עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by BlackSheep,

יש לי Athlon 64 4400+ Dual Core ואני רוצה לנסות את הגירסא של ה-64 ביט (פעם שעברה הורדתי 32). שווה לנסות?

• 1 תגובה
    • 667 צפיות
  2. הדיון הוא זה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=258935.0 החלק הרלוונטי הוא מסוף העמוד הראשון וכל העמוד השני, וסתם אני רוצה לדעת אם פיספסתי משהו או שרוב מה שהבחור שמדבר נגד המק שם ממש לא נכון... (או שאוליי הוא עובד מול מערכת הפעלה ישנה יותר שיש בה בעיות) כי אני ממש לא נתקלתי בבעיות שהוא מדבר עלייהם..... אור.

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  3. שלום רב, השבוע אני אמור לקבל את המחשב החדש שלי, אני מתכנן להתקין עליו אובנטו בנוסף לXP. ביקשתי בחנות שיחלקו לי את ההארדיסק לשני חלקים, כאשר החלק שאני מתכנן להתקין עליו את האובנטו כולל 50 ג'יגה. זה מספיק? מה מערכת הקבצים שצריכה להיות? NTFS? איזו גרסה מומלצת? ובגרסה של כמה BIT להשתמש? (64/32? - המעבר הוא אינטל E6420) יש הפצה מומלצת יותר מאובנטו להתקנה (השימושים הם ממוצעים ביותר, אני לא הולך לשחק במשחקים כבדים יותר מדי)? מה ההבדלים בין אובנטו לKubuntu, לEdubuntu ולXubuntu? איזה מהן הכי עדיפה? יש גרסאות של מסנג'ר וICQ מותאמות ללינוקס? אני גולש באינטרנט המהיר של HOT עם מודם של מוטורולה והספקית היא נטויז'ן - תהיה לי בעיה להגדיר את החייגן? תודה מראש

• 1 תגובה
    • 849 צפיות
  4. Started by קיפוד,

שלום לכולם יש לי מחשב ישן ואני רוצה להפוך אותו לשרת שמארח את האתר הפרטי שלי מה צריך לעשות? אשמח לכל עזרה אפשרית? תודה

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  5. היי היום ניסיתי להגדיר חיבור לאינטרנט בUBUNTU ולא ממש הצלחתי. מחובר דרך כבלים (ברק 013). אני משתמש במדריך הזה - http://l3ech.net/cables_linux_l2tp.php?reverse=on . נתקעתי בחלק הראשון שם, לפי המדריך הורדתי את הrp-l2tp client מhttp://sourceforge.net/projects/rp-l2tp/ וניסיתי להתקין. עכשיו החלק הבעייתי - כשאני גולש לתיקייה אליה עשיתי EXTRACT וכותב configure/ הterminal אומר - Error:C compiler cannot create executables. ניסיתי לקמפל קובץ c פשוט(hello world) וגם הוא מסרב לעבוד(כותב שהוא לא יודע מה זה include<stdio.h># ) למישהו יש רעיון? OS: ubuntu 7.04 MODEM : motorola surfboard 4200

• 1 תגובה
    • 970 צפיות
  6. Started by asaf_a,

איך אני יכול לפתוח קובץ ראר rar באובנטו?

• 1 תגובה
    • 811 צפיות
  7. אחרי המון המון חיפושים וניסיונות של נגנים, אני שמח להגיד לכם שמצאתי סוף סוף נגן שבינתיים, אין לי משהו רע במיוחד להגיד עליו. כל הזמן חיפשתי תחליף לWINAMP, וסוף סוף נראה לי שמצאתי משהו, אמנם לא מושלם, אבל מספק. תכירו את Audacious - תורידו ותנו חוות דעת מה אתם חושבים ואם יש לכם הצעה לנגן טוב יותר בבקשה. נ.ב. אל תגבירו בווליום של הנגן למקסימום, שימו משהו בסביבות ה 70-80 אחוז, אין לי מושג למה, אבל ב100% בהרבה נגנים שניסיתי בלינוקס איכות הצליל מידרדרת בצורה משמעותית. בקשר לGAIM - מישהו מוכן להסביר לי איך אפשר לכתוב שם הודעת אוואי בICQ ואיך אפשר לקרוא הודעות אוואי של אחרים כך שלא יהיו בג'יבריש?

• 1 תגובה
    • 767 צפיות
  8. שלםו אני מכין מצגת על לינוקס לשיעור מחשבים(פרויקסט נט"ע מי שמכיר) אני צריך את הדרישומת מערכת המינימליות שלינוקס דורשת עכשיו אין הפצה מסווימת אז אם תוכלו להביא בכללי כזה זה מאוד יעזור וגם למה יותר עדיף לינוקס מעל windows(המדריך שלי יאהב את זה) [/shadow]תודה ומחכה לתשובה כמה שיותר מהר![shadow=red,left]

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  9. יש לי דיסק התקנה של אובונטו 6.10 שכבר השתמשתי בו במחשב הנייד שלי, והתקנתי דרכו את אובונטו בהצלחה. לאחרונה קניתי מחשב חדש, לוח אם abit ib9 עם מעבד Core 2 Duo E6300. לאחר ההתקנה של הווינדוס ולאחר שימוש של מס' שבועות במחשב החלטתי להתקין את לינוקס. הכנסתי את הדיסק, הפעלתי את המחשב מחדש, והרצתי את הבדיקה לאיתור שגיאות בדיסק של אובונטו. לאחר תום הבדיקה, שעברה בהצלחה, המחשב הופעל מחדש-אך במקום שיחזור המסך של אובונטו, עלה ווינדוס. פתחתי את My Computer וראיתי שכונן הדיסקים (D) נעלם. הכונן לא הופיע בdevice manager ולא הגיב ללחיצה על לחצן הeject. הפעלתי את המחשב מחדש, שוב, והבחנתי שמסך הide scan שהופיע כל פעם לא מופיע. האמנתי שאין קשר בין הדיסק של אובונטו לבין היעלמות הכונן ונסעתי ע…

• 1 תגובה
    • 888 צפיות
  10. Started by avidan28,

בוקר טוב\ערב טוב שלום חברי הפורום.אני חובב לינוקס ואני מעוניין בעצה לפיתרון בעייה שורשית.אני משתמש בלינוקס בהפצת קובנטו כבר מגרסא 5.10.אולם בעיה אחת מנעה ממני שימוש שוטף. אחרי התקנת הנגן VLC במנהל חבילות וראיתי שהוא כבר מותקן הוא פשוט לא היה בשום מקום במערכת הפעלה.יכולתי להסיר אותו ולהתקין אותו בלי סוף אבל למצוא אותו ולהשתמש בו ממש לא יכולתי. עכשיו.בגרסא החדשה צפיתי לפיתרון של הבאג הזה.ומשום מה הבעיה חוזרת גם בהפצה חדשה זו.מישהו נתקל בבעיה ומצא את הפיתרון המיוחל???. בתודה רבה מראש.

• 1 תגובה
    • 917 צפיות
  11. Started by J0n1,

מישהו מכיר הפצת לינוקס על DOK טובה? אני מחפש גם מדריך כי ניסתי DSL ולא הצלחתי. אני אשמח גם למדריך/הסבר תודה

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  12. Started by Spider76,

שלום, התקנתי את פדורה 7 (מערכת הפעלה משנית) אחרי זמן מסויים שהמערכת עובדת, נשמעות נקישות.. לדעתי זה או מהסי די או מהדיסק הקשיח.. מישהו מכיר את הבעיה ?? ושאלה נוספת, איך ניתן להסיר את פדורה בצורה חוקית כך שהמחשב יפעל על XP כרגיל ותהיה גישה ל-2 הדיסקים הקשיחים ? תודה

• 1 תגובה
    • 705 צפיות
  13. כל מי שיודע על תוכנות/פקודות/סקריפט בבקשה לשתף אותנו מה שידוע לי זה הפקודה הזאת שנותנת מידע על המעבד cat /proc/cpuinfo

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  14. אני מחפש קישור להורדה בביטורנט שיהיה טורנט טוב ... תודה רבה.

• 1 תגובה
    • 774 צפיות
  15. Started by refaels2006,

התבקשתי למלא חשבון משתמש חדש . אני זוכר שהיה כתוב שם ubantu משהו כזה .ubuntu . וסיסמה שהגדרתי 1234 ולחצתי המשך . עכשיו הסתיימה ההתקנה אני לא ממש מצליח להכנס. יש דרך לאפס את החשבון או ליצור אחד חדש ?

• 1 תגובה
    • 942 צפיות
  16. Started by shayh,

שלום, אחרי המון מחשבות ולבטים החלטתי - אני מתקין בקרוב אובונטו 7.04 ויש לי מספר שאלות (אני מצטער אם שאלו אותן קודם, לא מצאתי את השאלות ע"י החיפוש). כשהתקנתי WIN XP חילקתי את ההארדיסק לשתי מחיצות, C שהתקנתי בה את ווינדואוז וD שבה תכננתי להתקין לינוקס. זה אפשרי בכלל או שהן חייבות להיות על אותה מחיצה? אחרי שאני מתקין, איך אני מגדיר את האופציה שכאשר מדליקים את המחשב הוא שואל אותי איזו מערכת להפעיל? ראיתי במדריך התקנה בYNET שמדברים על ייבוא מווינדואוז, אני אהיה חייב לייבא כל קובץ שאני ארצה להשתמש בו בשתי המערכות או שמדובר שם רק על קבצים מסויימים/הגדרות מסויימות? יש לי כונן שאין בו וסביר להניח שגם לא תהיה בו מערכת הפעלה ויש לי לא מעט קבצי MP3 שם, אני צריך לייבא את כל הקבצי…

• 1 תגובה
    • 879 צפיות
  17. כותרת. ולשאלה אני יכול להתקין steam ולשחק במשחקים שיש שם? ד"א כרטיס מסך redon 9250 pro

• 1 תגובה
    • 925 צפיות
  18. Started by arche,

שלום לכולם יש לי ubuntu 7.04 איך אני מגדיר DNS אני רוצה להיתחבר לאינטרנט דרך WI FI עם מ"ס DNS . מה אני צריך לעשות ? תודה תודה.

• 1 תגובה
    • 940 צפיות
  19. Started by MadEddy,

דוד שלי קנה בצרפת את ה-iMAC '20 עם מעבד G5. קודם כל על המסך יש כל מיני ארטיפקטים, כאילו הכל קרוע כזה. הסמן של העכבר והאייקונים נראים קרועים. כמו כן אחת לחצי שעה המסך הופך להיות אפור והמחשב מבקש ללחוץ על כפתור הכיבוי. ממחקר שעשיתי הבנתי שמחשבי iMAC שנרכשו בתאריכים מאי 2005-אוקטובר 2005 עם מספר סיראלי המתחיל כך : EMC 2056.... זכאים לתיקון חינם. המחשב נקנה בספטמבר 2005 וכמובן שיש לו את ההתאמה במספר הסיריאלי. בבקשה אשמח לעזרה לגבי שתי הבעיות הנ"ל, כמו כן לדעת האם יש חנות מקצועית או נציגות רשמית של מקינטוש בארץ שאפשר לפנות אליה.

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  20. Started by benma,

האם כמו שב- WIN XP גרסת 64 ביט, יש לא מעט תוכנות שלא עובדות, גם באובונטו גרסת 64 ביט יש לא מעט תוכנות שלא עובדות? כלומר, עבור מעבד 64 ביט של אינטל, האם עדיף גרסת 64 ביט או רגילה?

• 1 תגובה
    • 673 צפיות
  21. השאלה בכותרת. בתודה מראש לעונים.

• 1 תגובה
    • 717 צפיות
  22. Started by ag43,

האם אני יכול לקבוע לכל חלון כמה רוחב פס הוא יקח (באחוזים או בKB) בUBUNTU? כ"כ איך אני מתקין THEME לBERYL?

• 1 תגובה
    • 954 צפיות
  23. Started by Yehudaa,

שלום , בהתחלה היה לי אובנטו , אחרי זה התקנתי ווינדוס , אז הגרוב נמחק , מצאתי בגוגל דרך לשחזר את הגרוב , אבל מה הבעיה , שעכשיו אני לא יכול להכנס לווינדוס , כלומר אין לי בגרוב וווינדוס איך אני מוסיף את הווינדוס לגרוב ?

• 1 תגובה
    • 811 צפיות
  24. קניתי מחשב חדש, ומיד התקנתי עליו אובונטו שיחקתי קצת במשחק שבכותרת, אבל הוא רק למשחקי רשת. יש משחקים טובים אחרים ללינוקס שהם לא רק לרשת? מדובר במשחקי 3D ואסטרטגיה. תודה לעונים.

• 1 תגובה
    • 981 צפיות
  25. Started by ruff stuff,

עשיתי עידכון לאיפוד לגירסאת 1.4.1 התבקשתי לחבר אותו לחשמל על מנת לעדכן לאחר חיבור מחדש נוספו לי גם דרייברים אין לי מושג למה אבל אשף חומרה חדשה עלה לי ועידכנתי לאחר כל התהליך האייפוד שלי לא מזוהה עכשיו ע"י המחשב מה עושים??.. לפני העידכון עם חיבור האייפוד למחשב הוא זיהה ולאחר העידכון לא מזוהה אשמח לעזרה.

• 1 תגובה
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים