לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם אני משתמש חדש בלינוקס התקנתי XUBUNTU על מחשב נייד ישן אבל הכרטיס רשת אלחוטי לא זוהה יש לי את הדרייבר שלו בקובץ RPM ואני רוצה להתקין את התוכנה ALIEN על מנת להמיר את הקובץ לפורמט שהמערכת מכירה בנתיים אין לי אינטרנט בכלל על המחשב. אם מישהו יכול להדריך אותי מה אני עושה חשוב להדגיש שאין לי שום ידע בכלל בלינוקס אז אם גם אפשר קישורים לאתרים שמלמדים לינוקס למתחילים חדשים לגמרי. תודה רבה לכל העונים
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, ברשותי שני מחשבי פי סי ואיימק, מחוברים לרשת דרך ראוטר שמחלק כתובות דינאמיות. כל מחשב שמתחבר לרשת מקבל את הכתובת: 192.168.1.2 192.168.1.3 וכן הלאה. יש לי תיקיות משותפות הן על מחשבי ה-Pc והן על המק. מחשבי ה-pc שברשותי מתחברים לרשת ומזהים זה את זה ב"שכנים ברשת" וכן את התיקיות המשותפות והמדפסת. מחשב האיימק שלי (OS 10.5.8) מקבל IP כמו שציינתי למעלה, אך לצערי הוא לא רואה את התיקיות המשותפות ולא את מחשבי ה-PC. גם ה-pc לא רואים את המק. בקיצור, כיאה ליריבות בין MS לאפל, הם מתעלמים זה מזה... כאשר חיברתי את האיימק ברשת במקום אחר, אוטומטית הוא זיהה את כל מחשבי ה-pc שברשת והציג אותם בפיינדר בצד. לכן אני מבין שזה משהו מהגדרות הרשת שלי. אל הראוטר מחוברים בכבילה ה-pc וב…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
יצרתי את המחיצות הדרושות להתקנה, הרצתי את ההתקנה (נכנסתי ל-Dosutils ומשם Autoboot מכיוון שמשום מה, לא הצלחתי לבצע בוט מהדיסק). ההתקנה זיהתה מקלדת ועוד כל מיני דברים ופתאום נתנה הודעה בקשר לכך שהיא לא מזהה סידירום. אבל הקטע ההוא שהתוכנית כן רצה מהסידירום וברגע מסויים בהתקנה היא לא מזהה סידירום! מה אני עושה? תודה לכל העוזרים...
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מוריד עכשיו רדהט 8 ... האם אני חייב את כל ה- 5 דיסקים ? או שאני יכול לדלג ?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, ברצוני לרכוש דיסק חיצוני קטן. הבעיה שלי שיש בביתי 2 מחשבים - האחד XP והשני לינוקס. בהנחה שאיני מעוניין בתכניות הגיבוי (רק בדיסק עצמו) על איזה דגם הייתם ממליצים שיעבוד על 2 המחשבים? תודה,
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אשמח עם מישהוא יכול להסביר לי איך אני בוחר סרברים להורדה ,ואיך עובדים בכלל עם האיימיול
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, מותקן אצלי Ubuntu Gutsy עם קרנל 2.6.24. לאחרונה החלפתי לוח אם (p35-ds3l)+מעבד(C2D)+זכרון+כרטיס מסך (8600GT) ומאז המערכת אמנם עולה אך לא מתפקדת כראוי (בעיקר נתקעת אחרי כל פקודה). עדכון התוכנה היחיד שבצעתי אחרי השדרוג הינו התקנה מחדש של דרייבר לכרטיס המסך (NVIDIA). אני ממש לא מעוניין להתקין מחדש את מערכת ההפעלה, למישהו יש רעיון או תובנה לגבי מהות הבעיה? תודה
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
כדי שאני אוכל להתקין עליו אפליקציות ולחבר USB ועוד אשמח לשמוע אם משהו יודע איך עושים את זה תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
http://support.apple.com/kb/TS3742 יש לי את הבעיה הזאתי ניסיתי כל דבר , בטראד הזה ושם דבר לא עובד ,המחשב גם לא רוצה להכנס לSAFE מוד יש למשהו פתרון? המחשב הואMBA דור 2
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
Ubuntu 11.04 לא ניתן להשתמש בכפתור ה-Back בדפדפן. ובעיה נוספת,איטיות מסוימת בהורדת קבצים - איך בודקים?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום! היום בביה"ס הכירו לנו את מערכת ההפעלה לינוקס ואת סביבת העבודה שלה המורה שלי אמר לי שהוא השאיר פירצה במערכת שנקראת root exploit אז ככה כל תלמיד יש לו שם משתמש וסיסמא וכך יש לו מן מקום עבודה משלו ברשת המחשבים המידע על כל תלמיד אני מאמין שנמצא על השרת , המורה שלי נתן לנו משימה שמי שיצליח למצוא את הפירצה הזאת ולשנות משהו שסביבת העבודה שלו ליצור קובץ או משהו כזה אז.. הרמז היחיד שהוא נתן זה שקוראים לפירצה root exploit שזה שפ די כללי לפירצות מסוג זה מישהו מוכר לו הדבר או יודע על הפירצה ואיך לעשות את זה?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני צריך תוכנת PVR שעובדת עם כרטיסי ה-PVR של Haupauge ושלטים רחוקים IR, שמאפשרת להציג את הערוץ בו אני צופה בטלויזיה דרך כבלים שמחברים את הממיר של הכבלים (Thomson כסוף) לכניסת ה-S-video/Composite בכרטיס PVR. כמו כן, התוכנה צריכה לאפשר הקלטה של התוכנית בה אני צופה, הקפאת תמונה והמשך הקלטה ברקע, המשך צפייה בתוכנית (על מסך הטלוויזיה) והמשך הקלטה ברקע, מעבר לאחור ודילוג קדימה על פרסומות. בנוסף לכך, אני רוצה גם אופציה נוחה להגדיר לתוכנה להקליט משעה מסויימת עד שעה מסויימת ביום מסויים את הערוץ שאליו מכוון הממיר (גם כאשר הטלוויזיה כבוייה). אני מעוניין גם באפשרות לחבר מכשיר ווידאו לכרטיס PVR (יש לו כניסת אנטנה, S-video ו-Composite), ולהמיר קלטת וידאו לקובץ MPEG (וגם לצפות בקלטת ויד…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אוקיי אז ככה התקנתי FEDORA על המחשב שלי ועשית שתי מחיצות אחד רגילה ואחד משו SWAP נראה לי , הוא המליץ לי לעשות עוד מחיצה כדי לשפר ביצועים משו כזה אוקיי ההתקנה הלכה טוב אני בא לעשות BOOT למערכת דרך התפריט כדי לבחור XP או LJNUX בוחר לינוקס עד פה סבבה ואז הוא מתחיל לטעון כותב כאלה כל מיני דברים ואז מסך שחור ואז הוא עושה לי OUT OF RANGE עכשיו הבעיה היא לא במסך כי אני ניסיתי את זה גם המסך השני שיש לי אין לי מושג מה לעשות מכיוון שזאת ההתקלות הראשונה שלי עם LINUX תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני יודע שרישוי הקאלסטר הוא יקר מאוד שמדובר על שרתי מיקרוסופט האם ניתן לעשות קלאסטר בין שרתי VMWARE בגירסת ESXI 4 ?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני עובד על FEDORA 15 התקנתי VB דרך קובץ rpm מהאתר כאשיר אני מפעיל את הVB דרך הטרמינל אני מקבל שגיאה load. Please recompile the kernel module and install it by /etc/init.d/vboxdrv setup You will not be able to start VMs until this problem is fixed. [root@localhost init.d]# הרצתי את הפקודה ב ROOT קיבלתי Stopping VirtualBox kernel modules [ OK ] Uninstalling old VirtualBox DKMS kernel modules [ OK ] Trying to register the VirtualBox kernel modules using DKMS[FAILED] (Failed, trying without DKMS) Recompiling VirtualBox kernel modules [FAILED] (Look at /var/log/vbox-install.log to find out what went wrong) נכנסתי ללוג כדי לראו…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בווינדוס יש לי תפריט של כלים>אפשרויות>הצג סיסמאות בפיירפוקס באובונטו אין אין את זה אני צריך את הסיסמה כי זאת סיסמה שמשמשת אותי גם בפלאפון גם במחשב ואני לא זוכר אותה תודה
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי בעיה של משתמש בלינוקס שיוצר קובץ בסיפרייה שלו הקובץ נוצר עם מורשאות של 644 לסיפרייה שלו יש מורשאות של 777 והוא לא מוריש אותה לתתי סיפריות. תודה על העזרה
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
שלום, מישהו מכיר מקום שאפשר להוריד פונטים בעברית ללינוקס?
