לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,172 דיונים בפורום זה
-
שלום רב, אני ממש חדש בשימוש בלינוקס. יש לי רסיבר אינפא אדום המתחבר ליציאת הcom שבניתי לפי ההסברים פה באתר וברשת,והוא עובד טוב. אני מנסה ללמוד כיצד להשתמש באובונטו ובmythtv עלמנת שאוכל לבנות מערכת HTPC בעתיד. אני משתמש כרגע בגרסאת הAMD64. יש איזשהו מדריך או הסבר איך להתקין ולבדוק שlirc עובד? לא מצאתי משהו מספק עד כה. תודה.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום חברים יש לי לינוקס DEBIAN ,הפצה האחרונה שלו שעובד לי יפה מאוד כבר 3 חודשים. אתמול גיליתי ש APACHE לא עולה. בדקתי יותר לעומק וראיתי שתיקיה var/logs עם כל הקבצים ותת תיקיות שלה עברו למיקום אחר, שהוא var/keys (תיקיה שקיימת עבור תוכנה מסויימת שיש לי). עכשיו, התיקיה var/logs ריקה לגמרי! וכל הקבצים אחרים, כולל את SYSLOG,KERNEL LOG... כולם בתיקיה var/keys. :'( אני חושש שמדובר בהתקפה מבחוץ ומישהו עשה לי את זה בכוונה. אני מאוד מקווה שיש דרך להחזיר את כל הקבצים למיקום הנכון שלהם ולהגדיר ללינוקס ש PATH של הלוגים הינו var/logs ולא var/keys. איך עשים את זה?! אני מודה מראש לכל העוזרים. נ.ב. כל פיתרון שתקף על UBUNTU גם יעזור לי ב DEBIAN שלי. תודה
-
- 2 תגובות
- 909 צפיות
-
-
שלום... לפני כמה שבועות התקנתי אובונטו 8.04 ופשוט התאהבתי במערכת. התחלתי לשנות את המראה וכל מה שעוד אפשר לשנות, כולל התמונה של שולחן העבודה (wallpaper). אתמול התחלטתי שהגיע הזמן לשינוי, אז התחלתי לחפש עוד תמונות לשולחן העבודה. הורדתי כמה למחשב שלי, אבל עכשיו, משום מה, אני לא יכול לשנות את התמונת רקע של שולחן העבודה. אני לוחץ על Change Desktop Background, על Add, ואז שמתי לב שזה לא מראה את התמונות כשהאפשרות נמצאת על "Images". כשאני משנה את האפשרות ל "All Files", אני יכול לבחור את התמונה שאני רוצה, אבל משום מה, זה מחזיר אותי בחזרה לדיאלוג הראשי בלי שום שינוי - זה רק מראה לי את התמונות הקיימות, ולא מוסיף לי תמונות חדשות. אני יכול לשנות את התמונת רקע מבין התמונות הקיימות, אבל…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, קיבלתי לא מזמן מחשב Power Mac G3 במצב מעולה, ואני רוצה לשים בו הארדיסק גדול. הבעיה היא, שלפי מה שקראתי, בקר ה-IDE על לוח האם שלו לא מזהה הארדיסקים הגדולים מ-128GB. קראתי שהפתרון הוא כרטיס PCI עם מתאם ל-IDE או ל-SATA. ראיתי הרבה כרטיסים כאלו באינטרנט, אבל על חלקם רשום חלונות כחלק מדרישות המערכת, ועל חלקם לא רשום כלום בכלל. איך אדע שהם יפעלו עם MAC? אני מניח שלאף אחד אין דרייברים ל-MAC, אבל האם כרטיסים כאלו בכלל צריכים דרייברים? וגם: יש איזו חברה מוכרת עם מוניטין טוב שעושה כרטיסים כאלו? עד כה ראיתי המון כרטיסים כאלו בלי שם יצרן בכלל, בטח משהו סיני, וסה"כ מדובר במידע שלי, לא הייתי רוצה שמשהו יידפק...
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, יש לי את המחיצה של הלינוקס ext3 שהיא הרוסה לגמרי, בגלל תקלה בתוכנה של חלוקה למחיצות. ה-XP עובד ואני יכול לפרמט את המחיצה, אבל לפני שאני מפרמט אני רוצה לעשות גיבוי. האם יש דרך כלשהי להציל את המידע שלי? explor2fs עבד בעבר כשהצב היה דומה, אבל עכשיו כבר לא =\ תודה, אור.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם! החלטתי קצת להתנסות בלינוקס , אבל בהדרגה לכן הורדתי את גרסת הXP....אין לי מושג מה ההבדל ביניהם. הבעיה התחילה כאשר התחלתי להתעסק עם ההתחברות לאינטרנט שזה אמור להיות רגיל כמו בXP . create a new connection. אבל מסתבר שהאופציות שם שונה לגמרי..אז לא הצלחתי, מה גם אבא שלי בעיקר משתמש במחשב ואיך אני אגיד את זה בעדינות ...הוא לא אהב את לינוקס חחח. קיצר החלטתי להתקין לו את הXP חחזרה...אבל זה לא נותן . זה פשוט מראה לי מסך שחור אחרי שאני עושה BOOT FROM CD. למישהו יש מושג איך אני מתקן את זה ? אשמח גם בהדרכה להתחברות עם מישהו פה התנסה במערכת ההפעלה הזאת. אם צריך תמונות רק תגידו.... תודה.
-
- 2 תגובות
- 825 צפיות
-
-
היום התקנתי Ubuntu 8.04 והתקנתי את הדרייבר של הכרטיס מסך (nvidia) ושכחתי איך קוראים לממשק התלת מימדי עם הקוביה. אז אני צריך את השם של הממשק הזה ואם אתה ממש נחמד אז גם לינק לחבילה שלו. אוקיי מצאתי זה beryl אממ אני לא מצליח להתקין Beryl השרת הזה: http://ubuntu.beryl-project.org/ לא עובד ואני אמור לקבל ממנו איזו חבילה. יש עוד שרת שיש עליו את החבילה? עכשיו יש לי שאלה אחרת אני משתמש בPidgin לשיחות ברשת מסנג'ר אבל כל 10 דקות הוא קורס וזה ממש ממש מציק. שהשתמשתי בגרסא 7.10 (של ubuntu) זה לא קרה, אין לי מושג ממה זה נובע. תודה רבה (:. הסתדרתי, תודה רבה על העזרה.
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
תמיד באקספי יש את כל הטולברים האלו שמראים שאפשר בלאופרד לעשות תיקיה שתפתח כמו מגירה, איך עושים את זה? תודה...
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מעוניין לחייג וליצור VPN TUNNEL על גבי חיבור האינטרנט שלי , בין אם אני מקבל אוטומטית חיבור מהראוטר ובין אם אני מחייג דרך המודם איך אני עושה בעצם את החיבור השני של על גבי ?
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, התקנתי Wubi במחשב שלי על VISTA, לאחר הפעלה מחדש של המחשב בחרתי מהתפריט את ה - Wubi אבל המערכת לא עלתה, קיבלתי הודעת שגיאה ומשם ישירות לשורת פקודות דמויית DOS. חזרתי לויסטה כרגע, ועל מנת להתנסות בלינוקס החלטתי להרכיב מחשב ישן חדש מבוסס פנטיום 4 2.4GHZ עם זכרון 768MB ודיסק 80G רציתי לדעת אם יש מגבלה של לינוקס למפרט כזה, הייתי מאוד רוצה להתקין אובונטו אבל אני לא יודע מה הדרישות מערכת שלה, כמו כן איך אני משיג דרייברים? זה מסובך. אני מודה מראש לעוזרים ואני יודע שהכתיבה לא הכי מסודרת. יום טוב.
-
- 2 תגובות
- 871 צפיות
-
-
שלום לאחרונה החלטתי להתקין לינוקס על הנייד של העובדה! כמו כן אין לי שום נסיון עם לינוקס אז החלטתי שהגיע הזמן ללמוד . התיעצתי והמליצו לי להתקין בתור התחלה FEDORA אחרי שהורדתי את ההפצה X83-64 FEDORA 9 והתחלתי בהתקנה קבלתי הודעה שהוא לא תומך בסוג מעבד! שברשותי שהוא I686 ברשותי נייד של IBM T43 מעבד P M אחרי שחפשתי הפצה מתאימה הצלחתי למצוא רק בגרסת הLIVE CD אשמח לקבל עזרה האם יש הפצה FEDORA שמתאימה למחשב שברשותי או שאתם ממליצים על הפצות אחרות! (המטרה היא לעבוד איתה כמו מחשב רגיל לכל דבר + להתקין תחנה וירטואלית בשביל התממשקות לחלונות) תודה
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
איך מבצעים CUT & PAST בOSX 10.4 .דבר נוסף:האם יש כאן פורום לתכנת ההקלטות לוג'יק 8?
-
כמה מרורים מאכילה אותי ההפצה הזאת לאחרונה, ואני עוד אחד מהמשתמשים הנאמנים ביותר, עוד מימי RH9. בהתחלה כל ניסיון להפעיל את כרטיס הרשת האלחוטי גרם לתקיעה ולאיתחול של המערכת. התחברתי באופן חוטי, עדכנתי את כל החבילות, התקנתי חבילות של גנום לחיבור אלחוטי ופתאום יש חיבור. אבל המערכת עדיין נתקעת ועושה איתחול בכל פעם שאני מנסה לעשות איתחול לכרטיס הרשת... אחר כך ה-KDE4 התחיל להתנהג מוזר, שורת המשימות נעלמה וסירבה להופיע מחדש, הופיעו ארטיפקטים גרפיים סביב הצלמיות (שלא היו בגנום, כך שלא סביר שמדובר בהתקן כרטיס המסך - ממאגר livna). ולבסוף ה-KDE התחיל לקרוס מדי פעם באופן ספונטני. נכון לעכשיו העפתי את כל החבילות שלו ונאלצתי לחזור לגנום. לפחות בזמן שהוא כן עבד, KDE4 באמת נראה נהדר. cro…
-
- 2 תגובות
- 881 צפיות
-
-
שלום שלום, אני עובד על איזה פרוייקט כלשהו ונתקלתי בבעיה. נתקצר שאני מנסה להפעיל דרך WINE (על אובונטו 8.04) דיסק ללימוד תיאוריה שעקרונית כולו עובד בפלאש. הבעיה היא שבלינוקס משום מה התקליטור מזהה את עצמו כדיסק לא מקורי למרות שמדובר בדיסק מקורי ובחלונות זה עובד בסדר גמור. יש דרך לעקוף את הבעיה?
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, יש לי בעייה עם הדואל בוט. התקנתי אובונטו בתוך המחיצה של ויסטה ומחקתי דרך ADD\REMOVE PROGRAMS.(יש אפשרות להתקין את אובונטו כניסיון על החיצה של הווינדוס וזה נחשב כתוכנה לכל דבר) הקטע הוא כשאני רוצה להתקין את האובונטו על מחיצה חדשה לגמרי, אני לא יכול להכנס אליה דרך הדואל בוט, כי ה-MBR FILE הקודם של זה שנמחק נמצא שם ולחיצה אליוו מופיע ארור. איך מסירים את אובונטו מהדואל בוט? ניסיתי דרך ה REPAIR של ויסטה, ללא הצלחה. סליחה אם ההסבר לא כ"כ ברור. בעיקרון מה שאני רוצה זה להעיף את האובונטו ממסך הדואל בוט של ווינדוס, כרגע היא אפילו לא מותקנת: אובונטו נמצאת כאופציה שלישית אצלי, מה שלא רואים פה.
-
- 2 תגובות
- 931 צפיות
-
-
היי הכותרת די מתארת את העניין יש לי RAID 0, והייתי רוצה להתקין לינוקס מה אתם מציעים? ואיך זה פועל? בעבר התעסקתי עם לינוקס ודי אוהב את זה, אבל לא היה לי RAID, וגם אני לא רוצה למחוק מה שיש עליו וכו'. רק רוצה להוסיף מערכת הפעלה (בנוסף לחלונות VISTA שיש לי) תודה.
-
- 2 תגובות
- 906 צפיות
-
-
המשחק הוא TF2 ויש לי P3 קטן פה שאני מתכנן להפוך אותו לשרת משחק אחד איזו מערכת הפעלה הכי מתאימה בשבילו? P3 667MHZ 512GB SDRAM WD OLD SOMTHING 20GB.. ATI RAGE 128 32MB
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי שעלה לגבי מאקינטוש או לינוקס מי מבין? [br]פורסם בתאריך: 27.08.2008 בשעה 17:55:16 יש לי מחשב שעולה אליו win 98 אפשר לעלות אליו מערכת שלא ווינדווס?
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הביעו דעתכם מהי המערכת ההפעלה האלטרנטיבית הטובה ביותר במכשירים ניידים .
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
-
שלום לכולם, האם קיים קבל HDMI למק ? מהו החיבור האופטימלי לטלויזית LCD HD ? תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, האם לינוקס תומכת בכרטיס לכידת וידאו? אני רוצה אפשרות להקליט ולצפות On-Line דרך האינטרנט. איזו הפצה ואיזה כרטיס מומלץ? המחשב מבוסס AMD אם זה משנה. תודה
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מצליח לשתף תיקיה באובונטו שנמצאת על כונן NTFS, ויכול לגשת אל התיקיה הזאת בלי שום בעיה דרך המחשב השני שלי עם XP באמצעות רשת אלחוטית. ברגע שאני מפעיל מחדש את המחשב עם אובנטו, ואני נכנס בחזרה לאובונטו, כל התיקיות ששיתפתי בכונן ה NTFS מבוטלות, כאילו לא עשיתי להם SHARE, למרות שעשיתי להם לפני ההפעלה מחדש והכל עבד כמו שצריך. איכשהו זה מתאפס לי בהפעלה מחדש ואז אני צריך להגדיר מחדש את השיתוף לאותן תיקיות. האיפוס הזה לא קורה על תיקיות משותפות במחיצה של אובונטו EXT3, אלה רק בתיקיות ששיתפתי בכונן ה NTFS. נראה לי שזה קורה בגלל שכשנכנסים לאובונטו אז קודם כל הוא מריץ את SAMBA, ורק אחרי זה עושה MOUNT לגונן NTFS, ואז בזמן העלייה של SAMBA הוא לא מזהה את השיתוף שעשיתי בגלל ש…
-
- 2 תגובות
- 975 צפיות
-
-
מישהו מכיר שרתים שמחזיקים קבצי DVD של גירסאות ישנות של אובונטו, קובונטו, פדורה? :
-
- 2 תגובות
- 814 צפיות
-