לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
כשאני מריץ דיסק של קובונטו 12.10, המערכת עולה ב LIVE אך כשאני מתחיל את אשף ההתקנה ומגיע לאיזור "חלוקת מחיצות" לא מופיע שום כונן קשיח או מחיצות, כך שאי אפשר להמשיך בהתקנה. אחרי מס' ניסיונות התייאשתי, וניסיתי התקנה של אובנטו 12.10. כאן הבעיה יותר מעצבנת - אחרי הBOOT, כשמופיע התפריט עם האופציות "נסה את אובנטו" או "התקן את אובנטו", לחיצה על האופציה מובילה למסך שחור עם קו תחתון מהבהב בפינה השמאלית למעלה. עשיתי בדיקה לדיסקים + בדיקה ל ISO של שתי המערכות עם Md5sums וביצעתי צריבה איטית לקבצים. ועדיין, הבעיה ממשיכה. המטרה שלי היא לבסוף להגיע לDuel Boot עם WIN 7. (עשיתי את זה בעבר עם XP.) מה דעתכם ?
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
wasteland 2פתחתי על זה כבר הודעה בפורום משחקים - ולכן אני פשוט אפנה אותכם אליה, תגיבו כבר שם http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=529211.0
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
האים מוכרת לכם תוכנת גיבוי לינוקסית (שתעבוד בהפצות לינוקס גנום) בסגנון גוסט אשר ניתן בה לגבות ולשחזר מחיצות EX2/3 וגם NTFS כדי לגבות/לשחזר מחשבים בהם מותקן לינוקס או לינוקס+ווינדוז ולשחזר מלייב דיסק?
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. כשאני נכנס ל gnome-system-monitor, ל FILE SYSTEMS, יש לי שם תמונת מצב לגבי הכוננים. אז במחיצת הלינוקס שלי, HDA7, רשום שיש לי FREE 2.9 גיגה. אבל AVAILABLE רק 2.4. להיכן נעלמו לי 500 מגה? ראה תמונה מצורפת.. תודה לעונים. [attachment deleted by admin]
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, מותקן אצלי Ubuntu Gutsy עם קרנל 2.6.24. לאחרונה החלפתי לוח אם (p35-ds3l)+מעבד(C2D)+זכרון+כרטיס מסך (8600GT) ומאז המערכת אמנם עולה אך לא מתפקדת כראוי (בעיקר נתקעת אחרי כל פקודה). עדכון התוכנה היחיד שבצעתי אחרי השדרוג הינו התקנה מחדש של דרייבר לכרטיס המסך (NVIDIA). אני ממש לא מעוניין להתקין מחדש את מערכת ההפעלה, למישהו יש רעיון או תובנה לגבי מהות הבעיה? תודה
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אחד הדברים שאני באמת אוהב ב Desktop בשימוש ב Linux הוא Beryl. יש אנשים שחושבים שזה סתם eye-candy מיותר ונוצץ אבל אני באמת מאמין שהכלים של beryl עושים חיים כל כך קלים (ויפים). עשיתי מצגת קטנטנה על Beryl 0.2 והפונקציות שלו, כמובן שלא כללתי את כל השטויות שיש שם כי לא זכרתי להשתמש בכולם ואני גם לא מכיר את כולם. אחרי שימוש ב Beryl ה- Thread שבו אנשים משווים בין ה Desktop-ים שלהם ב Windows נראה כל כך עני. (מצאתי שזה דיי מגניב ש Beryl מכיל מקליט מסך בתוכו). עריכה - המכונה שלי : P4c 2.4mhz Asus P4P800d Geil 2x256Mhz GF4 4200Ti 64mhz
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום. שמעתי פעם על כמה מערכות לינוקס שמתאפשר להתקין אותם על DOKS,רציתי לדעת על איזו מערכת אתם הכי ממליצים. יש לי נפח של 2G. תודה
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
שלום לכולם! התקנתי לפני כמה שבועות את Linux Mandrake 9.0 על המחשב הנייד שלי (Compaq Evo N160). (חשוב לציין שלפני כן ניסיתי גם שתי מהדורות אחרות של לינוקס). הכל פועל בסדר, חוץ מהמאוורר (שפועל כל הזמן) וניהול הסוללה (שלא ניתן לקבל מה המצב של הסוללה). אחרי קריאת מלא חומר באתרים שונים על הנושא הבנתי שאני צריך להתקין תמיכה ב-ACPI. הפנו אותי לאתר הבא, בו יש פרוייקט של ACPI ללינוקס: http://sourceforge.net/projects/acpi הורדתי משם את הקובץ שמתאים ל-Kernal של מנדרייק 9 (2.4.19). פתחתי את הקובץ (זה היה קובץ Diff) והוא נראה כמו קובץ של קוד מקור ב-C (או שפה דומה). מה אני עושה עם זה עכשיו??? אמרו לי שאני צריך לקמפל אותו עם הקרנל, אבל אני חדש בלינוקס, ואין לי מושג למה הכוונה. מישהו מוכ…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום! יש לי מודם סלולארי, שאחרי שבוע סוך סוך הצלחתי להבין איך להפעיל אותו באובונטו. אבל אני מקבל הודעת שגיאה כזאת: [tt] The PPPD daemon died unexpectedly! Exit status: 16 [/tt] אני לא ממש יודע מה זה אומר, ויותר חשוב - איך לפתור את זה. אם מישהו יוכל לעזור לי, אני מודה לו מראש. אם אתם צריכים אז הנה הלוג kbuildsycoca running... Opener: received SetSecret Opener: received SetSecret Opener: received OpenLock Opener: received OpenDevice Opener: received ExecPPPDaemon In parent: pppd pid 17137 Kernel supports ppp alright. It was pppd that died pppd exited with return value 16 Sending 17104 a SIGUSR1 Opener: received RemoveSecret Opener: received RemoveSecret Opener: receive…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
שלום אני בקרוב הולך להתקין פדורה 2 KDE אני מתכנן להתקין את זה על הארד דיסק נפרד של 20GB.... 1)חבר שלי שהתקין אותו דבר ואמר לי שבהתחלה צריך לעשות הגדרות RAM?הא? 2)יש פוטושופ\אימיול\ביטורנט ללינוקס 3)אני מחובר ברשת להאב שמחובר לאלקטל תהיה לי בעיה כל שהיא? 4)שאר המחשבים בבית הם וינדוס....=בעיה? הארות ורעיונות יתקבלו בברכה..... תודה גדולה לעוזרים! איתן
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, היום כאשר ניסתי להדליק את המחשב הופיע לי תקלה זו (הופיע לאחר עדכון ביוס ) ,לאחר חיפוש ברשת מצאתי שתקלה זו מופיע בד"כ בהקשר של התקנה של לינוקס דבר שניסיתי בזמנו להתקין (אני לא בטוח ,אבל אם אני לא טועה אז זה היה על דיסק קשיח אחר )וראיתי שהדעות חלוקות בנוגע לפתרון הבעיה ,מישהו נתקל בבעיה ויכול להמליץ ?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מריץ Headless Unit, שמשרת אותי כ-NAS, מזרים מדיה ל-SB3 שלי וכו'. מערכת ההפעלה היא ClarkConnect Community 4.3 אני מחפש מנהל הורדות ל-Rapidshare ו-NetLoad (יש לי חשבון הורדות בשניהם), שירוץ על השרת שלי ואוכל לגשת אליו ב-Remote Access. הגישה מרחוק (אולי ע"י הדפדפן) היא הכרחית מאחר ולא מחוברים לשרת מסך כלשהו, מקלדת או עכבר. כעת הגישה אליו מתבצעת ע"י WEB-ADMIN המובנה. שאר המחשבים בבית מריצים WIN XP ו-VISTA תודה לכולם מראש **אם ישנה הפצה אחרת שתענה על הדרישות אני מוכן לשקול מעבר.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קיבלתי מחשב ישן... פנטיום 2 450 mhz עם 128 מ"ב זיכרון ודיסק של 6 גיגה. איני מכיר לינוקס אבל הייתי מעוניין לנסות ולהתקין עליו. האם זה אפשרי? ואם כן אז איזה גירסה תתאים למחשב (מבחינת חומרה) ולי בתור מתחיל?
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לא מזמן התקנתי את ubuntu 7.10 בתקווה לעבור אליו ולזרוק את הwindows. אחד הדברים שאני הכי משתמש בהם במחשב, זה לצפות בסרטים דרך הטלויזיה בעזרת חיבור הtvout. בגירסת הדרייברים של windows יש אפשרות שנקראת theater mode שבו הדרייבר מזהה וידאו שמנוגן במחשב ומציג אותו בטלויזיה. לאחר מספר חיפושים בגוגל הבנתי שאין את זה בלינוקס . יש ברשותי כרטיס ATI Radeon 9100 עקבתי אחרי המדריכים באתרים השונים והתקנתי את הגירסה הקינינית של הדרייבר. ברגע שאני בוחר בו , ועושה ריסט. הXorg עולה לי עם רזלוציה מוגבלת של 1028*768 ותדר רענון נמוך 50Hz אבל בטלויזיה אני רואה את זה בצורה תקינה. ניסיתי לשנות את הזלוציה של המסך ואז בכלל Xorg נדפק ועולה בצורה מטושטשת ברגע שאני מחזיר לדרייבר הדיפולט, במח…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המפרט שלי: לוח אם: Gigabyte P31-ES3G מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 זיכרון: 2GB כ. מסך: Ati Radeon HD 4670 אם המפרט מתאים, אשמח למדריך מפורט איך להתקין עליו MAC.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי בעיה רצינית מאד ואני לא מצליח לפתור אותה לבד. http://www.whatsup.co.il/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=52045 תקציר: יש לי מחשב חדש עם אובונטו 9.0.4. היו לי בעיות גרפיות והומלץ לי להוריד דרייבר לכרטיס מסך. לכמה ימים זה עבד טוב אבל אח"כ הכל התחרבש לחלוטין וכל מה שאני יכול לראות עכשיו זה שלג, לא שולחן עבודה. הורדתי את 9.10 ל-HD חיצוני ואני מחפש מישהו שיעזור לי להתקין אותו. אני מחפש מישהו באזור המרכז שיהיה מוכן לבוא אלי הביתה ולעזור לי. אם צריך, אני מוכן להגיע אליו הביתה, לקחת אותו אלי ולהחזירו לאחר שהכל יסתיים. שישבת יהיה הכי נוח מבחינתי אבל אמצע השבוע בשעות הערב גם אפשרי. קפה ועוגה מובטחים..... אני בראש העין. נייד: 4815854 - 054. תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, ברשותי שני מחשבי פי סי ואיימק, מחוברים לרשת דרך ראוטר שמחלק כתובות דינאמיות. כל מחשב שמתחבר לרשת מקבל את הכתובת: 192.168.1.2 192.168.1.3 וכן הלאה. יש לי תיקיות משותפות הן על מחשבי ה-Pc והן על המק. מחשבי ה-pc שברשותי מתחברים לרשת ומזהים זה את זה ב"שכנים ברשת" וכן את התיקיות המשותפות והמדפסת. מחשב האיימק שלי (OS 10.5.8) מקבל IP כמו שציינתי למעלה, אך לצערי הוא לא רואה את התיקיות המשותפות ולא את מחשבי ה-PC. גם ה-pc לא רואים את המק. בקיצור, כיאה ליריבות בין MS לאפל, הם מתעלמים זה מזה... כאשר חיברתי את האיימק ברשת במקום אחר, אוטומטית הוא זיהה את כל מחשבי ה-pc שברשת והציג אותם בפיינדר בצד. לכן אני מבין שזה משהו מהגדרות הרשת שלי. אל הראוטר מחוברים בכבילה ה-pc וב…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
האם יש אפשרות להתקין את המודם שמקבלים דרך נטויזן (מודם קטנטן בצבע לבן) על מערכת לינוקס?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
איך משדרגים מגירסה מגירסה 7.0.4 של אובונטו לגירסה 7.10 על מחשב שיש בו גם אובונטו וגם XP? יש עליו מעט מאוד קבצי משתמש, (מגובים) אז חשבתי שאולי פשוט למחוק את המחיצות של הלינוקס ולעשות התקנה חדשה של הגירסה החדשה. התרשמתי שההתקנה של 7.10 היא מהירה וחלקה....
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
איך אני מפעיל את המעטפת הגרפית בלינדוס? ואיך אני גורם ללינדוס להפעיל את עצמו תמיד במעטפת? (בלי שאני אצטרך לכתוב את זה כל הזמן...) תודה
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קיבלתי אחד כזה ממפעל הפיס והחלטתי להתחיל להשתמש בו, עכשיו הוא מגיע עם שני מערכות הפעלה על הדיסק הקשיח שלו ואני מעוניין רק בVISTA איך אני מוחק את הMAC OS ונישאר עם מערכת הפעלה אחת ועם ניתן לחילוק מחדש? ואם אפשר טיפים נוספים לVISTA לעבודה עם MACBOOK AIR השמח. עריכה: לגבי הSUPERDRIVE שמגיע איתו ניתן לעבוד איתו בויסטה? תודה מראש לעוזרים!
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לשנות את ברירת המחדל שלי בלילו (יש לי מנדריק 9.1) כך שהווינדוס יהיה ברירת המחדל ולא הלינוקס. איך אני עושה את זה?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה להתקין את מנדריק 9.1 כמערכת הפעלה שניה. אני רוצה להתקין את מנדריק על מחיצה שהיא לא ריקה. ואני קראתי שבשביל להתקין לינוקס צריך לעשות 3 מחיצות קטנות שעליהן יותקן הלינוקס. אז השאלות שלי אני צריך לעשות את המחיצות לפני ההתקנה או שהם נעשות לבד בהתקנה? וההתקנה תיפגע בדברים שיש לי במחיצה? ובדברים שמקושרים לווינדוס? ד"א על תישלחו לי לינקים לאתר של guides4u כי הוא לא עובד
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-