לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
היי, אני עכשיו לומד לינוקס ממדריכי וידיאו ממש ישנים. המדריך שם בצע info find, וישר הגעתי לתפריט בה Menu אינטרקטיבי עם מלא אפשרויות, ליתר דיוק: Instruction Finding Files Actions Common Tasks Databases File Permisions Reference Primary Index עכשיו כעשיתי את זה בבית ( info find ) הגעתי לתפריט אחר לגמריי, שהוא הרבה פחות נוח, מופיע שם בהתחלה הסבר לא קצר על find ואז תפריט עם האפשרויות: Filesystem Traversal Options Warning Messages Optimize Options Debug Options Find Expressions התפריט הזה ממש לא ברור לי המשמעות שלו, וכמו שציינתי הוא הרבה פחות נוח. מאשר במדריך הוידיאו הענתיקה. עשיתי בדיקה והגרסה של ה-find אצלי 4.4.2 והגרסה של ה-info 4.12 ואני משתמש באונבטו 10. במדריך הגרסה של ה…
-
- 2 תגובות
- 987 צפיות
-
-
תשמעו יש לי מחשב אחד ועוד מעט יהיה לי עוד אחד עכשיו אני רוצה להתקין במחשב הזה (הישן) מערכת הפעלה לינוקס כדי לנסות ולהתרשם. מישהו יכול להמליץ לי על מערכת הפעלה של לינוקס הקלה ביותר לתפעול, וגם רצוי שתדמה כמה שיותר לווינדוס (לא מבחינת מראה)... עריכה: גם חשוב שזה יהיה בעברית כי המחשב אמור להיות בשימוש אחים שלי הקטנים...
-
- 5 תגובות
- 987 צפיות
-
-
שלום יש לי פיסי ואני שוקל אולי לעבור למק. קראתי פה שאלות של אנשים כדי לדלות מידע על יתרונות המק מול פיסי אבל לא ראיתי מידע ממשי אם תוכלו בבקשה להגיד לי מה היתרונות והחסרונות של המק זה מאוד יעזור. בנוסף הבנתי שיש בעייה של חוסר התאמה לאתרים בעברית האם זה נכון? דרישותיי למחשב הם לא גבוהות אני לא משתמש בו למשחקים רק לגלישה וצפייה בסרטים. תודה.
-
- 3 תגובות
- 986 צפיות
-
-
VLC מפעיל כל הזמן קבצים בסטריאו ולא 5.1.. אני מדבר על קבצים שיש להם אודיו 5.1 ואני לא מוצא בהגדרות, הגדרה שעושה את זה.
-
- 2 תגובות
- 986 צפיות
-
-
היי היום ניסיתי להגדיר חיבור לאינטרנט בUBUNTU ולא ממש הצלחתי. מחובר דרך כבלים (ברק 013). אני משתמש במדריך הזה - http://l3ech.net/cables_linux_l2tp.php?reverse=on . נתקעתי בחלק הראשון שם, לפי המדריך הורדתי את הrp-l2tp client מhttp://sourceforge.net/projects/rp-l2tp/ וניסיתי להתקין. עכשיו החלק הבעייתי - כשאני גולש לתיקייה אליה עשיתי EXTRACT וכותב configure/ הterminal אומר - Error:C compiler cannot create executables. ניסיתי לקמפל קובץ c פשוט(hello world) וגם הוא מסרב לעבוד(כותב שהוא לא יודע מה זה include<stdio.h># ) למישהו יש רעיון? OS: ubuntu 7.04 MODEM : motorola surfboard 4200
-
- 1 תגובה
- 986 צפיות
-
-
שלום לכולם, בארץ מחשבי אפל מאוד יקרים והחלטנו לקנות בארה"ב... רציתי לדעת האם אני יכול להזמין מארה"ב מקבוק ושיוסיפו לו במקלדת אותיות עבריות. חשבתי על זה והרי שהאותיות העבריות שיש במחשבי מק בארץ חרוטות בהזמנת המחשב מארה"ב ולכן אולי אני יכול לבקש בארה"ב להוסיף עברית במקלדת... חשבתי לשלוח מייל לאפל אבל לא מצאתי כתובת של תמיכה כזאת.. מה אתם אומרים?
-
- 0 תגובות
- 986 צפיות
-
-
מפיצות לינוקס סיכמו על תקן מאוחד למישהו יש מידע נוסף בנושא? :
-
- 5 תגובות
- 986 צפיות
-
-
-
שלום, אני בונה HTPC מבוסס AMD ATHLON 2000+. מכיוון שאין לי סופר-מחשב מודרני, אני לא יכול להרשות לעצמי להריץ ויסטה ולנגן תכני FHD בצורה חלקה, וגם מכיוון שWIN XP לא מספיק חסכונית, יעילה, או נוחה מספיק - החלטתי לנסות הפצת לינוקס בשילוב עם MythTV (אשמח לשמוע המלצות לתוכנות דומות). בגלל שאני חדש ללינוקס (מעולם לא עשיתי שימוש נרחב בה), רציתי לשאול איזו הפצה תתאים לצרכים שלי ? אין לי בעיה להסתדר עם התקנות CMD, כל עוד יש README נורמאלי עם כל הפקודות...
-
- 2 תגובות
- 985 צפיות
-
-
שלום מקווה שתוכלו לעזור לי , הבעיה שלי היא כזאת : הורדתי את מנדרייק 9.1 וצרבתי אותה על 3 דיסקים , עשיתי לואד דרך הסידי והוא נכנס לי להתקנה ואני לוחץ על אנטר ובמקום להכנס להתקנה כמו שהראו ב guides4u הוא נכנס לי למסך שבודק את כל הרכיבים שיש לי במחשב ורושם ביניהם dma disabled ואחרי זה הוא מתחיל לבדוק usb devices (כבר בחלון שנראה אחרת ) הוא רושם את ההודעה הבאה : could not uncompress second stage ramdisk . משם הוא רושם לי שאני צריך לאתחל , אתחלתי והוא רשם לי את אותה ההודעה . אני באמת מקווה שתוכלו לעזור לי כי אני לא יודע למי עוד לפנות ???
-
- 2 תגובות
- 984 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני השתמשתי בעבר באובנטו וקבלתי פשוט מחשב חדש ועזבתי את הלינוקס.... אני עורך סקר פתוח שבוא אתם רושמים "אם הייתם המפתחים של אובנטו, מה הייתם משפרים בגירסא הבאה?" אז אני הייתי משפר את הדברים הבאים: 1. תמיכה יותר טובה בקבצי exe 2. תמיכה יותר טובה באודיו ווידאו 3. הייתי עושה שמתוך לינוקס תוכל לטעון\להפעיל את windows xp וwindows vista לדוגמא: נגיד בא לך להשתמש עכשיו בxp אז אתה לא צריך להפעיל את המחשב מחדש אלא יש לך איזה קובץ שאתה לוחץ עליו מתוך לינוקס והxp עולה למרות שאתה עדיין בתוך אובונטו.. 4. יותר נוחות בנוגע לטרמינל (מסוף) זה הדברים העיקריים שהייתי עושה... מה אתם הייתם עושים?!?!? נ.ב: אם יש פורום יותר מתאים בבקשה תעבירו ואם תוכלו לעלות את זה לדביק כדי…
-
- 5 תגובות
- 984 צפיות
-
-
יכול להיות שיש לכם כבר רדיו , לאלו שלא הנה לכם רדיו כחול לבן http://sourceforge.net/project/downloading.php?group_id=157327&use_mirror=kent&filename=il-net-radio-0.2.tar.gz&9384545 הוראות : 1.תורידו את הקובץ 2.extract 3.תפעילו את הקובץ il net radio 02sh 4. תבחרו תחנה וזהו תהנו
-
- 4 תגובות
- 984 צפיות
-
-
שלום. לא מזמן התקנתי פדורה 4 ביחד אם ה-boot screen שלו כמובן. ובעצם מה שקורה שכשהמחשב מתחיל לעלות מופיע מסך כחול רשום פדורה ואז יש ספירה לאחור של שלוש שניות ואם אני לא לוחץ על מקש כל שהו לבטל את הספירה אוטומטית עולה הלינוקס. עכשיו אם אני לוחץ על מקש כלשהו מופיע לי מקש הבחירה אם השם של הלינוקס ו-other שזה הוינדוס. השאלה שלי היא אם אפשר שבספירה לאחור במקום שיעלה אוטומטית הלינוקס יעלה אוטומטית הוינדוס כי איתו אני משתמש בינתיים יותר? ואיך משנים את השם של other לשם של הוינדוס?
-
- 4 תגובות
- 984 צפיות
-
-
i need free games to linux; i need ventrilo {no server! }for linux i need steam[cs for linux c linet 10x
-
- 3 תגובות
- 983 צפיות
-
-
הלינוקס מיועד לפנטיום 2 במהירות 350MHZ (מי שיש לו פינטיום 3 בתצורת סלוט 1 מוזמן לתרום לי אותו) עם 390MB ראם. אני צריך שיוכל לנגן MP3 (אולי DIVX אבל אני בספק) , כתיבה ועריכת מסמכי וורד וגלישה באינטרנט. יש חייה כזאת?
-
- 1 תגובה
- 983 צפיות
-
-
אהלן לכולם! בזמן האחרון התחלתי לחשוש למידע שלי. יש ברשותי שרת ביתי שמריץ UBUNTU SERVER. מה הם פתרונות הגיבוי הקיימים ברשותי? האם יש דברים יותר מתקדמים משרת FTP? הדגש שלי על נוחות, פשטות ומהירות (כיוון שהגיבוי יתבצע ברשת LAN ב 90% מהפעמים.) תודה רבה מראש!
-
- 1 תגובה
- 983 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מצליח לשתף תיקיה באובונטו שנמצאת על כונן NTFS, ויכול לגשת אל התיקיה הזאת בלי שום בעיה דרך המחשב השני שלי עם XP באמצעות רשת אלחוטית. ברגע שאני מפעיל מחדש את המחשב עם אובנטו, ואני נכנס בחזרה לאובונטו, כל התיקיות ששיתפתי בכונן ה NTFS מבוטלות, כאילו לא עשיתי להם SHARE, למרות שעשיתי להם לפני ההפעלה מחדש והכל עבד כמו שצריך. איכשהו זה מתאפס לי בהפעלה מחדש ואז אני צריך להגדיר מחדש את השיתוף לאותן תיקיות. האיפוס הזה לא קורה על תיקיות משותפות במחיצה של אובונטו EXT3, אלה רק בתיקיות ששיתפתי בכונן ה NTFS. נראה לי שזה קורה בגלל שכשנכנסים לאובונטו אז קודם כל הוא מריץ את SAMBA, ורק אחרי זה עושה MOUNT לגונן NTFS, ואז בזמן העלייה של SAMBA הוא לא מזהה את השיתוף שעשיתי בגלל ש…
-
- 2 תגובות
- 983 צפיות
-
-
שלום, בשעה טובה ומוצלחת התקנתי Kubuntu על המחשב (למרות שהיא בעייתית באתחול על ה-Thinkpad). בכל אתחול של המחשב מופיע התפריט של בחירת מערכת ההפעלה לאתחול, כאשר ברירת המחדל היא אובונטו, וכדי להפעיל את וויסטה אני צריך להספיק לבחור אותה לפני שנגמר הזמן... איך אני משנה את ברירת המחדל לוויסטה? ועוד שאלה: חבילת Compiz עם התלת מימד וכל זה פועלת רק עם Nvidia? יש דרך להפעיל אותה עם ה-Intel X3100 שלי? תודה
-
- 2 תגובות
- 983 צפיות
-
-
שלום, התקנתי היום ubuntu גירסה 8.10 עשיתי את כל העדכונים (שלקחו בערך שעתיים) אבל אני לא יכול להשתמש בשולחן עבודה כפול (שני ממשקים) כי משום מה הוא לא מצליח להוריד את הדרייבר של כרטיס הגרפי שלי Nvidia 9400GT Zotac. יכול להיות שבכלל לא קיים דרייבר של הכרטיס הספציפי הזה ללינוקס?
-
- 3 תגובות
- 983 צפיות
-
-
צריך את המדריך של Mandrake 7.2 linux ruoter דחוף!!!
-
- 1 תגובה
- 982 צפיות
-
-
-
שלום לכולם, אני מחפש נגן פלאש לאובונטו שלי, אבל בארכיטקטורה של 64 ביט. למקרומדיה אין עדיין תמיכה ב64 ביט.. האם מישהו מכיר נגן פלאש כזה? תודה...
-
- 1 תגובה
- 981 צפיות
-
-
-
התקנתי UBUNTU לראשונה, במטרה להיפטר מחלונות על כל צורותיהם. לאחר מעט חבלי לידה הצלחתי להתמצא שם, ואני כעת בשלבי מעבר של חיפוש תוכנות מקבילות. סתם עדכון... אני זוכר שבעבר הרחוק ראיתי קליפ ב YOUTUBE של BERYL שאחד מפאות הקוביה שם היה XP. כלומר, הבחור היה מעביר בין לינוקס ל XP בסיבוב. פאה לינוקס, פאה XP. אני כמעט בתוך שאין דבר כזה ובטח מה שראיתי זה פאה עם סקין של XP. ובכל זאת אני שואל: האם זה אפשרי?
-
- 8 תגובות
- 981 צפיות
-
-
בתור משתמש windows אני מכיר את כל יתרונותיו וחסרונותיו. לינוקס קצת חדש בשבילי ומה שאני בסה"כ מנסה לעשות הוא להתקין אותו על ה ps3! אחרי שעברתי על כל מדריך שקיים באתרים בארץ ובחו"ל ואחרי שהקשבתי לכל עצה שקיבלתי שם, עדין אי אפשר להתקין את הלינוקס על הסוני 3! אלה השלבים שכבר ביצעתי (לפי כל מדריך באנטרנט אחד לאחד!) אחרי שאני כבר פירמטתי את הסוני וחילקתי אותו ל-2 מחיצות התקנתי את ה boot loader והגדרתי את ה other os להיות ה boot, אני מפעיל את הקונסולה מחדש ואז אני מגיע לשורה שנראית כמו dos אני רושם שם install או install fccda (תלוי איזה גירסא אני מתקין, אני מנסה להתקין 2 גירסאות שונות של לינוקס כי חשבתי שאחת מהם לא טובה או שהקובץ שהורדתי פגום מה שהסתבר כלא נכון) ואז מקבל את השור…
-
- 3 תגובות
- 981 צפיות
-