לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
תוכנת הKTORRENT בUBUNTU 7.04 נסגרת אקראית - לפעמים לאחר דקה לפעמים לאחר יום שלם שהיא בTRAY. למישהו יש מושג מה גורם לזה? חוץ מהבעיה הזו אני מאוד מרוצה ממנה ולא רוצה להחליף תוכנה.
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי אמולטור שמדמה מעבדי PowerPC שקוראים לו pearpc(מדמה g4,g3) בכתובת: http://pearpc.sourceforge.net/ עובד על 20 fps איך שמים תמונה?
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום כשהמחשב שלי עולה , עולה גם הלילו ושם הלינוקס הוא ברירת המחדל ואני רוצה לשנות זאת ולווינדוס (אני יודע שלא כדאי אבל זה בגלל אחותי) בבקשה עזרה.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני רוצה לוניקס הכי טוב בעולם ? ומה כדי להתקין ואיזה לינוקס ??
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
שלום לכולם אני מתכוון להתקין בימים הקרובים אובונטו ורציתי לשאול כמה דברים. אני זוכר שלפני כמה חודשים כשגם חשבתי להתקין אותו קראתי על בעיה שקיימת בהתקנה עם לוחות אם שמבוססים על P965 בגלל הבקר IDE (אצלי הDVD מחובר ל IDE וההארדיסקים הם sata). חיפשתי עכשיו על הבעיה ונדמה לי שקראתי שהבעיה תוקנה. מישהו יודע אם היא תוקנה? צריך גירסה מסויימת? האם זה תוקן גם בגירסת 32bit (הבנתי מהפורום פה שלא כדאי ללכת על 64bit נכון?) ? ושאלה נוספת: אני מתקין את אובונטו על הארדיסק נפרד (שכרגע ריק). השאלה שלי היא אם בעתיד אני ארצה להתקין על הכונן גם Vista, איך אני אוכל לסדר את התפריט אתחול (כי ויסטה מתקינה תפריט אתחול משלה)? תודה
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יתכן שאחד מכם, גיבורי קוד פתוח שלי, כבר ראה את הת'רד שלי על המקבוק המצ'וקמק שמצאתי. למי שלא ראה, אז שיראה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=533685.0 כך או כך, אני לא אומר "לא" ללפטופ בחינם, ולקחתי על עצמי את האתגר להפוך אותו לתקין (או למכור אותו לחלפים ) אם כן, אין בוטינג מההרדיסק (וגם לא תאורה אחורית, אבל ניחא). יש ברשותי לייב CD לאובונטו 11.10, אבל אני לא יודע אם הוא יעבוד כמו שצריך על מחשב של אפל (להבנתי והתמצאותי המצומצמת בכל הקשור לאפל, המחשב שלהם בנוי עם כל מיני חלקים משונים כמו PRAM וכיוב'). תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום, מהיכן אני יכול להוריד את הפצת הלינוקס שמצולמת: שווה להוריד? מה הדרישות מערכת? זה אפשרי להפעיל שם steam? האם דרייברים של כרטיס מסך \ קול עובדים? מצטער על כמות השאלות
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
אני יודע שהשאלה הזאת נשאלת רבות בפורום הזה, אך בכל זאת בכל פעם שקראתי על הנושא, לא באמת השתכנעתי מדוע כדאי לי לעבור ללינוקס? יש לציין שהתנסיתי עם לינוקס מספר פעמים בעבר. ההתנסות הראשונה התבצעה עוד ממזמן עם רד האט גרסת 5.2(ענתיקה אה?). האחרונה התבצעה עם מנדרייקה 9.2 לפני כ3 שנים. בשתי הפעמים עבדתי עם המערכת בצורה בסיסית ודי הסתדרתי איתה. אין לי ספק שמאז ועד היום התבצעו שינויים נוספים והמערכת הפכה לידידותית בהרבה למשתמש. למרות זאת, היום ווינדוס יחסית יציבה ונותנת לי מענה לכל מה שאני צריך. מבחינתי הסיבה היחידה לעבור ללינוקס היא סתם בשביל ההתנסות. אך מניסיון העבר ה'ריגוש' שבמערכת הפעלה שונה נעלם לאחר מספר ימים. אשמח לשמוע דעתכם.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי דיסק קשיח אחד של 80 ג'יגה, מתוכו יש לי מחיצה של 6 ג'יגה © לווינדוס (המערכת עצמה) והשאר כונן ששם כל הדברים שלי (D). עכשיו אני רוצה להתקין גם לינוקס (אובונטו דאפר), הוצאתי 10 ג'יגה מD והפכתי אותו לfree space ונכנסתי להתקנה, הבעיה היא שאני לא יכול ליצור יותר מ4 מחיצות ואני צריך 5: C D / swap /home אחרי שאני עושה את המחיצה הרביעית כתוב על שאר המקום unuseable במקום free sapce השאלה שלי היא האם יש דרך ליצור 5 מחיצות על כונן 1 (ואיך?), ואם לא, האם אני יכול לוותר על אחת המחיצות? עריכה - עכשיו ראיתי שיש גם גירסא של amd64 ואני הורדתי 386, כדאי לי להוריד את הamd64 או שיש לו בעיות עם דרייברים וכאלה כמו שיש בווינדוס 64 ביט?
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אין לי מושג בזה כלום, אז אם טעיתי בכותרת סלחו לי שמו קוד לאדמיניסטרטור ושכחו את הססמה :-X אני יודע שבווינדוס XP קיים איזה תוכנה שמסוגלת להוריד את הסיסמה... קיים משהו כזה גם במק ? תודה, ושוב סורי אם זה כתוב לא נכון, אין לי מושג בזה...
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
http://www.tuxs.org/ a friendly penguin to help you get started with linux יש שם גם מדריך לבחירת הפצה http://www.tuxs.org/chooser/
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, בשעה טובה התקנתי את מנדריבה 2009 free על המחשב הנייד (vostro 1500), אך יש לי בעייה עם הכרטיס רשת האלחוטי. הכרטיס הוא של DELL 1505N - בעצם bcm4328. כאשר מצאתי סופסוף את הדרייבר של ווינדוס bcmwl6.inf, ניסיתי להתקין וקיבלתי את ההודעה הבאה: אין אפשרות לאתר את מנשק ה-Ndiswrapper ביצעתי עדכון מערכת, וידאתי שהוא מותקן, אך עדיין אין הצלחה... אני חייב לציין שזה מגביל אותי מאוד ומחייב אותי להתחבר קווית. ndiswrapper -l bcmwl6 : driver installed device (14E4:4328) present (alternate driver: ssb) iwconfig lo no wireless extensions. eth0 no wireless extensions. pan0 no wireless extensions. מקווה לשמוע מכם בקרוב, יוסי.
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום! הום בבוקר התקנתי לינוקס.. Mandrake 10?... רציתי לנסות.. כבר הרבה זמן אני מתכנן.. התקנתי הכל הלך חלק... חוץ מ.. לינוקס.. זה לא לינוקס מה שקיבלתי... זה פשוט SSH שיש בו רק את התיקיה /tmp כשאני מפעיל את המחשב יש בוט כחול יפה של מנדריק ושם אפשר לבחור כמה אפשרויות, ניסיתי את כולם אך ללא הצלחה. טוב רציתי לטעון את הוינדוס אכל הקטע שהבוט של לינוקס השתלט על המחשב ואין בוט לוינדוס. אז מחקתי את המחיצה של הלינוקס. עכשיו אין לינוקס, אין וינדוס ואין בווט שיעלה את הוינדוס. איזה חכם אני... אניסיתי כלמיני דברים.. גם לתקן את המחיצה עם Partition Magic אבל באמצע אני מקבל הודעת שגיאה.. בקיצור שאני מעלה את המחשב אני מקבל הודעה invalid partition table מה אני עושה עכשיו? אה גם הלכתי ל התקנה…
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום אני מחפש תוכנה ללינוקס כמובן, אשר תאפשר לי לנהל פרוייקטים של פיתוח. לדוגמא: אני צריך משהוא שיהיה אפשר לעקוב אחרי התקדמות הפיתוח, נניח אני כמנהל פרוייקט קובע מטלות ומתי צריך לסיים אותן וזה אוטומטית מקדם כל יום ואז אני יודע שמטלה X נגיד צריכה להסתיים בעוד יומיים. כמו כן עדיף שיכלול TODO ליסט, ורשימה של באגים ומצבם. לא יודע אם כזה דבר קיים, ראיתי משהוא דומה בויסטה. תודה מראש!
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
בזמן גלישה או העתקת קבצים המערכת קופאת. בפעם האחרונה לא היית לי אפילו גישה ל cli יש דרך למצוא את היסבה לקפיאה?
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
david weiss A Tour of Microsoft's Mac Lab http://davidweiss.blogspot.com/2006/04/tour-of-microsofts-mac-lab.html
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי לפ-טופ ישן של IBM והדיסק הקשיח לא עובד. הייתי רוצה לסדר עליו לינוקס פשוט שיעלה מהדיסק וניתן יהיה לגלוש באינטרנט לקרוא דואל גם בעיברית ולהתחבר למסנג'ר. כך שהשותפה שלי לא תעשה לי פרצופים אם לוקח לי זמן לפנות לה את המחשב. האם יש חיה כזאת? איפה אפשר להוריד אותה? תודה מראש על העזרה
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
-
שלום, אני בונה HTPC מבוסס AMD ATHLON 2000+. מכיוון שאין לי סופר-מחשב מודרני, אני לא יכול להרשות לעצמי להריץ ויסטה ולנגן תכני FHD בצורה חלקה, וגם מכיוון שWIN XP לא מספיק חסכונית, יעילה, או נוחה מספיק - החלטתי לנסות הפצת לינוקס בשילוב עם MythTV (אשמח לשמוע המלצות לתוכנות דומות). בגלל שאני חדש ללינוקס (מעולם לא עשיתי שימוש נרחב בה), רציתי לשאול איזו הפצה תתאים לצרכים שלי ? אין לי בעיה להסתדר עם התקנות CMD, כל עוד יש README נורמאלי עם כל הפקודות...
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני יודע שיש עליו שמועות של לא טוב וכו' הבה נתעלם.. התקנתי את הלינוקס, והכל טוב- כל עוד הדיסק נמצא על הIDE הרגיל , כאשר אני מעביר אותו לRAID , הלינוקס לא עולה, אני חייב לציין שכך זה היה גם בהתקנה- הוא לא הגיע לשלב מערכת הקבצים עד שהוצאתי אותו מהרייד. עכשיו , יש לי שם מערכת מותקנת , ושום דבר לעשות איתה.. מישהו? מפרט: Kr7a Raid Maxtor Ata133 40gb עוד משהו?
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
התקנתי RED HAT 9 ומשום מה אינטרנט זהב לא רוצים לתת תמיכה למשתמשי לינוקס :'( מישהו יכול להסביר איך להתחבר לADSL בלינוקס ???
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אם אתקין אותו על SUSE, הוא ייתן לי להפעיל תוכנות שפועלות בסביבת עבודה NET FRAMEWORK 2 כמו ווינדווס? תודה, גל.
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מקווה שזה הפורום הנכון. אני מחובר לכבלים ולספקים נטויז'ן ו012. מצאתי מספר דרכים לחבר אובונטו, אבל כלום לגבי קובונטו. הדרך של אובונטו לא פעלה. איך אני מתקין חייגן לקובונטו?
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-