עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by TeaTime,

חבר שלי מחפש את הנרייטור של המק (כמו בוינדוס שאתה לוחץ על טקסט והוא מקריא אותו) רק לוינדוס הוא אומר שקוראים לו פרד או משהו כזה והוא בא עם אחת התוכנות של המק... מישהו מכיר?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  2. בעת שהותי באבט"ש , אמא שלי החליטה שנמאס לה מהמחשב הישן שלה והיא רוצה לקנות מחשב חדש , מסיבה לא ברורה היא לא התייעצה איתי וקנתה ב1850 שקל P4 3 ghz ... היא הייתה בטוחה שאני אכאס עליה שהיא קנתה בלי להתייעץ איתי ולמען האמת , די צדקה. בכל מקרה חשבתי על המחשב הישן שלה : P4 (Willmate) 1700 mhz 512 PC 3200 DDR (עובד כPC2100 מן הסתם) לוח אם מעפן של ECS או משהו בסגנון שימו לב: RIVA TNT2 הקיצור , אני רוצה לחבר את המחשב לטלויזיה במרתף ולהפוך אותו לסוג של HTPC פרימיטיבי , אני חושב לקנות לו כרטיס מסך עם יציאת טלויזיה (R9250 או FX5500) ולהתקין איזה לינוקס חביב שיריץ סרטים וגם יאפשר לי לשחק במשחקים ישנים של נינטנדו באימולטורים. המסך המיועד הוא יצור CRT עתיק בגודל 29 אינצ' , שזה לא בדיוק …

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by badatz,

החלפתי שרת DHCP , אולם התחנות עבודה לא מצליחות לקבל כתובת IP מהשרת החדש , מישהו אמר לי שצריך לנקות את הROUTE TABLE ניסיתי לעשות את זה אבל בכל פעם שאני עושה RESTART המחשב מחזיר את הטבלאות הישנות עם ה GATEWAY הישן והוא לא מקבל IP חדש...

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by hero0,

משתמשי מק היקרים, אם קניתם מחשב אפל בחו"ל ונתקלתם בסירוב לקבל שירות תחת אחריות בישראל , מכל סיבה שהיא, אנא צרו קשר דחוף עם כל פרטי האירוע ודרכי התקשרות. הבקשה נעשית בעקבות מספר רב של מקרים בו סורבו לקוחות אפל לשירות תחת אחריות שלא כדין !!!! בכל מקרה או שאלה אנא שלחו מייל ל: נושא: נפגעי אחריות פרטייכם יאספו לצורך הכנת תביעה ייצוגית / החזר כספי / פיצוי על אי קבלת השירות, בלבד!

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  5. Started by 3d7,

האם אפשר להתקין לינוקס ואח"כ חלונות בDual Boot, או לחילופין חלונות -> לינוקס -> לינוקס -> חלונות בMulti Boot (אני יודע שבWindows צריך להתקין קודם XP ואח"כ Vista)? באיזה בעיות אני עשוי להיתקל, ואיך אני אמור להתגבר עליהן?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by shiranosh,

שלום לכולם , לצערי נאלצתי לפרמט את המחשב שלי , וכתוצאה מזה הייתי צריכה להוריד אייטונס מחדש .. האיטונס מזה את האייפון שלי כולל האפליקציות , אבל את כל הפלייסט שלי הוא לא. ניסיתי ליצור רשימה חדשה עם שירים חדשים ולסכרן , באייטונס זה מראה לי שהוא סיכרן אבל באייפון לא חשוב לציין כי באייפון הכל נשמר לי אוטו דבר כולל הפליליסט. מה אפשר לעשות? שירן

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by oren123,

מנסה להתקין מערכת הפעלה של לינוקס ולא מצליח. יש קובץ מצורף עם השגיאה שזה נותן מה יכולה להיות הבעיה?.. אני חושב שהמעבד נדפק יכול להיות?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. ולעומת זאת ווינדוס 7 עולה כמו כפפה בלי בעיות כל השאר פשוט לא טוענים כלום ואחרי המתנה קצרה אני מקבל "no opertaing system installed on this system" רעיונות?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by Big_White,

האם זה יעבוד? להישתמש בRadmin מווינדוז למחשב עם אובונטו?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by HypertreXx,

ובכן אני התקנתי FEDORA 2 ועכשיו אני מעוניין למחוק אותה.. אין לי מושג איך עושים את זה, פעם שעברה שאחי ניסה הוא הרס את מערכת הקבצים והלכה לי גם המחיצה של הווינדוס והחזרתי את המחשב למצב האחרון שלו דרך הארד דיסק אחר עם גוסט שהיה במעבדה של אחי. אז אם אתם יכולים להסביר לי בשלבים את תהליך הפירמוט של הFEDORA והחזרתו לNTFS אני אודה לכם מקרב לב

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. שלום, אני התקנתי UBUNTU דרך WUBI לפני כמה זמן על הLENOVO Z380 החדש שלי. עד עכשיו השתמשתי בUBUNTU בעיקר מחוץ לבית אז לא חיברתי אותו לרשת האלחוטית אצלי(במקומות אחרים הוא עבד בלי שום בעיה). בווינדוס 7 אני מחובר לרשת בבית שלי עם הצפנה WPA-SPK וכתובת IP סטאטית משרת DHCP של הראוטר(DLINK 624+). בעיה מתחילה כשאני מנסה להתחבר בבית שלי לרשת האלחוטית דרך לינוקס - כל הרשתות של השכנים מופיעות אבל משום מה הרשת שלי לא. ניסיתי להגדיר אותה ידנית אבל לא הצלחתי להתחבר גם ככה. אני אפילו לא יודע מאיפה להתחיל וחיפושים באינטרנט לא עזרו יותר מדי, למישהו יש רעיון?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  12. Started by s_b54,

כאשר אני מפעיל את הKNOPIX הוא טוען אותו והכול וז לפני שהוא מגיעה ללינוקס עצמו הוא מעלה לי הודעה של המסך שכתוב בה משהוא כמו 1024X1280 60 MHz ולא נותן לי להיכנס (זואי הודעה שצפה על המסך בערך כמו ההודעות שהמסך דלוק אבל המחשב מכובה למה זה אני אשמח עם תוכלו לעזור לי

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by MushMush,

אני כבר דיי הרבה זמן רוצה להחליף את מהערכת ההפעלה שלי ללינוקס .. כדי לנסות אותה .. אבל לפני זה.. אפשר לקבל קצת מידע הל המערכת? כמו: זה נכון שהרבה משחקים לא פועלים במערכת ההפעלה הזאת? ומה למשל ההבדלים העיקרים בין מיקרוסופט וינדוס ללינוקס(חוץ מזה שזאת בעלת קוד פתוח וחינמית) או עוד דברים חשובים שאני צריך לדעת לפני שאני אתקין את המערכת תודה..

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  14. יש לי אובנטו 6.10 i386 ו ווינדוס על מחשב אחד בספריה של השירים שלי - יש הרבה שירים בעיברית ומשום מה באובנטו השירים מוצגים כך : ????????????? .mp3 (הכוונה היתה הרבה סימני שאלה ולא "הפרצוף התוהה" ) יש למישהו רעיון איך השירים יוצגו בעיברית ? יש לציין שמותקן אצלי עיברית (זה מופיע ברשימה של השפות באובנטו שלי ) בפייר פוקס אין בעיה של עיברית וגם אני יכול לכתוב בעיברית התקנתי את הפונטים של מיקרו סופט וגם עוד הרבה פונטים במנהל החבילות של עיברית יש למישהו רעיון לפתור את זה ? ד"א איך אני עושה exstract לקובץ rar/zip דחוס ?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by Googleness,

התקנתי את דאפר 64 של אובנטו עכשיו מזיכרוני גרסת 64 של מנדריבה בזמנו עבדה ל יחלק עם כל מה שרציתי בקיצור אני בא להתקין דברים מסתבר למשל שקודקים של ווינדוס מדיה, נגן פלאש פלייר ועוד הרבה תוכנות פשוט לא נתכמות זה מוציא לי שגיאה של הארכיטקטורה לא מתאימה. מחיפוש קל מצאתי איזה פלאג קוד פתוח למוזילה שנקרא Gnash אבל באתר שלו מפנים להורדה בFTP של GNU אבל אין שם את זה ולא מצאתי. פתרון אחר שנתנו זה להתקין WINE ולהריץ גרסת ווינדוס של חלונות XP או להריץ גרסת 32 של פיירפוקס כל מיני דברים מתוסבכים. אז אנ יצריך עזרה עם זה. דבר נוסף שאני רוצה לדעת יש לי עכבר של לוג'יטק 518MX ובלינוקס הוא עובד בסדר אבל הכפתורים שבצד והכפתורים של הDPI וכל זה לא עובדים יענו הם סתם מתפקדים (אלה שבצד) כמו מקש ש…

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by BenMalka,

היי, כרגע יש על המק ווינדוס 7, אני רוצה להחזיר ל OSX אבל אין לי לצערי את הדיסק, יש אפשרות לרכוש את הדיסק בנפרד ולהתקין? מה אפשר לעשות בנושא? תודה

