לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,172 דיונים בפורום זה
-
שלום רב. אני מחפש לראות דרך המנדרייק 10.2 שלי איך אני מוצא מידע על המעבד למשל או על הזיכרון וכדומה כמו שבXP יש פקודה DXDIAG... מישהו יודע איך הפקודה בלינוקס? רושמים אותה בקונסול נכון?
-
- 2 תגובות
- 800 צפיות
-
-
הבנתי שאפשר להפעיל את ווינדוס XP על לינוקס מין אמולטור כזה...... שעושה שיש לך ווינדוס XP עם יציבות של לינוקס זה נכון? זה מסובך? זה מומלץ? האם זה שווה?
-
- 4 תגובות
- 796 צפיות
-
-
אם אני אתקין לינוקס,אז כל המחשב שלי ימחק נכון?והאיי סי קיו גם לא יעבוד ועוד.כי אני לא יודע איך זה נראה ממש,אז לא כדאיל להתקין לינוקס או שכן?תודה מראש קמווה שהבנתם אותי.
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני צריך לכתוב תוכנית שמדפיסה את המילים 2,4 מקובץ מסויים בסדר שבו המילה הרביעית מופיעה ראשונה לאחריה התו רווח ולאחריה המילה השניה הנח שבקובץ שממנו מדפיסים השדות מורדים ע"י התו "רווח" בקשה אחרונה.. צריך לעשות את זה עם לולאת WHILE יש למישהו רעיון??? ----------------------------------------------------------------------------------------- cut -d " " f2,4 filename זה כל מה שיכולתי לחשוב עליו ומן הסתם זה לא עובד כי זה מדפיס את המילה השנייה קודם ואת את המילה הרביעית ומה גם שאין פה שימוש בלולאת WHILE :bash: :bash: :nixweiss: :kopfpatsch: :bash:
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום הנכבדים. אולי משהו יודע מדוע אני לא מצליח להתקין ב- פנטיום III עם תוכנת XP את הדריבר של מצלמת DV חדשה מתוצרת פנסוניק. הדריבר הוא: video stream הדחיה מנוסחת כך: this dr. cannot be installed with the operating sys, on your PC לציין שהמצלמה מצוידת בכבל USB וכ"כ הצלחתי להתקין את תוכנת ניהול הקבצים והעריכה מה-CD. בתודה מראש, ינון
-
- 1 תגובה
- 874 צפיות
-
-
התקנתי firefox על Fedora ועדיין שאני פותח את ה-Web browser מופיע לי הדפדפן mozilla v1.0, למה?
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום רב, בואו נגיד שהבאתי דיסק למצב של spin down ע"י פקודת hdparm -S, ובואו נגיד שהתקנתי noflushd כדי שלא יעורר את הדיסק כל הזמן מחדש... איך אני בעצם יכול להיות בטוח שהדיסק הוא כרגע "ישן"? או לחילופין, איך אני יכול לדעת אם דיסק הוא כרגע "ער" או "ישן"? צאו מנקודת הנחה שאין לי דרך לשמע את ה-spinup או spindown. רעיונות? תודה
-
- 1 תגובה
- 773 צפיות
-
-
שלום אני צריך אתר עם ערכות נושא טובות לUBUNTU 5.10(ואם זה משנה אז זה גם ב64BIT) תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הדפסת ממוצע גודל הקבצים בספריה בלי script
-
- 1 תגובה
- 841 צפיות
-
-
היי, איך אני צורב דיסק ב-Windows XP עם Nero ש-RH יוכל לקרוא?
-
- 4 תגובות
- 928 צפיות
-
-
אני מנסה להתקין כרטיס רשת אלחוטי של Proxim מדגם Silver, הכנסתי את הכרטיס לחריץ ה-PCMCIA ונורית ה-power מהבהבת, מה אני צריך לעשות על מנת שמערכת ההפעלה (RH9) תזהה אותו?
-
- 0 תגובות
- 854 צפיות
-
-
התקנתי RedHat על מחשב עם AMD Athlon XP 1800 and nVidia nForce2 Chipsets ושני כרטיסי רשת (אחד Realtek והשני OB של nVidia), את כרטיס הרשת Realtek המערכת זיהתה בעת ההתקנה לעומת זאת את כרטיס הרשת של nVidia לא! 1. האם אני חייב להתקין דרייברים על מנת שהמערכת תזהה אותו? 2. כיצד אני יוצא לממשק הטקסטואלי ממשק ה-x-windows? (אני יודע כיצד לעלות את ממשק ה-x שאני בטקסטואלי ואף שיניתי את ה-inittab) 3. כיצד אני משנה את שם המחשב? (בממשק ה-Text מופיע לי שם שאני מעוניין לשנות) תודה מראש לעונים....
-
- 2 תגובות
- 837 צפיות
-
-
במחשב הנ"ל גם מותקנים 4 דיסקים קשיחים, אחד מיועד ל-Windows XP, השני ל-Linux RH, השלישי לשמירת קבצים (FAT32) והרביעי להורדות (NTFS), בעת איתחול המחשב מערכת ההפעלה מתעכבת על חיפוש הדיסק השלישי והרביעי, נותנת הודעת שגיאה שהם לא מגיבים וממשיכה להיטען. דבר זה מעכב את זמן ההעלאה, כיצד אני פותר את העניין?
-
- 4 תגובות
- 881 צפיות
-
-
אני ממש מתחיל בלינוקס... מישהו מוכן להסביר לי בבקשה איך מתחברים בפרוטוקול L2TP לברק? תודה!
-
- 0 תגובות
- 898 צפיות
-
-
היי, אני עושה קורס במערכות פתוחות(UNIX) ואני מחפש הפצה קלה של LINUX (לא 3 או 4 דיסקים כמו מנדריבה וכול השאר, אין לי כוח להוריד כל כך הרבה) , הלינוקס יותקן רק כדי "להרגיש" את המערכת הפעלה ולא לשימוש יום יומי , המלצות ? *בינתיים אני מוריד את אובנטו. תודה לכולם.
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד שעליו מותקנת מערכת הפעלה RH9, המחשב אינו מחובר לרשת מאחר ואני צריך להתקין עליו את הדרייברים המתאימים עבור כרטיס הרשת (ברצוני להתקין לו כרטיס PC card אלחוטי של Proxim או חוטי של Dynamode), את הדרייברים הורדתי במחשב שמותקן עליו WinXP, כיצד אני יכול להעביר את הקבצים ביניהם? ניסיתי עם DiskOnKey אבל עקב השוני ב-FS ה-RH לא קורא את הקבצים ממנו.... האם ישנה תוכנה אשר מבצעת את ההמרות ב-FS? שמאפשרת לי להעתיק מ-Win ל-Linux?
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אני משתמש בבית בלינוקס <Debian, kernel 2.6.8> ובעבודה יש וינדוס 2000 אני מחובר בבית עם ראוטר <level one> חוטי, הגדרתי לו ב- virtual server <שנמצא תחת Forwarding Rules> שיפתח את פורט 22 <פורט של ssh> למחשב שלי ברשת <192.168.254.181> יש לי רק מחשב אחד כרגע שמחובר לראוטר ניסיתי להיתחבר עם התוכנה nomacine <ניסיתי להעלות kde, gnome> וקיבלתי את השגיאה הבאה NX> 203 NXSSH running with pid: 1724 NX> 285 Enabling check on switch command NX> 285 Enabling skip of SSH config files NX> 200 Connected to address: 217.132.239.236 on port: 22 NX> 202 Authenticating user: nx NX> 208 Using auth method: publickey NX> 204 Authenti…
-
- 0 תגובות
- 965 צפיות
-
-
שלום שמעתי שיש איזה מדריך שמאפשר התקנה של MAC על PC אני ניסתי לחפש ולא מצאתי הרבה אולי כאן תוכלו לעזור לי תודה
-
מדי כמה שנים אני מתקין על המחשב שלי איזו הפצה של לינוקס כדי לראות מה חדש בעולם הקוד הפתוח אני חושב שיסכימו איתי גם חסידי לינוקס שהמערכת הזו סבלה לאורך השנים מהרבה בעיות שחסמו אותה מלהכנס חזק לשווקים אחרים פרט לשרתים לישראלים כמובן שתמיד היתה בעיית הפונטים גם אם פה ושם היה מי שהתנדב לכתוב פונטים ללינוקס לא תמיד זה עבד , לא בכל ההפצות ולא בכל התוכנות משחקים , אין ספק שכותבי המשחקים היום כותבים רק או בעיקר ל-PC או PS לינוקס נשארה הרבה מאחור למשתמש הביתי וההדיוט , לינוקס היתה די מחוץ לתחום, בשל תהליך ההתקנה דרייברים , תמיד הקושי להשיג. זמינות של תוכנות ממגוון גדול של סוגים. ואז בגלל כל הבעיות הללו נוספה ללינוקס גם בעיה שקשה לשכנע את קהילת המפתחים ללמוד כלי פיתוח ע"מ להמשיך ו…
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שמתם לב שמנהלי האתר מנדים את לינוקס במובנים מסויימים לדוגמא: כאשר מתפרסם ביקורת אל מוצר מנהלי האתר לא דואגים לכך שהביקורת תיכלול גם את לינוקס בכל מה שקשור לתוצאות הבדיקה. מנהלי האתר לא מפרסמים שום חדשות שקשורות ללינוקס (יציאת הפצה חדשה, תוכנות מערכת חדשה וכו) למה זה קורה ? וזה נראה לכם אוגן ?
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב אז ראיתי את כל ההתלהבות בנושא לינוקס קוד פתוח עניינים עבודה יותר טובה עם המחשב מהירות בלאגנים וחשבתי לעצמי למה שאני לא אנסה את זה בעצמי (מה גם שאני רוצה ללמוד קצת איך להפעיל את זה בלי קשר) אז לפני שאני עובר יש לי כמה שאלות עקרוניות , אשמח אם תעזרו: 1. מה היתרון העיקרי שיש ללינוקס על וינדוס , למה הוא עדיף בעצם? (אני יודע שלא מתאים למשחקים) 2. יש אפשרות שיהיו לי 2 מערכות הפעלה מותקנות על המחשב נגיד וינדוס ולינוקס ואז לעבור ביניהם או שזה לא מומלץ? 3. אני יודע שצריך להחליף את כל התוכנות לכאלה שמתאימות ללינוקס אבל איזה באיזה אנטיוירוס משתמשים במערכת ההפעלה הזאת? 4. בגלל כל הקטע של הקוד פתוח שכל אחד יכול לעשות שינויים זה לא מסוכן להוריד מערכת הפעלה שמישהו יכול לעשות בה שינו…
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי יש לי שאלה יותר ביוניקס ופחות בלינוקס, אבל אולי מישהו יודע... בלינוקס יש פרמטר U לפקודת CP שאומר update - להעתיק את הקבצים רק אם הם חדשים יותר מהקבצים הקיימים וזה נראה ככה: cp -u /etc/ora /tmp/ora ניסיתי את הפטנט הזה גם hp unix שיש לי בעבודה ומסתבר שה cp שלו לא מכיר בכלל את הפרמטר u. מישהו יודע אם יש לזה מקביל ביוניקס ? תודה
-
- 3 תגובות
- 999 צפיות
-
-
שלום ! הרודתי את הקובץ UT2004-LNX-Demo3334.run.gz למחשב שלי , והייתי רוצה לדעת מה הפעולות שאני צריך לעשות כדי להתקין אותו . והאם מישהו ניסה להתקין ולשחק הדמו ? כיצד הוא משווה אותו למשחק בwin מבחינת מהירות ומשאבים . תודה רבה [ אודה על הסבר מפורט ככל הניתן לגבי התתקנה , אני חדש ]. מערכת הפעלה Mandraek community 10.1 פנטיום 3 1000 400 מגה Ram. תודה רבה.
-
- 3 תגובות
- 869 צפיות
-
-
אני מישתמש ותיק מאוד של ווינודס והוא קורס ומעצבן שמעתי הרבה על לינוק אז אני רוצה לעבור ללינוקס :yelclap: שמעתי שיש כלכך הרבה גירסאות מה עדיף ? למישתמש בפעם ראשונה בלינוקס מה קל להתקין ומאיפה אני יכול להוריד תודה רבה לעוזרים
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה התחלתי להתעניין בלינוקס והחלטתי ללכת על זה ולנסות. תוכלו בבקשה להמליץ לי על הפצה שמבוססת על ממשק ויזואלי (כמו חלונות) שהיא גם קלילה ולא מכבידה על המערכת וגם קלה לשימוש? ועוד דבר חשוב, אני רוצה להריץ גם משחקים בלינוקס, תוכל להמליץ לי על תוכנה מתאימה? תודה, עמית
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-