עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by habarbash,

יש לי את ההפצה הנ"ל כשהיא ב CDLIVE ( ז"א) אני מריץ אותה ישירות מה CD . אני רוצה להגיע לקבצים שנמצאים על הHD ואני לא יודע איך או אם אפשר בכלל ?? תודה .

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by koplov,

שלום, לפני שבוע שידרגתי את המחשב שלי מקובונטו 9.04 לקובונטו 9.10, ומאז כל פעם שהמחשב עולה, אני מקבל בהתחלה הודעת שגיאה Sorry, the program "kdeinit4" closed unexpectedly מישהו יכול בבקשה להסביר לי מה kdeinit4 עושה ואיך אני פותר את הבעיה הזאת?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by scribell,

התקנתי את לינוקס ראוטר , הכל טוב ויפה ההתקנה עברה חלק אבל הלינוקס לא מזהה ת הרשת הביתית שלי (שלושה מחשבים , אחד מהם הוא הלינוקס , כשכולם מחוברים להאב ) כל האיתחולים שלינוקס מריצה בהתחלה עוברים חלק רק בקטע שואו מאתחל את הרשת הוא רושם faild מה עושים?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by roniok,

Im sorry but i dont have hebrew. i downloaded knopniks v4.0 live cd i have p 4 1.7 socket 478 codename willimate 256 ddr 333 smasung gf 5700 le GA8SRX Sis 645 gigabyte

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  5. חחח די התרגשתי חחח זה בחינם כמובן למי ששואל עכשיו נשאר לפנות את D לפרמט אותו מלא ולהקצות לE מקום שם אני אתקין את הדאפר (אני צריך לפרמט כי יש לי בעיה מסויימת הוא לא מקצה לי מקום בPartition magic)

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by dj shay 30010,

אני מחפש גרסה של לינוקס משהו שיראה כמו WINDOW והיה בעברית תנו לי שם של גרסה ומאיפה להוריד אותה

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by BloodyW,

היי, יש לי בעייה עם הדואל בוט. התקנתי אובונטו בתוך המחיצה של ויסטה ומחקתי דרך ADD\REMOVE PROGRAMS.(יש אפשרות להתקין את אובונטו כניסיון על החיצה של הווינדוס וזה נחשב כתוכנה לכל דבר) הקטע הוא כשאני רוצה להתקין את האובונטו על מחיצה חדשה לגמרי, אני לא יכול להכנס אליה דרך הדואל בוט, כי ה-MBR FILE הקודם של זה שנמחק נמצא שם ולחיצה אליוו מופיע ארור. איך מסירים את אובונטו מהדואל בוט? ניסיתי דרך ה REPAIR של ויסטה, ללא הצלחה. סליחה אם ההסבר לא כ"כ ברור. בעיקרון מה שאני רוצה זה להעיף את האובונטו ממסך הדואל בוט של ווינדוס, כרגע היא אפילו לא מותקנת: אובונטו נמצאת כאופציה שלישית אצלי, מה שלא רואים פה.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by et_gershon,

טוב, היה לי במחשב גם ווינדוס וגם לינוקס, יש כזה מסך בפתיחה, שמאפדר בחירה של מה בא לי עכשיו (ווינידוס או לינוקס), רציתי למחוק את הלינוקס לזמן מה, אז עשיתי לו פירמווט דרך הווינדוס (למחיצה שעלייה הלינוקס), ועכשיו כיביתי את המחשב, ושאני פותח הוא מגיע למסך בחירה בין הווינדוס ללינוקס ובמקום זה עושה ארור ולא נותן לי לעשות שום דבר, מה אני עושה??? איך אני עושה שייעשה פירמוט מ-CD דרך הביוס או משהו?? בטוח יש פתרון!!! איתי (אל תגידו לי שלא מחקתי טוב, כי את זה אני כבר יודע)

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by mrsph666,

שלום, כרגע אני עם Windows XP ועובד עם 3 מחיצות במערכת קבצים NTFS. לפי מה שהבנתי, רצוי להריץ את אובונטו על ext3. מעיון בכמה מדריכים, הבנתי שיש כמה סוגי מחיצות: /home, שורש, swap, וכו'. אם למשל אני רוצה מחיצה אחת, שעליה תהיה מותקנת אובונטו ושכל כל הקבצים יהיו שם (נפח ה-HDD שלי - 160GB), איזה סוג של מחיצה זה יהיה? שורש, HOME, או שעוד משהו? כמה מומלץ להקציב ל-swap? שמעתי שמומלץ להקצות פי שניים מהזכרון הפיזי (512MB), אבל אני לא בטוח. תודה לעונים.

