לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
אני תמיד שומע שתכנות עבודה של SGI (סיליקון גראפיקס) הן התכנות עבודה הכי טובות עבור עבודה בתלת מימד. אז מצאתי את עצמי שואל את השאלה יש לתכנות עבודה הלו מערכת הפעלה רשמתי במית היוצר ? כמו שלמשל לMAC יש את MAC OS חוץ מהעובדה שאפשר להריץ לינוקס על MAC, יש לו מערכת הפעלה רשמית. מה לגבי SGI? אני יודע שהם גם יכולים להרית גרסאות של LINUX אבל מערכת רשמתי יש להם ?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
מערך הכוננים הוא כזה: 1. INTEL SSD 80GB 2. מערך RAID0 ל500GB X2 3. כונן רגיל של 320GB תודה רבה.
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מישהו יכול לשלוח לי את הטפט הזה נקי (בזה לא אוכל להשתמש דחיסת ה JPG הגבוהה הרסה את התמונה)
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
ביום שישי ה-3/8/2012, מ-9:00 עד 14:00, ייערך כנס אוגוסט פנגווין - הכנס השנתי לתוכנה חופשית, לינוקס וקוד פתוח. הכנס יתקיים באודיטוריום חיפה -אולם רפפורט, שד' הנשיא 138, מרכז הכרמל, חיפה. ההרצאות יחלו באולם רפפורט וייתפצלו לשני מסלולים החל מ-11:45. על הפרק: אולם רפפורט 9:30 - דברי פתיחה - עמותת המקור. 10:00 - איך כמעט גרמתי לקריסה של נאסד"ק או כיצד להכניס שינויים בקוד הליבה של לינוקס ולהישאר בחיים לספר על זה - גלעד בן יוסף. 10:30 - וורדפרס, ג'ומלה, דרופל וכל מה שביניהם - עופר כהן. 11:00 -צילום קבוצתי - ליאור קפלן. 11:15 -הפסקה + מסיבת מפתחות. 11:45 - Lingnu, ניתוח שלאחר המוות. סקירה של חברת לינגנו, והסיבות שהביאו לסגירתה - שחר שמש. 12:15 - Foreman, פרוייקט העוסק בנ…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי כמה שאלות לפני ההתקנה 1. יש לי כרטיס מסך Nvidia Geforce 105M האם הוא יתמוך בזה? 2. הכרטיס קול שלי הוא חיצוני Creative X-Fi 5.1 surround האם קיים דרייבר? 3. יש לי כמה תוכנות שאני בטוח יודע שלא ירוצו בלינוקס האם יש דרך להריץ אותן? (Autocad ו Revit)? תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מה המקבילה של כתיבת כתובת IP ב RUN במק? יש לי מק וPC מחברים דרך ראוטר ואל רואים אחד את השני בשניהם מוגדר שיתוף, גילוי רשת וכו, ואין פיירול. כאר אני כותה את ה IP של המק בRUN ב PC, הוא מגיע אליו וניתן לגשת לתיקיות המשותפת. לא מצאתי דרך לעשות את זה במק מה שחשוב זה שאני אוכל לגשת מהמק לתיקיה מסויימת ב PC. (אגב, שיתוף ITUNES ביניהם עובד מעולה) תודה לכל מי שיכול לעזור לי
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
טוב אז שיכנעו אותי, יש לי XP על הלפטופ, ועכשיו הקצתי לאובונטו 12 ג'גיה, והתקנתי אותו. זה פעם ראשונה שלי שאני בכלל רואה מערכת לינוקס כלשהיא... =\ התקנתי את ברייל הזאת, תוכנה פצצה, סידרתי שם כל מיני דברים... אבל יש לי מלא שאלות ואני בטוח שיהיו עוד מלא אז אני לא יפתח עוד נושאים אני יקפיץ את הדיון הזה... שאלות: 1) איך אני מוסיף לי את השפה הרוסית, והעיברית? ואיך אני מחליף שפה? ראיתי פה מישו אומר Lalt+Ralt? 2) אני משתמש בMOVIE PLAYER נראה לי.. :-\ והורדתי כמה קודקים, וזה לא מראה לי את הסרט כמו שצריך, עושה שטויות, מסך שחור במקום סרט, לפעמים כן מראה אותו.... מה להוריד? 3) לא יודע מה לחצתי, אבל השורה למעלה, והשורה למטה, נעלמו. איך אני מחזיר אותם? 4) השאלה שממש מעניינת אות…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בווינדוז היה נגיד תוכנה כמו EVEREST לבדיקה טמפרטורה ורכיבים, אני יותר מתעניין בטמפרטורה... יש איזה תוכנה שמראה את הטמפרטורה של הרכיבים ללינוקס? תודה
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני צריך צורב בשביל להתקין את זה אין אפשרות אחרת?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, ברצוני לרכוש דיסק חיצוני קטן. הבעיה שלי שיש בביתי 2 מחשבים - האחד XP והשני לינוקס. בהנחה שאיני מעוניין בתכניות הגיבוי (רק בדיסק עצמו) על איזה דגם הייתם ממליצים שיעבוד על 2 המחשבים? תודה,
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי בעיה של משתמש בלינוקס שיוצר קובץ בסיפרייה שלו הקובץ נוצר עם מורשאות של 644 לסיפרייה שלו יש מורשאות של 777 והוא לא מוריש אותה לתתי סיפריות. תודה על העזרה
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
sorry for my english just bought a new mac and dont know how to type "iver". my problem goes like this: as a good user i started downloading all the new updates the system asked me to download and install. after it finished installing all the other updates, it came to the last system update, it started the install process but stuck after a while. i tried installing several times and stuck every time. anybody haves a solution? thnx
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
רציתי לשאול האם נדרשות בלינוקס פעולות תיחזוק כל כמה זמן, כגון SCANDISK, DEFRAG כמו שיש בוינדוס, או מחיקת TEMP, שלא יצטבר זבל. כמו כן היה גם סריקת רג'יסטרי, רק שאני בספק אם דבר כזה קיים בלינוקס.. או שאולי יש פעולות אחרות שיש לבצע כל כמה זמן על מנת לשמור על מערכת טובה ומהירה, וחסרת שגיאות. אז השאלה היא: מה צריך לבצע?
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
למען האמת, הכותרת אומרת הכל. האם ניתן להתקין Windows XP x64 בעזרת Boot Camp?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
איך מגדירים חיבור לאינטרנט עם ההפצה הזו ? מקליד את הפרטים הרלוונטיים בקונסול ומקבל הפניה לבז"ן למרות שכל הפרטים נכונים ? (ADSL)
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
מישהו יודע על מנהל הורדות כמו FlashGet לדוגמא שעובד עם Wine ? אני צריך תוכנה טובה להורדה מראפידשר. תודה
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום ברשותי דיסק ההתקנה של רד האט בעבר התקנתי אותו, אך לא היה לי הרבה זמן ללמוד את המערכת ואי להשתמש בה. אני מעוניין להתקינה שוב, האם אתם ממליצים על התקנת מערכת זו ? או שיצאה כבר גירסה חדשה יותר ? ואם כן איך אני משיג אותה ? כמו כן לא הצלחתי להתחבר בזמנו לאינטרנט כנראה לא היו לי את הדרייברים המתאימים, אז איך אני מוצא אותם הפעם לפני ההתקנה ? והאם בכלל אני צריך לחפש דרייברים לכל הכרטיסים או שהמערכת תזהה אותם לבד ? תודה מראש לע כל עזרה.
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אני מחפש פקודת shell או פונקציה בVI בשביל לצמצם שורות בקובץ (או סתם פלט). לדוגמא, להפוך קובץ שבתוכו: aa bb cc dd ל- aabb ccdd לא מצאתי פקודה אחת שעושה את זה. בתודה מראש, יוני.
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם.. קניתי מחשב חדש ואני כבר התחלתי לקבל חלק מהחלקים.. חשבתי להתחיל לנסות לעבוד עם לינוקס. אבל קניתי את המחשב החדש כדי שאוכל לשחק משחקים סוף סוף. האם יש דרך להפעיל משחקים חדשים כמו דום 3 שמיועדים לוינדוס על לינוקס ושיפעלו כרגיל לא לאט יותר? ועוד משהו אני צריך לחבר את את המחשב הזה והמחשב החדש שכנראה יהיה בלינוקס ברשת, או לחבר את ההארדי דיסק של המחשב הזה לחדש כי להעביר את כל הגיבויים. עכשיו אני לא יודע להתקין רשת בלינוקס עם וינדוס וגם אם אני הולך על הדרך השניה של לחבר את הדיסק הקשיח ואז להעביר את כל הנתונים, הדיסק הקשיח שלי עכשיו עם NTFS ולינוקס זה FAT32 לפי מה שאני יודע נכון? יש לינוקס שפועל על NTFS? תודה מראש!
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לנו DNS ו DHCP של WINDOWS 2003 ׁ דרך AD של מיקרוסופט יש לנו בארגון מגוון של מערכות הפעלה (XP/WIN7/VISTA/2003/RHEL/UBUNTU) כאשר אני נותן פינג_"שם מחשב" ממערכת הפעלה של WINDOWS למערכת הפעלה LINUX הכל עובד טוב. לעומת זאת, כשאני נותן פינג_"שם מחשב" ממערכת הפעלה של LINUX למערכת הפעלה LINUX אני מקבל מענה משם מחשב שונה בכל פעם. לדוגגמה: הפקודה PING BLABLA התשובות השונות: from BLABLA ׁ(תקין) from AAAAAA (לא תקין) from BBBBBB (לא תקין) שמתי לב שהוא "מושך" את השמות האלה מה- RDNS. הפתרון שלי עד עכשיו היה למחוק את השמות מה RDNS ידנית כדי שהוא לא ייתן לי שמות פיקטיביים כשאני נותן פינג. מישהו מכיר את הבעיה הזאת ויש לו פתרון טוב יותר?!?! תודה רבה לכולם!!!
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ואיפו אפשר למצוא רשימת תאימות חומרה של לינוקס עם רכיבי OB? תודה לכל העונים ;D
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
-
שלום, אם קראתם את השאלה הקודמת שלי "איזו הפצה להתקין לשרת ביתי?" אז אתם כבר יודעים שאני מתקין שרת לינוקס בבית כדי להריץ עליו כמה שרתים כמו TELNET, HTTP ו SAMBA אבל זה לא משנה עכשיו.. יש לי מודם ALCATEL PRO שמחובר ישירות להאב ומשתף את האינטרנט כרגע.. ה- GATEWAY בכל המחשבים מכוון ל- IP של המודם מה שאני רוצה לעשות הוא להגיד לשרת של הלינוקס לשתף את ההתחברות של המודם ואז אני יכוון את ה- GATEWAY של כולם (חוץ משל הלינוקס) לשרת.. עכשיו אתם בטח שואלים את עצמכם מה זה יעזור לי, ובכן, אני רוצה להתקין על השרת QoS אם הדבר הזה קיים בלינוקס (לפחות תחת השם הזה).. דרך אגב כשאני אומר QoS אני מתכוון לשרות המאפשר שליטה על ה- TRAFFIC כלומר להקצות למחשב מסוים יותר רוחב פס (לאינטרנט) מלמחשב אחר.…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
בווינדוס יש לי תפריט של כלים>אפשרויות>הצג סיסמאות בפיירפוקס באובונטו אין אין את זה אני צריך את הסיסמה כי זאת סיסמה שמשמשת אותי גם בפלאפון גם במחשב ואני לא זוכר אותה תודה
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני לומד על המיקרובקר 8051, ומה לעשות, יש לי לינוקס. לא בא לי להיכנס לוינדוס בשביל לעבוד על הקוד, אז אני מחפש סימולטור ללינוקס. אני עובד עם קוד C ל8051, ובוינדוס נאלץ להשתמש בתוכנה RIDE, שהיא דיי טובה, אבל... בלינוקס יש לי רק SDCC (קומפיילר לפי מה שהבנתי), ואני פחות או יותר הבנתי איך להסתדר איתו, אבל חסר לי סימולטור (שיראה מצב אוגרים, זכרון חיצוני/פנימי, פורטים וכו' וכו'). אני כבר הרבה זמן מחפש והחלטתי לשאול פה, אולי מישהו יודע...
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-