לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
מה אתם אומרים על זה? http://www.eweek.com/article2/0%2C1895%2C2209676%2C00.asp
-
- 1 תגובה
- 970 צפיות
-
-
שלום, הצלחתי לשים כתיבה בעברית לאובונטו אבל אני לא יודע מה קיצור במקשים להחלפה. תודה מראש, עידו.
-
- 5 תגובות
- 970 צפיות
-
-
-
התקנתי Fedora Core 6 והגדרתי את שרת ה FTP כפי שמופיע במדריך הזה: http://www.linuxhomenetworking.com/wiki/index.php/Quick_HOWTO_:_Ch15_:_Linux_FTP_Server_Setup הסרביס עובד ואני יכל להתחבר כמשתמש אנונימי. כאשר אני מנסה להיכנס עם יוזר שיצרתי לפי המדריך אני מקבל את השגיאה הבאה בהתחברות: 500 OOPS: cannot change direcory:/bla/bla מה לא עשיתי טוב ? תודה. --- הבעיה הייתה ב Firewall
-
- 0 תגובות
- 970 צפיות
-
-
כמו שכתוב בכותרת, ניסיתי להתקין את שתי הגרסאות, וכלום. אז ככה: מחשב Athlon 64 סוקט 939 עם לוח אם K8NS של ג'יגה בייט 512 ראם radeon 9600 קניתי הרד דיסק חדש (כי הישן שבק חיים) - 250G של סמסונג. ניסיתי להתקין עליו אובונטו גרסא 6.1 (היחידה שהיתה לי צרובה בבית) וזה עבד, בערך. הוא לא היה מוכן להתעדכן בכלל, וגם לא להוריד תוכנות (למרות שכן היתה גישה לאיטרנט - דרך פיירפוקס). הוא אמר שאין את הקבצים שהוא צריך בשרתים. הנחתי שמדובר בגרסא ישנה מדי ולכן אין כבר תמיכה בשרתים (לא יודע אם זה נכון או לא). אמרתי לעצמי : אני אוריד גרסא חדשה ואתקין אותה. הורדתי את 8.04 צרבתי במהירות 16 וניסיתי להתקין (דרך boot). נתן לי באמצע שגיאה I/O כלשהי ואמר שזה כנראה בעיה בדיסק שנצרב לא טוב. צרבתי עוד …
-
- 3 תגובות
- 970 צפיות
-
-
שלום אני מתכוון לצרוב לינוקס. ורציתי לדעת האם לבחור בנרו bootable או רגיל???
-
- 1 תגובה
- 970 צפיות
-
-
היי, אחרי איזה עשר שנים טובות (מגיל 7, משמע היום אני בן 17) שאני חורש את המחשב (ומכך גם את הוינדוס) התחיל להימאס... קיצר החלטתי לחדש ולנסות לעבור ללינוקס, או לפחות ללמוד עליה איך זה בנוי ואיך עובדים עם המערכת. יצא לי לראות כמה פעמים את המערכת, אבל לא ממש להשתמש בה... ולכן יש לי כמה שאלות: א. מה ההבדל העיקרי בין וינדוס ללינוקס? ולמה אומרים שדווקא לינוקס עדיפה על הוינדוס מלבד שזה קוד פתוח? ב. לפי מה שאני יודע לינוקס לא בנויה כמו וינדוס בגישה ל"מחשב שלי" ושם להארד דיסקים, תיקיות וכאלה... איך זה עובד שם? ג. עוד דבר שראיתי ושמעתי עליו ועל לינוקס שלפעמים צריך לקמפל דברים. אז מה זה "לקמפל"? מה הכוונה? ד. לינוקס תומכת ברשת ביתית עם אינטרנט? ה. הבנתי שיש אפשרות להשאיר את …
-
- 3 תגובות
- 970 צפיות
-
-
היי, מאז ששידרגתי למאקינטוש האינטרנט איטי בטירוף.. יש איזה הגדרות מסוימות שכדאי להגדיר? בראוטר/מאק
-
- 0 תגובות
- 970 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני משתמש של Win בערך כל חיי וכבר המון המון זמן עוברות לי מחשבות בראש על לינוקס. אולי כי פשוט נמאס לי מהשגרה, אולי כי זה פשוט מסקרן אותי, אולי כי סתם בא לי להכיר עוד משהו, אני רוצה לעבור ללינוקס. אך יש לי דברים שעוצרים אותי כמו: *האם יש דרכים להפעיל תוכנות של חלונות על לינוקס? *כיוון שאני "גיימר עלק" האם משחקים\סטים\וונטרילו יעבדו על לינוקס? *מה לגבי אנטיוירוס, זה עדיין נכון שאין צורך בהגנה כזאת או אחרת? מקווה לפתור כמה שאלות מתוך ההמון תודה
-
- 2 תגובות
- 969 צפיות
-
-
מאז שהחלפתי ל SAPPHIRE 3850HD AGP אף הפצת UBUNTU (אובונטו,קובנטו וקסובונטו) לא מוכנות לטעון את הדסקטופ, לא ההפצות שאני מנסה להתקין ולא LIVECD. הם מגיעים לשלב של הטעינה של הDESKTOP ונותנות לי מסך לבן או שחור וזהו. עשיתי חיפוש בגוגל ומצאתי הרבה התייחסויות לבעיה הזו ואף פתרון לא עזר. LIVECD של מנדריבה, לעומת זאת, עולה בלי בעיה. אגב, גם מצב FAILSAFE לא עובד. למישהו יש רעיונות איך לפתור את הבעיה הזו?
-
- 0 תגובות
- 969 צפיות
-
-
החלטתי למצוא דרך לחבר אל הנגן שלי את המצלמה הדיגיטלית שלי שדורשת דרייבר (כאמור, זה בלתי אפשרי). אני יתקין לינוקס על הנגן ובלה בלה בלה.. קיצר... מה שאני צריך.. זה קישור להוריד את התוכנה (לינוקס) באנגלית והסבר קצרצר איך להתקין (אם צריך בכלל) ואם אפשר גם דרייבר שתומך בלינוקס למצלמה מסוג canon a95. תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 969 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני משתמש חדש בלינוקס, ולפי המלצה שקיבלתי הורדתי והתקנתי את UBUNTU. ההתקנה עברה די חלק, אבל יש לי בעיה עם התקנת הרשת האלחוטית. יש לי כרטיס של NETGEAR מחובר בPCI, והלינוקס מצליח לזהות אבל לא להתקין. הבנתי שצריך להשתמש בndiswrapper כדי להשתמש "כביכול" בדרייברים של WINDOWS. הגעתי לאתר הזה http://verens.com/archives/2005/02/21/installing-a-netgear-wg511-v2-marvell-chipset-in-linux שמסביר איך להוריד ולהתקין, אבל משום מה הלינוקס מסרב להתקין את הndiswrapper . באתר ישנו קובץ tar שמורידים בתוך הקובץ יש קובץ INSTALL שמסביר מה לעשות. השלב של MAKE UNISTALL הולך חלק, אבל שלב MAKE ואח"כ MAKE INSTALL מחזיר לי המון שגיאות ותקלות. וכשאני מנסה להפעיל את NDISWRAPPER בשו…
-
- 8 תגובות
- 969 צפיות
-
-
שלום ! במהלך ההתקנה אני נדרש להבין את המונחים הבאים: filesystem - ext2 filesystem - ext3 filesystem - reiserfs filesystem - xfs filesystem - jfs שאינני מבין את פישרם. אודה למי שיואיל להסבירם לי.
-
- 3 תגובות
- 968 צפיות
-
-
אתמול משום מה החלטתי שיהיה רעיון טוב לעלות קצת את הרזולוציה, העלתי להכי גבוה שיש בפדורה 10 עם שולחן עבודה של גנום, דריבר לכרטיס מסך לא התקנתי כי זאת התקנה חדשה ונקייה. מיד לאחר העלאה ולחיצה על apply המסך מקבל עיוותים כמו ארטיפקטים ומשחיר כולו, לאחר 10 דקות בערך הוא שוב נדלק ומיד מתחילים שוב העיותים, נקודות שחורות והמסך כולו מתעוות, ושוב פעם משחיר, העניין זה קורה לבדיוק שנייה שאני יכול לראות מה קורה אז אין לי שום דרך לשנות את הרזולציה ככה. השאלה היא כזאת, המערכת נותנת בוט ומגיעה למסך לוג, שם מופיעה השם מתשמש והוא מבקש ממני סיסמא, עד לפה אין בעיות, איך שאני מכניס את הסיסמא והיוזר שלי עולה כול הבלאגן מתחיל מחדש. הבנתי שאני צריך איכשהו להגיע לקובץ /etc/x11 xorg.conf ושם אני …
-
- 1 תגובה
- 968 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני משתמש חדש בלינוקס (אובנטו 8.10). ואני צריך תשובה חד משמעית האם צריך אנטי וירוס או לא?... שמעתי שכן, שמעתי שלא כבר יצאתי מבולבל מכל הנושא. תודה
-
- 5 תגובות
- 968 צפיות
-
-
מה יותר טוב לינוקס הוא יוניקס ומערכות הפעלה אחרוות? שהיה גם קל כיף יפה מהיר לשימוש משהו שדומה ל Windows Xp Proffesional אולי יש לחים מה שהוא להמליץ לי על מארחית הפלה אחרת שאני לא מכיר שלא עושה בעיות ומהירה..הוא כול דבר אני ישמח לשמוע...
-
- 4 תגובות
- 967 צפיות
-
-
אני ניסיתי להתקין את ארצ' 0.7.2 . הכל הלך בסדר עד להתקנת X עם מנהל החלונות האהוב עליי. זה התחרפן לי עד העצבים ונשארתי עם מחוסר גרפיקה. אני רוצה לשמוע עצות ממי שמבין איך לסדר את xorg בארצ' תודה לכל מי שעוזר.
-
- 2 תגובות
- 967 צפיות
-
-
אז ככה, הורדתי את 3 הדיסקים של מנדרייק החדש ממקור אמין לחלוטין, מרשימת ה ftp הרשמית. קיצר תוצאת ה md5sum שווה למה שאמור להיות. צרבתי את הדיסקים... שמתי את הדיסק הראשון בכונן ועשיתי ריסטרט, עובר כמה דברים מגיע ל Loading mashu into memory.... בקטע הזה זה הראה קצת התקדמות ואז עצר בשגיאה פאטאלית I/O error, שהוא לא מצליח להריץ קובץ runinstall2.. חשבתי, דיסק דפוק (האמת זה די בלתי אפשרי עם הצורב שלי.. אבל חפיף, חשבתי קורה..) קיצר צרבתי שוב (nero), הפעם זה הגיע כמעט לחצי של הפס האדום אך שוב אותה שגיאה מעצבנת. חשבתי אולי יש בעיה בנירו.. אז צרבי באמצעות BlindWrite עוד דיסק (מתחילים להגמר לי הדיסקים פה..) פעם שלישית גלידה? מן הפח אל הפחת, הפעם זה אפילו היה יותר גרוע ואמר לי שגיאה אח…
-
- 2 תגובות
- 967 צפיות
-
-
שלום, אני סטודנט למדעי המחשב, ואנחנו נדרשים לקמפל את התוכניות שלנו על יוניקס, כתוצאה מכך, את העבודה שאני עושה בבית אני רוצה לעשות בלינוקס, ולהעלות בסוף (בגלל הדמיון בין GCC של לינוקס ליוניקס). נכון לעכשיו אני לא מעוניין להתקין לינוקס באופן קבוע על המחשב והוצא לי כפתרון ע"י סטודנטים אחרים את הפצת Knoppix שעושה Boot מCD כל פעם. בכל אופן, ניסיתי להשתמש בשתי גרסאות של Knoppix ובשניהן יש לי את אותה בעייה. שאני מנסה לכתוב להארדיסק\דיסק און קי, הוא פשוט לא מוכן לכתוב, הוא אומר שאין הרשאות. (לקרוא הוא כן קורא) למרות ששיניתי את ההרשאות שיאפשרו כתיבה, אני עדיין לא יכול לכתוב... ניסיתי גם ליצור מחיצה עם Partition Magic שהיא מחיצת Ext2/3 (ניסיתי את שניהם...) והוא גם עליהם לא מוכן…
-
- 5 תגובות
- 967 צפיות
-
-
שלום שלום על ההארד דיסק מותקן WIN2K פרו בכונן C, כונן D בשמן32, ופירמטתי עוד 2 כוננים לswap ו ext3 שהיו כprimary extended, ניסיתי גם להעביר אותם לlogical אבל זה לא עזר.. כשאני כותבת לו fdisk /dev/hda אני מקבלת את ההודעה הבאה (בערך) not able to write partition table. contains neither valid dos nor sun sgi osf disklabel building a new dos disklabel. changes remain in memory only until decided to write them. invalid flag 0x0000 partition table 4 will be corrected by w ואז אני כותבת W והוא אומר שהוא לא יכול לכתוב /dev/hda כשאני עושה fdisk /dev/hda p הוא כותב שיש רק 476 מגה וההארד דיסק הוא של 40 ג'יגה... הוא רושם את הכותרות של הטבלה אבל אין רשומות.. ניסיתי גם למחוק …
-
- 2 תגובות
- 967 צפיות
-
-
האם MAC OS X יודע לקרוא/לכתוב למחיצות NTFS או FAT32? מישהו יודע?
-
- 1 תגובה
- 966 צפיות
-
-
אני מנסה להתקין את UBUNTU על מחשב די ישן ואני מקבל כל מיני בעיות מוזרות (תמונות למטה) אז חשבתי שאולי זה בגלל הכרטיס המסך הישן שיש בו (VOODOO 3) אבל בשביל ליהות בטוח אני שואל אותכם... המחשב די ישן: pentium 3 3dfx voodoo 3 3000 128-256 MB ram (צריך לבדוק, אני לא כל כך בטוח) [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 966 צפיות
-
-
שלום, מדובר על התקנה מהדיסק לייב יש לי קשיח ישן של 4.3 ג'יגה
-
- 4 תגובות
- 965 צפיות
-
-
הקצבתי מחיצה של 15 ג'יגה ללינוקס. האם זה בסדר? (בכל מקרה אין כבר מה לעשות, כי הווינדוס מותקן) איילו סוגי דחיסות קבצים צריך ללינוקס? (מנדרייק) אני עושה מחיצה אחת ללינוקס עצמו (וכל מה שמגיע עם ההתקנה שלה) ומחיצה אחרת לשאר השטויות (7.5/7.5). כמה הלינוקס שוקל? בהתקנה של מנדרייק כתוב "Office", האם זה אופן-אופיס? אילו סוגי דחיסה עדיפים למחיצה שבה אני אשים תשטויות (כמו תמונות, מוסיקה וכו')? האם אפשר להשתמש במוסיקה ששומרה על מחיצה עם דחיסה של ווינדוס (FAT32)? תמונות? האם יש צורך בלהפוך את הקבצים לקבצים שונים? (למשל מ-WMA לסוג אחר) תודה.
-
- 0 תגובות
- 965 צפיות
-
-
שלום, אני מאוד חדש בכל הקטע של הלינוקס והייתי רוצה לנסות להשתמש במערכת ההפעלה ולראות מה היא שווה... החלטתי שאני רוצה להתקין את ההפצה של SUSE... ויש לי שאלה: מה עדיף לי - להוריד את הגרסא להתקנה על ההארד דיסק או את גרסת ה Live? אני משתמש מאוד חדש בלינוקס ועוד אין לי מושג זו תהיה הפעם הראשונה שאני אריץ לינוקס על המחשב אז אני רוצה לדעת מה עדיף לי לעשות האם להוריד גרסת התקנה או הרצה.... עכשיו לא מצאתי מאיפה להוריד את הגרסא המלאה של SUSE 9.3 .... אם למישהו יש ליניק או פתרון אחר לתת לי אשמח לשמוע! הפורום מאוד עזר לי להחליט החלטות חשובות לגבי תחילת דרכי בלינוקס... תודה על העזרה!
-
- 2 תגובות
- 965 צפיות
-