לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
והוא שוב התחיל להוריד עוד התקנה, מה זה השוק הזה?
-
- 4 תגובות
- 989 צפיות
-
-
התקנתי Fedora Core 6 והגדרתי את שרת ה FTP כפי שמופיע במדריך הזה: http://www.linuxhomenetworking.com/wiki/index.php/Quick_HOWTO_:_Ch15_:_Linux_FTP_Server_Setup הסרביס עובד ואני יכל להתחבר כמשתמש אנונימי. כאשר אני מנסה להיכנס עם יוזר שיצרתי לפי המדריך אני מקבל את השגיאה הבאה בהתחברות: 500 OOPS: cannot change direcory:/bla/bla מה לא עשיתי טוב ? תודה. --- הבעיה הייתה ב Firewall
-
- 0 תגובות
- 989 צפיות
-
-
היי, קודם כל פירוט גרסאות וכדומה: Mandrake Linux 9.1 Canon BJC 3000 Open Office 1.1 (אבל הבעיה היא בכל תוכנה דומה).... שאני מנסה להדפיס טקסט, הטקסט מודפס כאילו הוא תמונה. שמדפיסים בווינדוס למשל, אז ההדפסה היא "פונטית"... אני לא יודע בדיוק איך להסביר את זה. המדפסת מזהה שזה פונט...... שאני מדפיס טקסט בלינוקס זה מדפיס את זה כאילו זוהי תמונה.... כלומר פשוט מזהה את הפיקסלים ומדפיס, לא לפי הפונט. אני מקווה שהבנתם את הבעיה.... בקיצר, איך פותרים את זה? תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 989 צפיות
-
-
כותרת. ולשאלה אני יכול להתקין steam ולשחק במשחקים שיש שם? ד"א כרטיס מסך redon 9250 pro
-
- 1 תגובה
- 988 צפיות
-
-
היי,נכנסתי לאתר הזה: ftp://ftp.technion.ac.il/pub/Linux/Mandrake/ ורציתי לשאול אם חייבים להוריד את שלושת הדיסקים או שאפשר רק 1
-
- 3 תגובות
- 988 צפיות
-
-
חחח די התרגשתי חחח זה בחינם כמובן למי ששואל עכשיו נשאר לפנות את D לפרמט אותו מלא ולהקצות לE מקום שם אני אתקין את הדאפר (אני צריך לפרמט כי יש לי בעיה מסויימת הוא לא מקצה לי מקום בPartition magic)
-
- 5 תגובות
- 987 צפיות
-
-
למה ומה אפשר לעשות ? [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 987 צפיות
-
-
הבנתי איך לכתוב בפורום אז קיצור יש לי בעייה אחרת עכשיו. קראתי קצת וראיתי שאובונטו מומלצת למתחילים. הורדתי ubuntu 7.10 (i386) וצרבתי. עכשיו שמתי בלפטופ IBM T20 את הדיסק והכל עלה. הבעיה שכשאני בוחר בהתקנה זה מתחיל רגיל ואז עולה מסך שנראה כמו ERROR אחד גדול מקווה שתצליחו לעזור. תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 987 צפיות
-
-
ואם כן צריך להוריד תוסף או משהו? כי כרגע הדיסק מתפקד כ USB2 תודה
-
- 3 תגובות
- 987 צפיות
-
-
קבצי .o.out ו.irv זה קבצי לינוקס? אם כן איך אני יכול לערוך אותם?
-
- 0 תגובות
- 987 צפיות
-
-
וגם אם אפשר הסברים מהמילים שלכם , תודה והמשך יום טוב.
