לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,172 דיונים בפורום זה
-
שלום יש לי לינוקס מנדריבה KDE 3.5 חיברתי הארד דיסק נוסף למחשב בביוס אני מוצא אותו אבל במחשב אני מוצא רק את הפרטישנים הישנים...
-
- 0 תגובות
- 867 צפיות
-
-
שלום רב! אני הורדתי לפני כשבועיים מנדריבה 2009 והתקנתי אותה על המחשב. אכן לתדהמתי לא יכולתי להתעלם מהמשק הגרפי היפיפה שלה. נאלצתי להסיר אותה כי ניתקלתי בכמה בעיות. אחת הבעיות הרצינית שניתקלתי בהם זה שלא יכולתי לכתוב ולראות עברית במחיצת NTFS גם לא במחיצת FAT32 בDISK ON KEY גם את אנשי הקשר באיסקיו ראיתי בכתב גיבריש במקום עברית באתרים לא הית לי בעיה לראות עברית ומה שמוזר הוא שכאשר ניסיתי להתיק שם של תיקיה שנימצא על FAT32 בDISKONKEY הדבקתי אותה לגוגל הוא פתאום הראה לי את השם של התקיה בגוגל אבל על המחשב בתור איקון הוא הראה לי ציבריש. אני מישתמש מתחיל בלינוקס אז קחו את זה בחשבון לא הית לי בעיה לכתוב עברית הצלחתי להתקין גם פונטים עבריים. לגבי החבילה שניקראת NTFS 3G שעושה עיגון ל…
-
- 0 תגובות
- 867 צפיות
-
-
אני מנסה להתקין את gentoo/amd64 דרך ה LiveCD(לא פשוט כ"כ ) הבעיה היא שההתקנה של הgentoo לא מזהה את הכרטיס רשת המובנה שלי: gigabit ethernet LAN וכשאני בודק איזה מודולים מתאימים יש לכרטיס רשת שלי בדיסק אני לא מוצא שום דבר שעוזר לי. אני אשמח אם תגידו לי איזה מודול אני צריך ואיך לעזאזל אני יכול להתקין אותו באמצע ההתקנה של gentoo(אולי דרך כונן הדיסקטים? ???).
-
- 3 תגובות
- 866 צפיות
-
-
תודה לעוזרים שעזרו לי עם ההורדה, הצלחתי להוריד, ובדקתי שה-SHA1SUM זהה, אז הכל סבבה. עוד מעט אני יתקין, אז רציתי לשאול מה לעשות בנוגע לפירוול של פדורה, ול-SEL LINUX? להתקין את הפירוול? האם יכולים לפרוץ לי את ה-ROOT ACCOUNT סתם ככה אם אני ללא פירוול? והאם זה מונע? מה עם SELINUX? זה עושה תועלת כלשהיא? או שסתם מכביד. ניסתי לקרוא עליו מידע..אבל לא ממש הבנתי מה הוא עושה. תודה לעוזרים. טוב, זה כבר לא ממש רלוונטי, החלטתי למחוק אותה, רק שאני לא מצליח להעלות את תוכנת ההתקנה של XP.. http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=188923.new#new
-
- 2 תגובות
- 866 צפיות
-
-
נמאס לי מכל הבעיות המחורבנות עם הקרנל איך אני עושה HARD FORMAT לHD? ככה שימחק הכל הכל שיהיה לי HD חדש דנדש
-
- 5 תגובות
- 866 צפיות
-
-
זה ממש מדהים !!! אני לא מבין איך לא כולם נוטשים את ווינדוס?!? בכל מקרה, איזה מחשב צריך שזה יעבוד? האם שלי מספיק? תודה, אופיר
-
- 7 תגובות
- 866 צפיות
-
-
יש לי מחשב שמותקנת בו ה Fedora ( עם חומר חשוב מאוד ) וברצוני להתקין על אותו מחשב גם את ה Debian . השגתי דיסק נוסף מכיוון שה Fedora מותקנת על Partition אחד בלבד וברצוני להתקין את ה Debian על הדיסק החדש. אודה לטיפים ועצות כיצד להתקין את ה Debian ללא פגיעה ב Fedora ושתהיה לי היכולת לבחור באיזו מערכת לעבוד.
-
- 0 תגובות
- 865 צפיות
-
-
http://computers.walla.co.il/?w=/4015/1098777 מעניין. אז זה יקרה, והם באמת ימכרו מחשב עם חומרה שנתמכת במלואה בדרייברים ואיזה ספר הדרכה / קו עזרה טלפוני זה בהחלט יכול לגרום לנגיסה בנתח של מיקרוסופט - בעיקר לאור הכישלון של ויסטה.
-
- 6 תגובות
- 865 צפיות
-
-
יש לי לינוקס xubunutu מותקן על המחשב המחשב שלי לא עושה BOOT מהCD וחשבתי להתקין וינדוס דרך הלינוקס.... הכונן דיסקים עובד רק שהוא לא עושה BOOT ממנו.. אני רק צריך להריץ את הקובץ התקנה של הוינדוס להגיע למסך שממנו אני יכול לפרמט את המחשב ולהתקין את הוינדוס איך אני עושה את זה בלינוקס?
-
- 4 תגובות
- 865 צפיות
-
-
אוקי יש לי ככה כונן של 40 גיגה עם הלינוקס (אובנטו בריזי) עליו וכונן של 80 גיגה עם הווינדוס עליו עכשיו יש boot loader של grub ששם אני בוחר עם לקחת תווינדוס או תלינוקס קיצר אני רוצה לפרמט תכונן 40 ולהעיף תבוט לואדר איך עושים את זה מבלי לפרמט ? כי יש לי מידע מאוד חשוב על ה80 גיגה והוא שוקל 40 גיגה ואין מצב שאני יצורב 10 דיסקים של dvd
-
- 6 תגובות
- 865 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני משתמש של Win בערך כל חיי וכבר המון המון זמן עוברות לי מחשבות בראש על לינוקס. אולי כי פשוט נמאס לי מהשגרה, אולי כי זה פשוט מסקרן אותי, אולי כי סתם בא לי להכיר עוד משהו, אני רוצה לעבור ללינוקס. אך יש לי דברים שעוצרים אותי כמו: *האם יש דרכים להפעיל תוכנות של חלונות על לינוקס? *כיוון שאני "גיימר עלק" האם משחקים\סטים\וונטרילו יעבדו על לינוקס? *מה לגבי אנטיוירוס, זה עדיין נכון שאין צורך בהגנה כזאת או אחרת? מקווה לפתור כמה שאלות מתוך ההמון תודה
-
- 2 תגובות
- 865 צפיות
-
-
שלום , אני די חדש בעניין ה OpenOffice ואני רוצה לדעת כיצד הופכים את הדף ב calc (exel)n שיראה מימין לשמאל ולא משמאל לימין כמו בברירת המחדל ? כלומר ABC ו123 יהיו בצד ימין של הגליון . תודה
-
- 0 תגובות
- 864 צפיות
-
-
אני התקנתי לינוקס פאדורה רד האט עכשיו אני משתמש בווינדוס אקספי האם יש תוכנה המאפשרת לי להיכנס מתי שאני נמצא בווינדוס להיכנס גם ללינוקס בו זמנית?? אם כן איזה תוכנה ?? ואם יכולים להביא לי לינק שלה אז סבבה אבל אם לא לפחות את השם שלה
-
- 1 תגובה
- 864 צפיות
-
-
הבעייה היא שהrhgb פשוט לא עולה חחח... אני התקנתי את הדרייברים לפי המדריך הזה: http://stanton-finley.net/fedora_core_4_installation_notes.html עשיתי את כל מה שרשום בהוראות בשביל להחזיר את הrhgb. אחרי אז כשאני עושה ריסט, כשהמחשב אמור להעלות את הrhgb, הוא עושה מסך שחור כזה כאילו הוא מנסה לעלות את הrhgb, אבל הוא לא מצליח. את כל השירותים שהוא אמור לעלות דרך הrhgb, הוא לא מעלה דרך הrhgb, אלא דרך המסך שבא לפני זה (המסך השחור הזה, שאחרי כל פעולה שהוא מסיים הוא רושם OK בירוק חחח...), וכשהוא מגיע למסך של הlogin) login טקסטואלי), הוא מעלה את המסך פלאש של nvidia, ועולה כרגיל (הוא עולה ישירות למשתמש שלי), כולל הX!!!... כלומר הבעייה היחידה היא בrhgb... חיפשתי הרבה באינטרנט ובגוגל, ולא …
-
- 0 תגובות
- 864 צפיות
-
-
אני חדש, ורציתי לדעת : א. מה יש לכם לומר על Cygwin? זב באמת מדמה יוניקס כמו שצריך? ב. אם התקנתי לינוקס, יש לי SHELL כמו ביוניקס? תודה רבה למי שיענה
-
- 2 תגובות
- 864 צפיות
-
-
אני ניוב לגמרי... אז בבקשה תשתדלו לא לצחוק עלי יותר מדי 1. אני לא מצליח לנגן mp3. בתוכנה שמגיע עם ההפצה רשום שחסר לי קודק מסויים (GTStreamer לדעתי), אבל לפי מה שאני רואה ב package manager הוא כן מותקן... מה אני עושה? הנגן הוא rythmbox 2. אני לא יכול להריץ קבצי EXE על המערכת אני מניח. מה הפעולה של הורדת תוכנות מהאינטרנט וההרצה וההתקנה שלהם. 3. אובונטו עובדת עם הממשק של גנום. אני רוצה שתהיה לי האפשרות להחליף בינו לבין ה KDE מתי שאני רוצה. הורדתי מה package manager את מה שנראה לי שצריך בשביל הממשק של ה KDE אבל אין לי מושג איך מפעילים אותו כמו שצריך... זהו לעכשיו [br]פורסם בתאריך: 2.01.2007 בשעה 12:16:52 טוב. הבנתי איך להחליף בין KDE ל gnome. עכשיו השאלה היא אם אפשר לע…
-
- 6 תגובות
- 864 צפיות
-
-
-
יש לנו בחור מתכנת בPERL כל מיני סקריפטים מגניבים לפתרונות רשת microsoft רציתי לשאול מזו בעצם השפה הזו? הלא היא ייחודית רק ליוניקס? איזה סוגי סקריפיטים יש איפה ניתן למצוא מדריכים בסיסיים? יאפ,הרבה שאלות.. אשמח לקבל תשובה על כל מה שאתם יודעים! תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 862 צפיות
-
-
האם כדאי להתקין לינוקס למרות שאני נורא אוהב משחקים (שמעתי שהמערכת הזאת נורא לא אוהבת משחקים) האם כדאי לעשות דואל בות או שפשוט יש פיתרון טוב ונוח?
-
- 4 תגובות
- 862 צפיות
-
-
התקנתי לינדוס 4 בהצלחה... אחרי הריסטרט הוא פותח לי חלון בוט ואני בוחר בלינדוס, הוא נכנס למסך דוס ומבקש LOGIN... מה לעשות? (לא רשמתי סיסמא בהתקנה!)
-
- 1 תגובה
- 862 צפיות
-
-
מה נשמע חברים? קיבלתי מלא מחשבי PC CLIENT ואני רוצה לפרמט אותם ולהתקין בהם את המערכת ההפעלה הכי פשוטה וקלת משקל שיש מכוון שהמחשבים ממש ממש חלשים כמו שתוכלו לראות כאן: https://support.hp.com/vn-en/document/c02694852 אז מה אתם ממליצים להתקין כדי שהמחשבים האלה יוכלו להריץ? בינתיים ניסיתי PUPPY אבל מרגיש לי מאוד מיושן ומכוער... ד"א, אם אעשה פירמוט מלא למערכת הפעלה של HP (HP ThinPro) אני עדיין אוכל להתקין מערכת הפעלה מבוססת לינוקס, כן? תודה לכל העוזרים!
-
- 1 תגובה
- 862 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום חברים! לפני כמה ימים עשיתי את צעדיי הראשונים ב UNIX והתקנתי yellow dog linux כל PS3. אחרי מאמצים רבים יש לי כבר אינטרנט אלחוטי ואני רוצה להוריד תוכנות ופלג אין'S .הבעיה שאני פשוט לא מבין איך להתקין - כל הקבצים מגיעים כקבצי מקור... אפילו FIREFOX אין לי!! תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 861 צפיות
-
-
כאשר התקנה של לינוקס שואלת אותי אם אני רוצה להתקין את הBoot Loader (לפחות, אני חושב שזה היה Boot Loader - אולי אני טועה) בMBR או במחיצה הראשונה, אז במה אני צריך לבחור ולמה?
-
- 4 תגובות
- 861 צפיות
-
-
אני מוריד עכשיו את ubuntu 8.10 החדש ויש כמה גירסאות: יש kubuntu ויש את xubuntu ויש ubuntu מה ההבדל בין שלושתן? ואם אני רוצה להוריד גירסא של התקנה רגילה (התקנה המערכת על ההארד-דיסק שלי אני צריך להוריד את ה live CD הרגיל? או איזה גירסא? אם תוכלו לעזור לי. תודה :]
-
- 2 תגובות
- 860 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות G5 IMAC ואני לא משחק במשחקי מחשב בכלל אני רק רואה סרטים ואני צריך אותו למוזיקה גם כדאי לי או לא ואפשר להחליף לו כרטיס מסך או קול?? תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 860 צפיות
-