לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
חחח די התרגשתי חחח זה בחינם כמובן למי ששואל עכשיו נשאר לפנות את D לפרמט אותו מלא ולהקצות לE מקום שם אני אתקין את הדאפר (אני צריך לפרמט כי יש לי בעיה מסויימת הוא לא מקצה לי מקום בPartition magic)
-
- 5 תגובות
- 961 צפיות
-
-
שלום לכולם התקנתי את VMWARE ועליה התקנתי את LINUX SUSE אני לא מצליח להיתחבר לאינטרנט, איך אני מגדיר שהאינטרנט יעבוד לי ב-LINUX יש לי מודם פנימי dimond PCI ADSL עם WIN 2003 SERVER אין לי בעיית היתחברות אני מצליח להיתחבר תודה!!!
-
- 1 תגובה
- 961 צפיות
-
-
אז ככה, הורדתי את 3 הדיסקים של מנדרייק החדש ממקור אמין לחלוטין, מרשימת ה ftp הרשמית. קיצר תוצאת ה md5sum שווה למה שאמור להיות. צרבתי את הדיסקים... שמתי את הדיסק הראשון בכונן ועשיתי ריסטרט, עובר כמה דברים מגיע ל Loading mashu into memory.... בקטע הזה זה הראה קצת התקדמות ואז עצר בשגיאה פאטאלית I/O error, שהוא לא מצליח להריץ קובץ runinstall2.. חשבתי, דיסק דפוק (האמת זה די בלתי אפשרי עם הצורב שלי.. אבל חפיף, חשבתי קורה..) קיצר צרבתי שוב (nero), הפעם זה הגיע כמעט לחצי של הפס האדום אך שוב אותה שגיאה מעצבנת. חשבתי אולי יש בעיה בנירו.. אז צרבי באמצעות BlindWrite עוד דיסק (מתחילים להגמר לי הדיסקים פה..) פעם שלישית גלידה? מן הפח אל הפחת, הפעם זה אפילו היה יותר גרוע ואמר לי שגיאה אח…
-
- 2 תגובות
- 961 צפיות
-
-
אתמול משום מה החלטתי שיהיה רעיון טוב לעלות קצת את הרזולוציה, העלתי להכי גבוה שיש בפדורה 10 עם שולחן עבודה של גנום, דריבר לכרטיס מסך לא התקנתי כי זאת התקנה חדשה ונקייה. מיד לאחר העלאה ולחיצה על apply המסך מקבל עיוותים כמו ארטיפקטים ומשחיר כולו, לאחר 10 דקות בערך הוא שוב נדלק ומיד מתחילים שוב העיותים, נקודות שחורות והמסך כולו מתעוות, ושוב פעם משחיר, העניין זה קורה לבדיוק שנייה שאני יכול לראות מה קורה אז אין לי שום דרך לשנות את הרזולציה ככה. השאלה היא כזאת, המערכת נותנת בוט ומגיעה למסך לוג, שם מופיעה השם מתשמש והוא מבקש ממני סיסמא, עד לפה אין בעיות, איך שאני מכניס את הסיסמא והיוזר שלי עולה כול הבלאגן מתחיל מחדש. הבנתי שאני צריך איכשהו להגיע לקובץ /etc/x11 xorg.conf ושם אני …
-
- 1 תגובה
- 961 צפיות
-
-
כמו שכתוב בכותרת, ניסיתי להתקין את שתי הגרסאות, וכלום. אז ככה: מחשב Athlon 64 סוקט 939 עם לוח אם K8NS של ג'יגה בייט 512 ראם radeon 9600 קניתי הרד דיסק חדש (כי הישן שבק חיים) - 250G של סמסונג. ניסיתי להתקין עליו אובונטו גרסא 6.1 (היחידה שהיתה לי צרובה בבית) וזה עבד, בערך. הוא לא היה מוכן להתעדכן בכלל, וגם לא להוריד תוכנות (למרות שכן היתה גישה לאיטרנט - דרך פיירפוקס). הוא אמר שאין את הקבצים שהוא צריך בשרתים. הנחתי שמדובר בגרסא ישנה מדי ולכן אין כבר תמיכה בשרתים (לא יודע אם זה נכון או לא). אמרתי לעצמי : אני אוריד גרסא חדשה ואתקין אותה. הורדתי את 8.04 צרבתי במהירות 16 וניסיתי להתקין (דרך boot). נתן לי באמצע שגיאה I/O כלשהי ואמר שזה כנראה בעיה בדיסק שנצרב לא טוב. צרבתי עוד …
