עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by most,

הורדתי את ה-LIVE CD של PCLINUX. יש את כל ההגדרות האלה בהתחלה שהוא מבקש להגדיר, הגדרתי אותם. יש את ההגדרות של האינטרנט, הגדרתי כל מה שצריך שם אבל אחרי שהוא שואל אותי עם להתחבר לאינטרנט עכשיו, אני עושה לו כן ואז המנורה של ה-ACTIVITY במודם נכבית והאינטרנט לא עובד ב-PCLINUX. שאני עושה ריסט למחשב האינטרנט חוזר לעבוד ב-XP אבל שוב ב-PCLINUX אני לא מצליח להפעיל את האינטרנט. ניסיתי לשנות את ההגדרות של האינטרנט אבל זה לא עזר. מישהו יודע מה הבעיה ? איך אני מסדר את זה ?

• 0 תגובות
    • 731 צפיות
  2. לאחר שהתקנתי את אשף האינטרנט הישראלי , ניסיתי להתחבר לאינטרנט אך עלתה השגיאה הבאה: [root@localhost *****]# internet --connect=smile cp: cannot stat `/etc/resolv.conf': No such file or directory which: no dhcpcd in (/sbin:/usr/sbin:/bin:/usr/bin:/usr/X11R6/bin:/usr/local/bin :/usr/local/sbin) which: no pump in (/sbin:/usr/sbin:/bin:/usr/bin:/usr/X11R6/bin:/usr/local/bin:/ usr/local/sbin) Killing DHCP client for eth0 3718 Internet Systems Consortium DHCP Client V3.0.2 Copyright 2004 Internet Systems Consortium. All rights reserved. For info, please visit [url]http://www.isc.org/products/DHCP[/url] sit0: unknown hardware address type 776 sit0: unknown hardware address type…

• 0 תגובות
    • 773 צפיות
  3. בזמן התקנה הכל היה בסדר,התחברתי אלחוטית לפי ההוראות.. ועכשיו אחרי ההתקנה אני לא יכול להשתמש בפקודות הבאות: wifi-menu iw נראה לי שזהו.. ובשביל wifi-menu כתוב לי שאני צריך להתקין dialog,ואיך אני יתקין עכשיו ? אפשר להוריד,להעביר לdok,ואז אני אצטרך להוריד גם depencies,לא ? ולקמפל וכל זה... יש דרך להתחבר עכשיו, או שדפקתי משהו בהתקנה? כי לא נראה לי שזאת הבעיה,תודה למי שעוזר לי להתחבר בלי להתקין מחדש ^^

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. שלום רב, ברשותי מחשב מק בוק קצת ישן (בן 3+ שנים) ומחשב נייד של דל. בבית יש רשת אלחוטית ממוקמת בסלון (3 מטר מהמחשבים). דרך הדל אני מתחבר בקלות, גולש ונהנה. במק, הוא מתחבר בדקות הראשונות אחרי שהפעלתי אותו, אבל לאחר כ-5-10 דקות הוא מתנתק, ואז לפעמים יש רשת ולפעמים אין. התופעה לא יציבה, לפעמים גם חצי שעה-שעה יש רשת. חשוב לציין שהמאורר מאוד רועש והמחשב די חם, ואני חושד שזה משפיע על הכרטיס רשת האלחוטי. כיצד אפשר לבדוק ולאשרר את התיאוריה? המחשב כבר מזמן לא באחריות, כדאי לפתוח ולנסות לבדוק מה קורה בפנים? יש מדריך איפשהו לאיך לעשות את זה? תודה מראש!

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. לאחר התקנת מערכת ההפעלה לינוקס מנדריוה 10.2 בהצלחה ניסיתי להריץ ב-xterm את הפקודה /etc/password שאמורה להראות לי את כל הסיסמאות המוגדרות במערכת כידוע רק משתמש בעל הרשאות ROOT יכול להשתמש בפקודה זו לכן כאשר ניסיתי את הפקודה ניתקלתי בהודעה premission denied כמובן הבנתי מה היא אומרת אך הבעיה שלי היא כזאת בשלב התקנת המערכת ישנו שלב שנותן לך לקבוע יוזר וסיסמא העניין הוא שחשבתי שקביעת היוזר הזה זהו היוזר שישמש אותי כמנהל המערכת ויתן לי הרשאות של ROOT כנראה שלו עשיתי משהו נכון והיוזר שמשמש אותי כרגע הוא לא בעל הרשאות של ROOT לכן הייתי רוצה לדעת כיצד אני יכול להגדיר שיהיה לי הרשאות של משתמש ROOT השאלה שלי היא האם ניתן ליצור משתמש בעל הרשאות של ROOT גם לאחר ההתקנה או שרק מהלך הה…

• 3 תגובות
    • 989 צפיות
  6. Started by ilanfinkel,

שלום, אני בונה בphp דף שפשוט יתקין ויריץ לי שרת משחק מסוג cs - 1.6 אני מצליח להתחבר לssh2 ולעשות פקודות שונות, התהליך שעשיתי עד עכשיו הוא: פתיחת תיקיה חדשה ולהכניס לתוכנה קובץ run_game עם ההגדרות של השרת באופן הבא: cd /home/$dirName/cs‫/‬ echo "#!/bin/bash ‭./hlds_run -game cstrike +map de_dust2 -port $port +ip ‬$ip‭ +sv_lan 2 -nomaster -insecure +maxplayers $numplayers +port $port & " > run_game לאחר מכן אני מעתיק את הקבצים מהמקור אל התיקיה, בשלב הבא אני צריך לעשות פקודת הרצה שתריץ לי את השרת משחק על הפורט שהגדרתי מראש, פה הסתבכתי, ניסיתי את הפקודה הבאה: ./run_game & לאחר שזה לא עבד ניסיתי את הדרך הבאה: $cmd1 = "kill -9 `screen -list | grep " . $dirNam…

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. אני מריך את הסרבר ככה: ./hlds_run -game cstrike +exec server.cfg +maxplayers 16 +ip 212.199.163.194 +port 27015 +map de_dust2 -autoupdate & ואז הוא עולה והכל ואז הוא כותב לי: Your server will be restarted on map change. MasterRequestRestart Your server will be restarted on map change. ואחרי שאני מחליף מפה הסרבר נופל .. מישהו יודע למה?

• 2 תגובות
    • 785 צפיות
  8. Started by er0101,

1. התקנתי urban terror על gutsy והגרפיקה משובשת רק כשאני מנסה להתחיל לשחק, בתפריטים זה בסדר. יכול להיות שזה קשור לאיזה קובץ (אולי זה של ה- X.ORG :s05:)ששיניתי שם את extension מ0 ל1 כדי שcompiz יעבוד? 2. איך אני מתקין damn small על disk on key בלי לפרמט (הוא fat32) ובלי לשנות שום דבר במחשב שאני אריץ עליו את המערכת? עוד שאלה קטנה: אני מבין שגרסה סופית של hardy יוצאת היום, מה השיטה הכי פשוטה לשדרג מgutsy?

• 15 תגובות
    • 2.3k צפיות
  9. Started by ag43,

מאז שהחלפתי ל SAPPHIRE 3850HD AGP אף הפצת UBUNTU (אובונטו,קובנטו וקסובונטו) לא מוכנות לטעון את הדסקטופ, לא ההפצות שאני מנסה להתקין ולא LIVECD. הם מגיעים לשלב של הטעינה של הDESKTOP ונותנות לי מסך לבן או שחור וזהו. עשיתי חיפוש בגוגל ומצאתי הרבה התייחסויות לבעיה הזו ואף פתרון לא עזר. LIVECD של מנדריבה, לעומת זאת, עולה בלי בעיה. אגב, גם מצב FAILSAFE לא עובד. למישהו יש רעיונות איך לפתור את הבעיה הזו?

• 0 תגובות
    • 924 צפיות
  10. Started by artyom,

ניסיתי עם SH לא עבד, ואז הפעלתי בALLOW EXECUTE FILE AS PROGRAM (קראתי איפשהו שצריך לעשות את זה לקובץ הזה) ואז הטרמינל מפעיל את הקובץ אבל שום דבר לא קורה... הקובץ המדובר הוא UPDATE של PUNKBUSTER.... הנה לינק http://websec.evenbalance.com/downloads/linux/pbsetup.run הוספתי גם SS של הטרמינל אם זה יעזור [attachment deleted by admin]

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. ניסיתי על מחשב ישן להתקין גם את 10.4 גם את 11.04 וגם את הבטא של 11.10 ובשלושתם אחרי ההתקנה אני נזרק לשורת פקודה [bash w\e] ובפקודה exit האובונטו עולה. גם דרך wubi זה ככה. ניסיתי לשנות בגראב שהוא לא ישתמש בuuid של ההארדיסק אבל זה לא עזר מה זה יכול להיות?

• 12 תגובות
    • 2.5k צפיות
  12. Started by fedora,

שלום. אני מריץ LION בווירטואלי על vmware workstation8 המכונה עובדת בסדר וניתן להתקין תוכנות. הבעיה אחרי שאני מסיים להתקין את xcode4.2 לא ניתן להפעיל new project.. התוכנה פשוט קורסת! Internal Error Xcode encountered an internal logic error. Choose "Continue" to continue running Xcode in an inconsistent state. Choose "Crash" to halt Xcode and file a bug with Crash Reporter. Choosing "Crash" will result in the loss of all unsaved data. ניסיתי להתקין את התוכנה גם דרך apple developer site וגם מאתר אחר שהודרתי את התוכנה לlion ואז התקנתי.. ובשניהם אותה הודעת שגיאה! ניסיתי לבצע מספר דברים שרשום בפורום של אפל: https://discussions.apple.com/thread/2764659?start=0&tstar…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by Guy232425,

כשאני מפעיל את KNOPPIX, כשהוא מתחיל להעלות את הממשק הגרפי הוא נתקע לי הרבה זמן בשלב של: Intelizing System Services, ובסוף אחרי הרבה זמן שהוא לא מצליח להעלות את זה הכל נעלם ואני נשאר רק עם הסמן של העכבר. איך מפעילים את זה בצורה תקינה?

• 2 תגובות
    • 837 צפיות
  14. Started by fedora,

שלום. עשיתי שידרוג לפני כמה ימים מפדורה14 לפדורה15. הכל עבד מעולה עד שהוספתי תוסף אחד דפוק לגנום. (תוסף שמראה העלאה והורדה בפנל) עשיתי איתחול למחשב ומאז כל פעם אחרי שאני מזין את הסיסמא של היוזר, מתקבלת הודעה oh no! something has gone wrong חפרתי על זה בגוגל והייתי צריך להסיר את התוסף.. לא מצאתי בדיוק את שמו בתוספות אז מחקתי את כל התוספות וזה גם לא עזר. בסופו של דבר החלטתי להסיר לגמרי את הgnome ולהתקין אותו מחדש וגם זה לא עזר... אותה הודעת שגיאה כמו בהתחלה יש הצעות איך אפשר לסדר את זה? תודה מראש

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. שלום לכולכם! מוקדם יותר היום, התקנתי את הפצת הלינוקס של UBUNTU מהLIVE CD שלהם, לאחר ההתקנה, הגעתי למסך הכניסה למערכת ההפעלה וגיליתי ששכחתי את שם המשתמש והסיסמא שהגדרתי. מה שרציתי לעשות עקב כך זה להתקין את האובונטו מחדש. משהו שיכול להיות חשוב לציין שיש לי דיסק קשיח של 250 ג'יגה: 200 ג'יגה - פארטישן ראשי עם WIN VISTA עליו 23 ג'יגה - XP ישן 20 ג'יגה - היו מיועדים ללינוקס. לאחר שהעלתי מחדש את ההתקנה מהLIVE CD, למרות שכל המידע על ההארדיסק עדיין שמור(נכנסתי דרך SYSTEM RECOVERY שלVISTA) ההתקנה לא זיההתה את חלוקת הפארטישנים, למרות שהם עדיין קיימים, ומערכות ההפעלה VISTA ו-XP עדיין עליהם. מה שהחלטתי לעשות עקב כך, זה למחוק את הפרטישן ידנית דרך הניהול דיסקים ב-XP. מאז אין…

• 0 תגובות
    • 874 צפיות
  16. Started by yed.k77,

עבדתי עד עכשיו עם האייפון 4 במחשב אחד והוא התקלקל אז אני עובד כרגע עם מחשב נייד התקנתי בו אייטונס ואני רוצה להוסיף מוזיקה ולשנות דברים והוא לא נותן לי לעשות כלום יש למישהו מושג מה אני צריך לעשות כדיי שהוא ייתן לי להוסיף ולמחוק מוזיקה?

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. Started by Guy950,

יש ברשות אחותי את ההארד דיסק הנייד הנ"ל: http://go.iomega.com/en-us/products/external-hard-drive-portable/ego-portable-series-with-protection-suite/ego-silver-ps/?partner=4760#overviewItem_tab העברתי אליו מידע מהווינדוס שלי והדיסק ניתן לקריאה במחשב שלה, אבל מסיבה כלשהי היא מסוגלת רק לקרוא את המידע ולא לכתוב בתור ההארד דיסק. דבר שקצת בעייתי כי היא צריכה שהדיסק יהיה אפשרי לכתיבה. לכן הגדרתי בהגדרות של ההארד דיסק אפשרות לשיתוף והגדרתי שכל המשתמש בו יוכל לעשות כרצונו בהארד דיסק, וזה עדיין לא עובד. מה העצות שלכם לגבי הנושא? המחשב בה ההארד דיסק מסרב לעבוד הוא מאק אייר בוק, שבדרישות של ההארד דיסק כתוב שיש תמיכה במחשבי MAC.

• 4 תגובות
    • 2.3k צפיות
  18. Started by zohar678,

מבוטל נא לנעול [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. Started by imac,

אני צריך צורב בשביל להתקין את זה אין אפשרות אחרת?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. בעיה בהגדרת מדפסת התומכת ב APPLE TALK למקינטוש OS 9.2... הבעיה היא שהוא לא מוצא אותה ברשת. יש איזה אפשרות לגרולו למצוא אותה? ב CHOOSER היא לא מופיע.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. למה אף פעם לא פעל לי ה SOUND על לינוקס? (ערכתי לך את הכותרת למשהו יותר אינפורמטיבי)

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by fedora,

שלום. אני מעוניין להגדיר wake-on-lan בפדורה15 הבנתי שאני אמור לראות בהגדרות של כרטיס רשת דרך הכלי ethtool אם הWOL במצב g (כלומר זמין) הבעיה שאני בכלל לא מצליח להפעיל את הethtool ! כשאני נותן את הפקודה של ethtool + שם כ.רשת זה הפלט שאני מקבל: Settings for ifcfg-lo: Cannot get device settings: No such device Cannot get wake-on-lan settings: No such device Cannot get message level: No such device Cannot get link status: No such device No data available יש לציין שהכרטיס רשת הוא מובנה בלוח אם והחיבור לאינטרנט עובד מצויין עם כתובת סטאטית. ניסיתי להתקין את הethtool אבל המערכת רושמת שזה כבר מותקן ובגירסה הכי חדשה. יש דרך אחרת לבדוק הגדרות אחרות של WOL בלינוקס? תודה …

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. שלום לכולם. ראשית נתחיל במבוא: ברשותי מחשב פנטיום 4, 1.5 גיגה הרץ, לוח אם INTEL D845PESV, כרטיס קול Creative Sb live 5.1, כרטיס מסך רדאון 9800SE, זיכרון פנימי שבע מאות שישים ומשהו PC2100. כמו כן ברשותי שני הארדיסקים, האחד Seagate 40GB, והשני Maxtor 30GB. לפני כחודש ימים קיבלתי את המקסטור במתנה, כאשר לפני כן היה לי אך ורק הסיגייט, והסיגייט היו לו 4 מחיצות עם מערכת הפעלה WIN XP. לאחר שקיבלתי את המקסטור, החלטתי (היות ואני כבר הרבה זמן רוצה להתקין לינוקס) להתקין לינוקס מנדרייק 10.1, חשבתי להתקין את המנדרייק על ההארד דיסק החדש, ככה שלא יהיה חשש להתנגשויות במערכות ההפעלה. פירמטתי את ההארדיסק החדש בעזרת נורטון פרטישן מג'יק 8, ועשיתי מחיצה ללינוקס EXT2 בגודל 10 גיגה. התקנתי הכל…

• 0 תגובות
    • 847 צפיות
  24. Started by shlomom,

הורדתי את ה ubuntu 6.06.1 ל desktop (גם X86 וגם AMD64) צרבתי על דיסק ומנסה לבצע BOOT. שניהם לא עובדים - המחשב מסרב לבצע BOOT מהם וממשיך ל WINDOWS. למרות שהוא מתחיל ב CDROM. יש רעיון? הבנתי שה desktop disk תומך בעבודה גם כ Live ללא צורך בהתקנה, נכון?

• 2 תגובות
    • 691 צפיות
  25. Started by vitali02,

אז ככה אני דיי חדש בכל הנושא הזה.. והבעיה אצלי שיש לי כרטיס רשת שהוא מותקן בתוף המחשב(PCI) לא דרך USB כשאני נכנס לBACKTRACK אז יש לי אינטרנט אבל האינטרנט מופיע כחוטי למה זה לא אלחוטי?? זה אמור לקלוט רשתות.. תודה לעוזרים!!

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים