עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by alexta-z,

שלום מקווה שתוכלו לעזור לי , הבעיה שלי היא כזאת : הורדתי את מנדרייק 9.1 וצרבתי אותה על 3 דיסקים , עשיתי לואד דרך הסידי והוא נכנס לי להתקנה ואני לוחץ על אנטר ובמקום להכנס להתקנה כמו שהראו ב guides4u הוא נכנס לי למסך שבודק את כל הרכיבים שיש לי במחשב ורושם ביניהם dma disabled ואחרי זה הוא מתחיל לבדוק usb devices (כבר בחלון שנראה אחרת ) הוא רושם את ההודעה הבאה : could not uncompress second stage ramdisk . משם הוא רושם לי שאני צריך לאתחל , אתחלתי והוא רשם לי את אותה ההודעה . אני באמת מקווה שתוכלו לעזור לי כי אני לא יודע למי עוד לפנות ???

• 2 תגובות
    • 966 צפיות
  2. Started by udicol,

הורדתי מהאתר את כל 3 הדיסקים הנדרשים והתקנתי בצורה סטדנרטית + התקנה כ Workstation. מישום מה אני מנסה להפעיל Mp3 , ואני לא מצליח לשמוע כלום. יש למישהוא מושג היכן הבעיה? אני שומע צפצופים רגילים מכרטיס הקול , והמערכת עברה בדיקת Sound.

• 2 תגובות
    • 995 צפיות
  3. Started by NISAN,

האם יש אפשרות להתקין את המודם שמקבלים דרך נטויזן (מודם קטנטן בצבע לבן) על מערכת לינוקס?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by puNani,

זה די מתסכל - כבר הצלחתי להפעיל את האינטרנט והכל.. ואז ניסיתי לשנות את סוג העכבר בהגדרות כדי לגרום לגלגלת לעבוד ובחרתי בטעות בסוג עכבר של חברה אחרת והוא פשוט התחיל להשתגע - הסמן זז בשיא המהירות רק למעלה ואני לא מצליח לשנות את ההגדרות חזרה... מישהו יודע איך אני מחזיר להגדרות עכבר שעובדות? אולי איך אני גורם ללינוקס לעשות AUTO DETECT לעכבר? או אולי מישהו יודע את המקשי קיצור כדי לפתוח הכפתור השמאלי התחתון בTASKBAR? (כמו הSTART בXP) כדי שאני אוכל לנסות להגיע להגדרות של העכבר משם? בתודה מראש :-\

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by nice-1,

אחי הגדול ביקש ממני להוריד לו KDE3 לסולריס שיש לו בעבודה ולצרוב עכשיו אין לי מושג איך לצרוב את זה שסולריס יוכל לקרוא לכם יש? תודה :-*

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by FiRePOweR,

יש לי Redhat 7.3 וברשת מחובר מחשב נוסף ועליו windows Xp . ה telnet\ftp\http עובד לשרת אני רוצה לפתוח session X על השרת ( לראות את ה X במחשב של ה XP ) . יש לי תוכנה שנקראית XLink או משהוא כזה אבל לפי דעתי מנסה לפתוח SSH מולו ? האם יש דרך טובה ואם כן מבי ???

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by Vega,

מה לעשות? ???

• 2 תגובות
    • 892 צפיות
  8. Started by By,

אני רוצה לשנות את ברירת המחדל שלי בלילו (יש לי מנדריק 9.1) כך שהווינדוס יהיה ברירת המחדל ולא הלינוקס. איך אני עושה את זה?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. 1.איזה לינוקס יתאים לי? (אני לא מבין ואף פעם לא עבדתי או התקנתי לינוקס) 2. יש לי מודם ה ALE 070 וראיתי שלמישהו ורציתי לדעת אם הוא יזהה אותו (זה מודם USB) אם צריך להתקין דרייבר מסויים? 3. אם יש מדריכים שיכולים לעזור לי לעבוד עם הלינוקס המתאים ביותר עם בבקשה אפשר להביא לי אותם(מומלץ עם אפשר בעברית אבל אין לי בעיה עם אנגלית)

• 2 תגובות
    • 970 צפיות
  10. Started by Mateo,

יש לי אי מאק בן חצי שנה עם צורב די וי די שעובד נפלא, נדמה לי שהגירסה של אי די וי די היא 2 ולא 3 החדישה יותר, אין לי אפשרות לדעת את הגירסה כי הפקודה ABOUT משום מה לא עובדת ויוצא מסך חלק הבעיה שאיני מצליח לצרוב דיסק עם מספר סצינות נפרדות כדי שבהקרנה אוכל לשוטט בין סצינה לסצינה ללא צורך לראות את כל הסרט או להריצו במהירות כדי להגיע למשל לסצינה השלישית מיד. מה עושים? האם כך עובדת גירסה 2 והפתרון הוא גירסה 3? דני

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by avil055,

אז ככה , ברשותי מערכת מחשב שבה מותקן WINDOWS XP בכונן C ולינדוס גרסה 4 ב D . עכשיו חיפשתי דרייברים של המודם ללינוקס ומצאתי את הדרייבר אבל אין לי שמץ איך להתקין את הדרייבר בלינדוס ובנוסף אין לי שמץ איך להגדיר אותו ???, אשמח אם מישהו יכול להסביר לי בצורה מפורטת או לינק למדריך בעברית/אנגלית או שאולי מישהו יוכל להדריך אותי דרך הטלפון בתהליך ההתקנה . מודה לכם על כל עזרה שתיתנו לי .

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by AMD-Z,

כבר יומיים אני מנסה להבין איך לעזאזל אני שם אינטרנט בכבלים, עם חייגן, של נטוויזן במנדרייק 9.1.... הורדתי את הסקריפט שהביאו באתר של נטוויזן, ואין לי שמץ מה לעשות איתו. חשבתי שאולי תעזרו לי, כל מי שיש לו כבלים עם חייגן ולינוקס שיגיד איך הוא עשה את זה, ובעצם כל מי שיודע! נ.ב. קיבלתי במנדרייק כלי גרפי להגדרת ההתחברות. נכנסתי לכלי, בחרתי בחיבור ADSL (מי שלא יודע, כבלים עם חייגן מתנהג כמו חיבור ADSL) ושם בפרוטוקול PPTP שהוא הפרוטוקול של השרת שלי. הזנתי את כל המידע וכשהוא מנסה להתחבר לאינטרנט הוא אומר שההתחברות הצליחה אבל הוא בעצם מתחבר רק למתב, וכשאני מנסה לפתוח אתר מסויים, הוא פותח לי את האתר של מתב.... ועוד שאלה: כשיש לי כבר חיבור תקין, איך אני נכנס אליו? אני יכול לעשות קובץ…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by beauty_hk,

I have G4 400MH, system 9.1 and i want to but a CDR/W and additinal HD. (60-120BG) i was looking all over and the prices are SO HIGH. and I want to buy a firewire HD of 80-120GB as well... Does anybody have a recommendation on a specific device/company that works with Mac and doen't cost like a band new BMW...? thanks alot Hagit

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by MonoMan,

אהלן אנשים... לפני הרבה זמן התקנתי כל מני גרסאות לינוקס (מנדרעק , רדהט, קלדרה , וג'נטו(שלא היה לי מושג איך להתקין אותה)) מכיוון שאני מתגעגע ללינוקס, ודי נמאס לי מהצרות של ווינדוס אני רוצה להתקין לינוקס אבל לא יודע איזה דיסטרו לבחור. אני לא צריך הרבה מהלינוקס: רק KDE3+ והאפשרות להתחבר לאינטרנט,(web,mail,icq...) הבחירות שלי הן mandrake 9 או gentoo (יש מדריך שמסביר איך להשתלט על ההתקנה של ג'נטו?) ולבעיה: אינטרנט מהיר... איך אני מתקין חייגן ? (ADSL, מודם סמסונג, (פעם בכבלים ללא חייגן היו לי חיים קלים)) , תוכלו להפנות אותי למדריך מתאים לסמסונג\PPPoE? (מסתובבים כמה שעיינתי בהם אבל הם לאלקטל \PPTP ...) עריכה: חייגן http://iwiz.linux-kinneret.org/ מישהו התנסה עם החייגן…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by Bang,

אני עושה התקנה ואחרי כמה שניות הוא כותב לי error in exec of stage2 trying to execute '/usr/bin/runinstall2' from installation volume the following fatal error occurred fatal error in stage1: I/0 error i cant recover from this you may reboot your system מה זה אומר ומה לעשות עזרו לי :'(

• 2 תגובות
    • 925 צפיות
  16. Started by Necessary_Evil,

שלום שלום על ההארד דיסק מותקן WIN2K פרו בכונן C, כונן D בשמן32, ופירמטתי עוד 2 כוננים לswap ו ext3 שהיו כprimary extended, ניסיתי גם להעביר אותם לlogical אבל זה לא עזר.. כשאני כותבת לו fdisk /dev/hda אני מקבלת את ההודעה הבאה (בערך) not able to write partition table. contains neither valid dos nor sun sgi osf disklabel building a new dos disklabel. changes remain in memory only until decided to write them. invalid flag 0x0000 partition table 4 will be corrected by w ואז אני כותבת W והוא אומר שהוא לא יכול לכתוב /dev/hda כשאני עושה fdisk /dev/hda p הוא כותב שיש רק 476 מגה וההארד דיסק הוא של 40 ג'יגה... הוא רושם את הכותרות של הטבלה אבל אין רשומות.. ניסיתי גם למחוק …

17. Started by natla,

שלום, אני סודנט למדעי המחשב ובסימסטר הקרוב אקח קורס פיתוח תוכנה ב- unix. אני רוצה להתקין אצלי במחשב גרסת לינוקס אך הבנתי שישנן הרבה הפצות שונות ואינני מבין בלינוקס כלל וכלל. אשמח לקבל המלצות לגבי הפצות שונות ובכל לדעת מה ההבדלים בין ההפצות וכיצד בוחרים איזו הפצה להתקין. תודה מראש. :-*

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by Evil_Mind,

מישהו הצליח או יודע איך אפשר להתקין מודם ADSL פנימי של ITEX בלינוקס? לא משנה איזו גרסה...אני יוריד את מה שמתאים... ניסיתי בינתיים עם DEBIAN עם הצלחה חלקית...המודם הגיב,אבל לא הצליח להתחבר... ועם MANDRAKE 9.1 ללא שום הצלחה..

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by 114508534,

???????????????????????

• 2 תגובות
    • 929 צפיות
  20. Started by mandark,

האם ישנה תוכנה חינמית לקריאת קבצי וורד על המק?

• 2 תגובות
    • 2.5k צפיות
  21. אני מוריד אותה עכשיו, עוד שעתיים אני אדע אם היא שווה משהו. הדבר החשוב ביותר שנוסף לה לדעתי הוא החייגן לאינטרנט מהיר שמשולב כבר במערכת ההפעלה . www.linux-kinneret.org

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by nuritsp,

אני מעוניינת לרכוש סורק למק שלי, איזה סורק מומלץ?

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by J.allmighty,

משהוא יודע איך ?

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by Wizard Of Oz,

אם כן איך אני פותח אותו באיזה תוכנה?

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. Started by thesniper,

קצת רקע : יש לי persario 900 אני מנסה להתקין עליו לינוקס כבר די הרבה זמן וכל פעם צצות בעיות חדשות. הבעיה האחרונה היא שהוא לא מזהה לי את הCD בהתקנה. יש לי partition ללינוקס ואני רוצה להתקין ממנו. יש איזשהו אמולטור שאני אוכל לראות את הpartition ולשים עליו את קבצי ההתקנה ? נ.ב. דיברתי עם התמיכה של compaq והם אמרו שאולי הדבר היחיד שיעבוד על המחשב שלי זה RedHat אבל הם לא תומכים בזה כי המחשב מיועד לwindows. ניסיתי לזהות את הרכיבים אם קנופיקס וגם הוא לא מצליח.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים