עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. כותרת. ולשאלה אני יכול להתקין steam ולשחק במשחקים שיש שם? ד"א כרטיס מסך redon 9250 pro

• 1 תגובה
    • 998 צפיות
  2. אני מנסה להתקין את UBUNTU על מחשב די ישן ואני מקבל כל מיני בעיות מוזרות (תמונות למטה) אז חשבתי שאולי זה בגלל הכרטיס המסך הישן שיש בו (VOODOO 3) אבל בשביל ליהות בטוח אני שואל אותכם... המחשב די ישן: pentium 3 3dfx voodoo 3 3000 128-256 MB ram (צריך לבדוק, אני לא כל כך בטוח) [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 998 צפיות
  3. Started by Ido.G,

היי, קודם כל פירוט גרסאות וכדומה: Mandrake Linux 9.1 Canon BJC 3000 Open Office 1.1 (אבל הבעיה היא בכל תוכנה דומה).... שאני מנסה להדפיס טקסט, הטקסט מודפס כאילו הוא תמונה. שמדפיסים בווינדוס למשל, אז ההדפסה היא "פונטית"... אני לא יודע בדיוק איך להסביר את זה. המדפסת מזהה שזה פונט...... שאני מדפיס טקסט בלינוקס זה מדפיס את זה כאילו זוהי תמונה.... כלומר פשוט מזהה את הפיקסלים ומדפיס, לא לפי הפונט. אני מקווה שהבנתם את הבעיה.... בקיצר, איך פותרים את זה? תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 998 צפיות
  4. שלום לכולם אני משתמש חדש בלינוקס והתקנתי את suse 9.3. אחרי ההתקנה התקנתי את הדרייברים של ati עם האשף שלהם והכל הלך בסדר. עשיתי הפעלה מחדש והכל עבד מצויין. אחרי כמה זמן הפעלתי את המחשב מחדש והעליתי את לינוקס, אבל הפעם הוא הכניס אותי לקונסול ולא לKDE. כשאני מנסה להפעיל את startx אני מקבל הודעה על שגיאה בקובץ xorg.conf, משהו כמו "Mouse[1] must have a driver line" ואי אפשר להמשיך. מישהו יודע איך אני יכול לפתור את הבעיה? תודה

• 4 תגובות
    • 998 צפיות
  5. Started by GrinGo_4e,

שלום לכולם ! קיבלתי איזה מטלה במכללה שלי לנהל שרת ואתר של קורס . השרת בעל OS לינוקס FEDORA . שאלתי : בניתי דף בית ואני רוצה שברגע שאני רושם את השרת שיעלה הדף בית שלי האתר הוא http://212.150.245.6 אני רוצה שבמקום הדף של FEDORA יהיה הדף בית שלי . איפה אני צריך לשים את דף הבית שבניתי ? ומה אני צריך להגדיר כדי שהוא יעלה שאני נכנס ב BROWSER ל http://212.150.245.6 תודה לכולם .

• 3 תגובות
    • 997 צפיות
  6. Started by ag43,

מאז שהחלפתי ל SAPPHIRE 3850HD AGP אף הפצת UBUNTU (אובונטו,קובנטו וקסובונטו) לא מוכנות לטעון את הדסקטופ, לא ההפצות שאני מנסה להתקין ולא LIVECD. הם מגיעים לשלב של הטעינה של הDESKTOP ונותנות לי מסך לבן או שחור וזהו. עשיתי חיפוש בגוגל ומצאתי הרבה התייחסויות לבעיה הזו ואף פתרון לא עזר. LIVECD של מנדריבה, לעומת זאת, עולה בלי בעיה. אגב, גם מצב FAILSAFE לא עובד. למישהו יש רעיונות איך לפתור את הבעיה הזו?

• 0 תגובות
    • 997 צפיות
  7. והוא שוב התחיל להוריד עוד התקנה, מה זה השוק הזה?

• 4 תגובות
    • 997 צפיות
  8. שלום, אני זקוק למתאם (Adapter) שבעזרתו אני אוכל לחבר ל-G5 אביזרים של המקינטוש הישן שלי. האביזרים ההם התחברו בחיבור המיושן שנקרא Apple Talk. ניסיתי לחפש בגוגל אבל לא מצאתי משהו כזה. אם מישהו יודע על כזה דבר שיגיד לי... בתודה ניר

• 1 תגובה
    • 996 צפיות
  9. אני מחפש הפצת לינוקס שקודם כל תהיה פשוטה (GUI כמובן, פעם ראשונה שאני הולך לעבוד עם לינוקס כמו שצריך). לא זוכר בדיוק את המפרט של המחשב שהיא צריכה לעלות עליו, אבל זה מחשב שמריץ Win 98 בכיף וWin XP בערך (אם אני לא טועה זה pentium III עם 128 RAM, אבל אני ממש לא זוכר ) כמו כן אני צריך שההפצה תעבוד טוב ברשת עם Windows ותתמוך בשיתוף אינטרנט עם ווינדוז (מאחר והמחשב הולך להיות בעיקר מחסן) דבר אחד אחרון: האם קיים לינוקס בעל תאימות ווינדוז כזאת שאפשר להריץ עליו MSN messenger? האם קיים הפאראגון אותו אני מחפש? תודה לכל העוזרים (אוקיי, גם לאלה שלא )

• 1 תגובה
    • 996 צפיות
  10. שלום, אני מאוד חדש בכל הקטע של הלינוקס והייתי רוצה לנסות להשתמש במערכת ההפעלה ולראות מה היא שווה... החלטתי שאני רוצה להתקין את ההפצה של SUSE... ויש לי שאלה: מה עדיף לי - להוריד את הגרסא להתקנה על ההארד דיסק או את גרסת ה Live? אני משתמש מאוד חדש בלינוקס ועוד אין לי מושג זו תהיה הפעם הראשונה שאני אריץ לינוקס על המחשב אז אני רוצה לדעת מה עדיף לי לעשות האם להוריד גרסת התקנה או הרצה.... עכשיו לא מצאתי מאיפה להוריד את הגרסא המלאה של SUSE 9.3 .... אם למישהו יש ליניק או פתרון אחר לתת לי אשמח לשמוע! הפורום מאוד עזר לי להחליט החלטות חשובות לגבי תחילת דרכי בלינוקס... תודה על העזרה!

• 2 תגובות
    • 996 צפיות
  11. שלום לכולם, אני משתמש חדש בלינוקס, ולפי המלצה שקיבלתי הורדתי והתקנתי את UBUNTU. ההתקנה עברה די חלק, אבל יש לי בעיה עם התקנת הרשת האלחוטית. יש לי כרטיס של NETGEAR מחובר בPCI, והלינוקס מצליח לזהות אבל לא להתקין. הבנתי שצריך להשתמש בndiswrapper כדי להשתמש "כביכול" בדרייברים של WINDOWS. הגעתי לאתר הזה http://verens.com/archives/2005/02/21/installing-a-netgear-wg511-v2-marvell-chipset-in-linux שמסביר איך להוריד ולהתקין, אבל משום מה הלינוקס מסרב להתקין את הndiswrapper . באתר ישנו קובץ tar שמורידים בתוך הקובץ יש קובץ INSTALL שמסביר מה לעשות. השלב של MAKE UNISTALL הולך חלק, אבל שלב MAKE ואח"כ MAKE INSTALL מחזיר לי המון שגיאות ותקלות. וכשאני מנסה להפעיל את NDISWRAPPER בשו…

• 8 תגובות
    • 996 צפיות
  12. היי,נכנסתי לאתר הזה: ftp://ftp.technion.ac.il/pub/Linux/Mandrake/ ורציתי לשאול אם חייבים להוריד את שלושת הדיסקים או שאפשר רק 1

• 3 תגובות
    • 996 צפיות
  13. Started by Yehudaa,

יש לי הרדיסק IDE בפורמט NTFS עם הרבה חומר עליו הרצתי LIVE CD ואני רוצה לגשת לכונן הזה 1.איזה פקודה מוציאה את רשימת ההרדיסיקים המותקנים ? 2.איך לעשות mount לכונן הזה דרך LIVE CD תודה !

• 2 תגובות
    • 995 צפיות
  14. Started by amitrotem,

ואם כן צריך להוריד תוסף או משהו? כי כרגע הדיסק מתפקד כ USB2 תודה

• 3 תגובות
    • 995 צפיות
  15. מחר באים להתקין לי את האינטרנט בכבלים, וביקשתי את המודם הזה. איך הוא מבחינת תמיכה בלינוקס? אני כבר יודע שהוא מודם טוב, אבל רציתי לדעת אם ההתקנה שלו בלינוקס תלך חלק? ועוד משהו: אולי יביאו לי במקומו SB4100 או SB4200. זה משנה משהו?

• 3 תגובות
    • 995 צפיות
  16. Started by roniok,

אני ניסיתי להתקין את ארצ' 0.7.2 . הכל הלך בסדר עד להתקנת X עם מנהל החלונות האהוב עליי. זה התחרפן לי עד העצבים ונשארתי עם מחוסר גרפיקה. אני רוצה לשמוע עצות ממי שמבין איך לסדר את xorg בארצ' תודה לכל מי שעוזר.

• 2 תגובות
    • 994 צפיות
  17. שלום ! במהלך ההתקנה אני נדרש להבין את המונחים הבאים: filesystem - ext2 filesystem - ext3 filesystem - reiserfs filesystem - xfs filesystem - jfs שאינני מבין את פישרם. אודה למי שיואיל להסבירם לי.

• 3 תגובות
    • 994 צפיות
  18. Started by Pure-Gold,

התקנתי Fedora Core 6 והגדרתי את שרת ה FTP כפי שמופיע במדריך הזה: http://www.linuxhomenetworking.com/wiki/index.php/Quick_HOWTO_:_Ch15_:_Linux_FTP_Server_Setup הסרביס עובד ואני יכל להתחבר כמשתמש אנונימי. כאשר אני מנסה להיכנס עם יוזר שיצרתי לפי המדריך אני מקבל את השגיאה הבאה בהתחברות: 500 OOPS: cannot change direcory:/bla/bla מה לא עשיתי טוב ? תודה. --- הבעיה הייתה ב Firewall

• 0 תגובות
    • 994 צפיות
  19. שלום, אני סטודנט למדעי המחשב, ואנחנו נדרשים לקמפל את התוכניות שלנו על יוניקס, כתוצאה מכך, את העבודה שאני עושה בבית אני רוצה לעשות בלינוקס, ולהעלות בסוף (בגלל הדמיון בין GCC של לינוקס ליוניקס). נכון לעכשיו אני לא מעוניין להתקין לינוקס באופן קבוע על המחשב והוצא לי כפתרון ע"י סטודנטים אחרים את הפצת Knoppix שעושה Boot מCD כל פעם. בכל אופן, ניסיתי להשתמש בשתי גרסאות של Knoppix ובשניהן יש לי את אותה בעייה. שאני מנסה לכתוב להארדיסק\דיסק און קי, הוא פשוט לא מוכן לכתוב, הוא אומר שאין הרשאות. (לקרוא הוא כן קורא) למרות ששיניתי את ההרשאות שיאפשרו כתיבה, אני עדיין לא יכול לכתוב... ניסיתי גם ליצור מחיצה עם Partition Magic שהיא מחיצת Ext2/3 (ניסיתי את שניהם...) והוא גם עליהם לא מוכן…

20. Started by dlogan,

איך אני אמור להתקין אינטרנט על אובנטו יש לי אינטרנט אלחוטי כרטיס של האינטרנט נמצא על הלוח Asus P5B Deluxe ואין לי מושג איך להתקין את האינטרנט

• 5 תגובות
    • 993 צפיות
  21. שלום. אני משתמש כמה חודשים באובונטו (5.10 ברייזי), עד לאחרונה הייתי צופה בסרטים בעזרת mplayer אבל לאחרונה עדכנתי את המערכת לגרסה 6.06 דאפר, ומאז נעלמה התוכנה הזאת ואני לא מצליח להתקין אותה. האם מישהו מכיר תחליף ראוי? או דרך להתקין את התוכנה בכל זאת? חשוב לי האפשרות לכתוביות בעברית ומסך מלא. תודה.

• 6 תגובות
    • 993 צפיות
  22. למה ומה אפשר לעשות ? [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 992 צפיות
  23. Started by luXi,

הבנתי איך לכתוב בפורום אז קיצור יש לי בעייה אחרת עכשיו. קראתי קצת וראיתי שאובונטו מומלצת למתחילים. הורדתי ubuntu 7.10 (i386) וצרבתי. עכשיו שמתי בלפטופ IBM T20 את הדיסק והכל עלה. הבעיה שכשאני בוחר בהתקנה זה מתחיל רגיל ואז עולה מסך שנראה כמו ERROR אחד גדול מקווה שתצליחו לעזור. תודה מראש

• 4 תגובות
    • 992 צפיות
  24. במחשב שלי יש 2 דיסקים בראשון שהוא master מותקן xp בדיסק השני התקנתי fedora אני חושב שההתקנה של fedora עברה בהצלחה אבל בכל זאת ה- grub נכשל ב- boot על error 22 אני חושב שהסיבה לכך היא שה- grub מותקן על הדיסק השני בעוד שהוא היה אמור להיות מותקן על הראשון אני יכול לעשות boot מ- cd של fedora ולהכנס ל- מצב rescue ופה נתקעתי אני לא יודע איזה פקודות אני יכול לתת כאן כדי להחלץ מהמצב אז השאלות שלי הם : האם אני יכול לתת פקודה להתקין את ה- grub מחדש על הדיסק הראשון האם אפשר להתקין את ה- grub על התקן אחר כמו דיסקט או זכרון usb בשביל זה בטח אצטרך לעשות mount , אז איך אני עושה mount לדיסקט או זכרון נייד וגם אם ה- mount נכשל זה כי אולי צריך לעדכן ידנית את קובץ ה- fstab וגם פה אין לי מ…

• 4 תגובות
    • 992 צפיות

דיונים חדשים בפורומים