לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
http://www.livesale.biz/?p=30
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
(סיסטם 9.2 - נטסקייפ 7 או מוזילה)????
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
i got some questions i installed the core yesterday and i got some probs anything i try to install i go to the folder i need i do the ./configure and it runs till i get this error message checking how to run the C preprocessor... /lib/cpp configure: error: C preprocessor "/lib/cpp" fails sanity check See `config.log' for more details. any1 knows what i shold do? and how do i enable writing in hebrew and waht can i use to watch videos and i need a burning prog sorry for all the questions but itll be really helpful if youll answer thanks
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מתכוון להתקין בימים הקרובים אובונטו ורציתי לשאול כמה דברים. אני זוכר שלפני כמה חודשים כשגם חשבתי להתקין אותו קראתי על בעיה שקיימת בהתקנה עם לוחות אם שמבוססים על P965 בגלל הבקר IDE (אצלי הDVD מחובר ל IDE וההארדיסקים הם sata). חיפשתי עכשיו על הבעיה ונדמה לי שקראתי שהבעיה תוקנה. מישהו יודע אם היא תוקנה? צריך גירסה מסויימת? האם זה תוקן גם בגירסת 32bit (הבנתי מהפורום פה שלא כדאי ללכת על 64bit נכון?) ? ושאלה נוספת: אני מתקין את אובונטו על הארדיסק נפרד (שכרגע ריק). השאלה שלי היא אם בעתיד אני ארצה להתקין על הכונן גם Vista, איך אני אוכל לסדר את התפריט אתחול (כי ויסטה מתקינה תפריט אתחול משלה)? תודה
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, אני עכשיו לומד לינוקס ממדריכי וידיאו ממש ישנים. המדריך שם בצע info find, וישר הגעתי לתפריט בה Menu אינטרקטיבי עם מלא אפשרויות, ליתר דיוק: Instruction Finding Files Actions Common Tasks Databases File Permisions Reference Primary Index עכשיו כעשיתי את זה בבית ( info find ) הגעתי לתפריט אחר לגמריי, שהוא הרבה פחות נוח, מופיע שם בהתחלה הסבר לא קצר על find ואז תפריט עם האפשרויות: Filesystem Traversal Options Warning Messages Optimize Options Debug Options Find Expressions התפריט הזה ממש לא ברור לי המשמעות שלו, וכמו שציינתי הוא הרבה פחות נוח. מאשר במדריך הוידיאו הענתיקה. עשיתי בדיקה והגרסה של ה-find אצלי 4.4.2 והגרסה של ה-info 4.12 ואני משתמש באונבטו 10. במדריך הגרסה של ה…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שאני מפעיל את המחשב והוא מגיע לקטע של הבוט הוא אומר לי: GRUB Loading stagre1.5. GRUB loading, please wait... Error 15 כיצד פותרים אותה?
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני רוצה להתקין לינוקס על המחשב שלי... ככה ראיתי שההפצה שהכי מתאימה לי היא אובנטו.. נראה לי.. כמה שאלות.. 1. קודם כל האם זה יכול להיות על המחשב שלי... מעבד אינטל פנטיום 4 2.8MHZ זיכרון DDR2 512MB כרטיס מסך GEFORCE 7300GS 2. אני רוצה להחבר את זה לרשת שלי... הרשת היא דרך סוויטצ' זה יעבוד? כאילו יש איזה אשף לחיבור רשת והכל? 3. ההתקנה היא דרך בוט נכון? ההתקנה מסובכת? 4. יש איזה הפצה אחרת ממולצת לי? אני משתמש מתחיל ובחיים לא התנסתי בלינוקס.. זהו... תודה
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום! הום בבוקר התקנתי לינוקס.. Mandrake 10?... רציתי לנסות.. כבר הרבה זמן אני מתכנן.. התקנתי הכל הלך חלק... חוץ מ.. לינוקס.. זה לא לינוקס מה שקיבלתי... זה פשוט SSH שיש בו רק את התיקיה /tmp כשאני מפעיל את המחשב יש בוט כחול יפה של מנדריק ושם אפשר לבחור כמה אפשרויות, ניסיתי את כולם אך ללא הצלחה. טוב רציתי לטעון את הוינדוס אכל הקטע שהבוט של לינוקס השתלט על המחשב ואין בוט לוינדוס. אז מחקתי את המחיצה של הלינוקס. עכשיו אין לינוקס, אין וינדוס ואין בווט שיעלה את הוינדוס. איזה חכם אני... אניסיתי כלמיני דברים.. גם לתקן את המחיצה עם Partition Magic אבל באמצע אני מקבל הודעת שגיאה.. בקיצור שאני מעלה את המחשב אני מקבל הודעה invalid partition table מה אני עושה עכשיו? אה גם הלכתי ל התקנה…
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לאחרונה התחלתי לקוט איך אני מתחיל לעבוד באמת באובנטו והתחלתי "לזרוק" דברים לסיינטיפיק להתקין וכנראה שלא יודע מה קרה גרמתי למערכת להתקין KDE 4 ועל ידי זה הפכתי את המערכת לקובנטו. לכל האלו שא יודעים מה שמבדיל בין המערכות זה שאובנטו עם גנום וקובנטו עובדת על KDE. כרגע אני לא רואה פיתרון איך מחזירים ת'גלגל לאחרו או משהו דומה ואני כבר מתכונן לפירמוט לצערי. אם מישהו מגאוני הלינוקס כאן יודע איך פותרים ת'בעיה אני אודה לו מאוד! ערב טוב וחג שמח!
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מקווה שזה הפורום הנכון. אני מחובר לכבלים ולספקים נטויז'ן ו012. מצאתי מספר דרכים לחבר אובונטו, אבל כלום לגבי קובונטו. הדרך של אובונטו לא פעלה. איך אני מתקין חייגן לקובונטו?
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני צריך עזרה... קראתי את המאמר ונכנסתי לאתר והלכתי לאיבוד... אני לא מוצא שם את הקובץ להורדה. כמו כן אני לא ממש מבין במחשבים ולכן אני צריך עזרה והדרכה בנושא. טוב אז אני אעשה קצת סדר ותסבירו לי מה לא הבנתי ואיך ממשכים משם... 1. צריך עוד מחשב פועל (לוח-אם, מעבד, זיכרון, כרטיס מסך, הרדיסק, כונן דיסקים וכרטיס רשת) 2. אני לא צריך שני כרטיסי רשת למחשב הישן? אחד לכניסה ואחד ליציאה שיוביל למחשב החדש? 3. אני צריך להוריד את הקובץ של התוכנה שהיא גם מערכת הפעלה (לא יודע מאיפה להוריד!!) 4. להתקין את המערכת ההפעלה/קובצים במחשב הישן (איך? יש תפריטים מיוחדים שם?) 5. איך מגדירים את הכל? איך עושים את זה? טוב יש לי עוד מאה שאלות... אבל צריכים להתחיל מאיפה-שהו לא? תודה מראש... אלעד
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני משתמש בבית בלינוקס <Debian, kernel 2.6.8> ובעבודה יש וינדוס 2000 אני מחובר בבית עם ראוטר <level one> חוטי, הגדרתי לו ב- virtual server <שנמצא תחת Forwarding Rules> שיפתח את פורט 22 <פורט של ssh> למחשב שלי ברשת <192.168.254.181> יש לי רק מחשב אחד כרגע שמחובר לראוטר ניסיתי להיתחבר עם התוכנה nomacine <ניסיתי להעלות kde, gnome> וקיבלתי את השגיאה הבאה NX> 203 NXSSH running with pid: 1724 NX> 285 Enabling check on switch command NX> 285 Enabling skip of SSH config files NX> 200 Connected to address: 217.132.239.236 on port: 22 NX> 202 Authenticating user: nx NX> 208 Using auth method: publickey NX> 204 Authenti…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
אני צריך המלצה למקינטוש שיאפשר לי להקליט כמו שצריך, היום אני עובד על CUBASE SX על PC אבל אני רוצה להעביר את הכל לעבודה על מקינטוש (בגלל היתרונות הרבים שלו בישומים כאלה) אז אני צריך המלצה למקינטוש+מסך עד 8000 ש"ח תוכנה ומיקסר אני רוכש בנפרד. תודה
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אני מנסה להתקין לינוקס וניסיתי כבר חמישה דיסקים שונים וכולם מראים לי את אותה הודעה "x server can't be started" ומיד אחר כך הוא מעביר אותי לדוס האם מישהו מכיר ת'תופעה ומה צריך לעשות ????????????????????? תודה מראש לירן
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום, לאחרונה עדכנתי את האובונטו שלי לגרסה החדשה (6.06) ומאז קבצי MP3 לא נפתחים בעזרת התוכנות הרגילות לניגון מוזיקה. ניסיתי המון תוכנות והם לא מגיבות אבל המוזיקה נפתחת דווקא בנגי הסרטים (totem, mplayer) מה יכול להיות הגורם לבעיה ואיך ניתן לפתור אותה?
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
התקנתי אתמול את גרסת קובנטו של לינוקס על מכונה ורטואלית (VM) ואני מנסה להתקין מודול JAVA. למשהו יש מושג על מדריך טוב או שהוא יכול להסביר בקצרה איך עובדים בלינוקס?! ראיתי באתר שם הוראות, אבל אני לא מצליח להבין איך אני מתקין את זה. בנוסף, אני מנסה להכנס בהגדרות כ-SU, כלומר להריץ su דרך הטרמינל. זה נותן לי להכניס את הסיסמה שלי, אבל אני לא מצליח להקליד אות אחת! כאילו רק האנטר עובד במקלדת.. למשהו יש תשובות?
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני יודע שיש עליו שמועות של לא טוב וכו' הבה נתעלם.. התקנתי את הלינוקס, והכל טוב- כל עוד הדיסק נמצא על הIDE הרגיל , כאשר אני מעביר אותו לRAID , הלינוקס לא עולה, אני חייב לציין שכך זה היה גם בהתקנה- הוא לא הגיע לשלב מערכת הקבצים עד שהוצאתי אותו מהרייד. עכשיו , יש לי שם מערכת מותקנת , ושום דבר לעשות איתה.. מישהו? מפרט: Kr7a Raid Maxtor Ata133 40gb עוד משהו?
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
שלום יש לי סקריפט שאני רוצה שירוץ כשהמערכת עולה הסקריפט עושה restart למחשב, בודק שאיזה device עלה ואז מבצע שוב רסטארט מספר מסויים של פעמים. כל הסקריפט כתוב והכל בסדר עכשיו אני רק צריך לשים שהוא ירוץ בסטארטאפ אז יש לי שתי שאלות 1)יש 6 תקיות של run at startup : /etc/init.dn מה ההבדלים בין כל תיקיה והיכן אני אמור לשים את הסקריפט שלי? 2)(אולי התשובה לשאלה אחת תענה על זה אבל כ"ז) איך אני גורם לסקריפט לרוץ לפני שהמערכת מבקשת ממני סיסמא (כלומר שאני לא אצטרך לשים סיסמא כל פעם שהמחשב עשה ריסטארט)? תודה
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אחרי שהצלחתי לעשות אינטרנט וכו'... התקנתי BERYL יש אייקונים ילמעלה בצד ימין יש יהלום אדום... אבל אין שום אפקט... בעיקרון כל המערכת תואמת אבל יש לי כרטיס של ATI אני צריך את ה XGL הזה? אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד...
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי אנשים, אני דיי התייאשתי אז חשבתי לפנות ולהציג את הבעיה שנתקלתי בה: יש לי חיבור עם router 714p+ של חברת dlink , עד שהבאתי את המק החדש הביתה כל המחשבים האחרים עבדו מעולה מבחינת רשת פנימית וחיצונית, ברגע שהתחלתי לחבר את המק התגלו איבודי pocket-ים רבים, אין ping-ים מה שמצריך איתחול ה-router.. וניתוק הכבל ( rj-45 or wi-fi ) אני לא מצליח למצוא סיבה לזה, יש תמיכה מלאה והכל.. אבל עדיין אני לא מצליח להתחבר.. אני יותר מצליח להתחבר דרך כבל רשת מאשר אלחוטי, ממש מוזר שלרשת של אחד מהשכנים אני מתחבר וגולש מעולה.. אבל אצלי כלום!! אחרי 3 פינגים הכל נופל.. אם מישהו נתקל בבעיה כזאת אני ממש אשמח לתגובה וכו'.. כי באמת, לי אין מושג.. תודה!
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש נגן פלאש לאובונטו שלי, אבל בארכיטקטורה של 64 ביט. למקרומדיה אין עדיין תמיכה ב64 ביט.. האם מישהו מכיר נגן פלאש כזה? תודה...
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום מקווה שתוכלו לעזור לי , הבעיה שלי היא כזאת : הורדתי את מנדרייק 9.1 וצרבתי אותה על 3 דיסקים , עשיתי לואד דרך הסידי והוא נכנס לי להתקנה ואני לוחץ על אנטר ובמקום להכנס להתקנה כמו שהראו ב guides4u הוא נכנס לי למסך שבודק את כל הרכיבים שיש לי במחשב ורושם ביניהם dma disabled ואחרי זה הוא מתחיל לבדוק usb devices (כבר בחלון שנראה אחרת ) הוא רושם את ההודעה הבאה : could not uncompress second stage ramdisk . משם הוא רושם לי שאני צריך לאתחל , אתחלתי והוא רשם לי את אותה ההודעה . אני באמת מקווה שתוכלו לעזור לי כי אני לא יודע למי עוד לפנות ???
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אלהן, יש לי שרתף בטיפשותי הקצתי לרוט 15 גיגה, והוא מנצל רק 2.7 כאשר שאר ~12גיגה פנויים. לעומת זאת להום נשאר 22 גיגה כאשר כ 70-80% מנוצל. האם קיימת דרך לקחת גיגות מהרוט להום מבלי לפרמט/להתקין מחדש/וכו', משהוא בסגנון התוכנה partition magic שיש לחלונות. תודה רבה מראש!
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-