לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
אני יודע שWINE פותח תוכנות אבל לפעמים זה פשוט לא עובד...
-
- 5 תגובות
- 948 צפיות
-
-
יום ראשון על לינוקס לא לכעוס P: http://git.kernel.org/?p=linux/kernel/git/torvalds/linux-2.6.git;a=commitdiff;h=4a1a4d8b87389e35c3af04c0d0a95f6a0391b964 זה אמור להיות פאץ' שמאפשר ללינקס להשתמש נכון בשלט הסיקסאקסיס [של הPS-3]. אני רוצה להשתמש בשלט בשביל אימולטור של SNES, אבל אני לא בדיוק מבין איך להשתמש בפאץ' הזה, איפה לכתוב אותו איך להריץ וכדו', או אם אתם מכירים דרך יותר קלה לאפשר שימוש בשלט הסיקסאקסיס בUBUNTO אשמח [= תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 948 צפיות
-
-
כשבוחנים תוכנות וירטולזציה כך שניתן להפעיל תחת לינוקס מערכות הפעלה שונות כגון גרסאות WINDOWS שונות, עד כמה זה טוב ואמין? איך המהירות והביצועים? והאם זה תומך בכול הדברים בלי בעיות? כמו כן, יש לכם תוכנות וירטולזציה טובות במיוחד שאתם ממליצים? אני מכיר את VIRUTALBOX, אך אשמח לשמוע חוות דעת שונות ומגוונות עליה ועל תוכנות אחרות בסגנון שלה תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 948 צפיות
-
-
אינטרנט בכבלים עם אינטרנט זהב בחבילה של 1.5MB, עם חייגן. מודם terayon tj715x MANDRAKE 10 OFFICIAL לפני יומיים הצלחתי להתקין סוף סוף את האשף הישראלי. אחרי שהתקנתי אותו והגדרתי את החיבור שלי ואת הכל, אני נכנסתי כ-ROOT והקלדתי IDIAL. הופיע לי חלון, ובו לחצתי על "התחבר". לחצתי על התחבר, אבל הופיעה לי שגיאה: urpmi dhcp-client [root@localhost modgod]# idial which: no dhcpcd in (/sbin:/usr/sbin:/bin:/usr/bin:/usr/X11R6/bin:/usr/local/bin :/usr/local/sbin) which: no pump in (/sbin:/usr/sbin:/bin:/usr/bin:/usr/X11R6/bin:/usr/local/bin:/ usr/local/sbin) Killing DHCP client for eth0 1007 Internet Software Consortium DHCP Client V3.0.1rc13 Copyright 1995-2002 Int…
-
- 3 תגובות
- 948 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכנן לקנות השבוע מחשב חדש, וראיתי שהשירשורים בנושא מערכת ההפעלה המעולה Ubuntu לא מעודכנים, ולכן רציתי לשאול - למישהו יש המלצות בעד או נגד רכיבי חומרה (מעבד, זכרון, לוח אם, צורב) שיש איתם בעיות התאמה לאובונטו? (או רכיבים שמתאימים במיוחד?) המפרט שאני מתעתד לקנות: (תגידו אם יש לכם הצעות לשיפור/תיקון) מעבד - Intel Core2Duo conero E6xxx זכרון - 2048Mb DDR II 800Mhz של קינגסטון(?) לוח אם - Gigabyte MSI P35 צורב - LG SATA dual layer X20 DVD כרטיס מסך - --לא צריך, אני לא משחק במשחקים. מארז - Antec P182 ( המהולל ) הסתייגויות? בעיקר מטרידה אותי סוגיית ההתאמה לצורב וללוח האם... תודה על כל התייחסות רצינית : )
-
- 2 תגובות
- 948 צפיות
-
-
שלום. יש לי ubuntu 20.10 עם גנום. מאחר שהפלאפון האישי שלי הוא נוקיה משנות ה2010,רציתי לסנכרן אותו עם המחשב באמצעות תוכנת Nokia PC Suite.לא הצלחתי להתקין על המחשב את החלופות ללינוקס שקיימות ברשת (וגם אם יש משהו שעובד לכם, אשמח לקבל אותו, אך בכל מקרה אני צריך עברית בwine...) התקנתי את התוכנה עם wine.תהליך ההתקנה עצמו היה בעברית-אך התוכנה לאחר ההתקנה ללא עברית אלא עם קווים במקום האותיות. חבילת הפונטים של מייקרוסופט מותקנת לי (ttf-mscorefonts-installer) במחשב. אשמח לעזרה, תודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 948 צפיות
-
-
אני ניוב לגמרי... אז בבקשה תשתדלו לא לצחוק עלי יותר מדי 1. אני לא מצליח לנגן mp3. בתוכנה שמגיע עם ההפצה רשום שחסר לי קודק מסויים (GTStreamer לדעתי), אבל לפי מה שאני רואה ב package manager הוא כן מותקן... מה אני עושה? הנגן הוא rythmbox 2. אני לא יכול להריץ קבצי EXE על המערכת אני מניח. מה הפעולה של הורדת תוכנות מהאינטרנט וההרצה וההתקנה שלהם. 3. אובונטו עובדת עם הממשק של גנום. אני רוצה שתהיה לי האפשרות להחליף בינו לבין ה KDE מתי שאני רוצה. הורדתי מה package manager את מה שנראה לי שצריך בשביל הממשק של ה KDE אבל אין לי מושג איך מפעילים אותו כמו שצריך... זהו לעכשיו [br]פורסם בתאריך: 2.01.2007 בשעה 12:16:52 טוב. הבנתי איך להחליף בין KDE ל gnome. עכשיו השאלה היא אם אפשר לע…
-
- 6 תגובות
- 947 צפיות
-
-
היי לכולם. התקנתי לינוקס suse 9.2 ואני לא יודע איך לחבר אותו ל domain שמבוסס על רשת NT מישהו יכול לתת הסבר קצר או אולי מדריך שיש ברשת גם יעזור לי. תודה לכל העוזרים.
-
- 0 תגובות
- 947 צפיות
-
-
-
- 0 תגובות
- 947 צפיות
-
-
תאור המצב רשת עם 8 מחשבים .אחד מהם עם וינדוס מקושר לאינטרנט ולרשת הפנימית כולם מתחברים לאינטרנט דרכו - במחשב זה מופעל ICS . לצורך הדיון - זהו השרת. ברשת הפנימית יש גם שיתוף קבצים ומדפסות. לקוחות הרשת - מחשבי וינדוס וגם לינוקס. המטרה -להחליף במחשב השרת את מערכת ההפעלה ללינוקס ( כפי הנראה דביאן ). מה צריך להתקין בו ולהגדיר בו כדי שימלא את אותו תפקיד של שרת ה - ICS ?.
-
- 2 תגובות
- 947 צפיות
-
-
אני מחובר לאינטרנט באמצעות הכבלים יש לי מודם מחברת Ambit אפשר לקבל DRIVER ללינוקס וכיצד אני מגדיר את כל העסק הזה תודה לעוזרים............
-
- 0 תגובות
- 946 צפיות
-
-
יש את המחשב הנ"ל האם הוא יוכל להריץ RH9 או MANDRAKE 9.1 http://www.p1000.co.il/p1000/default.asp?came=10&UrlAdd=hot%5Fsale%5Fproduct%2Easp%3Fg%5Fid%3D1086609
-
- 3 תגובות
- 946 צפיות
-
-
שלום, התקנתי אתמול אובונטו ויש לי מספר שאלות. 1.איך אני מחליף בין השפות כתיבה ( בוינדוס לדוגמא זה shift+alt)? 2.אני לא מצליח להתקין את הרשת האלחוטית, נכנסתי ל add/remive ועשיתי חיפוש ל wireless וכל מה שהוא מצא התקנתי, אבל לא עזר, מה הלאה? עריכה: בדקתי דרך אובונטו איזה כרטיס רשת יש לי וזה מה שהוא הראה: atheros Communications Inc. AR242x 802.11abg Wireless pci adapter (rev 01) 3.כל מידי תוכנות של הנייד שלי, באתר הבית יש שהתקנה רק לוינדוס יש איזה דרך לעקוף את זה?
-
- 3 תגובות
- 945 צפיות
-
-
קראתי את הנעוץ ואף פעם לא ראיתי/התעסקתי עם לינוקס אז יש לי כמה שאלות. אני רוצה להתקין UBUNTU על המערכת מדיה סנטר בסלון. בשביל התוכנה BOXEE 1 יש לי על המחשב בסלון כרטיס רשת אלחוטי שמתחבר לראוטר מתי שהמחשב עולה,האם יהיו בעיות להתקין את הדרייבר שלו כל הלינוקס ? 2 אנטי וירוס כמו למשל NOD32 עובד/יעבוד ? 3 דרייבר לכרטיס מסך שלי (HD2400) ולכרטיס קול (לוח של אסוס) יהיה ? 4 אפשר בבקשה מדריך להתקנה וקינפוג נכון ? 5 עוד משהו חשוב שאני צריך לדעת לפני שאני מתקין ?
-
- 3 תגובות
- 945 צפיות
-
-
יש לי שני מערכות הפעלה. 1 זו XP ואחת זו FEDORA . היום בבוקר באתי למחשב (שהיה דלוק כל הלילה) והוא לא הגיב לי לכלום, הוא היה פשוט תקוע. עשיתי RESET ואז זה הגיע לי להודעה root noverify (hd0, 0) chain loader +1 ניסיתי לשחק במספרים ב menu.lst אבל זה לא עוזר. יש למישהו פתרון בשבילי ? תודה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 945 צפיות
-
-
התקנתי אתמול אובונטו (אחרי פירמוט). מקודם השתמשתי בKUBUNTU עם KDE4, והבאגים הרסו לי את החוויה בכל אופן, התקנתי את הדרייברים של נוידיה (169) כרגיל, ופתאום נעלמה לי תמונת הרקע וגם האייקונים על שולחן העבודה. לא היה מותקן אצלי COMPIZ עד אז. התקנתי קומפיז היום כי נזכרתי שיש שם אפשרות לשים תמונת רקע בCUBE, ועשיתי את זה. תמונת הרקע מופיעה, אבל האייקונים לא. אני משער שזו בעיה עם הדרייברים, אבל אני די לא רוצה להתפשר על האפקטים הויזאולים מה עושים? עריכה: פתרון זמני לבעיה: להקליד gconf-editor /apps/nautilus/desktop/volumes_visible בטרמינל ולהסיר את הסימון מ volumes_visible. להפעיל מחדש. ההפעלה מחדש תחזיר אמנם את הסימון שהסרנו, אבל גם שולחן העבודה יתפקד כרגיל לי זה בינתי…
-
- 1 תגובה
- 945 צפיות
-
-
איך אני מתקין על מנדרייק 10.1 את הפוקוס הנ"ל B-Focus 270 בתצורת adsl usb קראתי מדריכים והבנתי שהם לא מיועדים אלי אם מישהו יכול לעזור לי תודה רבה. עריכה: אני יודע איך להתקין בתהליך ההתקנה לא מצאתי בחירה של התקשרות - ישראל מה עושים???
-
- 2 תגובות
- 945 צפיות
-
-
אני מוריד גירסת DVD של Debian באמצעות jigdo 0.7.1a. השרת ממנו אני מוריד הוא: http://ftp.us.debian.org/debian. הורדתי את הקובץ הזה: debian-31r0a-i386-binary-1.jigdo. מה אני צריך לעשות עם הקובץ הזה: debian-31r0a-i386-binary-2.jigdo? עריכה 1: הורדתי את דביאן במשך 16 שעות רצופות, ואז ה-Windows שלי נתקע ונאלצתי לאתחל את המחשב. הפעלתי את jigdo מחדש, והוא ממשיך להוריד את דביאן כבר במשך שעות ארוכות. מהירות ההורדה שלי היא בד"כ בין 30KB/s ל-50KB/s. הבעיה היא שאני לא יודע אם jigdo התחיל את כל ההורדה מהתחלה, או שהוא ממשיך מהמקום בו הוא הפסיק. ??? אין ל-jigdo שום מדד באחוזים או ב-MB לגבי גודל הקובץ שהוא כבר הוריד או לגבי גודל הקובץ שנותר לו להוריד. יש למישהו נסיון עם jig…
-
- 0 תגובות
- 945 צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב כף יד Mio p550 ומערכת ההפעלה שלי היא מנדריבה 2009 עם KDE 4.1 כשאני מחבר את מחשב בכף יד למחשב המנדיבה לא קולט אותו. איך אני מסנכרן את המנדריבה והמחשב?
-
- 3 תגובות
- 945 צפיות
-
-
שלום לכולם, בעוד כחודשיים אני מקבל מחשב חדש עם Intel Quad Core Q6600, 1GB זיכרון.. 8800GT.. ללא דאגה, כול המפרט נבדק ונמצא נכון.. מפרט מרהיב. עד אז, הייתי מעוניין להתקין על המחשב הקיים (Amd Athlon 64 3000+,660GT,1GB DDR1) לינוקס. דרכו, אני מעוניין ללמוד אבטחת שרתים ושימוש מלא בלינוקס. בעוד מעט שנים (בגיל 18) אני מתכוון לפתוח חברת איחסון (מה נעשה עם כול החברות איחסון שיש לנו?! שאלה טובה.) בתקציב ראשוני של 8 אלף ש"ח ובאותה העת אני יצטרך להשתמש בלינוקס ולדעת לאבטח את השרת היעודי (לפחות בהתחלה). לכן, אני מעוניין להתקין לינוקס שמצד אחד יוכל לשמש אותי לצרכים רגילים כגון גלישה באינטרנט, משרד, השמעת מוזיקה וכד'.. אך לעומת זאת יוכל לשמש אותי לשם לימוד החומר המצוין לעיל. תודה מראש,…
-
- 4 תגובות
- 944 צפיות
-
-
התקנתי את האובנטו. הוא זהה את כל החומרה והתקין. כמו כן, התקנתי את כל העדכונים. אבל יש לי בעיות שנראות כמו בעיה עם הדריבר של הכ. מסך(x1650): כשאני פותח סרט, הסרט מרצד. בדפדפן, הגלילה עובדת לאט, העמוד "נמרח" (זה קורה גם בווינדוס כשהדרייבר לא מותקן). אני עובד ב-kde, כשאני ממעזר חלון ונכנס אליו, הוא בהתחלה שחור, וגם לפעמים כשחלונות נפתחים הם בהתחלה צבועים בכל מיני צבעים. מישהו מכיר את הבעיות האלה? איך פותרים אותם? תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 944 צפיות
-
-
עוד קצת מידע על כוונות Google ומלחמתה ב $M http://www.theregister.com/2006/01/31/google_goes_desktop_linux/
-
- 3 תגובות
- 944 צפיות
-
-
ואפילו לא צריך ריסט :-X http://lifehacker.com/371194/first-look-at-ubuntu-804-hardy-heron-beta
-
- 2 תגובות
- 944 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין להתקין לינוקס על המחשב החדש שקניתי. אני סטודנט ולכן לא משחק ולא צריך משחקים. לעומת זאת אני אצטרך לעבוד עם כמה תוכנות(autocad,matlab) .האם מישהוא יכול בבקשה להמליץ לי על איזו גרסת לינוקס כדאי לי להוריד? אני לא אשתמש בווינדוס, רק לינוקס. איזו תוכנה יש ללינוקס על מנת לצפות בסרטים עם כתוביות? תודה
-
- 1 תגובה
- 944 צפיות
-
-
היי..... עד השבוע הייתה מותקנת אצלי מערכת Mandrake 9. החלטתי לעבור ל Red hat....... הסרתי את המנדרייק וכו'... הבעיה היא שכאשר אני מתקין את הרד האט ההתקנה נופלת. היא נופלת בשלב שבו היא מחפשת האם יש התקנה קודמת של Red Hat. מה לעשות? תודה.
-
- 1 תגובה
- 944 צפיות
-