לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אני חדש במקינטוש ויש לי MAC BOOKPRO עם מערכת הפעלה 10.5.2. אני מחובר ברשת עם כבל מוצלב כאשר המחשב הראשי עם האינטרנט (של הכבלים דרך מודם של מוטורולה שמחובר לכרטיס רשת השני) הוא ווינדוס XP. המקינטוש מזהה את הרשת ובמקינטוש אני מצליח לראות את הקבצים שאני משתף דרך הווינדוס אבל יש לי 2 בעיות: 1) אני לא מצליח לגלוש באינטרנט דרך המקינטוש. 2) דרך הווינדוס אני לא מצליח לראות את הקבצים שאני משתף במקינטוש. אם אני מחבר את הכבל רשת שמחובר למקינטוש למחשב נייד של LENOVO אני מצליח גם לגלוש וגם לשתף את הקבצים בשני הכיוונים בלי שום בעיה. במקינטוש הפעלתי את file sharing + printer sharing + Internet sharing. אין לי כסף לראוטר משום סוג ולכן זו לא אופציה. אני חשבתי שברגע שאני מחובר…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לאחרונה ראיתי שיצאה אלפא 5 לאובנטו 7, יש למישהו מושג מתי זה יוצא?
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
האם ישנה אפשרות להקליט את המסך של האייפון במחשב ? אני יודע שיש , אבל אני מחפש דרך להקליט את המסך של האייפון למחשב מבלי לפרוץ את מכשיר האייפון שלי ... אם מישהו יודע איך עושים את זה , שירשום לי הודעה פה תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכל משתמשי הלינוקס.. אפשר להתחיל לשאול שאלות ולדסקס נושאים.
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
איפה התיקיה שמאחסנים בה את האתר ל APACHE שבא עם RH9 ? ואיך יוצרים קובץ ZIP מתיקיה, דרך הקונסול?
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הזמנתי השבוע מק בוק פרו 17 אינץ' מדהים מאיי דיגיטל עם ה OS X 5 והוא עלה המוןןןן כסף אני אפילו לא אגיד כמה... ועדיין יש לי כמה בעיות כשאני מתחבר לרשת האלחוטית (ראוטר של סימנס של בזק) אני מכניס סיסמא והוא ניכנס והוא מראה חיבור אבל אין אינטרנט הדפדפן מראה שאני לא מחובר ושום דבר אחר שקשור לאינטרנט גם לא... ודווקא אצל חבר שלי התחבר בלי בעייה... עכשיו בטח זה משהו עם הראוטר אבל בזק רוצים לשלם להם כסף כל חודש בשביל העזרה הראשונה שאני מבקש מהם מזה 6 שנים .... בקיצור אם מישהו יכול לעזור לי תודה רבה! ועוד משהו רכשתי גם את הסטודיו 2 ונאמר לי שניתן ליראות בפאיינל קאט החדש מבלי לרנדר אבל זה לא כל כך עובד... מישהו יודע למה? תודה רבה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום! היום בביה"ס הכירו לנו את מערכת ההפעלה לינוקס ואת סביבת העבודה שלה המורה שלי אמר לי שהוא השאיר פירצה במערכת שנקראת root exploit אז ככה כל תלמיד יש לו שם משתמש וסיסמא וכך יש לו מן מקום עבודה משלו ברשת המחשבים המידע על כל תלמיד אני מאמין שנמצא על השרת , המורה שלי נתן לנו משימה שמי שיצליח למצוא את הפירצה הזאת ולשנות משהו שסביבת העבודה שלו ליצור קובץ או משהו כזה אז.. הרמז היחיד שהוא נתן זה שקוראים לפירצה root exploit שזה שפ די כללי לפירצות מסוג זה מישהו מוכר לו הדבר או יודע על הפירצה ואיך לעשות את זה?
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בווינדוז היה נגיד תוכנה כמו EVEREST לבדיקה טמפרטורה ורכיבים, אני יותר מתעניין בטמפרטורה... יש איזה תוכנה שמראה את הטמפרטורה של הרכיבים ללינוקס? תודה
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
שלום, האם מישהו הצליח להגדיר שרת MAIL ב ubuntu server עם IP דינאמי? אני מצליח לשלוח מיילים אבל לא לקבל אין בעיית ניתוב או פורטים, יש לי הודעה של : Relay access denied (in reply to RCPT TO command) קראתי מלא מדריכים ועשרות הודעות בפורומים אבל לא מצאתי תשובה. אם למישהו יש רעיון אשמח לשמוע. טל
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
למען האמת, הכותרת אומרת הכל. האם ניתן להתקין Windows XP x64 בעזרת Boot Camp?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קניתי כרטיס מסך חדש ATI RADEON HD4870 ויש לי איתו בעיות בלינוקס ועוד עם האפקטים שזה ממש מוזר.. O_O" מה אני צריך לעשות כדי שהאפקטים המתקדמים יעבדו לי כי שום אפקטים לא עובדים לי, אני עובד על ההכי הכי הכי פשוט שזה בלי אפקטים כלל וכלל... ='[ זה רושם שזה לא אפשרי ולא יודע מה.. אז מה לעשות?< אפשר בבקשה מדריך לפתרון בעיה זו? נ.ב. נראה לי שזה בגלל שזה של ATI כי שמעתי שיש ללינוקס בעיות עם כרטיסי מסך לא משנה איזה של ATI לעומת NVIDIA שהיא עובדת ממש טוב עם לינוקס... אז איך אני פותר את הבעיה שלי? כי אני יודע שהכרטיס המסך הזה מיועד לדברים עצומים ולא יכול להיות שלא יעבדו אפקטים פשוטים בלינוקס..? :'( תודה עצומה לאלו שיעזרו!!! :]
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, ברצוני לרכוש דיסק חיצוני קטן. הבעיה שלי שיש בביתי 2 מחשבים - האחד XP והשני לינוקס. בהנחה שאיני מעוניין בתכניות הגיבוי (רק בדיסק עצמו) על איזה דגם הייתם ממליצים שיעבוד על 2 המחשבים? תודה,
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי בעיה של משתמש בלינוקס שיוצר קובץ בסיפרייה שלו הקובץ נוצר עם מורשאות של 644 לסיפרייה שלו יש מורשאות של 777 והוא לא מוריש אותה לתתי סיפריות. תודה על העזרה
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קצת רקע : יש לי persario 900 אני מנסה להתקין עליו לינוקס כבר די הרבה זמן וכל פעם צצות בעיות חדשות. הבעיה האחרונה היא שהוא לא מזהה לי את הCD בהתקנה. יש לי partition ללינוקס ואני רוצה להתקין ממנו. יש איזשהו אמולטור שאני אוכל לראות את הpartition ולשים עליו את קבצי ההתקנה ? נ.ב. דיברתי עם התמיכה של compaq והם אמרו שאולי הדבר היחיד שיעבוד על המחשב שלי זה RedHat אבל הם לא תומכים בזה כי המחשב מיועד לwindows. ניסיתי לזהות את הרכיבים אם קנופיקס וגם הוא לא מצליח.
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
משהו יודע איך אני יכול לשנות את הפנטים בעברית ב firefox? פשוט רואים אצלי מגעיל יכול להיות שזה בהגלל הכרטיס מסך?(voodo3 )? גם רואים קטן הקיצר משהו יודע איך לסדר את זה? ויש לי את מנדריק 10
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני עובד על FEDORA 15 התקנתי VB דרך קובץ rpm מהאתר כאשיר אני מפעיל את הVB דרך הטרמינל אני מקבל שגיאה load. Please recompile the kernel module and install it by /etc/init.d/vboxdrv setup You will not be able to start VMs until this problem is fixed. [root@localhost init.d]# הרצתי את הפקודה ב ROOT קיבלתי Stopping VirtualBox kernel modules [ OK ] Uninstalling old VirtualBox DKMS kernel modules [ OK ] Trying to register the VirtualBox kernel modules using DKMS[FAILED] (Failed, trying without DKMS) Recompiling VirtualBox kernel modules [FAILED] (Look at /var/log/vbox-install.log to find out what went wrong) נכנסתי ללוג כדי לראו…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
התקנתי ubuntu 12.10 הכל טוב ויפה אבל כרטיס הרשת שעובד לי בווידווס 7 לא עובד באובונטו. יש לי את כרטיס הרשת netis wf-2103 אך הדריבר שלו הוא שלו http://www.netis-systems.com/en/Products/Wireless%20USB%20Adapters/72.html הכל עובד לי כבר שנה בסדר גמור. בגרסאות קודמות אפילו בגרסא זו לפני חצי שנה כרטיס הרשת עבד ועכשיו הוא לא וזה ממש מוזר הציעו לי את הפתרונות: http://ubuntuforums.org/showpost.php...80&postcount=6 http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1448394 ניסיתי את שני אלה אך עקב חוסר בניסיון ואי חיבור בדרך אחרת לאינטרנט דרך בubuntu נאלצתי להתייאש ולחזור כרגע לwindows7 . יש לך אולי קצה אור בשבילי כי אני ממש רוצה לעבור לubuntu?
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה להתקין ubuntu אבל ראיתי שהאיקון שלו(פיירפוקס) כחול יענו בלי שועל כמו בגרסאות אלפא וזה מרגיז אותי :\ לא זה ככה? איך מסדרים? ולמה לא מתקנים את זה!! ועוד כמה שאלות על לינוקס בכללי - התקנתי מזמן לינוקס mandriva או משהו כזה מה ההבדלים בין KDE ל gnome ? איך עובדים הספריות בלינוקס כיאלו מה זה /home וכו.. אני צריך הסבר ואם אפשר כמה פקדות לkonsole שיעזרו לי בתחילת הדרך שאני הולך להתקין ubuntu ולגבי ההתקנה יש לי כונן 60 גיגה שעליו xp ועוד 160 גיגה מחולק ל2 ל 60 ול 100 ב 100 יש לי סרטים ומשחקים שאני מוריד זה לא יפריע להתקין את ubuntu במחיצה של ה60 הריקה ? תודה
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
שוב שלום לכולם, עם הICQ הסתדרתי הורדתי את SIM ICQ זה פשוט ניפלא לו נופל בכלום מהICQ של וינדוס העברית עובדת נהדר והכל ממש טוב בקיצור אני ממליץ בחום (אוהל את הLICQ בלי מלח). עכשיו נישאר לסדר את העברית בMOZILLA ואני יהיה מרוצה עד השמיים. אז ככה, התקנתי בעזרת הFONT INSTALL של KDE את הפונט של DAVID וMRIAM ועכשיו אני רוצה להגדיר אותפ במוזילה (MOZILLA). אני נכנס לEDIT->PREFERENCES שם אני הולך לAPPEARANCE ושם לFONTS,עכשיו ב"FONTS FOR" אני בוחר HEBREW ונחשו מה הפונטים היחידים שאני יכול לבחור הם SERINF וSANS SERIF (את הפונטים האלה אני יכול לבחור תחת קטגורייט הPROPORTIONAL) בשאר הקטגוריות של בחירת פונטים אני יכול לבחור רק את 3 פונטים שהם MISCFIXED ELFFIXED ועוד אחד. איך לעזעזעל א…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלם לכולם, אנחנו עובדים עם REDHAT לינוקס במערכת המחוברת למיקרוסקופ. לאחרונה לאחר זמן מה שהתוכנה עובדת, היא נהיית איטית יותר ולבסוף מפסיקה "לתקשר" ונתקעת. לאחר הפעלה מחדש של המחשב המצב שוב תקין, אך עם הזמן הבעיה חוזרת. לכאורה יש די מקום ב RAM וב- HARDISK, אך עדיין זה קורה... יש למישהו רעיונות מה עוד אפשר לבדוק? האם DEFRAG לדיסק יכול לסייע, ואם כן איך עושים זאת? תודה רבה!
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
טוב אז שיכנעו אותי, יש לי XP על הלפטופ, ועכשיו הקצתי לאובונטו 12 ג'גיה, והתקנתי אותו. זה פעם ראשונה שלי שאני בכלל רואה מערכת לינוקס כלשהיא... =\ התקנתי את ברייל הזאת, תוכנה פצצה, סידרתי שם כל מיני דברים... אבל יש לי מלא שאלות ואני בטוח שיהיו עוד מלא אז אני לא יפתח עוד נושאים אני יקפיץ את הדיון הזה... שאלות: 1) איך אני מוסיף לי את השפה הרוסית, והעיברית? ואיך אני מחליף שפה? ראיתי פה מישו אומר Lalt+Ralt? 2) אני משתמש בMOVIE PLAYER נראה לי.. :-\ והורדתי כמה קודקים, וזה לא מראה לי את הסרט כמו שצריך, עושה שטויות, מסך שחור במקום סרט, לפעמים כן מראה אותו.... מה להוריד? 3) לא יודע מה לחצתי, אבל השורה למעלה, והשורה למטה, נעלמו. איך אני מחזיר אותם? 4) השאלה שממש מעניינת אות…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
תמיד באקספי יש את כל הטולברים האלו שמראים שאפשר בלאופרד לעשות תיקיה שתפתח כמו מגירה, איך עושים את זה? תודה...
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
טיקאסט 106 עם עדי רביד ובעז אורדן. כרגיל, מקים, אפל, מיקרוסופט והרבה איפון. להנאתכם. בעז אורדן אתר הטיקאסט: www.tcast.co.il
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-