לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,172 דיונים בפורום זה
-
שלום אני משתמש כבר כמה חודשים באובונטו בריזי באדג'ר שמותקן לי על המחשב, ואני רוצה לשדרג לדאפר דרייק... ראיתי פה שאתם ממליצים על הגרסא הזאת ואומרים שהיא טובה ויציבה למרות שעדין לא יצאה רשמית... אז יש לי מספר שאלות לגבי הנושא: 1. איך אני משדרג את האובונטו שלי מבריזי לדאפר בלי לפרמט ולהתקין מחדש את מערכת ההפעלה? 2. באיזה גרסא של דאפר לבחור ב 6.06 (daily build) או ב 6.04 (flight cd 5) ? ראיתי פה שבעיקר מדברים על ה 6.04 ולא ממש הבנתי מה ההבדל בין שתי הגרסאות... 3. האם בכלל כדאי לחכות עד ליציאה הרשמית של ההפצה בתחילת יוני? והאם כשזה ייצא רשמית גם אצטרך לפרמט ולהתקין מחדש או שקיימת דרך פשוט לשדרג/לעדכן את המערכת ? תודה מראש!
-
- 4 תגובות
- 755 צפיות
-
-
פותחים את GIALM ובחלון הראשי בוחרים TOOLS ב TOOLS בוחרים ACCOUNTS ואז יופיע המסך הבא מסמנים את החשבון ICQ ואז לוחצים MODIFY בחלון שנפתח יש ללחוץ על החץ ליד SHOW ME MORE שם יש לשנות את הקידוד מ ISO-8859-1 ל ISO-8859-8 (שימו לב, בסוף יש 8 ולא אחד) יש לשמור לסגור ולפתוח (לצערי אין לי חשבון ICQ לכן לא אוכל לתת לכם תמונת מסך של AWAY אך אשמח אם מישהו יצלם וישלח אלי)
-
- 2 תגובות
- 842 צפיות
-
-
ההתקנה של מערכת ההפעלה Ubuntu, קלה לפי המדריך שמצאתי: http://www.imc-il.com/david/Project/ רק שמשום מה, ההתקנה נכשלה והופיעה לי הודעת השגיאה (אחרי שעשיתי את המחיצות): warning: file///cdrom/poo/main/libc/libcap/libcap1_1.10-14-i386.deb אחרי זה אני לוחץ על "המשך" ומקבל את ההודעה: Warning: couldn't download packasge libcap גם כאן אני לוחץ על "המשך" ואז זה חוזר לי להודעת השגיאה הראשונה, וממשיך בלולאה הזאת. הייתי חייב לעשות ריסטרט ידני, מה שכמובן הרס את פעולת העלייה של XP, וגרם להודעת שגיאה כללית: couldn't load operating system אז אחרי שהתקנתי XP מחדש, אני חושב שעליתי על הבעיה: תסתכלו בתמונה שצירפתי. כשאני בוחר את המחיצה, רשום ליד הנפח שלה את המידות ב-GB. אז, את המידות אצלי לא…
-
- 3 תגובות
- 808 צפיות
-
-
שלום... הורדתי אובנטו 5.1 בקובץ ISO, צרבתי אותו לדיסק, כיביתי את המחשב ולחצתי על אנטר בBOOT - והוא כתב לי boot from cd : failiure... כאילו לא לחצתי על כלום. איך אני מפעיל תהתקנה? לוח אם : משו של epox ביוס : award נב : אני מקווה שזה שייך לפורום הזה...
-
- 7 תגובות
- 986 צפיות
-
-
אני משתמש בכרטיס האשראי המון בשביל קניות ברשת, אבל אתמול בלילה גיליתי שמישהו פרץ לי למחשב בזמן שהשתמשתי בכרטיס לשלוש קניות . אני רק מקווה שזה היה סתם ילד קטן, שאין לו מושג מהחיים שלו, אבל לא רוצה לקחת יותר סיכונים ולהשתמש ב-XP בשביל קניות באינטרנט. אז חשבתי על לינוקס, כי לפי מה שאני יודע היא מערכת הפעלה מאוד בטוחה, ואין בה את כל הקטע של הפריצות. זה נכון? או שמבחינת אבטחה אין הבדל בינה לבין XP?
-
- 6 תגובות
- 942 צפיות
-
-
שלום, אני משתמש במנדריבה 2006 , הבעיה היא שאני בא להתקין את כרטיס הרשת האלחוטי 2200 (נייד) מופיעה הודעת שגיאה התקן לא נמצא . חשוב (אולי) להגיד שהכרטיס עבד בעבר ומאיזה שהיא סיבה (שאינני זוכר) הסרתי אותו. תודה, HaimTS
-
- 1 תגובה
- 770 צפיות
-
-
שלום אני מתקין אובנטו עם המדריך הזה : http://www.imc-il.com/david/Project/ עכשיו, יש לי שני כוננים - C עם 15GB וD עם 5GB. בD שמתי גיבויים של כל מני קבצים שהיו לי בווינדוס (סרטים וקבצי וורד בעיקר). עכשיו השאלה היא : איך אני יכול להתקין אובנטו בלי שהוא ימחק את D ושD יהיה זמין באובנטו? (כחו בחשבון שהווידוס נמצאת בC אז אני מוחק אותה לגמרי כשאני מתקין תלינוקס) איזה צעד אני צריך לשנות במדריך כדי שD ישאר שלם ?
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, אני משתמש כבר כמה חודשים באובונטו 5.10 ואני בסה"כ מאוד מרוצה ולא היו לי יותר מדי תקלות. יש לי רק בעיה אחת קטנה ומציקה שאני לא מצליח להתגבר עליה, אשמח אם תוכלו לעזור... בgaim (המחובר לאייסיקיו) יש לי עברית מלאה לחלוטין ללא שום בעיה למעט שני דברים שמופיעים כג'יבריש: 1. הודעת ה away של משתמש אחר - כאשר אני מנסה לקרוא הודעה כזאת של משתמש אחר ההודעה מופיעה בג'יבריש. 2. פרטים אישיים של משתמש אחר מופיעים באנגלית וג'יבריש. חיפשתי בגוגל קצת על הבעיה ולא מצאתי משו שפותר את הבעיה הספציפית הזו אלא רק מדריך שמראה איך פותרים בעיה כללית של עברית ב gaim למי שעברית בכלל לא עובדת לו... זהו בעיקרון חוץ מזה אין לי שום בעיה אחרת עם עברית באובונטו עד כה... תודה מראש!
-
- 3 תגובות
- 892 צפיות
-
-
טוב אז ככה אחרי ששיניתי את הpermission של שלושה מחיצות NTFS כך שהם נהיו R+X והמחיצה של הext3 נהפכה ל read only וpermission של ROOT איך אני משנה את זה לREAD+EXECUTE+WRITE :s05:
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני רוצה להקים אצלי רשת אלחוטית. יש לי איזה מחשב ישן הנה המפרט שלו : P-3 600MHZ לאידע איזה לוח אם... 128 מגה ראם 20 גיגה כונן קשיח עכשיו השאלה היא : האם UBENTU (זאת ההפצה שאני חושב להתקין) תפעל נורמלי על כזה מחשב, והאם היא יודעת לנהל רשת אלחוטית בין מחשבים שהם כולם ווידוס אקס פי? נב : ואולי יש הפצה אחרת של לינוקס שתתמוך יותר טוב ואולי גם אחת שפועלת כולה על ממשק גרפי?
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני רוצה להתקין לינוקס של ubuntu ורציתי לדעת מה ההבדל בין דאפר לרגיל וגם האם כדאי לי ההתקין את גירסת 64ביט (יש לי amd64)?
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
התקנתי עכשיו אובונטו (שוב), ועכשיו אין לי אפשרות לעשות boot לווינדוס (grub בכלל לא זיהה שיש לי ווינדוס מותקן) מה לעשות? עריכה : לפי מה שהבנתי אני צריך לערוך את הקובץ menu.lst, אבל אין לי מושג איך אני עורך אותו (הוא אומר שאין לי רשות) עריכה 2: שני דברים קרו מאז העריכה הקודמת: 1 - הייתי חייב את הווינדוס אז עשיתי fixmbr והעפתי את הלינוקס לגמרי (פעם שנייה) 2 - גיליתי למה זה לא עבד... גם אחרי הfixmbr הווינדוס לא עלה, אז נכנסתי להתקנה של לינוקס (recovery) וראיתי שלמחיצה של ווינדוס אין boot flag (או איך שלא קוראים לזה), אחרי ששיניתי את זה לon, הווינדוס עלה כמו שצריך (רק חבל שלא בדקתי את זה לפני שעשיתי fixmbr), אני מנחש שבגלל זה הגראב לא זיהה את ווינדוס מהתחלה, רק מוזר שזה קרה, כ…
-
- 0 תגובות
- 814 צפיות
-
-
1.how to add hebrew support in FF browser 2. do i need to installl eny drivers (ceapset , graphic card) 3.can i access my win xp files ? and any tip will be welcom nice OS . my first time cant find a plugin for flash , help
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, הצלחתי לשים כתיבה בעברית לאובונטו אבל אני לא יודע מה קיצור במקשים להחלפה. תודה מראש, עידו.
-
- 5 תגובות
- 918 צפיות
-
-
קראתי פה באחד הנושאים שצריך לעגון את המחיצות של XP כדי שיהיה אפשר לגשת אליהן מלינוקס. איך עושים את זה? או שיש פיתרון אחר? תודה מראש, עידו.
-
- 1 תגובה
- 912 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה להתקין לינוקס אובונטו אבל אני לא יודע איך להגדיר שהוא יתן לי לבחור מערכת הפעלה כשהוא עולה. מה אני צריך לעשות? בברכה, עידו.
-
- 1 תגובה
- 849 צפיות
-
-
היי, אני מנסה להתקין את easy ubuntu, וכשאני מנסה להתקין אותו הוא אומר ''יש להריץ את התוכנית בתור מנהל root.'' מה זה אומר? מה אני אמור לעשות? תודה רבה למי שעוזר
-
- 1 תגובה
- 907 צפיות
-
-
יש לי דיסק קשיח אחד של 80 ג'יגה, מתוכו יש לי מחיצה של 6 ג'יגה © לווינדוס (המערכת עצמה) והשאר כונן ששם כל הדברים שלי (D). עכשיו אני רוצה להתקין גם לינוקס (אובונטו דאפר), הוצאתי 10 ג'יגה מD והפכתי אותו לfree space ונכנסתי להתקנה, הבעיה היא שאני לא יכול ליצור יותר מ4 מחיצות ואני צריך 5: C D / swap /home אחרי שאני עושה את המחיצה הרביעית כתוב על שאר המקום unuseable במקום free sapce השאלה שלי היא האם יש דרך ליצור 5 מחיצות על כונן 1 (ואיך?), ואם לא, האם אני יכול לוותר על אחת המחיצות? עריכה - עכשיו ראיתי שיש גם גירסא של amd64 ואני הורדתי 386, כדאי לי להוריד את הamd64 או שיש לו בעיות עם דרייברים וכאלה כמו שיש בווינדוס 64 ביט?
-
- 5 תגובות
- 975 צפיות
-
-
שלום, היום התקנתי לינוקס, הכל היה בסדר והרזולוצייה נורמלית אבל עכשיו פתחתי שוב את המחשב ואני רואה שהרזולוצייה על 640*480 ואין לי עוד אפשרויות חוץ מהרזולוצייה הזאת, מה אני עושה?
-
- 3 תגובות
- 799 צפיות
-
-
שלום, התקנתי אובונטו ואני לא יודע איך להגדיר את חיבור הADSL שלי. מישהו יודע? תודה מראש, עידו.
-
- 4 תגובות
- 805 צפיות
-
-
שלום יש לי בעיה אני רוצה להתקין לינוקס ולהשאיר את הווינדוס וכל ההארדיסק שלו שלמים ללא מחיקה או משהו בסגנון זתומרת שכשאר אני מפעיל את המחשב יש לי 2 אפשרויות לינוקס ווינדוס יש לי 2 הארדיסיקים אחד 40 GB שמגובה על האיפוד והשני זה 80 ששם יש לי את הווינדוס וכל הדברים שאני צריך האם יש אפשרות כלשהיא שהאדיסק אחד יהיה ללינוקס והארדיסק שני לווינדוס? בתודה, דור דאלי לוי
-
- 3 תגובות
- 704 צפיות
-
-
הורדתי והתקנתי לפני שבוע אובונטוף ההתקנה עברה חלק ובלי בעיות. כשאני מעלה את אובונטו עולה לי מסך הכניסה, אני מכניס שם משתמש וסיסמא ואז זה נכנס לי למערכת אבל כל מה שאני רואה זה מסך אפור ואני לא יכול לעשות כלום. עשיתי חיפוש בגוגל, ולפי מה שהבנתי הבעיה היא ש GNOME לא עולה והסיבה היא בעיית דריורים עם חלק מהכרטיסים מסוג 6600 nvidia ומעלה. יש לי 6800XT דרך אגב. מצאתי בגוגל איך לפתור את הבעיה אבל בשביל זה אני צריך להיות מחובר לאינטרנט, אבל אני לא יודע איך ךהתחבר. אז בנתיים ביטלתי את ההעלת GNOME ואני עובד רק בטקסט מוד. אז מישהו יכול לעזור לי להתחבר לאינטרנט או לפתור את הבעיה עם GNOME. רק תיזכרו שבגלל הבעיה אני יכול לעבוד רק בטקסט מוד, כאילו שזה דרך הshell. יש לי מודם מדגם motorola…
-
- 19 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
איך אני יכול להוסיף את הפונטים, אריאל, Tahoma ללינוקס?? יש איזה הסבר ממש טוב ? תודה. BTW הגירסאה שיש לי הא UBUNTU 5.10, תודה מראש. ועוד שאלה, אני מנסה בנתיים את הלינוקס על VM (ווירטואל משין) בגלל שאני רוצה להתקין אחד כזה על הנייד שלי, הבנתי שיש הפצות מיוחדות לניידים או משהו כזה, אז על איזה הפצה אתם ממליצים להתקנה על נייד?? אהה ודבר אחרון שהתגלה לי עכשיו =\, במירק שאני כותב משהו זה מציג לצד השני בג'בריש והוא כותב משהו בעברית זה מציג חי בג'בריש למה זה ? ואיך אפשר לסדר כי התקנתי עברית כ-שפה.
-
- 3 תגובות
- 786 צפיות
-
-
היי החלטתי להתקין מנדריבה כמערכת הפעלה נוספת לווינדוס אין לי הרבה ניסיון בלינוקס האחרונה שהתרנתי היתה פדורה(אכזבה) לפי מה ששמעתי וקראתי מנדריבה היא הוצאה מעולה ונוחה לעבודה זה נכון?? מאיפה אפשר להוריד את הגירסה האחרונה כולל כל התוספות??(קראתי באתר הבית ולא כל כך הבנתי איפה אפשר להוריד את הגירסה האחרונה כולל כל התוספות ותוכנות העזר) צריך גירסה מיוחדת ל amd או שזה לא משנה? ואם יש כל ההערה או הצעה לפני ההתקנה אשמח לשמוע תודה
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
למה אף פעם לא פעל לי ה SOUND על לינוקס? (ערכתי לך את הכותרת למשהו יותר אינפורמטיבי)
-
- 7 תגובות
- 996 צפיות
-