עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. ynet שהיה ידוע בפרסומיו לטובת דפדפנים אלה היה ידוע גם בחוסר ציות לתקן ולכן לא עבדו בו הפורמים וגם היתה בעיה להגיב עכשיו אחרי הרבה זמן של ציפה אני מכריז שזה היה שווה את הזמן כרגע ynet עובד על מוזילה ודפדפנים אחרים הידעה אינה רשמית ואין אישור מynet אך בזמן האחרון ניתן לראות שיפור ברמת הבניה ותמיכה בדפדפנים חופשים כמובן שעדין לא הכל תומך ויפה יש מספר בעיות עם הבאנרים אבל מי יתן וגם חברות ובעלי אתרים אחרים יעשו מה ש ynet עשו ח"ח !ynet http://whatsup.org.il/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=2896&mode=thread&order=0&thold=0 עריכה: אני אישית לא הצלחתי לשלוח תגובות בפורמים

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by Bloodbath,

זה הסיפור הוא קצת קשה אבל בכל זאת אחרי שקראתי ש-אובונטו 9.04 יוצא ביום חמישי החלטתי סוף סוף להגשים את חלומי להתקין אובונטו על המחשב שלי הורדתי את אובונטו 9.04 מי אתר הבית גרסת 64 ביט צרבתי אותו אל דיסק והחלתתי להתקין עכשיו לא יודע איך זה יצא לי בדיוק אבל אני חושב שמחקתי להצמי את כול הדיסק הקשיח עכשיו אין לי שום מוסג איך מישתמשים בLINUX והייתי רוצה לדעת אם יש איזה שהוא ספר הדרכה באינטרנט לאובונטו 9.04 בעברית תודה רבה. מצטער על שגיאות הכתיב

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by pbl1,

אני מנסה להתקין את הדרייבר לאינטרנט אבל הוא מבקש root מה זה ואיך נכנסים לזה 2)אני לא מצליח לראות את הסידירום שלי הוא כותב שהוא איננו אבל כשאני רציתי להתקין התקנים בלינוקס עצמו הסידירום נפתח והלינוקס התקין מהדיסק הראשון ששמתי :s05:

4. Started by oren123,

מנסה להתקין מערכת הפעלה של לינוקס ולא מצליח. יש קובץ מצורף עם השגיאה שזה נותן מה יכולה להיות הבעיה?.. אני חושב שהמעבד נדפק יכול להיות?

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  5. שלום לכם, לא מזמן רכשתי מסך VP930, אך הוא אינו פועל לי ב Linux (ממשק VGA). האם מישהו יכול לעזור לי לקנפג את קבצי ה XConfig או מה שזה לא יהיה (לא נגעתי במ"ה כמה שנים... אני ממש לא בעניינים), על מנת שהמסך יעלה? אשמח להדרכה מפורטת צעד צעד, ממש מהרגע שה BIOS עולים, כי קונפיגורציות ה "תחזוקה" שמופיעות ב Boot Loader גם הן מפעילות את ה XServer. אני די בטוח שניתן לפתור את הבעיה, כי הודעות התיחול רצות, וגם הלוגו של UBUNTU , שמראה על מצב הטעינה. לדעתי הסיגנל מפסיק להגיע למסך איפשהו בסביבות עליית ה GNOME. אודה על עזרתכם.[br]פורסם בתאריך: 8.11.2007 בשעה 09:09:57 כרטיס המסך הוא Geforce FX 5200 הידוע לשמצה.

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by TheReaper,

אוקי המצב הראשוני היה מחיצה אחת עם WINXP עליה התקנתי את אובונטו 8 החדש ובעזרת ההתקנה חילקתי למחיצה של 20G ההתקנה עברה כמו שצריך ריסט GRUB לא מופיע בכלל אין שום תפריט, זה עובר ישר לטעינה של הווינדוס ניסיתי כמה פעמים ואני בטוח שאני עושה את זה כמו שצריך

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by בור ועם הספר,

היום התפרסמה (כל חצי שנה) רשימת הtop500. זוהי רשימה שמדרגת את 500 מחשבי העל החזקים בעולם. ב- 92.4% מהם מערכת ההפעלה היא לינוקס. לפני כמה שנים העובדה הזאת הדהימה אותי, היום כבר לא. התרגלתי.

8. Started by morgoth,

אז ככה, הורדתי את אובונטו 7.04 64 ביט מהאתר הראשי, וידאתי עם hashcalc שהקובץ תקין, וכשאני עולה מהדיסק התפריט הראשון עולה בסדר. מהשלב הזה כל מה שאני בוחר מביא לקריסה בצורה של מסך שחור והמנורות של caps lock ושל scroll lock מהבהבות. הורדתי את ה6.40 TLS 64 ביט, גם שם התפריט הראשון עלה בסדר ומשם כל אופציה שבחרתי התחילה לעלות ואז היתה התרסקות חלקית וקיבלתי דו"ח שגיאה די דל שלא תרם לי יותר מדי להבין מה קרה. המפרט שלי הוא: athlon64 3500 lanparty ut nf4 ultra-d g.skill ddr 512mbx2 x800xl sapphire מישהו עוד נתקל בבעיה הזאת או יכול לעזור ? תודה מראש

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  9. רכשתי mandrake linux להתקנה בשלושה דיסקים. עשיתי boot עם הדיסק, כנדרש ואז עקבתי אחרי הכתוב בהתקנה עצמה, והסתבכתי מעט כאשר הגעתי לחק של ה-partitions בדיסק הקשיח. לפני כן היו לי שלוש partitions (C,D,E( וכעת נשארתי רק עם C (כאשר הוא נשאר בגודל שלו לפני זה) כלומר, הדיסק הקשיח שלי (בן 40 ג'יגה) היה מחולק לשלושה חלקים, כאשר כונן C הוא בן 12.2 ג'יגה, והוא נשאר כך. כונני D ו-E פשוט נעלמו להם, ביחד עם כל הקבצים שלי עליהם. מה לעשות??? איך אני מחזיר את המידע הזה? ??? בתודה, OrGAzmUs

10. Started by Semyon171,

ערב טוב, התקנתי על דיסק קשיח נוסף אובונטו ואין לי מושג איך להתקין שם אינטרנט, התקשרתי לנטויז'ן שזה הספקית שלי,הם אמרו לי שהם יחזרו אליי מחר בערב(היום - התקשרתי אתמול),הם חזרו אליי היום בבוקר אבל לא הייתי זמין וכשהתקשרתי אליהם בערב הם אמרו לי שאין להם נציג שמטפל בלינוקס עכשיו ויהיה רק מחר בערב, אולי אתם יודעים איך להתקין אינטרנט באובונטו? (אגב הורדתי את החייגן מהאתר של נטויז'ן ללינוקס אבל אני לא יודע מה לעשות איתו) תודה מראש. נ.ב איך מתקינים דרייבר של כרטיס קול? יש לי על דיסק אבל זה תואם לווינדווס.

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by isreal1992,

אוקי אז אני לא בטוח עם זה מתאים לפה אז עם זה לא מתאים אז תעבריו אותי לאן שצריך בבקשה... אז יש לי שני לפטופים של apple הביאו לאבא שלי ולשנהם יש אותה בעיה הם נדלקים עד לרגע שצריך לכתוב את הסימה והמשתמש וזהו. למה הם נדלקים עד לרגע הזה זה מפני שאף אחד לא יודע את הסיסמה והמשתמש של הלפטופים אז היתי רוצה לקבל תוכנה שתפרצו לי את זה או שאולי אתם חושבים אני יכול לעשות פורמט עם דיסק. מפני שלאף אחד לא אכפת מה יש בפנים זה או שאני מוצא עם תוכנה ופרוץ את המשתשמש והסיסמה או שאתם מסבירים לי איך עושים את הפורמט במדויק למה אני בחיים לא עבדתי עם apple ובבקשה אני צריך תגובות לענין ותגובות של מבינים. ואני שוב חוזר זה apple הינה הדגם המלא: apple power book שנת 2000 נראה לי לא משהו חדש הי…

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  12. שלום! לא מזמן התקנתי ווינדוז ואובונטו בדואל-בוט על גבי מחשב חדש, שתיהן מותקנות על גבי כונן SSD. בזמן התקנת אובונוטו, לא יצרתי מחיצת SWAP, אלא רק מחיצת רוט ("/"). עבר חודש בערך מאז ההתקנה, ואני צריך להתחיל להשתמש בלינוקס, אבל לפני כן, רציתי לדעת אם יש הגדרות מיוחדות שאני צריך לבצע לפני שאני מתחיל שימוש אינטנסיבי במערכת, כדי להעריך את חיי הכונן שלי. בפוסט שפתחתי בזמנו לגבי התקנת הדואל-בוט, מישהו כתב כמה דברים לגבי תיקיית ה/var, ולשנות כל מיני דברים בfstab. יש לי ידע בסיסי בלינוקס, אבל אני רוצה לוודא שאני מכסה את כל מה שבאמת חשוב, ומעדיף ללמוד תוך כדי עשיה מודרכת ולא תוך כדי ניסוי וטעיה שעלול לעלות לי הרבה במקרה הזה תודה מראש!

13. Started by Gold shark,

מישהו יכול לתת לי דריברים לכרטיס מסך של ראדאון ללינוקס ????

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by צפיד,

אני קורא המון לאחרונה בפורום כאן ,אני רואה שיש התעניינות המונית בכל מה שקשור בלינוקס , מצד שני אני רואה שזה גם מסתכם גם ברק התעניינות (לפחות לכאלה בלי ניסיון) הייתי רוצה לשאול את האחראים כאן למה לא בעצם למנף את הפורום הזה בכל מה שקשור למדריכים ברורים גם למשתמש הלא מנוסה? לנסות לשאוב כמה שיותר אנשים "מחוץ למעגל" ,משום מה יש תדמית של מערכת הפעלה מצויינת אך קשה ללמידה ורוב האנשים לא יודעים אפילו איפה להתחיל. אני רואה המון הודעות בפורום הזה ועוד פורומים רבים רוב השאלות כמו "איפה מתחילים" "מה לבחור..." ורוב התשובות מסתכמות "תתקין גירסא X ותזרום..."יש משהו בכך אבל כעובדה זה מקטין משמעותית את המשתמשים הפוטנציאלים . אני חושב שאם הפורום ירכז מדריכים ברורים לנושאים לפי רמות אפילו …

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by shiranosh,

שלום לכולם , לצערי נאלצתי לפרמט את המחשב שלי , וכתוצאה מזה הייתי צריכה להוריד אייטונס מחדש .. האיטונס מזה את האייפון שלי כולל האפליקציות , אבל את כל הפלייסט שלי הוא לא. ניסיתי ליצור רשימה חדשה עם שירים חדשים ולסכרן , באייטונס זה מראה לי שהוא סיכרן אבל באייפון לא חשוב לציין כי באייפון הכל נשמר לי אוטו דבר כולל הפליליסט. מה אפשר לעשות? שירן

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by PhoenixBoy,

שלום לכולם, סליחה על כל השאלות אבל זאת הפעם הראשונה שלי עם לינוקס ^^. בכל אופן, עכשיו אני כותב את ההודעה מ-Ubuntu Live CD ואני רוצה להתקין את המערכת אבל ההארד דיסק שלי מחולק לשניים. Partition אחד של 80 ג'יגה לווינדוס ועוד אחד של 80 ג'יגה שהוא ריק ועליו אני רוצה להתקין את הלינוקס. הבעיה היא שבהתקנה אני לא יודע איך להבחין איזה partition הוא כל אחד. העלתי תמונת מסך וניסיתי להדגיש שם את הפרטישנים עליהם אני מדבר. איך אני יכול להבדיל ביניהם כדי לדעת שאני לא מוחק את הווינדוס? [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by Googleness,

התקנתי את דאפר 64 של אובנטו עכשיו מזיכרוני גרסת 64 של מנדריבה בזמנו עבדה ל יחלק עם כל מה שרציתי בקיצור אני בא להתקין דברים מסתבר למשל שקודקים של ווינדוס מדיה, נגן פלאש פלייר ועוד הרבה תוכנות פשוט לא נתכמות זה מוציא לי שגיאה של הארכיטקטורה לא מתאימה. מחיפוש קל מצאתי איזה פלאג קוד פתוח למוזילה שנקרא Gnash אבל באתר שלו מפנים להורדה בFTP של GNU אבל אין שם את זה ולא מצאתי. פתרון אחר שנתנו זה להתקין WINE ולהריץ גרסת ווינדוס של חלונות XP או להריץ גרסת 32 של פיירפוקס כל מיני דברים מתוסבכים. אז אנ יצריך עזרה עם זה. דבר נוסף שאני רוצה לדעת יש לי עכבר של לוג'יטק 518MX ובלינוקס הוא עובד בסדר אבל הכפתורים שבצד והכפתורים של הDPI וכל זה לא עובדים יענו הם סתם מתפקדים (אלה שבצד) כמו מקש ש…

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by wester.55,

היי! אני עובד בחברת hosting כמהנדס מערכות לינוקס. עיקר עבודתי זה הקמה ותחזוקה שרתי לינוקס (debian, redhat, suse, ubuntu, centos, mandriva). לפי השכלה שלי אני הנדסאי תוכנה. בא לי קצת לשנות אופי מקצוע שלי, והנה יש לי שאלה: איך אני יכול לעשות הסבה למפתח קוד פתוח? צריך לקחת איזה קורס? אני יודע שפות תכנות, למרות שבעבודה אני בעיקר כותב קוד בshell scripting או בperl. אני לא יכול ישר להתחיל לכתוב חופשי בC++ כי בכל זאת עבר קצת זמן מאז שלמדתי. רעיונות?

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by puNani,

התקנתי בעבר את Red Hat Linux 8 על המחשב שלי, בנוסף לWindows XP Professional. אני מעוניין לפרמט את הכונן הוירטואלי עליו התקנתי את Linux ולהתקין אותו מחדש, בגלל שמשום מה יש בו הרבה באגים.. אני חושב שזה בגלל כל מיני דברים שהורדתי וניסיתי להתקין בלי להבין יותר מדי בהתחלה... האם מישהו יכול להסביר לי את השלבים לביצוע משימה שכזאת? או אולי יש מדריך באינטרנט? (יש לי את שלושת הדיסקים של ההתקנה)

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  20. שלום לכולם אני מעוניין להיכנס לעולם הלינוקס. אם יש למישהו איזה מדריך (רצוי בעברית) טוב למשתמש המתחיל אני מאוד אודה לו.

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by Devil Servant,

חילצתי את התוכנה מהiso רומן(EXPLOZION) אמר לי לצרוב את האימג' אז צרבתי את כל הכונן המלאכותי עם כל הקבצים עשיתי Boot From Cdrom וזה לא מתיחס מה עושים? התוכנה הזאת: TNX MF

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  22. שלום, אני התקנתי UBUNTU דרך WUBI לפני כמה זמן על הLENOVO Z380 החדש שלי. עד עכשיו השתמשתי בUBUNTU בעיקר מחוץ לבית אז לא חיברתי אותו לרשת האלחוטית אצלי(במקומות אחרים הוא עבד בלי שום בעיה). בווינדוס 7 אני מחובר לרשת בבית שלי עם הצפנה WPA-SPK וכתובת IP סטאטית משרת DHCP של הראוטר(DLINK 624+). בעיה מתחילה כשאני מנסה להתחבר בבית שלי לרשת האלחוטית דרך לינוקס - כל הרשתות של השכנים מופיעות אבל משום מה הרשת שלי לא. ניסיתי להגדיר אותה ידנית אבל לא הצלחתי להתחבר גם ככה. אני אפילו לא יודע מאיפה להתחיל וחיפושים באינטרנט לא עזרו יותר מדי, למישהו יש רעיון?

23. יש לי את ההודעה הבאה: ERROR could not uncmpres secomd stage ramdisk this is probably an hardware error while reading the data(this may be caused by a hardware failure or alinux kernel bug) י ש כפתור וללחוץ על OK לאחר הלחיצה כתוב: error in exec of stage trying to exe cute'/nser/bin/runinstall2' from the install atnn volumw the following fatul error occurred fatal error in stage1:exec format error. שןרה אחרי זה I can't recore from this you may rebppt your system. מה הבעיה ןומה אני צריך לעשות הצילו!!!!???!!?? …

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  24. ולעומת זאת ווינדוס 7 עולה כמו כפפה בלי בעיות כל השאר פשוט לא טוענים כלום ואחרי המתנה קצרה אני מקבל "no opertaing system installed on this system" רעיונות?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by massinvallus,

ואיך המעבדים האלה שמתי לב שהמה"ז שלהם נמוך איך הם מתמודדים מולך אינטל וAMD הם מעבדים חזקים? ניתנים לOC? אני פשוט לא יודע כלום בנושא של מק אז אודה לכם אם תענו לי על השאלות

• 3 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.