עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by Big D,

שלום, יש לי 4 מחשבים בבית, בשלושה מהם מותקן ווינדוס וברביעי רד האט לינוקס 9. אני רוצה לעשות שיתוף אינטרנט, כך שקופסת הלינוקס תהיה מחוברת לאינטרנט (ADSL) וכל השאר יגשו לאינטרנט דרכה. אז כתבתי סקריפט שיעשה IP מסקריידינג באמצעות איי פי טייבלס: #!/bin/sh IPTABLES=/sbin/iptables #All The lines below are NAT routing # flush any old rules $IPTABLES -F -t nat # turn on NAT (IP masquerading for outgoing packets) $IPTABLES -A POSTROUTING -t nat -o eth0 -j MASQUERADE # enable IP forwarding (of incoming packets) echo 1 > /proc/sys/net/ipv4/ip_forward הגדרתי את האייפי של כרטיס הרשת המתחבר לרשת: 192.168.0.1. בכל שאר המחשבים שונה כתובת האייפי במספרה האחרון. בכל המחשבים הסא…

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  2. יש לי ידע לא רע בלינוקס. אני משתמש באבונטו 8.1 בגירסא עברית והפונט העברי קצת מכוער באתר ובכללי אני לא מת עליו ואוהב את "אריאל" של ווינדוס, קיימת צורה להחליף את הפונטים או משהו? שתים, אני רוצה להתקין ברייל כדי שהממשק וכל המראה הויזואלי של המערכת יהיה מגניב ויהיה "MAC" או ויטסה שכזה עם אופציית הקוביה וכל מיני דברים גרפים נחמדים שכאלה. הבעיה היא שלא הבנתי לגמרי כיצד אני מוריד את זה ומתקין על המערכת לינוקס. ממה שהבנתי אני צריך לפנות למנהל ההורדות ושם לבצע מהו או דבר דומה. הרבה תודה רבה על כל העזרה

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  3. שלום רב אני גיבתי חומר של תוכנת העריכה MEDIA 100 שעובדת עם מקינטוש על CD. אני רוצה לפתוח את התכולה של ה CD על מנת להמשיך לעבוד על הפרויקט ב PC (מכיוון שהמקינטוש שעליו עבדתי שווק חיים). הבנתי שיש אפשרות להעביר את הקבצים השאלה היא האם אני צריך לעשות את ההמרה דרך מקינטש או PC? כמו כן אם תוכלו לעזור לי ולהסביר לי איך הודעה לכם מאוד בתודה מראש עמיר שחר

4. Started by ag43,

כיצד ניתן לגרום לFIRESTARTER להיטען עם עליית הUBUNTU ללא שידרוש סיסמת ADMIN?

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  5. עיקרי החדשות השבוע מתרכזות באפל עם עוד קצת איפון וחדשות על ניידי מקינטוש, קצת מיקרוסופט עם החנויות שהיא מתעתדת לפתוח ואופיס 2010 ועוד חדשות ממרחבי מרחב הטכנולוגיה, ככול שהתיר הזמן. אני מזכיר לכולם את ארוע הטיקאסט ב 27/7 שיכלול פאנל מומחים בנושאי אודיו, וידאו, פיתוח תוכנה ומקינוטוש בכלל. הערב יכלול כמה מילים מכל חבר בפאנל ואחרכך שאלות ותשובות עד שיזרקו אותנו מהמקום. פרטים והרשמה ב: www.tcast.co.il/event נתראה שם. בעז אורדן

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  6. צירפתי צילום מסך כדי שהבעיה תועבר בצורה ברורה יותר כמו שאתם רואים כשאני מעבירה את ה neooffice למצב מלא אין לי האפשרויות המוצאות במצב רגיל אשמח מאוד לעזרתכם, תודה מראש

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by badatz,

שלום לכולם , ברצוני לדעת מהיא הפקודה המגבילה ל IPCONFIG / RELEASE ו IPCONFIG /RENEW לפי מה שמצאתי עד כה אני אמור להשתמש ב PUMP אולם עושה רושם שהפקודה לא קיימת ב7.3 נוסף על כך רציתי לדעת איך אפשר ל"הגדיר" למערכת שלכרטיס רשת מסוים יש MAC ADDRESS שונה ממה שיש לו באמת , הסיבה שאני צריך את זה היא שיש מפעילי אינטרנט בעולם שבודקים את הMAC לפני שהם נותנים כתובת IP ואני רוצה להשתמש בLINUX שלי במקום בWINDOWS.. תודה.

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by Freeze,

שלום... לפני כמה שבועות התקנתי אובונטו 8.04 ופשוט התאהבתי במערכת. התחלתי לשנות את המראה וכל מה שעוד אפשר לשנות, כולל התמונה של שולחן העבודה (wallpaper). אתמול התחלטתי שהגיע הזמן לשינוי, אז התחלתי לחפש עוד תמונות לשולחן העבודה. הורדתי כמה למחשב שלי, אבל עכשיו, משום מה, אני לא יכול לשנות את התמונת רקע של שולחן העבודה. אני לוחץ על Change Desktop Background, על Add, ואז שמתי לב שזה לא מראה את התמונות כשהאפשרות נמצאת על "Images". כשאני משנה את האפשרות ל "All Files", אני יכול לבחור את התמונה שאני רוצה, אבל משום מה, זה מחזיר אותי בחזרה לדיאלוג הראשי בלי שום שינוי - זה רק מראה לי את התמונות הקיימות, ולא מוסיף לי תמונות חדשות. אני יכול לשנות את התמונת רקע מבין התמונות הקיימות, אבל…

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  9. אז ככה, אחרי הרבה שנים שלינוקס זה בגדר קונספט אצלי בראש, החלטתי להסיר את הכפפות ולראות על מה כל הרעש. יצרתי מחיצה וארגנתי DUAL BOOT עם הוינדוס שלי טיפ טופ. עכשיו הכל טוב ויפה עד שהבנתי שאני פשוט לא מבין איך מתחברים לאינטרנט, לגמרי אין לי מושג מאיפה להתחיל. הלכתי להגדרות רשת,לאלחוטי ושמתי את הSSID של הרשת אבל שומדבר לא קורה.. יש מצב שזה קשור לכרטיס האלחוטי שלי (Linksys WMP300N PCI)? אשמח אם תזרקו לי כיוון על מה הולך פה בגדול, ולזכור שאני לגמרי חדש בסצנה תודה לכל מי שמקדיש מזמנו לעזור עריכה: בסוף נאלצתי לחבר לחוטי ומשמה מצאתי דרייברים תואמים.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by אבי ק,

http://www.mmm.ucar.edu/wrf/OnLineT...GRIB/index.html יש שם 7 שלבים שצריך לבצע, בשלב הראשון הם רוצים שאני יוריד קובץ ואשמור אותו( לא כתוב איפה),את הקובץ הזה באיזה סיומת צריך לשמור?. בשלב השני הם רוצים משהו שנקרא familiarize , מה זה בכלל? בשלב השלישי וגם ברביעי הם רוצים שאני יריץ פקודות מסוימות, איך אני עושה את זה?. אשמח לקצת הסברים. תודה.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  11. כל מי שיודע על תוכנות/פקודות/סקריפט בבקשה לשתף אותנו מה שידוע לי זה הפקודה הזאת שנותנת מידע על המעבד cat /proc/cpuinfo

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  12. Started by ChronoDog,

סרט שנקרא MacHeads, מראה עד כמה משועממים ומושפעים אנשים יכולים להיות. להלן הטריילר:

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by adlanm,

יש דרך להשיג אותה בחינם (חוקי, לא חוקי)

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  14. אני מנסה להפעיל דרייבר כלשהוא (KEXT) אך הוא אומר לי את הדבר הבא: מה אוכל לעשות כדי שהוא יפעיל אותו? תודה

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  15. יש לי לינוקס מנדרק 9 בעבר הייתי באינטרנט רגיל והכל עבד. התקנתי אינטרנט בכבלים של תבל עם אינטרנט זהב. המודם שלי MOTOROLA USB SB4200 SURFBORD ולינוקס KDE מזהה אותו. איך אני מגדיר את ההתחברות? ניסתי כמה דברים אך כל נסיונותי העלו חרס.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  16. שלום לכולם, אני עומד להתקין מנדריבה 2009 GNOME על מחשב שכבר קיימת בו ויסטה SP1, ואני הייתי רוצה ששניהם יפעלו בDUAL BOOT. המפרט הוא זה שבצד, על ה160GB נימצאת הויסטה והProgram Files שלה, על 500GB נמצא כל המדיה, עבודות, DATA וכו' ועל ה120GB הייתי מעוניין להתקין מנדריבה. האם צפויות להיות בעיות? ואיך לפרמט בדיוק את הכונן של ה120GB? במידה ואני ארצה העתיד למחוק את מנדריבה ולהשאר רק עם ויסטה, מה עלי לעשות? תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by BiMbA,

הורדתי Linux SuSE-8.1-LiveEval-i386 איך אני מתקין אותו??? עשיתי דיסקט בוט ולא הצלחתי להפעיל אותו למה???

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by Freeze,

אז הציעו לי לנסות לינוקס... הבעיה העיקרית שלי היא שאין לי מחשב להתקין עליו לינוקס. כמובן יש לי את המחשב הזה, אך מכיוון והמודם מחובר ישירות למחשב הזה, כיבוי של המחשב הזה = אין אינטרנט לשאר המחשבים בבית. מחשבים אחרים שייכים לאחרים ואי אפשר להתקין עליהם. אז הציעו לי לנסות להתקין WMware, אבל שאלתי חבר והוא אמר לי שממש לא כדאי וכשהוא התקין היה לו בעיות עם זה. אז החלטתי לבוא לשאול אותכם, ולראות מה אנשים באמת חושבים על התוכנה. בעיקרון, אני צריך משהו שאני אוכל גם לשמור על הרשת הביתית תקינה ופועלת עם אינטרנט פועל רוב הזמן, וגם את הדברים שאני יכול לעשות בווינדוס (לא כולל משחקים ממש). האפשרות השניה היא להתקין מחיצה חדשה, אבל לא נראה לי הקטע של לקחת שטח 'ריק' ממחיצה קיימת ולעשות מחיצ…

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by MadEddy,

דוד שלי קנה בצרפת את ה-iMAC '20 עם מעבד G5. קודם כל על המסך יש כל מיני ארטיפקטים, כאילו הכל קרוע כזה. הסמן של העכבר והאייקונים נראים קרועים. כמו כן אחת לחצי שעה המסך הופך להיות אפור והמחשב מבקש ללחוץ על כפתור הכיבוי. ממחקר שעשיתי הבנתי שמחשבי iMAC שנרכשו בתאריכים מאי 2005-אוקטובר 2005 עם מספר סיראלי המתחיל כך : EMC 2056.... זכאים לתיקון חינם. המחשב נקנה בספטמבר 2005 וכמובן שיש לו את ההתאמה במספר הסיריאלי. בבקשה אשמח לעזרה לגבי שתי הבעיות הנ"ל, כמו כן לדעת האם יש חנות מקצועית או נציגות רשמית של מקינטוש בארץ שאפשר לפנות אליה.

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  20. Started by asaf556,

אני מנסה כבר מספר ימים להתקין אובנטו בעזרת wubi אחרי שאני לא מצליח דרך הדיסק הבעיה היא שאני מתקין ומפעיל את הלינוקס מה grub אני מקבל שורת פקודה וכל כמה זמן הוא כותב שם משהו אחר וגם אני יכול לכתוב שם אבל זה לא מה שאמור לקרות לפי ההסברים לתוכנה אשמח לדעת איך לפתור את זה או מה לרשום כדי שההתקנה תתחיל

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by rshadwtd,

היי קניתי כרטיס מסך ati radeon HD3650 ואני לא מצליח עם ubuntu 9.04 מישהו יכול לעזור לי. האם יש לינוקס אחר שה ati יעבוד טוב מאוד. תודה

22. Started by jean-paul,

מותקן לי על המחשב הנייד לינוקס fedora4 רציתי לדעת אם מישהו מכיר נגן טוב שמובנים בתוכו מקודדים ל divx וwmv ושיוכל לנגן אפילו סרטי dvd.

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by Electric Boom,

מזמן לא התרקבתי ללינוקס,האמת שהניסיון\שימוש שלי בלינוקס היה אך ורק לכתיבת סקריפטים(קורס שני במבוא ב' אל"צ שנה א'),והפעם היחידה שהשתמשתי בה ב"שעות הפנאי" הייתה,לכתיבת floater...והגרסא היחידה שהייתה לי היא rh 9.0 (פוי)... טוב הזמן לקצת שאלות: 1)אני בדרך לסיום הורדת mandrake 10.0מה אתם אומרים עליה?...אני לא מעודכן בשלל הגירסאות... 2)פעם אחרונה שהתקנתי התקנתי איזו תכנה שיוצרת מחיצות,יצרתי מחיצה (דרך הווינ)והתקנתי...הדבר גרם לתקיעות רבות בווינ(חסר שאני ישמע כאן מישהו מזלזל בו),ועבודה איטית(אני משער שזה מה שגרם לכך),איך הייתם ממליצים להתקין?... 3)פעם אחרונה שהתקנתי לא היה לי אינטרנט,אני מחובר לאינטרנט זהב בכבלים מודם terayon tj 715x שעבר מוד(לא מוד מתח כן...)ומחובר בכרטיס רשת(מ…

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  24. איזה פקודה מקבילה ל /? ו ipconfig /all ? אני אשמח לקבל עזרה.... הכל לGNOME ubuntu בכלל לא יזיק קצת עזרה בפקודות למשתמשים מתחילים...תודה...

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by arik23,

יש ברשותי שרת SUNBLADE 100 במצב מצוין לכל המעוניין ניתן לפנות אלי ל- aag902@gmail.com

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.