לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
שלום . אני משתמש ב Redhat 8 ובקרוב אעבור ל 9 . ברצוני להתחבר למחשב לא דרך SSH , Telnet and sons . אני רוצה את ה Xwindows דרך איזשוהיא תוכנה שתרוץ ב windows Xp , שתתן לי אפשרות לגישה GUI למערכת ( סתם ליופי בנוסף לגישה הרגילה ) .
-
- 1 תגובה
- 962 צפיות
-
-
שלום, התקנתי kubuntu על מחשב נייד. ויש לי 2 בעיות... 1. הרזולוציה הטבעית של המסך שלי היא 1280x800. לאחר ההתקנה המע' קבעה את הרזולוציה ל- 1024x768, ולא הייתה אפשרות לשנות למשהו גבוה יותר, רק לרזולוציות נמוכות מזה, ולא ראו טוב ברזולוציה הזו. חיפשתי קצת ברשת והיה כתוב איפשהו לשנות את בקובץ xorg.conf את הרזולוציות שכתובות שם למה שצריך. עשיתי את זה, כתבתי שם 1280x800 בצורה שזה אמור להיות רשום... אבל משום מה הרזולוציה שזה הגדיר במקום היא רזולוציה מוזרה מאוד של 1280x768. בפועל זה נראה בדיוק אותו דבר כמו קודם... כלומר כתוב רזולוציה אחרת אבל זה אותו דבר וזה נראה רע כאמור.... איך אפשר לעבוד עם הרזולוציה של המסך שלי? נראה לי שהדרייוור לכרטיס מסך שזה התקין לא מתאים, מכיוון שיש עוד כ…
-
- 0 תגובות
- 961 צפיות
-
-
שלום לכולם אני משתמש בדביאן ואני לא מצליח למחוק כלום ! מה אני יכול לעסות ?
-
- 3 תגובות
- 961 צפיות
-
-
כיצד אני מבצע את הפעולה הנ"ל יש לי כונן שעשיתי לו MOUNT ב2/ ואני רוצה לשנות זאת מה לעשות? כיצד אני יכול להעלות את התדר של המסך התוכנה לר מאפשרת לי? וכיצד מחליפים את הכתיבה לעיברית, התקנתי מקלדת עברית בתוכנה תודה
-
- 1 תגובה
- 961 צפיות
-
-
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2989427,00.html תגובות.
-
- 5 תגובות
- 961 צפיות
-
-
אני מחפש הפצה עם כלים לפיתוח בJAVA (רצוי אפשרויות הרצה מהGUI) - ןלC\C++ - כנ"ל ואם יש HELP מה יותר טוב... ייתכן ולמפתחי C++ לא יהיה אינטרנט... פשוט אין לי כוח להתרוצץ ולהתקין עשרות מחשבים - אם יש הפצה שחוסכת לי זמן... שמעתי שלSUN יש הפצה שכולה מבוססת JAVA. האם זה ייתרון כלשהוא ?
-
- 0 תגובות
- 961 צפיות
-
-
באולפן הקלטות שאני עובד בו יש Pro-Tools 5 על מחשב Power-Mac G4 עם מעבד 400Mhz ומערכת הפעלה 9.04, שבאופן כללי מתפקד מצויין. הוא כולל דיסק קשיח חיצוני מבוסס סקאזי וצורב CD חיצוני מבוסס FireWire מדגם YAMAHA 16-10-40 CRW 2100IX שעבד מצויין עד היום עם Toast 4. לאחרונה רצינו להרחיב את נפח האיחסון של המחשב ורכשנו דיסק קשיח חיצוני נוסף מבוסס FireWire, אך המחשב לא זיהה אותו. כשהזמנו טכנאי מקינטוש לתקן את הבעיה, הוא עידכן את הרחבות ה-FireWire של המחשב, וכעת המחשב עובד עם הדיסק הקשיח החדש בצורה חלקה, אבל... הוא חדל לזהות את צורב הדיסקים, שלהזכירכם - גם הוא מחובר דרך FireWire. כיצרנו קשר שוב עם הטכנאי הנ"ל, הוא היה עובד עצות וטען שכדי שהמחשב יחזור לזהות את הצורב, צריך להחזיר את ההרחב…
-
- 1 תגובה
- 960 צפיות
-
-
אז ככה אני ניגש כרגע להקמת כיתת לימוד ממוחשבת עבור לקוחה שלי שהיא בעלת בית ספר לנהיגה. עכשיו המטרה עקרונית היא כזאת: 6 עמדות מחשב עבור תלמידים 1 עמדת מחשב למורה מחשבי התלמידים אמורים להריץ רק תוכנה ללימוד תיאוריה שמגיעה עם ערכת הלימוד (בדקתי כבר והצלחתי לה]עיל בצורה חלקה עם WINE בגרסה 1.0). עמדת המורה אמורה להיות עם התוכנה גם כן ובעלת אפשרות השתלטות מרחוק על מסכים עמדות התלמידים על מנת שהמורה יוכל להציג את הדוגמה הרצויה מעמדת המורה לתלמידים. עקרונית חשבתי לבסס את כל הפרוייקט על אובונטו 8.04 עובד גם לא רע כל נושא התוכנות עכשיו להתייעצות... על מנת לחסוך בעלויות חשבתי לתכנן את הכיתה בצורה של שרת ראשי (עמדה אחת חזקה) ששאר העמדות יבצעו את הבוט ממנה. בעת תהליך הבוט באופן מיידי …
-
- 0 תגובות
- 960 צפיות
-
-
פתחתי את המערכת לFTP דרך המדריך הזה http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=218630 ההתקנה הייתה מאוד פשוטה עכשיו כמה שאלות שאולי יראו לכם מפגרות אבל בכל מקרה אני אשמח לעזרה הFTP פתוח לכולם או רק לרשת בפנימית שלי? אם לא , אז איך אני פותח אותה? איך אני יוצר משתמשים לFTP? ראיתי בגוגל בכל מיני פורמים אבל בגלל החוסר ידע שלי בלינוקס לא היה לי מושג על מה מדברים אז פניתי לפה לעזרה
-
- 1 תגובה
- 960 צפיות
-
-
אני משתמש בכרטיס האשראי המון בשביל קניות ברשת, אבל אתמול בלילה גיליתי שמישהו פרץ לי למחשב בזמן שהשתמשתי בכרטיס לשלוש קניות . אני רק מקווה שזה היה סתם ילד קטן, שאין לו מושג מהחיים שלו, אבל לא רוצה לקחת יותר סיכונים ולהשתמש ב-XP בשביל קניות באינטרנט. אז חשבתי על לינוקס, כי לפי מה שאני יודע היא מערכת הפעלה מאוד בטוחה, ואין בה את כל הקטע של הפריצות. זה נכון? או שמבחינת אבטחה אין הבדל בינה לבין XP?
-
- 6 תגובות
- 959 צפיות
-
-
כשאני פותח את התפריטים בחלק העליון של המסך ב hwzone.co.il הם 'מתחת' לפרסומת ה flash, האם זה רק אצלי או אצל כולם ? אני יודע שב windows זה לא קורה. ואיך ניתן בכל זאת לפתור את זה ? הבעיה חוזרת על עצמה גם בשימוש בדפדפנים שונים כמו Firefox ו Epiphany אני משתמש ב Ubuntu 6.10 http://img217.imageshack.us/img217/8946/flashproblemfh6.jpg
-
- 5 תגובות
- 959 צפיות
-
-
התקנתי ובמהלך ההתקנה לא היה לי שום אופציה ליצור משתמשים או סיסמאות. (התקנתי פעמיים אז אני בטוח) הדבר היחידי שהיה זו סיסמא של הADMIN שנתתי לו. עכשיו בזמן שמערכת ההפעלה עולה הוא מבקש ממני LOGIN NAME ו PASSWORD מה אני אמור לתת לו? תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 959 צפיות
-
-
היי, ^ כותרת.. למה אין את Centos ב "הפצות וסביבות עבודה מה כדאי ולמי - עודכן 30/4/08 "? מערכת מצוינת לשרתים. שרתי אחסון במיוחד.
-
- 1 תגובה
- 959 צפיות
-
-
כשאני מעלה את ההתקנה מגיע המסך הרגיל הכל בסדר. עכשיו כדי להתחיל בהתקנה צריך ללחוץ<ENTER> וזה אמור להיכנס לממשק הגרפי. או שיש אפשרות להקליד LINUX TEXT וזה אמור להיכנס להתקנה לא גרפית משהו כמו דוס נראה לי עכשיו אני מנסה את 2 האפשרויות אבל כל מה שאני עושה ההתקנה מנסה לאתחל 2 קבצים ואז המחשב עושה ריסטרט ניסיתי מלא פעמים וכלום לא הולך קראתי קצת על זה וראיתי שיש את אותה בעיה לעוד אנשים בדיוק כמו שלי ואני לא מבין איך אני פותר את זה אני מת כבר להתקין את הפדורה. :'( תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 959 צפיות
-
-
שלום רב. לפני כמה זמן התקנתי לינוקס, עשה קצת בעיות אז עזבתי את זה (מתכוון לחזור בעתיד). בנתיים אני עובד בווינדוס, אבל ב HD יש לי פחות 20 ג'יגה(המחיצה של הלינוקס) ואני לא רואה אותה דרך הווינדוס. מה הדרך הכי מהירה ופשוטה למחוק את המחיצה של הלינוקס ולאחד בין המחיצות? אשמח לעזרה תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 959 צפיות
-
-
היי, אני מעוניין ללמוד את מ"ה יוניקס(אני יודע קצת עליה) לכן אני חושב שהכי טוב זה להוריד לינוקס שזה סוג יוניקס.. הייתי מעוניין שתמליצו לי על גירסא טובה להוריד... תודה
-
- 3 תגובות
- 958 צפיות
-
-
שלום נשבר לי המסך במחשב,האם אפשר לקנות פיזית מסך ולחבר?ואם כן מאיפה? תודה.
-
- 1 תגובה
- 958 צפיות
-
-
שלום כשאני נימצא בשולחן עבודה. אני רוצה לסובב ולעבור לחלונות XP. ממש כאילו רואים קובייה מסובבת.מזיז לצד ימין חלונות XP או חוזר לשמאל אובונטו. בחלונות XP לראות דוגמא עבודות מסמכים או וידאו וכו'. ואז בסוף חוזר לאובונטו כרגיל לראות מסמך או וידאו וכו'...אתם מבינים? איך עושים כדי שאראה סיבוב קובייה ולראות חלונות XP? מיכאל
-
- 2 תגובות
- 958 צפיות
-
-
אני בונה כרגע אפליקציה מעל לינוקס, המטרה של האפליקציה זה קבלת אירועים דרך ethernet וניתוחם, הבעיה היא timers, אני צריכה מימוש של טיימר לשכבה מעל הקרנל, כלומר האפליקציה בהמתנה לאירוע מתחילת ההמתנה מאותחל טיימר ואם הוא פג לפני קבלת האירוע האפליקציה תעבור למצב שגיאה. מישהו התעסק עם הנושא כי מצאתי 2 סוגי טיימרים בלינוקס שאחד מהם מיועד לקרנל ככל הנראה, והשני שהוא זה שנראה מתאים אין מספיק הסבר והדוגמאות שמצאתי ברשת תמיד אחרי איתחול הטיימר הפעילו מנגנון שינה שאני לא זקוקה לוץ מישהו נתקבל בנושא?
-
- 1 תגובה
- 958 צפיות
-
-
התקנתי היום REDHAT9 ואני מאוד מסתבך איך אני מתקין תוכנות קטנות כמו נטסקייפ וכל מיני תוכנות כאלה? אין קובץ הפעלה EXE
-
- 2 תגובות
- 958 צפיות
-
-
שלום לכולם, רציתי לדעת עוד 2 דברים שלא הבנתי במערכת של לינוקס: 1. WORKSPACES: למה הם משמשים? מה עושים איתם? 2. EMBLEMS: מה המטרה שלהם? במה הם עוזרים? תודה לעונים.
-
- 7 תגובות
- 957 צפיות
-
-
שלום... אני לא חדש בלינוקס, אבל למרות זאת הייתי רוצה הנחייה בשביל חבר שלי (באמת) כיצד לקנפג חיבור אינטרנט של adsl דרך ראוטר (פרוטוקול pppoe) בדביאן 3.0 stable אם אפשר אשמח לקישורים למדריכים באנגלית ובעברית (וגם קישורים בפורום הזה). תודה
-
- 1 תגובה
- 957 צפיות
-
-
אני מתכוון בלי להתקין סיפריות של IA32 וכל הסיבוך?
-
- 3 תגובות
- 957 צפיות
-
-
שלום ! היה לי מותקן mandrake 10.1 community והוא עבד טוב מאוד, הבעיה היחידה הייתה שמחצית הswap שלו לה עבדה בכלל [ ולא משנה שזה יותר מהר כרגע לעבוד ללא swap בכלל ] ורציתי לשנות את כי חשבתי שבמהלך ההתקנה טעיתי במשהו . מתוך windows הפעלתי את magic partition וראיתי שמחיצת ה swap נמצאת לפני המחיצות של המערכת עצמה של linux והחלטתי לשנות אותה ,ביקשתי שיבטלו אותה , ויעבירו את החלק שנשאר ממנה למחיצה העיקרית של libux ואז ממנה הורדתי שוב swap ככה שלמעשה בכישרוני הרסתי כנראה שתי מחיצות , חשבתי שמאחר וlinux לא השתמשה במחיצה לא תהיה בעיה, ואולי כאשר העביר אותה אחרי המחיצה העיקרית היא כן תשתמש בה, בקיצור כבר הבנתם שניסיתי לעלות אותה , הופיע הודעת שגיעה שהוא לא מאתר את הכוננים שלה. מה לע…
-
- 3 תגובות
- 957 צפיות
-
-
אחרי שהצלחתי לעשות אינטרנט וכו'... התקנתי BERYL יש אייקונים ילמעלה בצד ימין יש יהלום אדום... אבל אין שום אפקט... בעיקרון כל המערכת תואמת אבל יש לי כרטיס של ATI אני צריך את ה XGL הזה? אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד...
-
- 5 תגובות
- 957 צפיות
-