לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
התקנתי את הMANDRAKE FIREWALL אולם השרת DHCP לא פועל כראוי . נכנסתי לשרת וניסיתי לעשות RESTART ל DHCPD אני מקבל הודעה בקשר לזה שהוא לא יודע לאיזה INTERFACE לתת כתובות IP מישהו מכיר את הבעיה ?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני סטונדט לארט-דירקטינג, ולאחרונה החלטתי שהגיע הזמן להתחדש בלפטופ עקב עומס השיעורים שאני צריך להספיק (אני מניח שהרבה כאן יכולים להזדהות), ההתלבטות שלי היא בין ה-Dell Studio 1535 LED (שכרגע עולה 6000 ש"ח, בתקווה שהדולר יפסיק לטפס) לבין MacBook שמישהי הציעה לי לקנות ממנה, המחשב לטענתה יד ראשונה ומעולם לא היה בשימוש, והיא מוסיפה לעסקה תיק נשיאה, להלן המפרט: מעבד: Intel Core 2 Duo 2.4 GHz זכרון: 2GB כונן קשיח: 160GB צבע: לבן אחריות: עד 4/09 - בינלאומית ע"י "idigital" שנה שניה - באנגליה מחיר: 5200 ש"ח. השאלה היא מה עדיף לי לקנות ? האם המחיר שהיא הציעה לי הוגן ? עד לאן להתמקח ? מה בודקים כשהולכים לבדוק מחשב מק ? הצרכים שלי הם בעיקר לגרפיקה (תוכנות Adobe - פוטושופ, …
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אני מנסה כבר דיי הרבה זמן והייתי שמח אם מישהו יוכל לעזור לי בבעייה לא כל כך פשוטה. זה מתחיל פשוט - אני רוצה להתקין Windows כ Dual boot. לא, זה לא בעיית קונפיגורציה של Grub (לצערי). אני עובד על Gentoo - הWindows שרשום ליד זה בגלל ה VirtualMachine . אני יודע ש"צריך" בעיקרון להתקין ווינדוס לפני לינוקס אבל הפעם ויתרתי על התענוג והתקנתי קודם Gentoo. לפני מספר ימים החלטתי שהגיע הזמן להתקין Windows - הייתי צנוע: Windows XP sp1. השלב הראשון שעשיתי הוא כמובן לגבות את הMBR שלי. (אני לא אפרט איך - אתם יכולים להזיק לעצמכם. מנסיון) אחרי זה אמרתי מה כבר יש לי להפסיד והמשכתי בדרך הרגילה. Reboot למכונה והכנסה של Windows XP sp1 (מקורי כמובן... ) והנה ממשיכים........ אז זהו …
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שוב שאלה בקשר לקורל דרו, לאחר שהצלחתי להתקין את התוכנה ומנסה להפעילה אני מקבל הודעה: Draw.DLL You do not have sufficient privileges to complete this process.Log on as administrator and then retry the process ובכן, אני נכנס כאדמיניסטרטור וזה לא עוזר איך אפשס לבטל כליל את הצורך באדמיניסטרטור? שכן אני המשתמש היחיד במחשב iMac החדש שלי דני
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם.. קניתי מחשב חדש ואני כבר התחלתי לקבל חלק מהחלקים.. חשבתי להתחיל לנסות לעבוד עם לינוקס. אבל קניתי את המחשב החדש כדי שאוכל לשחק משחקים סוף סוף. האם יש דרך להפעיל משחקים חדשים כמו דום 3 שמיועדים לוינדוס על לינוקס ושיפעלו כרגיל לא לאט יותר? ועוד משהו אני צריך לחבר את את המחשב הזה והמחשב החדש שכנראה יהיה בלינוקס ברשת, או לחבר את ההארדי דיסק של המחשב הזה לחדש כי להעביר את כל הגיבויים. עכשיו אני לא יודע להתקין רשת בלינוקס עם וינדוס וגם אם אני הולך על הדרך השניה של לחבר את הדיסק הקשיח ואז להעביר את כל הנתונים, הדיסק הקשיח שלי עכשיו עם NTFS ולינוקס זה FAT32 לפי מה שאני יודע נכון? יש לינוקס שפועל על NTFS? תודה מראש!
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
i need a program that can open .pak and .uha files in windows i have unpak an unuha but this program are in Windows nt charcter mode so it not work either with cedega or dosemu so which program can open this files or which program can run windows NT charcter mode(windows xp on dos style) thx ;D
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אני צריך תוכנת PVR שעובדת עם כרטיסי ה-PVR של Haupauge ושלטים רחוקים IR, שמאפשרת להציג את הערוץ בו אני צופה בטלויזיה דרך כבלים שמחברים את הממיר של הכבלים (Thomson כסוף) לכניסת ה-S-video/Composite בכרטיס PVR. כמו כן, התוכנה צריכה לאפשר הקלטה של התוכנית בה אני צופה, הקפאת תמונה והמשך הקלטה ברקע, המשך צפייה בתוכנית (על מסך הטלוויזיה) והמשך הקלטה ברקע, מעבר לאחור ודילוג קדימה על פרסומות. בנוסף לכך, אני רוצה גם אופציה נוחה להגדיר לתוכנה להקליט משעה מסויימת עד שעה מסויימת ביום מסויים את הערוץ שאליו מכוון הממיר (גם כאשר הטלוויזיה כבוייה). אני מעוניין גם באפשרות לחבר מכשיר ווידאו לכרטיס PVR (יש לו כניסת אנטנה, S-video ו-Composite), ולהמיר קלטת וידאו לקובץ MPEG (וגם לצפות בקלטת ויד…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מתקין חבילות תוכנה ע"י לחיצה על האיקון שלהם האם זו הדרך? אחרי ההתקנה אני לא מוצא איפה נמצאת התוכנה ואין לי מושג איך להפעיל אותה. מישהו מוכן להסביר לי ? מדובר ב REDHAT9 תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
מישהו יכול לשלוח לי את הטפט הזה נקי (בזה לא אוכל להשתמש דחיסת ה JPG הגבוהה הרסה את התמונה)
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אני מנסה להתקין את השרת לTF2. אני מכניס את הפקודה chmod +x steam ואז ./steam -command update -game "tf" -dir . אני מקבל שגיאות ובסוף הוא כותב "failed to read clientregistery.blob" מישהו יכול לעזור?[br]פורסם בתאריך: 18.07.2009 בשעה 16:05:09 לאחר פרמוט והחלפת HDD הכל פועל אך כשאני מריץ את השרת אני מקבל ERROR "coudnt allocate any ip port" אני מריץ את השרת עם +ip עם הIP הנוכחי שלי[br]פורסם בתאריך: 19.07.2009 בשעה 20:50:52 הבעיה היא עם הפורט מאיזה שהיא סיבה הוא מסרב להיות פתוח,
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אני בשלבי בנייה של מערכת מצלמות שתפעל עצמאית, כלומר הלינוקס עצמה תרוץ על PC SINGLE BOARD, עם מעבד אינטל בין 1 ל 2 גיגה הרץ, ו-0.5-1 RAM. המערכת צריכה לטפל בקלט ממצלמות CCTV, ולאפשר גישה מהWEB.. למערכת לא יהיה מסך ככה שממשק גרפי לא חובה. כדאי ללכת על דביאן? משהו אחר? עוד שאלה חשובה: במידה ואני מחליט למכור מערכת כזו משולבת לינוקס, אינני מחוייב בתשלום כלשהוא נכון? רשיון GNU מאפשר לי שימוש מסחרי כל עוד אני משאיר את הקוד פתוח? תודות לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אם קראתם את השאלה הקודמת שלי "איזו הפצה להתקין לשרת ביתי?" אז אתם כבר יודעים שאני מתקין שרת לינוקס בבית כדי להריץ עליו כמה שרתים כמו TELNET, HTTP ו SAMBA אבל זה לא משנה עכשיו.. יש לי מודם ALCATEL PRO שמחובר ישירות להאב ומשתף את האינטרנט כרגע.. ה- GATEWAY בכל המחשבים מכוון ל- IP של המודם מה שאני רוצה לעשות הוא להגיד לשרת של הלינוקס לשתף את ההתחברות של המודם ואז אני יכוון את ה- GATEWAY של כולם (חוץ משל הלינוקס) לשרת.. עכשיו אתם בטח שואלים את עצמכם מה זה יעזור לי, ובכן, אני רוצה להתקין על השרת QoS אם הדבר הזה קיים בלינוקס (לפחות תחת השם הזה).. דרך אגב כשאני אומר QoS אני מתכוון לשרות המאפשר שליטה על ה- TRAFFIC כלומר להקצות למחשב מסוים יותר רוחב פס (לאינטרנט) מלמחשב אחר.…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, החלטתי שאני רוצה להכנס קצת לתחום של לינוקס ולהתנסות בזה. קראתי על כל מיני הפצות ולפי מה שהבנתי מומלץ להתחיל עם UBUNTU. אז קודם כל אני אשמח לדעת אם אני יכול להתקין את הלינוקס במקביל לווינדוס, כלומר שמתי שהמחשב עולה תהיה לי אפשרות לבחור איזו מערכת הפעלה אני רוצה (כמו שמתקינים יותר מווינדוס אחד במחשב). דבר שני, אם אין אפשרות אז הבנתי שצריך לעשות וירטואליזציה. עכשיו המצב הוא שיש לי מעבד AMD 64 ביט עם WIN XP 32 ביט. 1. אם אני מתקין לינוקס בנפרד כמו שתיארתי בהתחלה(במקביל לווינדוס), אני יכול להתקין אותו 64 ביט? 2. אם אני מפעיל את הלינוקס וירטואלית (עם VBOX), כלומר על ווינדוס, אני יכול להשתמש בגרסאת 64 ביט? סליחה על ההודעה הארוכה ותודה מראש =] עריכה עוד שאלה.. אני צריך להתק…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מישהו יודע על מנהל הורדות כמו FlashGet לדוגמא שעובד עם Wine ? אני צריך תוכנה טובה להורדה מראפידשר. תודה
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אין לי מושג מה אני הולך לקבל מול העיניים. ז"א שאין לי מושג קלוש בלינוקס ואיך לעבוד איתה. בווינדוס אני די מבין (כמו כולם ואולי גם טיפה מעבר) אבל לא יותר. יש למישהו המלצות...? הערות...? תודה בכל אופן. אני די אודה לכם אם תענו לי לתיבה הפרטית כי אני לא אהיה כאן כמה זמן ואני רוצה לקרוא את התגובות שלכם
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני תמיד שומע שתכנות עבודה של SGI (סיליקון גראפיקס) הן התכנות עבודה הכי טובות עבור עבודה בתלת מימד. אז מצאתי את עצמי שואל את השאלה יש לתכנות עבודה הלו מערכת הפעלה רשמתי במית היוצר ? כמו שלמשל לMAC יש את MAC OS חוץ מהעובדה שאפשר להריץ לינוקס על MAC, יש לו מערכת הפעלה רשמית. מה לגבי SGI? אני יודע שהם גם יכולים להרית גרסאות של LINUX אבל מערכת רשמתי יש להם ?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
זה יעבוד לי? mac os x 10.6.2 ומה הבדל בן זה לווינדוס 7 או XP?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום הייתי רוצה לדעת האם יש אפשרות ליצור משתי הפצות לייב דיסק אחד (דיסק רגיל ולא DVD) שיבצע בוט ויאפשר לי לבחור איזו הפצה אני רוצה לטעון? אני יודע שיש אנשים שמצליחים לדחוס כמה מערכות בפעלה (ווינדוס לדוגמא) לתוך דיסק אחד והייתי רוצה לדעת אם אפשר לעשות את זה גם אם הפצות לייב של לינוקס?
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני צריך צורב בשביל להתקין את זה אין אפשרות אחרת?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי Redhat 7.3 וברשת מחובר מחשב נוסף ועליו windows Xp . ה telnet\ftp\http עובד לשרת אני רוצה לפתוח session X על השרת ( לראות את ה X במחשב של ה XP ) . יש לי תוכנה שנקראית XLink או משהוא כזה אבל לפי דעתי מנסה לפתוח SSH מולו ? האם יש דרך טובה ואם כן מבי ???
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ואיפו אפשר למצוא רשימת תאימות חומרה של לינוקס עם רכיבי OB? תודה לכל העונים ;D
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
איזה תוכנה יש למק אשר ניתן באמצעותה להציג כתוביות של סרטים ?
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני צריך איזה לינוקס קטן ממש קטן שאפשר ללוש באינטרנט ולדבר בסקייפ ממש כמו הSplashtop של ASUS רק שאני לא מוצא אותו להורדה..
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
היי לכולם אני דיי חדש בעניין של לינוקס, חבר שלי מעוניין להתקין אובנטו על מחשב ישן [ubuntu 7.04], חיפשתי ברשת אפשרות לעלות את הדיסק דרך הדיסקט של הפלופי, אבל מצאתי מדריכים לא ממש מובנים, ולא הצלחתי.. יש לי את הדיסק של אובונטו ודיסקט פלופי ריק, האם אתם יכולים להסביר/ לתת מדריך לעשות דיסקט פלופי לאובונטו? או דיסקט מוכן רק להעתיק את הקבצים?
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הסיפור המלא כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=523085.0 יש לווינדוז כמה תוכנות שנותנות לך לראות מה תופס הכי הרבה מקום בכונן הקשיח, אני צריך אחת כזו לאובונטו 11.04 תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-