לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם התקנתי אתמול אובונטו 11.10 ובהתקנה נתתי למחיצה של אובונטו 55 ג'יגה, ועכשיו אחרי ההתקנה אני מעוניין להוסיף לו עוד 20 ג'יגה מכונן d זה אפשרי ?? ואיך עושים את זה?
-
- 1 תגובה
- 947 צפיות
-
-
אני ניסיתי להתקין את ארצ' 0.7.2 . הכל הלך בסדר עד להתקנת X עם מנהל החלונות האהוב עליי. זה התחרפן לי עד העצבים ונשארתי עם מחוסר גרפיקה. אני רוצה לשמוע עצות ממי שמבין איך לסדר את xorg בארצ' תודה לכל מי שעוזר.
-
- 2 תגובות
- 946 צפיות
-
-
חחח די התרגשתי חחח זה בחינם כמובן למי ששואל עכשיו נשאר לפנות את D לפרמט אותו מלא ולהקצות לE מקום שם אני אתקין את הדאפר (אני צריך לפרמט כי יש לי בעיה מסויימת הוא לא מקצה לי מקום בPartition magic)
-
- 5 תגובות
- 946 צפיות
-
-
האם MAC OS X יודע לקרוא/לכתוב למחיצות NTFS או FAT32? מישהו יודע?
-
- 1 תגובה
- 946 צפיות
-
-
ואם כן צריך להוריד תוסף או משהו? כי כרגע הדיסק מתפקד כ USB2 תודה
-
- 3 תגובות
- 946 צפיות
-
-
יש לי את ההפצה הנ"ל כשהיא ב CDLIVE ( ז"א) אני מריץ אותה ישירות מה CD . אני רוצה להגיע לקבצים שנמצאים על הHD ואני לא יודע איך או אם אפשר בכלל ?? תודה .
-
- 6 תגובות
- 946 צפיות
-
-
מה אתם אומרים על זה? http://www.eweek.com/article2/0%2C1895%2C2209676%2C00.asp
-
- 1 תגובה
- 946 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני משתמש חדש בלינוקס, ולפי המלצה שקיבלתי הורדתי והתקנתי את UBUNTU. ההתקנה עברה די חלק, אבל יש לי בעיה עם התקנת הרשת האלחוטית. יש לי כרטיס של NETGEAR מחובר בPCI, והלינוקס מצליח לזהות אבל לא להתקין. הבנתי שצריך להשתמש בndiswrapper כדי להשתמש "כביכול" בדרייברים של WINDOWS. הגעתי לאתר הזה http://verens.com/archives/2005/02/21/installing-a-netgear-wg511-v2-marvell-chipset-in-linux שמסביר איך להוריד ולהתקין, אבל משום מה הלינוקס מסרב להתקין את הndiswrapper . באתר ישנו קובץ tar שמורידים בתוך הקובץ יש קובץ INSTALL שמסביר מה לעשות. השלב של MAKE UNISTALL הולך חלק, אבל שלב MAKE ואח"כ MAKE INSTALL מחזיר לי המון שגיאות ותקלות. וכשאני מנסה להפעיל את NDISWRAPPER בשו…
-
- 8 תגובות
- 946 צפיות
-
-
מה יותר טוב לינוקס הוא יוניקס ומערכות הפעלה אחרוות? שהיה גם קל כיף יפה מהיר לשימוש משהו שדומה ל Windows Xp Proffesional אולי יש לחים מה שהוא להמליץ לי על מארחית הפלה אחרת שאני לא מכיר שלא עושה בעיות ומהירה..הוא כול דבר אני ישמח לשמוע...
-
- 4 תגובות
- 945 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני משתמש של Win בערך כל חיי וכבר המון המון זמן עוברות לי מחשבות בראש על לינוקס. אולי כי פשוט נמאס לי מהשגרה, אולי כי זה פשוט מסקרן אותי, אולי כי סתם בא לי להכיר עוד משהו, אני רוצה לעבור ללינוקס. אך יש לי דברים שעוצרים אותי כמו: *האם יש דרכים להפעיל תוכנות של חלונות על לינוקס? *כיוון שאני "גיימר עלק" האם משחקים\סטים\וונטרילו יעבדו על לינוקס? *מה לגבי אנטיוירוס, זה עדיין נכון שאין צורך בהגנה כזאת או אחרת? מקווה לפתור כמה שאלות מתוך ההמון תודה
-
- 2 תגובות
- 945 צפיות
-
-
כותרת. ולשאלה אני יכול להתקין steam ולשחק במשחקים שיש שם? ד"א כרטיס מסך redon 9250 pro
-
- 1 תגובה
- 945 צפיות
-
-
שלום לכולם.... מקווה שזה הפורום הנכון... אני מעוניין להתקין Ubuntu על מחשב שמותקן בו XP .... חשוב לציין שXP מותקן על HD אחד וה-Ubuntu אמור להיות מותקן על HD אחר ( לא על מחיצה אחרת ) השאלה שלי היא האם לעשות התקנה רגילה של Ubuntu כדי שיהיה Dual Boot או שאני צריך לעשות Hide למחיצה של XP ורק אחרי זה להתקין את המערכת השניה? אשמח להסבר קצר ממי שמבין בעניין . תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 945 צפיות
-
-
אני מנסה להתקין את UBUNTU על מחשב די ישן ואני מקבל כל מיני בעיות מוזרות (תמונות למטה) אז חשבתי שאולי זה בגלל הכרטיס המסך הישן שיש בו (VOODOO 3) אבל בשביל ליהות בטוח אני שואל אותכם... המחשב די ישן: pentium 3 3dfx voodoo 3 3000 128-256 MB ram (צריך לבדוק, אני לא כל כך בטוח) [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 945 צפיות
-
-
היי הייתי רוצה לדעת אם מישהו פה עובד עם תוכנות P2P כמו קליינטים של ביטורנט ו\או אימיול מה שקורה זה ככה החלטתי שנמאס לי מהניתוקים של הראוטר שלי אז העפתי אותו ובמקומו שמתי מחשב פנטיום 3 SMOOTHWAL שזה מעין הפצה מינמלית (40 מגה) של לינוקס שמתחברת לרשת ומשמשת מעיין ראוטר עכשיו קימפלתי עלייה כל מה שאני צריך(X) APACHE 2 ) MYSQL ובנוסף שמתי קליינטים של LMDONKEY ו AMULE כאשר ל LMDONKEY מטפל גם ב אימיול וגם ב ביטורנט עכשיו ה LMDONKEY מאוד נוח אבל לא מהיר כמו AMULE מצד שני AMULE לא נוח אבל מאוד מהיר אני מחפש תוכנות שיעבדו כדימונים ברקע עם ממשק וובי כך שאוכל לנהל את ההורדות מכל מקום ואני מחפש קליינט כזה של ביטורנט הדבר הכי חשוב שהקליינט ירוץ כ דימון עם ממשק ווב דרך אגב את כל …
-
- 1 תגובה
- 944 צפיות
-
-
שלום.... אני די התחלתי ללמוד שוב קצת לינוקס.... הייתה לי התנסות ממש קצרה וממש לא מעמיקה בעבר ב-Fedora core 4. אני רוצה לעשות לעצמי איזה live cd. אבל אין לי מושג איזה אם איזה גירסה כדאי לי להתחיל. הייתי רוצה לקבל כמה המלצות על גרסאות מומלצות. אני לא מתמחה בתכנות יודע לא הרבה.. יודע C לא ברמות הכי גבוהות... הלינוקס בעיקרון הוא למתרות למידה לא יותר מזה.
-
- 3 תגובות
- 944 צפיות
-
-
שלום לכולם,הורדתי לינוקס מנדרייק גירסא 10 ואני צריך מדריך להתקנה שלו,ומדריך איך שהוא יתמוך בעברית,אחרי הכל צריך לכתוב בעברית,נכון? ואני צריך גם ךדעת איזה תוכנות יש ללינקוס.. מסנג'ר,אייסיקיו,מירנדה,אאוטלוק וכו'.. בקיצור ,כל דבר אפשרי שיעזור לי.. ודגש על העברית בלינוקס.
-
- 2 תגובות
- 944 צפיות
-
-
בעבד עבדתי קצת ב RH 7-7.3 ועוד יותר קצת במנדריק. פה ושם יוצא לי לעבוד על לינוקס בהפצה הזאת שמפעילים מה CD. את הבסיס יש לי. אני עכשיו עושה לי רשת מחשבים בחדר כשיש לי שלוש מחשבים מחוברים. אחד מהם אני רוצה להתקין עליו לינוקס כדי ללמוד קצת ולהשתפשף עוד.. אני מתלבט בין RH (ואיזה גירסא מבינהם) לבין מנדריק האחרונה (שיש עברית מלאה) אני רוצה קודם כל שיהיה נוח לעשות את הרשת ולא מסובך, ושיהיה קל ללמוד ממנה בלי להרוס אותה כל פעם מחדש. מעבר לזה שהמחשב מיועד לשמור מידע וגלישה ב IRC+ICQ. על המחשב השלישי שהוא ישן מאוד (פנטיום שלוש) אני מתקין FREEBSD נטו כדי ללמוד, להרוס ושוב ללמוד איזה הפצה ללכת על המחשב השני ? ומה אתם אומרים בכלליות על מה שאני רוצה לעשות ? אני יצליח ללמוד ככה…
-
- 6 תגובות
- 943 צפיות
-
-
אני עושה התקנה ואחרי כמה שניות הוא כותב לי error in exec of stage2 trying to execute '/usr/bin/runinstall2' from installation volume the following fatal error occurred fatal error in stage1: I/0 error i cant recover from this you may reboot your system מה זה אומר ומה לעשות עזרו לי :'(
-
- 2 תגובות
- 943 צפיות
-
-
שלום לכולם היום הכרתי לראשונה את עולם המאק אם קניית MACBOOK הבנתי איך רוב הדברים עובדים אך עדיין יש לי כמה בעיות ואשמח אם יעזרו לי בהן: -הבנתי שאפשר להתקין את הווינדוס על המאק אם תוכנה בשם PARELLS הבעיה שלי איתה היא שהיא לא חינמית ואפשר להגין שזה נגד כל העקרונות שלי לקנות אותה אז אם יש מישהו שמכיר תוכנה חינמית שעושה את אותה העבודה אני אודה לו . -הMAC לא מריץ לי קבצי EXE ולכן אם יש תוכנה שיכולה לעזור בעניין אני אשמח (עדיף חינמית). -בכול מקרה אם ישנם טיפים או אתרי הורדה מיוחדים לעולם הMAC אני אשמח אם תוכלו להכיר לי אותם . אודה לכל המשיב eladtk@gmail.com
-
- 1 תגובה
- 943 צפיות
-
-
התקנתי Fedora Core 6 והגדרתי את שרת ה FTP כפי שמופיע במדריך הזה: http://www.linuxhomenetworking.com/wiki/index.php/Quick_HOWTO_:_Ch15_:_Linux_FTP_Server_Setup הסרביס עובד ואני יכל להתחבר כמשתמש אנונימי. כאשר אני מנסה להיכנס עם יוזר שיצרתי לפי המדריך אני מקבל את השגיאה הבאה בהתחברות: 500 OOPS: cannot change direcory:/bla/bla מה לא עשיתי טוב ? תודה. --- הבעיה הייתה ב Firewall
-
- 0 תגובות
- 943 צפיות
-
-
שלום, אני סטודנט למדעי המחשב, ואנחנו נדרשים לקמפל את התוכניות שלנו על יוניקס, כתוצאה מכך, את העבודה שאני עושה בבית אני רוצה לעשות בלינוקס, ולהעלות בסוף (בגלל הדמיון בין GCC של לינוקס ליוניקס). נכון לעכשיו אני לא מעוניין להתקין לינוקס באופן קבוע על המחשב והוצא לי כפתרון ע"י סטודנטים אחרים את הפצת Knoppix שעושה Boot מCD כל פעם. בכל אופן, ניסיתי להשתמש בשתי גרסאות של Knoppix ובשניהן יש לי את אותה בעייה. שאני מנסה לכתוב להארדיסק\דיסק און קי, הוא פשוט לא מוכן לכתוב, הוא אומר שאין הרשאות. (לקרוא הוא כן קורא) למרות ששיניתי את ההרשאות שיאפשרו כתיבה, אני עדיין לא יכול לכתוב... ניסיתי גם ליצור מחיצה עם Partition Magic שהיא מחיצת Ext2/3 (ניסיתי את שניהם...) והוא גם עליהם לא מוכן…
-
- 5 תגובות
- 943 צפיות
-
-
הקצבתי מחיצה של 15 ג'יגה ללינוקס. האם זה בסדר? (בכל מקרה אין כבר מה לעשות, כי הווינדוס מותקן) איילו סוגי דחיסות קבצים צריך ללינוקס? (מנדרייק) אני עושה מחיצה אחת ללינוקס עצמו (וכל מה שמגיע עם ההתקנה שלה) ומחיצה אחרת לשאר השטויות (7.5/7.5). כמה הלינוקס שוקל? בהתקנה של מנדרייק כתוב "Office", האם זה אופן-אופיס? אילו סוגי דחיסה עדיפים למחיצה שבה אני אשים תשטויות (כמו תמונות, מוסיקה וכו')? האם אפשר להשתמש במוסיקה ששומרה על מחיצה עם דחיסה של ווינדוס (FAT32)? תמונות? האם יש צורך בלהפוך את הקבצים לקבצים שונים? (למשל מ-WMA לסוג אחר) תודה.
-
- 0 תגובות
- 943 צפיות
-
-
שלום, אני מאוד חדש בכל הקטע של הלינוקס והייתי רוצה לנסות להשתמש במערכת ההפעלה ולראות מה היא שווה... החלטתי שאני רוצה להתקין את ההפצה של SUSE... ויש לי שאלה: מה עדיף לי - להוריד את הגרסא להתקנה על ההארד דיסק או את גרסת ה Live? אני משתמש מאוד חדש בלינוקס ועוד אין לי מושג זו תהיה הפעם הראשונה שאני אריץ לינוקס על המחשב אז אני רוצה לדעת מה עדיף לי לעשות האם להוריד גרסת התקנה או הרצה.... עכשיו לא מצאתי מאיפה להוריד את הגרסא המלאה של SUSE 9.3 .... אם למישהו יש ליניק או פתרון אחר לתת לי אשמח לשמוע! הפורום מאוד עזר לי להחליט החלטות חשובות לגבי תחילת דרכי בלינוקס... תודה על העזרה!
-
- 2 תגובות
- 943 צפיות
-
-
איך אני עובר מהגירסה שיש לי (6.06) לחדשה (6.10)? תודה רבה, RegMan tnauman
-
- 2 תגובות
- 941 צפיות
-
-
יש לי בריזי,וכאשר אני מנגן סרט עם כתוביות: א. הכתוביות בכתב מעפן ב. אם יש 2 שורות אז השורות מתהפכות... איך אפשר לתקן את זה? תודה
-
- 2 תגובות
- 941 צפיות
-