לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
מחפש אנטיוירוס ל- Red Hat , אם אפשר בבקשה לינק ישיר להורדה של אנטיוירוס מתאים. אני לא מצליח למצוא משהו להורדה מעודכן (מה שיש בלינקיה הביטדיפנדר לא מעודכן). אשמח ללינק ישיר להורדה... (ולא עוד שם). שיהיה כמובן גירסה חינמית או Trial ... תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כאשר אני מפעיל את הKNOPIX הוא טוען אותו והכול וז לפני שהוא מגיעה ללינוקס עצמו הוא מעלה לי הודעה של המסך שכתוב בה משהוא כמו 1024X1280 60 MHz ולא נותן לי להיכנס (זואי הודעה שצפה על המסך בערך כמו ההודעות שהמסך דלוק אבל המחשב מכובה למה זה אני אשמח עם תוכלו לעזור לי
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מנסה להתקין מערכת הפעלה של לינוקס ולא מצליח. יש קובץ מצורף עם השגיאה שזה נותן מה יכולה להיות הבעיה?.. אני חושב שהמעבד נדפק יכול להיות?
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
התקנתי את דאפר 64 של אובנטו עכשיו מזיכרוני גרסת 64 של מנדריבה בזמנו עבדה ל יחלק עם כל מה שרציתי בקיצור אני בא להתקין דברים מסתבר למשל שקודקים של ווינדוס מדיה, נגן פלאש פלייר ועוד הרבה תוכנות פשוט לא נתכמות זה מוציא לי שגיאה של הארכיטקטורה לא מתאימה. מחיפוש קל מצאתי איזה פלאג קוד פתוח למוזילה שנקרא Gnash אבל באתר שלו מפנים להורדה בFTP של GNU אבל אין שם את זה ולא מצאתי. פתרון אחר שנתנו זה להתקין WINE ולהריץ גרסת ווינדוס של חלונות XP או להריץ גרסת 32 של פיירפוקס כל מיני דברים מתוסבכים. אז אנ יצריך עזרה עם זה. דבר נוסף שאני רוצה לדעת יש לי עכבר של לוג'יטק 518MX ובלינוקס הוא עובד בסדר אבל הכפתורים שבצד והכפתורים של הDPI וכל זה לא עובדים יענו הם סתם מתפקדים (אלה שבצד) כמו מקש ש…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הדיון הוא זה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=258935.0 החלק הרלוונטי הוא מסוף העמוד הראשון וכל העמוד השני, וסתם אני רוצה לדעת אם פיספסתי משהו או שרוב מה שהבחור שמדבר נגד המק שם ממש לא נכון... (או שאוליי הוא עובד מול מערכת הפעלה ישנה יותר שיש בה בעיות) כי אני ממש לא נתקלתי בבעיות שהוא מדבר עלייהם..... אור.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אני כבר דיי הרבה זמן רוצה להחליף את מהערכת ההפעלה שלי ללינוקס .. כדי לנסות אותה .. אבל לפני זה.. אפשר לקבל קצת מידע הל המערכת? כמו: זה נכון שהרבה משחקים לא פועלים במערכת ההפעלה הזאת? ומה למשל ההבדלים העיקרים בין מיקרוסופט וינדוס ללינוקס(חוץ מזה שזאת בעלת קוד פתוח וחינמית) או עוד דברים חשובים שאני צריך לדעת לפני שאני אתקין את המערכת תודה..
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
יש אתר שאפשר להוריד ממנו דרייברים לכרטיסי מסך ולכרטיסי קול? אני שוקל לקנות את הכרטיס קול BlueGears X-Mystique (תמונה מצורפת) ל-HTPC. אני מעוניין לדעת האם לינוקס מזהה אותו בלי בעיה, ואם לא אז האם יש לו דרייברים ללינוקס, ומאיפה אפשר להוריד אותם. [attachment deleted by admin]
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה, הורדתי את אובונטו 7.04 64 ביט מהאתר הראשי, וידאתי עם hashcalc שהקובץ תקין, וכשאני עולה מהדיסק התפריט הראשון עולה בסדר. מהשלב הזה כל מה שאני בוחר מביא לקריסה בצורה של מסך שחור והמנורות של caps lock ושל scroll lock מהבהבות. הורדתי את ה6.40 TLS 64 ביט, גם שם התפריט הראשון עלה בסדר ומשם כל אופציה שבחרתי התחילה לעלות ואז היתה התרסקות חלקית וקיבלתי דו"ח שגיאה די דל שלא תרם לי יותר מדי להבין מה קרה. המפרט שלי הוא: athlon64 3500 lanparty ut nf4 ultra-d g.skill ddr 512mbx2 x800xl sapphire מישהו עוד נתקל בבעיה הזאת או יכול לעזור ? תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ובכן אני התקנתי FEDORA 2 ועכשיו אני מעוניין למחוק אותה.. אין לי מושג איך עושים את זה, פעם שעברה שאחי ניסה הוא הרס את מערכת הקבצים והלכה לי גם המחיצה של הווינדוס והחזרתי את המחשב למצב האחרון שלו דרך הארד דיסק אחר עם גוסט שהיה במעבדה של אחי. אז אם אתם יכולים להסביר לי בשלבים את תהליך הפירמוט של הFEDORA והחזרתו לNTFS אני אודה לכם מקרב לב
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מקווה שאני אקבל פה תשובה כי חיפשתי במדריכים ופשוט אולי לא ידעתי בדיוק מה אני מחפש. אני משתמש טרי בלינוקס (עכשיו אני רק מתקין את רד הט) ויש לי בבית רשת של שלושה מחשבים שהאינטרנט משותף בראוטר. איך אני מסדר שאני אוכל לגלוש אם הלינוקס דרך הראוטר? יש לי חיבור adsl של בזק בינלאומי ורואטר של edimax עזרה תתקבל בברכה! בתודה מראש דניאל
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, יש ברשותי מקבוק שחור 2 ג'יגה זיכרון (הדגם האחרון) אני מריץ בווינדוס משחק כבד מאוד... שדורש המון זיכרון, המחשב מתחמם ומדי פעם המשחק קורס. אם אשדרג ל4 ג'יגה זיכרון, זה יעזור במשהו ?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, קיבלתי מחשב נוסף והחלטתי לעשות ממנו שרת. כרגע יש שם רק SSH שאני מתחבר אליו מחלונות. מה הם הדרכים לבאטח SSH? בנתיים ביטלתי חיבור של ROOT. איזה עוד דרכים יש? תודה רבה מראש.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אוקי המצב הראשוני היה מחיצה אחת עם WINXP עליה התקנתי את אובונטו 8 החדש ובעזרת ההתקנה חילקתי למחיצה של 20G ההתקנה עברה כמו שצריך ריסט GRUB לא מופיע בכלל אין שום תפריט, זה עובר ישר לטעינה של הווינדוס ניסיתי כמה פעמים ואני בטוח שאני עושה את זה כמו שצריך
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם , לצערי נאלצתי לפרמט את המחשב שלי , וכתוצאה מזה הייתי צריכה להוריד אייטונס מחדש .. האיטונס מזה את האייפון שלי כולל האפליקציות , אבל את כל הפלייסט שלי הוא לא. ניסיתי ליצור רשימה חדשה עם שירים חדשים ולסכרן , באייטונס זה מראה לי שהוא סיכרן אבל באייפון לא חשוב לציין כי באייפון הכל נשמר לי אוטו דבר כולל הפליליסט. מה אפשר לעשות? שירן
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני משתמש אם arch linux + radeon 9250 + דרייבר פתוח + KDE ב 2 מחשבים רוב השימוש בכרטיס מסך הוא לאפקטים של הדסקטופ (החלפת חלונות קוביה וכו) ולעבודה הרגילה של KDE (ב qt החדש הוא מצייר את האלמנטים של החלונות כמו combo box וכאלה אם הכרטיס מסך וכך המחשב מהיר יותר) אחריי העדכון האחרון (עדכון של kde ו mesa ו xorg וקרנל) הביצועים של הכרטיס מסך אל הפנים (נראה כמו 1 FPS או פחות) או בכלל לא ניתן לצאת ל composite mode והוא עובד כמו סתם כרטיס 2D מ 1995 לפניי העדכון הכול עבד מעולה וזה כולל FPS גבוה (תנועה חלקה לגמרי) בכל האפקטים בכמה פורומים אומרים שהבעיה היא של KMS בקרנל. אני ניסיתי להפעיל ולבטל KMS אבל ההבדל המקס' שהצלחתי להשיג הוא של כמו עכשו vs יותר גרוע לעוד מישהוא יש כרטיס ATI אם…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מותקן אצלי אובונטו 9.04 על הנייד הראשון במפרט בצד. בעליית מערכת ההפעלה כל התקני הרדיו פועלים, שזה מיותר ומציק לכבות את ההתקנים כל פעם בצורה ידנית. WWAN כיבוי echo disable >/proc/acpi/ibm/wan הדלקה echo enable >/proc/acpi/ibm/wan BTOOTH כיבוי echo disable >/proc/acpi/ibm/bluetooth הדלקה echo enable >/proc/acpi/ibm/bluetooth לא מצאתי פקודה לכיבוי\הדלקה של הwlan. מקש הFn+F5 מתפקד בצורה מוזרה בברירת מחדל, נראה כאילו הוא פשוט עובר בין מצבים WLAN ON, BTOOTH ON\WLAN ON, BTOOTH OFF\WLAN OFF, BTOOTH OFF. ברצוני לשייך מקשים Fn+F5/Fn+F6/Fn+F6 שכל אחד בנפרד ישמש לכיבוי\הדלקה של התקן רדיו שונה (WLAN\BTOOTH\WWAN). מכיוון שהידע שלי עדיין לא מספיק עמוק, אני…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
Hello, I have been wondering how I can install packages from the internet... I'm too lazy to burn the 2nd mandrake disc. I have downloaded some application that's ment to do that; Do you know any Israeli servers I could use in order to obtain updates & security patches? Thanks, --Vega
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ערב טוב, התקנתי על דיסק קשיח נוסף אובונטו ואין לי מושג איך להתקין שם אינטרנט, התקשרתי לנטויז'ן שזה הספקית שלי,הם אמרו לי שהם יחזרו אליי מחר בערב(היום - התקשרתי אתמול),הם חזרו אליי היום בבוקר אבל לא הייתי זמין וכשהתקשרתי אליהם בערב הם אמרו לי שאין להם נציג שמטפל בלינוקס עכשיו ויהיה רק מחר בערב, אולי אתם יודעים איך להתקין אינטרנט באובונטו? (אגב הורדתי את החייגן מהאתר של נטויז'ן ללינוקס אבל אני לא יודע מה לעשות איתו) תודה מראש. נ.ב איך מתקינים דרייבר של כרטיס קול? יש לי על דיסק אבל זה תואם לווינדווס.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני התקנתי UBUNTU דרך WUBI לפני כמה זמן על הLENOVO Z380 החדש שלי. עד עכשיו השתמשתי בUBUNTU בעיקר מחוץ לבית אז לא חיברתי אותו לרשת האלחוטית אצלי(במקומות אחרים הוא עבד בלי שום בעיה). בווינדוס 7 אני מחובר לרשת בבית שלי עם הצפנה WPA-SPK וכתובת IP סטאטית משרת DHCP של הראוטר(DLINK 624+). בעיה מתחילה כשאני מנסה להתחבר בבית שלי לרשת האלחוטית דרך לינוקס - כל הרשתות של השכנים מופיעות אבל משום מה הרשת שלי לא. ניסיתי להגדיר אותה ידנית אבל לא הצלחתי להתחבר גם ככה. אני אפילו לא יודע מאיפה להתחיל וחיפושים באינטרנט לא עזרו יותר מדי, למישהו יש רעיון?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אני חדש בכל הקטע של הלינוקס, התקנתי ליבדוס על מחשב שפועל בו WIN98 בהגדרות דרך הווינדוס הוא זיהה את המודם, ובלינדוס הוא אומר כל פעם שהמודם תפוס, "sorry, the modem is busy". עוד בעיה, יש לי שני כונני דיסקים, אחד הוא זיהה אבל את השני אני רואה בכל הכתוביות בהפעלה אבל בלינדוס אני לא מוצא אותו. הכרטיס קול לא זוהה, ניסיתי כרטיס קול תואם SOUNDBLASTER, אבל לא הצלחתי. בתודה מראש ניצן
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
משום מה ALT+SHIFT לא מחליף לי שפה עריכה : קליק ימני על פאנל עליון , להוסיף KEYBOARD PANEL ולהגדיר ב OPTION אלט+שיפט
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ולעומת זאת ווינדוס 7 עולה כמו כפפה בלי בעיות כל השאר פשוט לא טוענים כלום ואחרי המתנה קצרה אני מקבל "no opertaing system installed on this system" רעיונות?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ואיך המעבדים האלה שמתי לב שהמה"ז שלהם נמוך איך הם מתמודדים מולך אינטל וAMD הם מעבדים חזקים? ניתנים לOC? אני פשוט לא יודע כלום בנושא של מק אז אודה לכם אם תענו לי על השאלות
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אם תלכו לאתר של אייבורי, ותסתכלו על MacBook Air M1, בגרסא הבסיסית: RAM=8GB SSD=256GB וצבע כסוף (רגיל, לא חלל) תקבלו 2 תוצאות: הראשונה: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=36310 השנייה: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=38931 אם עוברים על המפרט, שני המוצרים זהים, הדבר היחיד ששונה בין שני עמודי המוצר האלה, הוא המק"ט: באחד המק"ט מתחיל ב-MGN, ובשני הואמתחיל ב-Z. אז עולה השאלה, למה אייבורי יצרו שני דפי מוצר, עם שני מק"טים שונים? (אגב, התופעה הזו קורית גם עם MacBook Pro, וגם בגרסאות אחרות של יותר RAM או יותר SSD) כשניסיתי להתקשר לאייבורי ולקבל תשובה, הם לא ידעו לענות.. הם אמרו …
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
אז החלטתי לוותר על הווינדוז 7 בגרסה המעפנה ולהתקין לינוקס. התחלתי עם ubntu שעבדה דיי לאט ולא גררה התלהבות,התקנתי meego ואז joli os ובסוף נשארתי עם meego. אבל אחרי כמה שעות של משחק איתה אני לא מרוצה מזה שעדיין לא פיענחתי איך להוסיף תמיכה לעברית לדפדפן(כרום) ומזה שאין אפשרות לגלות לכמה זמן נשארה סוללה(מראה רק אחוזים),מזה שלא קיים מנהל התקנות סטייל כמו שישי באובנטו ואין תפריט נורמלי לריסט לוג אוף וכו'. האם יש מערכת הפעלה מומלצת למחשבים ניידים שתתאים למשתמש פשוט עם מעבד n455 של אינטל עם 1 ג'יגה של ddr3
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-