לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,172 דיונים בפורום זה
-
שלום, יש לי 4 מחשבים בבית, בשלושה מהם מותקן ווינדוס וברביעי רד האט לינוקס 9. אני רוצה לעשות שיתוף אינטרנט, כך שקופסת הלינוקס תהיה מחוברת לאינטרנט (ADSL) וכל השאר יגשו לאינטרנט דרכה. אז כתבתי סקריפט שיעשה IP מסקריידינג באמצעות איי פי טייבלס: #!/bin/sh IPTABLES=/sbin/iptables #All The lines below are NAT routing # flush any old rules $IPTABLES -F -t nat # turn on NAT (IP masquerading for outgoing packets) $IPTABLES -A POSTROUTING -t nat -o eth0 -j MASQUERADE # enable IP forwarding (of incoming packets) echo 1 > /proc/sys/net/ipv4/ip_forward הגדרתי את האייפי של כרטיס הרשת המתחבר לרשת: 192.168.0.1. בכל שאר המחשבים שונה כתובת האייפי במספרה האחרון. בכל המחשבים הסא…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
אז ככה, הורדתי את 3 הדיסקים של מנדרייק החדש ממקור אמין לחלוטין, מרשימת ה ftp הרשמית. קיצר תוצאת ה md5sum שווה למה שאמור להיות. צרבתי את הדיסקים... שמתי את הדיסק הראשון בכונן ועשיתי ריסטרט, עובר כמה דברים מגיע ל Loading mashu into memory.... בקטע הזה זה הראה קצת התקדמות ואז עצר בשגיאה פאטאלית I/O error, שהוא לא מצליח להריץ קובץ runinstall2.. חשבתי, דיסק דפוק (האמת זה די בלתי אפשרי עם הצורב שלי.. אבל חפיף, חשבתי קורה..) קיצר צרבתי שוב (nero), הפעם זה הגיע כמעט לחצי של הפס האדום אך שוב אותה שגיאה מעצבנת. חשבתי אולי יש בעיה בנירו.. אז צרבי באמצעות BlindWrite עוד דיסק (מתחילים להגמר לי הדיסקים פה..) פעם שלישית גלידה? מן הפח אל הפחת, הפעם זה אפילו היה יותר גרוע ואמר לי שגיאה אח…
-
- 2 תגובות
- 922 צפיות
-
-
שמעתי שקיים גרסה של OS 10 פנתר של מקינטוש שאפשר להתקין על PC רגיל, האם זה נכון מה שמה המלא ואיפה ניתן למצוא אותה?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ynet שהיה ידוע בפרסומיו לטובת דפדפנים אלה היה ידוע גם בחוסר ציות לתקן ולכן לא עבדו בו הפורמים וגם היתה בעיה להגיב עכשיו אחרי הרבה זמן של ציפה אני מכריז שזה היה שווה את הזמן כרגע ynet עובד על מוזילה ודפדפנים אחרים הידעה אינה רשמית ואין אישור מynet אך בזמן האחרון ניתן לראות שיפור ברמת הבניה ותמיכה בדפדפנים חופשים כמובן שעדין לא הכל תומך ויפה יש מספר בעיות עם הבאנרים אבל מי יתן וגם חברות ובעלי אתרים אחרים יעשו מה ש ynet עשו ח"ח !ynet http://whatsup.org.il/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=2896&mode=thread&order=0&thold=0 עריכה: אני אישית לא הצלחתי לשלוח תגובות בפורמים
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
פרטים אפשר לראות באתר http://linux.israel.net/linuxfun/meetings/ רוב הסיכוים שאני מגיע אם מישהו מגיע אני אשמח לשמוע פה גם אם אתם לא ממש מבינים או אפילו לא יודעים מה זה ורוצים לדעת אתם מוזמנים! אני אשמח להסביר מקווה לראות אותכם שם
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מה שחברת מייקרוספט לא עושה לנו בתקופת הדימדומים המשעממת של מערכות הפעלה, עושה ובגדול חברת Apple. במסגרת השיפורים המשמעותיים שהיא עשתה במערכת האחרונה, החברה דאגה לבצע אופטימיזציה מלאה למחשבים הקיימים היום G4 והמערכת עובדת מצויין ומהר יותר על מחשבים שאינם G5. מספר התכונות של אינטראקציית משתמש - חלונות עלה אף הוא והם מציאים שיפורים מדהימים בגילויי כל החלונות נמצאים במסך. לדוגמא כפתור F-11 מעלים באנימציה את כל האפליקציות על המכתבה (כן זה השם שניתן ל- desktopבשנות ה-80 על ידי חברת Apple בישראל, יותר נכון המשווקים שלהם בארץ) .כפתור F-10,מבצע הקטנה באנימציה של כל החלונות ומסדר את כולם כך שנראה אותם מולינו במכתבה. מעולם לא ראיתי תוכנה מהירה יותר כמו Acdsee שפועלת כמובן על P…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני חדש כאן, (לא בדיוק חדש באתר) אבל כמעט ולא כותב בפורומים. סוף סוף לא מזמן eciadsl הוציאו את הNortek, היחידי שתמך במודם שלי ALE130 ורצתי להתקין לינוקס כדי לראות אם זה באמת עובד. הצלחתי להגדיר את זה בפדורה קור 1, גם כן אחרי הרבה בעיות, מכיוון שזוהי גרסאת alpha זה לא כל כך יציב ורק אחרי שדיברתי עם Kolja שיצר את הסקריפט ואחרי שהוא יצר לי קובץ synchx.bin חדש הצלחתי להתחבר. בקיצור, יש לי שני מחשבים בבית, זה שמחובר לאינטרנט זה המחשב שמריץ לינוקס והשני הוא ווינדוס XP Pro אם זה משנה. לגבי שיתוף קבצים, זה לא בעייה, אני משתמש בקליינט וסרבר של smb בשביל זה, אין יותר פשוט מזה. שיתוף אינטרנט כבר קצת יותר בעייה. ניסיתי לעשות את זה עם קינפוג של NAT ושימוש ב IP Maquerading. קודם כל הגד…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מעוניין לדעת מה הפירוש קוד פתוח, מה הוא עושה, הוא טוב ולמי ומה ההבל בין לינוקס לוינדואוס מקווה שתפרטו כמה שיותר בהרחבה תודה!
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כשאני מעלה את ההתקנה מגיע המסך הרגיל הכל בסדר. עכשיו כדי להתחיל בהתקנה צריך ללחוץ<ENTER> וזה אמור להיכנס לממשק הגרפי. או שיש אפשרות להקליד LINUX TEXT וזה אמור להיכנס להתקנה לא גרפית משהו כמו דוס נראה לי עכשיו אני מנסה את 2 האפשרויות אבל כל מה שאני עושה ההתקנה מנסה לאתחל 2 קבצים ואז המחשב עושה ריסטרט ניסיתי מלא פעמים וכלום לא הולך קראתי קצת על זה וראיתי שיש את אותה בעיה לעוד אנשים בדיוק כמו שלי ואני לא מבין איך אני פותר את זה אני מת כבר להתקין את הפדורה. :'( תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 950 צפיות
-
-
יש לי מודם ALE 070 USB ניסיתי את הדרייברים של ה-ECI מהסטיקי אבל הם לא עובדים האם יש דרך אחרת להתחבר ללא הדרייברים של ECI?
-
- 2 תגובות
- 848 צפיות
-
-
אני מריך את הסרבר ככה: ./hlds_run -game cstrike +exec server.cfg +maxplayers 16 +ip 212.199.163.194 +port 27015 +map de_dust2 -autoupdate & ואז הוא עולה והכל ואז הוא כותב לי: Your server will be restarted on map change. MasterRequestRestart Your server will be restarted on map change. ואחרי שאני מחליף מפה הסרבר נופל .. מישהו יודע למה?
-
- 2 תגובות
- 786 צפיות
-
-
שלום לכולם,הורדתי לינוקס מנדרייק גירסא 10 ואני צריך מדריך להתקנה שלו,ומדריך איך שהוא יתמוך בעברית,אחרי הכל צריך לכתוב בעברית,נכון? ואני צריך גם ךדעת איזה תוכנות יש ללינקוס.. מסנג'ר,אייסיקיו,מירנדה,אאוטלוק וכו'.. בקיצור ,כל דבר אפשרי שיעזור לי.. ודגש על העברית בלינוקס.
-
- 2 תגובות
- 915 צפיות
-
-
התקנתי לינוקס, הכל עבד בסדר, עד שהתקנתי דרייברים לכרטיס מסך ולכרטיס קול. אחרי שהתקנתי את הדרייברים ועשיתי ריסטרט, קיבלתי בעיה מוזרה - http://random.7host.com/uploaded/images/NuclearGerber/A2DF6_screen.JPG כשברתי להמשיך להעלות את התצוגה הגרפית, הלינוקס בחר לי דרייבר שונה לכרטיס מסך, ועלה, כשבמסך שקיבלתי יש חלון אחד, שבו אני יכול לשנות את הגדרות של התצוגה. ואז שמתי לב שהמקלדת והעכבר לא מגיבים..ואני לא יכול להמשיך להעלות את הדסקטופ. קצת פרטים- linux redhat 9 radeon 9800np(the first driver i installed) realtek ac97 audio driver (the second driver installed) העכבר מתחבר ל- USB אם זה עוזר איך אני יכול לסדר את הבעיה הזאת? תודה..
-
- 2 תגובות
- 790 צפיות
-
-
או כל תוכנה אחרת ??? אבל למקינטוש ? שקוראת קבצים של וורד
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב נייד ואני מתלבט בין PC לMAC... חשבתי לקנות מאק כדי ללמוד עוד מערכת הפעלה ולראות "עולם חדש" במחשבים.... יש יתרונות/חסרונות? מה אתם הייתם מעדיפים? האם יש תמיכה לעיברית במאק? מה עדיף, IBOOK או POWER BOOK?
-
- 2 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
תאור המצב רשת עם 8 מחשבים .אחד מהם עם וינדוס מקושר לאינטרנט ולרשת הפנימית כולם מתחברים לאינטרנט דרכו - במחשב זה מופעל ICS . לצורך הדיון - זהו השרת. ברשת הפנימית יש גם שיתוף קבצים ומדפסות. לקוחות הרשת - מחשבי וינדוס וגם לינוקס. המטרה -להחליף במחשב השרת את מערכת ההפעלה ללינוקס ( כפי הנראה דביאן ). מה צריך להתקין בו ולהגדיר בו כדי שימלא את אותו תפקיד של שרת ה - ICS ?.
-
- 2 תגובות
- 845 צפיות
-
-
היום סופסוף הצלחתי להתקין לינוקס לצד ווינדוס אקספי. אך הבעיה היא כזו, כיביתי את המחשב וכאשר אני מדליק אותו ומנסה להכנס ללינוקס, הוא טוען את הכל כרגיל אבל הוא דורש ממני מעין Login כזה בפורמט דוס, אני מעוניין לשוב לממשק הגרפי, ולא לכל ממשק הפקודות.. מה עליי לעשות? בבקשה תעזרו לי כי כל הלילה מחקתי דברים ע"מ לפנות מקום כדי לבנות מחיצה ללינוקס... ד.א. הלינוקס שברשותי זה Mandrake 9.2 תודה מראש!
-
- 2 תגובות
- 729 צפיות
-
-
פנתר זה המערכת הפעלה של אפל....למי שלא יודע.... ורציתי לדעת אם אפשר להתקין אותה על כל מחשב או רק על מחשבי אפל? והאם בכלל מומלץ לי להתקין אותה במקום איכס פי?
-
- 2 תגובות
- 820 צפיות
-
-
יש לי בפייירופקס פונט עברי ממש מכוער וצמוד כזה שכל האותיות נראות מחברות ואז נ' ו-ז למשל נראות כמו מ'..... בקיצור מאיפה אפשר להוריד פונט נוח כמו ARIEL ואיך אני מתקין אותו במקום הפונט שיש לי עכשיו בפיירפוקס?
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני יודע שמקרומדיה מפתחים גרסה של FLASH MX ללינוקס. יש למישהו מושג איך הפיתוח מתקדם? פרטים על מתי זה יוצא ואם זה יהיה שונה בצורה כלשהי מגרסת הוינדוס?
-
- 2 תגובות
- 948 צפיות
-
-
-
לאחר חודשים של המתנה עצבנית, זה סוף סוף הגיע! (* התמונה להמחשה בלבד ) לחצו על הקישור לרשימת חידושים, הסבר כללי, ומירורים להורדה (כולל ביטורנט וגרסת DVD).
-
- 2 תגובות
- 890 צפיות
-
-
כשאני מפעיל את KNOPPIX, כשהוא מתחיל להעלות את הממשק הגרפי הוא נתקע לי הרבה זמן בשלב של: Intelizing System Services, ובסוף אחרי הרבה זמן שהוא לא מצליח להעלות את זה הכל נעלם ואני נשאר רק עם הסמן של העכבר. איך מפעילים את זה בצורה תקינה?
-
- 2 תגובות
- 837 צפיות
-
-
היי אחרי שקראתי ברשת גילתי שנתבים קורסים תחת עומס של תוכנות P2p. היה לי נתב אחד והוא קרס כל פעם שהופעל Emule. הבעיה השניה זה שנתבים בארץ עולים ב100% יותר מאשר בחו"ל. לדוגמא הנתב של Linksys WRT54G שבחו"ל המחיר 60$ ובארץ 130$ . אז החלטתי לבנות את הנתב בעצמי על מחשב ישן PII 400 שגם ככה סתם זרוק במחסן. אבל לעבודה כנתב הוא מעולה. הזמנתי כרטיס רשת אלחוטי של 3Com. אני פשוט מחפש מערכת הפעלה שאני אתחבר איתה כמו נתבים. בממשק HTTP. שיהיה לה Firewall מובנה. Mac Filter והצפנת WPA. אפשר להתקין בקלות Windows XP עם Firewall ולעשות הכל ולשלוט דרך VNC או PCANYWHERE ולבנות כמה חוקים בFirewall. אבל קודם אני רוצה לבדוק את לינוקס ובמקרה שאני לא אצליח אני משאיר את XP כגיבוי. תודה
-
- 2 תגובות
- 951 צפיות
-