עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by 11david,

אני מחפש מחשב כף יד ויודע כי לאפל היה מחשב כזה בשם ניוטון שיצורו הופסק . האם ידוע על כוונה של אפל להוציא מחשב כף יד בעתיד הקרוב?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  2. Started by trxman,

אהלן כולם אני ממש בזמן זה עושה פירמוט למחשב ורציתי לנצל הזמדנות זו להתקין לינוקס (יש ברשותי Ubuntu).. חיפשתי באתרים השונים על ההתקנה של לינוקס לצד חלונות אך אף אחד מהם לא תיאר את מה שאני רוצה לעשות... זה הולך ככה: - מחיצה אחת (15GB+-) - שמה תותקן חלונות. * מחיצה שנייה (13GB+-) - זו מחיצה נוספת שאני רוצה שהיא תיהיה בתוך חלונות (מחיצה למשחקים וכדו'). - מחיצה שלישית (10gb) - במחיצה הזו תותקן לינוקס. השאלה שלי, האם ניתן לעשות את הדבר הזה? 2 מחיצות לווינדוס ואחת ללינוקס? אני דיי בטוח שכן..רק אני רוצה להיות יותר בטוח :] תודה רבה!!

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. יום שלישי ה30 לחודש מיפגש כרגיל ביהודה הלוי 58 בירות סמים כפה סנויצים והרבה בחורות (נו טוב מלצרית אחת שנירעת טוב) שעה 18:30 כולם מוזמנים למי שלא הגיע אף פעם \לא חווה זה מיפגש חברתי של הועדי פמלה אנדרסון ו\או לינוקס הציבור הרחב מוזמן נדב ההודעה הנ"ל פורסמה בשם פינגוינין אנונימים "הושט יד לפנגוין שבפנים"

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  4. התקנתי את XBMC על אובנטו 8.04 אני מאוד מאוד חדש :bash: :bash: אפילו להוציא את הלוג תוך כדי הרצת התוכנית עם DEBUG לקח לי זמן אז בבקשה בעדינות. לוג מצורף. כמו כן - התקנתי את הכרטיס מסך מסוג ATI HD2600 PRO ע"י המדריך הזה . http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu_Hardy_Installation_Guide שיטה שניה התוצאה שקיבלתי נראית הגיונית ?האם יש בעיה כלשהי עם הגדרת הכרטיס מסך? איך אני מוודא שהאצת חומרה עובדת? שאני מריץ : fglrxinfo התוצאה: display: :0.0 screen: 0 OpenGL vendor string: ATI Technologies Inc. OpenGL renderer string: ATI Radeon HD 2600 Pro OpenGL version string: 2.1.7873 Release [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. אני דיי חדש בלינוקס..ככה שאין לי ממש מושג איך לקמפל\להגדיר את הכרטיס מסך. יש לי מעבד 64 ביט של AMD התקנתי היום Mandriva-Linux-Free-2006-CD1.x86_64 כפי שהבנתי זאת מערכת 64 של מנדריבה 2006 יש לי כרטיס מסך Nvidia 6600 אין אני מתקין את הדרייבר? הורדתי את הקובץ הבא מהאתר של Nvidia NVIDIA-Linux-x86_64-1.0-8756-pkg2.run וכאשר הרצתי אותו הוא כתב לי שהקובץ לא מתאים ל Kernel שברשותי. מה אני צריך לעשות?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by MasterDK,

שלום לכם אנשים יש לי מחשב שמשמש אותי כשרת ונכון להיום רץ עליו ARCH לינוקס. עקב הרצון ללמוד מערכת חדשה (אני מריץ ARCH גם על המחשב שלי) וללמוד משהוא שמשתמשים בו בשוק, אני מעוניין להתקין עליו לינוקס אחר המיועד לשרתים. שמעתי הכי מתאים זה RED HAT רק שהוא לא חינמי, כמו כן יש הצעות ל CENTOS, DEBIAN, UBUNTU. אשמח מאשנים שמבינים בתחום (ואולי אפילו כאלה שעובדים מול שרתי לינוקס) איזה הפצה כדי להתקין שתתאים לשרת (ובבקשה אל תגידו לי שכל הפצה מתאימה לשרת) ושגם אוכל ללמוד ממנה. דרישות השרת: Apache, MySQL, ftp יכול להיות שגם mail-server. נא לקחת בחשבון את האופציה שכנראה המערכת (תלוי בדרישות עתידיות) תריץ VPS כלומר אני אריץ 2-3 שרתים על מכונה פיזית אחת. תודה רבה מראש!

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  7. Started by NewRig,

איך אני יכול לדעת איזו הפצה תומכת באופן מלא בחומרה שלי? האם יש HCL לכל הפצה, או שזה לכל קרנל?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. ynet שהיה ידוע בפרסומיו לטובת דפדפנים אלה היה ידוע גם בחוסר ציות לתקן ולכן לא עבדו בו הפורמים וגם היתה בעיה להגיב עכשיו אחרי הרבה זמן של ציפה אני מכריז שזה היה שווה את הזמן כרגע ynet עובד על מוזילה ודפדפנים אחרים הידעה אינה רשמית ואין אישור מynet אך בזמן האחרון ניתן לראות שיפור ברמת הבניה ותמיכה בדפדפנים חופשים כמובן שעדין לא הכל תומך ויפה יש מספר בעיות עם הבאנרים אבל מי יתן וגם חברות ובעלי אתרים אחרים יעשו מה ש ynet עשו ח"ח !ynet http://whatsup.org.il/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=2896&mode=thread&order=0&thold=0 עריכה: אני אישית לא הצלחתי לשלוח תגובות בפורמים

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by shloosh,

לאחר התקנת פדורה9 אני מקבל הודעה OUT OF RANGE ...

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by multicore,

http://code.google.com/p/google-gadgets-for-linux גאדג'טים דיי נחמדים דורשים ספריות של + GTK או QT כדי לעבוד תדאגו קודם להתקין את הספריות שחסר לכם פי הרשימה אח"כ אפשר לעשות את זה בדרך הקלה.

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by shay33,

לילה טוב אני מחפש לינוקס פשוט למתחילים שיהיה בעברית (מוכן להתפשר) חשוב שההפצה הזאת תשתמש כמה שפחות בשורת המשימות ניסיתי את אחד ולא הכי אהבתי... חשבתי על UBUNTU מה אתם אומרים?

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. אוקיי אז אני גיימר די כבד אני שוקל לעבור ללינוקס עכשיו אני ממש חושש מזה שאני לא יוכל לשחק במשחקים בלינוקס :AR15: אני לפחות מקווה שבמשחקים החדשים יש יותר מודעות למפתחים בקשר לפופולריות הלינוקס בקרב המשתמשים והם עשו משהו בנידון אבל האם לינוקס יכולה לעבוד עם מדל אוף הונור ניד פור ספיד וכל אלה ומה עם משחקים ברשת האם יש את גיים ספיי או תחליף אחר ממש תודה להתראות

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  13. Started by GunBlade,

התקנתי Redhat חדש ונוצץ, אשר זיהה בקלות את כרטיס הרשת שלי, ולכן יש לי פינג למודם ה ADSL של בזק שנמצא אצלי. קראתי בעיון את ה Howto של Mulix לגבי התחברות ל ADSL בישראל, ובהתאם להוראות הורדתי את התוכנה PPTP עם התאמה לישראל. ניסיתי להתחבר לאינטרנט, ואין שום הודעת שגיאה, ואפילו יש לי פינג ל IP המרוחק המצויין ב ifconfig תחת ppp0. אבל משום מה, אינני יכול להיכנס לאף אתר באינטרנט, להתחבר לשום כתובת או שום דבר אחר! לא התקנתי Firewall, ולכן אין לי מושג למה זה קורה!!? תוכלו לעזור לי בבקשה?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by bykeking,

אני רוצה לחסום גישה לכמה תיקיות ולהגן עליהן ע"י סיסמא. יש דרך לעשות את זה באובנטו, כי לא מצאתי... תודה רבה!

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by Haflo,

התקנתי firefox על Fedora ועדיין שאני פותח את ה-Web browser מופיע לי הדפדפן mozilla v1.0, למה?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by gtabak_37,

היום הגיע- פדורה 10 יצאה היום! תוכלו להוריד ולראות הוראות התקנה ומידע על השחרור באתר: http://fedoraproject.org/he/get-fedora והכרזה קטנה מחברת רד האט שפדורה היא מערכת מבוססת לינוקס הפופולרית בעולם (לא אובונטו?), ווידאו שמסביר שפדורה 10 היא כל מה שאובונטו 8.10 רצתה להיות http://linmagazine.co.il/fedora/2008/11/25/fedora-linux-lead

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  17. Started by m1ke,

יש לי שתי שאלות קצרות שלא ממש הצלחתי למצוא להם תשובה ברורה ברשת, אולי מישהו פה יודע: 1) האם אפשר באמצעות smb להתחבר ל admin shares בוינדוס כדוגמת c$ ? 2) כשאני מתחבר לרשת כלשהי לפעמים אני רואה ב finder שהוא מגלה מחשבים אחרים ברשת ולפעמים לא. האם ניתן לשלוט על התדירות בו הוא מבצע סריקה? אפילו להכריח אותו?

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by VESAGO19,

המשחק savege עומד להכנס לשלבי בטא (זהו משחק מיסחרי) ואיתו גרסת הלינוקס של המשחק :jump: : לפי הפורומים של linuxgames.com (שם נוכחו מפתחי המשחק) הם צריכים את כל האנשים שהם יכולים כדי לבחון את גרסת הלינוקס. אז כל מי שיש לו מחשב הגון ורוצה לשחק בלינוקס בדקו את אתר ההרשמה לבטא ב: http://beta.s2games.com/ נ.ב זהו משחק fps בשילוב עם אסטרטגיה

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. הי, כרגע אני משתמש ב- Ubuntu 7.04 עם KDE ואני לא מצליח לשנות את הרזולוציה למעל 1024X768 (למרות שהמסך שלי תומך בזה). ניסיתי להוסיף את האפשרות ל- 1280X1024 בקובץ /etc/X11/xorg אבל זה לא שינה כלום. אשמח אם תוכלו לעזור לי, אני משער שזה לא דבר מסובך, אני פשוט Noob. ד"א החלפתי ל- KDE ואני לא מוצא פה את האפשרות להחלפת הרזולוציה בכלל (לא זוכר איפה זה), איפה זה נמצא? תודה!

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. אוקיי אז ככה אני התנסיתי בUBUNTU מאוד התרשמתי ממנה אבל היו כמה בעיות : 1. תאימות למשחקים 2. תוכנות רגילות סתם ככה לא מתאימות יש לציין שאני כרגע עם VISTA ואני מאוד מאוד לא מרוצה ואני מתכוון למחוק אותה ברגע שייצא SP3 אבל אז חשבתי למה לא לחזור ללינוקס? אז זהו שהסיבה היחידה באמת שמונעת ממני לחזור ללינוקס זה סוגיית המשחקים אני מעוניין בהפצה קלה מבחינת שימוש במשאבים וידידותית למשתמש עכשיו השאלה היא האם יהיה עדיף לי להתקין במחיצה נפרדת WIN או לעשות VIRTUALIZATION לWIN דרך הלינוקס? האם האפשרות השנייה תהיה אפקטיבית בכלל? אני מעוניין במשחק רציף.. לא יהיה עומס ? תודה מראש

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by freerider,

שלום אני מחפש גרסא של לינוקס(או מערכת הפעלה אחרת) לשימושים הבאים בלבד: א. חשוב מאוד יציבות, שרת שיעבוד 24/7 ב. שימוש עיקרי תקשורת בפרוטול TCP/UDP ג. מערכת הפעלה הכי קלה שאפשר, ללא פיצרים כבדים. ד. מקסימום ביצועים. איזה גרסא הכי מתאימה לי ? תודה

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by J0n1,

אחרי שאני מסיים להתקין ומפעיל תמחשב מחדש הוא לא נכנס לממשק הגרפי ואומר לי שיש בעיה עם התקנת החבילות וכותב לי שאני יכול לסדר את זה בזה שאני אכתוב apt-get install apt אבל זה לא עוזר (כי בעצם הוא מנסה להתקין את עצמו הבנתי... אם נגיד אני אומר לו startx הוא אומר לי להתקין את זה) מה עושים? זאת בעיה בדיסק? תודה!

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by assaf25025,

שלום יש לי בעיה בשינוי השפה בעזרת אלט שיפט, ניסיתי מה שרשום באשכול שבאוצתו נושא אך עדיין כשאני עושה ריסטרט צריך לרשום את הפקודה מחדש תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. חזרתי שוב לנסות לינוקס, למרות הקשיים ועקומת לימוד קשה וארוכה בעבר. התקנתי KUBUNTU, וזה עובד!!! יש עברית/אנגלית, התקנתי FIREFOX ו- THEDERBIRD ואני גולש ומקבל ושולח מיילים, מציג תמונות JPG. אבל- לא מצליח להציג סרטים בכל הפורמטים. לא WMA, לא MOV, לא MOD, לא AVI. תוכנת "קפאין" שעולה, מציגה מטושטש או לא מציגה כלל. אני מניח שצריך להתקין קודקים לפורמטים השונים. וכאן שאלתי למביני דבר - איך ומניין מורידים קובצי קודקים, וכיצד מתקינים אותם ב- KUBUNTU? תודה לעונים !!!

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  25. Started by Shoko,

אף פעם לא בתנסיתי בלינוקס האם יש איפשהוא לראות מונות מסך? יש עיברית בהתקנה? קיבלתי את הדיסקים בדואר מחו"ל מאיזה אתר של אובונטו שמחלק חופשי

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים