לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
ניסיתי סתם ככה לשנות את הממשק ל-Drake וזה לא עבד, אז חזרתי ל-KDE ועכשיו יש לי 9 שולחנות עבודה במקום 4, וגם מעין טבלה כזאת של 3X3 בצד ימין למטה שמציגה את השולחנות עבודה. בנוסף לכך, בתפריט Log Out אני יכול לעשות רק End Session, ואי-אפשר לעשות Restart ועוד משהו. כמו-כן, היה לי בחלונות אפקט מגניב כזה שמתי שאני מזיז חלון אז הוא נע בצורה גלית כזאת כאילו שהוא גמיש, ועכשיו יש רק אפקט שקוף עלוב כזה. איך אני מתקן את כל זה? דבר נוסף -אחרי שאני סוגר את פיירפוקס, אני לא יכול להפעיל אותו מחדש לפני אתחול (לוג-אאוט גם לא עוזר). אני מקבל את ההודעת שגיאה הבאה: Firefox is already running, but is not responding. To open a new window, you must first close the existing Firefox process, or rest…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
שלום, התקנתי היום לינוקס בפעם הראשונה, לצערי דווקא את ההתקן החשוב ביותר, כרטיס הרשת לא הצלחתי להתקין. הדגם הוא Level1 WNC-0301 מישהו יכול לעזור לי עם זה? תודה
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היום כנראה (מקווה)אני אתקין לינקוס אבדוק מזה....(בחייים לא נגעתי בזה) אז אם יש לכם טיפים עצות וכו' תכתבו זה יואיל לי מאוד. ;D
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם ושבת שלום התחלתי לעבוד לא מזמן עם לינוקס אובנטו 6.10 מאוד נוח וכייפי עכשיו כמה שאלות : א. איך אני משתף קבצים ברשת ? ב. איך אני מקמפל חבילות TAR ? ג. איך אני יכול לגרום ללינוקס שלי להראות יותר טוב ויז'ואלית , משהו בסיגנון WindowsBlinds של הוינדוס ? ד. האם אפשר להאיץ ביצועי מערכת בכך שאני משתק\מנטרל סרביסים שאני לא צריך ? ה. מאיפה אני מקבל פירוט על כל הסרביסים שפועלים לי על המערכת ? ו. על איזה שרת קבצים מומלץ לעבוד ? אני מחפש שרת שיהיה לו גם תאימות לוינדוס וגם ללינוקס יש לציין שאני עובד על מחשב דיי חלש (לא זה שבמפרט) במפרט של P3 933 עם 512 RAM וכרטיס מסך מובנה ישן . אבל המחשב הוא אך ורק ללינוקס . נ.ב אני יודע שזה הרבה שאלות אבל אני ממש נהנ…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
עברית מלאה למק, זמינה, בחינם ורישמית. עכשיו שמתי לב באתר Idigital שיש להם עברית מלאה למערכת 10.5.4 מותקנת. http://www.idigital.co.il/hebrew/ להורדה: http://www.idigital.co.il/hebrew/download.html שאלות ותשובות: http://www.idigital.co.il/hebrew/faq.html
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים יש לי ווינדוס ויסטה. התקנתי עליו VM player במטרה להוריד אובונטו ולטעון אותו וירטואלית (צריך ללימודים). העניין הוא שאני לא מוצא באתר של אובונטו גירסה של VM, אלא רק רגילה או של שרתים. מצאתי כל מיני אתרים קצת מפוקפקים ואני לא רוצה להוריד סתם, אז מישהו יכול להביא לי קישור לאובונטו גירסת VM שבטוח ועובד? תודה מראש לעוזרים.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בהפצות מסויימות של לינוקס יש מספר גירסאות של קובץ ISO שניתנות להורדה (i586 ,i386 ו-amd64). מה ההבדל בין הגירסאות האלה? אני מניח ש-amd64 מיועד למעבדי AMD ו-Intel שתמכים ב-64bit. אבל, לאיזה מעבדים מיועדים הגירסאות i386 ו-i586?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לילה טוב אני מחפש לינוקס פשוט למתחילים שיהיה בעברית (מוכן להתפשר) חשוב שההפצה הזאת תשתמש כמה שפחות בשורת המשימות ניסיתי את אחד ולא הכי אהבתי... חשבתי על UBUNTU מה אתם אומרים?
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יום שלישי ה30 לחודש מיפגש כרגיל ביהודה הלוי 58 בירות סמים כפה סנויצים והרבה בחורות (נו טוב מלצרית אחת שנירעת טוב) שעה 18:30 כולם מוזמנים למי שלא הגיע אף פעם \לא חווה זה מיפגש חברתי של הועדי פמלה אנדרסון ו\או לינוקס הציבור הרחב מוזמן נדב ההודעה הנ"ל פורסמה בשם פינגוינין אנונימים "הושט יד לפנגוין שבפנים"
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
יש נייד ג'י 3 64 זיכרון דיסק קשיח 8 ג'יגה סידירום רשת ומודם.... לא ידוע מהירות... זה שווה את ה 999 ש"ח? אפשר להתקין על זה את המערכות החדשות כמו הטייגר וכדומה...?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אני מעוניין במערכת הפעלה יציבה ביותר (עדיף מערכת הפעלה מבוססת דביאן) עבור HTPC בנוסח Windows XP Media Center Edition 2005, עם תאימות מלאה לשלטים של MCE, ותמיכה אינטואיטיבית בהקפאת תמונה (Pause) והמשך הקלטה ברקע, ואפשרות של הקלטת שני ערוצים במקביל באמצעות כרטיסי PVR של Hauppauge. המפרט של ה-HTPC כולל מעבד AMD64 X2 3800, כרטיס מסך 6600GT, וכרטיס PVR של Hauppauge. יש הצעות?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
התקנתי אותו לפי http://news.softpedia.com/news/Ubuntu-Edgy-Desktop-Effects-with-Beryl-44785.shtml אבל זה לא מראה את האפקטים. יש עוד משהו שצריך לעשות? דרייבר של NVIDIA מותקן..
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הורדתי את הגירסאת דקסטופ, העברתי את הקובץ לDOK (קובץ ISO) חיברתי למחשב, סידרתי מה שצריך בBOOT (פשוט הגדרתי שקודם כל יפעל הUSB וגם ניסיתי אפשרות אחרת שקודם כל יפעל זיכרון פלאש או משהו כזה) והמחשב לא עולה עם הלינוקס מה עשיתי לא בסדר? מדובר במחשב LG X130
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ברשותי מחשב ישן, בערך משנת 2000 ברצוני לחבר אותו לטלויזיה ושיריץ סרטים, שירים, תמונות בנוסף יתחבר לאינטרנט ואפשרות לשימוש משרדי (דמוי אופיס) כרגע מותקן עליו WIN98SE. איזה מערכת הפעלה תכלול אפשרויות מולטימדיה קלות להפעלה וגם לא יכביד על המחשב? מעבד intel p2 mmx 400mhz לוח אם MSI ms-6163 ATX BX13 גרפי ASUS AGP-V3800 32mb זיכרון CRG sd 256mb 133mhz ספק CODEGEN 200xa 300w - atx 2.03(P4) קשיח WD wd205aa 20.5GB
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, לפני מספר חודשים התקנתי OpenSUSE על מחשב מאוד ישן שלי, והיום החלטתי לחבר אותו לרשת (חוטית). המחשב מאוד ישן, אך יש לו כרטיס רשת שהסתדר בעבר עם הרשת בבית שלי (כאשר הותקנה עליו מערכת ההפעלה win xp). נכנסתי להגדרות הרשת בסוזה, בחרתי את הכרטיס רשת שלי (יותר נכון המערכת זיהתה אוטומטית את הכרטיס) - אבל לא הצלחתי להגדיר את הרשת עצמה ולהתחבר לאינטרנט דרך המחשב. מישהו יודע איך לעשות את זה? תודה מראש, בן
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי שתי שאלות קצרות שלא ממש הצלחתי למצוא להם תשובה ברורה ברשת, אולי מישהו פה יודע: 1) האם אפשר באמצעות smb להתחבר ל admin shares בוינדוס כדוגמת c$ ? 2) כשאני מתחבר לרשת כלשהי לפעמים אני רואה ב finder שהוא מגלה מחשבים אחרים ברשת ולפעמים לא. האם ניתן לשלוט על התדירות בו הוא מבצע סריקה? אפילו להכריח אותו?
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מזמן לא התרקבתי ללינוקס,האמת שהניסיון\שימוש שלי בלינוקס היה אך ורק לכתיבת סקריפטים(קורס שני במבוא ב' אל"צ שנה א'),והפעם היחידה שהשתמשתי בה ב"שעות הפנאי" הייתה,לכתיבת floater...והגרסא היחידה שהייתה לי היא rh 9.0 (פוי)... טוב הזמן לקצת שאלות: 1)אני בדרך לסיום הורדת mandrake 10.0מה אתם אומרים עליה?...אני לא מעודכן בשלל הגירסאות... 2)פעם אחרונה שהתקנתי התקנתי איזו תכנה שיוצרת מחיצות,יצרתי מחיצה (דרך הווינ)והתקנתי...הדבר גרם לתקיעות רבות בווינ(חסר שאני ישמע כאן מישהו מזלזל בו),ועבודה איטית(אני משער שזה מה שגרם לכך),איך הייתם ממליצים להתקין?... 3)פעם אחרונה שהתקנתי לא היה לי אינטרנט,אני מחובר לאינטרנט זהב בכבלים מודם terayon tj 715x שעבר מוד(לא מוד מתח כן...)ומחובר בכרטיס רשת(מ…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
התקנתי Redhat חדש ונוצץ, אשר זיהה בקלות את כרטיס הרשת שלי, ולכן יש לי פינג למודם ה ADSL של בזק שנמצא אצלי. קראתי בעיון את ה Howto של Mulix לגבי התחברות ל ADSL בישראל, ובהתאם להוראות הורדתי את התוכנה PPTP עם התאמה לישראל. ניסיתי להתחבר לאינטרנט, ואין שום הודעת שגיאה, ואפילו יש לי פינג ל IP המרוחק המצויין ב ifconfig תחת ppp0. אבל משום מה, אינני יכול להיכנס לאף אתר באינטרנט, להתחבר לשום כתובת או שום דבר אחר! לא התקנתי Firewall, ולכן אין לי מושג למה זה קורה!!? תוכלו לעזור לי בבקשה?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. לאחר שניסיתי והורדתי נגנים רבים למנדרייק 10.2, ראיתי שבכול הנגנים שניסיתי חלה אותה בעיה- בעת הפעלת תהלכים שונים השירים נקטעים וממשים ויש רעשים ברקע. אני חושב שהבעיה נובעת מכשל כולשהו בכרטיס הקול. מה עלי לעשות? תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני אשמח אם תעשו תיקון לזיהוי מערכות הפעלה ותציגו את מערכת ההפעלה האמיתית של משתמשים מסוימים... אני גם משתמש בפיירפוקס ולא במוזילה...
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
-
השגתי 4ג'יגה ddr3 למקבוק החדש שלי ב550 שקל ושידרגתי במקום ה-2 הישן. המחשב רץ בהחלט יותר מהר הייתי אומר בערך 20-30%. ההתקנה פשוטה ולא מסובכת,רק דבר אחד היה מעצבן וזה הברגים המאוד קטנים שיש במחשב הזה. בורג אחד נתקע ולקח לי 20 דקות לסובב אותו. למי שתהה הזיכרון מקורי של אפל(סאמסונג) בניגוד לזיכרונים צד שלישי שמסתובבים ברשת וגורמים לנייד לקפוא להמון משתמשים. מומלץ
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, ראיתי באתר של נטוויז'ן לינק (http://cables2.netvision.net.il/linux/). כאשר הרצתי את אובונטו ב-LiveCD, לא הבנתי מה עלי לעשות כדי להפעיל את החייגן. לפי מה שהבנתי, שם הרבה דברים נעשים דרך פקודות ולא ע"י ממשק גרפי עם תוכנת התקנה. לא הבנתי איפה לכתוב את הפקודות הרשומות, מאחר ולא מצוין שם 'ללחוץ על...', 'לערוך את...' אשמח אם תוכלו לעזור לי.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
I have one HDD installed, spitted to two NTFS partitions, 20GB for Windows on the first partition and around 90GB for Stuff on the second partition, and only 1.5GB for linux installation/partition. is there any way to add an extra 20GB from the 90GB NTFS partition to the 1.5GB EXT2 ubuntu installtion partition? thanks .
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-