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. פרטים אפשר לראות באתר http://linux.israel.net/linuxfun/meetings/ רוב הסיכוים שאני מגיע אם מישהו מגיע אני אשמח לשמוע פה גם אם אתם לא ממש מבינים או אפילו לא יודעים מה זה ורוצים לדעת אתם מוזמנים! אני אשמח להסביר מקווה לראות אותכם שם

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by Electric Boom,

מזמן לא התרקבתי ללינוקס,האמת שהניסיון\שימוש שלי בלינוקס היה אך ורק לכתיבת סקריפטים(קורס שני במבוא ב' אל"צ שנה א'),והפעם היחידה שהשתמשתי בה ב"שעות הפנאי" הייתה,לכתיבת floater...והגרסא היחידה שהייתה לי היא rh 9.0 (פוי)... טוב הזמן לקצת שאלות: 1)אני בדרך לסיום הורדת mandrake 10.0מה אתם אומרים עליה?...אני לא מעודכן בשלל הגירסאות... 2)פעם אחרונה שהתקנתי התקנתי איזו תכנה שיוצרת מחיצות,יצרתי מחיצה (דרך הווינ)והתקנתי...הדבר גרם לתקיעות רבות בווינ(חסר שאני ישמע כאן מישהו מזלזל בו),ועבודה איטית(אני משער שזה מה שגרם לכך),איך הייתם ממליצים להתקין?... 3)פעם אחרונה שהתקנתי לא היה לי אינטרנט,אני מחובר לאינטרנט זהב בכבלים מודם terayon tj 715x שעבר מוד(לא מוד מתח כן...)ומחובר בכרטיס רשת(מ…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  19. Started by MasterDK,

אהלן, קיבלתי מחשב נוסף והחלטתי לעשות ממנו שרת. כרגע יש שם רק SSH שאני מתחבר אליו מחלונות. מה הם הדרכים לבאטח SSH? בנתיים ביטלתי חיבור של ROOT. איזה עוד דרכים יש? תודה רבה מראש.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by idodos,

מחפש אנטיוירוס ל- Red Hat , אם אפשר בבקשה לינק ישיר להורדה של אנטיוירוס מתאים. אני לא מצליח למצוא משהו להורדה מעודכן (מה שיש בלינקיה הביטדיפנדר לא מעודכן). אשמח ללינק ישיר להורדה... (ולא עוד שם). שיהיה כמובן גירסה חינמית או Trial ... תודה.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by etzarfat1981,

שלום, אני לא מצליח להתקין את UBUNTU 8 על המחשב שלי, הורדתי התקנה אלטרנטיבית אבל במסך של PARTIONING הוא לא מראה שום HD לבחור לאחר בירורים הבנתי שאולי זה קשור לעובדה שיש לי SATA HD (אני לא מדבר על ההתקנה הרגילה ששם היא נתקעת אחרי ה-SPLASH SCREEN והמחשב נתקע על מסך לבן ריק) שיניתי הגדרות בהתקנה אך עדיין זה לא עובד. למישהו יש רעיונות? תודה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. יש אתר שאפשר להוריד ממנו דרייברים לכרטיסי מסך ולכרטיסי קול? אני שוקל לקנות את הכרטיס קול BlueGears X-Mystique (תמונה מצורפת) ל-HTPC. אני מעוניין לדעת האם לינוקס מזהה אותו בלי בעיה, ואם לא אז האם יש לו דרייברים ללינוקס, ומאיפה אפשר להוריד אותם. [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by Blackend,

שלום לכולם! אני מקווה שאני אקבל פה תשובה כי חיפשתי במדריכים ופשוט אולי לא ידעתי בדיוק מה אני מחפש. אני משתמש טרי בלינוקס (עכשיו אני רק מתקין את רד הט) ויש לי בבית רשת של שלושה מחשבים שהאינטרנט משותף בראוטר. איך אני מסדר שאני אוכל לגלוש אם הלינוקס דרך הראוטר? יש לי חיבור adsl של בזק בינלאומי ורואטר של edimax עזרה תתקבל בברכה! בתודה מראש דניאל

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by Imtheman,

קניתי מחשב חדש לעסק ואני לא רוצה להתעסק עם תוכנות לא חוקיות וגם לא רוצה (לא יכול יותר נכון ) להוציא עוד איזה 2000 שקל על תוכנות. אז אני צריך תוכנה כמו אופיס גישה נוחה לאינטרנט וצפייה בסרטים לינוקס מסוגלת לעשות את זה בחינם ??

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by Vega,

Hello, I have been wondering how I can install packages from the internet... I'm too lazy to burn the 2nd mandrake disc. I have downloaded some application that's ment to do that; Do you know any Israeli servers I could use in order to obtain updates & security patches? Thanks, --Vega

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים