עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. אלהן, יש לי שרתף בטיפשותי הקצתי לרוט 15 גיגה, והוא מנצל רק 2.7 כאשר שאר ~12גיגה פנויים. לעומת זאת להום נשאר 22 גיגה כאשר כ 70-80% מנוצל. האם קיימת דרך לקחת גיגות מהרוט להום מבלי לפרמט/להתקין מחדש/וכו', משהוא בסגנון התוכנה partition magic שיש לחלונות. תודה רבה מראש!

• 3 תגובות
    • 994 צפיות
  2. Started by Ks choice,

אני יודע שיש עליו שמועות של לא טוב וכו' הבה נתעלם.. התקנתי את הלינוקס, והכל טוב- כל עוד הדיסק נמצא על הIDE הרגיל , כאשר אני מעביר אותו לRAID , הלינוקס לא עולה, אני חייב לציין שכך זה היה גם בהתקנה- הוא לא הגיע לשלב מערכת הקבצים עד שהוצאתי אותו מהרייד. עכשיו , יש לי שם מערכת מותקנת , ושום דבר לעשות איתה.. מישהו? מפרט: Kr7a Raid Maxtor Ata133 40gb עוד משהו?

• 2 תגובות
    • 994 צפיות
  3. Started by fishi,

i got some questions i installed the core yesterday and i got some probs anything i try to install i go to the folder i need i do the ./configure and it runs till i get this error message checking how to run the C preprocessor... /lib/cpp configure: error: C preprocessor "/lib/cpp" fails sanity check See `config.log' for more details. any1 knows what i shold do? and how do i enable writing in hebrew and waht can i use to watch videos and i need a burning prog sorry for all the questions but itll be really helpful if youll answer thanks

• 3 תגובות
    • 993 צפיות
  4. (סיסטם 9.2 - נטסקייפ 7 או מוזילה)????

• 2 תגובות
    • 993 צפיות
  5. Started by or2077,

אני רוצה להתקין לינוקס על המחשב שלי... ככה ראיתי שההפצה שהכי מתאימה לי היא אובנטו.. נראה לי.. כמה שאלות.. 1. קודם כל האם זה יכול להיות על המחשב שלי... מעבד אינטל פנטיום 4 2.8MHZ זיכרון DDR2 512MB כרטיס מסך GEFORCE 7300GS 2. אני רוצה להחבר את זה לרשת שלי... הרשת היא דרך סוויטצ' זה יעבוד? כאילו יש איזה אשף לחיבור רשת והכל? 3. ההתקנה היא דרך בוט נכון? ההתקנה מסובכת? 4. יש איזה הפצה אחרת ממולצת לי? אני משתמש מתחיל ובחיים לא התנסתי בלינוקס.. זהו... תודה

• 5 תגובות
    • 993 צפיות
  6. Started by itaysp,

שלום! הום בבוקר התקנתי לינוקס.. Mandrake 10?... רציתי לנסות.. כבר הרבה זמן אני מתכנן.. התקנתי הכל הלך חלק... חוץ מ.. לינוקס.. זה לא לינוקס מה שקיבלתי... זה פשוט SSH שיש בו רק את התיקיה /tmp כשאני מפעיל את המחשב יש בוט כחול יפה של מנדריק ושם אפשר לבחור כמה אפשרויות, ניסיתי את כולם אך ללא הצלחה. טוב רציתי לטעון את הוינדוס אכל הקטע שהבוט של לינוקס השתלט על המחשב ואין בוט לוינדוס. אז מחקתי את המחיצה של הלינוקס. עכשיו אין לינוקס, אין וינדוס ואין בווט שיעלה את הוינדוס. איזה חכם אני... אניסיתי כלמיני דברים.. גם לתקן את המחיצה עם Partition Magic אבל באמצע אני מקבל הודעת שגיאה.. בקיצור שאני מעלה את המחשב אני מקבל הודעה invalid partition table מה אני עושה עכשיו? אה גם הלכתי ל התקנה…

• 5 תגובות
    • 993 צפיות
  7. אורח The_Exorcist
    Started by אורח The_Exorcist,

אני צריך המלצה למקינטוש שיאפשר לי להקליט כמו שצריך, היום אני עובד על CUBASE SX על PC אבל אני רוצה להעביר את הכל לעבודה על מקינטוש (בגלל היתרונות הרבים שלו בישומים כאלה) אז אני צריך המלצה למקינטוש+מסך עד 8000 ש"ח תוכנה ומיקסר אני רוכש בנפרד. תודה

• 1 תגובה
    • 992 צפיות
  8. Started by 3d7,

למישהו יש מושג מתי אמור לצאת דביאן 5? :

• 4 תגובות
    • 992 צפיות
  9. Started by galgul,

אם אתקין אותו על SUSE, הוא ייתן לי להפעיל תוכנות שפועלות בסביבת עבודה NET FRAMEWORK 2 כמו ווינדווס? תודה, גל.

• 4 תגובות
    • 991 צפיות
  10. התקנתי אתמול את גרסת קובנטו של לינוקס על מכונה ורטואלית (VM) ואני מנסה להתקין מודול JAVA. למשהו יש מושג על מדריך טוב או שהוא יכול להסביר בקצרה איך עובדים בלינוקס?! ראיתי באתר שם הוראות, אבל אני לא מצליח להבין איך אני מתקין את זה. בנוסף, אני מנסה להכנס בהגדרות כ-SU, כלומר להריץ su דרך הטרמינל. זה נותן לי להכניס את הסיסמה שלי, אבל אני לא מצליח להקליד אות אחת! כאילו רק האנטר עובד במקלדת.. למשהו יש תשובות?

• 2 תגובות
    • 991 צפיות
  11. Started by le011,

שלום לכולם איך מפעילים את הפונקציה של NWIEV (ריבוי מסכים) של NVIDIA באוובונטו 8.04 האם היא קיימת ביכלל? תודה

• 1 תגובה
    • 991 צפיות
  12. david weiss A Tour of Microsoft's Mac Lab http://davidweiss.blogspot.com/2006/04/tour-of-microsofts-mac-lab.html

• 0 תגובות
    • 990 צפיות
  13. Started by ag43,

תוכנת הKTORRENT בUBUNTU 7.04 נסגרת אקראית - לפעמים לאחר דקה לפעמים לאחר יום שלם שהיא בTRAY. למישהו יש מושג מה גורם לזה? חוץ מהבעיה הזו אני מאוד מרוצה ממנה ולא רוצה להחליף תוכנה.

• 7 תגובות
    • 990 צפיות
  14. יש לי דיסק קשיח אחד של 80 ג'יגה, מתוכו יש לי מחיצה של 6 ג'יגה © לווינדוס (המערכת עצמה) והשאר כונן ששם כל הדברים שלי (D). עכשיו אני רוצה להתקין גם לינוקס (אובונטו דאפר), הוצאתי 10 ג'יגה מD והפכתי אותו לfree space ונכנסתי להתקנה, הבעיה היא שאני לא יכול ליצור יותר מ4 מחיצות ואני צריך 5: C D / swap /home אחרי שאני עושה את המחיצה הרביעית כתוב על שאר המקום unuseable במקום free sapce השאלה שלי היא האם יש דרך ליצור 5 מחיצות על כונן 1 (ואיך?), ואם לא, האם אני יכול לוותר על אחת המחיצות? עריכה - עכשיו ראיתי שיש גם גירסא של amd64 ואני הורדתי 386, כדאי לי להוריד את הamd64 או שיש לו בעיות עם דרייברים וכאלה כמו שיש בווינדוס 64 ביט?

• 5 תגובות
    • 989 צפיות
  15. האם בגישה למחיצת NTFS לינוקס תומך בתכונת ניהול היומן של NTFS?

• 7 תגובות
    • 989 צפיות
  16. Started by GGuyZ,

אני יודע שהשאלה הזאת נשאלת רבות בפורום הזה, אך בכל זאת בכל פעם שקראתי על הנושא, לא באמת השתכנעתי מדוע כדאי לי לעבור ללינוקס? יש לציין שהתנסיתי עם לינוקס מספר פעמים בעבר. ההתנסות הראשונה התבצעה עוד ממזמן עם רד האט גרסת 5.2(ענתיקה אה?). האחרונה התבצעה עם מנדרייקה 9.2 לפני כ3 שנים. בשתי הפעמים עבדתי עם המערכת בצורה בסיסית ודי הסתדרתי איתה. אין לי ספק שמאז ועד היום התבצעו שינויים נוספים והמערכת הפכה לידידותית בהרבה למשתמש. למרות זאת, היום ווינדוס יחסית יציבה ונותנת לי מענה לכל מה שאני צריך. מבחינתי הסיבה היחידה לעבור ללינוקס היא סתם בשביל ההתנסות. אך מניסיון העבר ה'ריגוש' שבמערכת הפעלה שונה נעלם לאחר מספר ימים. אשמח לשמוע דעתכם.

• 2 תגובות
    • 989 צפיות
  17. Started by omnius,

ואם כן איזה, אם לא איזה לא וכו'

• 5 תגובות
    • 988 צפיות
  18. לאחרונה התחלתי לקוט איך אני מתחיל לעבוד באמת באובנטו והתחלתי "לזרוק" דברים לסיינטיפיק להתקין וכנראה שלא יודע מה קרה גרמתי למערכת להתקין KDE 4 ועל ידי זה הפכתי את המערכת לקובנטו. לכל האלו שא יודעים מה שמבדיל בין המערכות זה שאובנטו עם גנום וקובנטו עובדת על KDE. כרגע אני לא רואה פיתרון איך מחזירים ת'גלגל לאחרו או משהו דומה ואני כבר מתכונן לפירמוט לצערי. אם מישהו מגאוני הלינוקס כאן יודע איך פותרים ת'בעיה אני אודה לו מאוד! ערב טוב וחג שמח!

• 6 תגובות
    • 988 צפיות
  19. Started by amd,

אני מנסה להתקין לינוקס וניסיתי כבר חמישה דיסקים שונים וכולם מראים לי את אותה הודעה "x server can't be started" ומיד אחר כך הוא מעביר אותי לדוס האם מישהו מכיר ת'תופעה ומה צריך לעשות ????????????????????? תודה מראש לירן

20. אני רוצה לעבור ללינוקס ואני גם לא משחק במשחקים אבל הקטע של התקנת התוכנות ממש מוריד לי את החשק ניסיתי להתקין בריל וכל מיני שטויות ותמיד אני נתקע ולא מצליח. השאלה שלי היא האם ישנה הפצה שמאפשרת התקנה פשוטה וקלה כמו בווינדאוס...?

• 5 תגובות
    • 988 צפיות
  21. Started by nim901,

יש לי פדורה 4 ומזה זמן רבשאני מסה לקרוא את כונני ה ntsf שלי אך ללא הצלחה, האם מישהוא יכול לזרוק לי עצם? או דג?

• 7 תגובות
    • 988 צפיות
  22. שלום לכולם, בשעה טובה התקנתי את מנדריבה 2009 free על המחשב הנייד (vostro 1500), אך יש לי בעייה עם הכרטיס רשת האלחוטי. הכרטיס הוא של DELL 1505N - בעצם bcm4328. כאשר מצאתי סופסוף את הדרייבר של ווינדוס bcmwl6.inf, ניסיתי להתקין וקיבלתי את ההודעה הבאה: אין אפשרות לאתר את מנשק ה-Ndiswrapper ביצעתי עדכון מערכת, וידאתי שהוא מותקן, אך עדיין אין הצלחה... אני חייב לציין שזה מגביל אותי מאוד ומחייב אותי להתחבר קווית. ndiswrapper -l bcmwl6 : driver installed device (14E4:4328) present (alternate driver: ssb) iwconfig lo no wireless extensions. eth0 no wireless extensions. pan0 no wireless extensions. מקווה לשמוע מכם בקרוב, יוסי.

• 6 תגובות
    • 988 צפיות
  23. Started by MasterDK,

שלום אני מחפש תוכנה ללינוקס כמובן, אשר תאפשר לי לנהל פרוייקטים של פיתוח. לדוגמא: אני צריך משהוא שיהיה אפשר לעקוב אחרי התקדמות הפיתוח, נניח אני כמנהל פרוייקט קובע מטלות ומתי צריך לסיים אותן וזה אוטומטית מקדם כל יום ואז אני יודע שמטלה X נגיד צריכה להסתיים בעוד יומיים. כמו כן עדיף שיכלול TODO ליסט, ורשימה של באגים ומצבם. לא יודע אם כזה דבר קיים, ראיתי משהוא דומה בויסטה. תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 988 צפיות
  24. Started by artyom,

i installed fedora 5 and when i press add/remove packages it says: unable to retrieve software information could it be because i made the swap file smaller then my virtual memory? thanks

• 1 תגובה
    • 988 צפיות
  25. שלום יש לי סקריפט שאני רוצה שירוץ כשהמערכת עולה הסקריפט עושה restart למחשב, בודק שאיזה device עלה ואז מבצע שוב רסטארט מספר מסויים של פעמים. כל הסקריפט כתוב והכל בסדר עכשיו אני רק צריך לשים שהוא ירוץ בסטארטאפ אז יש לי שתי שאלות 1)יש 6 תקיות של run at startup : /etc/init.dn מה ההבדלים בין כל תיקיה והיכן אני אמור לשים את הסקריפט שלי? 2)(אולי התשובה לשאלה אחת תענה על זה אבל כ"ז) איך אני גורם לסקריפט לרוץ לפני שהמערכת מבקשת ממני סיסמא (כלומר שאני לא אצטרך לשים סיסמא כל פעם שהמחשב עשה ריסטארט)? תודה

• 2 תגובות
    • 987 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.