עלי יותר מדי 1. אני לא מצליח לנגן mp3. בתוכנה שמגיע עם ההפצה רשום שחסר לי קודק מסויים (GTStreamer לדעתי), אבל לפי מה שאני רואה ב package manager הוא כן מותקן... מה אני עושה? הנגן הוא rythmbox 2. אני לא יכול להריץ קבצי EXE על המערכת אני מניח. מה הפעולה של הורדת תוכנות מהאינטרנט וההרצה וההתקנה שלהם. 3. אובונטו עובדת עם הממשק של גנום. אני רוצה שתהיה לי האפשרות להחליף בינו לבין ה KDE מתי שאני רוצה. הורדתי מה package manager את מה שנראה לי שצריך בשביל הממשק של ה KDE אבל אין לי מושג איך מפעילים אותו כמו שצריך... זהו לעכשיו [br]פורסם בתאריך: 2.01.2007 בשעה 12:16:52 טוב. הבנתי איך להחליף בין KDE ל gnome. עכשיו השאלה היא אם אפשר לע…

• 6 תגובות
    • 872 צפיות
  15. http://computers.walla.co.il/?w=/4015/1098777 מעניין. אז זה יקרה, והם באמת ימכרו מחשב עם חומרה שנתמכת במלואה בדרייברים ואיזה ספר הדרכה / קו עזרה טלפוני זה בהחלט יכול לגרום לנגיסה בנתח של מיקרוסופט - בעיקר לאור הכישלון של ויסטה.

• 6 תגובות
    • 872 צפיות
  16. Started by creative,

יש לי לינוקס xubunutu מותקן על המחשב המחשב שלי לא עושה BOOT מהCD וחשבתי להתקין וינדוס דרך הלינוקס.... הכונן דיסקים עובד רק שהוא לא עושה BOOT ממנו.. אני רק צריך להריץ את הקובץ התקנה של הוינדוס להגיע למסך שממנו אני יכול לפרמט את המחשב ולהתקין את הוינדוס איך אני עושה את זה בלינוקס?

• 4 תגובות
    • 872 צפיות
  17. אני לפני קניית מחשב חדש ובמחשב הישן הייתי עובד עם לינוקס ולא הצלחתי לתפעל את כרטיס הכל שלי אשר מובנה בטוח לוח האם, וכאן שאלתי: כיצד מתמודדת לינוקס עם כרטיסים אשר מובנים בתוך לוחות האם? האם זו הייתה בעיה עם הלוח והכרטיס אצלי או שזו בעיה נפוצה? מה הייתם מציאים מבחינת לינוקס לקנות כרטיס קול בנפרד (ואז לשלם יותר ולטפוס סלוט PCI) או שרוב הסיכויים שלינוקס תתמודד עם כרטיס מובנה? תודה מראש על העזרה וההתייחסות

• 4 תגובות
    • 872 צפיות
  18. אוקי יש לי ככה כונן של 40 גיגה עם הלינוקס (אובנטו בריזי) עליו וכונן של 80 גיגה עם הווינדוס עליו עכשיו יש boot loader של grub ששם אני בוחר עם לקחת תווינדוס או תלינוקס קיצר אני רוצה לפרמט תכונן 40 ולהעיף תבוט לואדר איך עושים את זה מבלי לפרמט ? כי יש לי מידע מאוד חשוב על ה80 גיגה והוא שוקל 40 גיגה ואין מצב שאני יצורב 10 דיסקים של dvd

• 6 תגובות
    • 872 צפיות
  19. Started by Roman286,

יש כמה דברים שאני לא מבין מה זה Path הבנתי שזה גרעין אבל אם אפשר הסבר לעומק Kernel מה זה ? Root לא הבנתי ביכלל מה זה ושאלה אחרונה מה זה emacs תודה מראש על העזרה ולמנהלים אם הפרתי חוק כלשהוא בבקשה לא לנעול אני ילמד מטעותי

• 2 תגובות
    • 872 צפיות
  20. Started by david9b,

שלום רב! אני הורדתי לפני כשבועיים מנדריבה 2009 והתקנתי אותה על המחשב. אכן לתדהמתי לא יכולתי להתעלם מהמשק הגרפי היפיפה שלה. נאלצתי להסיר אותה כי ניתקלתי בכמה בעיות. אחת הבעיות הרצינית שניתקלתי בהם זה שלא יכולתי לכתוב ולראות עברית במחיצת NTFS גם לא במחיצת FAT32 בDISK ON KEY גם את אנשי הקשר באיסקיו ראיתי בכתב גיבריש במקום עברית באתרים לא הית לי בעיה לראות עברית ומה שמוזר הוא שכאשר ניסיתי להתיק שם של תיקיה שנימצא על FAT32 בDISKONKEY הדבקתי אותה לגוגל הוא פתאום הראה לי את השם של התקיה בגוגל אבל על המחשב בתור איקון הוא הראה לי ציבריש. אני מישתמש מתחיל בלינוקס אז קחו את זה בחשבון לא הית לי בעיה לכתוב עברית הצלחתי להתקין גם פונטים עבריים. לגבי החבילה שניקראת NTFS 3G שעושה עיגון ל…

• 0 תגובות
    • 872 צפיות
  21. אני התקנתי לינוקס פאדורה רד האט עכשיו אני משתמש בווינדוס אקספי האם יש תוכנה המאפשרת לי להיכנס מתי שאני נמצא בווינדוס להיכנס גם ללינוקס בו זמנית?? אם כן איזה תוכנה ?? ואם יכולים להביא לי לינק שלה אז סבבה אבל אם לא לפחות את השם שלה

• 1 תגובה
    • 871 צפיות
  22. Started by B0necrack3R,

יש לנו בחור מתכנת בPERL כל מיני סקריפטים מגניבים לפתרונות רשת microsoft רציתי לשאול מזו בעצם השפה הזו? הלא היא ייחודית רק ליוניקס? איזה סוגי סקריפיטים יש איפה ניתן למצוא מדריכים בסיסיים? יאפ,הרבה שאלות.. אשמח לקבל תשובה על כל מה שאתם יודעים! תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 871 צפיות
  23. Started by AMD-Z,

התקנתי לינדוס 4 בהצלחה... אחרי הריסטרט הוא פותח לי חלון בוט ואני בוחר בלינדוס, הוא נכנס למסך דוס ומבקש LOGIN... מה לעשות? (לא רשמתי סיסמא בהתקנה!)

• 1 תגובה
    • 870 צפיות
  24. Started by danny70,

hi all wher is the boot loader that i cant configore to start too oporeating system . and wa's the comannd line

• 1 תגובה
    • 868 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.