לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
שלום, בשעה טובה ומוצלחת התקנתי Kubuntu על המחשב (למרות שהיא בעייתית באתחול על ה-Thinkpad). בכל אתחול של המחשב מופיע התפריט של בחירת מערכת ההפעלה לאתחול, כאשר ברירת המחדל היא אובונטו, וכדי להפעיל את וויסטה אני צריך להספיק לבחור אותה לפני שנגמר הזמן... איך אני משנה את ברירת המחדל לוויסטה? ועוד שאלה: חבילת Compiz עם התלת מימד וכל זה פועלת רק עם Nvidia? יש דרך להפעיל אותה עם ה-Intel X3100 שלי? תודה
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
יתכן שאחד מכם, גיבורי קוד פתוח שלי, כבר ראה את הת'רד שלי על המקבוק המצ'וקמק שמצאתי. למי שלא ראה, אז שיראה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=533685.0 כך או כך, אני לא אומר "לא" ללפטופ בחינם, ולקחתי על עצמי את האתגר להפוך אותו לתקין (או למכור אותו לחלפים ) אם כן, אין בוטינג מההרדיסק (וגם לא תאורה אחורית, אבל ניחא). יש ברשותי לייב CD לאובונטו 11.10, אבל אני לא יודע אם הוא יעבוד כמו שצריך על מחשב של אפל (להבנתי והתמצאותי המצומצמת בכל הקשור לאפל, המחשב שלהם בנוי עם כל מיני חלקים משונים כמו PRAM וכיוב'). תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
באולפן הקלטות שאני עובד בו יש Pro-Tools 5 על מחשב Power-Mac G4 עם מעבד 400Mhz ומערכת הפעלה 9.04, שבאופן כללי מתפקד מצויין. הוא כולל דיסק קשיח חיצוני מבוסס סקאזי וצורב CD חיצוני מבוסס FireWire מדגם YAMAHA 16-10-40 CRW 2100IX שעבד מצויין עד היום עם Toast 4. לאחרונה רצינו להרחיב את נפח האיחסון של המחשב ורכשנו דיסק קשיח חיצוני נוסף מבוסס FireWire, אך המחשב לא זיהה אותו. כשהזמנו טכנאי מקינטוש לתקן את הבעיה, הוא עידכן את הרחבות ה-FireWire של המחשב, וכעת המחשב עובד עם הדיסק הקשיח החדש בצורה חלקה, אבל... הוא חדל לזהות את צורב הדיסקים, שלהזכירכם - גם הוא מחובר דרך FireWire. כיצרנו קשר שוב עם הטכנאי הנ"ל, הוא היה עובד עצות וטען שכדי שהמחשב יחזור לזהות את הצורב, צריך להחזיר את ההרחב…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
צריך את המדריך של Mandrake 7.2 linux ruoter דחוף!!!
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
מקווה שזה הפורום הנכון. אני מחובר לכבלים ולספקים נטויז'ן ו012. מצאתי מספר דרכים לחבר אובונטו, אבל כלום לגבי קובונטו. הדרך של אובונטו לא פעלה. איך אני מתקין חייגן לקובונטו?
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
כאילו ששום דבר לא השתנה. מה זה יכול להיות? לא קיבלתי שום הוראות שגיאה במהלך ההתקנה.
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני משתמש בדביאן ואני לא מצליח למחוק כלום ! מה אני יכול לעסות ?
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אם אתקין אותו על SUSE, הוא ייתן לי להפעיל תוכנות שפועלות בסביבת עבודה NET FRAMEWORK 2 כמו ווינדווס? תודה, גל.
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
http://www.tuxs.org/ a friendly penguin to help you get started with linux יש שם גם מדריך לבחירת הפצה http://www.tuxs.org/chooser/
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
התקנתי RED HAT 9 ומשום מה אינטרנט זהב לא רוצים לתת תמיכה למשתמשי לינוקס :'( מישהו יכול להסביר איך להתחבר לADSL בלינוקס ???
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אני צריך לדעת איך אני מתקין על מערכת הפעלה כזאת שרת FTP שיתמוך בגישת FXP כמובן שיש את ה FTP המובנה אבל הוא לא תומך בכזה דבר .. אני יודע שקיימות תוכנות שונות אבל די הסתבכתי עם זה כי אני ממש חדש במערכת הזאת... תודה לכל העוזרים מראש
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי פדורה 4 ומזה זמן רבשאני מסה לקרוא את כונני ה ntsf שלי אך ללא הצלחה, האם מישהוא יכול לזרוק לי עצם? או דג?
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
שלום לכולם ... בזמן האחרון התחלתי להרגיש שדי מיצתי את WINXP שאין לי את כל החופש שאני רוצה במערכת הפעלה ושאני רוצה לפחות לנסות עוד פיתרון ולראות איך זה... לפני שאני מתקין רציתי לברר כמה דברים. 1. אני עדיין מתלבט בעניין חבילה אני נוטה לכיוון האובנטו אבל עדיין לא החלטתי סופית, ממספר אנשים שמעתי שדווקא פדאורה טובה גם למתחילים.. בעיקרון הדרישות שלי מהחבילה הן הבאות - ממשק גרפי חמוד לא צריך את העיצוב הכי מדהים אבל אני גם לא רוצה לשבת כל היום מול הטרמינל... חשוב לי גם מערכת לא כבדה מידי וכמובן שתיהיה נוחה למשתמש מתחיל בלינוקס אך למרות זאת משתמש שרוצה לדעת מה קורה לו במחשב ורוצה שליטה על הדברים שלו וגם מעוניין לשחק קצת עם הטרמינל וללמוד מה בדיוק קורה שמה בלינוקס ןגם מערכת יצי…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
david weiss A Tour of Microsoft's Mac Lab http://davidweiss.blogspot.com/2006/04/tour-of-microsofts-mac-lab.html
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לאחרונה התחלתי לחקור קצת על לינוקס, לאחר שפעם עבדתי עם Live CD של לינוקס לפרויקט מסוים, והיום ניסיתי להתקין את Ubuntu. אני מעלה את ההתקנה, הוא מראה לי את הלוגו, ואת הפס הכתום הרץ של הטעינה. לפתע הוא נתקע וכפתור ה-Caps Lock מתחיל להבהב :\ ניסיתי להעלות את ה-Safe mode GUI או איך שלא קוראים לזה, התחלתי משם בהתקנה וכשהוא הגיע ל-39% ב-copying files הוא שוב נתקע ושוב הנורית של הקאפס לוק מהבהבת. אני לא יודע מה לעשות ]:
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני יודע שהשאלה הזאת נשאלת רבות בפורום הזה, אך בכל זאת בכל פעם שקראתי על הנושא, לא באמת השתכנעתי מדוע כדאי לי לעבור ללינוקס? יש לציין שהתנסיתי עם לינוקס מספר פעמים בעבר. ההתנסות הראשונה התבצעה עוד ממזמן עם רד האט גרסת 5.2(ענתיקה אה?). האחרונה התבצעה עם מנדרייקה 9.2 לפני כ3 שנים. בשתי הפעמים עבדתי עם המערכת בצורה בסיסית ודי הסתדרתי איתה. אין לי ספק שמאז ועד היום התבצעו שינויים נוספים והמערכת הפכה לידידותית בהרבה למשתמש. למרות זאת, היום ווינדוס יחסית יציבה ונותנת לי מענה לכל מה שאני צריך. מבחינתי הסיבה היחידה לעבור ללינוקס היא סתם בשביל ההתנסות. אך מניסיון העבר ה'ריגוש' שבמערכת הפעלה שונה נעלם לאחר מספר ימים. אשמח לשמוע דעתכם.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הלינוקס מיועד לפנטיום 2 במהירות 350MHZ (מי שיש לו פינטיום 3 בתצורת סלוט 1 מוזמן לתרום לי אותו) עם 390MB ראם. אני צריך שיוכל לנגן MP3 (אולי DIVX אבל אני בספק) , כתיבה ועריכת מסמכי וורד וגלישה באינטרנט. יש חייה כזאת?
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם איך מפעילים את הפונקציה של NWIEV (ריבוי מסכים) של NVIDIA באוובונטו 8.04 האם היא קיימת ביכלל? תודה
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
בטיקאסט 113 שני נושאים ראשיים, הראשון, הרי אי אפשר להתעלם מזה, השקת נמר השלג שארעה יום אחרי הקלטת תוכנית זאת. כמה סקירות קצרות ונקודות חשובות בקשר לזה. הנושא העיקרי השני היה תגובותיכם הרבות במיילים, בפורומים ודרך טוויטר שהגיעו אחרי תוכנית 112. ניסינו להתיחס לכמה שיותר מהן במשך התוכנית. בין לבין התעמקנו בשאר החדשות מהעולם הטכנולוגי ואפילו הספקנו לענות לכמה מהשאלות שהגיעו דרך טוויטר. כנסו לאתר הטיקאסט http://www.tcast.co.il ודרכו תוכלו להגיע לשאונוטס המועלים מדי שבוע על יד פיטר לוי, לפורום ולספר האורחים החדש של הטיקאסט, הכל באתר. כתמיד, עיקבו אחרי הטיקאסט בטוויטר http://www.twitter.com/tcast ושלחו הערותיכם ושאלותכם, אנחנו נתיחס אליהם במשדר הבא. אם בא לכם סתם לשלוח מייל אני …
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי דיסק קשיח אחד של 80 ג'יגה, מתוכו יש לי מחיצה של 6 ג'יגה © לווינדוס (המערכת עצמה) והשאר כונן ששם כל הדברים שלי (D). עכשיו אני רוצה להתקין גם לינוקס (אובונטו דאפר), הוצאתי 10 ג'יגה מD והפכתי אותו לfree space ונכנסתי להתקנה, הבעיה היא שאני לא יכול ליצור יותר מ4 מחיצות ואני צריך 5: C D / swap /home אחרי שאני עושה את המחיצה הרביעית כתוב על שאר המקום unuseable במקום free sapce השאלה שלי היא האם יש דרך ליצור 5 מחיצות על כונן 1 (ואיך?), ואם לא, האם אני יכול לוותר על אחת המחיצות? עריכה - עכשיו ראיתי שיש גם גירסא של amd64 ואני הורדתי 386, כדאי לי להוריד את הamd64 או שיש לו בעיות עם דרייברים וכאלה כמו שיש בווינדוס 64 ביט?
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב מבוסס כולו AMD עם מערכת הפעלה ווינדוס ולצורך תוכנה שאני צריך לעבוד איתה שקיימת רק במאק אני רוצה להתקין VM של מאק על המחשב ולהריץ באופן סימולטני עם הווינדוס. חיפשתי ביוטיוב כמה מדריכים אך חשבתי שכדאי לשאול כאן אנשים עם ניסיון איזה VM הוא הטוב ביותר. תודה רבה לעוזרים.
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מה שצריך לעשות, זה לגרום למערכת הפעלה Windows XP, לרוץ על המקים החדשים אשר מבוססים על מעבדי אינטל. קחו בחשבון שהמקטלים החדשים עובדים על EFI, ולא על BIOS, בהצלחה! http://winxponmac.com/The%20Contest.html
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-