עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. התקנתי אתמול אובונטו (אחרי פירמוט). מקודם השתמשתי בKUBUNTU עם KDE4, והבאגים הרסו לי את החוויה בכל אופן, התקנתי את הדרייברים של נוידיה (169) כרגיל, ופתאום נעלמה לי תמונת הרקע וגם האייקונים על שולחן העבודה. לא היה מותקן אצלי COMPIZ עד אז. התקנתי קומפיז היום כי נזכרתי שיש שם אפשרות לשים תמונת רקע בCUBE, ועשיתי את זה. תמונת הרקע מופיעה, אבל האייקונים לא. אני משער שזו בעיה עם הדרייברים, אבל אני די לא רוצה להתפשר על האפקטים הויזאולים מה עושים? עריכה: פתרון זמני לבעיה: להקליד gconf-editor /apps/nautilus/desktop/volumes_visible בטרמינל ולהסיר את הסימון מ volumes_visible. להפעיל מחדש. ההפעלה מחדש תחזיר אמנם את הסימון שהסרנו, אבל גם שולחן העבודה יתפקד כרגיל לי זה בינתי…

• 1 תגובה
    • 898 צפיות
  2. Started by 13245ron,

היי רציתי לדעת אם יש במק בעיות של תיקונים כי שמעתי שאנשים אומרים שזה סיפור גדול כל תיקון אז יש כזאת בעיה או לא?

3. Started by Dialerium,

שלום לכולם.... סוף סוף הגיע אלינו לטובה אובונטו 8.10 Intrepid Ibex ואיתו גם הגיע דרייבר של nVidia מודל 177 שתומך היטב בכרטיס שלי EVGA 8800GT SC. אז החלטתי בכל זאת להתקין ווינדוס XP ב-VR כי תמיד צריך אקספלורר משום מה.... ניסיתי מס' מכונות וירטואליזציה, ולבסוף: VirtualBox OSE קנתה אותי, בעיקר בגלל שניתן להפוך לSeamless בקלות יתרה (Ctrl+L) אז... זה מה שיצא: [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 995 צפיות
  4. Started by gtabak_37,

התקנתי את פדורה 10- בטא, הכל עבר טוב ויפה והמערכת מאוד טובה. רציתי לבדוק אם יש את תפריט בחירת מערכות ההפעלה והפלא ופלא- הוא נכנס ישירות אל פדורה בלי לשאול אותי. מה הקטע? הווינדוס מותקן על המחשב- הוא לא נמחק אבל פדורה כביכול לא נותנת לי להיכנס אליו ונכנסת ישר לפדורה. ניסיתי להתקין פעמיים ולחלק את המחיצות באופן שונה אבל משום מה הוא עדיין לא נותן לי את תפריט בחירת מערכת ההפעלה. כמובן שאח"כ מחקתי את המחיצות של פדורה והתקנתי עליהם מנדריבה 2009 ובגלל זה אני כותב לכם מווינדוס. אשמח לעזרה, גל

• 1 תגובה
    • 769 צפיות
  5. Started by סיגל ק,

יש לי מקינטוש שאני ממש לא יודעת לתפעל אותו מישהו יכול לעזור לי...........

• 1 תגובה
    • 896 צפיות
  6. Started by gtabak_37,

היום הגיע- פדורה 10 יצאה היום! תוכלו להוריד ולראות הוראות התקנה ומידע על השחרור באתר: http://fedoraproject.org/he/get-fedora והכרזה קטנה מחברת רד האט שפדורה היא מערכת מבוססת לינוקס הפופולרית בעולם (לא אובונטו?), ווידאו שמסביר שפדורה 10 היא כל מה שאובונטו 8.10 רצתה להיות http://linmagazine.co.il/fedora/2008/11/25/fedora-linux-lead

7. יש לי רשת ביתית, מחשב עם ויסטה 64 ונייד עם Ubuntu. התקנתי על הנייד לינוקס לפני כמה זמן בשביל לבדוק איך היא. מבין לא מעט במחשבים אבל לא יודע כלום על לינוקס. מהנייד אפשר לגשת לספריות שהוגדרו כ-Shared על הויסטה, אבל הויסטה אפילו לא מזהה שיש עוד מחשב מחובר ברשת... אין לי מושג בכלל מאיפה להתחיל כדי לבדוק את זה. כרגע הנייד מחובר דרך ה-WiFi אבל הבעיה קיימת גם עם בחיבור כבל רגיל. כמו כן מהירות העברה ברשת היא מאד איטית - לא עובר את ה-600k/s. נראה לי קצת איטי לרשת ביתית, אפילו בשביל Wi-fi... רעיונות מישהו?

• 1 תגובה
    • 985 צפיות
  8. Started by Vaz,

האובנטו תופס לי איזה 14 גיגה במחשב...יכול להיות שזאת הסיבה והוא מאט לי קצת את השימוש ב xp הרגיל ? או שאין קשר ?? יש גרסה של לינוקס שתופסת פחות ?

9. Started by gtabak_37,

התקנתי מנדריבה 2009 אצל חבר וכשהוא רצה לעבור לווינדוס בתפריט האתחול, המקלדת לא פועלת לו והוא לא יכול ללחוץ חץ למטה ולעבור לווינדוס. המקלדת פועלת שוב כאשר המנדריבה עולה אוטומטית. מה אפשר לעשות כדי שהמקלדת תפעל? תודה לעוזרים גל

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  10. איך אפשר להחליף את השפה במק על ידי קיצור במקלדת?

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  11. Started by isreal1992,

אוקי אז אני לא בטוח עם זה מתאים לפה אז עם זה לא מתאים אז תעבריו אותי לאן שצריך בבקשה... אז יש לי שני לפטופים של apple הביאו לאבא שלי ולשנהם יש אותה בעיה הם נדלקים עד לרגע שצריך לכתוב את הסימה והמשתמש וזהו. למה הם נדלקים עד לרגע הזה זה מפני שאף אחד לא יודע את הסיסמה והמשתמש של הלפטופים אז היתי רוצה לקבל תוכנה שתפרצו לי את זה או שאולי אתם חושבים אני יכול לעשות פורמט עם דיסק. מפני שלאף אחד לא אכפת מה יש בפנים זה או שאני מוצא עם תוכנה ופרוץ את המשתשמש והסיסמה או שאתם מסבירים לי איך עושים את הפורמט במדויק למה אני בחיים לא עבדתי עם apple ובבקשה אני צריך תגובות לענין ותגובות של מבינים. ואני שוב חוזר זה apple הינה הדגם המלא: apple power book שנת 2000 נראה לי לא משהו חדש הי…

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  12. המחשב: Lenovo T61p עם מחיצת PRELOAD של XP. מחיצה אחת C - 142GB. בעיה: במהלך התקנת אובונטו 8.10, רציתי לפנות מקום מכונן C בשביל מחיצה חדשה. (צימצמתי את C ל100GB). ממש בתחילת החלוקה מחדש, ההתקנה נתנה ERROR כלשהו, וכל כונן C הפך לEXT3, ניסיון להשתמש בכפתור "ביטול שינויים", לא שינה כלום, עכשיו המידע אבוד בכונן ושאני מפעיל את המחשב מופיעה כמובן "ERROR LOADING OPEARTING SYSTEM". כמובן שקיימים הרבה דברים לא מגובים איך ניתן לשחזר / להציל כמה שיותר מידע?

• 1 תגובה
    • 817 צפיות
  13. Started by bmw316,

האם מישהו מכיר ספר עם תרגילים ב - linux ? :s05:

• 1 תגובה
    • 2.2k צפיות
  14. אז ככה, לפני כמה ימים התקנתי אובנטו וכבר היה לי ויסטה מותקן על המחשב, עכשיו שאני רוצה להעלות דרך התפריט של ה GRUB את הויסטה זה מחזיר לי את השגיאה הזו: Error 23: Error while parsing number Press any key to continue ואז אני לוחץ על מקש כלשהו וזה מחזיר אותי לתפריט של ה GRUB איך אני מתקן את זה ? boot/grub/menu.lst: http://pastebin.com/m14c06958 שאלה נוספת כרגע המחיצות שלי מחולקות כך: http://pastebin.com/m3aab54b1 אם אני רוצה להתקין עוד הפצה של לינוקס על הדיסק הקטן של ה 80GB זה אפשרי ? אם כן מה צריך לעשות ? אני לא רוצה בכלל לגעת בדיסק של הלינוקס. תודה לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 772 צפיות
  15. ואיך עושים זאת? תודה לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 840 צפיות
  16. יש לי מחשב שמריץ לינוקס וכרטיס כניסת וידאו flyvideo 98 (צ'יפ conexant bt878) אני רוצה לשמור איתו שידורי וידאו מכניסת composite וכניסת קול מהכרטיס קול (AC97) לקובץ וידאו באיכות טובה אבל הכרטיס עושה בעיות אני רוצה להפעיל אותו באיכות טובה תחת לינוקס בלינוקס הכרטיס מצליח לתת רזולוציות נמוכות ממש (עד 300X400 בערך) ולא מסתדר אם אות וידאו PAL. זה דוגמאות למה שרואים כשמנסים הגדרות שונות ואות הוידאו בכניסה הוא PAL (ממיר של הוט) הכול סבבה אבל שחור לבן : pal-nc ולעיתים pal-m (מצב pal-m קופץ באקראיות בין המצב הזה והמצב שיש ב ntsc) צילום מסך כך זה נראה אל המסך קבוע המסגרות בשחור לבן כל הזמן גולשות : כל יתר ה pal אותה תופעה אבל כל מסגרת צבועה בצבע מתוך rgb : כל ה secam …

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  17. Started by darkspell,

שלום לכולם, אני סטונדט לארט-דירקטינג, ולאחרונה החלטתי שהגיע הזמן להתחדש בלפטופ עקב עומס השיעורים שאני צריך להספיק (אני מניח שהרבה כאן יכולים להזדהות), ההתלבטות שלי היא בין ה-Dell Studio 1535 LED (שכרגע עולה 6000 ש"ח, בתקווה שהדולר יפסיק לטפס) לבין MacBook שמישהי הציעה לי לקנות ממנה, המחשב לטענתה יד ראשונה ומעולם לא היה בשימוש, והיא מוסיפה לעסקה תיק נשיאה, להלן המפרט: מעבד: Intel Core 2 Duo 2.4 GHz זכרון: 2GB כונן קשיח: 160GB צבע: לבן אחריות: עד 4/09 - בינלאומית ע"י "idigital" שנה שניה - באנגליה מחיר: 5200 ש"ח. השאלה היא מה עדיף לי לקנות ? האם המחיר שהיא הציעה לי הוגן ? עד לאן להתמקח ? מה בודקים כשהולכים לבדוק מחשב מק ? הצרכים שלי הם בעיקר לגרפיקה (תוכנות Adobe - פוטושופ, …

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  18. אני צריך איזה לינוקס קטן ממש קטן שאפשר ללוש באינטרנט ולדבר בסקייפ ממש כמו הSplashtop של ASUS רק שאני לא מוצא אותו להורדה..

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  19. Started by MasterDK,

שלום לכולם, אני עובד על מיני מערכת הפעלה משלי וגעתי לשלב של PAGING. אני פשוט לא מצליח להבין את הנושא הזה ואיך זה עובד? הבנתי שזה מנגון הגדה של זכרון כמו שהסגמנטים היו ב 16ביט. אפשר הסבר יותר מפורט מה זה בדיוק PAGING ואיך משתמשים בזה? תודה רבה מראש.

• 1 תגובה
    • 8.3k צפיות
  20. יש דרך לתקן את זה? נניח להעתיק קבצי מערכת מהדיסק? שורת פקודה...(הקונסול כן מזהה את המקלדת)

• 1 תגובה
    • 891 צפיות
  21. אתמול משום מה החלטתי שיהיה רעיון טוב לעלות קצת את הרזולוציה, העלתי להכי גבוה שיש בפדורה 10 עם שולחן עבודה של גנום, דריבר לכרטיס מסך לא התקנתי כי זאת התקנה חדשה ונקייה. מיד לאחר העלאה ולחיצה על apply המסך מקבל עיוותים כמו ארטיפקטים ומשחיר כולו, לאחר 10 דקות בערך הוא שוב נדלק ומיד מתחילים שוב העיותים, נקודות שחורות והמסך כולו מתעוות, ושוב פעם משחיר, העניין זה קורה לבדיוק שנייה שאני יכול לראות מה קורה אז אין לי שום דרך לשנות את הרזולציה ככה. השאלה היא כזאת, המערכת נותנת בוט ומגיעה למסך לוג, שם מופיעה השם מתשמש והוא מבקש ממני סיסמא, עד לפה אין בעיות, איך שאני מכניס את הסיסמא והיוזר שלי עולה כול הבלאגן מתחיל מחדש. הבנתי שאני צריך איכשהו להגיע לקובץ /etc/x11 xorg.conf ושם אני …

• 1 תגובה
    • 932 צפיות
  22. כיצד? או במילים אחרות How to change permissions and owner to a set of files and folders tree?

• 1 תגובה
    • 857 צפיות
  23. משהו שיהיה בו מקום לספרים וגם תא מרופד למקבוק.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  24. Started by yosda-boy,

שלום רב, אני כבר כמה ימים מנסה להבין מזה מקינטוש? אני בדקתי בחוקים של הפורום אבל לא כתוב שם כלום על זה וגם עם חברים אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי על מה מדובר... בתודה מראש yosda-boy

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  25. יש לי כרטיס רשת של אדימקס - EW-7726In איל אני גורם לו לעבוד בלינוקס? ניסיתי להוריד את הדריוור מהאתר של אדימקס :http://www.edimax.com/en/produce_detail.php?pd_id=225&pl1_id=1&pl2_id=44 אבל זה בה כSource Code עשיתי את כל השלבים עד לשלב שבו כתוב make$ בשלב הזה לא הבנתי מה צריל לעשות. בבקשה לכתוב את הפיתרון כמה שיותר מפורט כי אני לא מבין כלום בלינוקס הורדתי את הלינוקס רק אתמול ומאז אני מנסה לסדר את זה. תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים