עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by PhoenixBoy,

אולי זאת שאלה מטומטמת אבל למה אי אפשר להתקין מקינטוש על כל מחשב? למה רק על מחשבים של apple אפשר? המערכת הפעלה מזהה חלקים שונים או משהו? האם כל התוכנות שפועלות על ווינדוס יכולות לפעול גם על מקינטוש? מה ההבדל בעבודה בפוטושופ בווינדוס לעומת עבודה בפוטושופ במקינטוש? ואם אפשר להתקין את זה על מחשב רגיל אז אפשר להתקין על המחשב שלי? AMD Athlon64 3000+ S939 לוח חדש של ג'יגהבייט עם Nforce 4 1024Mb DDR 400Mhz Gigabyte Geforce 6600 זה בכללי... אפשר להתקין על המחשב שלי?

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  2. Started by yoni22j,

שלום , הורדתי LIVE CD של BACKTRACK שמעלה מ.הפעלה של לינוקס ואני לא מצליח לגלוש באינטרנט יש לי מודם AZTECH 600E אני מחובר לבזק בינלאומי מי שיכול לעזור אני חדש בתחום של לינוקס

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by Freeze,

שלום... לפני כמה שבועות התקנתי אובונטו 8.04 ופשוט התאהבתי במערכת. התחלתי לשנות את המראה וכל מה שעוד אפשר לשנות, כולל התמונה של שולחן העבודה (wallpaper). אתמול התחלטתי שהגיע הזמן לשינוי, אז התחלתי לחפש עוד תמונות לשולחן העבודה. הורדתי כמה למחשב שלי, אבל עכשיו, משום מה, אני לא יכול לשנות את התמונת רקע של שולחן העבודה. אני לוחץ על Change Desktop Background, על Add, ואז שמתי לב שזה לא מראה את התמונות כשהאפשרות נמצאת על "Images". כשאני משנה את האפשרות ל "All Files", אני יכול לבחור את התמונה שאני רוצה, אבל משום מה, זה מחזיר אותי בחזרה לדיאלוג הראשי בלי שום שינוי - זה רק מראה לי את התמונות הקיימות, ולא מוסיף לי תמונות חדשות. אני יכול לשנות את התמונת רקע מבין התמונות הקיימות, אבל…

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by none,

רציתי לשאול קודם כל איך באופן כללי? איך היא בהשוואה לFEDORA? אני יודע שההפצה האחרונה של פדורה מבוססת על הקרנל 2.69 וסטרקום על 2.4 שנחשבת יותר יציבה, וחלקים מ2.6, אז עכשיו השאלה מה כדאי יותר להתקין?, שימושים פשוטים במחשב, גלישה וכו... תודה מראש

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by Buffer,

היי... אני מנסה להפעיל את הגרסת לינוקס ל-Gmail Notifier שניתן להשיג פה: http://gmail-notify.sourceforge.net/index.php אבל משום מה אני מקבל את השגיאה הבא: Gmail Notifier v1.6.1b (2007/07/12 10:28:24) ---------- xmllangs: Error parsing XML file. Traceback (most recent call last): File "./notifier.py", line 409, in ? gmailnotifier = GmailNotify() File "./notifier.py", line 54, in __init__ self.configWindow = GmailConfig.GmailConfigWindow( ) File "/a/fr-01/vol/home/stud/buffer/gmail-notify/GmailConfig.py", line 33, in __init__ self.readConfig() File "/a/fr-01/vol/home/stud/buffer/gmail-notify/GmailConfig.py", line 199, in readConfig self.lang = self.langs_parser.…

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  6. מיקרוסופט מתכוונת לפתוח בגל תביעות נגד משתמשי לינוקס (כל הגירסאות חוץ מ-SuSe שיש להם איתם חוזה). בגלל שקרנל (הקוד מקור של הווינדוס- הליבה) מפר פטנטים של מיקרוסופט.. אני יתקין עוד מעט Ubuntu אבל שקודם יתבעו אותי על הווינדוס http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3330778,00.html http://net.nana.co.il/Article/?ArticleID=408836&TypeID=1&sid=127

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  7. אני מנסה להפעיל דרייבר כלשהוא (KEXT) אך הוא אומר לי את הדבר הבא: מה אוכל לעשות כדי שהוא יפעיל אותו? תודה

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  8. כשאיתי לוחץ על אחד מהם הלוח עבודה נראה מוחלף באחר, יש לזה סיבה? תודה!

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  9. יש לי שלוש מערכות הפעלה LINUX XP VISTA . המערכת הפעלה שהותקנה ראשונה היא XP אז LINUX והיום VISTA עם הלינוקס היה לי GRUB LOADING של הBOOT ושם יכולתי לבחור XP או LINUX עכשיו שהתקנתי את הויסטה משום מה היא השתלטה על הBOOT LOADER ואני יכול לבחור או ויסטה או XP , איך אני מחזיר/משנה את זה למצב שבו אני יוכל לבחור מבין שלושת מערכות ההפעלה המותקנות על המחשב? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  10. עיקרי החדשות השבוע מתרכזות באפל עם עוד קצת איפון וחדשות על ניידי מקינטוש, קצת מיקרוסופט עם החנויות שהיא מתעתדת לפתוח ואופיס 2010 ועוד חדשות ממרחבי מרחב הטכנולוגיה, ככול שהתיר הזמן. אני מזכיר לכולם את ארוע הטיקאסט ב 27/7 שיכלול פאנל מומחים בנושאי אודיו, וידאו, פיתוח תוכנה ומקינוטוש בכלל. הערב יכלול כמה מילים מכל חבר בפאנל ואחרכך שאלות ותשובות עד שיזרקו אותנו מהמקום. פרטים והרשמה ב: www.tcast.co.il/event נתראה שם. בעז אורדן

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by MacGyver,

שלום .... לי היה ניסיון(כושל ביותר אני חייב להגיד...) כאשר פעם התקנתי FEDORA CORE 2 עם KDE..... דבר ראשון לקחו לי כמה שעות להגדיר את האינטרנט.....(הוא פועל אצלי מהרשת(הוא ממודם אלקל...))) דבר שני אני אף פעם לא מבין מה זה לקנפג או במילים אחרות איך להתקין תוכנות.....וכשאני שומר מוריד וכו דברים איך ואיפה אני אמור לשמור אותם(איך הסיפריות עובדות שם..) ואני אשמח להמלצה על הפצה נוחה למשתמש.....(ולינק לאותה הפצה על LIVE CD תוכל לעזור מאוד....) תודה רבה! איתן

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  12. שלום רב אני גיבתי חומר של תוכנת העריכה MEDIA 100 שעובדת עם מקינטוש על CD. אני רוצה לפתוח את התכולה של ה CD על מנת להמשיך לעבוד על הפרויקט ב PC (מכיוון שהמקינטוש שעליו עבדתי שווק חיים). הבנתי שיש אפשרות להעביר את הקבצים השאלה היא האם אני צריך לעשות את ההמרה דרך מקינטש או PC? כמו כן אם תוכלו לעזור לי ולהסביר לי איך הודעה לכם מאוד בתודה מראש עמיר שחר

13. Started by Big D,

שלום, יש לי 4 מחשבים בבית, בשלושה מהם מותקן ווינדוס וברביעי רד האט לינוקס 9. אני רוצה לעשות שיתוף אינטרנט, כך שקופסת הלינוקס תהיה מחוברת לאינטרנט (ADSL) וכל השאר יגשו לאינטרנט דרכה. אז כתבתי סקריפט שיעשה IP מסקריידינג באמצעות איי פי טייבלס: #!/bin/sh IPTABLES=/sbin/iptables #All The lines below are NAT routing # flush any old rules $IPTABLES -F -t nat # turn on NAT (IP masquerading for outgoing packets) $IPTABLES -A POSTROUTING -t nat -o eth0 -j MASQUERADE # enable IP forwarding (of incoming packets) echo 1 > /proc/sys/net/ipv4/ip_forward הגדרתי את האייפי של כרטיס הרשת המתחבר לרשת: 192.168.0.1. בכל שאר המחשבים שונה כתובת האייפי במספרה האחרון. בכל המחשבים הסא…

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by tamiravigan,

שלום רב, אני בשמנתי דיסקים מהאתר של אובונטו המקורי... הגיעו תוך חודש בערך עכשיו. יש לי לוח אם GIGABYTE GA-965GM-S2 והוא מגיע עם כ.רשת של MARVELL YUKON 88E8056 PCI-E הוא מובנה.. למרות שרשות של PCI-E חיפשתי מידע איך לעשות ולהתקין אותו אבל אני לא מבין כלום!!! מישהו יכול לעזור לי? אגב, ראיתי תמונה ממש יפה של סקין לUBUNTU.. אפשר להחליף שם סקינים? כמו בXP תודה מראש לכולם! אני עדיין על XP כי אני לא רוצה סתם לעשות שטויות...

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  15. יש לי ידע לא רע בלינוקס. אני משתמש באבונטו 8.1 בגירסא עברית והפונט העברי קצת מכוער באתר ובכללי אני לא מת עליו ואוהב את "אריאל" של ווינדוס, קיימת צורה להחליף את הפונטים או משהו? שתים, אני רוצה להתקין ברייל כדי שהממשק וכל המראה הויזואלי של המערכת יהיה מגניב ויהיה "MAC" או ויטסה שכזה עם אופציית הקוביה וכל מיני דברים גרפים נחמדים שכאלה. הבעיה היא שלא הבנתי לגמרי כיצד אני מוריד את זה ומתקין על המערכת לינוקס. ממה שהבנתי אני צריך לפנות למנהל ההורדות ושם לבצע מהו או דבר דומה. הרבה תודה רבה על כל העזרה

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  16. ערב טוב לכול המשתמשים של האתר : התבקשתי על ידי משתמש בשם בני , לפרסם פה תרא'ד שעוסק בלינוקס והרד דיסקים : אז הנה השאלה : "שלום לכולם וערב טוב , ברצוני להתייעץ איתכם תותחי התמיכה של פורום תוכנה , אני רוצה לפתוח קובץ ISO שהורדתי מהאינטרנט להHD , (סתם לידיעה מדובר בISO של LINUX ) (הסיבה לכך היא שאני בעוונותי לא רכשתי צורב ) אך איני יודע כיצד ניתן לעשות זאת , אודה מאוד לכל מי שיוכל לעזור לי" השאלה היא : האם ניתן להתקין לינוקס מתוך ההרד דיסק ? מודה לכם על כול תשובה ועזרה ..

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  17. טוב אז חיפשתי המון ולא מצאתי, מישהו מכיר תוכנה לubuntu שמראה לי את מידע על ה process הזכרון הזמין שפנוי מחיצות עומס CPU וכל השאר כמו ב system monitor רק בlayout שקוף כזה ברקע כל הזמן ,ראיתי את זה בסירטונים שונים ולא מצאתי איך עושים את זה ודבר שני איך עושים dock כזה לתוכונות למטה כמו ב MAC OSX ? שאלה שלישית עשיתי אפקט של קוביה תלת מימד איך אני שולט בה ידנית , הכוונה לא שאני לוחץ על workspace וזה עובר לבד לצד המתאים (או גורר לצד) אולה כפתור שמראה את הקובייה ואני מסובב אותה איך שאני רוצה ? תודה רבה!

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by Elad_m,

שלום אני רכשתי מסין מכשיר טבלאט smarq v7 מכשיר שמגיע עם 3 מערכות הפעלה לינוקס אובנטו, אנדרואיד, וwin ce . השאלה שלי אליכם מומחי לינוקס איך אני יכול להתאים את הלינוקס במכשיר לעברית שלפחות יהיה קריאה של עברית בדפדפן (מידורי)? מפרט טכני: http://en.smartdevices.com.cn/Products/V7/200912/04-40.html נ.ב המערכת מבוססת מעבד arm. אודה מאוד על עזרה כי אני מנסה כבר כמה ימים ולא מצליח.

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by ronbubl,

ובכן בזמנו שאלתי לגבי המשחק והתקנתו באייפד וסיפקו לי מספר תשובות. כרגע הדבר היחיד שניתן להתקין דרך האייטיונס הוא IHEROES שזה בעצם המשחק הראשון. בחיטוטי באינטרנט מצאתי את האתר הבא: http://www.theappleapps.net/2011/07/heroes-of-might-and-magic-2-12-ios.html המאפשר הורדה HEROES 2 למכשיר בצורה ישירה ( קובץ IPA) שלמיטב הבנתי (חדש בעסק IOS) ניתן להתקינו רק במכשיר שעבר פריצה. לכן יש לי 2 שאלות: 1) האם אני צריך לפרוץ את האייפד שברשותי על מנת להתקין את המשחק? 2) מה יקרה עם כל התוכנות אשר קניתי בכסף לאחר הפריצה?

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  20. כל מי שיודע על תוכנות/פקודות/סקריפט בבקשה לשתף אותנו מה שידוע לי זה הפקודה הזאת שנותנת מידע על המעבד cat /proc/cpuinfo

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  21. מה נשמע חברים? קיבלתי מלא מחשבי PC CLIENT ואני רוצה לפרמט אותם ולהתקין בהם את המערכת ההפעלה הכי פשוטה וקלת משקל שיש מכוון שהמחשבים ממש ממש חלשים כמו שתוכלו לראות כאן: https://support.hp.com/vn-en/document/c02694852 אז מה אתם ממליצים להתקין כדי שהמחשבים האלה יוכלו להריץ? בינתיים ניסיתי PUPPY אבל מרגיש לי מאוד מיושן ומכוער... ד"א, אם אעשה פירמוט מלא למערכת הפעלה של HP (HP ThinPro) אני עדיין אוכל להתקין מערכת הפעלה מבוססת לינוקס, כן? תודה לכל העוזרים!

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  22. Started by rshadwtd,

היי קניתי כרטיס מסך ati radeon HD3650 ואני לא מצליח עם ubuntu 9.04 מישהו יכול לעזור לי. האם יש לינוקס אחר שה ati יעבוד טוב מאוד. תודה

23. איך אני מוסיף למנהל החבילות תוכנות נוספות למשל תוכנה לגיבויים כמו ghost זאת מהסטיקי g4u כי הורדתי כמה תוכנות ללינוקס למשל aquamarine-0.2.1.tar.bz2 ואין לי מושג איך להתקין את זה איך אני בכלל מוסיף מנהלי חבילות אחרים כמו rpm

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  24. יש לי לינוקס מנדרק 9 בעבר הייתי באינטרנט רגיל והכל עבד. התקנתי אינטרנט בכבלים של תבל עם אינטרנט זהב. המודם שלי MOTOROLA USB SB4200 SURFBORD ולינוקס KDE מזהה אותו. איך אני מגדיר את ההתחברות? ניסתי כמה דברים אך כל נסיונותי העלו חרס.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by ChronoDog,

סרט שנקרא MacHeads, מראה עד כמה משועממים ומושפעים אנשים יכולים להיות. להלן הטריילר:

• 0 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.