עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by yinnond,

שלום לחברי הפורום הנכבדים. אולי משהו יודע מדוע אני לא מצליח להתקין ב- פנטיום III עם תוכנת XP את הדריבר של מצלמת DV חדשה מתוצרת פנסוניק. הדריבר הוא: video stream הדחיה מנוסחת כך: this dr. cannot be installed with the operating sys, on your PC לציין שהמצלמה מצוידת בכבל USB וכ"כ הצלחתי להתקין את תוכנת ניהול הקבצים והעריכה מה-CD. בתודה מראש, ינון

• 1 תגובה
    • 994 צפיות
  2. Started by et_gershon,

טוב, היה לי במחשב גם ווינדוס וגם לינוקס, יש כזה מסך בפתיחה, שמאפדר בחירה של מה בא לי עכשיו (ווינידוס או לינוקס), רציתי למחוק את הלינוקס לזמן מה, אז עשיתי לו פירמווט דרך הווינדוס (למחיצה שעלייה הלינוקס), ועכשיו כיביתי את המחשב, ושאני פותח הוא מגיע למסך בחירה בין הווינדוס ללינוקס ובמקום זה עושה ארור ולא נותן לי לעשות שום דבר, מה אני עושה??? איך אני עושה שייעשה פירמוט מ-CD דרך הביוס או משהו?? בטוח יש פתרון!!! איתי (אל תגידו לי שלא מחקתי טוב, כי את זה אני כבר יודע)

• 5 תגובות
    • 994 צפיות
  3. Started by AviraM13,

שלום לכולם,הורדתי לינוקס מנדרייק גירסא 10 ואני צריך מדריך להתקנה שלו,ומדריך איך שהוא יתמוך בעברית,אחרי הכל צריך לכתוב בעברית,נכון? ואני צריך גם ךדעת איזה תוכנות יש ללינקוס.. מסנג'ר,אייסיקיו,מירנדה,אאוטלוק וכו'.. בקיצור ,כל דבר אפשרי שיעזור לי.. ודגש על העברית בלינוקס.

• 2 תגובות
    • 994 צפיות
  4. Started by arielmazin,

ניסתי להמיר bgl ל dict במערכת הפעלה ווינדוס וניסיתי בעזרת מדריכים שונים לעשות זאת ומשום מה לא הצלחתי ובחלקם לא הבנתי מה לעשות כי הכול ללינוקס לכן, אני מבקש שאם מישהו יכול לעזור לי ליצור את הקובץ או להסביר לי איכשהו אני אודה לו מאוד בברכה, אריאל

• 0 תגובות
    • 994 צפיות
  5. Started by urielka,

אני רוצה לכתוב מדריך להתקנת מנדרייק 10 ואולי אחר כך של הפצות אחרות(אני מתחיל במנדרייק כי הוא פשוט מושלם) ורציתי לדעת איזה תוכנות אתם משתמשים בתדירות כדי שאני יכלול אותם במדריך שלי לדוגמא WINAMP WINDOWS MEDIA PLAYER וכו` אני יכלול תחלופות לתוכנות שתתנו שיעבדו בלינוקס ואני יכלול תוכנה הכי חשובה לדעתי כדי לעשות מיגור מווינדוס והבאגים שלו CEDEGA 4.0 AKA WineX בתודה אוריאל

• 4 תגובות
    • 994 צפיות
  6. Started by imac,

אני מנסה להתקין לחבר שלי Redhat 7.3 ושאני מגיע לחלק של ניהול המחיצות.. שאני לוחץ על אחת משלוש האפשרויות אז הוא אומר לי בערך הודעה שתוכנה אחרת מנהלת את המחיצות ומשהו כזה... משהו יודע מה הבעיה כי אצלי הכל חלק! נ.ב - למי יש פה רדהט ו-מודם ADSL ITEX שיצור איתי קשר דחוף! ICQ EMAIL...

• 4 תגובות
    • 994 צפיות
  7. Started by GrinGo_4e,

שלום לכולם ! קיבלתי איזה מטלה במכללה שלי לנהל שרת ואתר של קורס . השרת בעל OS לינוקס FEDORA . שאלתי : בניתי דף בית ואני רוצה שברגע שאני רושם את השרת שיעלה הדף בית שלי האתר הוא http://212.150.245.6 אני רוצה שבמקום הדף של FEDORA יהיה הדף בית שלי . איפה אני צריך לשים את דף הבית שבניתי ? ומה אני צריך להגדיר כדי שהוא יעלה שאני נכנס ב BROWSER ל http://212.150.245.6 תודה לכולם .

• 3 תגובות
    • 993 צפיות
  8. שלום, החלטתי להתנסות בלינוקס והורדתי אובונט 7.01 גרסאת 64 ביט. צרבתי לדיסק את ה-image ועשיתי boot from cd. אחרי שעלה לי התפריט של ההתקנה בחרתי את האופציה הראשונה (להתקין אובונטו). לאחר מכן היה רשום ככה: Kernel alive Kernel direct mapping tables up ועוד כמה מספרים ואז אחרי כמה שניות פשוט נהיה מסך שחור וככה זה נשאר. לא משנה על מה לחצתי זה נשאר ככה ולא הייתה לי ברירה אל אלא להפעיל את המחשב מחדש. המחשב עצמו הוא מחשב די חזק: AMD Athlon Dual Core 5000 64 bit 4 GB 667Mhz RAM Geforce 7200 GS 256MB הנפח של כל ההארד דיסקים בסה"כ יוצא 440 ג'יגה. ואני יודע שהכרטיס מסך לא משהו אבל זה זמני. בכל אופן, אני לא מצליח להבין מה הבעיה. הדיסק ללא שריטות וללא לכלוכים והצריבה הסתיימה ללא שגיאות.…

• 0 תגובות
    • 993 צפיות
  9. Started by mrsph666,

שלום, כרגע אני עם Windows XP ועובד עם 3 מחיצות במערכת קבצים NTFS. לפי מה שהבנתי, רצוי להריץ את אובונטו על ext3. מעיון בכמה מדריכים, הבנתי שיש כמה סוגי מחיצות: /home, שורש, swap, וכו'. אם למשל אני רוצה מחיצה אחת, שעליה תהיה מותקנת אובונטו ושכל כל הקבצים יהיו שם (נפח ה-HDD שלי - 160GB), איזה סוג של מחיצה זה יהיה? שורש, HOME, או שעוד משהו? כמה מומלץ להקציב ל-swap? שמעתי שמומלץ להקצות פי שניים מהזכרון הפיזי (512MB), אבל אני לא בטוח. תודה לעונים.

• 3 תגובות
    • 993 צפיות
  10. Started by habarbash,

יש לי את ההפצה הנ"ל כשהיא ב CDLIVE ( ז"א) אני מריץ אותה ישירות מה CD . אני רוצה להגיע לקבצים שנמצאים על הHD ואני לא יודע איך או אם אפשר בכלל ?? תודה .

• 6 תגובות
    • 993 צפיות
  11. יש לי הרבה גיבויים בהרד דיסק הבעיה היא שעכשיו יש לי בעיה הוא אינו מזוהה טוב בXP עכשיו הרצתי קנופיקס גרסה 4.0 והוא אכן זהה לי אותו הבעיה היא שאני לא יכול להעביר את הקבצים להרד דיסק השני אין לי הרשאות כתיבה אליו ניסיתי לשנות דרך המאפיינים של הכונן אבל ללא הצלחה, ניסיתי גם להעתיק את הקבצים לדיסק און קי אבל יש לי הרשאות להכל (קריאה כתיבה והרצה) אבל בפועל אני לא יכול להעתיק שום קובץ אם למשהו יש פתרון אני אשמח לשמוע תודה

• 2 תגובות
    • 993 צפיות
  12. ניסיתי הכול עשיתי את כל ההגדרות כמו שצריך כדי שהראוטר יזהה והוא לא זיהה עשיתי איתחול לשרת וגם זה לא עזר ואני כבר לא יודע מה לעשות. בבקשה בבקשה עיזרו לי זה מאוד חשוב. תודה.

• 0 תגובות
    • 992 צפיות
  13. Started by dj shay 30010,

אני מחפש גרסה של לינוקס משהו שיראה כמו WINDOW והיה בעברית תנו לי שם של גרסה ומאיפה להוריד אותה

• 4 תגובות
    • 992 צפיות
  14. Started by RanReg,

היי כולם, לפני כמה זמן התקנתי Xp על דיסק SATA והתקנתי עכשיו אבונטו על דיסק IDH (שהזזתי לו את הג'מפר ל-slave) אבל אחרי ההתקנה לא יכלתי להיכנס לאבונטו (המחשב מיד עולה לXp ואני אפילו לא יכול לשנות בביוס את העדיפות לדיסק IDH מה גם שזה פתרון לא ממש יעיל) קראתי בכל מיני פורומים ומה שעשיתי בסופו של דבר היה לבדוק איפה להתקין את הGrub ע"י find /boot/grub/stage1 אח"כ setup לחלוקה שהוחזרה לי ואח"כ map (hd0) (hd1) map (hd1) (hd0) עכשיו מופיע לי החלון לבחירת מערכת ההפעלה אבל כאשר אני מנסה להפעיל את האבונטו אני מקבל שגיאה מס' 17 וכאשר אני מנסה להפעיל את הXp אני מקבל שגיאה מס' 13 עצות מישהו?

• 3 תגובות
    • 992 צפיות
  15. אני מחפש הפצת לינוקס שקודם כל תהיה פשוטה (GUI כמובן, פעם ראשונה שאני הולך לעבוד עם לינוקס כמו שצריך). לא זוכר בדיוק את המפרט של המחשב שהיא צריכה לעלות עליו, אבל זה מחשב שמריץ Win 98 בכיף וWin XP בערך (אם אני לא טועה זה pentium III עם 128 RAM, אבל אני ממש לא זוכר ) כמו כן אני צריך שההפצה תעבוד טוב ברשת עם Windows ותתמוך בשיתוף אינטרנט עם ווינדוז (מאחר והמחשב הולך להיות בעיקר מחסן) דבר אחד אחרון: האם קיים לינוקס בעל תאימות ווינדוז כזאת שאפשר להריץ עליו MSN messenger? האם קיים הפאראגון אותו אני מחפש? תודה לכל העוזרים (אוקיי, גם לאלה שלא )

• 1 תגובה
    • 992 צפיות
  16. שלום, אני זקוק למתאם (Adapter) שבעזרתו אני אוכל לחבר ל-G5 אביזרים של המקינטוש הישן שלי. האביזרים ההם התחברו בחיבור המיושן שנקרא Apple Talk. ניסיתי לחפש בגוגל אבל לא מצאתי משהו כזה. אם מישהו יודע על כזה דבר שיגיד לי... בתודה ניר

• 1 תגובה
    • 991 צפיות
  17. חברים, אני מנסה להפעיל Video&Voice Chat ב- Ubuntu שיתמוך בקליינט יאהו. הצלחתי לגרום ל- Kopete להפעיל את ה- Webcam משולבת מיקרופון שלי (Lifecam VX-800), אך אין קול ושליטה על הקול (באפשרויות). איזה פתרון יש לשיחת וידאו בקליינט יאהו ? תודה

• 1 תגובה
    • 991 צפיות
  18. לכבוד תחילת פעילותה הנציגות הישראלית של מנדריבה הכריזה על מבצע של משלוח One חינם לכל דורש. One היא גרסת ה- live-cd של מנדריבה וניתן גם להתקינה אל הדיסק הקשיח.

• 0 תגובות
    • 991 צפיות
  19. שלום לכולם, אני משתמש חדש בלינוקס (אובנטו 8.10). ואני צריך תשובה חד משמעית האם צריך אנטי וירוס או לא?... שמעתי שכן, שמעתי שלא כבר יצאתי מבולבל מכל הנושא. תודה

• 5 תגובות
    • 991 צפיות
  20. שלום לכולם אני משתמש חדש בלינוקס והתקנתי את suse 9.3. אחרי ההתקנה התקנתי את הדרייברים של ati עם האשף שלהם והכל הלך בסדר. עשיתי הפעלה מחדש והכל עבד מצויין. אחרי כמה זמן הפעלתי את המחשב מחדש והעליתי את לינוקס, אבל הפעם הוא הכניס אותי לקונסול ולא לKDE. כשאני מנסה להפעיל את startx אני מקבל הודעה על שגיאה בקובץ xorg.conf, משהו כמו "Mouse[1] must have a driver line" ואי אפשר להמשיך. מישהו יודע איך אני יכול לפתור את הבעיה? תודה

• 4 תגובות
    • 991 צפיות
  21. Started by sos,

שלום! פעם ראשונה שאני כותב כאן בפורום ואני ממש חדש בכל הקטע של מערכות הפעלה בקוד פתוח (לינוקס, יוניקס). בתקופה האחרונה אני נתקל הרבה במונחים האלה ובמיוחד מודעות דרושים לגבי ניסיון בלינוקס. אז החלטתי להתעניין ולהיכנס לתחום ולא לשבת מאחור. הייתי רוצה שתעזרו לי להשתלב בתחום ולהנחות אותי כיצד להתחיל. איזה מערכת הפעלה בדיוק להתקין, מדריכים וכו'.... תודה רבה....

• 2 תגובות
    • 989 צפיות
  22. Started by ag43,

מאז שהחלפתי ל SAPPHIRE 3850HD AGP אף הפצת UBUNTU (אובונטו,קובנטו וקסובונטו) לא מוכנות לטעון את הדסקטופ, לא ההפצות שאני מנסה להתקין ולא LIVECD. הם מגיעים לשלב של הטעינה של הDESKTOP ונותנות לי מסך לבן או שחור וזהו. עשיתי חיפוש בגוגל ומצאתי הרבה התייחסויות לבעיה הזו ואף פתרון לא עזר. LIVECD של מנדריבה, לעומת זאת, עולה בלי בעיה. אגב, גם מצב FAILSAFE לא עובד. למישהו יש רעיונות איך לפתור את הבעיה הזו?

• 0 תגובות
    • 989 צפיות
  23. שלום. אני משתמש כמה חודשים באובונטו (5.10 ברייזי), עד לאחרונה הייתי צופה בסרטים בעזרת mplayer אבל לאחרונה עדכנתי את המערכת לגרסה 6.06 דאפר, ומאז נעלמה התוכנה הזאת ואני לא מצליח להתקין אותה. האם מישהו מכיר תחליף ראוי? או דרך להתקין את התוכנה בכל זאת? חשוב לי האפשרות לכתוביות בעברית ומסך מלא. תודה.

• 6 תגובות
    • 989 צפיות
  24. במחשב שלי יש 2 דיסקים בראשון שהוא master מותקן xp בדיסק השני התקנתי fedora אני חושב שההתקנה של fedora עברה בהצלחה אבל בכל זאת ה- grub נכשל ב- boot על error 22 אני חושב שהסיבה לכך היא שה- grub מותקן על הדיסק השני בעוד שהוא היה אמור להיות מותקן על הראשון אני יכול לעשות boot מ- cd של fedora ולהכנס ל- מצב rescue ופה נתקעתי אני לא יודע איזה פקודות אני יכול לתת כאן כדי להחלץ מהמצב אז השאלות שלי הם : האם אני יכול לתת פקודה להתקין את ה- grub מחדש על הדיסק הראשון האם אפשר להתקין את ה- grub על התקן אחר כמו דיסקט או זכרון usb בשביל זה בטח אצטרך לעשות mount , אז איך אני עושה mount לדיסקט או זכרון נייד וגם אם ה- mount נכשל זה כי אולי צריך לעדכן ידנית את קובץ ה- fstab וגם פה אין לי מ…

• 4 תגובות
    • 989 צפיות

דיונים חדשים בפורומים