לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,172 דיונים בפורום זה
-
משהו מאוד מוזר קורה וממשיך לקרות. צרבתי דיסק עם אובנטו 64-ביט 10.4, וכשהמחשב עושה boot לCD - יש מסך טעינה כזה של ubuntu ומיד אחריו המסך נתקע על מעיין מסך עם קווים אפורים. מה הולך פה?
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ניסיתי להתקין את אובנטו מהווינדוס,וזה נתקע לי באיה חלון ואני לא מבין מה לעשות בו. מצורפת תמונה.
-
- 7 תגובות
- 963 צפיות
-
-
שלום לכולם ותודה מראש על העזרה.... יש לי בעיה, אני מנסה להתקין את ההפצה של אובונטו 8.10 על XP. אין לי ולא היה לי לינוקס עד עכשיו השתמשתי ב VMWARE אז הבעיה: אחרי ההתקנה (WUBI) אני עושה ריסטרט ובאמת מגיע למסך ב BOOT שאני צריך לבחור בין ה XP ל אובונטו אם אני בוחר XP הכל עולה סבבה אבל אם אני בוחר את האובונטו אז המחשב חושב לשנייה ואז עושה ריסטרט שוב, ושוב מגיע לאותו מסך בחירת מע' הפעלה וחוזר חלילה.... ניסיתי להסיר את ההפצה, ולהתקין שוב, ניסיתי להתקין את 8.04 ניסיתי להוריד שוב מאתרי מראה שונים... קורה תמיד.... יש למישהו מושג מה קורה פה?!?!?!?!?!?! תודה רז
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
כמו שכתוב בכותרת, ניסיתי להתקין את שתי הגרסאות, וכלום. אז ככה: מחשב Athlon 64 סוקט 939 עם לוח אם K8NS של ג'יגה בייט 512 ראם radeon 9600 קניתי הרד דיסק חדש (כי הישן שבק חיים) - 250G של סמסונג. ניסיתי להתקין עליו אובונטו גרסא 6.1 (היחידה שהיתה לי צרובה בבית) וזה עבד, בערך. הוא לא היה מוכן להתעדכן בכלל, וגם לא להוריד תוכנות (למרות שכן היתה גישה לאיטרנט - דרך פיירפוקס). הוא אמר שאין את הקבצים שהוא צריך בשרתים. הנחתי שמדובר בגרסא ישנה מדי ולכן אין כבר תמיכה בשרתים (לא יודע אם זה נכון או לא). אמרתי לעצמי : אני אוריד גרסא חדשה ואתקין אותה. הורדתי את 8.04 צרבתי במהירות 16 וניסיתי להתקין (דרך boot). נתן לי באמצע שגיאה I/O כלשהי ואמר שזה כנראה בעיה בדיסק שנצרב לא טוב. צרבתי עוד …
-
- 3 תגובות
- 932 צפיות
-
-
בעיה מוזרה מאוד צרבתי דיסק של אובונטו, בינתיים אני בלייב וזה עובד יופי אז לחצתי על ההתקנה, עברתי את כל השלבים עד למסדר המחיצות ושם הוא פשוט לא מזהה שום כונן קשיח, למרות שאני יכול לפתוח את כל הקבצים שנמצאים בכונן שלי. מה יכולה להיות הבעיה? תודה
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
ברשותי רשיון ל-OS X 10.7.2 אני לא מעוניין להתקין אותה כמע' רגילה על ה-PC שלי ולכן אני מריץ אותה ממכונה וירטואלית - VMWorkstation_8. אחרי כניסה ל-app store של ה-mac, אני מנסה להוריד את XCODE ומכיוון שזה דורש ממני עדכון מערכת, אני מעדכן ולאחר מכן המערכת נתקעת על המסך הלבן עם התפוח ולא זזה. אני יודע שאני יכול להתקין את זה על המחשב אבל שוב, אני לא מעוניין כי אני לא רוצה להעמיס על המחשב 2 מערכות הפעלה שונות ואני לרוב לא לא משתמש ב-mac. מה הבעיה ומה הפתרון ? תודה מראש !
-
- 12 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם! קניתי dedicated server מחברה מסוימת , והמערכת הפעלה שמותקנת היא debian 5.0 . משום מה החברה מסרבת לעזור לי להתקין על השרת VNC - בשביל שאני אוכל לעבוד איתו... אני יודע שיש דרכים להתקין מרחוק את הvnc server , אבל ביינתים לא הצלחתי. אני אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי או להפנות אותי לאיזה מקור שמסביר איך אני יכול להתקין את הסרבר מרחוק... תודה מראש !
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ברשותי נטבוק מדגם acer aspire b722 מעבד AMD C-50 4 גיגה זכרון (הגדלתי) כונן 250 GB. הוא אצלי כבר כמעט שנה, השימושים שלו הם בעיקר אינטרנט ולימודים. חשבתי להתקין אובונטו פשוט מכיוון שאני חושב שהוינדוס די כבד על המחשב ואם אני יכול לקצר זמני תגובה ועליה, יחד עם הזדמנות ללמוד את קצה הקרחון של הלינוקס(שזה ממש קצה קרחון באובונטו) אז זו הזדמנות טובה. התקנתי אימג' של אובונטו 12.04 64 ביט על DOK, ביצעתי התקנה מהDOK על הכונן, אך כאשר אני מפעיל את המחשב, המ"ה עולה, אך כעבור כמה שניות המחשב נתקע לחלוטין, פריז טוטאלי. חיפשתי על זה מעט באינטרנט אך לא מצאתי פתרון מעשי. אני אשמח אם למישהו יש הצעות. כמו כן יש לי גיבוי מלא של ההארדיסק וכל הפרטישנס באקרוניס כך שאני לא מפחד לאבד חומר. תודה ל…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש ברשותי מחשב - Dell Vostro 3460, Intel Core i7-3632QM, 1TB SATA + 32GB SSDR mSATA. שאני מנסה להתקין עליו Ubuntu 12.04LTS. כאשר אני מבצע boot מה CD - אני מגיע לאשף המחיצות שבו יש אפשרות להגדיר מי המחיצה שתהיה root swpa וכו'. לצערי במסך הזה אין לי שום אפשרות- אין אפשרות ליצור מחיצות- ממ אי אפשר להתקדם. תמונה: כמה פרטים שחשוב לציין, - אין לי ווינדוס מותקן על המחשב הזה. -ניסיתי גם לבצע התקנה של xubuntu וגם אפילו ניסיתי לעלות מ usb - לא עזר. - בביוס : הפכתי את turn off legacy mode . ניסיתי לעבוד עם הדיסק במצב גם של ATA וגם במצב היותר חדש(שכחתי את שמו) - גם לא עזר. * ניסיתי לעלות עם ubuntu live-cd וראיתי שב gparted הוא כן מזהה לי את הדיסק (בגודל …
-
- 8 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
לכל באי הפורום שלום רב, לאחרונה החלטתי להתקין לצד Windows 7 את מערכת ההפעלה הפתוחה Ubuntu. את ההתקנה ניסיתי לבצע מתוך DOK שכן למחשב הנייד שלי אין כונן אופטי. ביצעתי את ההכנות להתקנה כמו שמוסבר באתר www.ubuntu.com ואף הצלחתי לעלות את המערכת ישירות מה-DOK לצורך ניסיון. כאשר אני מנסה להתקין את מערכת ההפעלה, ולאחר בחירת האופציה של סידור מחיצות אוטומטי על ידי תוכנת ההתקנה, תוכנת ההתקנה עוברת למסך הבא ונתקעת. רציתי לדעת האם מישהו יכול להסביר לי מה מקור התקלה וכיצד לפתור אותה. בתודה מראש לכל העונים, ליאור.
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
לאחר הרבה קריאה החלטתי לראות מה זה לינוקס עיון קצר באינטרנט העלה את Ubuntu להתקנה אצלי ( קיבלתי אתוו ממגזין אחד ) . הגירסה היא -ubuntu-5.10-live-i386 . הייתה בעיה עם הX-Server ומשהו עם הממשק הגרפי שלי . פניתי לאתר והורדתי את הגירסה החדשה ביותר : ubuntu-6.10-desktop-i386 אוקי , עכשיו הרצתי והכל עלה חלק , רק שהעכבר והמקלדת כאילו תקועים , אי אפשר לזוז ולעשות כלום . קופא . שיחקתי עם ההגדרות קצת וניסתי לא עזר, חיפתי דפקטים בCD ולא מצאתי . מה המקורה לבעיה
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הכנסתי את הדיסק,הכל טוב ויפה (יש לציין שהמחשב אחרי פירמוט ואין בו שום מערכת אחרת) בחרתי שפה ואמרתי גם כמה "כן" לא שאל אותי כלום על מחיצות,והתחיל להתקין אבל הוא תקוע כבר שעה ב starting up the partitioner ב52% ואני לא יודע מה לעשות עשיתי ריסטרט וניסיתי להתקין שוב אבל הוא מגיע לזה שוב ונתקע ב52%
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
התקנתי מנדרייק 10.1 בפעם הראשונה שאני משתמש בלינוקס ועכשיו אני רוצה להגדיר אותו כתור שרת שיהיה אפשר להתחבר אליו בtelnet והבנתי שאני צריך demon שנקרא in.telnetd הבעיה היא שאני לא מוצא שום קובץ כזה בתיקיית הxinetd.d איך קוראים לrpm של השרת telnet ואיך אני אמור לקנפג אותו
-
- 4 תגובות
- 876 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין להתקין את sim (simple instant messenger) מכוון שתוכנות המסרים המיידיים שניסיתי עד כה (Licq, Gaim, Kopete) לא ענו על צרכיי כלל. הבעיה שההתקנה לא מצליחה. כשאני מנסה להתקין מ-rpm הוא פשוט אומר שלא ניתן להתקין (וכן, הורדתי את ה-rpm הנכון), וכשאני מנסה להתקין מקובץ tar.gz הוא נותן לי שגיעה במהלך ה-configure. השגיעה היא: "configure: error: in the prefix you've chosen, are no KDE headers installed. This will fail. " יש לי לינוקס מנדריבה 2005, והגרסה של sim שאני מנסה להתקין היא העדכנית ביותר - 0.93. בנוסף אני מנסה להתקין את xmms, אבל גם פה אני מקבל שגיעה: " checking for GLIB - version >= 1.2.2... no *** The glib-config script installed by GLIB could not be f…
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי..... עד השבוע הייתה מותקנת אצלי מערכת Mandrake 9. החלטתי לעבור ל Red hat....... הסרתי את המנדרייק וכו'... הבעיה היא שכאשר אני מתקין את הרד האט ההתקנה נופלת. היא נופלת בשלב שבו היא מחפשת האם יש התקנה קודמת של Red Hat. מה לעשות? תודה.
-
- 1 תגובה
- 891 צפיות
-
-
שלום. רכשתי פוטושופ 7 עבור מקינטוש. ברגע שאני בא להתקין את התוכנה תחת OS 9.2 הוא פותח לי את חלון ההתקנה אני מריץ את ההתקנה. ולאחר כן נאמר לי להיכנס למקום שבו התקנתי תתוכנה ולהריץ אותה (לחיצה על האייקון של הפוטושופ) הבעיה היא שכאשר אני מפעיל את התוכנה המחשב נתקע! ושום דבר לא משחרר אותו חוץ מאיזה ריסט עצבני. מה עליי לעשות על מנת שהתוכנה תעבוד לי כמו שצריך?? (אני כבר נואש) נ.ב. קיימת גירסא ישנה של PhotoShop על המחשב, האם UNINSTALL של הגירסא הקודמת יפתור לי ת'בעיה? אם כן אז איך מבצעים UNINSTALL במקינטוש... אנא עיזרו לי.תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום הורדתי את openbsd ל i386 וכאשר אני מנסה לעשות בוט מדיסקט הכל הולך בסדר ופתאום שהוא מנסה לעשות הוא בוט הוא רושם לי שהוא מחפש לדוגא /bsd fail(22) ואז אומר whill try /obsd ניסיתי גם hd0a וגם wd0a וזה לא עוזר הצעות תלונות בקשות פניות ותגובות יתקבלו בברכה!!!
-
- 0 תגובות
- 842 צפיות
-
-
שלום לכולם, התקנתי את המערכת Ubuntu 7.10. אני מעונייין להתקין את החבילה הבאה: nvidia-glx לכרטיס המסך שלי מתוצרת nVidia אם לדייק Geforce 8800 GTS על מנת להתקין Compiz וכמובן, שיהיה דרייבר לכרטיס. כשכתבתי במנהל החבילות של Ubuntu את השם nvidia-glx היו 3 חבילות, אבל כל פעם שאני מסמן V על אחת מהן, מופיעה הודעה השגיאה הזאת: NVidia binary X.Org driver cannot be installed on your computer type (i386) Either the application requires special hardware features or the vendor decided to not support your computer type אז הורדתי מפה: http://packages.ubuntu.com/dapper/i386/nvidia-glx/download את החבילה, וכאשר אני מפעיל את קובץ הdeb יש לי את השגיאה הבאה: Error: Dependecy is not satis…
-
- 2 תגובות
- 792 צפיות
-
-
אני עושה התקנה ואחרי כמה שניות הוא כותב לי error in exec of stage2 trying to execute '/usr/bin/runinstall2' from installation volume the following fatal error occurred fatal error in stage1: I/0 error i cant recover from this you may reboot your system מה זה אומר ומה לעשות עזרו לי :'(
-
- 2 תגובות
- 925 צפיות
-
-
שלום לכולם. הורדתי פדורה מהאתר הרשמי, לא מהמראות, אלא מהשרת הרשמי שלהם, את גרסת ה-DVD. צרבתי, אבל כשהוא נכנס להתקנה, יש שם משהו שנקרא MEDIA CHECK, שבודק את תקינות הדיסקים. אחרי בדיקה ממושכת הוא אמר שיש לי שגיאות בדיסק, אבל הוא לא שרוט ולא מלוכלך. חדש מהחנות.. קראתי בפורומים שלהם וראיתי שזהו בעיה די נפוצה, ולפעמים צריך לרשום בהתחלה: LINUX IDE=NODMA, וזה עוזר, כי יש שם איזה באג. ניסיתי גם אותו, והבדיקה נהייתה פי 3 יותר ארוכה, ובסופה, אותו דבר. שמעתי שיש איזה דרך לבדוק את תקינות ה-IMAGE עם MD5 או SHA1, ואשמח לקבל הנחיות איך לעשות את זה. יתכן שה-IMAGE לא טוב אף על פי שהוא ירד ונצרב כראוי? נ.ב. בתחילת הצריבה נרו אמר משהו בנוגע ל-BLOCK SIZE שלא מתאים, אז עשיתי IGNORE. יתכן שזו…
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
כשאני מעלה את ההתקנה מגיע המסך הרגיל הכל בסדר. עכשיו כדי להתחיל בהתקנה צריך ללחוץ<ENTER> וזה אמור להיכנס לממשק הגרפי. או שיש אפשרות להקליד LINUX TEXT וזה אמור להיכנס להתקנה לא גרפית משהו כמו דוס נראה לי עכשיו אני מנסה את 2 האפשרויות אבל כל מה שאני עושה ההתקנה מנסה לאתחל 2 קבצים ואז המחשב עושה ריסטרט ניסיתי מלא פעמים וכלום לא הולך קראתי קצת על זה וראיתי שיש את אותה בעיה לעוד אנשים בדיוק כמו שלי ואני לא מבין איך אני פותר את זה אני מת כבר להתקין את הפדורה. :'( תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 950 צפיות
-
-
אחרי ההתקנה של המערכת ללא ממשק הגרפי הwifi לא עולה ואני לא מצליח להמשיך לממשק הגרפי. איך אפשר להתחבר שוב?
-
- 1 תגובה
- 3.3k צפיות
-
-
היי, אני מריץ את XP על MACBOOK באמצעות BOOT CAMP. המחשב עבר קריסה די רצינית, ועכשיו אחרי ששיקמתי אותו וניסיתי להתקין מחדש את APPLEK PRO כדי שאוכל להשתמש בHOTKEYS (כל הF1 F2 המיוחדים) אני מקבל הודעה שאומרת לי 'לחבר את המקלדת כעת', כשברור שאין מה לחבר - זו מקלדת של מחשב נייד. כשאני מנסה להריץ את הEXE עצמו, אני מקבל שגיאה שאומרת שאי אפשר להריץ את התכנה באופן ידני. האם אתם מכירים פתרון לבעיה/דרך להריץ את התכנה ידנית? תודה מראש!
-
- 0 תגובות
- 878 צפיות
-
-
שלום אני חדש בעולם הלינוקס, ואני מנסה להתקין את UBUNTU 9.04 על מחשב נייד Dell Inspiron 1000 (דגם קצת מיושן). אחרי שאני עונה על כל השאלות, המערכת מפרמטת את ה HD, ובאמצע ההתקנה (לפעמים אחרי 25%, ולפעמים אחרי 29%), ההתקנה נתקעת, והלדים של caps-lock, scroll-lock מהבהבים. אני יודע שיש לי סקטורים פגומים ב HD, אבל: (1) האם זה הגורם לבעיה בהתקנה? האם הפרמוט לא אמור "לסמן" איזורים פגומים? (2) אם זה הגורם, האם ישנה אפשרות שהמערכת תתעלם מהקיום שלהם, כלומר שהיא תדע שהשטח הזה לא קיים? אני ממש לא רוצה להוציא כסף על HD חדש אלא אם כן אין ברירה (ולא מפריע לי אם זה אומר שה HD בדרך למות, כי אני לא שם עליו חומר חשוב, רק רוצה לתרגל לינוקס על מחשב ישן), כך שאני פתוח לכל נסיון לפתרון. תודה
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני רוצה להוריד Anjuta DevStudio לאובונטו (יש לי גרסה 8.04 בvmware) הורדתי מהאתר פה http://ftp.acc.umu.se/pub/GNOME/sources/anjuta/2.26/ התקנתי את הקובץ האחרון הבעיה היא שלאחר שעשיתי configure אי אפשר לעשות make או make install לאחר מכן שמתי לב באמת שזה לגרסת הGNOME (כפי שרשום בקישור) יש אולי קישור להורדה אחרת של DevStudio ? והאם ניתן איך שהוא שהתקין אותה דרך הvmware כלומר דרך פקודת sodu? תודה
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-