עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by אריה7,

שלום, אני צריך לבחור כעת אם לקבל מהעבודה לפטופ windows או mac. על פניו נראה לי שאשמח לקחת mac ולנסות אותי. יש רק כמה בעיות שמדאיגות אותי שאשמח אם תוכלו לענות לי: 1. בנוגע לעברית - הבנתי מהפורום שהתמיכה בעברית סבירה (כלומר ניתן לערוך מסמכים וכו' בעברית וגם MS office יכול לפתוח אותם). האם זה נכון? בכל מקרה, בנוגע לאתרים שתומכים רק בinternet explorer (ולצערי בארץ יש הרבה) - האם ניתן להתקין browser מקביל ל-MAC עבור אתרים אלו (כלומר IE7 לmac או משהו מקביל)? 2. בנוגע לeditor, אלו תכנות טובות (מקבילות ל-visual studio, slick edit וכו') עבור ++C ושפות אחרות יש עבור MAC? כי מלבד 2 בעיות אלו אני לא רואה סיבה לא לקחת MAC אשמח אם תוכלו לענות לי,

• 20 תגובות
    • 2.6k צפיות
  2. Started by Ashand,

שלום אחרי הוספת כרטיס SCSI למערכת וחיבור HD המערכת מנסה תמיד לעלות מההרדיסק SCSI למרות שהגדרתי FIRST BOOT ל-HD של SL אם אני מוריד את ה SCSI HD הכל עובד בסדר...אין לי מושג למה הוא מנסה לעלות מה SCSI...גם בהגדרות של ה SCSI אני לא מוצא שום דבר שקשור בבוט.. למישהו יש רעיון?

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  3. Started by Zambar,

הכל רץ טוב ויפה עד שאני מגיע לשלב שאני בוחר להתקין אותה. הוא "חושב" קצת, מראה את המד ההוא, ואז חוץ מ-3 הלוגואים של אובונטו בחלק העליון של המסך, הוא לא מראה לי כלום. יש לציין שכשאני לוחץ סתם על אנטר המחשב מגיב. במה חטאתי?

• 2 תגובות
    • 899 צפיות
  4. אז ככה, יש לי תיקיית שירים מסודרת מהמחשב הקודם, עברתי למחשב חדש.. והבאתי את התיקייה איתי.. התחלתי להשפעיל שירים באייטונס לפי אומנים, ושמתי לב שיש דיסקים מסוימים שאייטונס לא מפעיל. עכשיו נכנס לפרטים, האייטונס לא מעלה הודעת שגיאה או סימן שעשיתי פעולה כלשהי כשאני מנסה לנגן את השירים.. השירים שלא פועלים הם תמיד מדיסק מסוים, כלומר, אם יש לי תיקייה של הדג נחש לדוגמא, דיסק אחד יכול לעבוד ודיסק אחר לא! זה תמיד דיסקים שלמים, אף פעם לא קרה שהוא הפעיל שיר אחד מתוך דיסק ואחר לא. זה או הכל או כלום. השירים עבדו במחשב הקודם, והם עובדים על תוכנות אחרות.. למישהו יש רעיון? זה ממש מתסכל ואני מודה מראש על כל עזרה.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  5. Started by isreal1992,

אוקי אז אני לא בטוח עם זה מתאים לפה אז עם זה לא מתאים אז תעבריו אותי לאן שצריך בבקשה... אז יש לי שני לפטופים של apple הביאו לאבא שלי ולשנהם יש אותה בעיה הם נדלקים עד לרגע שצריך לכתוב את הסימה והמשתמש וזהו. למה הם נדלקים עד לרגע הזה זה מפני שאף אחד לא יודע את הסיסמה והמשתמש של הלפטופים אז היתי רוצה לקבל תוכנה שתפרצו לי את זה או שאולי אתם חושבים אני יכול לעשות פורמט עם דיסק. מפני שלאף אחד לא אכפת מה יש בפנים זה או שאני מוצא עם תוכנה ופרוץ את המשתשמש והסיסמה או שאתם מסבירים לי איך עושים את הפורמט במדויק למה אני בחיים לא עבדתי עם apple ובבקשה אני צריך תגובות לענין ותגובות של מבינים. ואני שוב חוזר זה apple הינה הדגם המלא: apple powerbook 3G שנת 2000 נראה לי לא משהו חדש הינה ק…

• 0 תגובות
    • 942 צפיות
  6. Started by isreal1992,

אוקי אז אני לא בטוח עם זה מתאים לפה אז עם זה לא מתאים אז תעבריו אותי לאן שצריך בבקשה... אז יש לי שני לפטופים של apple הביאו לאבא שלי ולשנהם יש אותה בעיה הם נדלקים עד לרגע שצריך לכתוב את הסימה והמשתמש וזהו. למה הם נדלקים עד לרגע הזה זה מפני שאף אחד לא יודע את הסיסמה והמשתמש של הלפטופים אז היתי רוצה לקבל תוכנה שתפרצו לי את זה או שאולי אתם חושבים אני יכול לעשות פורמט עם דיסק. מפני שלאף אחד לא אכפת מה יש בפנים זה או שאני מוצא עם תוכנה ופרוץ את המשתשמש והסיסמה או שאתם מסבירים לי איך עושים את הפורמט במדויק למה אני בחיים לא עבדתי עם apple ובבקשה אני צריך תגובות לענין ותגובות של מבינים. ואני שוב חוזר זה apple הינה הדגם המלא: apple power book שנת 2000 נראה לי לא משהו חדש הי…

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  7. שלום,יש לי פרויקט בשפת סי ואחד הדרישות שאני צריך להריץ את זה בסביבת לינוקס, אז אני הורדתי מכונה וירטואלית שבתוכה התקנתי אבונטו ולאחר מכן ניסיתי להתקין eclipse, אבל הבעיה היא שזה לא מצליח לי בכלל ולא מבין מה צריך לעשות כדאי שזה יעבוד ואני יוכל להריץ בשלום את התוכנית שלי בסי בסביבת לינוקס.בבקשה אני צריך עזרה, כי ההגשה בקרוב וצריך להתחיל לראות אם הכל מתקפל.אם אפשר איזה מדריך מקיף של מה אני צריך לעשות אפילו אם זה בעצם אומר שאני צריך לעשות את כל השלבים מאפס, אני פשוט חייב להריץ את התוכנית בסביבת לינוקס. (אני ישבתי היום איזה כמה שעות טובות, שלדעתי היו בערך 5 שעות בכיף ושום דבר לא צלח לי. אז אני ממש יודע אם תוכלו לעזור לי ותודה רבה

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. אובונטו 10.10 יש לי בעיות עם העדכונים והחבילות הכל נמצא בתמונות ובקובץ סורסים. אם כבר, אחרי כל פעם במצב שינה אני מאבד את היכולת גלילה בשתי אצבעות יש למישהו מושג איך פותרים את זה? ואם כבר שני, יש למישהו איזה פונט מגניב לשולחן עבודה שקיים גם בעברית וגם באנגלית? ואיך אני משנה את התמונה הדיפולטית של התקני דיסק און קי? [attachment deleted by admin]

• 10 תגובות
    • 3k צפיות
  9. התקנתי היום, סתם בשביל לנסות, לינוקס על המחשב שלי (הגרסה האחרונה של אובונטו). ההתקנה התבצעה מתוך הרצתו כLIVECD, מבלי לדרוס את מערכת ההפעלה הקיימת (WIN7 SP1). תהליך ההתקנה, לפי ההודעות, התבצע בהצלחה. בשלב כלשהו בו נאמר כי בזמן הפעלת המחשב אוכל לבחור בין הרצת WIN לבין הרצת אובונטו. זה לא קרה. אחרי ההפעלה מחדש של המחשב, WIN עלה כאילו דבר לא קרה. שום שאלה בשלבי עליית המערכת, שום אפשרות חדשה בBoot Sequence, נאדה... מה שכן, לפי "המחשב שלי" מההארד דיסק "נעלמו" כ50GB. בדיקה קצרה דרך מנהל הדיסקים מראה את הנפח החסר כשתי מחיצות נוספות שלא היום שם קודם - ריקות לחלוטין וכנראה ללא פירמוט. מה זה אמור להביע? איפה הלינוקס שלי?

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  10. שלום אני צריך דריברים לכרטיס רשת אלחוטי Broadcom 802.11g Network Adapter למערכת ההפעלה LINUX תודה לעוזרים!!!..

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. אז ככה, אני יודע שהכותרת קצת מטומטמת אבל זה מה יש. אז ככה, יש לי מחשב ראשון, AMD Athlon Xp 1600+, Gforce2Mx, וזכרון חיצוני 39G. הדיסק מחולק בצורה: 29G Fat32 950M Swap 9G Ext2 התחלתי להתקין את slackware 8.1, הוא סיים את ההתקנה והתחלתי לקנפג, ובאמצע הקינפוג של הלילו יצאתי באמצע. אז ככה, הלילו לא מקונפג, ואני מוצא את עצמי ללא הלינוקס. הכנסתי את הסידי של סלק וואר, עשיתי לו בוט דרך הסידי, ולצערי לא מצאתי את הקובץ קונפיג של לילו. בקיצור - אין קובץ קונפיג של לילו, הלילו לא מוגדר, לא מצליח להכנס ללינוקס ללא בוט דרך הסידי של הלינוקס. בעיה שניה עם מחשב שני Intel Petnium 133Mhz, כרטיס מסך ישן (אני חושב 4 מגה), והארד דיסק לא מזוהה. אז ככה, כאן הבעיה היא בהתקנה עצמה. עשיתי בוט למחשב ע…

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. Started by yamamoto,

אחרי שהתקנתי אובונטו הורדתי והתקנתי עברית כמובן שהכל הפך לעברית כולל מעבר מצד שמאל לימין ניסתי להתקין מנהל התקן של nvidia ונדרשתי להכנס ביוזר שלי מחדש וכאן התחילו הבעיות היוזר והסיסמא שלי הם באנגלית והמערכת לא נותנת לי להחליף שפה alt+shift לא פועל יש אפשרות ל"שנה שפה" או משהו כזה ולמרות שאני בוחר אנגלית אר"הב זה נשאר על עברית רק אם אני מחזיק את shift + לחיצה על האותיות זה כותב באנגלית אבל באותיות גדולות ואני צריך אותיות קטנות בבקשה אל תגידו לי שאני צריך להתקין מחדש

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by puNani,

זה די מתסכל - כבר הצלחתי להפעיל את האינטרנט והכל.. ואז ניסיתי לשנות את סוג העכבר בהגדרות כדי לגרום לגלגלת לעבוד ובחרתי בטעות בסוג עכבר של חברה אחרת והוא פשוט התחיל להשתגע - הסמן זז בשיא המהירות רק למעלה ואני לא מצליח לשנות את ההגדרות חזרה... מישהו יודע איך אני מחזיר להגדרות עכבר שעובדות? אולי איך אני גורם ללינוקס לעשות AUTO DETECT לעכבר? או אולי מישהו יודע את המקשי קיצור כדי לפתוח הכפתור השמאלי התחתון בTASKBAR? (כמו הSTART בXP) כדי שאני אוכל לנסות להגיע להגדרות של העכבר משם? בתודה מראש :-\

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. יש לי שגיאה בהתקנה שהוא חושב שאיזשהו קובץ שכולל בתוכו את השם AMD64BIT עכשיו זה קריטי להתקנה כי נותן לי המוןןןן הודעות שגיאה במהלך ההתקנה כולם בנושא הAMD בעמוד ההורדה של אבונטו לחצתי על סביבת 64BIT בבקשה עזרה אני עכשיו תקוע באמצע ההתקנה אז ככה שאין לי XP כי פירמטתי

• 23 תגובות
    • 2.2k צפיות
  15. היום סופסוף הצלחתי להתקין לינוקס לצד ווינדוס אקספי. אך הבעיה היא כזו, כיביתי את המחשב וכאשר אני מדליק אותו ומנסה להכנס ללינוקס, הוא טוען את הכל כרגיל אבל הוא דורש ממני מעין Login כזה בפורמט דוס, אני מעוניין לשוב לממשק הגרפי, ולא לכל ממשק הפקודות.. מה עליי לעשות? בבקשה תעזרו לי כי כל הלילה מחקתי דברים ע"מ לפנות מקום כדי לבנות מחיצה ללינוקס... ד.א. הלינוקס שברשותי זה Mandrake 9.2 תודה מראש!

• 2 תגובות
    • 729 צפיות
  16. Started by Gold shark,

שלום אני רק אתמול בלילה התקנתי לינוקס (אחלה של דבר) אני משתמש בהפצה MENDRIVA ויש לי בעיה קטנה..... הכריטיס קול שלי לא עובד אני סם שירים הוא מנגן אבל לא משמיא ואני כבר נואש אני לא יודע מה אני יכול לעסות! הכרטיס קול שלי זה Audigy2 zsעזרה בנוגע לכרטיס קול בלינוקס

• 4 תגובות
    • 845 צפיות
  17. יש לי בעיה שאני לא יודע איך להגדיר דואר ב לינוקס בתוכנה של KDE מישהו יכול לעזור לי ?

• 1 תגובה
    • 827 צפיות
  18. Started by Pure-Gold,

התקנתי Fedora Core 6 והגדרתי את שרת ה FTP כפי שמופיע במדריך הזה: http://www.linuxhomenetworking.com/wiki/index.php/Quick_HOWTO_:_Ch15_:_Linux_FTP_Server_Setup הסרביס עובד ואני יכל להתחבר כמשתמש אנונימי. כאשר אני מנסה להיכנס עם יוזר שיצרתי לפי המדריך אני מקבל את השגיאה הבאה בהתחברות: 500 OOPS: cannot change direcory:/bla/bla מה לא עשיתי טוב ? תודה. --- הבעיה הייתה ב Firewall

• 0 תגובות
    • 921 צפיות
  19. Started by id3nt,

התקנתי לינוקס בנוסף לווינדוס ועכשיו ה bootloader לא מציג לי את הווינדוס כאופציה. כרגע אני לא יכול להיכנס לווינדוס מה אני יכול לעשות כדי לתקן את זה?

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by shloosh,

יש לי מקבוק יוניבודי בן 3 חודשים עם בעיה קלה ומעצבנת. התצוגה של המסך איננה חלקה, היא אפילו מעט רועדת או מעט מרצדת וצבעים בהירים כאילו משנים גוון מעט מאוד, משהו שנראה כמו refresh rate נמוך במסכים הישנים. זה לא מאוד קריטי,אבל זה מפריע לעין לקרוא טקסט ולעבוד שוטף בעיקר עם תמונות שנראות מרצדות. אני חושב שזה לא קשור למסך של המחשבף כי אני מבחין בזה גם עם מסך סאמסונג t220 חדש. לפי דעתי זה קשור לכרטיס מסך 9400m באיזה צורה. עוד שמתי לב שזה יותר חמור כאשר המחשב מחובר לחשמל או הוטען הרבה זמן. אם אני עובד עם סוללה כמה זמן זה משתפר. יש לכם רעיון מה לעשות? בהסתכלות ראשונות הכל נראה תקין,אבל אם עובדים עם המחשב מתחיל לכאוב לי העיניים.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  21. Started by badatz,

התקנתי את הMANDRAKE FIREWALL אולם השרת DHCP לא פועל כראוי . נכנסתי לשרת וניסיתי לעשות RESTART ל DHCPD אני מקבל הודעה בקשר לזה שהוא לא יודע לאיזה INTERFACE לתת כתובות IP מישהו מכיר את הבעיה ?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by the kooks,

שלום רב. לפני כחודש עברתי ללינוקס מנדרייק, התקנתי את הכול חבילות התקנה יש לי אינטרנט ICQ MSN מה עוד חסר ? שירים אני לא יכול לשמוע כמעט שירים הורדתי כבר 3-4 נגנים שונים בשביל המנדרייק מן "חבילות נוספות להורידה" כל הנגנים שהורדתי מנגנים MP3 WAV אבל לא WMA רוב רובם של השירים שלי הם באותו פורמט והתוכנה לא פותחת אותו, ניסיתי לשנות את הפורמט של אותם שירים ל MP3 ולWAV לכול פורמט אחר שאני מכיר והנגנים עדיין לא מריצים אותם :'( מה אני יכול לעשות בכדי שאותם נגנים יריצו WMA או האם יש נגנים אחרים ללינוקס מנדרייק שיכולים לפתוח את הפורמט WMA וגם MP3 ואת רוב הפורמטים האחרים כמו מדיה פליר? תודה מראש :'(

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. יש לי סלאקוור 10 ו sim icq 0.9.3 עכשיו שכחתי את הסיסמא של האייסיקיו אבל יש לי את זה שמור בשמור סיסמא יש למישהו מושג איך שני יכול לשחזר את זה?

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by dids22,

יש לי בעיה קטנה אני לא יכול לראות\ליצור קבצים בעלי שם בעברית ( יש לי פונטים עברים ואני יכול גם לכתוב בעברית)

• 3 תגובות
    • 803 צפיות
  25. Started by Muddy,

שלום, אני משתמש כבר כמה חודשים באובונטו 5.10 ואני בסה"כ מאוד מרוצה ולא היו לי יותר מדי תקלות. יש לי רק בעיה אחת קטנה ומציקה שאני לא מצליח להתגבר עליה, אשמח אם תוכלו לעזור... בgaim (המחובר לאייסיקיו) יש לי עברית מלאה לחלוטין ללא שום בעיה למעט שני דברים שמופיעים כג'יבריש: 1. הודעת ה away של משתמש אחר - כאשר אני מנסה לקרוא הודעה כזאת של משתמש אחר ההודעה מופיעה בג'יבריש. 2. פרטים אישיים של משתמש אחר מופיעים באנגלית וג'יבריש. חיפשתי בגוגל קצת על הבעיה ולא מצאתי משו שפותר את הבעיה הספציפית הזו אלא רק מדריך שמראה איך פותרים בעיה כללית של עברית ב gaim למי שעברית בכלל לא עובדת לו... זהו בעיקרון חוץ מזה אין לי שום בעיה אחרת עם עברית באובונטו עד כה... תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 896 צפיות

דיונים חדשים בפורומים