עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by W00T3D,

שלום. שמעתי פעם על כמה מערכות לינוקס שמתאפשר להתקין אותם על DOKS,רציתי לדעת על איזו מערכת אתם הכי ממליצים. יש לי נפח של 2G. תודה

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by blabla2002,

שלום לפני כמה ימים התקנתי red hat 8 הכל עבר בסדר עד אתמול אתמול פתאום אחרי שהלחתי לאכול הלכתי למחשב והיא מסך שחור חשבתי שזה שומר מסך אבל זה לא זה היה ריבע כחול ובתוכו ריבוע ירוק (dos) שהיה למתה שתי כפתורים שהיה כתוב גיבריש אז עשיתי ריסטרט והוא עובר אל הכל ואומר ok ושהוא מגיעה למצב שהוא צריך לאפוך לוירטואלי הוא מנשה יש איצודים וחוזר וזה כמה פעמים ואז הוא מתיעש והולך למצב שבואו יש חלון כחול ובטוחו חלון ירוק עכשיו אם אני לוחץ אל הלחצן למה במקלד כתוב שהיתה שגיע אם GLX שזה הדיוור של ניווידה שהתקנתי ובזמן ההתקנה הלחתי לאכול ואז אחרי שאני לוחץ אל הלחצנים בגיבריש אני מגיע למצב שהוא דורש אני user ואת הסיסמה שאני נותן לא אני מגיע למצב דוס אם אפשרויות מה לעשתו?????????????????????…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  3. איך אתם עושים את זה במק? יש שיטה חוץ מparallels שמריץ IE בseamless?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by SOLIDUS SNAKE,

אני לפני יצירת FIREWALL של MNF היש דברים שאני צריך לדעת ? דבר שני הוא שלא מצאתי SNF אם מישהו יכול לתת לי לינק אם הוא יותר טוב. תודה מראש

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  5. Started by Mda101,

אני צריך לדעת איזה סורקים (רגילים, לא מופרעים מיוחד... סטנדרטים... (עד גודל סריקה של מינימום A4)) פעילים בלינוקס... אני צריך לקנות מתנה למישהו, סורק שיעבוד בלינוקס יש איזה אתר עם רשימה חומרה תומכת? או מקום כל שהוא עם מאגר דרייברים שאני יכול לברר דרכו? תודה, נדב נ.ב. ההגבלה הכספית היא כ 1000 ש"ח

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. שלום.. אני די חדש בעניין המק ^^ .. התקנתי את התוכנה של Adium באמת תוכנה מעולה.. אבל כל פעם שפותחים חלון שיחה מחדש צריך להגדיר את כיוון הכתיבה שיהיה מימין למשאל.. ושמתי לב שיש גם אפשרות של Default שזה כנראה משהו שאפשר להגדיר.. אבל לא מצאתי את זה בהגדרות ועוד משהו.. איך אפשר לשדר את עניין הFont smoothing ? הורדתי את התוכנה TinkerTool שמסדרת שיהיה לבטל את הדבר הזה מהפונט של 144 ומטה (לעומת המק שהמפקסימום זה 12) אבל מה.. לא כל הפונטים הם במצב רגיל.. למשל שאני עכשיו רושם את ההודעה הפונטים באנגלית בסדר אבל בעברית ב Smoothing וחלק מהפונטים בעברית פועלים בסדר.. מוזר תודה..

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. שלום, אני מעוניין להתקין LINUX על הכונן שלי(80GB), אך לפני זה אני מעוניין לחלק אותו למחיצות. קראתי הרבה מדריכים והבנתי שלכול מחיצה שאני יוצר אני יכול לשייך תיקיה(HOME/, ETC/, וכו'). הבנתי שבתיקית ה-HOME/ נשמרים הקבצים האישיים של המשתמשים במערכת. מה זה אומר בדיוק? איך כדאי לי לחלק את הדיסק? כמה כדאי לי להקצות לכל תיקיה? אני יודע שאני יכול לייצור מחיצה אחת ולשים עליה את כל מערכת ההפעלה(/), אבל אני מעוניין בפתרון קצת יותר בטוח, למקרה שמערכת קבצים אחת תהרס. שאלה נוספת, איך אני יכול לחלק את הכונן שלי עם CFDISK לפני שאני בכלל מתקין לינוקס? אפשר להכין BOOTABLE FLOPPY או משהו בסגנון? תודה.

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by yosda-boy,

שלום, קראתי את החוקים ואני לא מבין על מה מדובר אשמח אם מישהו יסביר. בתודה מראש yosda boy

9. Started by Ash Binary,

אני רוצה לבנו מחשב media center מבוסס לינוקס. המחשב יעמוד בסלון והיה מחובר למסך מחשב ולטלויזיה על ידיי 2 כרטיסי מסך או כרטיס dual head. השימושים במחשב יהיו להקליט או להראות סרטים ב TV, לנגן סרטים מדיסקים, ולגלוש באינטרנט. אני רוצה להתקין בו compiz כך שיהיו אפקטים על 2 המסכים - המסך והטלויזיה. רזולוציות : מסך מחשב 1280*1024, טלויזיה 800*600 או 640*480. אני רוצה להשתמש בכרטיסי מסך ישנים וזולים ככל האפשר של 16 - 32 - 64 MB. בלוח האם יש סלוט AGP יחיד ולכן אני יצתרך לקחת כרטיס PCI אחד אם אני לוקח 2 כרטיסי מסך (כרטיס AGP + PCI או onboard + PCI) שאלה : מבין הכרטיסים הבאים או אחרים שלדעתכם מתאימים מה אתם אומרים על כל אחד (מאלה שאתם מכירים) מבחינת : - תמיכה בלינוקס - תמיכה ב com…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by alon2k2,

שלום, יש לי תיקייה ובתוכה שני שרתי וונט מורצים אני רוצה לסגור את שניהם בו זמנית על ידי שם התיקייה ... דרך ה putty אני עובד יש איזה קוד שעושה את זה ?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by EagleX2,

שלום, אני מחפש תוכנה בסגנון פרטישן מג'יק ללינוקס בדחיפות. תודה.

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. שלום לכם, קניתי שרת לא מזמן התקנתי עליו לינוקס ואיכסנתי אותו בחוות השרתים התקנתי אפצ'י עם תמיכה ב PHP כדי לאכסן אתר קטן שלי ושאני מנסה לגלוש עליו אני מקבל את השגיאה הבאה: Forbidden You don't have permission to access on this server. הנה הכתובת: http://cz.melonportal.co.il/ אני לא יודע מה אני צריך לעשות כדי שזה יעבוד עשיתי CHMOD 775 לקבצים וזה עדיין לא עוזר.. השמח לקבל פתרון לבעיה... תודה מראש מוטי.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. שלום רב הנושא מאוד חשוב וצריך להיפטר היום..... הביעה: ברשותי הדיסק חיצוני. אשר עבד במחשב MAC ו PC רגיל. אחרי ששיניתו אותו לNTFS אני לא יכול להשתמש בו במחשב MAC. איזה סוג פורמט אני צריך לשנות על מנת שאוחל לעבוד עליו ב MAC ו PC ללא הגבלה של גודל הקובץ. אני עובד בעריכה לכן הקבצים גדולים. לפני ששיניתי אותו היתה לי הגבלה של +/- 3GB לקובץ..... השמח עם תוכלו לעזור לי ושוב זה מאוד דחוף עמיר שחר

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by DontTouch,

אני חייב DOCK באיזה אתם מישתמשים? תמליצו לי ....אני צריך אחד מפואר יפה לא פשוט....אבל תמליצו לי הכל...

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by -JobNick-,

שוב שלום לכולם, עם הICQ הסתדרתי הורדתי את SIM ICQ זה פשוט ניפלא לו נופל בכלום מהICQ של וינדוס העברית עובדת נהדר והכל ממש טוב בקיצור אני ממליץ בחום (אוהל את הLICQ בלי מלח). עכשיו נישאר לסדר את העברית בMOZILLA ואני יהיה מרוצה עד השמיים. אז ככה, התקנתי בעזרת הFONT INSTALL של KDE את הפונט של DAVID וMRIAM ועכשיו אני רוצה להגדיר אותפ במוזילה (MOZILLA). אני נכנס לEDIT->PREFERENCES שם אני הולך לAPPEARANCE ושם לFONTS,עכשיו ב"FONTS FOR" אני בוחר HEBREW ונחשו מה הפונטים היחידים שאני יכול לבחור הם SERINF וSANS SERIF (את הפונטים האלה אני יכול לבחור תחת קטגורייט הPROPORTIONAL) בשאר הקטגוריות של בחירת פונטים אני יכול לבחור רק את 3 פונטים שהם MISCFIXED ELFFIXED ועוד אחד. איך לעזעזעל א…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. אז זהו, לכל אלו שרצו מאוד לרכוש את המיני של אפל, אך קצת פחדו מהמעבר לאינטל מ- ppc, אז העניין הסתיים היום, יש לנו מיני אינטלי. המק-מיני יגיע בשני קונפיגורציות, אחת מבוססת intel core solo1.5ghz, ליבה אחת, והשנייה מבוססת intel duo core1.66ghz, ליבה כפולה. המיני החדש מגיע גם עם דיסק 60-80 ג'יגה, הכרטיס גרפי משולב בצ'יפסט של אינטל gma950, כמו-כן המיני כולל את חבילת התוכנות המעולה ilife06, כמובן את מערכת ההפעלה המדהימה טייגר 10.4. הינה לינק לאתר של אפל, תהנו http://www.apple.com/macmini/

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. ואיזו גירסה מומלצת? המודל הוא ACER TRAVRLMATE 720 [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. שלום לכולם אם תלכו לאתר של אייבורי, ותסתכלו על MacBook Air M1, בגרסא הבסיסית: RAM=8GB SSD=256GB וצבע כסוף (רגיל, לא חלל) תקבלו 2 תוצאות: הראשונה: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=36310 השנייה: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=38931 אם עוברים על המפרט, שני המוצרים זהים, הדבר היחיד ששונה בין שני עמודי המוצר האלה, הוא המק"ט: באחד המק"ט מתחיל ב-MGN, ובשני הואמתחיל ב-Z. אז עולה השאלה, למה אייבורי יצרו שני דפי מוצר, עם שני מק"טים שונים? (אגב, התופעה הזו קורית גם עם MacBook Pro, וגם בגרסאות אחרות של יותר RAM או יותר SSD) כשניסיתי להתקשר לאייבורי ולקבל תשובה, הם לא ידעו לענות.. הם אמרו …

19. Started by Electric Boom,

רשמים______________________________________________________

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. הורדתי את הלייב סי.דיץ של קזית (לפני יומיים, לא יודע איזה גירסה) ואני מנסה להתחבר לאינטרנט. כשאני מנסה להריץ את האשף IWIZ הוא אומר לי שאני צריך להיות ROOT בשביל זה. כשאני מנסה להחליף את המשתמש הוא מבקש סיסמא שאין לי מושג מהי, ניסתי לחפש באתר שלהם http://kazit.berlios.de אבל לא ראיתי שום אזכור לזה. מבקש את עזרתכם, כרגע החיבור לאינטרנט זה הדבר היחיד שמונע ממני לעבור ללינוקס באופן סופי. אני חדש לגמרי בעסק ולא שולט כמעט בכלל בלינוקס (שליטה מלאה בחלונות ובמחשב) , אז בבקשה להשתדל לענות בשפה פשוטה. כמו כן אני מחובר דרך הכבלים (750k), ספק -נטיוז'ן, מודם: motorola sb4200 מחובר דרך USB (אין כרטיס רשת). תודה מראש לעוזרים, אביעד.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by harry,

שלום, רציתי לשאום אם אתם מכירים אולי אתר-מוזיאון למחשבי מק, כי אני רוצה לראות את הדגמים של מק הקודמים.. תודה

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by idan1836,

יש לי מחשב נייד של apple, דגם macbook 1.1 . התוכנה שלו קצת מסובכת ולא מובן לי מה הולך שם, השאלה שלי היא האם אני יכול להתקין וינדוס אקספי במקום ? אם כן, איך ? תודה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. אז לפני כמה זמן חזרתי ללוע הלינוקס, והתקנתי אובונטו 11.04. מערכת נחמדה, אבל יש לי כמה בעיות שם: 1. Banshee פשוט לא משמיע מוזיקה. כבר טענתי את הכל ולפעמים זה כן עובד, אבל בדרך כלל לא. זה פשוט נמתקע במצב המתנה וזהו. גם Rhythmbox לא עובד כמו שצריך, אני צריך כל הפעלה להעלות את ספריית המוזיקה מחדש וזה לא מזהה את תמונות האלבומים וזה מעצבן. אני מעדיף להשתמש בבאנשי, אבל רק אם זה עדיין לא יעבוד אני אשתמש בריימבוקס. 2. ממשק הUnity פשוט לא תואם עברית. הרבה ממשקים הפוכים בשפה העברית, ובסרגל בצד פשוט אין טקסט. איך אפשר לסדר את זה- או אפילו לשנות שפת ממשק לאנגלית? תודה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by Judas Iscariot,

מישהו יודע אם יש? לא מצאתי מקור מידע מהימן. רק משהו באיזה דיון גוגל גרופס...

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by Yehazkel,

1: רשום לי באיזה הוראות לרשום את הפקודה edit ושאני רושם אותה זה אומר שהיא לא קיימת יכול להיות בגלל שזה קונסול חדש אם מישהו יודע את התחליף של זה או מה אני יכול לעשות שיגיד לי בבקשה 2: איך אני עושה ויזואלית במנדרייק 9 הרשאה להעביר קבצים בתיקיות שמורשות רק על ידי הרות? 3: אולי מישהו מכיר את הקוד של האיי די אס אל שבזק מספקת באתר שלה למערכת הפעלה לינוקס? כי אני מסתבך שם נורא ואני חייב עזרה תודה רבה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים