לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
Hello all, I have a Lenovo T400s laptop (Intel Core 2 Duo SP9600 CPU), and I want to run Linux from Win7, using virtualization (I'll probably use vmware workstation). I'm a total newbie and need your advice I have just some modest requirements: 1. I'd like Linux to recognize my 64-bit CPU and 4GB RAM 2. I'd like to work with easy to use (renaming, copying, moving etc.) folders/files that'll be recognized by windows and linux at the same time. 3. I do most of my work with Unix commands (through a shell, if that's the term used), so I need something that has that and is easy to use 4. I'd like Linux to be lean and fast = less CPU/RAM needs, I don't need lots of apps …
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכם... אני משתמש (חדש) במנדריבה 2006. כרטיס הקול מסרב להפיק צלילים למרות שהוא מזוהה (realtek - ALC880) בהפעלה מתקבלת ההודעה הבאה: usr/sbin/alsactl: get_control:149: Cannot read control info '2,0,0,Front Playback Volume,0': Invalid argument אני לא מצליח להפעיל את alsamixer - מוציא שגיאה : invalid argument אבל במיקסר הגרפי kmix - במנדריבה כל הכפתורים על מקסימום... ואין קול. מישהו יכול לעזור?
-
- 1 תגובה
- 725 צפיות
-
-
חבר שלי רוצה ליצור מחצית FAT 32 בשביל להתקין וינדוס ועכשיו יש לו רד האט שהוא לא מסתדר איתו איך הוא יכול ליצור מחיצות FAT32 ואם דרך FDISK אז איך?
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
1. איך אפשר לגשת לכונן ומדפסת משותפים ברשת דרך הלינוקס? 2. באותה נשימה, אולי מישהו מכיר אתר עם פקודות בסיסיות להכרות עם הלינוקס והטרמינל? 3. אפשר המלצה לאפליקציה לתרגום סגנון Babylon ואפליקציה לשמיעת רדיו? 4. איפה מגדירים תוך כמה זמן המסך יכבה והמחשב ילך לישון? תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש, ומיד התקנתי עליו אובונטו שיחקתי קצת במשחק שבכותרת, אבל הוא רק למשחקי רשת. יש משחקים טובים אחרים ללינוקס שהם לא רק לרשת? מדובר במשחקי 3D ואסטרטגיה. תודה לעונים.
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
יש לי מחשב רגיל ישן (32 ביט) ואני רוצה להשתמש בו כמחשב רזה שמשתלט על מחשב אחר ב rdp (ברשת פנימית) הבנתי שבמחשבים הרזים יש מערכת הפעלה של לינוקס רציתי לדעת אם יש גרסא שמתאימה למחשבים רגילים? אני צריך שהrdp יעלה ישר כמו ב thinclient שלא יהיה אפשר לצאת מה rdp ללינוקס על ידי מיזעור של התוכנה זה מחשבים לפנימיה של תלמידים בבית ספר התלמידים ינסו לצאת[emoji29] תודה רבה Sent from my SM-J5108 using Tapatalk
-
- 1 תגובה
- 2.3k צפיות
- 2 followers
-
-
אני תמיד שומע שתכנות עבודה של SGI (סיליקון גראפיקס) הן התכנות עבודה הכי טובות עבור עבודה בתלת מימד. אז מצאתי את עצמי שואל את השאלה יש לתכנות עבודה הלו מערכת הפעלה רשמתי במית היוצר ? כמו שלמשל לMAC יש את MAC OS חוץ מהעובדה שאפשר להריץ לינוקס על MAC, יש לו מערכת הפעלה רשמית. מה לגבי SGI? אני יודע שהם גם יכולים להרית גרסאות של LINUX אבל מערכת רשמתי יש להם ?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אני הולך לפתוח משרד בבית בשביל עסק מכירות דרך האינטרנט שאני מקים. עכשיו אני מתכנן שהמחשב היחיד במשרד יעבוד על הפצה של לינוקס כי החנות עצמה היא אתר אינטרנט שפועל דרך הדפדפן לא צריך תוכנות עסקיות מיוחדות ומפגרות שדורשות חלונות. בכל מקרה כמה שאלות.. 1) איזה הפצה? חשבתי על אובונטו אבל קראתי שאופן סוזה נוחה מאוד מבחינת ממשק. 2) אנ צריך המלצה למכשיר משולב (מדפסת,פקס,מכונתצילום,סורק) שעובד טוב עם לינוקס. 3) וזהו לבינתיים...
-
- 1 תגובה
- 802 צפיות
-
-
שלום, אני מנוי באינטרנט זהב, שלא תומכים בלינוקס. מה שניסיתי לעשות ולא הצלחתי: הורדתי את הסקריפט של החייגן של נטויז'ן, שיניתי את מה שצריך כדי שיתאים לזהב והרצתי. הבעיה: צריך בשלב מסויים לשנות את הקובץ pap-secrets ע"י הפקודה הבאה: echo "<username> cable.netvision.net.il <password>" >> /etc/ppp/pap-secrets וברגע שאני מנסה לעשות זאת (או מריץ את הסקריפט האוטומטי שמנסה לעשות זאת), אובונטו טוענת שאין הרשאות לשנות את הקובץ, ולכן בשורה התחתונה, עדיין אין לי אינטרנט. אני המשתמש היחיד במערכת (ולכן אדמיניסטרטור), וגם ניסיתי לחפש איך לשנות את ההרשאות של הקובץ, ולא מצאתי. מה אפשר לעשות? תודה למי שעוזר...
-
- 1 תגובה
- 685 צפיות
-
-
שלום, אחרי המון מחשבות ולבטים החלטתי - אני מתקין בקרוב אובונטו 7.04 ויש לי מספר שאלות (אני מצטער אם שאלו אותן קודם, לא מצאתי את השאלות ע"י החיפוש). כשהתקנתי WIN XP חילקתי את ההארדיסק לשתי מחיצות, C שהתקנתי בה את ווינדואוז וD שבה תכננתי להתקין לינוקס. זה אפשרי בכלל או שהן חייבות להיות על אותה מחיצה? אחרי שאני מתקין, איך אני מגדיר את האופציה שכאשר מדליקים את המחשב הוא שואל אותי איזו מערכת להפעיל? ראיתי במדריך התקנה בYNET שמדברים על ייבוא מווינדואוז, אני אהיה חייב לייבא כל קובץ שאני ארצה להשתמש בו בשתי המערכות או שמדובר שם רק על קבצים מסויימים/הגדרות מסויימות? יש לי כונן שאין בו וסביר להניח שגם לא תהיה בו מערכת הפעלה ויש לי לא מעט קבצי MP3 שם, אני צריך לייבא את כל הקבצי…
-
- 1 תגובה
- 891 צפיות
-
-
אוף אוף אוף אתמול התקנתי לינוקס רד האט 9 ואני לא יכול לרשום בעיברית, אני יכול לקרוא עיברית. נ.ב: רשמתי את זה במחשב של אחי
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
מישהו יודע למה הלוגו של לינוקס הוא פינגווין ??
-
- 1 תגובה
- 950 צפיות
-
-
שלום, אני משתמש ב-VLC גרסאת מאק, אם כי אני מאמין שזה לא משנה. שיחקתי עם הגדרות הפונטים וכדומה והצלחתי להביא את התכוביות למצב שהן מוצגת מימין לשמאל נכונה, אבל בימני הפיסוק מופיעות בימין. אני זוכר שהיתה בעיה דומה בחלונות לפני 10 שנים. איך פותרים את זה?
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
השאלה בעיקר מתמקדת בתמיכה בעברית כמובן. תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
היי, אני מנסה להתקין את easy ubuntu, וכשאני מנסה להתקין אותו הוא אומר ''יש להריץ את התוכנית בתור מנהל root.'' מה זה אומר? מה אני אמור לעשות? תודה רבה למי שעוזר
-
- 1 תגובה
- 923 צפיות
-
-
יש לי כרטיס רשת של אדימקס - EW-7726In איל אני גורם לו לעבוד בלינוקס? ניסיתי להוריד את הדריוור מהאתר של אדימקס :http://www.edimax.com/en/produce_detail.php?pd_id=225&pl1_id=1&pl2_id=44 אבל זה בה כSource Code עשיתי את כל השלבים עד לשלב שבו כתוב make$ בשלב הזה לא הבנתי מה צריל לעשות. בבקשה לכתוב את הפיתרון כמה שיותר מפורט כי אני לא מבין כלום בלינוקס הורדתי את הלינוקס רק אתמול ומאז אני מנסה לסדר את זה. תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
איך מגדירים חיבור לאינטרנט עם ההפצה הזו ? מקליד את הפרטים הרלוונטיים בקונסול ומקבל הפניה לבז"ן למרות שכל הפרטים נכונים ? (ADSL)
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
טוב אז קודם כל אוסיף ואומר שעברתי לראשונה ללינוקס לפני מספר ימים. בגדול לא הייתה שום בעיית תאימות, אפילו לא עם מודם סלולרי של אורנג' שעבד ישר. הבעיה היחידה שלי היא שהלפטופ שלי לא מזהה את הראוטר בבית (מדגם tp-link TL-WR841ND). למרות ניסיונות רבים לחפש תשובה בעזרה של אובונטו\גוגל שום דבר לא עזר. אני אוסיף פה פלט של כמה פקודות טרמינל שאספתי בחיפושי אחרי תשובה, למרות שאין לי מושג מה הן אומרות. מקווה שתוכלו לעזור לי אוקיי הניסיונות הראשונים היו כדלקמן: yotam@yotam-laptop:~$ lspci > net.txt && lsusb >> net.txt && iwconfig >> net.txtlo no wireless extensions. eth0 no wireless extensions. yotam@yotam-laptop:~$ iwconfig lo no wireless e…
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
-
יש לי מקינטוש שאני ממש לא יודעת לתפעל אותו מישהו יכול לעזור לי...........
-
- 1 תגובה
- 904 צפיות
-
-
מישהו מכיר חנויות בארץ שמוכרים בהן מחשבי מקינטוש? יש אתרים למכירת מקינטושים?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
ה- FireFox מעלה לי את ה-חלון שמציע לי להתקין את ה- FlashPlayer אני אומר לו בסדר , הוא מתקין , אפילו אומר שההתקנה בוצעה בהצלחה ועדיין כאשר אני גולש לאתרים שיש בהם פלאש עוד פעם ה-FireFox אומר לי שצריך להתקין פלאש
-
- 1 תגובה
- 716 צפיות
-
-
אוקיי אז ככה יש לי עכבר LOGITECH MX 518 שיש בו לחצנים כאלה שמחזירים אחורה וקדימה בbrowser האירוניה היא שעד שהתרגלתי אליהם בווינדוס עברתי ללינוקס ועכשיו הם לא נתמכים כלומר הם לא פועלים יש לי דרייברים של logitech שאני מאמין שיוכלו לסדר את זה אבל הבעיה היא שאני לא מאמין שהם יתמכו בלינוקס יש לכם פתרון? האם יכול להיות שיש להם תמיכה ב synaptic? לי זה נשמע דיי הזוי אני אשמח לכל רעיון פתרון ועזרה תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
לא קיבלתי תשובה בפורום רשתות אז אולי מישהו כאן יודע!! אז ככה יש לי מחשב ישן celeron 800 mhz עם 160M של זיכרון 2 כרטיסי רשת כמו כן יש לי hub הייתי רוצה שזה יהיה מחשב שתמיד יהיה מחובר לאינטרנט, וששאר המחשבים שבבית יתחברו דרכו לאינטרנט הכוונה שלי היא שכרטיס רשת אחד של המחשב יהיה מחובר ל מודם של הכבלים והכרטיס השני יהיה מחובר ל hub אל ה hub אני רוצה לחבר מחשבים אחרים כדי להעביר מידע בינהם ולגלוש באינטרנט האם זה אפשרי? ואם כן איך ובאיזה תוכנה לעשות זאת? אני מקווה גם ללמוד קצת על רשתות דרך התהליך
-
- 1 תגובה
- 728 צפיות
-
-
הלינוקס מיועד לפנטיום 2 במהירות 350MHZ (מי שיש לו פינטיום 3 בתצורת סלוט 1 מוזמן לתרום לי אותו) עם 390MB ראם. אני צריך שיוכל לנגן MP3 (אולי DIVX אבל אני בספק) , כתיבה ועריכת מסמכי וורד וגלישה באינטרנט. יש חייה כזאת?
-
- 1 תגובה
- 985 צפיות
-