לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
הכוונה שהמחשב עולה אני יוכל לבחור איזה מהם יעלה(לינוקס או xp) זה אפשרי ואם כן איך מתקינים שז יהיה אפשרי? תודה מראש (הלינוקס שהורדתי הוא מנדריק 10.1 עריכה: יש לי שאלה נוספת,אני יודע שתגידו לי לחפש בגוגל וכאן בפורום אבל אני לא מוצא כלום,בהתקנה הוא מבקש ממני להגדיר לו מחיצות ואני לא מצליח להגדיר לו,אני קובע את כונן e ואני עושה נקסט ואז הוא אומר לי ששם מחיצה ....צריך להיות (/) או משהו כזה,אני לא זוכר בע"פ תודה
-
- 2 תגובות
- 921 צפיות
-
-
כמו תמיד, יש תקופות שויסטה מעצבנת יותר, ופחות. בזמן האחרון ויסטה גרמה לי להשתגע, ונזכרתי באותה הפצת לינוקס שניסיתי שקרצה אלי אך לא לשאר משתמשי הבית. יש לי כמה בעיות/ שאלות עם מנדריבה 1. אני לא מצליח להגדיר חיבור לאינטרנט כראוי, זאת אומרת אין את אפשרות הL2TP (או שאני לא יודע איפה היא) והיא לא נותנת לי להגדיר את כתובת ספקית האינטרנט שלי, יש למישהו מדריך מפורט? 2. אני צריך תוכנה לקידוד וידאו עם הגדרות נרחבות, שיכולה להוסיף כתוביות. 3. האם יש למנדריבה את הקודקים שנכללים בK LITE? 4. בהורדה שהורדתי לא נכללת עברית, היכן אני יכול למצוא? יש לציין שכל זה מהתרשמות בLIVE CD ללא התקנה, והיא עבדה כך מהר יותר מויסטה, התרשמתי.
-
- 3 תגובות
- 921 צפיות
-
-
אני צריך חייגן ללינוקס אובונטו (UBUNTU) לכרטיס רשת ADSL !!!
-
- 1 תגובה
- 920 צפיות
-
-
הלינוקס עשה לי 2 מחיצות אחת של G18 ואחת של 143M איך אני אפרמט אותם אם אני לא יודע איזו אות זאת? :-\ כי יש שגיאה שלא מביאה להעלות CD אלה רק FLOPPY
-
- 3 תגובות
- 920 צפיות
-
-
ב system requirements מופיע ווינדווס, למישהו יש ניסיון עם זה? מה לא יעבוד לא בווינדווס? http://www.nu-global.com/1_english/3_products/01_ide.php?pID=74
-
- 2 תגובות
- 920 צפיות
-
-
שלום חברים יש לי לינוקס DEBIAN ,הפצה האחרונה שלו שעובד לי יפה מאוד כבר 3 חודשים. אתמול גיליתי ש APACHE לא עולה. בדקתי יותר לעומק וראיתי שתיקיה var/logs עם כל הקבצים ותת תיקיות שלה עברו למיקום אחר, שהוא var/keys (תיקיה שקיימת עבור תוכנה מסויימת שיש לי). עכשיו, התיקיה var/logs ריקה לגמרי! וכל הקבצים אחרים, כולל את SYSLOG,KERNEL LOG... כולם בתיקיה var/keys. :'( אני חושש שמדובר בהתקפה מבחוץ ומישהו עשה לי את זה בכוונה. אני מאוד מקווה שיש דרך להחזיר את כל הקבצים למיקום הנכון שלהם ולהגדיר ללינוקס ש PATH של הלוגים הינו var/logs ולא var/keys. איך עשים את זה?! אני מודה מראש לכל העוזרים. נ.ב. כל פיתרון שתקף על UBUNTU גם יעזור לי ב DEBIAN שלי. תודה
-
- 2 תגובות
- 920 צפיות
-
-
שלום, הבנתי שישנה אפשרות מובנית במק להעלות קבצי תמונה של דיסק, בלי תוכנה צד שלישי דוגמת דיימון טולס. איך עושים את זה בדיוק? והאם אכן DMG זה קובץ תמונה?
-
- 2 תגובות
- 920 צפיות
-
-
היי, אני מנסה להתקין את easy ubuntu, וכשאני מנסה להתקין אותו הוא אומר ''יש להריץ את התוכנית בתור מנהל root.'' מה זה אומר? מה אני אמור לעשות? תודה רבה למי שעוזר
-
- 1 תגובה
- 919 צפיות
-
-
שדרגתי לאחרונה אל 8.04 של אובונטו ואיך לאמר בעדינות.. האיכות של הוידאו פשוט על הפנים. ב7.10 הכל עבד טוב בלי בעיה עכשיו פשוט רואים את הוידאו שאני מנגן על המחשב מפוקסלים, בעייה של התאמת דיבור/סאונד וכו'. ניסיתי לנגן בנגן הוידאו של אובונטו ובVLC, התקנתי קודקים מאצל החבילה Ubuntu Restricted... מה אפשר לעשות?
-
- 1 תגובה
- 919 צפיות
-
-
שלום לכולם,קניתי מק חדש ואני מנסה להעביר אליו את כל המוזיקה שלי (86 ג'יגה לצורך העניין).המוזיקה שלי מוסדרת לפי תקיות, לדוגמא:music -> israeli -> balkan beat boxmusic -> israeli -> boom pamוכן הלאה...אני רוצה ליצור איכשהו בבת אחת את הפלייליסטים שיהיו תואמים לשמות התיקיות (בעצם שמות האמנים). הכוונה שיהיה לי פלייליסט של balkan beat box ואחרת של boom pam.אני יודעת שאפשר לעשות חיפוש בiTunes לפי artis, אבל זה לא נוח.יש לי המון המון המון המון תיקיות שמחולקות לפי אמנים, לכן להעביר תיקייה אחר תיקייה זה לא כ"כ ריאלי.מישהו יכול לעזור לי בבקשה?תבורכונועה
-
- 1 תגובה
- 919 צפיות
-
-
יש לי בעיה להתחתחבר לאינטרנט עם MAC מופעל במערכת הפעלה OSX. האם מישהו יכול לעזור?
-
- 1 תגובה
- 919 צפיות
-
-
שלום חיפשתי גרסאות של דביאן ונתקלתי בדבר הבא: http://www.linuxiso.org/distro.php?distro=4 ראית שיש הרבה גרסאות של דביאן (i386, ppc, alpha...) אבל לא בדיוק הבנתי למה הקוונה אם זה בעצם פשוט מערכות לינוקס שונות או שזה הפצות שונות כל אחת יותר חדשה ואם שיפורים. שמתי גם לב שזה ככה גם בפדורה 4 בג'נטו ובעוד הרבה. הייתי רוצה לקבל קצת מידע כללי על הנושא. תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 919 צפיות
-
-
השבוע בטיקאסט 103 אנחנו עוברים על החדשות מהשבוע האחרון ועל הסיפורים הבולטים מעולם הטכנולוגיה. מעבר לחומר הרגיל ישנה התייחסות לפורום של הטיקאסט וגם לפורומים האחרים בענן האינטרנט המקומי. בכלל נושא הפורומים ובעיקר השתוללות המחיקות שבהן מוציאה אותי מדעתי. הרחבה על כך במשדר עצמו. אפשר להקשיב ב: http://www.tcast.co.il או להירשם באיטיונס: http://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewPodcast?id=79946147
-
- 0 תגובות
- 918 צפיות
-
-
בקשר לשיתוף שהתחלתי לדבר עליו באשכול הקודם. ניסיתי בכל דרך (כולל סמבה שלא הבנתי מה עושים איתה אחרי שמתקינים) לשתף תיקיות בין XP לאובונטו אבל אני לא מצליח, אולי תוכלו לעזור לי? (אני לא מוצא את התיקיות שיתוף של הXP בלינוקס והפוך) ובנוסף אני לא מצליח להוסיף אייקונים לבחירה (נגיד אני יוצר משגר ואני רוצה אייקון מסוים) מאיפה אפשר להוריד חבילות אייקונים? ואם כבר מדברים, איך קוראים לחבילת פונטים שדומה לאלה של מייקרוסופט? לא מצאתי אותה אה, ואולי יש דרך להבהיר את המסך? כי המסך הזה נורא כהה וכמה שמבהירים אותו פיסית זה לא עוזר, אז חשבתי אולי יש איזה כלי תודה!
-
- 0 תגובות
- 918 צפיות
-
-
יום שבת, 29/11/2008, כבכל שבועיים, נערוך את מפגש קפה גינה המסורתי המפגש הפעם כולל בין היתר כוכבים אורחים וחדשות טובות. שימו לב, אם יש מישהו מראשון לציון והסביבה שמעוניין להגיע, יש טרמפ ( הלוך וחזור ). המפגש הוא מפגש חברתי ולא טכני של חברי המועדון בו כולנו יושבים בבית קפה ומקשקשים על הא ועל דה. המפגש פתוח לכל מי שיש לו עניין בלינוקס וקוד פתוח, או מעוניין להכיר את הנפשות הפועלות באיזור ירושלים. המפגש מתחיל בשעה 20:30 לערך ונמשך עד השעות הקטנות של הלילה ( בדרך כלל מסתיים ב12:00 ). המיקום הוא - קפה בגינה, דרך בית לחם 74. אנחנו מצטערים שהאתר לא עובד, נתקלנו בקשיים טכנים. בואו בהמוניכם, גיא שפר, JLC תוספות: בכל שאלה בנוגע למפגש, אתם מוזמנים ליצור עימי קשר במסנגר lfnuke2@gmail.c…
-
- 0 תגובות
- 918 צפיות
-
-
יש לי הרבה גיבויים בהרד דיסק הבעיה היא שעכשיו יש לי בעיה הוא אינו מזוהה טוב בXP עכשיו הרצתי קנופיקס גרסה 4.0 והוא אכן זהה לי אותו הבעיה היא שאני לא יכול להעביר את הקבצים להרד דיסק השני אין לי הרשאות כתיבה אליו ניסיתי לשנות דרך המאפיינים של הכונן אבל ללא הצלחה, ניסיתי גם להעתיק את הקבצים לדיסק און קי אבל יש לי הרשאות להכל (קריאה כתיבה והרצה) אבל בפועל אני לא יכול להעתיק שום קובץ אם למשהו יש פתרון אני אשמח לשמוע תודה
-
- 2 תגובות
- 918 צפיות
-
-
ללא Taskbar, רצוי מבוסס RDP ככה שאפשר לייצור לינקים על שולחן העבודה.
-
- 0 תגובות
- 918 צפיות
-
-
הורדתי את הSUSE 9.1 צרבתי ,הכל עובד!!! אבל.....אני לא מצליח לגלוש! אני מחובר לכבלים והמודם מחובר דרך כרטיס רשת!!! ראיתי שה SUSE מזהה את כל החומרה וגם את הכרטיס רשת,ורציתי לדעת מה אני צריך לעשות בשביל שאני יוכל לגלוש? האם אני צריך להגדיר את המודם באיזשהי צורה? אם כן אז איך? זאת הפעם הראשונה שאני משתמש בלינוקס אז מי שעונה שיפרט כי אני לא ממש מבין בזה! ואם למישהו איזה טיפים ,עצות או סתם דברים שאני צריך לדעת או שיכולים לעזור לי אני אודה לו מאוד!!!! תודה מראש לכל העונים!!!
-
- 3 תגובות
- 917 צפיות
-
-
התקנתי את הלינוקס רד-הט 9 ככל הנראה לא אמרתי לו לעשות בוט מMBR או משהו כזה.. אז עכשיו אם אני לא מפעיל אותו אם הדיסקת שלו הלינוקס בכלל לא עולה אבל אחרי שהוא עלה מהדיסקט האו מגיע למין קונסול שאני לא יודע מה לכתוב שם... מה אני צריך לכתוב ואיך אני מגדיר שתיהיה לי אפשרות לבחור בין ווינדוס ללינוקס ? תודה מראש.. חן.
-
- 1 תגובה
- 917 צפיות
-
-
I'm writing from the live CD so i'm sorry for my terrible english i want to install grub or ntloader to windows only through the live cd can anyone help me please? i don't have any OS loader program right now
-
- 3 תגובות
- 917 צפיות
-
-
טובאז ככה הורדתי את הדריברים של אנוידיה לכרטיס מסך שלי ללינוקס עכשיו בשביל להתקין אותם צריך לסגור את הx server אני עושה ctrl+alt +f2 עובר לקונסול ורושם init 1 עד כאן סבבה ומכאן כשאני מתקין הוא מתחיל לדבר איתי על דברים של הקרנל שלא טובים וכל מיני כאלה מה הבעיה מישהו מוכן להסביר לי איך מתקינים את הדריברים אני מוכן לדבר בטלפון אם צריך אגב פעם שעברה זה נגמר בפירמוט של הלינוקס הדריברים לא הותקנו כמו שצריך והxserver לא נפתח לי ועשיתי הכול והוא לא התקנפג לי טוב
-
- 4 תגובות
- 916 צפיות
-
-
אני מתלבט האם לקנות או לא לקנות הארד דיסק SATA בגלל ההתקנה בלינוקס אנא הסבירו כיצד להתקין או הפנו אותי למאמר המסביר זאת. תודה
-
- 3 תגובות
- 916 צפיות
-
-
הי, יש לי מחשב ישן (p3-500 MHz, 512 MB ram), שאני חושב להשתמש בו עבור HTCP (רק השמעה של DVD, Divx, mp3). נתקלתי בהפצה GeeXboX, ועל פניו נראה שהיא מתאימה לכך. http://geexbox.org למישהו יצא להתנסות איתה? מישהו מכיר? מבחינת ביצועים על מחשב חלש, עדיף אותה או ubuntu?
-
- 1 תגובה
- 915 צפיות
-
-
טוב אני לא יודע אם זה המקום, אבל זה עדיין ניראה לי הכי רלוונטי לפה התחלתי להכנס לעולם הלינוקס ... ואני מתעניין בבניית גריד ממחשבים ישנים {אין לי הרבה (או בכלל) ידע בלינוקס} אפשרי ? לא אפשרי מסובך לא מסובך ? מה בכלל צריך ואיפה מתחילים יש לי כמה מחשבים ישנים בבית שעומדים יתומים שמעתי שמועות שאפשר לנצל אותם אם גורדים .... זה בכלל הפורום הנכון לשאלה כזאת :s05:
-
- 3 תגובות
- 915 צפיות
-
-
-
- 3 תגובות
- 915 צפיות
-