-
- 4 תגובות
- 987 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני משתמש חדש בלינוקס, ולפי המלצה שקיבלתי הורדתי והתקנתי את UBUNTU. ההתקנה עברה די חלק, אבל יש לי בעיה עם התקנת הרשת האלחוטית. יש לי כרטיס של NETGEAR מחובר בPCI, והלינוקס מצליח לזהות אבל לא להתקין. הבנתי שצריך להשתמש בndiswrapper כדי להשתמש "כביכול" בדרייברים של WINDOWS. הגעתי לאתר הזה http://verens.com/archives/2005/02/21/installing-a-netgear-wg511-v2-marvell-chipset-in-linux שמסביר איך להוריד ולהתקין, אבל משום מה הלינוקס מסרב להתקין את הndiswrapper . באתר ישנו קובץ tar שמורידים בתוך הקובץ יש קובץ INSTALL שמסביר מה לעשות. השלב של MAKE UNISTALL הולך חלק, אבל שלב MAKE ואח"כ MAKE INSTALL מחזיר לי המון שגיאות ותקלות. וכשאני מנסה להפעיל את NDISWRAPPER בשו…
-
- 8 תגובות
- 986 צפיות
-
-
אני ניסיתי להתקין את ארצ' 0.7.2 . הכל הלך בסדר עד להתקנת X עם מנהל החלונות האהוב עליי. זה התחרפן לי עד העצבים ונשארתי עם מחוסר גרפיקה. אני רוצה לשמוע עצות ממי שמבין איך לסדר את xorg בארצ' תודה לכל מי שעוזר.
-
- 2 תגובות
- 985 צפיות
-
-
-
החלטתי למצוא דרך לחבר אל הנגן שלי את המצלמה הדיגיטלית שלי שדורשת דרייבר (כאמור, זה בלתי אפשרי). אני יתקין לינוקס על הנגן ובלה בלה בלה.. קיצר... מה שאני צריך.. זה קישור להוריד את התוכנה (לינוקס) באנגלית והסבר קצרצר איך להתקין (אם צריך בכלל) ואם אפשר גם דרייבר שתומך בלינוקס למצלמה מסוג canon a95. תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 985 צפיות
-
-
שלום, אני סטודנט למדעי המחשב, ואנחנו נדרשים לקמפל את התוכניות שלנו על יוניקס, כתוצאה מכך, את העבודה שאני עושה בבית אני רוצה לעשות בלינוקס, ולהעלות בסוף (בגלל הדמיון בין GCC של לינוקס ליוניקס). נכון לעכשיו אני לא מעוניין להתקין לינוקס באופן קבוע על המחשב והוצא לי כפתרון ע"י סטודנטים אחרים את הפצת Knoppix שעושה Boot מCD כל פעם. בכל אופן, ניסיתי להשתמש בשתי גרסאות של Knoppix ובשניהן יש לי את אותה בעייה. שאני מנסה לכתוב להארדיסק\דיסק און קי, הוא פשוט לא מוכן לכתוב, הוא אומר שאין הרשאות. (לקרוא הוא כן קורא) למרות ששיניתי את ההרשאות שיאפשרו כתיבה, אני עדיין לא יכול לכתוב... ניסיתי גם ליצור מחיצה עם Partition Magic שהיא מחיצת Ext2/3 (ניסיתי את שניהם...) והוא גם עליהם לא מוכן…
-
- 5 תגובות
- 985 צפיות
-
-
מחר באים להתקין לי את האינטרנט בכבלים, וביקשתי את המודם הזה. איך הוא מבחינת תמיכה בלינוקס? אני כבר יודע שהוא מודם טוב, אבל רציתי לדעת אם ההתקנה שלו בלינוקס תלך חלק? ועוד משהו: אולי יביאו לי במקומו SB4100 או SB4200. זה משנה משהו?
-
- 3 תגובות
- 985 צפיות
-
-
שלום, אני מאוד חדש בכל הקטע של הלינוקס והייתי רוצה לנסות להשתמש במערכת ההפעלה ולראות מה היא שווה... החלטתי שאני רוצה להתקין את ההפצה של SUSE... ויש לי שאלה: מה עדיף לי - להוריד את הגרסא להתקנה על ההארד דיסק או את גרסת ה Live? אני משתמש מאוד חדש בלינוקס ועוד אין לי מושג זו תהיה הפעם הראשונה שאני אריץ לינוקס על המחשב אז אני רוצה לדעת מה עדיף לי לעשות האם להוריד גרסת התקנה או הרצה.... עכשיו לא מצאתי מאיפה להוריד את הגרסא המלאה של SUSE 9.3 .... אם למישהו יש ליניק או פתרון אחר לתת לי אשמח לשמוע! הפורום מאוד עזר לי להחליט החלטות חשובות לגבי תחילת דרכי בלינוקס... תודה על העזרה!
-
- 2 תגובות
- 985 צפיות
-
-
איך אני אמור להתקין אינטרנט על אובנטו יש לי אינטרנט אלחוטי כרטיס של האינטרנט נמצא על הלוח Asus P5B Deluxe ואין לי מושג איך להתקין את האינטרנט
-
- 5 תגובות
- 984 צפיות
-
-
שלום לכולם התקנתי את VMWARE ועליה התקנתי את LINUX SUSE אני לא מצליח להיתחבר לאינטרנט, איך אני מגדיר שהאינטרנט יעבוד לי ב-LINUX יש לי מודם פנימי dimond PCI ADSL עם WIN 2003 SERVER אין לי בעיית היתחברות אני מצליח להיתחבר תודה!!!
-
- 1 תגובה
- 984 צפיות
-
-
יש לי הרדיסק IDE בפורמט NTFS עם הרבה חומר עליו הרצתי LIVE CD ואני רוצה לגשת לכונן הזה 1.איזה פקודה מוציאה את רשימת ההרדיסיקים המותקנים ? 2.איך לעשות mount לכונן הזה דרך LIVE CD תודה !
-
- 2 תגובות
- 984 צפיות
-
-
איך אני עובר מהגירסה שיש לי (6.06) לחדשה (6.10)? תודה רבה, RegMan tnauman
-
- 2 תגובות
- 983 צפיות
-
-
שלום ! במהלך ההתקנה אני נדרש להבין את המונחים הבאים: filesystem - ext2 filesystem - ext3 filesystem - reiserfs filesystem - xfs filesystem - jfs שאינני מבין את פישרם. אודה למי שיואיל להסבירם לי.
-
- 3 תגובות
- 983 צפיות
-
-
אז ככה, הורדתי את 3 הדיסקים של מנדרייק החדש ממקור אמין לחלוטין, מרשימת ה ftp הרשמית. קיצר תוצאת ה md5sum שווה למה שאמור להיות. צרבתי את הדיסקים... שמתי את הדיסק הראשון בכונן ועשיתי ריסטרט, עובר כמה דברים מגיע ל Loading mashu into memory.... בקטע הזה זה הראה קצת התקדמות ואז עצר בשגיאה פאטאלית I/O error, שהוא לא מצליח להריץ קובץ runinstall2.. חשבתי, דיסק דפוק (האמת זה די בלתי אפשרי עם הצורב שלי.. אבל חפיף, חשבתי קורה..) קיצר צרבתי שוב (nero), הפעם זה הגיע כמעט לחצי של הפס האדום אך שוב אותה שגיאה מעצבנת. חשבתי אולי יש בעיה בנירו.. אז צרבי באמצעות BlindWrite עוד דיסק (מתחילים להגמר לי הדיסקים פה..) פעם שלישית גלידה? מן הפח אל הפחת, הפעם זה אפילו היה יותר גרוע ואמר לי שגיאה אח…
-
- 2 תגובות
- 983 צפיות
-
-
שלום חברים יש לי לינוקס DEBIAN ,הפצה האחרונה שלו שעובד לי יפה מאוד כבר 3 חודשים. אתמול גיליתי ש APACHE לא עולה. בדקתי יותר לעומק וראיתי שתיקיה var/logs עם כל הקבצים ותת תיקיות שלה עברו למיקום אחר, שהוא var/keys (תיקיה שקיימת עבור תוכנה מסויימת שיש לי). עכשיו, התיקיה var/logs ריקה לגמרי! וכל הקבצים אחרים, כולל את SYSLOG,KERNEL LOG... כולם בתיקיה var/keys. :'( אני חושש שמדובר בהתקפה מבחוץ ומישהו עשה לי את זה בכוונה. אני מאוד מקווה שיש דרך להחזיר את כל הקבצים למיקום הנכון שלהם ולהגדיר ללינוקס ש PATH של הלוגים הינו var/logs ולא var/keys. איך עשים את זה?! אני מודה מראש לכל העוזרים. נ.ב. כל פיתרון שתקף על UBUNTU גם יעזור לי ב DEBIAN שלי. תודה
-
- 2 תגובות
- 983 צפיות
-