עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by bigbosf,

שלום חברים זאת פעם ראשונה שאני עובד עם מערכת לינוקס (האובונטו בא בילד אין בתוך הנייד אז אין ברירה ) איך אני מגיע למסך שמראה לי איזה חומרה מותקנת במחשב - איזה מעבד - סוג וסדרה וכו ? אני כבר יום שלם משוטט במערכת ולא מצליח להגיע לזה תודה

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by Big D,

שלום, יש לי 4 מחשבים בבית, בשלושה מהם מותקן ווינדוס וברביעי רד האט לינוקס 9. אני רוצה לעשות שיתוף אינטרנט, כך שקופסת הלינוקס תהיה מחוברת לאינטרנט (ADSL) וכל השאר יגשו לאינטרנט דרכה. אז כתבתי סקריפט שיעשה IP מסקריידינג באמצעות איי פי טייבלס: #!/bin/sh IPTABLES=/sbin/iptables #All The lines below are NAT routing # flush any old rules $IPTABLES -F -t nat # turn on NAT (IP masquerading for outgoing packets) $IPTABLES -A POSTROUTING -t nat -o eth0 -j MASQUERADE # enable IP forwarding (of incoming packets) echo 1 > /proc/sys/net/ipv4/ip_forward הגדרתי את האייפי של כרטיס הרשת המתחבר לרשת: 192.168.0.1. בכל שאר המחשבים שונה כתובת האייפי במספרה האחרון. בכל המחשבים הסא…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. כרגע יש לי הארד דיסק אחד עם מחיצה אחת לוינדוס. אני יכול לחלק את המחיצה של הוינדוס למחיצה של 7 גיגה ללינוקס וכל השאר לוינדוס?אם כן,אז באיזו אפשרות אני בוחר בהתקנה? תודה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by rshadwtd,

היי קניתי כרטיס מסך ati radeon HD3650 ואני לא מצליח עם ubuntu 9.04 מישהו יכול לעזור לי. האם יש לינוקס אחר שה ati יעבוד טוב מאוד. תודה

5. Started by Armageddon26,

אני רוצה להתקין במחשב שלי לינוקס למטרת תכנות ב-C++ ו-JAVA בעזרת ECLIPSE. זה בשביל קורס באוניברסיטה והם מחייבים לתכנת בלינוקס. אשמח לקבל המלצה על גרסא ואולי גם לינק והסבר קצר על איך להתקין. תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  6. Started by nice-1,

אחי הגדול ביקש ממני להוריד לו KDE3 לסולריס שיש לו בעבודה ולצרוב עכשיו אין לי מושג איך לצרוב את זה שסולריס יוכל לקרוא לכם יש? תודה :-*

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. שאני מנסה בדרך הרגילה זה עושה לי דבר כזה... יש למישהו פתרון לזה?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by Freeze,

שלום... לפני כמה שבועות התקנתי אובונטו 8.04 ופשוט התאהבתי במערכת. התחלתי לשנות את המראה וכל מה שעוד אפשר לשנות, כולל התמונה של שולחן העבודה (wallpaper). אתמול התחלטתי שהגיע הזמן לשינוי, אז התחלתי לחפש עוד תמונות לשולחן העבודה. הורדתי כמה למחשב שלי, אבל עכשיו, משום מה, אני לא יכול לשנות את התמונת רקע של שולחן העבודה. אני לוחץ על Change Desktop Background, על Add, ואז שמתי לב שזה לא מראה את התמונות כשהאפשרות נמצאת על "Images". כשאני משנה את האפשרות ל "All Files", אני יכול לבחור את התמונה שאני רוצה, אבל משום מה, זה מחזיר אותי בחזרה לדיאלוג הראשי בלי שום שינוי - זה רק מראה לי את התמונות הקיימות, ולא מוסיף לי תמונות חדשות. אני יכול לשנות את התמונת רקע מבין התמונות הקיימות, אבל…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by ag43,

כיצד ניתן לגרום לFIRESTARTER להיטען עם עליית הUBUNTU ללא שידרוש סיסמת ADMIN?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. לפני כמה ימים נדפק לי ההארד דיסק ובנתיים אני צריך מערכת הפעלה חלופית שעולה ישר מה CD ואינה צריכה הארד דיסק ניסית כבר את BART PE והיא לא ממש עזרה לי אז האם יש עוד מערכות הפעלה (לא משנה מאיזה סוג) שלא צריכות הארד דיסק כדי לפעול תודה לכל מי שיעזור

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by tamiravigan,

שלום רב, אני בשמנתי דיסקים מהאתר של אובונטו המקורי... הגיעו תוך חודש בערך עכשיו. יש לי לוח אם GIGABYTE GA-965GM-S2 והוא מגיע עם כ.רשת של MARVELL YUKON 88E8056 PCI-E הוא מובנה.. למרות שרשות של PCI-E חיפשתי מידע איך לעשות ולהתקין אותו אבל אני לא מבין כלום!!! מישהו יכול לעזור לי? אגב, ראיתי תמונה ממש יפה של סקין לUBUNTU.. אפשר להחליף שם סקינים? כמו בXP תודה מראש לכולם! אני עדיין על XP כי אני לא רוצה סתם לעשות שטויות...

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by MosheDo,

האם יש איזה אפשרות לגרום ללינוקס שלי שמוגדר לו לעלות ישר ל-X. לעלות בצורה טקסטואלית? פשוט ה-X עולה לי בצורה מחורבשת ואני לא רואה שום דבר על המסך. ההתקנה היא חדשה ולכן גם אין לי אפשרות להיכנס דרך TELNET או SSH. מישהו יכול לעזור לי? ???

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  13. Started by shlomom,

האם מישהו כאן משתמש/ניסה/מכיר את מערכת ההפעלה ReactOS http://www.reactos.org/xhtml/en/index.html האם היא מבוססת על לינוקס? כיצד היא מצליחה לישם תאימות ל Windows?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. ניסיתי את הבטא האחרונה, גם לא עזר. יש אולי פלאג-אין / תיקון כלשהו לזה? עריכה: טוב נו, מסתבר שאין.. יש המון טיקטים פתוחים על זה וכנראה שמה שנשאר זה לחכות לבטא נוספת...

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by aaviran,

יש לי שני דיסקים קשיחים במחשב, על אחד מהם מותקן WINDOWS ועל השני LINUX. דרך הווינדוס מחקתי את המחיצות שהיו על הדיסק שעליו היה מותקן לינוקס, יצאתי מחיצה חדשה ופירמטתי אותה כ-NTFS. כלומר, הלינוקס כבר לא קיים על המחשב שלי. עכשיו עשיתי ריסטרט לראשונה מאז, וה-GRUB משום מה עדיין עולה לי, או בעצם לא עולה, אלא רק רושם error 17. איך אני מעיף אותו ומצליח לעשות בוט לווינדוס?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  16. Started by yuraxp,

האם למערכת הנ"ל יש בוט? כלומר אפשר להתקין אותה על מחשב אחרי פורמט בלי מערכת הפעלה? ושזאת בעצם תיהיה המערכת היחידה.

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by asaf_a,

אפשר ת'שם שלו? ואם אפשר לינק אליו?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by none,

רציתי לשאול קודם כל איך באופן כללי? איך היא בהשוואה לFEDORA? אני יודע שההפצה האחרונה של פדורה מבוססת על הקרנל 2.69 וסטרקום על 2.4 שנחשבת יותר יציבה, וחלקים מ2.6, אז עכשיו השאלה מה כדאי יותר להתקין?, שימושים פשוטים במחשב, גלישה וכו... תודה מראש

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by 13245ron,

היי רציתי לדעת אם יש במק בעיות של תיקונים כי שמעתי שאנשים אומרים שזה סיפור גדול כל תיקון אז יש כזאת בעיה או לא?

20. ערב טוב לכול המשתמשים של האתר : התבקשתי על ידי משתמש בשם בני , לפרסם פה תרא'ד שעוסק בלינוקס והרד דיסקים : אז הנה השאלה : "שלום לכולם וערב טוב , ברצוני להתייעץ איתכם תותחי התמיכה של פורום תוכנה , אני רוצה לפתוח קובץ ISO שהורדתי מהאינטרנט להHD , (סתם לידיעה מדובר בISO של LINUX ) (הסיבה לכך היא שאני בעוונותי לא רכשתי צורב ) אך איני יודע כיצד ניתן לעשות זאת , אודה מאוד לכל מי שיוכל לעזור לי" השאלה היא : האם ניתן להתקין לינוקס מתוך ההרד דיסק ? מודה לכם על כול תשובה ועזרה ..

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  21. Started by ronbubl,

ובכן בזמנו שאלתי לגבי המשחק והתקנתו באייפד וסיפקו לי מספר תשובות. כרגע הדבר היחיד שניתן להתקין דרך האייטיונס הוא IHEROES שזה בעצם המשחק הראשון. בחיטוטי באינטרנט מצאתי את האתר הבא: http://www.theappleapps.net/2011/07/heroes-of-might-and-magic-2-12-ios.html המאפשר הורדה HEROES 2 למכשיר בצורה ישירה ( קובץ IPA) שלמיטב הבנתי (חדש בעסק IOS) ניתן להתקינו רק במכשיר שעבר פריצה. לכן יש לי 2 שאלות: 1) האם אני צריך לפרוץ את האייפד שברשותי על מנת להתקין את המשחק? 2) מה יקרה עם כל התוכנות אשר קניתי בכסף לאחר הפריצה?

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by Ash Binary,

כבר הרבה זמן שמתי לב לתפועה כזאת ב KDE : בכל גרסה חדשה, יש איזה שהוא פיצ'ר קטן שנעלם או מקבל downgrade דוגמאות : וידג'ט מצב סוללה בלפטופ - אי שם באיזור 4.4 הפסיק להראות כמה זמן נשאר אלא רק %. ב 4.9 עפו כל ה power management profiles וניתן לשנות רק הגדרות של מצב סוללה וזהו ה zoom של הדסקטופים (לרקע אם משבצות) - נעלם אי שם במעבר ל 4.3 וידג'טים של מוניטורים וכדומה - אי שם ב 4.3 נעלמה האפשרות להראות או לא להראות חלק מהמידע אפקט desktop grid - בסביבות 4.7 הוסיפו 2 כפתורים גדולים ומכוערים של + ו - בתוך האפקט...... הייתי צריך את האפקט בלי כפתורים בשביל משהוא, הייתי צריך לערוך את הקוד מקור ולקמפל (לא מסובך מידי, פשוט להוסיף כמה /* */ במקומות המתאימים אבל מעצבן) אופציית file size …

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by Buffer,

היי... אני מנסה להפעיל את הגרסת לינוקס ל-Gmail Notifier שניתן להשיג פה: http://gmail-notify.sourceforge.net/index.php אבל משום מה אני מקבל את השגיאה הבא: Gmail Notifier v1.6.1b (2007/07/12 10:28:24) ---------- xmllangs: Error parsing XML file. Traceback (most recent call last): File "./notifier.py", line 409, in ? gmailnotifier = GmailNotify() File "./notifier.py", line 54, in __init__ self.configWindow = GmailConfig.GmailConfigWindow( ) File "/a/fr-01/vol/home/stud/buffer/gmail-notify/GmailConfig.py", line 33, in __init__ self.readConfig() File "/a/fr-01/vol/home/stud/buffer/gmail-notify/GmailConfig.py", line 199, in readConfig self.lang = self.langs_parser.…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by NI4NI,

היי יש לי שאלה יותר ביוניקס ופחות בלינוקס, אבל אולי מישהו יודע... בלינוקס יש פרמטר U לפקודת CP שאומר update - להעתיק את הקבצים רק אם הם חדשים יותר מהקבצים הקיימים וזה נראה ככה: cp -u /etc/ora /tmp/ora ניסיתי את הפטנט הזה גם hp unix שיש לי בעבודה ומסתבר שה cp שלו לא מכיר בכלל את הפרמטר u. מישהו יודע אם יש לזה מקביל ביוניקס ? תודה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. טוב אז חיפשתי המון ולא מצאתי, מישהו מכיר תוכנה לubuntu שמראה לי את מידע על ה process הזכרון הזמין שפנוי מחיצות עומס CPU וכל השאר כמו ב system monitor רק בlayout שקוף כזה ברקע כל הזמן ,ראיתי את זה בסירטונים שונים ולא מצאתי איך עושים את זה ודבר שני איך עושים dock כזה לתוכונות למטה כמו ב MAC OSX ? שאלה שלישית עשיתי אפקט של קוביה תלת מימד איך אני שולט בה ידנית , הכוונה לא שאני לוחץ על workspace וזה עובר לבד לצד המתאים (או גורר לצד) אולה כפתור שמראה את הקובייה ואני מסובב אותה איך שאני רוצה ? תודה רבה!

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים