עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. רציתי לשאול איך אני עובר מימין לשמאל ומשמאל לימין כשאני מקליד טקסט בתוכנות השונות של ה מק. כמו כן אשמח לאיזה אתר טוב שמפרט את כל שילובי המקשים והפעולות שאותם שילובים מבצעים. תודה.

• 0 תגובות
    • 915 צפיות
  2. במחשב הנ"ל גם מותקנים 4 דיסקים קשיחים, אחד מיועד ל-Windows XP, השני ל-Linux RH, השלישי לשמירת קבצים (FAT32) והרביעי להורדות (NTFS), בעת איתחול המחשב מערכת ההפעלה מתעכבת על חיפוש הדיסק השלישי והרביעי, נותנת הודעת שגיאה שהם לא מגיבים וממשיכה להיטען. דבר זה מעכב את זמן ההעלאה, כיצד אני פותר את העניין?

• 4 תגובות
    • 915 צפיות
  3. Started by Buffer,

שלום לכל חברי קהילת הלינוקס החביבה פה.. החלטתי לקנות מחשב כ-HTPC, כי מה לעשות זה הפתרון הכי הגיוני היום לסרטי HDTV. אז את המפרט עדיין לא הרכבתי, אבל זה יהיה מפרט בסביבות ה-2500 שקל, הקניה תתבצע כנראה אחרי החג מיכוון ש-Vista לא תספק את הסחורה מול מערכות הפעלה אחרות, אני פונה אליכם לעזור לי עם כל מגוון ההפצות.. בתור התחלה אני כנראה אתקין את כל ההפצות וגם ויסטה ואחרי זה אשאר עם מה שיותר נוח.. אני רוצה אפשרות להקליט מהטלויזיה (ואולי אפילו להשתמש במחשב כדרך התקשורת היחידה שלי עם הממיר), לצפות בסרטים מתוך ספריה באופן מסודר, לגלוש באינטרנט, לצפות בתמונות, מוזיקה וכו' ראיתי את הסרטון של linuxMCE ומאוד אהבתי, זה נתן לי הרבה רעיונות לדברים לעשות בבית. כרגע המטרה הכללית היא לה…

• 1 תגובה
    • 915 צפיות
  4. Started by ExploiT,

שלום כולם כנראה אני יתקין לינוקס בקרוב על מחשב ישן על מנת ללמוד קצת חבר שלי המליץ לי על phlak האם מישהו מכיר , שמע,, חושב עליה משהו מוזמן לכתוב פה www.phlak.org

• 4 תגובות
    • 915 צפיות
  5. התקנתי את האובנטו. הוא זהה את כל החומרה והתקין. כמו כן, התקנתי את כל העדכונים. אבל יש לי בעיות שנראות כמו בעיה עם הדריבר של הכ. מסך(x1650): כשאני פותח סרט, הסרט מרצד. בדפדפן, הגלילה עובדת לאט, העמוד "נמרח" (זה קורה גם בווינדוס כשהדרייבר לא מותקן). אני עובד ב-kde, כשאני ממעזר חלון ונכנס אליו, הוא בהתחלה שחור, וגם לפעמים כשחלונות נפתחים הם בהתחלה צבועים בכל מיני צבעים. מישהו מכיר את הבעיות האלה? איך פותרים אותם? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 914 צפיות
  6. Started by gromeck,

אני רוצה להתקין Ubuntu or Kubuntu על המחשב שלי. לוח-האם שלי הוא של חברת ג'יגהבייט מדגם: K8NSC-939 יש לי כרטיס מסך מדגם: Sapphire Radeon 9600Pro 256MB ואני רוצה להתקין מערך של - RAID 0. האם אני צריך בכל דרייברים או שהכל נמצא בגרסאות האלה של הלינוקסים? ואם כן אני צריך, מהיכן אני מוריד אותן. בתודה, אלי.

• 4 תגובות
    • 914 צפיות
  7. שלום, התקנתי ubuntu באותו הארד דיסק של הווינדוס (XP) אך בפרטישן נפרד. הבעיה שעכשיו רק הווינדוס עולה ואין לי אפשרות לבחור בין הווינדוס ללינוקס ככה שאני לא יכול להכנס ללינוקס כלל. איך אני יכול לסדר את זה? תודה מראש ושבת שלום!

• 0 תגובות
    • 914 צפיות
  8. ישבתי אתמול כל הלילה להתקין מנדרייק לינוקס ושברתי את הראש. ראשית; איפה נמצא ה"שכנים ברשת" - יש לי שלושה מחשבים, אחד עם Windows 2000 ואחד עם Windows 98 ואחד שעד היום היה בו Windows XP Pro, בזה עם האיכס פי התקנתי לינוקס, ועד היום הייתי מגדיר שהמחשב ישיג כתובת IP באופן אוטומטי, והכל היה מצויין, אבל עכשיו אני כלל לא יודע אם אפשר להגדיר שישיג כתובת IP באופן אוטומטי. שנית; לגבי דרייברים למדפסת האם אפשר לייבא את מנהל המדפסת מהדרייבר של Windows? [מדפסת Postscript]. שלישית; האם יש גירסה שנותנת תשובה להפעלת ישומים של Windows? רביעית; האם יש תמיכה בNTFS, ואם כן איך מאפסים את הגדרות האבטחה [קיבלתי הודעה שמכיון שאיני בעלים איני רשאי לשנות את הגדרות האבטחה]. חמישית; בתור משתמש רגיל - ת…

9. Started by Konst1988,

תודה לעוזרים שעזרו לי עם ההורדה, הצלחתי להוריד, ובדקתי שה-SHA1SUM זהה, אז הכל סבבה. עוד מעט אני יתקין, אז רציתי לשאול מה לעשות בנוגע לפירוול של פדורה, ול-SEL LINUX? להתקין את הפירוול? האם יכולים לפרוץ לי את ה-ROOT ACCOUNT סתם ככה אם אני ללא פירוול? והאם זה מונע? מה עם SELINUX? זה עושה תועלת כלשהיא? או שסתם מכביד. ניסתי לקרוא עליו מידע..אבל לא ממש הבנתי מה הוא עושה. תודה לעוזרים. טוב, זה כבר לא ממש רלוונטי, החלטתי למחוק אותה, רק שאני לא מצליח להעלות את תוכנת ההתקנה של XP.. http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=188923.new#new

• 2 תגובות
    • 913 צפיות
  10. כשבוחנים תוכנות וירטולזציה כך שניתן להפעיל תחת לינוקס מערכות הפעלה שונות כגון גרסאות WINDOWS שונות, עד כמה זה טוב ואמין? איך המהירות והביצועים? והאם זה תומך בכול הדברים בלי בעיות? כמו כן, יש לכם תוכנות וירטולזציה טובות במיוחד שאתם ממליצים? אני מכיר את VIRUTALBOX, אך אשמח לשמוע חוות דעת שונות ומגוונות עליה ועל תוכנות אחרות בסגנון שלה תודה מראש

• 4 תגובות
    • 913 צפיות
  11. Started by roibehory,

בס"ד שלום לכולם , יש לי בעיה חמורה שאני לא יודע איך להתגבר עליה בקלות יש לי מחשב ויש לו הארדיסק בנפח 160GB (מספיק למערכת הפעלה) ניסיתי להתקין עליו לינוקס, במחשב שיש בו ווינדוס 7 ולא הלך כלום הווינדוס 7 מראה לי שאי אפשר להתקין את הלינוקס על מערכת של מייקרוסופט אנא מכם תעזרו לי זה דחוף אני רוצה להתקין לינוקס !!

• 1 תגובה
    • 913 צפיות
  12. Started by CaTaLuNy,

מישהיו יכול בבקשה להסביר לי מה זה Mandriva Linux ? תודה

• 5 תגובות
    • 913 צפיות
  13. Started by Dog23,

שלום לכם, אני מעצב גרפי ובונה אתרים, אני חשבתי להחליף את המחשב שלי בזמן הקרוב, מאז שאני ילד אני עובד עם PC ותמיד רציתי שיהיה לי MAC חשבתי אולי על האופציה אבל יש לי כמה סימני שאלה בקשר לזה. הצרכים שלי הם בעיקר: גלישה באינטרנט. צפיה בסרטים. מוזיקה והרבה (מבחינת רמקולים מה שאני לא יקנה יתחבר למערכת). עיצוב עם פוטושופ ופלאש. בניית אתרים עם DREAMWAVER. איסיקיו מסנג'ר. ופיתוח תוכנות עם C#. עכשיו מה שחשוב לי זה שהמחשב יגיב לי מהר לא יתקע בעבודות שלי ויתמוך בעברית. מה אתם ממליצים? ללכת על מחשב נייד או נייח? וגם מה עדיף מאק או PC. אני ממש בהתלבטות על כל העניין הזה, תודה לכל העוזרים!

• 1 תגובה
    • 913 צפיות
  14. Started by Ido.G,

היי..... עד השבוע הייתה מותקנת אצלי מערכת Mandrake 9. החלטתי לעבור ל Red hat....... הסרתי את המנדרייק וכו'... הבעיה היא שכאשר אני מתקין את הרד האט ההתקנה נופלת. היא נופלת בשלב שבו היא מחפשת האם יש התקנה קודמת של Red Hat. מה לעשות? תודה.

15. Started by Inglorious,

שלום, יש לי מחשב מבוסס כולו AMD עם מערכת הפעלה ווינדוס ולצורך תוכנה שאני צריך לעבוד איתה שקיימת רק במאק אני רוצה להתקין VM של מאק על המחשב ולהריץ באופן סימולטני עם הווינדוס. חיפשתי ביוטיוב כמה מדריכים אך חשבתי שכדאי לשאול כאן אנשים עם ניסיון איזה VM הוא הטוב ביותר. תודה רבה לעוזרים.

• 0 תגובות
    • 912 צפיות
  16. Started by סיגל ק,

יש לי מקינטוש שאני ממש לא יודעת לתפעל אותו מישהו יכול לעזור לי...........

• 1 תגובה
    • 912 צפיות
  17. Started by Pure-Gold,

מאז ששדרגתי לויסטה הסמבה תיקיה משותפת על שרת הלינוקס בקושי זז גם הגלישה ל http שמאוחסן בשרת די צולע. הלינוקס שלי הוא FC6. יש למישהו רעיון ?

• 1 תגובה
    • 912 צפיות
  18. Started by T_A,

היי טוב אז אני משתמש ב MANDRAKE 10.1 עם KDE בכל אופן התקנתי את FIREFOX הכל היה סבבה (פחות או יותר אבל זה כבר בעיות בFIREFOX) עכשיו כל ספריה שאני פותח חוץ מ HOME נפתחת לי ב FIREFOX בתור עמוד HTML ממש ממש ממש מציק מישהו יוכל לעזור לי בבקשה?

• 1 תגובה
    • 911 צפיות
  19. Started by dror_gh,

יש לי שני מערכות הפעלה. 1 זו XP ואחת זו FEDORA . היום בבוקר באתי למחשב (שהיה דלוק כל הלילה) והוא לא הגיב לי לכלום, הוא היה פשוט תקוע. עשיתי RESET ואז זה הגיע לי להודעה root noverify (hd0, 0) chain loader +1 ניסיתי לשחק במספרים ב menu.lst אבל זה לא עוזר. יש למישהו פתרון בשבילי ? תודה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 911 צפיות
  20. Started by TOMY-BOY,

שלום לכולם, יש לי התלבטות קשה למקרה ספציפי שלי האם כידי לעשות את השינוי של 180 מעלות. אני משתמש בהרבה תוכנות גראפיקה ומשחקים אצלי זה דבר זניח ביותר אז ישנו מידי פעם. נמעס לי מוונדוס של מיקרוסופת עם כול הבעיות מסביב אז חשבתי לנסות משהו חדש. עכשו הבעיה שלי שאין לי מושג האם תוכנות שאני חייב אותם לשימושי יעבדו בלינוקס. מדובר בSolid Edge, FLASH, Microsoft Excel כול מה שמסביב לעניין הזה. אשמח לקבל את חוות דעתכם לנושא. בתודה, תומי

• 6 תגובות
    • 911 צפיות
  21. Started by shlomom,

עוד קצת מידע על כוונות Google ומלחמתה ב $M http://www.theregister.com/2006/01/31/google_goes_desktop_linux/

• 3 תגובות
    • 911 צפיות
  22. Started by ranyr,

שלום יש לי לינוקס מנדריבה KDE 3.5 חיברתי הארד דיסק נוסף למחשב בביוס אני מוצא אותו אבל במחשב אני מוצא רק את הפרטישנים הישנים...

• 0 תגובות
    • 910 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.