לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
-
שלום, אני אף פעם לא התקנתי לינוקס ורציתי לדעת האם המודם ADSL שלי יעבוד בלינוקס, המודם הוא מהסוג הזה: ECI B-focus router 270PR (זה מה שכתוב על המודם) האם הוא יעבוד בלינוקס? ואיזו הפצה של לינוקס אתם ממליצים למתחיל כמוני?
-
- 3 תגובות
- 974 צפיות
-
-
האם אני יכול לקבוע לכל חלון כמה רוחב פס הוא יקח (באחוזים או בKB) בUBUNTU? כ"כ איך אני מתקין THEME לBERYL?
-
- 1 תגובה
- 974 צפיות
-
-
כשאני פותח את התפריטים בחלק העליון של המסך ב hwzone.co.il הם 'מתחת' לפרסומת ה flash, האם זה רק אצלי או אצל כולם ? אני יודע שב windows זה לא קורה. ואיך ניתן בכל זאת לפתור את זה ? הבעיה חוזרת על עצמה גם בשימוש בדפדפנים שונים כמו Firefox ו Epiphany אני משתמש ב Ubuntu 6.10 http://img217.imageshack.us/img217/8946/flashproblemfh6.jpg
-
- 5 תגובות
- 974 צפיות
-
-
היי אחרי שקראתי ברשת גילתי שנתבים קורסים תחת עומס של תוכנות P2p. היה לי נתב אחד והוא קרס כל פעם שהופעל Emule. הבעיה השניה זה שנתבים בארץ עולים ב100% יותר מאשר בחו"ל. לדוגמא הנתב של Linksys WRT54G שבחו"ל המחיר 60$ ובארץ 130$ . אז החלטתי לבנות את הנתב בעצמי על מחשב ישן PII 400 שגם ככה סתם זרוק במחסן. אבל לעבודה כנתב הוא מעולה. הזמנתי כרטיס רשת אלחוטי של 3Com. אני פשוט מחפש מערכת הפעלה שאני אתחבר איתה כמו נתבים. בממשק HTTP. שיהיה לה Firewall מובנה. Mac Filter והצפנת WPA. אפשר להתקין בקלות Windows XP עם Firewall ולעשות הכל ולשלוט דרך VNC או PCANYWHERE ולבנות כמה חוקים בFirewall. אבל קודם אני רוצה לבדוק את לינוקס ובמקרה שאני לא אצליח אני משאיר את XP כגיבוי. תודה
-
- 2 תגובות
- 974 צפיות
-
-
שלום חברים, ניסיתי להתקין OBUNTU על מחשב חדש. לוח אם ASUS M2n-VMX מעבד AMD Athlon 64x2 4400 זיכרון 1GB 667' דיסק 80GB מהם על 40 הותקן WINXP ו-40 נישארו UNPARTIONED. בעזרת Partion Magig הוגדרו מחיצת SWAP של 1.8GB ומחיצת XT3 על כל היתר (כ-38 GB). עם התחלת התקנה של אובונטו מ-CD, מיד לאחר הלחיצה על Start or install Ubuntu התקבלה ההודעה הבאה: MP-BIOS Bug: 8254 timer not connected to IO-APIC Kernel panic-not syncing : IO-APIC+timer doesn't work! boot apic=debug and send a report, then try booting with the 'noapic' option. אין לי מושג מה זה APIC ולאן מכניסים את הפקודה apic=debug או את הפקודה noapic. ניסיתי בהמשך להודעה ולא עזר. בביוס הכל ניראה רגיל, חלונות XP עולה ועובד רגיל …
-
- 5 תגובות
- 974 צפיות
-
-
שלום , יש לי ספר פקודות ביוניקס ואני רוצה להתחיל לתרגל . יש לי וינדוס XP . האם אני צריך תוכנה כלשהי ? אם כן אז מאיפה אני משיג ? האם אני צריך להתחבר לשרת כלשהו ? אם כן אז איך ? בכלל , מה עלי לעשות בכדי להתחיל להריץ פקודות ביוניקס ? תודה רבה למי שמוכן לעזור
-
- 2 תגובות
- 974 צפיות
-
-
כשאני מעלה את ההתקנה מגיע המסך הרגיל הכל בסדר. עכשיו כדי להתחיל בהתקנה צריך ללחוץ<ENTER> וזה אמור להיכנס לממשק הגרפי. או שיש אפשרות להקליד LINUX TEXT וזה אמור להיכנס להתקנה לא גרפית משהו כמו דוס נראה לי עכשיו אני מנסה את 2 האפשרויות אבל כל מה שאני עושה ההתקנה מנסה לאתחל 2 קבצים ואז המחשב עושה ריסטרט ניסיתי מלא פעמים וכלום לא הולך קראתי קצת על זה וראיתי שיש את אותה בעיה לעוד אנשים בדיוק כמו שלי ואני לא מבין איך אני פותר את זה אני מת כבר להתקין את הפדורה. :'( תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 974 צפיות
-
-
אני משתמש בכרטיס האשראי המון בשביל קניות ברשת, אבל אתמול בלילה גיליתי שמישהו פרץ לי למחשב בזמן שהשתמשתי בכרטיס לשלוש קניות . אני רק מקווה שזה היה סתם ילד קטן, שאין לו מושג מהחיים שלו, אבל לא רוצה לקחת יותר סיכונים ולהשתמש ב-XP בשביל קניות באינטרנט. אז חשבתי על לינוקס, כי לפי מה שאני יודע היא מערכת הפעלה מאוד בטוחה, ואין בה את כל הקטע של הפריצות. זה נכון? או שמבחינת אבטחה אין הבדל בינה לבין XP?
-
- 6 תגובות
- 973 צפיות
-
-
אוקי, ברשותי, סלק וואר 8.1, עליו מותקנת הגירסה היציבה האחרונה של KDE3. הרצתי את xwmconfig, לאחר התקנת החבילות של KDE, (אני חייב לציין שכל מנהלי החלונות שבאו עם הסלק וואר פעלו מצויין כולם). אוקיי, הקלדתי startx, היה נראה כאילו KDE עולה, ראיתי את הסמן לשניה, ואז יצא מ-X. אין הודעת שגיאה מיוחדת. אשמח לשמוע תגובות/עצות מה לעשות. נוסף בעריכה: נ.ב - ברשותי AXP 1600+, GEFORCE 2 MX של חברת קבר.
-
- 2 תגובות
- 973 צפיות
-
-
טוב החלטתי להתקין את הבטא אחרי שהאלפא עשתה יותר מידי בעיות עקבתי אחרי המדריך הזה http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu_Hardy_Installation_Guide#Method_1:_Install_the_driver_the_Ubuntu_Way הXORG שלי נראה כך Section "Monitor" Identifier "aticonfig-Monitor[0]" Option "VendorName" "ATI Proprietary Driver" Option "ModelName" "Generic Autodetecting Monitor" Option "DPMS" "true" EndSection Section "Device" Identifier "aticonfig-Device[0]" Driver "fglrx" EndSection Section "Screen" Identifier "aticonfig-Screen[0]" Device "aticonfig-Device[0]" Monitor "aticonfig-Monitor[0]" DefaultDepth 24 SubSection "Display" Viewport 0 0 Depth 24 EndSubSecti…
-
- 0 תגובות
- 973 צפיות
-
-
שלום לכולם, רציתי לדעת עוד 2 דברים שלא הבנתי במערכת של לינוקס: 1. WORKSPACES: למה הם משמשים? מה עושים איתם? 2. EMBLEMS: מה המטרה שלהם? במה הם עוזרים? תודה לעונים.
-
- 7 תגובות
- 972 צפיות
-
-
שלום, התקנתי kubuntu על מחשב נייד. ויש לי 2 בעיות... 1. הרזולוציה הטבעית של המסך שלי היא 1280x800. לאחר ההתקנה המע' קבעה את הרזולוציה ל- 1024x768, ולא הייתה אפשרות לשנות למשהו גבוה יותר, רק לרזולוציות נמוכות מזה, ולא ראו טוב ברזולוציה הזו. חיפשתי קצת ברשת והיה כתוב איפשהו לשנות את בקובץ xorg.conf את הרזולוציות שכתובות שם למה שצריך. עשיתי את זה, כתבתי שם 1280x800 בצורה שזה אמור להיות רשום... אבל משום מה הרזולוציה שזה הגדיר במקום היא רזולוציה מוזרה מאוד של 1280x768. בפועל זה נראה בדיוק אותו דבר כמו קודם... כלומר כתוב רזולוציה אחרת אבל זה אותו דבר וזה נראה רע כאמור.... איך אפשר לעבוד עם הרזולוציה של המסך שלי? נראה לי שהדרייוור לכרטיס מסך שזה התקין לא מתאים, מכיוון שיש עוד כ…
-
- 0 תגובות
- 972 צפיות
-
-
אוקי, אני מקווה שאני לא עושה איזה עבירה על הפורום כי אני לא ממש יודע אם זה מוגדר כדיבור על ווארז או לא.. , אני פשוט לא ממש יודע על הנושא אבל הבנתי שעשו פאצ'ינג למערכת הפעלה MAC OS בעבור מעבדים בארכיטקטורת X86 ... שאלתי היא כזו, האם המערכת הפעלה מתפקדת כראוי ? כלומר כבכל MAC גם על ה PC ? או שהיא מתפקדת בצורה לקויה ? הנושא הזה נשמע מאוד מעניין במידה כזו או אחרת כי המערכת הפעלה הזו, מלבד "פלצניותה" מאוד נוחה וטובה לגראפיקאים.. אז אשמח למידע על הנושא הזה.. ואני מקווה שזה לא עבירה לדבר על זה פשוט מאוד מעניין אותי העניין, במידה וכן מנהלים למחוק.
-
היני משתמש וותיק לכל מה שקשור למחשבים, גם עבדתי בחנות למחשבים בתור טכנאי, אך עדיין לא משך אותי כל כך להשתמש בלינוקס. ניסיתי כמה פעמים, אבל זה לא היה זה וגם לא היה לי את הזמן להעמיק. לאחרונה שמעתי לגבי ניסיונות להוציא ללינוקס כמה שיותר גרסאות של דסקטופ שהיו למשתמש "ביתי", ובמיוחד שמעתי על Xandros 3 ועל ה XFM הייחודי שלה, ועל התמיכה בתוכנות שנכתבו במקור לחלונות ללא שימוש ב ווינ, נראה לי שכך זה נקרא בכל אופן אני כרגע סטודנט וקניתי מחשב נייד דותן 1.6, וברצוני להשתמש בו עם LINUX ולא עם חלונות כי ממש אין לי זמן לשבת כמעט חצי שעה/שעה ביום להריץ תוכנות סריקה של SPYWARE וכולי וגם לדאוג לבעיות אבטחה. מכיוון שאני יודע שLINUX יותר בטוחה ברצוני להשתמש בה בתור מערכת ההפעלה שלי בני…
-
- 2 תגובות
- 972 צפיות
-
-
-
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2989427,00.html תגובות.
-
- 5 תגובות
- 972 צפיות
-
-
שלום רב. לפני כמה זמן התקנתי לינוקס, עשה קצת בעיות אז עזבתי את זה (מתכוון לחזור בעתיד). בנתיים אני עובד בווינדוס, אבל ב HD יש לי פחות 20 ג'יגה(המחיצה של הלינוקס) ואני לא רואה אותה דרך הווינדוס. מה הדרך הכי מהירה ופשוטה למחוק את המחיצה של הלינוקס ולאחד בין המחיצות? אשמח לעזרה תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 972 צפיות
-
-
מי מכיר את זה? http://overclockix.octeams.com/ העם מישהו כבר עבד איתו? איך זה בדיוק עובד?
-
- 0 תגובות
- 971 צפיות
-
-
פתחתי את המערכת לFTP דרך המדריך הזה http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=218630 ההתקנה הייתה מאוד פשוטה עכשיו כמה שאלות שאולי יראו לכם מפגרות אבל בכל מקרה אני אשמח לעזרה הFTP פתוח לכולם או רק לרשת בפנימית שלי? אם לא , אז איך אני פותח אותה? איך אני יוצר משתמשים לFTP? ראיתי בגוגל בכל מיני פורמים אבל בגלל החוסר ידע שלי בלינוקס לא היה לי מושג על מה מדברים אז פניתי לפה לעזרה
-
- 1 תגובה
- 971 צפיות
-
-
היי, יש לי מחשב די ענתיקה שאני רוצה להתקין עליו אובונטו, למה? לא יודע בעצם, פשוט נמאס מ XP למרות שאני יודע ש XP רץ על המחשב הזה בסדר גמור. המחשב ישמש בעיקר לגלישה, חיבור ב remote למחשב נייד והורדות (אימיול התוכנה המועדפת). המחשב הוא לא המפרט שלי שמצויין בצד אלא זה: פנטיום 3 500MHZ חצי גיגה RAM - 133MHZ 40 גיגה HD כרטיס מסך nvidia geforce 2 MX אכן עגלה... הנה כמה שאלות: 1. האם המפרט בכלל מתאים להתקנה של אובונטו? דרייברים, מחשב חזק וכו'? 2. האם יש כזה פיצ'ר remote desktop connection באובונטו? 3. ראיתי שיש amule ללינוקס, זה עובד? 4. כשמתקינים emule ללינוקס, האם צריך להגדיר static IP? האם זה בעיה? 5. האם כל התקנה של תוכנה בלינוקס מתאפשרת דרך פקודות בטרמינל? אין שם כזה דבר קוב…
-
- 8 תגובות
- 971 צפיות
-
-
התקנתי ובמהלך ההתקנה לא היה לי שום אופציה ליצור משתמשים או סיסמאות. (התקנתי פעמיים אז אני בטוח) הדבר היחידי שהיה זו סיסמא של הADMIN שנתתי לו. עכשיו בזמן שמערכת ההפעלה עולה הוא מבקש ממני LOGIN NAME ו PASSWORD מה אני אמור לתת לו? תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 970 צפיות
-
-
אני בונה כרגע אפליקציה מעל לינוקס, המטרה של האפליקציה זה קבלת אירועים דרך ethernet וניתוחם, הבעיה היא timers, אני צריכה מימוש של טיימר לשכבה מעל הקרנל, כלומר האפליקציה בהמתנה לאירוע מתחילת ההמתנה מאותחל טיימר ואם הוא פג לפני קבלת האירוע האפליקציה תעבור למצב שגיאה. מישהו התעסק עם הנושא כי מצאתי 2 סוגי טיימרים בלינוקס שאחד מהם מיועד לקרנל ככל הנראה, והשני שהוא זה שנראה מתאים אין מספיק הסבר והדוגמאות שמצאתי ברשת תמיד אחרי איתחול הטיימר הפעילו מנגנון שינה שאני לא זקוקה לוץ מישהו נתקבל בנושא?
-
- 1 תגובה
- 970 צפיות
-
-
אז ככה אני ניגש כרגע להקמת כיתת לימוד ממוחשבת עבור לקוחה שלי שהיא בעלת בית ספר לנהיגה. עכשיו המטרה עקרונית היא כזאת: 6 עמדות מחשב עבור תלמידים 1 עמדת מחשב למורה מחשבי התלמידים אמורים להריץ רק תוכנה ללימוד תיאוריה שמגיעה עם ערכת הלימוד (בדקתי כבר והצלחתי לה]עיל בצורה חלקה עם WINE בגרסה 1.0). עמדת המורה אמורה להיות עם התוכנה גם כן ובעלת אפשרות השתלטות מרחוק על מסכים עמדות התלמידים על מנת שהמורה יוכל להציג את הדוגמה הרצויה מעמדת המורה לתלמידים. עקרונית חשבתי לבסס את כל הפרוייקט על אובונטו 8.04 עובד גם לא רע כל נושא התוכנות עכשיו להתייעצות... על מנת לחסוך בעלויות חשבתי לתכנן את הכיתה בצורה של שרת ראשי (עמדה אחת חזקה) ששאר העמדות יבצעו את הבוט ממנה. בעת תהליך הבוט באופן מיידי …
-
- 0 תגובות
- 970 צפיות
-
-
היי, אני מעוניין ללמוד את מ"ה יוניקס(אני יודע קצת עליה) לכן אני חושב שהכי טוב זה להוריד לינוקס שזה סוג יוניקס.. הייתי מעוניין שתמליצו לי על גירסא טובה להוריד... תודה
-
- 3 תגובות
- 969 צפיות
-