עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by chmmr,

apt-get moo אני אהבתי.

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  2. אני מחפש הפצה של לינוקס עבור הקמת שרת אינטרנט. מערכת שבאה עם PHP APACHE MYSQL. יש המלצות?

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. שלום. לא מזמן שאלתי שאלה דומה, אבל המצב השתנה - אז סליחה. יש במחשב שלי 2 כוננים. אחד מהם קטן מאוד, ועליו רק מערכת ההפעלה (Win7). השני - גדול, ועליו אני מאכסן את קבצי המוזיקה, סרטים, תמונות, ומסמכים. חשוב. ארצה להתקין על הכונן הזה (השני) Ubuntu. השאלה שלי היא האם זה אפשרי להתקין Ubuntu, ובו זמנית לשמור על הכונן כזמין עבור Windows. תודה מראש!!! (וסליחה)

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. Started by adlanm,

אני מנסה להתקין את ה-driver שהורדתי מהאתר של Nvidia אבל יש לי את השגיאה הבאה ERROR: You appear to be running an X server; please exit X before installing. For further details, please see the section INSTALLING THE NVIDIA DRIVER in the README available on the Linux driver אני בערך מבין מה הבעיה רק שאין לי מושג בלינוקס, אז השאלה שלי היא איך אני סוגר את ה X server הזה?

• 1 תגובה
    • 850 צפיות
  5. אינטרנט בכבלים עם אינטרנט זהב בחבילה של 1.5MB, עם חייגן. מודם terayon tj715x MANDRAKE 10 OFFICIAL לפני יומיים הצלחתי להתקין סוף סוף את האשף הישראלי. אחרי שהתקנתי אותו והגדרתי את החיבור שלי ואת הכל, אני נכנסתי כ-ROOT והקלדתי IDIAL. הופיע לי חלון, ובו לחצתי על "התחבר". לחצתי על התחבר, אבל הופיעה לי שגיאה: urpmi dhcp-client [root@localhost modgod]# idial which: no dhcpcd in (/sbin:/usr/sbin:/bin:/usr/bin:/usr/X11R6/bin:/usr/local/bin :/usr/local/sbin) which: no pump in (/sbin:/usr/sbin:/bin:/usr/bin:/usr/X11R6/bin:/usr/local/bin:/ usr/local/sbin) Killing DHCP client for eth0 1007 Internet Software Consortium DHCP Client V3.0.1rc13 Copyright 1995-2002 Int…

• 3 תגובות
    • 905 צפיות
  6. Started by ANEMOS,

שלום יש לי IMAC שכנראה הלך לו הדיסק קשיח הפנימי והמערכת הפעלה לא עולה. קניתי כונן חיצוני כדי להתקין עליו תוכנת הפעלה macOS Mojave. כפי שקראתי במדריכים חיברתי את הכונן למחשב לחצתי על CMD+R והדלקתי את המחשב בחרתי את הכונן החיצוני ועשיתי לו פירמוט עם מבנה "MAC OS מורחב (מתועד)" סכמה "מפת מחיצות GUID" לאחר מכן ניסיתי להתקין את התוכנת הפעלה ולאחר כמה דק' הוא רושם לי את ההודעה "ארעה שגיאה פנימית במהלך בדיקת הקבצים באמצעי האחסון לקראת המרה ל- APFS" אני תקוע ואשמח מאוד לעזרה מצורף תמונה של השגיאה מדובר ב IMAC mid2014 21.5 ובדיסק קשיח 1TB של WD מודל WDBYNNOO1OBBK-WESN תודה לעוזרים

• 0 תגובות
    • 5.2k צפיות
  7. Started by AgentZ,

אהלן , יש ברשותי מחשב נייח שמותקן עליו וינדוס ויסטה ומחשב נייד שמותקן עליו אובונטו 9.04 ורשת אלחוטית שמחברת בין שני המחשבים . אני מעוניין לדעת איך ניתן לעשות סינכרון בין שני המחשבים בתיקייה מסוימת (למשל , אם בתיקייה שמוגדרת בלינוקס יש קובץ חדש הסינכרון יעתיק את אותו הקובץ לתיקייה המוגדרת בוינדוס ) . תודה מראש . נ"ב : יש ברשת עוד שרת CentOS שמסוגל לשמש כמקום שממנו יועתק הקובץ לשני המחשבים .

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  8. שלום רב, אנא עיזרו לי למצוא דרך להמיר קובצי תמונה למחשבים "רגילים" לקבצי pict המתאימים למקינטוש. בתודה מראש, כותרת חלופית (Prog.)

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. עקב כל הדיונים על הפצות, עלה רעיון, כל אדם, יכתוב על הפצה בודדת שיש לו ניסיון אתה, לטובה ולרעה. כמה בקשות: תשמרו על רמת דיון, בלי שטויות. כל אחד ברמה שלו (ניובי יגיד שהוא מצא את הממשק וההתקנה נוחה, לא 'מהבטא שרצו שאבדוק, ראיתי שהתמיכה במודולי XZX היא כזאת וכזאת', ומקצוען ידבר בשפה שכולם יבינו, לא שיש בעיות בcrond, שהוא לא יוצר לוג כמו שצריך, כי את רוב האנשים כאן, זה ממש לא מעניין.) אני מבקש חוות דעת מלאות, ולא 'חביב'. אין בעיה עם כך שתחלקו על אנשים אחרים, אבל יש דרך לעשות את זה, ויש חובה לנמק את זה, כי 'זה זבל', זה לא בעיה להגיד. אני מבקש גם להוסיף דיעות, ולא רק לקטול. let the show begin! אני אתחיל. RedHat Linux 6.1. ההפצה שהכי אהבתי, נוחה, מהירה. קלה (מבחינת מהירות) דיסק…

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. שלום לכולם התקנתי אתמול אובונטו 11.10 ובהתקנה נתתי למחיצה של אובונטו 55 ג'יגה, ועכשיו אחרי ההתקנה אני מעוניין להוסיף לו עוד 20 ג'יגה מכונן d זה אפשרי ?? ואיך עושים את זה?

• 1 תגובה
    • 929 צפיות
  11. Started by yehudasun,

יש נייד ג'י 3 64 זיכרון דיסק קשיח 8 ג'יגה סידירום רשת ומודם.... לא ידוע מהירות... זה שווה את ה 999 ש"ח? אפשר להתקין על זה את המערכות החדשות כמו הטייגר וכדומה...?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  12. לפני שאתם מעבירים אותי לפורום של ווינדוס.... לא לא טעיתי בפורום שמעתי שזה אפשרי על מחשב שבו מותקנת מערכת ווינדוס לעשות BOOT עם LIVE CD של לינוקס ואיכשהוא לאפס את הסיסמה של הADMINISTRATOR של ווינדוס מישהו יודע על זה משהו? אני לא מדבר על תוכנות פריצה או BRUTE FORCE למיניהם לא חסר כאלה ואני לא ממש מעוניין בהם תודה מראש על העזרה

• 4 תגובות
    • 5.3k צפיות
  13. אני מחפש תוכנה P2P כמו שציינתי למק שתעבוד בצורה טובה.. לא נראה לי שאני צריך לציין לכם לאיזה צרכים .. האם קיים דבר כזה ? תודה מראש בן.

• 34 תגובות
    • 5.9k צפיות
  14. Started by bruno the blade,

שלום לחברי הפורום. אני מעוניין להתקין עברית על מכשיר נוקיה 770 שמריץ מערכת maemo ‎2006‎ ‎ כבר ניסיתי כמה פעמים לבד ולא הצלחתי. אני מכיר כבר את כל האשכולות באתר maemo ‎.org ‎. ולכן אני פונה לחברה כאן אם מישהו יכול לעזור לי בזה אני אודה לו מאוד וזה יהיה אף בתשלום. יש לי ניסיון קטן עם לינוקס על מחשב אישי עם מערכות אובונטו פידורה וקובונטו, אך זה מסתכם בניסיון בסיסי בלבד. תודה.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  15. Started by RonCohen,

התקנתי ubuntu על מחשב הנייד שלי ויש לי בעיה שהסיסמה שלי לא נכונה ואין לי מושג מה הסיסמה. ניסיתי לשנות אותה דרך הריקוברי שם כתבתי passwd ואת הסיסמה החדשה 1עד 9 כדי שאני לא יטעה . זה כתב לי שהסיסמה שונתה בהצלחה נכנסתי למשתמש ועדיין הסיסמה לא נכונה מה אני יכול לעשות. אני מדבר על הסיסמה של המשתמש שאיתה אתה מתקין חבילות מהחנות (כי אני חדש בנושא אולי זה שתי סיסמאות נפרדות לרוט ולמשתמש?) דרך אגב זה פעם ראשונה בלינוקס.

• 10 תגובות
    • 3.6k צפיות
  16. Started by roniok,

שלום. אחרי שאני רושם שם משתמש וסיסמא. יש רק מסך חום עם סמן עכבר. ניסיתי להגדיר ל gnome לעבוד אבל רק מצב טקסט עובד. מישהו יודע מה הבעיה?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. שלום לכולם. יש לי שתי מחשבים כאשר אחד מהם משמש אותי בתור שרת. אני מעוניין לפתח ב PHP אבל בשביל לעשות את התהליך מהיר יותר הייתי שמח לפתח ישירות מהמחשב שלי ושהקבצים ישמרו על השרת. יענו שהשרת יהיה חלק מעץ ה FS של המחשב הנכוחי שלי. השרת מריץ ubuntu 8.04 וה"לקוח" מריץ arch linux. מה שהייתי רוצה לעשות זה mount לתיקיה /var/www ב UBUNTU לתיקיה נניח /home/username/webserv ב ARCH. שתי בעלתי שהעלתי זה: 1. בעית ההרשאת, מסיבה מסויימת גישה ל /var/www ניתנת רק ל ROOT.ROOT (טוב נו הגדרות ברירת מחדל של UBUNTU לא נתערב בזה) ואני לא רוצה לפני כל שמירה של קובץ לעשות sudo בשביל שאוכל לכתב לשם. איך עוקפים את זה? 2. איך אני עושה mount של תיקיה מרוחקת לתיקיה לוקלית? ניסיתי לעשות: mount -t nfs 1…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by ido h,

שלום לכולם, אציין שאני חדש בתחום המק. אני עומד לפני רכישה של מקבוק חדש ורציתי לדעת האם האפל טי.וי. יודע להזרים מדיה מאתרי צפיה ישירה שצופים מבקבוק (או כל דבר אחר שמסתכלים במחשב) ישירות לטלוויזיה דרך האפל טי.וי, או שהוא יודע רק דרך אתרים כגון נטפליקס ודומיו. ואם לא, האם יש דרך אחרת להזרים צפיה של סדרות מאתרי צפיה ישירה לטלוויזיה מהמקבוק? תודה, עידו.

• 1 תגובה
    • 2.7k צפיות
  19. באחרונה אני ניתקל בביצועי WIFI עלובים ביותר בעיקר בקו היורד בעת הורדה מהאינטרנט ובעת גישה לשרת קבצים שלי בבית עליו מאוכסנים תכנים בידוריים באבחנה גבוהה בעיקר. מחשבים ניידים אחרים מבוססי חלונות וכן מספר נגני מדיה כגון Archos A5 ואייפון אינם מתקשים בהעברת קבצים ברשת האלחוטית. אני מבצע את הבדיקות מטר מהאנטנות של נתב 3CRWE554G72T של חברת 3COM. בהתחלה כאשר ההורדות לא חצו את קו ה 500KB הנחתי שמדובר בבעיות עם האינטרנט (12 מגה בזב"ל) אבל לאחר בדיקה של צפיה בקובץ 720P שלֹ MKV (שהיה בלתי ניתן לצפיה וניתקע כל רגע) גיליתי כי אנני מסוגל לעבור את תקרת ה 500KB גם בהעברת קבצים בין המק למחשבים אחרים ברשת המריצים חלונות. מחיפוש באינטרנט מצאתי כל מיני תלונות של אנשים שחלקם נפתרו על ידי יציר…

• 0 תגובות
    • 2.3k צפיות
  20. Started by rk666,

התקנתי להנאתי אובונטו 11.1 על VM במטרה לשחק איתה קצת, ולראות כמה המערכת הפעלה שלהם בשלה עם השנים (מגירסא 7...) ומצאתי אותה בשלה הרבה יותר, אבל אני לא יודע עדיין האם היא תחליף לי את WINDOWS. בכל מקרה, אמרתי נשנה את הגדרות הזמן והמיקום, אז אצתי רצתי אל ההגדרות וכתבתי בחדווה Kfar Saba. להפתעתי גיליתי שהעיר שלי, כפר סבא, לא נמצאת בישראל, אלא בשטחים לא ידעתי שהיתה חלוקה מחדש של השטחים מההעבר! בכל מקרה, איפה אני יכול לדווח על התקלה הזאת באובונטו כך שישנו את זה לישראל?? [attachment deleted by admin]

• 15 תגובות
    • 3.6k צפיות
  21. Started by cool zero,

יש לי לינוקס רד באט 6.2 ואני לא מצליח לחבר אותו לרשת אני עובד בlan אם ראוטר והאב הלחתי להגדרות כל התקנה ואין שם אפשרות לחיבור lan רק חיבור של חיוג מה אני עושה? בתודה מראש cool zero

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by ac1240,

לא מצאתי חנות שמוכרת את הספר הזה lpic1 יש למישהו מושג איפה אפשר להשיג אותו? תודה

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  23. Started by Guy950,

היי! אז אני צריך להתקין אובנטו ובפעם הקודמת שעבדתי עם אובנטו נעזרתי במכונה וירטואלית ופעמיים היא הפסיקה לעבוד וכל הפרוייקטים שלי הלכו יחד עם זה. לכן הפעם החלטתי להתקין ישר על הדיסק! העניין הוא שאני בעיקר יודע, בעצם לא, אני יודע רק להתקין ווינדוס ויש ברשותי כונן SSD לא בשימוש שאני רוצה למחוק את התוכן שלו ולהתקין עליו את הלינוקס ורציתי לשאול כמה שאלות: האם יש לאובנטו התקנה מסודרת שדרכה, כמו בווינדוס, אני יכול לאפס את הכונן במהלך ההתקנה? או שאני צריך לאפס אותו בדרך הארוכה? לא אשאל שאלה כמו "האם אפשר להריץ שתי מערכות הפעלה במקביל?!?!?!" כי התשובה היא די ברורה, אבל רציתי לדעת האם יש דרך לעבור בין המערכות מבלי לכבות את המערכת? אבהיר את כוונתי - ביטלתי את מצב השינה של המחשב. אנ…

• 1 תגובה
    • 2.9k צפיות
  24. אז כמו שאמרתי, מחר אני רוכב את ה IMAC החדש 20' עם המעבד של אינטל. ראיתי בנתונים שלו שהוא מגיע רק עם 512MB זיכרון ואני מעוניין להוסיף לו עוד סטיק של 1 ג'יגה. השאלה שלי היא האם לרכוש את ה IMAC ואת הזכרון ולהתקין בבית, או שעדיף לתת לחברה מקצועית לעשות לי את העבודה ? אציין שיש לי נסיון רב בפירוק והרכבה של מחשבי PC רגילים אך עם MAC אין לי נסיון בכלל. ראיתי שה IMAC החדש בנוי מבפנים כמעט כמו כל מחשב PC. בכל מקרה, להתקין לבד או לתת לחברה מקצועית ( איזה ? ). תודה.

• 24 תגובות
    • 3k צפיות
  25. Started by By,

אני רוצה להתקין את מנדריק 9.1 כמערכת הפעלה שניה. אני רוצה להתקין את מנדריק על מחיצה שהיא לא ריקה. ואני קראתי שבשביל להתקין לינוקס צריך לעשות 3 מחיצות קטנות שעליהן יותקן הלינוקס. אז השאלות שלי אני צריך לעשות את המחיצות לפני ההתקנה או שהם נעשות לבד בהתקנה? וההתקנה תיפגע בדברים שיש לי במחיצה? ובדברים שמקושרים לווינדוס? ד"א על תישלחו לי לינקים לאתר של guides4u כי הוא לא עובד

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.