לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם אני מתכוון להתקין בימים הקרובים אובונטו ורציתי לשאול כמה דברים. אני זוכר שלפני כמה חודשים כשגם חשבתי להתקין אותו קראתי על בעיה שקיימת בהתקנה עם לוחות אם שמבוססים על P965 בגלל הבקר IDE (אצלי הDVD מחובר ל IDE וההארדיסקים הם sata). חיפשתי עכשיו על הבעיה ונדמה לי שקראתי שהבעיה תוקנה. מישהו יודע אם היא תוקנה? צריך גירסה מסויימת? האם זה תוקן גם בגירסת 32bit (הבנתי מהפורום פה שלא כדאי ללכת על 64bit נכון?) ? ושאלה נוספת: אני מתקין את אובונטו על הארדיסק נפרד (שכרגע ריק). השאלה שלי היא אם בעתיד אני ארצה להתקין על הכונן גם Vista, איך אני אוכל לסדר את התפריט אתחול (כי ויסטה מתקינה תפריט אתחול משלה)? תודה
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לאחר התקנת מערכת ההפעלה לינוקס מנדריוה 10.2 בהצלחה ניסיתי להריץ ב-xterm את הפקודה /etc/password שאמורה להראות לי את כל הסיסמאות המוגדרות במערכת כידוע רק משתמש בעל הרשאות ROOT יכול להשתמש בפקודה זו לכן כאשר ניסיתי את הפקודה ניתקלתי בהודעה premission denied כמובן הבנתי מה היא אומרת אך הבעיה שלי היא כזאת בשלב התקנת המערכת ישנו שלב שנותן לך לקבוע יוזר וסיסמא העניין הוא שחשבתי שקביעת היוזר הזה זהו היוזר שישמש אותי כמנהל המערכת ויתן לי הרשאות של ROOT כנראה שלו עשיתי משהו נכון והיוזר שמשמש אותי כרגע הוא לא בעל הרשאות של ROOT לכן הייתי רוצה לדעת כיצד אני יכול להגדיר שיהיה לי הרשאות של משתמש ROOT השאלה שלי היא האם ניתן ליצור משתמש בעל הרשאות של ROOT גם לאחר ההתקנה או שרק מהלך הה…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
VLC מפעיל כל הזמן קבצים בסטריאו ולא 5.1.. אני מדבר על קבצים שיש להם אודיו 5.1 ואני לא מוצא בהגדרות, הגדרה שעושה את זה.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
שלום לכולם, בשעה טובה התקנתי את מנדריבה 2009 free על המחשב הנייד (vostro 1500), אך יש לי בעייה עם הכרטיס רשת האלחוטי. הכרטיס הוא של DELL 1505N - בעצם bcm4328. כאשר מצאתי סופסוף את הדרייבר של ווינדוס bcmwl6.inf, ניסיתי להתקין וקיבלתי את ההודעה הבאה: אין אפשרות לאתר את מנשק ה-Ndiswrapper ביצעתי עדכון מערכת, וידאתי שהוא מותקן, אך עדיין אין הצלחה... אני חייב לציין שזה מגביל אותי מאוד ומחייב אותי להתחבר קווית. ndiswrapper -l bcmwl6 : driver installed device (14E4:4328) present (alternate driver: ssb) iwconfig lo no wireless extensions. eth0 no wireless extensions. pan0 no wireless extensions. מקווה לשמוע מכם בקרוב, יוסי.
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
טובאז ככה הורדתי את הדריברים של אנוידיה לכרטיס מסך שלי ללינוקס עכשיו בשביל להתקין אותם צריך לסגור את הx server אני עושה ctrl+alt +f2 עובר לקונסול ורושם init 1 עד כאן סבבה ומכאן כשאני מתקין הוא מתחיל לדבר איתי על דברים של הקרנל שלא טובים וכל מיני כאלה מה הבעיה מישהו מוכן להסביר לי איך מתקינים את הדריברים אני מוכן לדבר בטלפון אם צריך אגב פעם שעברה זה נגמר בפירמוט של הלינוקס הדריברים לא הותקנו כמו שצריך והxserver לא נפתח לי ועשיתי הכול והוא לא התקנפג לי טוב
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
-
כאילו ששום דבר לא השתנה. מה זה יכול להיות? לא קיבלתי שום הוראות שגיאה במהלך ההתקנה.
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, בשעה טובה ומוצלחת התקנתי Kubuntu על המחשב (למרות שהיא בעייתית באתחול על ה-Thinkpad). בכל אתחול של המחשב מופיע התפריט של בחירת מערכת ההפעלה לאתחול, כאשר ברירת המחדל היא אובונטו, וכדי להפעיל את וויסטה אני צריך להספיק לבחור אותה לפני שנגמר הזמן... איך אני משנה את ברירת המחדל לוויסטה? ועוד שאלה: חבילת Compiz עם התלת מימד וכל זה פועלת רק עם Nvidia? יש דרך להפעיל אותה עם ה-Intel X3100 שלי? תודה
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני רוצה לוניקס הכי טוב בעולם ? ומה כדי להתקין ואיזה לינוקס ??
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מה מיוחד בגירסא החדשה של מקינטוש G5 ??? בבקשה תענו לי זה חשוב.... תודה לעוזרים!
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יתכן שאחד מכם, גיבורי קוד פתוח שלי, כבר ראה את הת'רד שלי על המקבוק המצ'וקמק שמצאתי. למי שלא ראה, אז שיראה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=533685.0 כך או כך, אני לא אומר "לא" ללפטופ בחינם, ולקחתי על עצמי את האתגר להפוך אותו לתקין (או למכור אותו לחלפים ) אם כן, אין בוטינג מההרדיסק (וגם לא תאורה אחורית, אבל ניחא). יש ברשותי לייב CD לאובונטו 11.10, אבל אני לא יודע אם הוא יעבוד כמו שצריך על מחשב של אפל (להבנתי והתמצאותי המצומצמת בכל הקשור לאפל, המחשב שלהם בנוי עם כל מיני חלקים משונים כמו PRAM וכיוב'). תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני בונה HTPC מבוסס AMD ATHLON 2000+. מכיוון שאין לי סופר-מחשב מודרני, אני לא יכול להרשות לעצמי להריץ ויסטה ולנגן תכני FHD בצורה חלקה, וגם מכיוון שWIN XP לא מספיק חסכונית, יעילה, או נוחה מספיק - החלטתי לנסות הפצת לינוקס בשילוב עם MythTV (אשמח לשמוע המלצות לתוכנות דומות). בגלל שאני חדש ללינוקס (מעולם לא עשיתי שימוש נרחב בה), רציתי לשאול איזו הפצה תתאים לצרכים שלי ? אין לי בעיה להסתדר עם התקנות CMD, כל עוד יש README נורמאלי עם כל הפקודות...
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי אמולטור שמדמה מעבדי PowerPC שקוראים לו pearpc(מדמה g4,g3) בכתובת: http://pearpc.sourceforge.net/ עובד על 20 fps איך שמים תמונה?
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אם אתקין אותו על SUSE, הוא ייתן לי להפעיל תוכנות שפועלות בסביבת עבודה NET FRAMEWORK 2 כמו ווינדווס? תודה, גל.
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום.. יש לי רשת בייתית בין קובונטו לווינדוס. על המחשב ווינדוס יש שירים שאני רוצה לשמוע בלינוקס "און ליין" לא מצאתי מנוע שמסוגל לעשות את זה.. Amarok עפה כל פעם שאני מנסה להפעיל שיר מהרשת.. הצלחתי להפעיל עם נגן הווידאו Kaffeine אבל רק שירים בודדים וזה גם לא כ"כ יציב. מישהו מכיר תוכנה או מנוע שעושה את זה כמו שצריך? תודה רבה!!
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום אני מחפש תוכנה ללינוקס כמובן, אשר תאפשר לי לנהל פרוייקטים של פיתוח. לדוגמא: אני צריך משהוא שיהיה אפשר לעקוב אחרי התקדמות הפיתוח, נניח אני כמנהל פרוייקט קובע מטלות ומתי צריך לסיים אותן וזה אוטומטית מקדם כל יום ואז אני יודע שמטלה X נגיד צריכה להסתיים בעוד יומיים. כמו כן עדיף שיכלול TODO ליסט, ורשימה של באגים ומצבם. לא יודע אם כזה דבר קיים, ראיתי משהוא דומה בויסטה. תודה מראש!
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
התקנתי RED HAT 9 ומשום מה אינטרנט זהב לא רוצים לתת תמיכה למשתמשי לינוקס :'( מישהו יכול להסביר איך להתחבר לADSL בלינוקס ???
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אין לי מושג בזה כלום, אז אם טעיתי בכותרת סלחו לי שמו קוד לאדמיניסטרטור ושכחו את הססמה :-X אני יודע שבווינדוס XP קיים איזה תוכנה שמסוגלת להוריד את הסיסמה... קיים משהו כזה גם במק ? תודה, ושוב סורי אם זה כתוב לא נכון, אין לי מושג בזה...
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום יש לי פיסי ואני שוקל אולי לעבור למק. קראתי פה שאלות של אנשים כדי לדלות מידע על יתרונות המק מול פיסי אבל לא ראיתי מידע ממשי אם תוכלו בבקשה להגיד לי מה היתרונות והחסרונות של המק זה מאוד יעזור. בנוסף הבנתי שיש בעייה של חוסר התאמה לאתרים בעברית האם זה נכון? דרישותיי למחשב הם לא גבוהות אני לא משתמש בו למשחקים רק לגלישה וצפייה בסרטים. תודה.
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
http://www.tuxs.org/ a friendly penguin to help you get started with linux יש שם גם מדריך לבחירת הפצה http://www.tuxs.org/chooser/
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
צריך את המדריך של Mandrake 7.2 linux ruoter דחוף!!!
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
מקווה שזה הפורום הנכון. אני מחובר לכבלים ולספקים נטויז'ן ו012. מצאתי מספר דרכים לחבר אובונטו, אבל כלום לגבי קובונטו. הדרך של אובונטו לא פעלה. איך אני מתקין חייגן לקובונטו?
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-