לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
Im sorry but i dont have hebrew. i downloaded knopniks v4.0 live cd i have p 4 1.7 socket 478 codename willimate 256 ddr 333 smasung gf 5700 le GA8SRX Sis 645 gigabyte
-
- 1 תגובה
- 934 צפיות
-
-
מחר באים להתקין לי את האינטרנט בכבלים, וביקשתי את המודם הזה. איך הוא מבחינת תמיכה בלינוקס? אני כבר יודע שהוא מודם טוב, אבל רציתי לדעת אם ההתקנה שלו בלינוקס תלך חלק? ועוד משהו: אולי יביאו לי במקומו SB4100 או SB4200. זה משנה משהו?
-
- 3 תגובות
- 934 צפיות
-
-
אני מחפש הפצת לינוקס שקודם כל תהיה פשוטה (GUI כמובן, פעם ראשונה שאני הולך לעבוד עם לינוקס כמו שצריך). לא זוכר בדיוק את המפרט של המחשב שהיא צריכה לעלות עליו, אבל זה מחשב שמריץ Win 98 בכיף וWin XP בערך (אם אני לא טועה זה pentium III עם 128 RAM, אבל אני ממש לא זוכר ) כמו כן אני צריך שההפצה תעבוד טוב ברשת עם Windows ותתמוך בשיתוף אינטרנט עם ווינדוז (מאחר והמחשב הולך להיות בעיקר מחסן) דבר אחד אחרון: האם קיים לינוקס בעל תאימות ווינדוז כזאת שאפשר להריץ עליו MSN messenger? האם קיים הפאראגון אותו אני מחפש? תודה לכל העוזרים (אוקיי, גם לאלה שלא )
-
- 1 תגובה
- 934 צפיות
-
-
שלום, אני מאוד חדש בכל הקטע של הלינוקס והייתי רוצה לנסות להשתמש במערכת ההפעלה ולראות מה היא שווה... החלטתי שאני רוצה להתקין את ההפצה של SUSE... ויש לי שאלה: מה עדיף לי - להוריד את הגרסא להתקנה על ההארד דיסק או את גרסת ה Live? אני משתמש מאוד חדש בלינוקס ועוד אין לי מושג זו תהיה הפעם הראשונה שאני אריץ לינוקס על המחשב אז אני רוצה לדעת מה עדיף לי לעשות האם להוריד גרסת התקנה או הרצה.... עכשיו לא מצאתי מאיפה להוריד את הגרסא המלאה של SUSE 9.3 .... אם למישהו יש ליניק או פתרון אחר לתת לי אשמח לשמוע! הפורום מאוד עזר לי להחליט החלטות חשובות לגבי תחילת דרכי בלינוקס... תודה על העזרה!
-
- 2 תגובות
- 934 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני משתמש חדש בלינוקס, ולפי המלצה שקיבלתי הורדתי והתקנתי את UBUNTU. ההתקנה עברה די חלק, אבל יש לי בעיה עם התקנת הרשת האלחוטית. יש לי כרטיס של NETGEAR מחובר בPCI, והלינוקס מצליח לזהות אבל לא להתקין. הבנתי שצריך להשתמש בndiswrapper כדי להשתמש "כביכול" בדרייברים של WINDOWS. הגעתי לאתר הזה http://verens.com/archives/2005/02/21/installing-a-netgear-wg511-v2-marvell-chipset-in-linux שמסביר איך להוריד ולהתקין, אבל משום מה הלינוקס מסרב להתקין את הndiswrapper . באתר ישנו קובץ tar שמורידים בתוך הקובץ יש קובץ INSTALL שמסביר מה לעשות. השלב של MAKE UNISTALL הולך חלק, אבל שלב MAKE ואח"כ MAKE INSTALL מחזיר לי המון שגיאות ותקלות. וכשאני מנסה להפעיל את NDISWRAPPER בשו…
-
- 8 תגובות
- 934 צפיות
-
-
אני ניסיתי להתקין את ארצ' 0.7.2 . הכל הלך בסדר עד להתקנת X עם מנהל החלונות האהוב עליי. זה התחרפן לי עד העצבים ונשארתי עם מחוסר גרפיקה. אני רוצה לשמוע עצות ממי שמבין איך לסדר את xorg בארצ' תודה לכל מי שעוזר.
-
- 2 תגובות
- 933 צפיות
-
-
היי הייתי רוצה לדעת אם מישהו פה עובד עם תוכנות P2P כמו קליינטים של ביטורנט ו\או אימיול מה שקורה זה ככה החלטתי שנמאס לי מהניתוקים של הראוטר שלי אז העפתי אותו ובמקומו שמתי מחשב פנטיום 3 SMOOTHWAL שזה מעין הפצה מינמלית (40 מגה) של לינוקס שמתחברת לרשת ומשמשת מעיין ראוטר עכשיו קימפלתי עלייה כל מה שאני צריך(X) APACHE 2 ) MYSQL ובנוסף שמתי קליינטים של LMDONKEY ו AMULE כאשר ל LMDONKEY מטפל גם ב אימיול וגם ב ביטורנט עכשיו ה LMDONKEY מאוד נוח אבל לא מהיר כמו AMULE מצד שני AMULE לא נוח אבל מאוד מהיר אני מחפש תוכנות שיעבדו כדימונים ברקע עם ממשק וובי כך שאוכל לנהל את ההורדות מכל מקום ואני מחפש קליינט כזה של ביטורנט הדבר הכי חשוב שהקליינט ירוץ כ דימון עם ממשק ווב דרך אגב את כל …
-
- 1 תגובה
- 933 צפיות
-
-
שלום.... אני די התחלתי ללמוד שוב קצת לינוקס.... הייתה לי התנסות ממש קצרה וממש לא מעמיקה בעבר ב-Fedora core 4. אני רוצה לעשות לעצמי איזה live cd. אבל אין לי מושג איזה אם איזה גירסה כדאי לי להתחיל. הייתי רוצה לקבל כמה המלצות על גרסאות מומלצות. אני לא מתמחה בתכנות יודע לא הרבה.. יודע C לא ברמות הכי גבוהות... הלינוקס בעיקרון הוא למתרות למידה לא יותר מזה.
-
- 3 תגובות
- 933 צפיות
-
-
חחח די התרגשתי חחח זה בחינם כמובן למי ששואל עכשיו נשאר לפנות את D לפרמט אותו מלא ולהקצות לE מקום שם אני אתקין את הדאפר (אני צריך לפרמט כי יש לי בעיה מסויימת הוא לא מקצה לי מקום בPartition magic)
-
- 5 תגובות
- 932 צפיות
-
-
שלום לכולם, החלטתי להיות חכם ולעבור ללינוקס! הורדתי mandriva ONE כהתחלה, התקנתי , הגדרתי את המחיצות ואפשר להגיד - יש לי לינוקס. אבל, אינטרנט שם אין לי. אחרי שביקשתי עזרה בפורומים שונים , לא ממש עזרו לי. ואני ממש חייב אינטרנט 24 \ 7. אז בלית ברירה נשארתי עם ווינדוס XP. עכשיו חזר לי החשק לעבור ללינוקס סופית אז החלטתי שבכמה ימים הקרובים אני עושה הכללל (חוץ מלעבור לספקית אחרת וחוץ מלקרוא לטכנאי ולהחליף מודם) כדי שיהיה לי לינוקס עם אינטרנט. ברשת יש 2 מחשבים. המחשב שלי מחובר ל"מלבן קטן": שם המודל: DRUC-U2 שם המוצר: 802.11g USB 2.0 Adapter המחשב השני מחובר לראוטר: HomePortal 1800HW 2WIRE תודה רבה על כל עזרה אפשרית :]
-
- 2 תגובות
- 932 צפיות
-
-
יש לי את ההפצה הנ"ל כשהיא ב CDLIVE ( ז"א) אני מריץ אותה ישירות מה CD . אני רוצה להגיע לקבצים שנמצאים על הHD ואני לא יודע איך או אם אפשר בכלל ?? תודה .
-
- 6 תגובות
- 931 צפיות
-
-
בוקר טוב\ערב טוב שלום חברי הפורום.אני חובב לינוקס ואני מעוניין בעצה לפיתרון בעייה שורשית.אני משתמש בלינוקס בהפצת קובנטו כבר מגרסא 5.10.אולם בעיה אחת מנעה ממני שימוש שוטף. אחרי התקנת הנגן VLC במנהל חבילות וראיתי שהוא כבר מותקן הוא פשוט לא היה בשום מקום במערכת הפעלה.יכולתי להסיר אותו ולהתקין אותו בלי סוף אבל למצוא אותו ולהשתמש בו ממש לא יכולתי. עכשיו.בגרסא החדשה צפיתי לפיתרון של הבאג הזה.ומשום מה הבעיה חוזרת גם בהפצה חדשה זו.מישהו נתקל בבעיה ומצא את הפיתרון המיוחל???. בתודה רבה מראש.
-
- 1 תגובה
- 931 צפיות
-
-
איך אני עובר מהגירסה שיש לי (6.06) לחדשה (6.10)? תודה רבה, RegMan tnauman
-
- 2 תגובות
- 930 צפיות
-
-
ואם כן צריך להוריד תוסף או משהו? כי כרגע הדיסק מתפקד כ USB2 תודה
-
- 3 תגובות
- 930 צפיות
-
-
בעבד עבדתי קצת ב RH 7-7.3 ועוד יותר קצת במנדריק. פה ושם יוצא לי לעבוד על לינוקס בהפצה הזאת שמפעילים מה CD. את הבסיס יש לי. אני עכשיו עושה לי רשת מחשבים בחדר כשיש לי שלוש מחשבים מחוברים. אחד מהם אני רוצה להתקין עליו לינוקס כדי ללמוד קצת ולהשתפשף עוד.. אני מתלבט בין RH (ואיזה גירסא מבינהם) לבין מנדריק האחרונה (שיש עברית מלאה) אני רוצה קודם כל שיהיה נוח לעשות את הרשת ולא מסובך, ושיהיה קל ללמוד ממנה בלי להרוס אותה כל פעם מחדש. מעבר לזה שהמחשב מיועד לשמור מידע וגלישה ב IRC+ICQ. על המחשב השלישי שהוא ישן מאוד (פנטיום שלוש) אני מתקין FREEBSD נטו כדי ללמוד, להרוס ושוב ללמוד איזה הפצה ללכת על המחשב השני ? ומה אתם אומרים בכלליות על מה שאני רוצה לעשות ? אני יצליח ללמוד ככה…
-
- 6 תגובות
- 930 צפיות
-
-
התקנתי Fedora Core 6 והגדרתי את שרת ה FTP כפי שמופיע במדריך הזה: http://www.linuxhomenetworking.com/wiki/index.php/Quick_HOWTO_:_Ch15_:_Linux_FTP_Server_Setup הסרביס עובד ואני יכל להתחבר כמשתמש אנונימי. כאשר אני מנסה להיכנס עם יוזר שיצרתי לפי המדריך אני מקבל את השגיאה הבאה בהתחברות: 500 OOPS: cannot change direcory:/bla/bla מה לא עשיתי טוב ? תודה. --- הבעיה הייתה ב Firewall
-
- 0 תגובות
- 930 צפיות
-
-
בגלל שכבר פתחתי דיון בפורום אחר, אעתיק את התוכן לכאן.. מצטער אם זה בעיה שזה באנגלית, אין לי כ"כ זמן עכשיו לתרגם את זה..:
-
- 4 תגובות
- 930 צפיות
-
-
שלום לכולם התקנתי אתמול אובונטו 11.10 ובהתקנה נתתי למחיצה של אובונטו 55 ג'יגה, ועכשיו אחרי ההתקנה אני מעוניין להוסיף לו עוד 20 ג'יגה מכונן d זה אפשרי ?? ואיך עושים את זה?
-
- 1 תגובה
- 929 צפיות
-
-
ראשית כל עליי לציין שהתקנתי את המערכת החדשה רק לפני כמה ימים ולא התקנתי בו כלום. המחשב אינו מחובר כרגע לרשת האינטרנט (יחובר תוך מספר ימים אני מקווה). אני מעוניין לראות את האפקטים של המערכת הזאת, יצא לי לראות הדגמה של ה-Beryl וממש התרשמתי, סביבת עבודה מעוצבת הייטב עם אפקטים ויזואלים מרשימים ביותר. יש לי מחשב: סלרון 950 מגהרץ 512 זיכרון SDRAM כרטיס מסך גיפורס 2 MX 400 למיטב ידיעתי (תקנו אותי אם אני טועה) הצעד הראשון בדרך הוא להתקין דרייבר מעודכן לכרטיס המסך שלי ואז התקנת ה-beryl לדוגמה. תיאור הבעייה שלי: הורדתי את הדרייבר הכי חדש של נוידיה ללינוקס וכשניסיתי להתקין בטרמינל קיבלתי שגיאה שאני צריך לצאת מה-X Server על מנת להתקין, יצאתי מה-Xserver (הגעתי למשהו כמו דוס) ורשמתי ע…
-
- 7 תגובות
- 929 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני משתמש של Win בערך כל חיי וכבר המון המון זמן עוברות לי מחשבות בראש על לינוקס. אולי כי פשוט נמאס לי מהשגרה, אולי כי זה פשוט מסקרן אותי, אולי כי סתם בא לי להכיר עוד משהו, אני רוצה לעבור ללינוקס. אך יש לי דברים שעוצרים אותי כמו: *האם יש דרכים להפעיל תוכנות של חלונות על לינוקס? *כיוון שאני "גיימר עלק" האם משחקים\סטים\וונטרילו יעבדו על לינוקס? *מה לגבי אנטיוירוס, זה עדיין נכון שאין צורך בהגנה כזאת או אחרת? מקווה לפתור כמה שאלות מתוך ההמון תודה
-
- 2 תגובות
- 928 צפיות
-
-
אוקיי הורדתי VMWARE PLAYER ו WORKSTATION ואני מעוניין לנסות מערכות הפעלה חדשות עכשיו לפי מה שאני הבנתי צריך מערכות הפעלה מיוחדות כדי להריץ אותם סתם ככה בVIRULIZATION משו סיומת של VMR אני מעוניין שתמליצו לי על מערכת הפעלה כזאת עם קישור להורדה בבקשה או אם אין אני כבר ידאג להשיג חוץ מזה אני ראיתי שם באתר שלהם שיש תוכנה שעושה את זה שאתה תוכל לעשות SIMULATION למערכת הפעלה שאינה בסיומת מיוחדת אלא ISO רגיל מתוך דיסק והשאלה שלי היא האם יהיה אפשר גם מקובץ ISO שנמצא על המחשב? ושכחתי איך קוראים לתוכנה אז אם מישו מבין תזכורת תוכל להועיל הרבה וגם חומר בנושא בעברית/אנגלית מאוד יועיל ולפי מה שאני הבנתי כל זה מיועד לאגונים שרתים וכו' האם זה גם שימושי לבית? תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 928 צפיות
-
-
האם מישהו שמע על שרת פקסים שאני יכול להריץ על לינוקס ולמשוך ולשלוח פקסים דרך תחנות WINDOWS XP תודה לעונים
-
- 1 תגובה
- 928 צפיות
-
-
יש לי בריזי,וכאשר אני מנגן סרט עם כתוביות: א. הכתוביות בכתב מעפן ב. אם יש 2 שורות אז השורות מתהפכות... איך אפשר לתקן את זה? תודה
-
- 2 תגובות
- 928 צפיות
-
-
טיקאסט 116 יוצא כמה ימים בלבד אחרי שהעלנו לאוויר את טיקאסט 115. הרבה חדשות וחידושים לא היו בין 115 להיום. כמו תמיד גוגול, אפל, מיקרוסופט ושאר ירקות. גם השבוע האתנחתה המוזיקלית שייכת ללהקת מג'נטיק שמאזיננו טל שקד חבר בה ולעונג לנו להשמיע משיריה. שם השיר השבוע: Dear. אנא עיקבו אחרי השואו נוטס ב http://www.tcast.co.il/shownotes ונשמח עם תיצטרפו לקהילתנו המתפתחת ב http://www.tcast.co.il/forum. יום כיפורים קל ונעים לכולם בעז אורדן
-
- 0 תגובות
- 928 צפיות
-
-
שלום, אני סטודנט למדעי המחשב, ואנחנו נדרשים לקמפל את התוכניות שלנו על יוניקס, כתוצאה מכך, את העבודה שאני עושה בבית אני רוצה לעשות בלינוקס, ולהעלות בסוף (בגלל הדמיון בין GCC של לינוקס ליוניקס). נכון לעכשיו אני לא מעוניין להתקין לינוקס באופן קבוע על המחשב והוצא לי כפתרון ע"י סטודנטים אחרים את הפצת Knoppix שעושה Boot מCD כל פעם. בכל אופן, ניסיתי להשתמש בשתי גרסאות של Knoppix ובשניהן יש לי את אותה בעייה. שאני מנסה לכתוב להארדיסק\דיסק און קי, הוא פשוט לא מוכן לכתוב, הוא אומר שאין הרשאות. (לקרוא הוא כן קורא) למרות ששיניתי את ההרשאות שיאפשרו כתיבה, אני עדיין לא יכול לכתוב... ניסיתי גם ליצור מחיצה עם Partition Magic שהיא מחיצת Ext2/3 (ניסיתי את שניהם...) והוא גם עליהם לא מוכן…
-
- 5 תגובות
- 928 צפיות
-