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by CrazyMan,

ברצוני להתקין גרסת לינוקס כלשהי כדי להתרשם וכדי לגוון. אין לי שמץ של מושג בסביבת הלינוקס אז אם אפשר הסבר קליל למה הוא במיוחד טוב ואיזו גרסא הכי טובה להתקנה. יש לי עוד כמה שאלות... לינוקס זה חינם?, זאת אומרת ניתן להתקין את זה ללא שום בעית קראק או סידיקי? בכל זאת, אני רוצה להישאר עם הווינדוס ליתר ביטחון. אני יכול להתקין את הלינוקס על כונן אחר ואז בהפעלת המחשב הוא יפתח לי תפריט בלי שום בעיה? אממ אני קצת חדש כאן (נרשמתי מזמן אבל החלטתי לעבור לכאן מפורום אחר רק אתמול), אז אם במקרה עברתי על חוק/חוקים שלא ידוע/ידועים לי, תבינו שזו הסיבה. החוקים כאן קצת שונים מהפורומים האחרים(לפחות ככה אני רואה את זה...) אז אני אצטרך להתרגל. תודה לעוזרים!

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  11. שלום, (מי שלא רוצה לקרוא קצת מחווית השימוש שלי באבונטו שימשיך וירד ל-3 פיסקות האחרונות, שם מתוארת הבעיה) כבר מלפני שרכשתי את המחשב שלי תכננתי על התקנת אבונטו ולעבור "לצד האפל". בלי ידע לפני וכו' וקריאה נון-סטופ למדתי "מספיק" בשביל להתחיל את המסע הארוך שלי לעבר הצד האפל שנשמע כמקום מבטחים למחצה מנפגעי וינדוס ואי שימחה מהמערכת. ההתקנה הייתה פשוטה, קלה, מצויד בדיסק לייב CD ודיסק התקנה ניסיתי קודם ת'מערכת- היתאהבתי בה מייד ונהנתי- הרגשתי את הכוח שמערכת ומאז כל פעם שאני טוען ת'מערכת אני אומר שיום אחד אני עובר לתמיד! עברו כמה חודשים אחרי של שימוש בווינדוס לצד אבונטו ואני כל הזמן הישתמשתי בווינדוס כי הייתי צריך לדאוג לסידור האינרנט בווינדוס וסידור הקטע של החוקיות שדרש אינטרנט וה…

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  12. בגלל שכבר פתחתי דיון בפורום אחר, אעתיק את התוכן לכאן.. מצטער אם זה בעיה שזה באנגלית, אין לי כ"כ זמן עכשיו לתרגם את זה..:

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  13. יש לי הרבה גיבויים בהרד דיסק הבעיה היא שעכשיו יש לי בעיה הוא אינו מזוהה טוב בXP עכשיו הרצתי קנופיקס גרסה 4.0 והוא אכן זהה לי אותו הבעיה היא שאני לא יכול להעביר את הקבצים להרד דיסק השני אין לי הרשאות כתיבה אליו ניסיתי לשנות דרך המאפיינים של הכונן אבל ללא הצלחה, ניסיתי גם להעתיק את הקבצים לדיסק און קי אבל יש לי הרשאות להכל (קריאה כתיבה והרצה) אבל בפועל אני לא יכול להעתיק שום קובץ אם למשהו יש פתרון אני אשמח לשמוע תודה

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by imac,

אני מנסה להתקין לחבר שלי Redhat 7.3 ושאני מגיע לחלק של ניהול המחיצות.. שאני לוחץ על אחת משלוש האפשרויות אז הוא אומר לי בערך הודעה שתוכנה אחרת מנהלת את המחיצות ומשהו כזה... משהו יודע מה הבעיה כי אצלי הכל חלק! נ.ב - למי יש פה רדהט ו-מודם ADSL ITEX שיצור איתי קשר דחוף! ICQ EMAIL...

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by sos,

שלום! פעם ראשונה שאני כותב כאן בפורום ואני ממש חדש בכל הקטע של מערכות הפעלה בקוד פתוח (לינוקס, יוניקס). בתקופה האחרונה אני נתקל הרבה במונחים האלה ובמיוחד מודעות דרושים לגבי ניסיון בלינוקס. אז החלטתי להתעניין ולהיכנס לתחום ולא לשבת מאחור. הייתי רוצה שתעזרו לי להשתלב בתחום ולהנחות אותי כיצד להתחיל. איזה מערכת הפעלה בדיוק להתקין, מדריכים וכו'.... תודה רבה....

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  16. שלום, החלטתי להתנסות בלינוקס והורדתי אובונט 7.01 גרסאת 64 ביט. צרבתי לדיסק את ה-image ועשיתי boot from cd. אחרי שעלה לי התפריט של ההתקנה בחרתי את האופציה הראשונה (להתקין אובונטו). לאחר מכן היה רשום ככה: Kernel alive Kernel direct mapping tables up ועוד כמה מספרים ואז אחרי כמה שניות פשוט נהיה מסך שחור וככה זה נשאר. לא משנה על מה לחצתי זה נשאר ככה ולא הייתה לי ברירה אל אלא להפעיל את המחשב מחדש. המחשב עצמו הוא מחשב די חזק: AMD Athlon Dual Core 5000 64 bit 4 GB 667Mhz RAM Geforce 7200 GS 256MB הנפח של כל ההארד דיסקים בסה"כ יוצא 440 ג'יגה. ואני יודע שהכרטיס מסך לא משהו אבל זה זמני. בכל אופן, אני לא מצליח להבין מה הבעיה. הדיסק ללא שריטות וללא לכלוכים והצריבה הסתיימה ללא שגיאות.…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  17. חברים, אני מנסה להפעיל Video&Voice Chat ב- Ubuntu שיתמוך בקליינט יאהו. הצלחתי לגרום ל- Kopete להפעיל את ה- Webcam משולבת מיקרופון שלי (Lifecam VX-800), אך אין קול ושליטה על הקול (באפשרויות). איזה פתרון יש לשיחת וידאו בקליינט יאהו ? תודה

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  18. Started by talisman,

שלום אני מחפש המלצה לספר או אתר שממנו ניתן ללמוד בסיס (וקצר יותר מזה) של לינוקס. תודה למי שייעזור.

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  19. Started by urielka,

אני רוצה לכתוב מדריך להתקנת מנדרייק 10 ואולי אחר כך של הפצות אחרות(אני מתחיל במנדרייק כי הוא פשוט מושלם) ורציתי לדעת איזה תוכנות אתם משתמשים בתדירות כדי שאני יכלול אותם במדריך שלי לדוגמא WINAMP WINDOWS MEDIA PLAYER וכו` אני יכלול תחלופות לתוכנות שתתנו שיעבדו בלינוקס ואני יכלול תוכנה הכי חשובה לדעתי כדי לעשות מיגור מווינדוס והבאגים שלו CEDEGA 4.0 AKA WineX בתודה אוריאל

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by AviraM13,

שלום לכולם,הורדתי לינוקס מנדרייק גירסא 10 ואני צריך מדריך להתקנה שלו,ומדריך איך שהוא יתמוך בעברית,אחרי הכל צריך לכתוב בעברית,נכון? ואני צריך גם ךדעת איזה תוכנות יש ללינקוס.. מסנג'ר,אייסיקיו,מירנדה,אאוטלוק וכו'.. בקיצור ,כל דבר אפשרי שיעזור לי.. ודגש על העברית בלינוקס.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by eilon11,

שלום לכולם, אני מחפש תומך טכני בעל ידע בלינוקס. - ידע מתקדם בניהול, אבטחת שרתים והתקנות(cron job, incoub ועוד) בסביבת לינוקס. לפרטים נוספים: סלולארי 054-567-4879 EMAIL: EILON12121@GMAIL.COM MSN: EILON99@HOTMAIL.COM ICQ: 769555 עריכה: אני חדש וכאן ובדקתי ואני חושב שהפורום מתאים במידה ולא אשמח אם תעבירו. תודה ויום נעים.

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by Devil Servant,

נמאס לי מכל הבעיות המחורבנות עם הקרנל איך אני עושה HARD FORMAT לHD? ככה שימחק הכל הכל שיהיה לי HD חדש דנדש

• 5 תגובות
    • 999 צפיות
  23. Started by yan,

קבצי .o.out ו.irv זה קבצי לינוקס? אם כן איך אני יכול לערוך אותם?

• 0 תגובות
    • 999 צפיות
  24. וגם אם אפשר הסברים מהמילים שלכם , תודה והמשך יום טוב.

• 4 תגובות
    • 999 צפיות
  25. ניסיתי הכול עשיתי את כל ההגדרות כמו שצריך כדי שהראוטר יזהה והוא לא זיהה עשיתי איתחול לשרת וגם זה לא עזר ואני כבר לא יודע מה לעשות. בבקשה בבקשה עיזרו לי זה מאוד חשוב. תודה.

• 0 תגובות
    • 998 צפיות

דיונים חדשים בפורומים