לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
-
יש ברשותי שרת SUNBLADE 100 במצב מצוין לכל המעוניין ניתן לפנות אלי ל- aag902@gmail.com
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3608444,00.html
-
- 0 תגובות
- 835 צפיות
-
-
יש לאחותי את ההארד דיסק הבא: http://go.iomega.com/en-us/products/external-hard-drive-portable/ego-portable-series-with-protection-suite/ego-silver-ps/?partner=4760#overviewItem_tab ואת המחשב מק אייר בוק של אפל. ההארד דיסק מאפשר תמיכה למחשבי מאק אבל מסיבה כלשהי הספיציפי הזה לא נותן תמיכה ממה שאנחנו רואים. מסיבה כלשהי ההארד דיסק ניתן לקריאה במחשב שלה (ז"א כל מה שהכנסתי אליו ניתן לקריאה) אבל לא ניתן לכתיבה. לכן היא לא מסוגלת להכניס שום קובץ להארד דיסק דבר שמאוד בעייתי. מה אתם מציעים לעשות עם העניין הזה, איך אפשר לפתור זאת? בנוסף לכך, אחותי טוענת שהמחשב קצת מרעיש אז סביר להניח שצריך לנקות אותו, מישהו מכיר מקום באיזור י-ם או חיפה שיכול לנקות מחשבי מאק עם אחריות?
-
- 3 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום, יש לי רשת ביתית עם 3 מחשבים ומודם איי די אס אל (כולם מחוברים דרך שקעים להאב) אחד מהמחשבים הוא פנטיום 233 מגה הרץ ישן עם 100 RAM ודיסק קשיח של 13 ג'יגה.. החלטתי לעשות ממנו שרת ביתי, יש לי נסיון עם לינוקס אבל אני מתלבט איזו הפצה להתקין עליו. השרתים שיפעלו על השרת יהיו כנראה: WEB, MAIL, FTP, SAMBA ו TELNET איזו הפצה כדאי לי להתקין?
-
- 17 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
http://www.gadgety.co.il/148400/remix-os/?utm_content=buffer666fd&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer מה דעתכם?
-
- 14 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, לא מזמן התקנתי את אובונטו לצד ווינדוס 7 שהיה המערכת הראשית שלי. לאחר שהתעסקתי עם אובנטו אני כבר לא עושה בוט לווינדוס כמעט. יש לי רק כמה בעיות שבגללם אני צריך להפעיל את ווינדוס: 1. הכרטיס מסך שלי הוא מסדרת ATI X800, כבר הבנתי שיש ללינוקס בעיה עם דרייורים לATI אבל האם בכל זאת אפשר להשיג דרייור נורמלי לכרטיס הזה? משחק דיי פשוט כמו nexuiz לא עובד לי חלק. 2. בווינדוס אני משתמש ב-mpc-hc כנגן סרטים שלי. ניסיתי למצוא תחלופה אבל לא הצלחתי. התקנתי את smplayer על פי כמה המלצות אבל כל כשאני מריץ עליו סתם נגיד קובץ mkv 720p הוא לא מתקרב אפילו ללעבוד חלק. VLC אומנם עובדת טוב אבל הבעיה שלי איתה שכאשר אני מריץ או אותו קובץ MKV עם כתוביות בפורמת SUB הכתוביות מופיעות אבל לא נעלמות וכ…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
יש פה מישהו שמשתמש בסוזה 9.3 ?? ואם כן איך מגדירים את המקורות של החבילות, כי מתי שאני משנה את המקור של ההתקנה זה עדיין מבקש את הדיסקים תודה לכל העוזרים
-
- 2 תגובות
- 846 צפיות
-
-
ניסתי להמיר bgl ל dict במערכת הפעלה ווינדוס וניסיתי בעזרת מדריכים שונים לעשות זאת ומשום מה לא הצלחתי ובחלקם לא הבנתי מה לעשות כי הכול ללינוקס לכן, אני מבקש שאם מישהו יכול לעזור לי ליצור את הקובץ או להסביר לי איכשהו אני אודה לו מאוד בברכה, אריאל
-
- 0 תגובות
- 949 צפיות
-
-
קיבלתי מחשב ישן... פנטיום 2 450 mhz עם 128 מ"ב זיכרון ודיסק של 6 גיגה. איני מכיר לינוקס אבל הייתי מעוניין לנסות ולהתקין עליו. האם זה אפשרי? ואם כן אז איזה גירסה תתאים למחשב (מבחינת חומרה) ולי בתור מתחיל?
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
איפה אני יכול להשיג מודם usb לטלפון שיעבוד עם לינוקס? הדלת בבית אצלי נפתחת עם הקשת מספר מסויים בטלפון וכתבתי סקריפט שעושה זאת אבל המודם שברשותי (מאליאקספרס) עובד רק על ווינדוס.
-
- 0 תגובות
- 2k צפיות
-
-
-
יש לי שני דיסקים קשיחים במחשב, על אחד מהם מותקן WINDOWS ועל השני LINUX. דרך הווינדוס מחקתי את המחיצות שהיו על הדיסק שעליו היה מותקן לינוקס, יצאתי מחיצה חדשה ופירמטתי אותה כ-NTFS. כלומר, הלינוקס כבר לא קיים על המחשב שלי. עכשיו עשיתי ריסטרט לראשונה מאז, וה-GRUB משום מה עדיין עולה לי, או בעצם לא עולה, אלא רק רושם error 17. איך אני מעיף אותו ומצליח לעשות בוט לווינדוס?
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
היי, התקנתי את ההפצה לפני חצי שנה על הלפ טופ (HPDV6000 ומשהו) ולא הצלחתי לעבוד איתה, לכן היא נזנחה עד עתה, כשהייתי צריך את המקום על הדיסק.. כאן נכנסת עצלנות לתמונה- מחקתי את המחיצות של לינוקס באמצעות יישום של ווינדוס ויסטה, נדמה לי שקראו לו "ניהול דיסק קשיח". בחור חשוד..אבל הייתי עצלן פרמטתי את שתי המחיצות שהיו שייכות ללינוקס כ NTFS ואחרי ריבוט המחשב נדלק וכותב GRUB..אחרי בירור הבנתי שזו תוכנת של מולטי בוטינג, ובגלל שמחקתי אוותה המחשב לא מצליח להעלות אף מערכת הפעלה..ולכן יש לי גישה רק לDVD... אני לא אהיה חייב לפרמט..נכון? יש גם פתרון יותר שפוי? תודה מראש, שחר __________________________________________________________________________________________________ עריכה: http://w…
-
- 0 תגובות
- 805 צפיות
-
-
שלום, אם קראתם את השאלה הקודמת שלי "איזו הפצה להתקין לשרת ביתי?" אז אתם כבר יודעים שאני מתקין שרת לינוקס בבית כדי להריץ עליו כמה שרתים כמו TELNET, HTTP ו SAMBA אבל זה לא משנה עכשיו.. יש לי מודם ALCATEL PRO שמחובר ישירות להאב ומשתף את האינטרנט כרגע.. ה- GATEWAY בכל המחשבים מכוון ל- IP של המודם מה שאני רוצה לעשות הוא להגיד לשרת של הלינוקס לשתף את ההתחברות של המודם ואז אני יכוון את ה- GATEWAY של כולם (חוץ משל הלינוקס) לשרת.. עכשיו אתם בטח שואלים את עצמכם מה זה יעזור לי, ובכן, אני רוצה להתקין על השרת QoS אם הדבר הזה קיים בלינוקס (לפחות תחת השם הזה).. דרך אגב כשאני אומר QoS אני מתכוון לשרות המאפשר שליטה על ה- TRAFFIC כלומר להקצות למחשב מסוים יותר רוחב פס (לאינטרנט) מלמחשב אחר.…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכנן לקנות השבוע מחשב חדש, וראיתי שהשירשורים בנושא מערכת ההפעלה המעולה Ubuntu לא מעודכנים, ולכן רציתי לשאול - למישהו יש המלצות בעד או נגד רכיבי חומרה (מעבד, זכרון, לוח אם, צורב) שיש איתם בעיות התאמה לאובונטו? (או רכיבים שמתאימים במיוחד?) המפרט שאני מתעתד לקנות: (תגידו אם יש לכם הצעות לשיפור/תיקון) מעבד - Intel Core2Duo conero E6xxx זכרון - 2048Mb DDR II 800Mhz של קינגסטון(?) לוח אם - Gigabyte MSI P35 צורב - LG SATA dual layer X20 DVD כרטיס מסך - --לא צריך, אני לא משחק במשחקים. מארז - Antec P182 ( המהולל ) הסתייגויות? בעיקר מטרידה אותי סוגיית ההתאמה לצורב וללוח האם... תודה על כל התייחסות רצינית : )
-
- 2 תגובות
- 912 צפיות
-
-
ניסיתי עם SH לא עבד, ואז הפעלתי בALLOW EXECUTE FILE AS PROGRAM (קראתי איפשהו שצריך לעשות את זה לקובץ הזה) ואז הטרמינל מפעיל את הקובץ אבל שום דבר לא קורה... הקובץ המדובר הוא UPDATE של PUNKBUSTER.... הנה לינק http://websec.evenbalance.com/downloads/linux/pbsetup.run הוספתי גם SS של הטרמינל אם זה יעזור [attachment deleted by admin]
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ניסיתי כבר שני קליאנטים - Kopete וGaim, והבעייה לא נפתרה. פשוט במקום עברית אני רואה ג'יבריש כזה, וזה מופיע תמיד בהודעות Away, בפרופילים, ובהודעות אצל חלק מהאנשים, מה שגורם לי להניח שמדובר בפונט. מישהו יודע איך לפתור את זה? זה ממש משגע אותי. תודה רבה!
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
משיהוא מכיר ראוטר מבוסס לינוקס שאפשר להוריד ? מה דרישות החומרה שלו ?
-
- 2 תגובות
- 843 צפיות
-
-
שלום, אני מנסה להתקין את מנדריבה על virtual pc (קיבלתי את הדיסק מחבר ) המערכת עשתה BOOT והגעתי לחלון שחור שמבקש local host מה עלי לעשות ?
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
סוף כל סוף נגמרה השביתה במכס והלכתי לאסוף את המקבוק שלי MacBook Black 2,4 ghz חייב לציין שהרושם הראשוני מעולה.... בקרוב אעלה קצת תמונות (שונררתי מהם גם חולצה, קמצנים) בכל אופן, אשמח לקבל קצת טיפים להתחלה, תוכנות מומלצות, תוספים להורדה, קיצורי דרך שימושיים וכו'.. תודה, ניצן
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה להרכיב מחשב - ישן - עבור לינוקס red hat מהם הדרישות המומלצות עבור כזה מחשב... לא משהוא רציני...לעבודה סבירה?
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
טוב אז ככה, התקנתי לינוקס Fedora Core 4 והוא לא מזהה את הכרטיס רשת. הוא כל הזמן על INACTIVE, ושאני מנסה לעשות לו ACTIVE הוא רושם: XXX not seems to be present, delaying inzi (משהו) XXX זה הכרטיס רשת. חוץ מזה שיש לי כרטיס רשת ב ISA ולא ב PCI ככה שאני חושב שללינוקס אין דריבר בשבילו. הכרטיס הוא של 3COM, אין לי מושג איזה דגם. ניסיתי לרשום בטרמינל LSPCI או IFCONFIG אבל בשניהם הוא רושם COMMAND NOT FOUND האם הטרמינל (Terminal) הוא בכלל הקונסול או שאני צריך לרשום במקום אחר? ואם כן, אז איפה ואיך פותחים אותו? תודה מראש :
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הגדרתי מחיצת (שהיא NTFS) וSWAP אבל המחיצה נמצאת ב EXTENDED בהארד דיסק (יכול להיות שזה שורש הבעיה?) כשאני רוצה להתקין... אני מתקין דרך MANUAL ומסמן את המחיצה שאני רוצה.. ויש לי הודעה שהוא לא מוצא ROOT FILE בבקשה לא לרדת עלי אני משתמש מתחיל ביותר (בגלל זה אם תשימו לב יש לי המון שאלות פה...) תודה...
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני משתמש באבונטו 10, פירמטתי כונן קשיח נייד לFAT32 ולאחר מכן העיליתי עליו קבצים בתוך תיקיות. ביצעתי UNMOUNT כדי לשנות את הLABLE של הכונן ועכשיו כל התיקיות ריקות, אבל הן לא נמחקו כי אני עדיין רואה שהכונן מלא. למישהו יש רעיון?
-
- 3 תגובות
- 2.8k צפיות
-