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אם קראתם את השאלה הקודמת שלי "איזו הפצה להתקין לשרת ביתי?" אז אתם כבר יודעים שאני מתקין שרת לינוקס בבית כדי להריץ עליו כמה שרתים כמו TELNET, HTTP ו SAMBA אבל זה לא משנה עכשיו.. יש לי מודם ALCATEL PRO שמחובר ישירות להאב ומשתף את האינטרנט כרגע.. ה- GATEWAY בכל המחשבים מכוון ל- IP של המודם מה שאני רוצה לעשות הוא להגיד לשרת של הלינוקס לשתף את ההתחברות של המודם ואז אני יכוון את ה- GATEWAY של כולם (חוץ משל הלינוקס) לשרת.. עכשיו אתם בטח שואלים את עצמכם מה זה יעזור לי, ובכן, אני רוצה להתקין על השרת QoS אם הדבר הזה קיים בלינוקס (לפחות תחת השם הזה).. דרך אגב כשאני אומר QoS אני מתכוון לשרות המאפשר שליטה על ה- TRAFFIC כלומר להקצות למחשב מסוים יותר רוחב פס (לאינטרנט) מלמחשב אחר.…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
לא מזמן התקנתי את ubuntu 7.10 בתקווה לעבור אליו ולזרוק את הwindows. אחד הדברים שאני הכי משתמש בהם במחשב, זה לצפות בסרטים דרך הטלויזיה בעזרת חיבור הtvout. בגירסת הדרייברים של windows יש אפשרות שנקראת theater mode שבו הדרייבר מזהה וידאו שמנוגן במחשב ומציג אותו בטלויזיה. לאחר מספר חיפושים בגוגל הבנתי שאין את זה בלינוקס . יש ברשותי כרטיס ATI Radeon 9100 עקבתי אחרי המדריכים באתרים השונים והתקנתי את הגירסה הקינינית של הדרייבר. ברגע שאני בוחר בו , ועושה ריסט. הXorg עולה לי עם רזלוציה מוגבלת של 1028*768 ותדר רענון נמוך 50Hz אבל בטלויזיה אני רואה את זה בצורה תקינה. ניסיתי לשנות את הזלוציה של המסך ואז בכלל Xorg נדפק ועולה בצורה מטושטשת ברגע שאני מחזיר לדרייבר הדיפולט, במח…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בווינדוז היה נגיד תוכנה כמו EVEREST לבדיקה טמפרטורה ורכיבים, אני יותר מתעניין בטמפרטורה... יש איזה תוכנה שמראה את הטמפרטורה של הרכיבים ללינוקס? תודה
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
ראיתי אנשים עם כתובת mac@ עכשיו אני חופר במקבוק שלי ואני לא מוצא איך הגדרתי את הכתובת שלי ואיך אני פותח בחשבון.. בקיצור איך אני מסדר את זה? שאני פותח את התוכנה של המייל אני צריך לרשום כתובת וסיסמא ופשוט אין לי מושג מה לרשום. תודה!
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. כשאני נכנס ל gnome-system-monitor, ל FILE SYSTEMS, יש לי שם תמונת מצב לגבי הכוננים. אז במחיצת הלינוקס שלי, HDA7, רשום שיש לי FREE 2.9 גיגה. אבל AVAILABLE רק 2.4. להיכן נעלמו לי 500 מגה? ראה תמונה מצורפת.. תודה לעונים. [attachment deleted by admin]
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-