עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. ראשית כל עליי לציין שהתקנתי את המערכת החדשה רק לפני כמה ימים ולא התקנתי בו כלום. המחשב אינו מחובר כרגע לרשת האינטרנט (יחובר תוך מספר ימים אני מקווה). אני מעוניין לראות את האפקטים של המערכת הזאת, יצא לי לראות הדגמה של ה-Beryl וממש התרשמתי, סביבת עבודה מעוצבת הייטב עם אפקטים ויזואלים מרשימים ביותר. יש לי מחשב: סלרון 950 מגהרץ 512 זיכרון SDRAM כרטיס מסך גיפורס 2 MX 400 למיטב ידיעתי (תקנו אותי אם אני טועה) הצעד הראשון בדרך הוא להתקין דרייבר מעודכן לכרטיס המסך שלי ואז התקנת ה-beryl לדוגמה. תיאור הבעייה שלי: הורדתי את הדרייבר הכי חדש של נוידיה ללינוקס וכשניסיתי להתקין בטרמינל קיבלתי שגיאה שאני צריך לצאת מה-X Server על מנת להתקין, יצאתי מה-Xserver (הגעתי למשהו כמו דוס) ורשמתי ע…

• 7 תגובות
    • 930 צפיות
  2. האם זה אפשרי לעשות את זה? ואם כן, יש לי הארד דיסק אחד שמחולק ל2 מחיצות C וD אם אני מתקין את האובונטו על D בעוד שהXP על C יקרה משהו? זה אפשרי בכלל? תודה

• 5 תגובות
    • 923 צפיות
  3. Started by kisin,

אני רוצה לקנות מחשב מק לצורכי עבודה ואני מאוד מתלבט איזה דגם לקנות. אני מתלבט בין macbook air 13 לבין macbook pro 13 (לא עם מסך רטינה). אני אשתמש במחשב הזה למטרות הבאות: 1) לעבוד עם xcode למטרת פיתוח אפליקציות. 2) לצורכי יום יום שוטפים: גלישה באינטרנט, מיילים, וידאו וכדומה. 3) הייתי רוצה גם להתקין סביבה וירטואלית עם וינדוז 8.1 למקרה שאני אצטרך לעבוד עם אופיס או משהו שכזה. האם macbook air (מהדגם החדש) מספיק חזק למטרות האלה? האם 4 גיגה זכרון מספיק? האם יש הבדל מהותי בעוצמה בין air לבין pro? יותר קורץ לי הmacbook air בגלל הניידות ובגלל הבטריה המדהימה שלו אבל אני חושש שאולי הוא לא חזק מספיק בשביל הצרכים שלי. אשמח לשמוע את הדעות שלכם

• 4 תגובות
    • 3.7k צפיות
  4. Started by Haflo,

אני מנסה להתקין כרטיס רשת אלחוטי של Proxim מדגם Silver, הכנסתי את הכרטיס לחריץ ה-PCMCIA ונורית ה-power מהבהבת, מה אני צריך לעשות על מנת שמערכת ההפעלה (RH9) תזהה אותו?

• 0 תגובות
    • 877 צפיות
  5. אני עובד עם XGL (מאוד אהבתי את הקומפיז פיוז'ן) אבל כשאני גולש לאתרים מסויימים (בעיקר כאלה עם המון תמונות ופלאש) בפיירפוקס, אני חווה האטה משמעותית בתזוזה של הגלילה (וואינט הכי גרוע). ניסיתי להתקין מחדש את הפלאגין של הפלאש בלי שום שינוי ניכר לעין. התקנתי את הדרייבר של הכרטיס מסך דרך ישום ה restricted driver management וזה מה שאני מקבל מ fglrxinfo: display: :0.0 screen: 0 OpenGL vendor string: ATI Technologies Inc. OpenGL renderer string: Radeon X1300XT/X1600Pro Series OpenGL version string: 2.0.6473 (8.37.6) לא ביצעתי שום שינוי בקובץ xorg.conf והאפקטים של קומפיז עובדים בצורה חלקה פחות או יותר. בחלונות (XP) האתרים עובדים חלק. יש משהו שאני יכול לעשות כדי לאתר או אפילו לפתו…

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by fedora,

שלום. אני צריך להתקין RHEL 6.5 בעבודה. אני מעוניין לדעת דרישות חומרה מומלצות (לא מינימליות) לשרת. חפרתי בגוגל, כולל באתר של REDHAT לתאימות חומרה: https://hardware.redhat.com/ וגם לא מצאתי מישהו במקרה התקין את המערכת ויודע את הדרישות? תודה

• 10 תגובות
    • 2.8k צפיות
  7. Started by vish,

אני בדרך למחשב חדש, ובעיקר כדי לחסוך כסף , חשבתי להתקין לינוקס, הדבר העיקרי שמדאיג אותי הוא תאימות רכיבים אשמח לקבל איזה link עם טבלת יצרנים ותאימות, lexmark לדוגמא לא הצלחתי להתקין על knoppix אבל לפני שאני קונה מסך ב 2000 ש"ח הייתי שמח לבדוק תאימות

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by itziks00,

שלום, כאשר אני מעלה את לינוקס קנופיקס 5.1 בDVD, בשלב של STARTING THE X-WINDOW SYSTEM המסך נהיה שחור וכתוב שהמסך לא תומך בהגדרות אלו: H:14.9KHZ V:18.7HZ. ניסיתי לשחק עם CTRL+ALT+F1-6 ועם +- וזה לא עזר. ניסיתי גם ללחוץ F3 ולנסות להעלות עם רזולוציה אחרת ופקודות שונות ולא היה שינוי. כרטיס המסך שלי הוא NVIDIA 7300GT צירפתי תמונת מסך של הפקודות האחרונות בעליה לפני שהבעיה מגיעה. מה יכולה להיות הבעייה? תודה. [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. 1) רשמתי בהתחלה knoppix desktop=beryl וכשהמערכת עלתה זה הביא לי חלון והיה כתוב בו ככה.. הכרטיס מסך שלי הוא 6600GT 2) איך אני מתחבר לאינטרנט ב knoppix ? (אין לי ראוטר) תודה לעוזרים

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by shugi,

שלום לכולם, התקנתי Ububntu אתמול. הכל עובד מצוין: מדפסת, עכבר, מקלדת וכו'. רק האינטרנט לא עובד. חבר שלי גם משתמש ב-Ubuntu וגם לו יש ראוטר ואין לו בעיות. הנתב שלי זה Dlink DI-524 ואני מחובר עם כבל (לא אלחוטי). מה יכולה להיות הבעיה ואיך אפשר לסדר אותה? **האינטרנט לא עובד גם ב-Live CD.

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. Started by הדוד משה,

יתכן שאחד מכם, גיבורי קוד פתוח שלי, כבר ראה את הת'רד שלי על המקבוק המצ'וקמק שמצאתי. למי שלא ראה, אז שיראה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=533685.0 כך או כך, אני לא אומר "לא" ללפטופ בחינם, ולקחתי על עצמי את האתגר להפוך אותו לתקין (או למכור אותו לחלפים ) אם כן, אין בוטינג מההרדיסק (וגם לא תאורה אחורית, אבל ניחא). יש ברשותי לייב CD לאובונטו 11.10, אבל אני לא יודע אם הוא יעבוד כמו שצריך על מחשב של אפל (להבנתי והתמצאותי המצומצמת בכל הקשור לאפל, המחשב שלהם בנוי עם כל מיני חלקים משונים כמו PRAM וכיוב'). תודה מראש

12. ניסיתי עם הקובץ ISO וניסיתי עם דיסק, בשני המקרים קיבלתי FAILED.

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by Nosh,

לפי מה שהבנתי זה כמו התקנה רגילה של UBUNTU רק שלא צריך מחיצה חדשה אלה שזה עובד עם VIRTUAL DISK וזה עולה בWINDOWS BOOT LOADER ולא עם GRUB? האם אני צודק? זה ישאל מה לעלות בBOOT LOADER כמו שכשיש רק VISTA ו XP למשל? ובכללי מה הם היתרונות והחיסרונות של זה על לעומת התקנה נקייה במקביל לWINDOWS?

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. היי, אשמח להמלצה עבור הפצה שתהיה קלילה עם GUI סטייל WINDOWS מעבר לUBUNTU. ההפצה אמורה לרוץ חלק עם הרבה מולטי טסקינג על המפרט הבא : Lite Gaming Notebook: ----------------------------- Acer Aspire Gemstone 5520G-6A2G16Mi AMD Athlon Dual Core TK55 1.8Ghz 2x1GB 2048MB 800mhz 160GB Sata 15.4" CrystalBrite 1280x800 Geforce 8600M GT 512MB GDDR II

• 6 תגובות
    • 2.3k צפיות
  15. Started by swisaman,

היי, נחשפתי לא מזמן למערכת ההפעלה הנקראת לינוקס והתחלתי להתעניין. לאילו שימושים היא מיועדת ? חשבתי להתקין את מהדורת האבונוטו(ידידותית למתחילים ? ). בעקרון אני משתמש בפוטושופ ומתכנת בvisual studios(יותר נכון מתחיל ללמוד תכנות) וגם משחק אבל בשביל זה יש לי וינדוס. ראיתי שאפשר לעשות דברים ממש נחמדים בלינוקס. אשמח אם תענו על שאלותיי =)

• 23 תגובות
    • 5k צפיות
  16. שלום, כחלק מלימודי התואר ראשון בהנדסת חשמל קיבלתי מטלה בקורס "מבוא לסייבר". אשמח אם תעזרו לי איך מבצעים אותה ומה אני אמור בדיוק לעשות? להלן המטלה: -התקנת מערכת על Disk-On-Key שימו לב , יש צורך ב- 2 DOK אתרו את מערכת ההפעלה על בסיס לינוקס הנקראת Tails עקבו אחרי הוראות ההתקנה (הורדת תוכנת עזר, התקנה על DOK ראשון וממנו על השני). התקינו את המערכת כך שעל הכונן הסופי (עם המערכת) לא ניתן יהיה לכתוב. קנפגו את המחשב שיעלה מה-DOK (הגדרת BIOS) אתחלו את המחשב שיעלה מה-DOK, הכניסו את ה- DOK השני כדי שישמש ככונן זיכרון צלמו את מסך הבית * להגשה – תמונת מסך הבית של מערכת ה- Tails והסבר מה ההבדל בין שימוש במערכת הרגילה שהי…

17. Started by shlomibandit,

האם יש אפשרות להתקין על pc מערכת הפעלה של mac os??? ואיך עושים את זה?

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by Michael,

למי אכפת אם זה נראה כמו w9x?@#? למי אכפת איך זה בכלל נראה<?? זה מריץ אפליקציות וינדוס, ולינוקס, במערכת אחת!! זה יפתור המון בעיות שרת לאנשים שרוצים שרת תומך לינוקס אך עם זאת פיצרים שיש בוינדוס... (אין לקרוא את ההודעה לעיל בנימה תוקפנית..)

• 12 תגובות
    • 2.9k צפיות
  19. Started by Chevy,

שלום לפורום שפעם ראשונה אני פותח בו נושא. אני לומד עכשיו תוכנה שרטוט ובמשרד שאני עובד זו עדיין עובדים על מחשבים ישנים ומע' הפעלה 9.2. השאלה שלי, האם יש לי אפשרות להתקין על סוג כלשהו של VM את מע' ההפעלה 9.2 (או גירסא דומה, אני מודע לכך שזו גירסא ישנה). המחשב שלי הוא PC סטנדרטי עם AMD 3000+ 1.8Ghz עם 1GB זיכרון פנימי, כרטיס מסך NVIDIA 6600. מע' הפעלה נוכחית Win XP SP3. התוכנה היא ArchiCAD בגירסא 6.5 (גם גירסא ישנה שאני עוד צריך להשיג איכשהו), העניין הוא שאני רוצה לעבוד מהבית גם אז זו יכולה להיות אפשרות טובה בשבילי. מה האפשרויות שלי? אני צריך המלצות למע' הפעלה, תוכנת VM ואיך בדיוק מתקינים אותה על המחשב. כמו כן האם תוכנות ישנות ניתנות להשגה בחינם או שעדיין מדובר בגירסאות שכוו…

• 11 תגובות
    • 2.2k צפיות
  20. Started by Roneng,

יש לי בבית רשת של מספר מחשבים בעלי חלונות ומחשב אחד שמותקן עליו לינוקס ומודם. מישהו יודע איך אני יכול להפוך אותו ל "שרת פקסים" -דהינו שאני אוכל לשלוח מכל המחשבים ברשת פקסים דרכו, ולקבל אליו פקסים שאפשר יהיה לקרוא אותם משאר המחשבים? תודה על עזרתכם

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  21. אהלן אנשים לאחרונה אני מאוד סקרן בעיניין תוכנות ההפעלה של MAC הייתי מעוניין להתנסות באחת מהם על המחשב האישי שלי. הבנתי שזה אפשרי להתקין מערכת הפעלה של MAC על PC רגיל בתנאי שקיימת חומרה איכותית במחשב. זהו המחשב שלי: מעבד: intel i7 920 לוח אם: gigabyte ex58-ud5 כרטיס מסך: gigabyte gtx295 זיכרון: CORSAIR DOMINATOR 6GB 3x 2GB DDR3 1600MHZ 12800 MEMORY ספק: TAGAN TG1100-BZ PIPEROCK 1100W הארד דיסק יש מספיק מקום פנוי לכל דבר כמעט. כמובן שלמערכת זו עשיתי OC של: מעבד 3.2G וזיכרונות על- 1600 או קי זו החומרה שלי. מערכות ההפעלה של MAC המצויות ביידי הן Mac OS X Leopard 10.5.8 ו- Mac OS X 10.6 Snow Leopard אז ככה, האם המחשב שלי בכלל יוכל להריץ מערכת הפעלה של MAC ? איזו מערכת הפעלה עדי…

• 6 תגובות
    • 7k צפיות
  22. Started by elior021,

שלום, התקנתי samba על centOS אני מגיע לwindows בלי בעיה אבל לא יכול לכתוב לתיקיה ואין לי מושג למי אני צריך לתת הרשאה ואיפה תודה מראש אליאור

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by yuraxp,

האם למערכת הנ"ל יש בוט? כלומר אפשר להתקין אותה על מחשב אחרי פורמט בלי מערכת הפעלה? ושזאת בעצם תיהיה המערכת היחידה.

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by Ovid,

אתמול העברתי כרגיל שירים לנגן שלי, וכשהערתי הוא נתקע בחצי הדרך, אז ניתקתי את הכבל והחזרתי שוב ואז כשניסיתי להעביר תיקיה הוא כתב לי ERROR CODE 36 . בנוסף לאיזה משפט The Finder can’t complete the operation because some data can’t be read or written אני עדיין יכול להעביר רק שירים בודדים, כלומר בנפרד. אבל הבעיה היא עם תיקיות. מה גם, אחת התיקיות שהעברתי, נמצאת בנגן עם כל השירים אבל כשאני נכנס לכונן בFINDER אין שם את התיקייה.

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by Nadab,

שלום! הבאתי היום נטסטיק של אורנג' למחשב הנייד, ולאחר ההתקנה (בלינוקס כמובן), שמתי לב שגם ללא גלישה, נפח החבילה יורד. האם אפשרי שהגורם לכך הוא שירותים שרצים ברקע ומתעדכנים? אם כן איך אני יכול לעצור את הזליגות הלא רצויות האלו שנוגסות לי בחבילת הגלישה? תודה מראש...

• 3 תגובות
    • 4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.