עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by elio,

הי, אני עובד עם 2 דיסקים, אחד Hda ואחד hdb על הראשון מותקן Windows XP Proffesional על השני היה מותקן linux Mandrake 8.1 שיניתי את Boot.ini והוספתי לו רפרנס ל C:\BOOTSECT.LNX="Linux Mandrake 8.1" וככה יכלתי לבחור בהתחלה עם מה אני רוצה לעבוד ... היום התקנתי Mandrake 9.0 התקנה מלאה ( מחקתי את 8.1 לגמרי) ויצרתי מחדש את bootsect.lnx ע"י הפקודה: dd if=/dev/hdb1 of=/bootsect.lnx bs=512 count=1 והעתקה של הקובץ ל C ( אחרי שמחקתי את הישן) אבל עכשיו קרה משהו מוזר. כשאני בוחר את לינוקס , במקום להעלות אותה, הוא פשוט מחזיר אותי לתפריט של Boot.ini .... ( אפילו ה Counter סופר אחורה מהתחלה ). ניסיתי ליצור את הקובץ שוב, אותה בעיה. ניסיתי להריץ Lilo מתוך לינוקס כדי שתכתוב את עצמה שוב ל /d…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by kknd,

שלום לכולם, האם יש מקבילה במק לפקודת Ipconfig /release ו-ipconfig /renew מעולם ה-PC? תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. עכשיו סיימתי להתקין FEDORA CORE 9 אני רוצה להפעיל את האפקטים המיוחדים של ה דסקטופ אני לוחץ על ENABLE הוא חושב כמה שניות ואומר לי שהאפקטים לא הופעלו התקנתי את ה COMPIZ אני מנסה גם להתקין את הדרייבר של נווידיה אבל לא ממש הולך לי אני עוקב אחרי המדריך פה http://www.linuxforums.org/multimedia/installing_nvidia_3d_drivers.html בשורה הראשונה התקנתי את ה GCC אבל ה2 האחרים אני לא יודע איך מתקינים אותם ושאני מנסה להתקין את הדרייבר הוא אומר לי שאני צריך להתקין kernel-sources מישהו יודע למה אני לא יכול להפעיל את האפקטים? וגם איך אני מסיים את ההתקנה של הדרייבר תודה רבה על העזרה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by TheReaper,

אוקי המצב הראשוני היה מחיצה אחת עם WINXP עליה התקנתי את אובונטו 8 החדש ובעזרת ההתקנה חילקתי למחיצה של 20G ההתקנה עברה כמו שצריך ריסט GRUB לא מופיע בכלל אין שום תפריט, זה עובר ישר לטעינה של הווינדוס ניסיתי כמה פעמים ואני בטוח שאני עושה את זה כמו שצריך

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by badatz,

החלפתי שרת DHCP , אולם התחנות עבודה לא מצליחות לקבל כתובת IP מהשרת החדש , מישהו אמר לי שצריך לנקות את הROUTE TABLE ניסיתי לעשות את זה אבל בכל פעם שאני עושה RESTART המחשב מחזיר את הטבלאות הישנות עם ה GATEWAY הישן והוא לא מקבל IP חדש...

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by _uri,

שלום, אני קונה בקרוב מחשב חדש וראיתי בכך הזדמנות טובה לעבור ללינוקס אחרי שימוש ארוך ב windows (חשבתי לעבור ל ubuntu). חיפשתי בזמן האחרון תחליפים ופתרונות לכל הדברים בהם אני משתמש אבל משהו שעוד לא מצאתי זה איך לעדכן את האייפוד שלי. על האייפוד מותקנת התמיכה בעיברית וכדי לעדכן אותו אני חייב ש iPodHe (התוכנה של iDigital) תפעל. כששלחתי מייל ל iDigital הם אמרו לי שהם תומכים רק ב windows ו- mac. האם מישהו כאן ניתקל בבעיה ומצא פתרון? האם זה מסוג הדברים שאני אוכל להריץ בעזרת wine? (זה פועל ב tray ולכן אני בספק...) תודה לעוזרים אורי

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by The-Q,

שאלה קטנה שבאמת שכחתי איך עושים משהו ולא מצאתי פיצלתי עוד מחיצה בשביל HOME, ועכשיו אני רוצה להשתמש בה כ-HOME. איך אני מגדיר את זה בלינוקס? תודה, קיו.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. ולעומת זאת ווינדוס 7 עולה כמו כפפה בלי בעיות כל השאר פשוט לא טוענים כלום ואחרי המתנה קצרה אני מקבל "no opertaing system installed on this system" רעיונות?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by Googleness,

יש לי במחשב מעבד AMD64 3000+, בקיצור ניסיתי מזמן להתקין עליו אובנטו 64 ביט כי הבנתי שזה אמור לתת ביצועים אופטימליים. הבעיה הייתה בתאימות של כל מיני דברים ובמיוחד לא היה נגן פלאש לדפדפן ועוד ועוד. לקראת אובנטו 7 הקרוב האם אפשר בלב שקט להתקין גרסת 64 ביט של לינוקס או להשאר עם 32?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by lordgod,

מחפש מדריך טוב ופשוט .. יש לי DESKTOPBSD שמבוסס על FREEBSD . אי אפשר פשוט להוריד קובץ ולהתקין ? יהיה דבר כזה ? מקווה שתתנו לי משהו באמת פשוט

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by arik100,

אוקיי אז ככה יש לי עכבר LOGITECH MX 518 שיש בו לחצנים כאלה שמחזירים אחורה וקדימה בbrowser האירוניה היא שעד שהתרגלתי אליהם בווינדוס עברתי ללינוקס ועכשיו הם לא נתמכים כלומר הם לא פועלים יש לי דרייברים של logitech שאני מאמין שיוכלו לסדר את זה אבל הבעיה היא שאני לא מאמין שהם יתמכו בלינוקס יש לכם פתרון? האם יכול להיות שיש להם תמיכה ב synaptic? לי זה נשמע דיי הזוי אני אשמח לכל רעיון פתרון ועזרה תודה מראש

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  12. עיקרי החדשות השבוע מתרכזות באפל עם עוד קצת איפון וחדשות על ניידי מקינטוש, קצת מיקרוסופט עם החנויות שהיא מתעתדת לפתוח ואופיס 2010 ועוד חדשות ממרחבי מרחב הטכנולוגיה, ככול שהתיר הזמן. אני מזכיר לכולם את ארוע הטיקאסט ב 27/7 שיכלול פאנל מומחים בנושאי אודיו, וידאו, פיתוח תוכנה ומקינוטוש בכלל. הערב יכלול כמה מילים מכל חבר בפאנל ואחרכך שאלות ותשובות עד שיזרקו אותנו מהמקום. פרטים והרשמה ב: www.tcast.co.il/event נתראה שם. בעז אורדן

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by Lord_Northakh,

שלום, יש לי קובונטו, וכשאני עושה mount למחיצה אחרת על המחשב שלי (דרך מנהל המחיצות שם בהגדרות), זה אמנם עושה מאונט איפה שהגדרתי, אבל רק ל-root יש גישה לספריה. הצלחתי להגדיר שכל משתמש יוכל לעשות את ה-mount עצמו, אבל אני לא מצליח לגרום לזה להיות נגיש לכולם. ניסיתי לעשות chmod +r על הספריה למשל, בתור רוט, וזה לא נתן לי, הוא אמר שהוא לא יכול לשנות השראות של read only filesystem. אז איך עושים את זה נכון? תודה.

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by badatz,

שלום לכולם , ברצוני לדעת מהיא הפקודה המגבילה ל IPCONFIG / RELEASE ו IPCONFIG /RENEW לפי מה שמצאתי עד כה אני אמור להשתמש ב PUMP אולם עושה רושם שהפקודה לא קיימת ב7.3 נוסף על כך רציתי לדעת איך אפשר ל"הגדיר" למערכת שלכרטיס רשת מסוים יש MAC ADDRESS שונה ממה שיש לו באמת , הסיבה שאני צריך את זה היא שיש מפעילי אינטרנט בעולם שבודקים את הMAC לפני שהם נותנים כתובת IP ואני רוצה להשתמש בLINUX שלי במקום בWINDOWS.. תודה.

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by matteo,

רושם לי תקטע עם או שיש לי פלאש פלייר ישן או שהוא מכובה אני משתמש באייסויזל(מוזילה) הורדתי מהאתר שלהם את הקובץ עם ה tgz התקנתי אבל לא הסתדר אולי צריך להגדיר משהו?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by J0n1,

יש לי PB G3 ואני מנסה להתקין עליו KUBUNTU 7.10 alternative הרצתי את הדיסק, ולא משנה מה אני כותב בBOOT כדי להריץ אותו (INSTALL או EXPERT או אנערף) הוא לא מצליח לטעון תקרנל Please wait, loading kernel... Read failed מה אפשר לעשות? אולי להתקין אובונטו או משהו אחר?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. שלום רב, אני ממש חדש בשימוש בלינוקס. יש לי רסיבר אינפא אדום המתחבר ליציאת הcom שבניתי לפי ההסברים פה באתר וברשת,והוא עובד טוב. אני מנסה ללמוד כיצד להשתמש באובונטו ובmythtv עלמנת שאוכל לבנות מערכת HTPC בעתיד. אני משתמש כרגע בגרסאת הAMD64. יש איזשהו מדריך או הסבר איך להתקין ולבדוק שlirc עובד? לא מצאתי משהו מספק עד כה. תודה.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by Evil_Mind,

מישהו הצליח או יודע איך אפשר להתקין מודם ADSL פנימי של ITEX בלינוקס? לא משנה איזו גרסה...אני יוריד את מה שמתאים... ניסיתי בינתיים עם DEBIAN עם הצלחה חלקית...המודם הגיב,אבל לא הצליח להתחבר... ועם MANDRAKE 9.1 ללא שום הצלחה..

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by etzarfat1981,

שלום, אני לא מצליח להתקין את UBUNTU 8 על המחשב שלי, הורדתי התקנה אלטרנטיבית אבל במסך של PARTIONING הוא לא מראה שום HD לבחור לאחר בירורים הבנתי שאולי זה קשור לעובדה שיש לי SATA HD (אני לא מדבר על ההתקנה הרגילה ששם היא נתקעת אחרי ה-SPLASH SCREEN והמחשב נתקע על מסך לבן ריק) שיניתי הגדרות בהתקנה אך עדיין זה לא עובד. למישהו יש רעיונות? תודה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. שיחקתי לי ב-GParted ורציתי בסוף לבדוק באפשרויות הנוספות בתפריטים איך אני מגדיר מחיצה שתעלה אוטומטית. מה שקרה אחרי כל התהליך הזה זה שהוא בעצם איחד לי את כל המחיצות שהיו לי והעלים לי את כל החומר. אמרתי, "לא נורא, זה בטח סתם כמו שהוא תמיד מראה לך את זה בצורה וירטואלית לפני שאתה מאשר את הפעולה".. איתחלתי ת'מחשב והוא עושה לי GRUB 22 ואני המום בתהיה כזו של- "מה?!!?!" כאשר אני זוכר את בעיית הגראב הזו שהייתה לי כאשר לא היה לי מערכת לינוקס כשניסיתי למחוק אותה בצורה לא טובה. מכאן הסקתי שאיך שהוא מבלי לעשות APLLY גרמתי למערכת לאחד את המחיצות שעשיתי בעבר ולפרמט לי את הדיסק הקשיח. רציתי לדעת איך אני מחזיר את הגלגל לאחור כי היה לי מלא מלא חומר חשוב על ההרד דיסק ואני פשוט כרגע המום ו…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by taimor,

האתר Linux Edge מציג תמונות ראשונות וסירטונים מNovell Linux Desktop 10 ואכן הוא נראה די מושך לא? רק חבל שהוא עולה כסף לינק: http://www.linuxedge.org/?q=node/55

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by binstock,

שלום לכולם, יש לי מסוף ncsa telnet שיושב על netware ואני רוצה לדעת איך אני בודק (אחרי לחיצת Alt+E ויציאה ל dos) את כתובת ה ip שלי (לא הלוקלית של המחשב) ניסיתי לחפש בכל מיני חורים ובפקודות dos ולא מצאתי את הפקודה. אם מישהו הבין על מה אני מדבר וגם יודע את הפקודה, שיפרסם בבקשה.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. שלום, אני התקנתי UBUNTU דרך WUBI לפני כמה זמן על הLENOVO Z380 החדש שלי. עד עכשיו השתמשתי בUBUNTU בעיקר מחוץ לבית אז לא חיברתי אותו לרשת האלחוטית אצלי(במקומות אחרים הוא עבד בלי שום בעיה). בווינדוס 7 אני מחובר לרשת בבית שלי עם הצפנה WPA-SPK וכתובת IP סטאטית משרת DHCP של הראוטר(DLINK 624+). בעיה מתחילה כשאני מנסה להתחבר בבית שלי לרשת האלחוטית דרך לינוקס - כל הרשתות של השכנים מופיעות אבל משום מה הרשת שלי לא. ניסיתי להגדיר אותה ידנית אבל לא הצלחתי להתחבר גם ככה. אני אפילו לא יודע מאיפה להתחיל וחיפושים באינטרנט לא עזרו יותר מדי, למישהו יש רעיון?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  24. Started by 3d7,

האם אפשר להתקין לינוקס ואח"כ חלונות בDual Boot, או לחילופין חלונות -> לינוקס -> לינוקס -> חלונות בMulti Boot (אני יודע שבWindows צריך להתקין קודם XP ואח"כ Vista)? באיזה בעיות אני עשוי להיתקל, ואיך אני אמור להתגבר עליהן?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. יצאה גירסא מלאה להתקנה מ DVD (קובץ של 2.2 גיגה בערך..) לא LIVE ולא FTP! העניין הוא שהם לא שיחררו וכנראה גם לא מתכוונים לשחרר גירסאת דיסקים (אני ממש לא מבין למה, זה אידיוטי אם תשאלו אותי..) מישהו הצליח לקמבן את הקובץ DVD או את ההתקנות של ה FTP לגירסאת דיסקים? אני ממש חם על ה SUSE הזהה!! תודה (:

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים