לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
אני רוצה להתקין לינוקס על המחשב שלי... ככה ראיתי שההפצה שהכי מתאימה לי היא אובנטו.. נראה לי.. כמה שאלות.. 1. קודם כל האם זה יכול להיות על המחשב שלי... מעבד אינטל פנטיום 4 2.8MHZ זיכרון DDR2 512MB כרטיס מסך GEFORCE 7300GS 2. אני רוצה להחבר את זה לרשת שלי... הרשת היא דרך סוויטצ' זה יעבוד? כאילו יש איזה אשף לחיבור רשת והכל? 3. ההתקנה היא דרך בוט נכון? ההתקנה מסובכת? 4. יש איזה הפצה אחרת ממולצת לי? אני משתמש מתחיל ובחיים לא התנסתי בלינוקס.. זהו... תודה
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני צריך עזרה... קראתי את המאמר ונכנסתי לאתר והלכתי לאיבוד... אני לא מוצא שם את הקובץ להורדה. כמו כן אני לא ממש מבין במחשבים ולכן אני צריך עזרה והדרכה בנושא. טוב אז אני אעשה קצת סדר ותסבירו לי מה לא הבנתי ואיך ממשכים משם... 1. צריך עוד מחשב פועל (לוח-אם, מעבד, זיכרון, כרטיס מסך, הרדיסק, כונן דיסקים וכרטיס רשת) 2. אני לא צריך שני כרטיסי רשת למחשב הישן? אחד לכניסה ואחד ליציאה שיוביל למחשב החדש? 3. אני צריך להוריד את הקובץ של התוכנה שהיא גם מערכת הפעלה (לא יודע מאיפה להוריד!!) 4. להתקין את המערכת ההפעלה/קובצים במחשב הישן (איך? יש תפריטים מיוחדים שם?) 5. איך מגדירים את הכל? איך עושים את זה? טוב יש לי עוד מאה שאלות... אבל צריכים להתחיל מאיפה-שהו לא? תודה מראש... אלעד
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
http://easylinux.info/wiki/Main_Page יש פה מדריך ענק, מעודכן, ומתעדכן כול הזמן, לכול גרסא של אובנטו, קיצר לקרפד שים את זה בנעוץ וזה יחסוך המון שאלות.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, אני עכשיו לומד לינוקס ממדריכי וידיאו ממש ישנים. המדריך שם בצע info find, וישר הגעתי לתפריט בה Menu אינטרקטיבי עם מלא אפשרויות, ליתר דיוק: Instruction Finding Files Actions Common Tasks Databases File Permisions Reference Primary Index עכשיו כעשיתי את זה בבית ( info find ) הגעתי לתפריט אחר לגמריי, שהוא הרבה פחות נוח, מופיע שם בהתחלה הסבר לא קצר על find ואז תפריט עם האפשרויות: Filesystem Traversal Options Warning Messages Optimize Options Debug Options Find Expressions התפריט הזה ממש לא ברור לי המשמעות שלו, וכמו שציינתי הוא הרבה פחות נוח. מאשר במדריך הוידיאו הענתיקה. עשיתי בדיקה והגרסה של ה-find אצלי 4.4.2 והגרסה של ה-info 4.12 ואני משתמש באונבטו 10. במדריך הגרסה של ה…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מצאתי אתר שעוסק בהשוואה בין OS X לבין XP .. דיי מעניין ומפורטת ההשוואה , שווה להסתכל http://www.xvsxp.com/ תהנו
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, בארץ מחשבי אפל מאוד יקרים והחלטנו לקנות בארה"ב... רציתי לדעת האם אני יכול להזמין מארה"ב מקבוק ושיוסיפו לו במקלדת אותיות עבריות. חשבתי על זה והרי שהאותיות העבריות שיש במחשבי מק בארץ חרוטות בהזמנת המחשב מארה"ב ולכן אולי אני יכול לבקש בארה"ב להוסיף עברית במקלדת... חשבתי לשלוח מייל לאפל אבל לא מצאתי כתובת של תמיכה כזאת.. מה אתם אומרים?
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ציטוט מ- Slashdot: לינק לטורנט 1 לינק לטורנט 2 וגם, למי שמעוניין, לינקים ל- KNOPPIX 3.8 CeBIT Edition (הסטנדרטית): לינק לטורנט 1 לינק לטורנט 2
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לא יודע המחשב החדש לי לא ממש עובד עם הלינוקס הזה ... יכול להיות ה RAID או לא כתבו דריוורים מספיק טובים .. gforece 7600GS 965 לוח אם של INTEL אני רוצה לחזור ל UBNUTU ...שלי ...
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
למה אף פעם לא פעל לי ה SOUND על לינוקס? (ערכתי לך את הכותרת למשהו יותר אינפורמטיבי)
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, מהיכן אני יכול להוריד את הפצת הלינוקס שמצולמת: שווה להוריד? מה הדרישות מערכת? זה אפשרי להפעיל שם steam? האם דרייברים של כרטיס מסך \ קול עובדים? מצטער על כמות השאלות
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
האם יש למישהו סיון עם הלוח הזה בלינוקס? זה לוח די חדש ואני חושש שיהיו בעיות בדריברים לכרטיס קול וגרפיקה - המחשב הוא לHTPC אז התמיכה בפענוח HD חשובה
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
צריך מחיצות חוץ מהראשית וה-SWAP (כמו BOOT ו-HOME) ואם כן אז למה וכמה מקום צריך לתת להן, וגם איזו מערכת קבצים לשים בהן? ואם יש לי 256 RAM לעשות 512 מגה SWAP או פחות? ואם אני מקצה נגיד 3.5 ג'יגה ללינוקס זה לכל נמחיצות שלו (ראשית, SWAP וכו') ולא רק לראשית, נכון?
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
היי, יש תוכנה חינמית מקבילה ל VMware שרצה על ויסטה ואני יכול להתקין איתה Gentoo? עריכה: אני יודע שיש תוכנה חינמית של מיקרוסופט בשם microsoft virtual pc 2007 - היא תעשה את העבודה? אפשר להתקין עליה לינוקס? + VMware היא תוכנה חינמית או לא? האם XEN רצה גם על ויסטה? ואיזו תוכנה מהרשימה הבאה מומלצת? http://www.thefreecountry.com/emulators/pc.shtml
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לאחרונה התחלתי לקוט איך אני מתחיל לעבוד באמת באובנטו והתחלתי "לזרוק" דברים לסיינטיפיק להתקין וכנראה שלא יודע מה קרה גרמתי למערכת להתקין KDE 4 ועל ידי זה הפכתי את המערכת לקובנטו. לכל האלו שא יודעים מה שמבדיל בין המערכות זה שאובנטו עם גנום וקובנטו עובדת על KDE. כרגע אני לא רואה פיתרון איך מחזירים ת'גלגל לאחרו או משהו דומה ואני כבר מתכונן לפירמוט לצערי. אם מישהו מגאוני הלינוקס כאן יודע איך פותרים ת'בעיה אני אודה לו מאוד! ערב טוב וחג שמח!
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
כשאני מפעיל את המחשב אני אמור לקבל מספר אפשריות לאיזה מערכת הפעלה אני רוצה להיכנס והמערכת היחידה שאני מקבל אפשרות להיכנס אליה היא אובונטו, בנוסף לכך, באובונטו כשאני נכנס ל "מחשב" הוא מראה לי רק שתי מחיצות 1.Disk 2.filesystem מה עושים? נמחק לי הוינדוס? היה לי גם כונן נוסף "D" שהיה בו מלאאא מידע, כל זה נמחק עם התקנת אובונטו?
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן לכולם! בזמן האחרון התחלתי לחשוש למידע שלי. יש ברשותי שרת ביתי שמריץ UBUNTU SERVER. מה הם פתרונות הגיבוי הקיימים ברשותי? האם יש דברים יותר מתקדמים משרת FTP? הדגש שלי על נוחות, פשטות ומהירות (כיוון שהגיבוי יתבצע ברשת LAN ב 90% מהפעמים.) תודה רבה מראש!
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום כשהמחשב שלי עולה , עולה גם הלילו ושם הלינוקס הוא ברירת המחדל ואני רוצה לשנות זאת ולווינדוס (אני יודע שלא כדאי אבל זה בגלל אחותי) בבקשה עזרה.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי רשת ביתית, מחשב עם ויסטה 64 ונייד עם Ubuntu. התקנתי על הנייד לינוקס לפני כמה זמן בשביל לבדוק איך היא. מבין לא מעט במחשבים אבל לא יודע כלום על לינוקס. מהנייד אפשר לגשת לספריות שהוגדרו כ-Shared על הויסטה, אבל הויסטה אפילו לא מזהה שיש עוד מחשב מחובר ברשת... אין לי מושג בכלל מאיפה להתחיל כדי לבדוק את זה. כרגע הנייד מחובר דרך ה-WiFi אבל הבעיה קיימת גם עם בחיבור כבל רגיל. כמו כן מהירות העברה ברשת היא מאד איטית - לא עובר את ה-600k/s. נראה לי קצת איטי לרשת ביתית, אפילו בשביל Wi-fi... רעיונות מישהו?
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
עכשיו שמעתי על התוכנה WUBI שהבנתי שבעצם היא מתקינה את אבונטו דרך הוינדוס בלי סיבוכים מיותרים ובכל הפעלת מחשב אנ יכול לבחור במה להישתמש בה או ב-XP , עכשיו יש לי כמה שאלות: 1.כמה היא שוקלת? ונגיד אני מתקין עליה דברים הם ישמרו לכל הזמן? ואז בהסרה של וינדוס היא תימחק בלי בעיה עם כל הקבצים שהיו שם? 2. יש לה אותם ביצועים (מהירות וכאלה) כמו לאבונטו הרגיל? 3. היא פוגעם בביצועים של XP (מהירות וכאלה)? 4. כמה גיגה פנויים את ממליצים שיהיו לי על הכונן לפני שאני מתקין אותה? 5. אין איתה הרבה בעיות ובאגים? כיאלו היא לא יכולה לאבד לי מידע ב-XP או לגרום למצב שאני יצטרך לפרמט בגלל שיהיה תקלה איתה... ומה דעתכם עליה בכלליות, מה החיסרונות שלה? זה השאלות שעולות לי בראש עכשיו, בטח יבואו עוד אז א…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שאני מפעיל את המחשב והוא מגיע לקטע של הבוט הוא אומר לי: GRUB Loading stagre1.5. GRUB loading, please wait... Error 15 כיצד פותרים אותה?
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי לפ-טופ ישן של IBM והדיסק הקשיח לא עובד. הייתי רוצה לסדר עליו לינוקס פשוט שיעלה מהדיסק וניתן יהיה לגלוש באינטרנט לקרוא דואל גם בעיברית ולהתחבר למסנג'ר. כך שהשותפה שלי לא תעשה לי פרצופים אם לוקח לי זמן לפנות לה את המחשב. האם יש חיה כזאת? איפה אפשר להוריד אותה? תודה מראש על העזרה
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
-
תשמעו יש לי מחשב אחד ועוד מעט יהיה לי עוד אחד עכשיו אני רוצה להתקין במחשב הזה (הישן) מערכת הפעלה לינוקס כדי לנסות ולהתרשם. מישהו יכול להמליץ לי על מערכת הפעלה של לינוקס הקלה ביותר לתפעול, וגם רצוי שתדמה כמה שיותר לווינדוס (לא מבחינת מראה)... עריכה: גם חשוב שזה יהיה בעברית כי המחשב אמור להיות בשימוש אחים שלי הקטנים...
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
תוכנת הKTORRENT בUBUNTU 7.04 נסגרת אקראית - לפעמים לאחר דקה לפעמים לאחר יום שלם שהיא בTRAY. למישהו יש מושג מה גורם לזה? חוץ מהבעיה הזו אני מאוד מרוצה ממנה ולא רוצה להחליף תוכנה.
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום מקווה שתוכלו לעזור לי , הבעיה שלי היא כזאת : הורדתי את מנדרייק 9.1 וצרבתי אותה על 3 דיסקים , עשיתי לואד דרך הסידי והוא נכנס לי להתקנה ואני לוחץ על אנטר ובמקום להכנס להתקנה כמו שהראו ב guides4u הוא נכנס לי למסך שבודק את כל הרכיבים שיש לי במחשב ורושם ביניהם dma disabled ואחרי זה הוא מתחיל לבדוק usb devices (כבר בחלון שנראה אחרת ) הוא רושם את ההודעה הבאה : could not uncompress second stage ramdisk . משם הוא רושם לי שאני צריך לאתחל , אתחלתי והוא רשם לי את אותה ההודעה . אני באמת מקווה שתוכלו לעזור לי כי אני לא יודע למי עוד לפנות ???
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-