עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by r5r4y,

שלום לכולם.. החלטתי לעבור ללינוקס לאחרונה בגלל שווינדוס עושה הרבה הרבה בעיות וגם אחרי כמה פורמטים שום דבר לא עוזר, נו טוב.. אשמח לקבל עזרה בנוגע לבעיה שלי.. המודם שלי: Terayon Tj715x גירסא של הלינוקס: אממ...יש לי לייב סידי(קאזית) ספק:013 ברק. מחובר דרך PPTP, מהירות 750. נכנסתי לאשף ה-iwiz בלינוקס ומילאתי את כל הפרטים.. עד שהגעתי לממשק ששם הוא שואל אותי איך אני מחובר דרך כרטיס רשת/חיבור USB. בחרתי בחיבור USB ויש עוד כמה אפשרויות למטה: 1. "מה הוא שמו של המודול אותו יש לטעון על מנת להפעיל את המודם" השארתי על מה שהיה שם CDCEther 2. "לאחר שהמודם הופעל דרך איזה ממשק יהיה ניתן לפנות אליו" השארתי מה שהיה שם: eth0 המשכתי הלאה כתבתי את היוזר והסיסמא, שרת אממ..השארתי ריק(צריך לכתוב …

• 0 תגובות
    • 872 צפיות
  2. Started by pssheba,

.אני מאתחל את המחשב מתקליטור ההתקנה של gentoo. אחר העלאת המערכת אני מקליד: ls ומקבל את הרשימה הבאה: bin boot dev etc home initrd lib lib64 mnt opt proc root sbin sys tmp usr var.. שאלתי: האם רשימה זו הינה רשימת הקבצים שב cdrom (תקליטור ההתקנה) או בhard disk. ההגיון אומר שהמדובר ברשימת הקבצים שב cd כי אני עדיין בשלב בו הדיסק ריק. אבל בהמשך אני מתבקש ליצור ספריה ע"י הפקודה מייקדיר וההגיון אומר שזה ע"ג ההרד דיסק. כיצד איפוא אני יכול לדעת מה אני עושה גל ההרד דיסק ומה על ה סי די ?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. הגעתי לשלב בו עלי להתקין stages. מישהו יאות בבקשה להסביר לי מה הפשר של התקנת stages ב gentoo ? ושאלה נוספת: מה עושה הפקודה export ? תודה

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. שלום ! במהלך ההתקנה אני נדרש להבין את המונחים הבאים: filesystem - ext2 filesystem - ext3 filesystem - reiserfs filesystem - xfs filesystem - jfs שאינני מבין את פישרם. אודה למי שיואיל להסבירם לי.

• 3 תגובות
    • 923 צפיות
  5. Started by Mamimo,

שלום לכולם, אני תקוע באופן קריטי בשינוי קוד של תוכנה כל שהיא ואני צריך לבחון איפה INPUT עובר במהלך הריצה (פונקציות וערכים של משתנים), האם משהו יודע כיצד מבצעים DEBUG בזמן ריצה של קוד תחת לינוקס, כמו שעושים זאת ב Visual Studio תחת WINDOWS? תודה,

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. ב partition hda4 התקנתי filesystem מסוג ext3 באופן הבא: בשלב אחר של ההתקנה אני מתבקש להעלות את gentoo מה cdrom בפקודה הזו: ואחרי שעשיתי זאת קיבלתי את ההודעה: האם מישהו בפורום יכול להסביר לי את פשר ההודעה ואם נגרם נזק להתקנה ? תודה !

• 2 תגובות
    • 895 צפיות
  7. Started by Mind2,

שלום אני משרת בצה"ל ויש לי מחשב . . כמובן שיש עליו צהל נט אז אי אפשר לעשות איתו הרבה . . הרעיון שלי להריץ עליו LIVE CD שיכול להריץ DIVX עם כתוביות . . האם יש הפצה כזאת ? כי בדקתי כמה ולא היה להם . כמו UBUNTU

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by MushMush,

אני כבר דיי הרבה זמן רוצה להחליף את מהערכת ההפעלה שלי ללינוקס .. כדי לנסות אותה .. אבל לפני זה.. אפשר לקבל קצת מידע הל המערכת? כמו: זה נכון שהרבה משחקים לא פועלים במערכת ההפעלה הזאת? ומה למשל ההבדלים העיקרים בין מיקרוסופט וינדוס ללינוקס(חוץ מזה שזאת בעלת קוד פתוח וחינמית) או עוד דברים חשובים שאני צריך לדעת לפני שאני אתקין את המערכת תודה..

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  9. Started by jean-paul,

מותקן לי על המחשב הנייד לינוקס fedora4 רציתי לדעת אם מישהו מכיר נגן טוב שמובנים בתוכו מקודדים ל divx וwmv ושיוכל לנגן אפילו סרטי dvd.

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by the kooks,

שלום. לי קוראים רועי,אני משתמש חדש בפורופ HWZONE.CO.IL, יש לי בעיה המערכת הקבעצים בHARD DISK שלי התקנתי מנדרייק(סוג של מערכת קוד בפתוח מסוג לינוקס), אך לצערי ההתקנה לא בוצעה בהצלחה במכיוון שהכוננן האופטי שלי לא הצליח לקרוא את הדיסק האחרון של ההתקנה אף על פי שהדיסק עצמוח היה תקין. עשיתי RESTART ויכולתי להכניס למערכת קבצים של הWINDOWS אך לצערי מכיוון שהתקנתי את המנדרייק על הHARD השני שלי שמוגדר בתור סליב לא יכולתי לראות מה יש בתחו דרך הWINDOWS כיצד אני מוחק את הHDD השני שעלו הותקנה המנדרייק? ומחזיר את מערכת הקבצים לFAT32 או FAT תודה מראש לעוזרים

• 19 תגובות
    • 2.6k צפיות
  11. Started by jcdenton1,

לא ידעתי לאיזה פורום לשייך את זה אז אם טעיתי מצטער. בכל מקרה התקנתי UBUNTU 5.04 וממש אין לי מושג איך להגדיר שם את הרשת. יש לי מודם אלקטל שמחובר לראוטר של אדימקס ואל הראוטר מתחברים כל המחשבים. איך אני מגדיר על אחד המחשבים המחוברים אל הראוטר שמותקן עליו לינוקס את הרשת?

• 46 תגובות
    • 5.8k צפיות
  12. Started by yonni,

www.applestore.co.il

• 6 תגובות
    • 5.2k צפיות
  13. שלום ! אני מתחיל להתקין מערכת לינוקס gentoo ונעזר במדריך ההתקנה. לפי המדריך עלי למחוק את כל ה partitions הקיימים וליצור מחיצה חדשה ב /dev/hda שתהיה מסוג primary ו boot. הבעיה שלי שע"ג הדיסק הקשיח שלי יושבת מערכת winxp ועוד קבצים שאינני מעונין למחוק. לפיכך, בניגוד לכתוב במדריך ההתקנה של gentoo, אינני מוחק מחיצות קיימות אלא מתקין אחת חדשה באופן הבא: 1. 2.לאפשרות אני בוחר: למחיצה חדשה.3. לבחירה בין primary או extended: אני בוחר ב p למחיצת primary. 4. לבחירת מס. מחיצה, עלי לבחור ב 1 לפי הנחיות המדריך אך מחיצת ה primary הראשית שלי הינה זו של win xp ומכיוון שאינני רוצה למחוק אותה אני בוחר ב 4 שהוא מספר המחיצה הפנויה שלי, וזאת בניגוד לכתוב במדריך. 5. כעת אני נדרש להקליד…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by PhoenixBoy,

הורדתי וצרבתי את לינוקס מנדרייק LIVE CD. אני מדליק את המחשב והבוט עולה ואז יש את הloading הזה שמתמלא והוא מפסיק די בהתחלה. מה לעשות?

• 3 תגובות
    • 931 צפיות
  15. Started by zvkel,

כשאני רושם startx אני מקבל הודעת שגיאה של fatal error : no screens found וגם fatal io error 104 (connection reset by peer) after 0 requests איך מגדרים מסך או פותרים את error 104 הזה (אין לי שום ידע בלינוקס וזהו הפעם הראשונה שאני מנסה להתעסק עם זה) האם יש דרך אחרת להפעיל את המערכת הגרפית מלבד startx?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by LinkTree,

אני זקוק לעזרה - אני רוצה לשים בחדר שינה שלי מחשב שיהיה מחובר ב WIFI למחשב המרכזי שלי ויוכל לנגן ממנו שירים לרמקולים בחדר שינה. זה בתכלס כל מה שאני רוצה - השאלה איזה הפצה אפשר להתקין על P2 64MB ושיהיה לי תמיכה בכרטיס רשת אלחוטי (54MB/S) אשמח לרעיונות / הצעות

• 3 תגובות
    • 990 צפיות
  17. אני רוצה להתקין לינוקס בקרוב על אחד מהמחשבים שלי ואני מאוד חדש בנושא אז אני הולך להיות פעיל פה אז זו השאלה הראשונה שלי.

• 2 תגובות
    • 872 צפיות
  18. Started by PhoenixBoy,

אולי זאת שאלה מטומטמת אבל למה אי אפשר להתקין מקינטוש על כל מחשב? למה רק על מחשבים של apple אפשר? המערכת הפעלה מזהה חלקים שונים או משהו? האם כל התוכנות שפועלות על ווינדוס יכולות לפעול גם על מקינטוש? מה ההבדל בעבודה בפוטושופ בווינדוס לעומת עבודה בפוטושופ במקינטוש? ואם אפשר להתקין את זה על מחשב רגיל אז אפשר להתקין על המחשב שלי? AMD Athlon64 3000+ S939 לוח חדש של ג'יגהבייט עם Nforce 4 1024Mb DDR 400Mhz Gigabyte Geforce 6600 זה בכללי... אפשר להתקין על המחשב שלי?

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  19. Started by sherlock1212,

אבל רציתי לדעת אם יש דברים שעובדים רק על ווינדוס שלא יעבדו על לינוקס,זה קורה לפעמים?

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by iCe_bLaSt,

אני שומע כל הזמן ממשתמשי מק על כמה שהמק שלהם יציב ולא נופל אף פעם אבל נתקל בניסיוני כבל מיני סברים שסותרים את זה למשל MAC אחד בעבודה של אבא שלי נתקע אחרי שחיברתי אליו DOK ולפני הניתוק במקום לגרור את הצלמית של הDOK לפח בחרתי בתפריט EJECT(כנראה התבלבל עם CD או משהוא כזה) , גם יצא לי לראות כמה פעמים באגים מטופשים בחומרה (למשל Imac שרק אחד מהUSB האחוריים שלו קיבל DOK) אני לא עובד הרבה על מקים אבל משום מה נדמה לי שהם נוטים לקרוס בתדירות די גבוהה (לא ברמה של Windows ME חס וחלילה) , מצד שני הפעם האחרונה שעבדתי ברצף במשך ימים על MAC היה על G3 233 מה"ז שישב בחדר עבודה של אבא שלי והיום זה רק ביקורים קצרים במקים במקום העבודה של אבא שלי ובמחשב הנייד שלו (G4 חמוד עם מסך 12 אינצ' ). …

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by MATTAN,

היי מה המצב אני רוצה להסיר את לינוקס מנדרייק מהמחשב ורציתי לדעת איך לעשות את זה תודה לכולם

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by kokoman,

יש לי מחשב די ישן: P-3 500MHz זכרון 192 MB הארד דיסק 8GB Windows XP שעובד לאט מדי לטעמי, הוא משמש אותי בעיקר לגלישה באינטרנט, שיתוף קבצים וצפייה בסרטים. אז חשבתי לעצמי שאולי אם אני אתקין עליו LINUX הוא יעבוד מהר יותר, האם זו מחשבה הגיונית? או שאני טועה ואין קשר בין מערכת ההפעלה למהירות המחשב? אם במקרה אני צודק מישהו יכול להמליץ לי על גירסה של LINUX שהכי תתאים למחשב המפרט הנ"ל ולצרכים שלי?

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by MATTAN,

היי מה המצב אני מחפש ספר טוב גדול ועל UNIX שיסביר הכל על הנושא בכל נושא שיש ב-UNIX (אבטחה ,אינטרנט ,הקוד שלו ועוד) תודה לכולם

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by borg,

למישהו יש קישור להורדה של KNOPPIX 4.0?

• 20 תגובות
    • 3.3k צפיות
  25. Started by harry,

שמעו אחים שלי, אני נורא רוצה לדקין לינוקס ולצורך העניין הצטיידתי בקנופיקס, רד האט וקזית.. ובכל המקרים המצערים הקבצים שהורדתי היו בפורמט rar, שפתחתי את הrar היה הרבה תיקיות וקבצים שונים אבל שום קובץ iso שאני צריך כדי לתת לנרו לצרוב איתו דיסק boot!! מה אני עושה אחים שלי?! בבקשה עזרה

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים