לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
שלום לכם אנשים יש לי מחשב שמשמש אותי כשרת ונכון להיום רץ עליו ARCH לינוקס. עקב הרצון ללמוד מערכת חדשה (אני מריץ ARCH גם על המחשב שלי) וללמוד משהוא שמשתמשים בו בשוק, אני מעוניין להתקין עליו לינוקס אחר המיועד לשרתים. שמעתי הכי מתאים זה RED HAT רק שהוא לא חינמי, כמו כן יש הצעות ל CENTOS, DEBIAN, UBUNTU. אשמח מאשנים שמבינים בתחום (ואולי אפילו כאלה שעובדים מול שרתי לינוקס) איזה הפצה כדי להתקין שתתאים לשרת (ובבקשה אל תגידו לי שכל הפצה מתאימה לשרת) ושגם אוכל ללמוד ממנה. דרישות השרת: Apache, MySQL, ftp יכול להיות שגם mail-server. נא לקחת בחשבון את האופציה שכנראה המערכת (תלוי בדרישות עתידיות) תריץ VPS כלומר אני אריץ 2-3 שרתים על מכונה פיזית אחת. תודה רבה מראש!
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב מאק וכידוע ניתן ליצור קבצים ששם התצוגה שלהם הוא עם פסיקים, סוגריים וכדומה. בכל אופן אני רוצה להעביר את הקבצים האלו (קבצים רבים) למחשב PC (בעל ווינדוס XP) אך הבעיה היא שהוא לא נותן לי בגלל שווינדוס לא תומך בפסיקים וכאלה. יש משהו שאני יכול לעשות במקרה זה? או לשנות את השמות של הקבצים, קובץ אחר קובץ?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
התקנתי את XBMC על אובנטו 8.04 אני מאוד מאוד חדש :bash: :bash: אפילו להוציא את הלוג תוך כדי הרצת התוכנית עם DEBUG לקח לי זמן אז בבקשה בעדינות. לוג מצורף. כמו כן - התקנתי את הכרטיס מסך מסוג ATI HD2600 PRO ע"י המדריך הזה . http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu_Hardy_Installation_Guide שיטה שניה התוצאה שקיבלתי נראית הגיונית ?האם יש בעיה כלשהי עם הגדרת הכרטיס מסך? איך אני מוודא שהאצת חומרה עובדת? שאני מריץ : fglrxinfo התוצאה: display: :0.0 screen: 0 OpenGL vendor string: ATI Technologies Inc. OpenGL renderer string: ATI Radeon HD 2600 Pro OpenGL version string: 2.1.7873 Release [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מודם סלולרי מדגם sierra wireless Compass C885 ויש פה http://www.sierrawireless.com/faq/ShowFAQ.aspx?ID=1078 מדריך איך להתקין את זה על לינוקס. מישהו מוכן לתרגם לי את זה באופן שיהיה מובן למשתמש וינדוס (עם קצת רקע בתכנות). תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
התקנתי firefox על Fedora ועדיין שאני פותח את ה-Web browser מופיע לי הדפדפן mozilla v1.0, למה?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי שאלה דיי פשוטה (אני חושב) איפה נמצאות ההגדרות של ה: DHCP, FTP? ואיפה אני מגדיר את ההרשאות של הסאמבה? אהה והכי חשוב: איך אני יכול להגדיר ככה שהלינוקס יקח את הפאקג'ים (packages) בזמן התקנתם לא מהCD אלא מFTP כי למה אין לי CDתקין במחשב?..... בתודה Izikd עריכה: שחכתי להגיד שזה RedHat 8.0
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני בגירסת הבטא האחרונה של השועל וכבר חודשים שהוא שומר לי היסטוריה וכל מיני פרטים קטנים וזה ממש תוקע אותו. איך אני עושה לו ניקיון אבל לא טוטאלי, כי יש הרבה דברים שאני צריך ביומיום. תודה
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
hey guys sorry im writing in english got no hebrew on this computer, my imac can´t turn on somehow ynd im wondering if its the fuse. where is it acctualy`? anyone here got a picture or some details on where it should be exactly on Imac tiger? THANX
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מנסה להגדיר עברית (שאני אוכל להקליד עברית ) ב XFCE 4.4 על UBUNTU 7.04 הגעתי להגדרות מקלדת ושם הוספתי עברית אבל כל פעם שאני סוגר את זה , האופציה חוזרת שוב ל US בלבד .. אשמח אם תעזרו .. תודה
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המשחק savege עומד להכנס לשלבי בטא (זהו משחק מיסחרי) ואיתו גרסת הלינוקס של המשחק :jump: : לפי הפורומים של linuxgames.com (שם נוכחו מפתחי המשחק) הם צריכים את כל האנשים שהם יכולים כדי לבחון את גרסת הלינוקס. אז כל מי שיש לו מחשב הגון ורוצה לשחק בלינוקס בדקו את אתר ההרשמה לבטא ב: http://beta.s2games.com/ נ.ב זהו משחק fps בשילוב עם אסטרטגיה
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה לחסום גישה לכמה תיקיות ולהגן עליהן ע"י סיסמא. יש דרך לעשות את זה באובנטו, כי לא מצאתי... תודה רבה!
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ברשותי מחשב ישן, בערך משנת 2000 ברצוני לחבר אותו לטלויזיה ושיריץ סרטים, שירים, תמונות בנוסף יתחבר לאינטרנט ואפשרות לשימוש משרדי (דמוי אופיס) כרגע מותקן עליו WIN98SE. איזה מערכת הפעלה תכלול אפשרויות מולטימדיה קלות להפעלה וגם לא יכביד על המחשב? מעבד intel p2 mmx 400mhz לוח אם MSI ms-6163 ATX BX13 גרפי ASUS AGP-V3800 32mb זיכרון CRG sd 256mb 133mhz ספק CODEGEN 200xa 300w - atx 2.03(P4) קשיח WD wd205aa 20.5GB
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי מצלמת אינטרנט, ואני רוצה לעשות ככה שהיא תראה מה שהולך בבית כשאני לא בבית. שאני יוכל לראות מה שהיא מראה דרך מחשב אחר, כמובן שזה יצריך סיסמא. איך עושים את זה? יש לי לינוקס אובונטו 7.10
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מעוניין במערכת הפעלה יציבה ביותר (עדיף מערכת הפעלה מבוססת דביאן) עבור HTPC בנוסח Windows XP Media Center Edition 2005, עם תאימות מלאה לשלטים של MCE, ותמיכה אינטואיטיבית בהקפאת תמונה (Pause) והמשך הקלטה ברקע, ואפשרות של הקלטת שני ערוצים במקביל באמצעות כרטיסי PVR של Hauppauge. המפרט של ה-HTPC כולל מעבד AMD64 X2 3800, כרטיס מסך 6600GT, וכרטיס PVR של Hauppauge. יש הצעות?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם ושבת שלום התחלתי לעבוד לא מזמן עם לינוקס אובנטו 6.10 מאוד נוח וכייפי עכשיו כמה שאלות : א. איך אני משתף קבצים ברשת ? ב. איך אני מקמפל חבילות TAR ? ג. איך אני יכול לגרום ללינוקס שלי להראות יותר טוב ויז'ואלית , משהו בסיגנון WindowsBlinds של הוינדוס ? ד. האם אפשר להאיץ ביצועי מערכת בכך שאני משתק\מנטרל סרביסים שאני לא צריך ? ה. מאיפה אני מקבל פירוט על כל הסרביסים שפועלים לי על המערכת ? ו. על איזה שרת קבצים מומלץ לעבוד ? אני מחפש שרת שיהיה לו גם תאימות לוינדוס וגם ללינוקס יש לציין שאני עובד על מחשב דיי חלש (לא זה שבמפרט) במפרט של P3 933 עם 512 RAM וכרטיס מסך מובנה ישן . אבל המחשב הוא אך ורק ללינוקס . נ.ב אני יודע שזה הרבה שאלות אבל אני ממש נהנ…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אוקיי אז ככה אני התנסיתי בUBUNTU מאוד התרשמתי ממנה אבל היו כמה בעיות : 1. תאימות למשחקים 2. תוכנות רגילות סתם ככה לא מתאימות יש לציין שאני כרגע עם VISTA ואני מאוד מאוד לא מרוצה ואני מתכוון למחוק אותה ברגע שייצא SP3 אבל אז חשבתי למה לא לחזור ללינוקס? אז זהו שהסיבה היחידה באמת שמונעת ממני לחזור ללינוקס זה סוגיית המשחקים אני מעוניין בהפצה קלה מבחינת שימוש במשאבים וידידותית למשתמש עכשיו השאלה היא האם יהיה עדיף לי להתקין במחיצה נפרדת WIN או לעשות VIRTUALIZATION לWIN דרך הלינוקס? האם האפשרות השנייה תהיה אפקטיבית בכלל? אני מעוניין במשחק רציף.. לא יהיה עומס ? תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים יש לי ווינדוס ויסטה. התקנתי עליו VM player במטרה להוריד אובונטו ולטעון אותו וירטואלית (צריך ללימודים). העניין הוא שאני לא מוצא באתר של אובונטו גירסה של VM, אלא רק רגילה או של שרתים. מצאתי כל מיני אתרים קצת מפוקפקים ואני לא רוצה להוריד סתם, אז מישהו יכול להביא לי קישור לאובונטו גירסת VM שבטוח ועובד? תודה מראש לעוזרים.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הרצתי את זה וזה נתקע בגלל שזה אמר שאין לו מספיק מקום כדי להמשיך ועכשיו זה השאיר לי 0 מקום פנוי על כונן
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב, זה זמן רב אני נתקל בקשיים מול idigital החדשה כאן בישראל. החברה רכשה את הזכויות לשווק בלעדי של מחשבי מקינטוש ומערכות הפעלה. במקרה נפלתי על תקלות מאוד מוזרות - לדוגמא, מחשב נייד macbook מ- 2007 אשר לא מסוגל להקרין מצגות על מקרן של sharp (כמו בכל העולם) וחברת idigital מספקים תירוצים מפגרים והם טוענים שהמקרן לא ייוצר ע"י חברת אפל. בנוסף מחשב Mac Pro חדש ! (חודשיים) עם שני מעבדים של Intel Xeon ו- זכרון של 4G מושבת יותר משבועים בחברה ללא שום מענה! זה פשוט לא ייאמן איזה חוסר מקצועיות ! הם לא יודעים מה הבעיה והם גם לא מחליפים מחשב.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
ynet שהיה ידוע בפרסומיו לטובת דפדפנים אלה היה ידוע גם בחוסר ציות לתקן ולכן לא עבדו בו הפורמים וגם היתה בעיה להגיב עכשיו אחרי הרבה זמן של ציפה אני מכריז שזה היה שווה את הזמן כרגע ynet עובד על מוזילה ודפדפנים אחרים הידעה אינה רשמית ואין אישור מynet אך בזמן האחרון ניתן לראות שיפור ברמת הבניה ותמיכה בדפדפנים חופשים כמובן שעדין לא הכל תומך ויפה יש מספר בעיות עם הבאנרים אבל מי יתן וגם חברות ובעלי אתרים אחרים יעשו מה ש ynet עשו ח"ח !ynet http://whatsup.org.il/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=2896&mode=thread&order=0&thold=0 עריכה: אני אישית לא הצלחתי לשלוח תגובות בפורמים
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, ברשותי שני כרטיסי מסך שאני לא צריך: 8800GT ו-HD4870. האם אני יכול פשוט להעביר אותם למק או שהם צריכים לעבור מודיפיקציה כלשהי (ביוס וכד')? *BFG 8800GT OC2 **AMD HD 4870 תוצרת AMD עצמה הגרסה בעלת 512MB. בתודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בהפצות מסויימות של לינוקס יש מספר גירסאות של קובץ ISO שניתנות להורדה (i586 ,i386 ו-amd64). מה ההבדל בין הגירסאות האלה? אני מניח ש-amd64 מיועד למעבדי AMD ו-Intel שתמכים ב-64bit. אבל, לאיזה מעבדים מיועדים הגירסאות i386 ו-i586?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חזרתי שוב לנסות לינוקס, למרות הקשיים ועקומת לימוד קשה וארוכה בעבר. התקנתי KUBUNTU, וזה עובד!!! יש עברית/אנגלית, התקנתי FIREFOX ו- THEDERBIRD ואני גולש ומקבל ושולח מיילים, מציג תמונות JPG. אבל- לא מצליח להציג סרטים בכל הפורמטים. לא WMA, לא MOV, לא MOD, לא AVI. תוכנת "קפאין" שעולה, מציגה מטושטש או לא מציגה כלל. אני מניח שצריך להתקין קודקים לפורמטים השונים. וכאן שאלתי למביני דבר - איך ומניין מורידים קובצי קודקים, וכיצד מתקינים אותם ב- KUBUNTU? תודה לעונים !!!
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, זאת הודעה שלי כאן ואני מקווה שאני לא שואל שאלות טחונות : אני במרתון השוואות,לאחרונה אני כל כך שונא את מיקרוסופט שאני מחפש כל אלטרנטיבה אחרת. כרגע מותקנות לי שתי מערכות 64 ביט ויסטה ו XP,כאשר הויסטה הותקנה ראשונה ה XP שניה. קצת משחקים...וטראח ה XP לא עולה יותר .נסיונות RECOVRY לא עולים יפה לכן אני חושב לפרמט את הפרטישן של ה XP ולהתקין לינוקס: אני מספר לכם את זה כי אם היה ואתם חושבים שכדאי לנסות,אני חושש שהמתצורה הקיימת אני שוב לא יוכל לבחור מערכת הפעלה ... מה בBOOT של הויסטה דופק מערכות אחרות. השימושים הם ALL AROUND עם חובת ידידותיות בכל מה שקשור ל USENET ,גלישה ,תמיכה בכרטיסים של NVIDIA וכרטיסי רשת . חשוב לי מאוד עבודה עם קבצי RAR ענקיים - אני סקרן לדעת איזו …
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-