-
- 3 תגובות
- 961 צפיות
-
-
-
שלום לכולם, אני משתמש של Win בערך כל חיי וכבר המון המון זמן עוברות לי מחשבות בראש על לינוקס. אולי כי פשוט נמאס לי מהשגרה, אולי כי זה פשוט מסקרן אותי, אולי כי סתם בא לי להכיר עוד משהו, אני רוצה לעבור ללינוקס. אך יש לי דברים שעוצרים אותי כמו: *האם יש דרכים להפעיל תוכנות של חלונות על לינוקס? *כיוון שאני "גיימר עלק" האם משחקים\סטים\וונטרילו יעבדו על לינוקס? *מה לגבי אנטיוירוס, זה עדיין נכון שאין צורך בהגנה כזאת או אחרת? מקווה לפתור כמה שאלות מתוך ההמון תודה
-
- 2 תגובות
- 960 צפיות
-
-
מאז שהחלפתי ל SAPPHIRE 3850HD AGP אף הפצת UBUNTU (אובונטו,קובנטו וקסובונטו) לא מוכנות לטעון את הדסקטופ, לא ההפצות שאני מנסה להתקין ולא LIVECD. הם מגיעים לשלב של הטעינה של הDESKTOP ונותנות לי מסך לבן או שחור וזהו. עשיתי חיפוש בגוגל ומצאתי הרבה התייחסויות לבעיה הזו ואף פתרון לא עזר. LIVECD של מנדריבה, לעומת זאת, עולה בלי בעיה. אגב, גם מצב FAILSAFE לא עובד. למישהו יש רעיונות איך לפתור את הבעיה הזו?
-
- 0 תגובות
- 960 צפיות
-
-
או שיהיה אפשרות לבחור בין שתי מערכות הפעלה (וינדווס ולינוקס) ללא פירמוט אם יש כזה דבר אז רק להתקין אפשר?
-
- 6 תגובות
- 960 צפיות
-
-
שלום, הצלחתי לשים כתיבה בעברית לאובונטו אבל אני לא יודע מה קיצור במקשים להחלפה. תודה מראש, עידו.
-
- 5 תגובות
- 960 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני משתמש חדש בלינוקס (אובנטו 8.10). ואני צריך תשובה חד משמעית האם צריך אנטי וירוס או לא?... שמעתי שכן, שמעתי שלא כבר יצאתי מבולבל מכל הנושא. תודה
-
- 5 תגובות
- 960 צפיות
-
-
שלום, מדובר על התקנה מהדיסק לייב יש לי קשיח ישן של 4.3 ג'יגה
-
- 4 תגובות
- 959 צפיות
-
-
מה יותר טוב לינוקס הוא יוניקס ומערכות הפעלה אחרוות? שהיה גם קל כיף יפה מהיר לשימוש משהו שדומה ל Windows Xp Proffesional אולי יש לחים מה שהוא להמליץ לי על מארחית הפלה אחרת שאני לא מכיר שלא עושה בעיות ומהירה..הוא כול דבר אני ישמח לשמוע...
-
- 4 תגובות
- 958 צפיות
-
-
אני ניסיתי להתקין את ארצ' 0.7.2 . הכל הלך בסדר עד להתקנת X עם מנהל החלונות האהוב עליי. זה התחרפן לי עד העצבים ונשארתי עם מחוסר גרפיקה. אני רוצה לשמוע עצות ממי שמבין איך לסדר את xorg בארצ' תודה לכל מי שעוזר.
-
- 2 תגובות
- 958 צפיות
-
-
שלום ! במהלך ההתקנה אני נדרש להבין את המונחים הבאים: filesystem - ext2 filesystem - ext3 filesystem - reiserfs filesystem - xfs filesystem - jfs שאינני מבין את פישרם. אודה למי שיואיל להסבירם לי.
-
- 3 תגובות
- 958 צפיות
-
-
יש לי את ההפצה הנ"ל כשהיא ב CDLIVE ( ז"א) אני מריץ אותה ישירות מה CD . אני רוצה להגיע לקבצים שנמצאים על הHD ואני לא יודע איך או אם אפשר בכלל ?? תודה .
-
- 6 תגובות
- 958 צפיות
-
-
התקנתי Fedora Core 6 והגדרתי את שרת ה FTP כפי שמופיע במדריך הזה: http://www.linuxhomenetworking.com/wiki/index.php/Quick_HOWTO_:_Ch15_:_Linux_FTP_Server_Setup הסרביס עובד ואני יכל להתחבר כמשתמש אנונימי. כאשר אני מנסה להיכנס עם יוזר שיצרתי לפי המדריך אני מקבל את השגיאה הבאה בהתחברות: 500 OOPS: cannot change direcory:/bla/bla מה לא עשיתי טוב ? תודה. --- הבעיה הייתה ב Firewall
-
- 0 תגובות
- 958 צפיות
-
-
שלום.... אני די התחלתי ללמוד שוב קצת לינוקס.... הייתה לי התנסות ממש קצרה וממש לא מעמיקה בעבר ב-Fedora core 4. אני רוצה לעשות לעצמי איזה live cd. אבל אין לי מושג איזה אם איזה גירסה כדאי לי להתחיל. הייתי רוצה לקבל כמה המלצות על גרסאות מומלצות. אני לא מתמחה בתכנות יודע לא הרבה.. יודע C לא ברמות הכי גבוהות... הלינוקס בעיקרון הוא למתרות למידה לא יותר מזה.
-
- 3 תגובות
- 957 צפיות
-
-
כותרת. ולשאלה אני יכול להתקין steam ולשחק במשחקים שיש שם? ד"א כרטיס מסך redon 9250 pro
-
- 1 תגובה
- 957 צפיות
-
-
מה אתם אומרים על זה? http://www.eweek.com/article2/0%2C1895%2C2209676%2C00.asp
-
- 1 תגובה
- 957 צפיות
-
-
שלום לכולם,קניתי מק חדש ואני מנסה להעביר אליו את כל המוזיקה שלי (86 ג'יגה לצורך העניין).המוזיקה שלי מוסדרת לפי תקיות, לדוגמא:music -> israeli -> balkan beat boxmusic -> israeli -> boom pamוכן הלאה...אני רוצה ליצור איכשהו בבת אחת את הפלייליסטים שיהיו תואמים לשמות התיקיות (בעצם שמות האמנים). הכוונה שיהיה לי פלייליסט של balkan beat box ואחרת של boom pam.אני יודעת שאפשר לעשות חיפוש בiTunes לפי artis, אבל זה לא נוח.יש לי המון המון המון המון תיקיות שמחולקות לפי אמנים, לכן להעביר תיקייה אחר תיקייה זה לא כ"כ ריאלי.מישהו יכול לעזור לי בבקשה?תבורכונועה
-
- 1 תגובה
- 957 צפיות
-
-
אני עושה התקנה ואחרי כמה שניות הוא כותב לי error in exec of stage2 trying to execute '/usr/bin/runinstall2' from installation volume the following fatal error occurred fatal error in stage1: I/0 error i cant recover from this you may reboot your system מה זה אומר ומה לעשות עזרו לי :'(
-
- 2 תגובות
- 956 צפיות
-
-
אני מנסה להתקין את UBUNTU על מחשב די ישן ואני מקבל כל מיני בעיות מוזרות (תמונות למטה) אז חשבתי שאולי זה בגלל הכרטיס המסך הישן שיש בו (VOODOO 3) אבל בשביל ליהות בטוח אני שואל אותכם... המחשב די ישן: pentium 3 3dfx voodoo 3 3000 128-256 MB ram (צריך לבדוק, אני לא כל כך בטוח) [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 956 צפיות
-
-
שלום, אני סטודנט למדעי המחשב, ואנחנו נדרשים לקמפל את התוכניות שלנו על יוניקס, כתוצאה מכך, את העבודה שאני עושה בבית אני רוצה לעשות בלינוקס, ולהעלות בסוף (בגלל הדמיון בין GCC של לינוקס ליוניקס). נכון לעכשיו אני לא מעוניין להתקין לינוקס באופן קבוע על המחשב והוצא לי כפתרון ע"י סטודנטים אחרים את הפצת Knoppix שעושה Boot מCD כל פעם. בכל אופן, ניסיתי להשתמש בשתי גרסאות של Knoppix ובשניהן יש לי את אותה בעייה. שאני מנסה לכתוב להארדיסק\דיסק און קי, הוא פשוט לא מוכן לכתוב, הוא אומר שאין הרשאות. (לקרוא הוא כן קורא) למרות ששיניתי את ההרשאות שיאפשרו כתיבה, אני עדיין לא יכול לכתוב... ניסיתי גם ליצור מחיצה עם Partition Magic שהיא מחיצת Ext2/3 (ניסיתי את שניהם...) והוא גם עליהם לא מוכן…
-
- 5 תגובות
- 956 צפיות
-
-
איך אני עובר מהגירסה שיש לי (6.06) לחדשה (6.10)? תודה רבה, RegMan tnauman
-
- 2 תגובות
- 955 צפיות
-