עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. אני רוצה לשאול כמה שאלות: 1)איך אני גורם לאובנטו לקרוא את הכונן השני שלי שבו נמצא וינדוס, כונן NTFS ? 2) איך אני מפצל את הכונן שבו מותקן לינוקס לחלק שבו נמצאת מערכת ההפעלה לכונן שני שיהיה מסוג fat32 (כדי שוינדוס יקרא אותו גם) בדרך שבה לינוקס ימשיך לעבוד כמו שצריך... 3)יש לי טלויזיה HD מחוברת למחשב בכבל DVI. איך אפשר להגיע למצב Dual Display בסביבת אובנטו? התקנתי כבר את הדרייבר של nvidia (כרטיס המסך שלי הוא Geforce 6600GT) 4)איך אני יכול לגרום לאובנטו להיות מהיר יותר? 5)האם יש צורך להתאים את המערכת הפעלה למחשב שלי? זאת אומרת גם התקנה של דרייברים או הגדרות שצריך להתאים? (מחשב: AMD athlon64 3000+, Geforce 600GT, 1024 ram, לוח אם של gigabyte). 6)איך אני מתקין wine? ניס…

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by coorva,

הרקע שלי במחשבים הוא שעברתי קורס טכנאי pc ב"סיוון" לפני מספר שנים. אני מעוניין ללמוד בצורה רצינית להיות מנהל\מהנדס רשתות LINUX עם שאיפה לתואר LPIC. מתלבט בין ג'ון ברייס לסלע יוניברסיטי או מכללת היי טק בהרצליה. אשמח לקבל המלצות. תודה

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by trxman,

אהלן כולם אני ממש בזמן זה עושה פירמוט למחשב ורציתי לנצל הזמדנות זו להתקין לינוקס (יש ברשותי Ubuntu).. חיפשתי באתרים השונים על ההתקנה של לינוקס לצד חלונות אך אף אחד מהם לא תיאר את מה שאני רוצה לעשות... זה הולך ככה: - מחיצה אחת (15GB+-) - שמה תותקן חלונות. * מחיצה שנייה (13GB+-) - זו מחיצה נוספת שאני רוצה שהיא תיהיה בתוך חלונות (מחיצה למשחקים וכדו'). - מחיצה שלישית (10gb) - במחיצה הזו תותקן לינוקס. השאלה שלי, האם ניתן לעשות את הדבר הזה? 2 מחיצות לווינדוס ואחת ללינוקס? אני דיי בטוח שכן..רק אני רוצה להיות יותר בטוח :] תודה רבה!!

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by dima1987,

יש לי מודם ECI ADSL B-FOCus Router 312+ אני רוצה חייגן פליז תעזרו ליי !!! כי אני לא מבין בזה הרבה איך הוא עובד כי אני פעם ראשונה רוצה לעבור ללינוקסס!!!

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. התקנתי היום אובנטו, אחרי ההתקנה עשיתי ריסט, בחרתי שיעלה האובנטו, וכך קרה. לאחר מכן עשיתי עוד ריסט למחשב, הפעם בחרתי להיכנס לווינדאוס, ומכאן הלאה, כל פעם שעשיתי ריסט, לא הייתה לי אופציה בכלל לבחור לאיזה מערכת הפעלה אני רוצה להיכנס והווינדאוס ישר עולה. עזרה?

6. Started by Xanadu,

שלום רב, התקנתי את מערכת ההפעלה LINSPIRE ורציתי לשאול אם ניתן להריץ תוכנות ווינדוס על המערכת בעזרת אמולטור או משהוא כזה. ראיתי שהתוכנה עצמה ממליצה על WIN4LIN אבל לא הצלחתי להפעיל את התוכנה בכלל. תודה על העזרה

7. Started by foxil,

אני הולך לקנות מחשב חדש ולהריץ באובונטו של לינוקס. רציתי לשאול כמה שאלות: 1. יש לי מודם USB ALE 150, ואני הולך להלחיף את מודם שמוסיפים את כרטיס רשת במחשב חדש, השאלה היא איזה מודם ADSL ייתמך באובונטו? סלח על שאלה מה זה ראוטר? 2. אני רוצה לקנות כרטיס מסך עם 2 יציאות אחד למסך מחשב ושני לטלוויזיה, איזה יצרן כרטיסים מסך מתאים לאובונטו? שכדי שייתמך במסך מחשב במקביל טלוויזיה? 3. האם לאובונטו דורש איזה חלקי למחשב, כדי שהוא יפעול בצורה טובה או אינו דורש בכלל? תודה על תשובות

8. Started by yud alaf 6,

רצית לדעת באיזה תוכנות כדי להשתמש כשעובדים על המק עם כתוביות בעברית, גם להדבקה לצימות וגם לצפיה.. נ.ב יוני קריסטל רוסי

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by yud alaf 6,

אני מחפש שנים אייסיקיו למק החדש והיפה שלי, ואני לא מוצא... אבל אני רוצה אייסיקיו(או כל תוכנה "שמדברת עם אייסיקיו") שאפשר לעשות איתה away וכלה השטויות האלה... וכל הממליץ על תוכנה אחרת(לא חייבים קשורה...) שמומלצת למק שיגיד! אני פתוח להצעות..

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות
  10. Started by Decktor,

הכתבה לא מחדשת שום דבר למי שכבר חיפש וקרא על הנושא במקומות אחרים אבל היא דיי מרכזת ידע שהמשתמש המתחיל יעריך http://net.nana.co.il/Article/?ArticleID=403582&sid=127

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. עוד 13 שעות מרגע זה, מחר ב20 לחודש, ב01:00 בלילה לפי זמן שלנו (19/5/2005 - 18:00 UTC-5), תיפתח חנות אפל חדשה בשדרה החמישית בניו יורק. חוץ מהמראה המרהיב המסורתי של אפל והמיקום המקורי מתחת לקרקע, יש עוד דבר מיוחד לגבי החנות, היא תהיה פתוחה כל השנה 24/7. לרגל השקת החנות החדשה כל שעה מישהו יזכה לקבל מק-בוק מתנה ביממה הראשונה, 2500 הלקוחות הראשונים יקבלו חולצה מיוחדת מתנה. קצת תמונות של החנות: http://www.appleinsider.com/article.php?id=1759 http://www.curbed.com/archives/2006/05/18/inside_the_apple_store_really.php http://www.flickr.com/photos/neps/sets/72057594138660723 http://images.businessweek.com/ss/06/05/apple_on_5th/slideshow.htm

• 13 תגובות
    • 2.2k צפיות
  12. Started by Decktor,

פורסמו התוצאות של הרבעון הקודם וזה נראה טוב לחברת אפל קודם כל היא היצרן ה 4 בגודלו של מחשבים בארה"ב עם נתח שוק של 6.1% אחרי DELL, HP ו Gateway שנית נמכרו ברבעון האחרון 1.6 מליון מאקים שזה יותר מאי פעם (מאקים חזרו להיות רוב הרווח של החברה לאחר שבמשך כמה זמן חטיבת המוזיקה הרוויחה יותר) לאפטופים אחראים לכמעט שני שליש ממחירות החברה ולכן בשוק הלאפטופים יש לה נתח שוק של 12% כל זה אחראי לעובדה שאפל סיימה את הרבעון עם 10 מיליארד דולר במזומן עוד כמה דברים חוץ מזה: למי שלא יודע אריק שמידט ה CEO של גוגל הצטרף לא מזמן למועצת המנהלים של אפל ונראה כאילו נוצרת ברית אפל-גוגל אפל גם הגישו בקשה רשמית לרשום את iPhone בתור סימן רשום ולבסוף אפל גם הצליחו לשחרר לשוק מספר לא ידוע אך ככל הנראה מ…

• 0 תגובות
    • 934 צפיות
  13. Started by mystikal,

איך מעבירים רשימת תפוצה ממחשב מאק לג'ימייל ?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by eli_xXx,

שלום לכולם... אני מעוניין להתקין על המחשב שלי MAC עכשיו השאלה שלי היא כזאת... יש לי MAC של גרסאת Intel והשאלה שלי היא אם הmac יעבוד אצלי כמו שצריך במחשב או שיעשה לי בעיות? התקנתי את הMAC בתוכנה VMWARE (תוכנה שמאפשרת להתשתמש במערכת הפעלה נוספת בתוך חלון) בקיצור הוא עבד מצוין.. אז האם הוא יעבוד על המחשב כמו שצריך? עכשיו יש לי עוד שאלה... הקבצים של הMAC נראים כך: האם זה אפשרי להתקין את הקובץ שהסיומת שלו זה IMG? אם כן איך עושים את זה? ודבר שני זה שוקל 6GB וזה לא נכנס אפילו לדיסק DVD (4.7GB) אז מה עושים? תודה לכולם ומצטער על הניסוח הגרוע... תודה ולילה טוב =] אם הודעה זו עברה על החוק ע"פ החוקים בפורום אז תמחקו (מצטער אם אני עובר על החוק)

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  15. Started by master whilee,

אני משתמש בubuntu, ואחרי כמה שנות תכנות C בחלונות התחלתי לתהות האם אין פתרון נורמלי לתכנות של C בלינוקס? כלומר, כל כך לא נוח להשתמש בGCC. בחלונות יש קומפיילים נורמלים כמו הvisual studio או אפילו הקומפיילרים היותר ישנים של borland לdos. האם יש סביבת עבודה בלינוקס בה אפשר לכתוב את הקוד, לדבג לקמפל ולהריץ?

16. Started by lior51,

היום התקנתי FREE BSD אחרי ההתקנה הוספתי דברים עכשיו איזה דברים אני צריך בשביל תצוגה גרפית? ואיך אני מפעיל את זה? התקנתי דברים שקשורים ל ס וגם גנום אבל אני לא יודע עם התקנתי טוב מישהוא יכול להסביר לי איך עובדים עם זה? ואם יש מדריך אפשר בבקשה לא באנגלית

• 0 תגובות
    • 792 צפיות
  17. Started by omnius,

בכל פעם שאני מפעיל לינוקס על המחשב, המסך לא מראה את כל התמונה, מתחיל לרצד, ומראה לפעמים את אותה תמונה פעמיים על המסך. ניסיתי את זה כבר עם כמה גירסאות לינוקס. נראה לי שזה משהו ברזולוציה, הבעיה היא רק איך אני משנה את זה? מחשב ישן, כרטיס מסך ישן יותר, אבל אם זה מריץ XP זה אמור להריץ לינוקס

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. Started by cleric,

על מחשב מסויים הותקנו שני הפצות שונות של לינוקס,אחת אחרי השנייה, בנוסף לXP שכבר מותקן על המחשב, אחת השתמשה בLILO והשנייה בGRUB, ועכשיו לבעיה: אני רוצה להסיר את לינוקס לחלוטין מהמחשב הזה ולשחזר את הMBR שיעלה את הווינדוס בפתיחת המחשב, הבעייה היא ששחזור מחזיר את LILO, כי זה מה שבעצם היה מותקן אחרון על הMBR לפני GRUB, יש איזושהי דרך לשחזר שני צעדים אחורה? או דרך אחרת לעשות את זה? (שלא כוללת התקנה מחדש של XP)

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by kawaii,

היי לכל משתמשי הלינוקס\BSD פה(ולצערי הם מעטים). ישבתי לי בשקט והתקנתי OPENBSD, אחרי תקופה ארוכה על לינוקסים למינהם. סתם היה בא לי לנסות משהו אחר. ושמתי לב להבדלים בין לינוקס לBSD במונחים,בדרך שבה המערכת עובדת וקבצי קונפיגורציה כתובים. וזה גרם לי לחשוב... עד כמה שאני יודע, BSD לסוגיו, אכן נחשב קרוב יותר ליונקס של פעם מאשר לינוקס, אז פתחתי ויקי, והגעתי לזה http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/50/Unix_history-simple.png עכשיו, זה מעניין. חדי העין שביננו ישימו לב שלפחות לפי זה, לא ניתן לקשר BSD כלשהו, לSysV. אלא, רק לunix time sharing system 6. ומה שיוצא כצאצא ישיר של SYSV, זה הסולריס,ויונקסוור,של SCO(לא סובל אותם, רק בגלל החוצפה שלהם, מי שרוצה פרטים,ויקי) …

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. Started by Aba Ahimeir,

מישהו מכיר אמולטור למקינטוש (שרץ תחת WINDOWS) שניתן להתקין עליו OSX ? (בדומה ל VIRTUAL PC שניתן להתקין על מערכת חלונות ולהריץ בה סוגים שונים של מערכות windows/linux)

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. Started by asaf_a,

מה מיוחד בגירסא החדשה של מקינטוש G5 ??? בבקשה תענו לי זה חשוב.... תודה לעוזרים!

• 2 תגובות
    • 936 צפיות
  22. טוב ההמלצה היתה להתחיל בהפצה קלילה של לינוקס אבל לא הצלחתי להתקין אבנטו דביאן ופדורה איכשהו הגעתי ל freebsd הורדתי התקנתי בעזרת מדריך בעברית עכשיו אחרי שאני עושה log in עם ססמה אני מגיע רק לשורת פקודה ($) ואני לא יודע איך להגיע לתצורת חלונות ( x window ( אינטרנט או כל דבר אחר בקיצור אני לא יודע מימיני לשמאלי = לא מצליח לעשות ממש כלום אם למשהו יש כמה עצות לנוב גדול או לינקים למדריכים למשתמש המתחיל (אפשר גם באנגלית ) אשמח בדגש למשתמש המתחיל ואם אפשר כמה פקודות בסיסיות כמו להגיע לתצורת חלונות כו'

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by shlomom,

הורדתי את ה ubuntu 6.06.1 ל desktop (גם X86 וגם AMD64) צרבתי על דיסק ומנסה לבצע BOOT. שניהם לא עובדים - המחשב מסרב לבצע BOOT מהם וממשיך ל WINDOWS. למרות שהוא מתחיל ב CDROM. יש רעיון? הבנתי שה desktop disk תומך בעבודה גם כ Live ללא צורך בהתקנה, נכון?

• 2 תגובות
    • 688 צפיות
  24. טוב לפני שכולם צועקים חיפוש!! אני יודע שזה חרוש אבל חיפשתי המון ומצאתי המון מדריכים לא מעודכנים וישנים והם לא עובדים לי אפשר לקבל בבקשה הסבר מפורט איך אני יוצר חייגן בubuntu כי זו נראת הפעלה מאד טובה יציבה ו יפה וחבל לי לא להשתמש בה בגלל שאין לי בה אינטרנט ה הפעלתי את ה live cd וה firefox נכנס לי לאתר של הוט welcome.hot.net.il רק שפה החייגן של הלינוקס לא עובד לי ואין לי מושג איך להמשיך (אני מחובר ל 012 ) מפרט כללי: p-4 2.8ghz 1024 ram x800 pro 256mb

25. שלום אני משתמש ב mandrake 9.1 על הלאפטופ הדי ישן שלי, סידרתי את הכל חוץ מבעיה אחת קטנה אני רואה טקסט בכל מיני אתרים בעברית בתור סמלים, כאילו זה איזה שהיא בעיה של פונטים, לדוגמא באתר הזה אני רואה הכל מעולה חוץ מציטוטים בפורום, מוזר, אבל קורה =\ יש למישהו רעיון מה העניין ואיך לסדר?! נ.ב תמוחנה מאתר הפינגווין מצורפת [attachment deleted by admin]

דיונים חדשים בפורומים