עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. שלום, ברשותי שני מחשבי פי סי ואיימק, מחוברים לרשת דרך ראוטר שמחלק כתובות דינאמיות. כל מחשב שמתחבר לרשת מקבל את הכתובת: 192.168.1.2 192.168.1.3 וכן הלאה. יש לי תיקיות משותפות הן על מחשבי ה-Pc והן על המק. מחשבי ה-pc שברשותי מתחברים לרשת ומזהים זה את זה ב"שכנים ברשת" וכן את התיקיות המשותפות והמדפסת. מחשב האיימק שלי (OS 10.5.8) מקבל IP כמו שציינתי למעלה, אך לצערי הוא לא רואה את התיקיות המשותפות ולא את מחשבי ה-PC. גם ה-pc לא רואים את המק. בקיצור, כיאה ליריבות בין MS לאפל, הם מתעלמים זה מזה... כאשר חיברתי את האיימק ברשת במקום אחר, אוטומטית הוא זיהה את כל מחשבי ה-pc שברשת והציג אותם בפיינדר בצד. לכן אני מבין שזה משהו מהגדרות הרשת שלי. אל הראוטר מחוברים בכבילה ה-pc וב…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  2. איך מגדירים חיבור לאינטרנט עם ההפצה הזו ? מקליד את הפרטים הרלוונטיים בקונסול ומקבל הפניה לבז"ן למרות שכל הפרטים נכונים ? (ADSL)

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  3. Started by jingi01,

יש לי PC רגיל עם Core 2 2.13Ghz אני יוכל לקנות את הלאופרד המדובר ב149 שקל או שזה רק השדרוג למשתמשי לאופרד ותיקים? ומה זה חבילת ה-Ilife09? לקנות במיוחד

• 1 תגובה
    • 873 צפיות
  4. Started by shloosh,

יש לי מקבוק יוניבודי בן 3 חודשים עם בעיה קלה ומעצבנת. התצוגה של המסך איננה חלקה, היא אפילו מעט רועדת או מעט מרצדת וצבעים בהירים כאילו משנים גוון מעט מאוד, משהו שנראה כמו refresh rate נמוך במסכים הישנים. זה לא מאוד קריטי,אבל זה מפריע לעין לקרוא טקסט ולעבוד שוטף בעיקר עם תמונות שנראות מרצדות. אני חושב שזה לא קשור למסך של המחשבף כי אני מבחין בזה גם עם מסך סאמסונג t220 חדש. לפי דעתי זה קשור לכרטיס מסך 9400m באיזה צורה. עוד שמתי לב שזה יותר חמור כאשר המחשב מחובר לחשמל או הוטען הרבה זמן. אם אני עובד עם סוללה כמה זמן זה משתפר. יש לכם רעיון מה לעשות? בהסתכלות ראשונות הכל נראה תקין,אבל אם עובדים עם המחשב מתחיל לכאוב לי העיניים.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  5. Started by AgentZ,

אהלן , יש ברשותי מחשב נייח שמותקן עליו וינדוס ויסטה ומחשב נייד שמותקן עליו אובונטו 9.04 ורשת אלחוטית שמחברת בין שני המחשבים . אני מעוניין לדעת איך ניתן לעשות סינכרון בין שני המחשבים בתיקייה מסוימת (למשל , אם בתיקייה שמוגדרת בלינוקס יש קובץ חדש הסינכרון יעתיק את אותו הקובץ לתיקייה המוגדרת בוינדוס ) . תודה מראש . נ"ב : יש ברשת עוד שרת CentOS שמסוגל לשמש כמקום שממנו יועתק הקובץ לשני המחשבים .

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  6. Started by nir2far,

שלום, לצורך עבודה שוטפת ופרוייקטים אנו מחפשים אדם בעל יידע ונסיון בתחומים הבאים: - כתיבה ובדיקת קוד ב PHP, נסיון בכתיבת ממשק משתמש בהתאם בהתאם למסמך פרוייקט. - יכולת מעקב ופתרון בעיות. - נסיון בעבודה מול שרתי Asterisk, כתיבת dialplans, והגדרות routing. - נסיון באינטגרציה של מערכות צד שלישי דרך ממשקי API - יכולת עבודה מהבית (בתשלום הוצאות מלא) מדובר בעבודה בהיקף מלא. אשמח לקבל קו"ח ופרטי קשר ל nir@israelnumber.com

7. Started by arik23,

יש ברשותי שרת SUNBLADE 100 במצב מצוין לכל המעוניין ניתן לפנות אלי ל- aag902@gmail.com

8. Started by bruno the blade,

שלום לחברי הפורום. אני מעוניין להתקין עברית על מכשיר נוקיה 770 שמריץ מערכת maemo ‎2006‎ ‎ כבר ניסיתי כמה פעמים לבד ולא הצלחתי. אני מכיר כבר את כל האשכולות באתר maemo ‎.org ‎. ולכן אני פונה לחברה כאן אם מישהו יכול לעזור לי בזה אני אודה לו מאוד וזה יהיה אף בתשלום. יש לי ניסיון קטן עם לינוקס על מחשב אישי עם מערכות אובונטו פידורה וקובונטו, אך זה מסתכם בניסיון בסיסי בלבד. תודה.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  9. Hello all, I have a Lenovo T400s laptop (Intel Core 2 Duo SP9600 CPU), and I want to run Linux from Win7, using virtualization (I'll probably use vmware workstation). I'm a total newbie and need your advice I have just some modest requirements: 1. I'd like Linux to recognize my 64-bit CPU and 4GB RAM 2. I'd like to work with easy to use (renaming, copying, moving etc.) folders/files that'll be recognized by windows and linux at the same time. 3. I do most of my work with Unix commands (through a shell, if that's the term used), so I need something that has that and is easy to use 4. I'd like Linux to be lean and fast = less CPU/RAM needs, I don't need lots of apps …

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  10. Started by MasterDK,

שלום לכם אנשים יש לי מחשב שמשמש אותי כשרת ונכון להיום רץ עליו ARCH לינוקס. עקב הרצון ללמוד מערכת חדשה (אני מריץ ARCH גם על המחשב שלי) וללמוד משהוא שמשתמשים בו בשוק, אני מעוניין להתקין עליו לינוקס אחר המיועד לשרתים. שמעתי הכי מתאים זה RED HAT רק שהוא לא חינמי, כמו כן יש הצעות ל CENTOS, DEBIAN, UBUNTU. אשמח מאשנים שמבינים בתחום (ואולי אפילו כאלה שעובדים מול שרתי לינוקס) איזה הפצה כדי להתקין שתתאים לשרת (ובבקשה אל תגידו לי שכל הפצה מתאימה לשרת) ושגם אוכל ללמוד ממנה. דרישות השרת: Apache, MySQL, ftp יכול להיות שגם mail-server. נא לקחת בחשבון את האופציה שכנראה המערכת (תלוי בדרישות עתידיות) תריץ VPS כלומר אני אריץ 2-3 שרתים על מכונה פיזית אחת. תודה רבה מראש!

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  11. Started by sharmeiri,

שלום כל הזמן זה ניתקע לי. רציתי לדעת אם יש, כמו בחלונות, מנהל משימות שכזה?! alt +ctrl+del זה לא עושה שום דבר...

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  12. ניקיתי את המקלדת של הmac שלי והרטבתי אותה עם טיפונת מים, התוצאות: חלק מהמקשים לא עובדים, הבעיה היא ששני המקשים של הספרה 6 אינם עובדים ואני לא יכול להיכנס לתוך המחשב (הקוד הוא 123456) האם למישהו יש רעיון? וסתם כך למישהו נראה שיש סיכוי שזה יחזור לעבוד?

13. שלום, אני משתמש ב-VLC גרסאת מאק, אם כי אני מאמין שזה לא משנה. שיחקתי עם הגדרות הפונטים וכדומה והצלחתי להביא את התכוביות למצב שהן מוצגת מימין לשמאל נכונה, אבל בימני הפיסוק מופיעות בימין. אני זוכר שהיתה בעיה דומה בחלונות לפני 10 שנים. איך פותרים את זה?

• 1 תגובה
    • 2.2k צפיות
  14. Started by Ashand,

שלום אחרי הוספת כרטיס SCSI למערכת וחיבור HD המערכת מנסה תמיד לעלות מההרדיסק SCSI למרות שהגדרתי FIRST BOOT ל-HD של SL אם אני מוריד את ה SCSI HD הכל עובד בסדר...אין לי מושג למה הוא מנסה לעלות מה SCSI...גם בהגדרות של ה SCSI אני לא מוצא שום דבר שקשור בבוט.. למישהו יש רעיון?

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  15. Started by zoman,

האם יש דרך להתקין מסך מסוג PHILIPS 109B5 כאשר הוא לא מזוהה ע"י אובנטו וגם אין לו דריברים למערכת ההפעלה הזו באתר של PHILIPS?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  16. Started by Armageddon26,

אני רוצה להתקין במחשב שלי לינוקס למטרת תכנות ב-C++ ו-JAVA בעזרת ECLIPSE. זה בשביל קורס באוניברסיטה והם מחייבים לתכנת בלינוקס. אשמח לקבל המלצה על גרסא ואולי גם לינק והסבר קצר על איך להתקין. תודה רבה!

17. Started by emilio,

אם יש גירסה mac os שתומך למעבדי i5 ? והלתקין על PC

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  18. Started by emilio,

יש mac os שתומך למעבדי i5 ? והלתקין על PC

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  19. אפשר לחרוג עד 3GB, לגלישה באינטרנט אני מתכוון להתקין אותו על מחשב נייח, שיש בו HD4850 כך שצריך הפצה שעובד עם כרטיסים של ATi ועם מחשב נייד עם Mobile Intel GMA 4500M ו - intel su4100 תודה

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  20. Started by shg,

אהלן אהלן אני מחפש דרך להתקין מעקכת הפעלה של מק על מחשב נייד במקום windows אם יש מישהו שיכול לעשות זאת תמורת שכר מינימום זה גם אחלה תודה רבה!!

• 1 תגובה
    • 3.7k צפיות
  21. Started by MasterDK,

אהלן לכולם! בזמן האחרון התחלתי לחשוש למידע שלי. יש ברשותי שרת ביתי שמריץ UBUNTU SERVER. מה הם פתרונות הגיבוי הקיימים ברשותי? האם יש דברים יותר מתקדמים משרת FTP? הדגש שלי על נוחות, פשטות ומהירות (כיוון שהגיבוי יתבצע ברשת LAN ב 90% מהפעמים.) תודה רבה מראש!

• 1 תגובה
    • 971 צפיות
  22. Started by ShayKing,

היי לאחרונה רכשתי מאקבוק, והתעורר לי הצורך בנטסטיק, יש לי כרטיס, סים עם 10 גיגה מהעבודה ואני רוצה לנצל אותו בתוך מודם סלולרי, יש המלצות? משהו שתומך מאק ואין צריך להזמין מהאיבי ולחכות חודש

23. בס"ד בניתי את הארץ' כאשר יש LVM בתוך הLUKS עכשיו אני רוצה למחוק את הכל אבל בשביל זה אני צריך להעלות את המחשב מLIVE CD כדי שאני אוכל "מבחוץ" למחוק את המחיצות הבעיה היא שהמחשב שלי עכשיו תמיד נטען לGRUB גם כשאני מציין לו בביוס לעלות מUSB מה עושים? איך פותרים את זה?

• 1 תגובה
    • 2.4k צפיות
  24. דרך האפשרות של התפריט, באפשרויות של יציאה או התנתקות, איך עושים את זה? בלינוקס מינט מאטה גרסה 17.2.

25. Started by Mr.Mime,

שלום, אני מחפש גירסת לינוקס שאני יכול להפעיל אותה מDOK, ושהיא תכיל תוכנת בנצ'מארק לכרטיסי מסך, זאת אומרת שהיא תדע להוריד את הדרייברים המתאימים מהרשת. האם קיים משהו כזה? אני מחפש פתרון מהיר להפעלת בנאצ'מרק במחשבים חדשים.

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים