לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
אני צריך צורב בשביל להתקין את זה אין אפשרות אחרת?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
איך מגדירים חיבור לאינטרנט עם ההפצה הזו ? מקליד את הפרטים הרלוונטיים בקונסול ומקבל הפניה לבז"ן למרות שכל הפרטים נכונים ? (ADSL)
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אני בשלבי בנייה של מערכת מצלמות שתפעל עצמאית, כלומר הלינוקס עצמה תרוץ על PC SINGLE BOARD, עם מעבד אינטל בין 1 ל 2 גיגה הרץ, ו-0.5-1 RAM. המערכת צריכה לטפל בקלט ממצלמות CCTV, ולאפשר גישה מהWEB.. למערכת לא יהיה מסך ככה שממשק גרפי לא חובה. כדאי ללכת על דביאן? משהו אחר? עוד שאלה חשובה: במידה ואני מחליט למכור מערכת כזו משולבת לינוקס, אינני מחוייב בתשלום כלשהוא נכון? רשיון GNU מאפשר לי שימוש מסחרי כל עוד אני משאיר את הקוד פתוח? תודות לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
Ubuntu 11.04 לא ניתן להשתמש בכפתור ה-Back בדפדפן. ובעיה נוספת,איטיות מסוימת בהורדת קבצים - איך בודקים?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
למען האמת, הכותרת אומרת הכל. האם ניתן להתקין Windows XP x64 בעזרת Boot Camp?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, רציתי לדעת, אני רץ על אובונטו 8.10, איך אני לעשות שישמעו את הביפ לא דרך המחשב עצמו אלא דרך הרמקולים ? שאלה נוספת, רציתי להתקין LINUX על DOK, איזה גרסא מומלצת ואם אפשר קישור ? דבר אחרון, יש לי לוח אם GA-P35-DS3L, יש בו 6 יציאות סאונד, איך אני יכול להגדיר מה תפקידה של כל אחת ? לבנתיים רק הירוקה עובדת ויש לי גם את השחורה שמחובר אליה אוזניות והן לא עובדת ... איך אני מתקן את זה ? תודה לעוזרים.
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום הייתי רוצה לדעת האם יש אפשרות ליצור משתי הפצות לייב דיסק אחד (דיסק רגיל ולא DVD) שיבצע בוט ויאפשר לי לבחור איזו הפצה אני רוצה לטעון? אני יודע שיש אנשים שמצליחים לדחוס כמה מערכות בפעלה (ווינדוס לדוגמא) לתוך דיסק אחד והייתי רוצה לדעת אם אפשר לעשות את זה גם אם הפצות לייב של לינוקס?
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני לומד על המיקרובקר 8051, ומה לעשות, יש לי לינוקס. לא בא לי להיכנס לוינדוס בשביל לעבוד על הקוד, אז אני מחפש סימולטור ללינוקס. אני עובד עם קוד C ל8051, ובוינדוס נאלץ להשתמש בתוכנה RIDE, שהיא דיי טובה, אבל... בלינוקס יש לי רק SDCC (קומפיילר לפי מה שהבנתי), ואני פחות או יותר הבנתי איך להסתדר איתו, אבל חסר לי סימולטור (שיראה מצב אוגרים, זכרון חיצוני/פנימי, פורטים וכו' וכו'). אני כבר הרבה זמן מחפש והחלטתי לשאול פה, אולי מישהו יודע...
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
התקנתי דביאן בעברית, וכאשר אני מכניס את הסיסמא והשם משתמש הוא מגיע לשורת הפקודות ולא נכנס לממשק הגרפי איך אני עושה זאת? תודה
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
-
ביום שישי ה-3/8/2012, מ-9:00 עד 14:00, ייערך כנס אוגוסט פנגווין - הכנס השנתי לתוכנה חופשית, לינוקס וקוד פתוח. הכנס יתקיים באודיטוריום חיפה -אולם רפפורט, שד' הנשיא 138, מרכז הכרמל, חיפה. ההרצאות יחלו באולם רפפורט וייתפצלו לשני מסלולים החל מ-11:45. על הפרק: אולם רפפורט 9:30 - דברי פתיחה - עמותת המקור. 10:00 - איך כמעט גרמתי לקריסה של נאסד"ק או כיצד להכניס שינויים בקוד הליבה של לינוקס ולהישאר בחיים לספר על זה - גלעד בן יוסף. 10:30 - וורדפרס, ג'ומלה, דרופל וכל מה שביניהם - עופר כהן. 11:00 -צילום קבוצתי - ליאור קפלן. 11:15 -הפסקה + מסיבת מפתחות. 11:45 - Lingnu, ניתוח שלאחר המוות. סקירה של חברת לינגנו, והסיבות שהביאו לסגירתה - שחר שמש. 12:15 - Foreman, פרוייקט העוסק בנ…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אני מחפש פקודת shell או פונקציה בVI בשביל לצמצם שורות בקובץ (או סתם פלט). לדוגמא, להפוך קובץ שבתוכו: aa bb cc dd ל- aabb ccdd לא מצאתי פקודה אחת שעושה את זה. בתודה מראש, יוני.
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם.. קניתי מחשב חדש ואני כבר התחלתי לקבל חלק מהחלקים.. חשבתי להתחיל לנסות לעבוד עם לינוקס. אבל קניתי את המחשב החדש כדי שאוכל לשחק משחקים סוף סוף. האם יש דרך להפעיל משחקים חדשים כמו דום 3 שמיועדים לוינדוס על לינוקס ושיפעלו כרגיל לא לאט יותר? ועוד משהו אני צריך לחבר את את המחשב הזה והמחשב החדש שכנראה יהיה בלינוקס ברשת, או לחבר את ההארדי דיסק של המחשב הזה לחדש כי להעביר את כל הגיבויים. עכשיו אני לא יודע להתקין רשת בלינוקס עם וינדוס וגם אם אני הולך על הדרך השניה של לחבר את הדיסק הקשיח ואז להעביר את כל הנתונים, הדיסק הקשיח שלי עכשיו עם NTFS ולינוקס זה FAT32 לפי מה שאני יודע נכון? יש לינוקס שפועל על NTFS? תודה מראש!
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מישהו יודע על מנהל הורדות כמו FlashGet לדוגמא שעובד עם Wine ? אני צריך תוכנה טובה להורדה מראפידשר. תודה
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
משתמשי האייסיקיו שלי בKopete טוענים שכתוב להם שאני קורא את הודעת האוואי שלהם כל שנייה וזה מפריע להם. לא הצלחתי לבטל את הפונקציה, מה גם שהיא לא יעילה כי את הודעת האווי של האנשים ברשימה שלי ניתן לקרוא רק ידנית. מישהו יודע איך לפתור את הבעיה, או מכיר תוכנה שתומכת באייסיקיו בצורה טובה ללא הבעיה הזאת ?
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכם בזמן הרמצת סרטים עם הנגנים ֝mplayer,kmplayer, ועוד נגן שיש באובונטו? לא מצליח לראות כתוביות בכלל למרות שאני מאפשר זאת באופציה של התוכנה יש פונטים של עיברית וכבר עשיתי עריכה של קובץ הקינפוג של ֛ mplayer אבל אין כתוביות בכלל ניסיתי כתוביות בפורמט sub,srt אשמח לעזרתכם
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה, מכיון שלא ניתן להגיב על התרד הראשי בנושא ( הוא סגור משום מה ), אז אני רוצה להעיר עליו שההפצה "אחד" כבר אינה מתוחזקת, במקומה יש להשתמש במנדריבה. והנה חוברת בחירת ההפצה ממסיבת ההתקנה של מועדון הלינוקס הירושלמי. החוברת הנה קלילה פשוטה, עם צילומי מסך ונקודות מאוד מרוכזות של יתרונות וחסרונות של כל הפצה. http://www.linuxfun.co.il/uploads/private/choose.pdf תהנו
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי בעיה של משתמש בלינוקס שיוצר קובץ בסיפרייה שלו הקובץ נוצר עם מורשאות של 644 לסיפרייה שלו יש מורשאות של 777 והוא לא מוריש אותה לתתי סיפריות. תודה על העזרה
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם! לאחרונה התחלתי להתנסות בלינוקס (אובונטו 6.06), אך נתקלתי בבעיה שלא מצאתי לה פתרון עד כה: במחשב שבראשותי מותקן כרטיס טלויזיה מסוג LEADTEK PVR2000 (Chipset - Conexant 88x + Conexant 23416), אך לא הצלחתי למצוא דריוורים ו/או תוכנות מתאימות. הכרטיס אינו משמש אותי לצפיה בטלויזיה אלא ע"מ להעביר סרטים ביתיים ישנים מהווידאו הישן ל-DVD. מן הסתם אוכל לחיות גם ללא הפונקציה הזו בשלב הזה ע"י שימוש בכרטיס דרך WINXP, אך החשש הגדול שלי הוא גרימת נזק לכרטיס בעת השימוש באובונטו. כמו כן, המערכת אינה מזהה מרבית מרכיבי החומרה הבסיסיים (כגון מעבד AMD Sempron 2600 Socket A). היכן ניתן להשיג דריוורים לרכיבים כגון מעבד? תודה.
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לנו DNS ו DHCP של WINDOWS 2003 ׁ דרך AD של מיקרוסופט יש לנו בארגון מגוון של מערכות הפעלה (XP/WIN7/VISTA/2003/RHEL/UBUNTU) כאשר אני נותן פינג_"שם מחשב" ממערכת הפעלה של WINDOWS למערכת הפעלה LINUX הכל עובד טוב. לעומת זאת, כשאני נותן פינג_"שם מחשב" ממערכת הפעלה של LINUX למערכת הפעלה LINUX אני מקבל מענה משם מחשב שונה בכל פעם. לדוגגמה: הפקודה PING BLABLA התשובות השונות: from BLABLA ׁ(תקין) from AAAAAA (לא תקין) from BBBBBB (לא תקין) שמתי לב שהוא "מושך" את השמות האלה מה- RDNS. הפתרון שלי עד עכשיו היה למחוק את השמות מה RDNS ידנית כדי שהוא לא ייתן לי שמות פיקטיביים כשאני נותן פינג. מישהו מכיר את הבעיה הזאת ויש לו פתרון טוב יותר?!?! תודה רבה לכולם!!!
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
עשיתי חיפוש בגוגל וראיתי שלהרבה יש בעיה כמו לי אין סאונד בסרטוני פלאש בפיירפוקס , ( וידאו יש ) , ובדפדפן אופרה הסרטונים עובדים טוב מאוד . יש הרבה דיונים על זה , וכל מיני רעיונות ניסיתי כמה ולא עזר לי כמו להתקין מחדש את הפלאש של אדובי הכרטיס קול שלי הוא דרך USB ועובד טוב מאוד עם הכל . מישהו מצא פתרון טוב לבעיה הזאת ?
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה לשאול כמה שאלות: 1)איך אני גורם לאובנטו לקרוא את הכונן השני שלי שבו נמצא וינדוס, כונן NTFS ? 2) איך אני מפצל את הכונן שבו מותקן לינוקס לחלק שבו נמצאת מערכת ההפעלה לכונן שני שיהיה מסוג fat32 (כדי שוינדוס יקרא אותו גם) בדרך שבה לינוקס ימשיך לעבוד כמו שצריך... 3)יש לי טלויזיה HD מחוברת למחשב בכבל DVI. איך אפשר להגיע למצב Dual Display בסביבת אובנטו? התקנתי כבר את הדרייבר של nvidia (כרטיס המסך שלי הוא Geforce 6600GT) 4)איך אני יכול לגרום לאובנטו להיות מהיר יותר? 5)האם יש צורך להתאים את המערכת הפעלה למחשב שלי? זאת אומרת גם התקנה של דרייברים או הגדרות שצריך להתאים? (מחשב: AMD athlon64 3000+, Geforce 600GT, 1024 ram, לוח אם של gigabyte). 6)איך אני מתקין wine? ניס…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, ברצוני לרכוש דיסק חיצוני קטן. הבעיה שלי שיש בביתי 2 מחשבים - האחד XP והשני לינוקס. בהנחה שאיני מעוניין בתכניות הגיבוי (רק בדיסק עצמו) על איזה דגם הייתם ממליצים שיעבוד על 2 המחשבים? תודה,
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום יש לי שני מחשבי מק (Imac and mini) שניהם מחוברים לראוטר ושניהם מקבלים IP אין פיירוול בינהם ושום דבר לא חוסם כלום הבעייה היא שאני יכול לעשות פינג ממחשב אחד לשני ומהשני לראשון אני לא יכול קצת מוזר שיתפתי תיקייות ועשיין אני לא רואה אותם ברשת אני רואה רק את ה default יש לכם מושג?
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-