לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
שלום המדריך מציג דוגמא לקובץ locales עבור תוים לאנגלית וגרמנית: שאלתי: האין זה עדיף להוסיף locales לתוים עבריים ? מה ה syntax להוספת תוים עבריים ? עלי לציין שהנושא של locales לא ברור לי כפי ש make.conf לא היה לי ברור ואשמח לקבל הסבר. תודה
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכם בזמן הרמצת סרטים עם הנגנים ֝mplayer,kmplayer, ועוד נגן שיש באובונטו? לא מצליח לראות כתוביות בכלל למרות שאני מאפשר זאת באופציה של התוכנה יש פונטים של עיברית וכבר עשיתי עריכה של קובץ הקינפוג של ֛ mplayer אבל אין כתוביות בכלל ניסיתי כתוביות בפורמט sub,srt אשמח לעזרתכם
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
התקנתי דביאן בעברית, וכאשר אני מכניס את הסיסמא והשם משתמש הוא מגיע לשורת הפקודות ולא נכנס לממשק הגרפי איך אני עושה זאת? תודה
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום הייתי רוצה לדעת האם יש אפשרות ליצור משתי הפצות לייב דיסק אחד (דיסק רגיל ולא DVD) שיבצע בוט ויאפשר לי לבחור איזו הפצה אני רוצה לטעון? אני יודע שיש אנשים שמצליחים לדחוס כמה מערכות בפעלה (ווינדוס לדוגמא) לתוך דיסק אחד והייתי רוצה לדעת אם אפשר לעשות את זה גם אם הפצות לייב של לינוקס?
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני לומד על המיקרובקר 8051, ומה לעשות, יש לי לינוקס. לא בא לי להיכנס לוינדוס בשביל לעבוד על הקוד, אז אני מחפש סימולטור ללינוקס. אני עובד עם קוד C ל8051, ובוינדוס נאלץ להשתמש בתוכנה RIDE, שהיא דיי טובה, אבל... בלינוקס יש לי רק SDCC (קומפיילר לפי מה שהבנתי), ואני פחות או יותר הבנתי איך להסתדר איתו, אבל חסר לי סימולטור (שיראה מצב אוגרים, זכרון חיצוני/פנימי, פורטים וכו' וכו'). אני כבר הרבה זמן מחפש והחלטתי לשאול פה, אולי מישהו יודע...
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
שלום יש לי שני מחשבי מק (Imac and mini) שניהם מחוברים לראוטר ושניהם מקבלים IP אין פיירוול בינהם ושום דבר לא חוסם כלום הבעייה היא שאני יכול לעשות פינג ממחשב אחד לשני ומהשני לראשון אני לא יכול קצת מוזר שיתפתי תיקייות ועשיין אני לא רואה אותם ברשת אני רואה רק את ה default יש לכם מושג?
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, יש ברשותי סרטים שהם תוצאה של לכידה שבוצעה על מחשב מק בוק פרו באמצעות התקן roxio video capture כיצד אני יכול לנגן סרטים אלא על מערכת הפעלה ווינדוס ? תודה !
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם! לאחרונה התחלתי להתנסות בלינוקס (אובונטו 6.06), אך נתקלתי בבעיה שלא מצאתי לה פתרון עד כה: במחשב שבראשותי מותקן כרטיס טלויזיה מסוג LEADTEK PVR2000 (Chipset - Conexant 88x + Conexant 23416), אך לא הצלחתי למצוא דריוורים ו/או תוכנות מתאימות. הכרטיס אינו משמש אותי לצפיה בטלויזיה אלא ע"מ להעביר סרטים ביתיים ישנים מהווידאו הישן ל-DVD. מן הסתם אוכל לחיות גם ללא הפונקציה הזו בשלב הזה ע"י שימוש בכרטיס דרך WINXP, אך החשש הגדול שלי הוא גרימת נזק לכרטיס בעת השימוש באובונטו. כמו כן, המערכת אינה מזהה מרבית מרכיבי החומרה הבסיסיים (כגון מעבד AMD Sempron 2600 Socket A). היכן ניתן להשיג דריוורים לרכיבים כגון מעבד? תודה.
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
משתמשי האייסיקיו שלי בKopete טוענים שכתוב להם שאני קורא את הודעת האוואי שלהם כל שנייה וזה מפריע להם. לא הצלחתי לבטל את הפונקציה, מה גם שהיא לא יעילה כי את הודעת האווי של האנשים ברשימה שלי ניתן לקרוא רק ידנית. מישהו יודע איך לפתור את הבעיה, או מכיר תוכנה שתומכת באייסיקיו בצורה טובה ללא הבעיה הזאת ?
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכל משתמשי הלינוקס.. אפשר להתחיל לשאול שאלות ולדסקס נושאים.
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
איך לקבוע סוואפ עבור תוכנה ספציפית יש לי בעיה שתוכנות מסויימוץ הולכות לסוואפ וזה עושה לי צרות. יש דרך לגרום לתוכנה ספציפית לא ללכת לסוואפ לעולם, ולתוכנות אחרות ללכת לשם תמיד? ענבר.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לנו DNS ו DHCP של WINDOWS 2003 ׁ דרך AD של מיקרוסופט יש לנו בארגון מגוון של מערכות הפעלה (XP/WIN7/VISTA/2003/RHEL/UBUNTU) כאשר אני נותן פינג_"שם מחשב" ממערכת הפעלה של WINDOWS למערכת הפעלה LINUX הכל עובד טוב. לעומת זאת, כשאני נותן פינג_"שם מחשב" ממערכת הפעלה של LINUX למערכת הפעלה LINUX אני מקבל מענה משם מחשב שונה בכל פעם. לדוגגמה: הפקודה PING BLABLA התשובות השונות: from BLABLA ׁ(תקין) from AAAAAA (לא תקין) from BBBBBB (לא תקין) שמתי לב שהוא "מושך" את השמות האלה מה- RDNS. הפתרון שלי עד עכשיו היה למחוק את השמות מה RDNS ידנית כדי שהוא לא ייתן לי שמות פיקטיביים כשאני נותן פינג. מישהו מכיר את הבעיה הזאת ויש לו פתרון טוב יותר?!?! תודה רבה לכולם!!!
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
עשיתי חיפוש בגוגל וראיתי שלהרבה יש בעיה כמו לי אין סאונד בסרטוני פלאש בפיירפוקס , ( וידאו יש ) , ובדפדפן אופרה הסרטונים עובדים טוב מאוד . יש הרבה דיונים על זה , וכל מיני רעיונות ניסיתי כמה ולא עזר לי כמו להתקין מחדש את הפלאש של אדובי הכרטיס קול שלי הוא דרך USB ועובד טוב מאוד עם הכל . מישהו מצא פתרון טוב לבעיה הזאת ?
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם.. כל הזמן כותבים בתגובות וכו' שלינוקס כל כך טובה וכו' וידידותית למשתמש..אז אני רוצה לנסות אותה. דבר ראשון רציתי לדעת אם אני יכול להפעיל אותה דרך המחשב שלי בלי למחוק את ווינדוס XP(כמו וירטואל PC) ואם כן אז איך.. דבר שני,מאיפה להשיג הפצה ? ואיזה? ואם יש לי מעבד תומך 32BIT(ישן..)אז להתקין רק 32BIT ? תודה רבה לכולם.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי כמה שאלות לפני ההתקנה 1. יש לי כרטיס מסך Nvidia Geforce 105M האם הוא יתמוך בזה? 2. הכרטיס קול שלי הוא חיצוני Creative X-Fi 5.1 surround האם קיים דרייבר? 3. יש לי כמה תוכנות שאני בטוח יודע שלא ירוצו בלינוקס האם יש דרך להריץ אותן? (Autocad ו Revit)? תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני בשלבי בנייה של מערכת מצלמות שתפעל עצמאית, כלומר הלינוקס עצמה תרוץ על PC SINGLE BOARD, עם מעבד אינטל בין 1 ל 2 גיגה הרץ, ו-0.5-1 RAM. המערכת צריכה לטפל בקלט ממצלמות CCTV, ולאפשר גישה מהWEB.. למערכת לא יהיה מסך ככה שממשק גרפי לא חובה. כדאי ללכת על דביאן? משהו אחר? עוד שאלה חשובה: במידה ואני מחליט למכור מערכת כזו משולבת לינוקס, אינני מחוייב בתשלום כלשהוא נכון? רשיון GNU מאפשר לי שימוש מסחרי כל עוד אני משאיר את הקוד פתוח? תודות לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
תמיד באקספי יש את כל הטולברים האלו שמראים שאפשר בלאופרד לעשות תיקיה שתפתח כמו מגירה, איך עושים את זה? תודה...
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות רשימת השמעה אחת למשל למוזיקה אקוסטית שממנה יצאו הרבה רשימות השמעה של אומנים הקשורים בנושא. איך אני עושה זאת? צירפתי תמונה שאולי תסביר מה אני רוצה תודה לעוזרים [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ביום שישי ה-3/8/2012, מ-9:00 עד 14:00, ייערך כנס אוגוסט פנגווין - הכנס השנתי לתוכנה חופשית, לינוקס וקוד פתוח. הכנס יתקיים באודיטוריום חיפה -אולם רפפורט, שד' הנשיא 138, מרכז הכרמל, חיפה. ההרצאות יחלו באולם רפפורט וייתפצלו לשני מסלולים החל מ-11:45. על הפרק: אולם רפפורט 9:30 - דברי פתיחה - עמותת המקור. 10:00 - איך כמעט גרמתי לקריסה של נאסד"ק או כיצד להכניס שינויים בקוד הליבה של לינוקס ולהישאר בחיים לספר על זה - גלעד בן יוסף. 10:30 - וורדפרס, ג'ומלה, דרופל וכל מה שביניהם - עופר כהן. 11:00 -צילום קבוצתי - ליאור קפלן. 11:15 -הפסקה + מסיבת מפתחות. 11:45 - Lingnu, ניתוח שלאחר המוות. סקירה של חברת לינגנו, והסיבות שהביאו לסגירתה - שחר שמש. 12:15 - Foreman, פרוייקט העוסק בנ…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, אני מחפש פקודת shell או פונקציה בVI בשביל לצמצם שורות בקובץ (או סתם פלט). לדוגמא, להפוך קובץ שבתוכו: aa bb cc dd ל- aabb ccdd לא מצאתי פקודה אחת שעושה את זה. בתודה מראש, יוני.
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה לשאול כמה שאלות: 1)איך אני גורם לאובנטו לקרוא את הכונן השני שלי שבו נמצא וינדוס, כונן NTFS ? 2) איך אני מפצל את הכונן שבו מותקן לינוקס לחלק שבו נמצאת מערכת ההפעלה לכונן שני שיהיה מסוג fat32 (כדי שוינדוס יקרא אותו גם) בדרך שבה לינוקס ימשיך לעבוד כמו שצריך... 3)יש לי טלויזיה HD מחוברת למחשב בכבל DVI. איך אפשר להגיע למצב Dual Display בסביבת אובנטו? התקנתי כבר את הדרייבר של nvidia (כרטיס המסך שלי הוא Geforce 6600GT) 4)איך אני יכול לגרום לאובנטו להיות מהיר יותר? 5)האם יש צורך להתאים את המערכת הפעלה למחשב שלי? זאת אומרת גם התקנה של דרייברים או הגדרות שצריך להתאים? (מחשב: AMD athlon64 3000+, Geforce 600GT, 1024 ram, לוח אם של gigabyte). 6)איך אני מתקין wine? ניס…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה קודם כל הממשק התקנה של דביאן הוא טקסטטואלי ולא ויזואלי? זה נכון? דבר שני מהגירסאות הבאות של DEBIAN STABLE http://www.debian.org/CD/http-ftp/#stable לפי הבנתי למחשב INTEL אני אמור לקחת את i386 נכון הדבר? מה זה כל שאר הגירסאות? אפשר לקבל קישור לתמונה של התקנה של DEBIAN? תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הורדתי לאחרונה את התוכנה smart sync לאייפון שבעזרתה אפשר לסנכרן מידע מהפייסבוק לאנשי קשר באייפון. בהתאמה האוטומטית הראשונית הוא מוצא גם מידע על אנשים שלא נמצאים ברשימת החברים שלי אבל אחר כך, בהתאמה הידנית, אני יכול להכנס רק לרשימת חברים שלי. גם חיפוש שם נותן לחפש רק מתוך הרשימת חברים. יש דרך לסנכרן בצורה ידנית מידע של אנשי קשר שלא נמצאים ברשימת החברים שלי בפייסבוק?
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
משהו יודע איך אני יכול לשנות את הפנטים בעברית ב firefox? פשוט רואים אצלי מגעיל יכול להיות שזה בהגלל הכרטיס מסך?(voodo3 )? גם רואים קטן הקיצר משהו יודע איך לסדר את זה? ויש לי את מנדריק 10
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-