לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
שלום, החלטתי שאני רוצה להכנס קצת לתחום של לינוקס ולהתנסות בזה. קראתי על כל מיני הפצות ולפי מה שהבנתי מומלץ להתחיל עם UBUNTU. אז קודם כל אני אשמח לדעת אם אני יכול להתקין את הלינוקס במקביל לווינדוס, כלומר שמתי שהמחשב עולה תהיה לי אפשרות לבחור איזו מערכת הפעלה אני רוצה (כמו שמתקינים יותר מווינדוס אחד במחשב). דבר שני, אם אין אפשרות אז הבנתי שצריך לעשות וירטואליזציה. עכשיו המצב הוא שיש לי מעבד AMD 64 ביט עם WIN XP 32 ביט. 1. אם אני מתקין לינוקס בנפרד כמו שתיארתי בהתחלה(במקביל לווינדוס), אני יכול להתקין אותו 64 ביט? 2. אם אני מפעיל את הלינוקס וירטואלית (עם VBOX), כלומר על ווינדוס, אני יכול להשתמש בגרסאת 64 ביט? סליחה על ההודעה הארוכה ותודה מראש =] עריכה עוד שאלה.. אני צריך להתק…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, האם מישהו יכול לתת לי לינק לMandrake 9.0 אך שלא יהיה על FTP? עדיף כמובן שמהירות ההורדה תהיה בערך 40-60 נ.ב- זה שלושה דיסקים? תודה מראש, יאיר
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אין לי מושג מה אני הולך לקבל מול העיניים. ז"א שאין לי מושג קלוש בלינוקס ואיך לעבוד איתה. בווינדוס אני די מבין (כמו כולם ואולי גם טיפה מעבר) אבל לא יותר. יש למישהו המלצות...? הערות...? תודה בכל אופן. אני די אודה לכם אם תענו לי לתיבה הפרטית כי אני לא אהיה כאן כמה זמן ואני רוצה לקרוא את התגובות שלכם
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם! לאחרונה התחלתי להתנסות בלינוקס (אובונטו 6.06), אך נתקלתי בבעיה שלא מצאתי לה פתרון עד כה: במחשב שבראשותי מותקן כרטיס טלויזיה מסוג LEADTEK PVR2000 (Chipset - Conexant 88x + Conexant 23416), אך לא הצלחתי למצוא דריוורים ו/או תוכנות מתאימות. הכרטיס אינו משמש אותי לצפיה בטלויזיה אלא ע"מ להעביר סרטים ביתיים ישנים מהווידאו הישן ל-DVD. מן הסתם אוכל לחיות גם ללא הפונקציה הזו בשלב הזה ע"י שימוש בכרטיס דרך WINXP, אך החשש הגדול שלי הוא גרימת נזק לכרטיס בעת השימוש באובונטו. כמו כן, המערכת אינה מזהה מרבית מרכיבי החומרה הבסיסיים (כגון מעבד AMD Sempron 2600 Socket A). היכן ניתן להשיג דריוורים לרכיבים כגון מעבד? תודה.
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
איך לקבוע סוואפ עבור תוכנה ספציפית יש לי בעיה שתוכנות מסויימוץ הולכות לסוואפ וזה עושה לי צרות. יש דרך לגרום לתוכנה ספציפית לא ללכת לסוואפ לעולם, ולתוכנות אחרות ללכת לשם תמיד? ענבר.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
-
שלום, יש ברשותי סרטים שהם תוצאה של לכידה שבוצעה על מחשב מק בוק פרו באמצעות התקן roxio video capture כיצד אני יכול לנגן סרטים אלא על מערכת הפעלה ווינדוס ? תודה !
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
איך אני מוצאת את האופציות של פקודת echo? אני לא יכולה לרשום echo --help כי המערכת פשוט רושמת echo
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום המדריך מציג דוגמא לקובץ locales עבור תוים לאנגלית וגרמנית: שאלתי: האין זה עדיף להוסיף locales לתוים עבריים ? מה ה syntax להוספת תוים עבריים ? עלי לציין שהנושא של locales לא ברור לי כפי ש make.conf לא היה לי ברור ואשמח לקבל הסבר. תודה
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לאחרונה ראיתי שיצאה אלפא 5 לאובנטו 7, יש למישהו מושג מתי זה יוצא?
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני חדש במקינטוש ויש לי MAC BOOKPRO עם מערכת הפעלה 10.5.2. אני מחובר ברשת עם כבל מוצלב כאשר המחשב הראשי עם האינטרנט (של הכבלים דרך מודם של מוטורולה שמחובר לכרטיס רשת השני) הוא ווינדוס XP. המקינטוש מזהה את הרשת ובמקינטוש אני מצליח לראות את הקבצים שאני משתף דרך הווינדוס אבל יש לי 2 בעיות: 1) אני לא מצליח לגלוש באינטרנט דרך המקינטוש. 2) דרך הווינדוס אני לא מצליח לראות את הקבצים שאני משתף במקינטוש. אם אני מחבר את הכבל רשת שמחובר למקינטוש למחשב נייד של LENOVO אני מצליח גם לגלוש וגם לשתף את הקבצים בשני הכיוונים בלי שום בעיה. במקינטוש הפעלתי את file sharing + printer sharing + Internet sharing. אין לי כסף לראוטר משום סוג ולכן זו לא אופציה. אני חשבתי שברגע שאני מחובר…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני בשלבי בנייה של מערכת מצלמות שתפעל עצמאית, כלומר הלינוקס עצמה תרוץ על PC SINGLE BOARD, עם מעבד אינטל בין 1 ל 2 גיגה הרץ, ו-0.5-1 RAM. המערכת צריכה לטפל בקלט ממצלמות CCTV, ולאפשר גישה מהWEB.. למערכת לא יהיה מסך ככה שממשק גרפי לא חובה. כדאי ללכת על דביאן? משהו אחר? עוד שאלה חשובה: במידה ואני מחליט למכור מערכת כזו משולבת לינוקס, אינני מחוייב בתשלום כלשהוא נכון? רשיון GNU מאפשר לי שימוש מסחרי כל עוד אני משאיר את הקוד פתוח? תודות לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
איפה התיקיה שמאחסנים בה את האתר ל APACHE שבא עם RH9 ? ואיך יוצרים קובץ ZIP מתיקיה, דרך הקונסול?
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קניתי כרטיס מסך חדש ATI RADEON HD4870 ויש לי איתו בעיות בלינוקס ועוד עם האפקטים שזה ממש מוזר.. O_O" מה אני צריך לעשות כדי שהאפקטים המתקדמים יעבדו לי כי שום אפקטים לא עובדים לי, אני עובד על ההכי הכי הכי פשוט שזה בלי אפקטים כלל וכלל... ='[ זה רושם שזה לא אפשרי ולא יודע מה.. אז מה לעשות?< אפשר בבקשה מדריך לפתרון בעיה זו? נ.ב. נראה לי שזה בגלל שזה של ATI כי שמעתי שיש ללינוקס בעיות עם כרטיסי מסך לא משנה איזה של ATI לעומת NVIDIA שהיא עובדת ממש טוב עם לינוקס... אז איך אני פותר את הבעיה שלי? כי אני יודע שהכרטיס המסך הזה מיועד לדברים עצומים ולא יכול להיות שלא יעבדו אפקטים פשוטים בלינוקס..? :'( תודה עצומה לאלו שיעזרו!!! :]
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני צריך איזה לינוקס קטן ממש קטן שאפשר ללוש באינטרנט ולדבר בסקייפ ממש כמו הSplashtop של ASUS רק שאני לא מוצא אותו להורדה..
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אני מצטער, אם השאלה נשמעת לכם טיפשית או משהו. אני ממש משתמש טרי (מלפני יומיים). אם אפשר לעזור לי ע"י כך שתגידו לי איפה אני יכול את הדבר הנ"ל. אם כבר מדברים על זה יש גם תמיכה לכול סט התוכנות של MICROMIDEA? FLASH and stuff? תודה רבה על העזרה!
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מה ההבדל בין השחרורים הבאים: Microsoft.Windows.XP.Professional.Corporate.SP2.Integrated.January.2007.MULTI.IMAGE-ETH0 Microsoft.Windows.XP.Professional.OEM.SP2.Integrated.January.2007-ETH0 Microsoft.Windows.XP.Professional.N.Corporate.SP2.Integrated.January.2007.MULTI.IMAGE-ETH0 Corporate זה מה שיש לי וזה תמיד מה שהשתמשתי לאחרונה אני רואה גם N.Corporate ו- OEM אפשר לדעת מה ההבדל ביניהן ? ועוד שאלה, יש לי סידיקי מקורי שפועל לי עם הגירסא של ה-Corporate ... זה יעבוד לי גם עם ה-2 האחרות האלו ?
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום הייתי רוצה לדעת האם יש אפשרות ליצור משתי הפצות לייב דיסק אחד (דיסק רגיל ולא DVD) שיבצע בוט ויאפשר לי לבחור איזו הפצה אני רוצה לטעון? אני יודע שיש אנשים שמצליחים לדחוס כמה מערכות בפעלה (ווינדוס לדוגמא) לתוך דיסק אחד והייתי רוצה לדעת אם אפשר לעשות את זה גם אם הפצות לייב של לינוקס?
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי Redhat 7.3 וברשת מחובר מחשב נוסף ועליו windows Xp . ה telnet\ftp\http עובד לשרת אני רוצה לפתוח session X על השרת ( לראות את ה X במחשב של ה XP ) . יש לי תוכנה שנקראית XLink או משהוא כזה אבל לפי דעתי מנסה לפתוח SSH מולו ? האם יש דרך טובה ואם כן מבי ???
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
התקנתי את הMANDRAKE FIREWALL אולם השרת DHCP לא פועל כראוי . נכנסתי לשרת וניסיתי לעשות RESTART ל DHCPD אני מקבל הודעה בקשר לזה שהוא לא יודע לאיזה INTERFACE לתת כתובות IP מישהו מכיר את הבעיה ?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי לכולם אני דיי חדש בעניין של לינוקס, חבר שלי מעוניין להתקין אובנטו על מחשב ישן [ubuntu 7.04], חיפשתי ברשת אפשרות לעלות את הדיסק דרך הדיסקט של הפלופי, אבל מצאתי מדריכים לא ממש מובנים, ולא הצלחתי.. יש לי את הדיסק של אובונטו ודיסקט פלופי ריק, האם אתם יכולים להסביר/ לתת מדריך לעשות דיסקט פלופי לאובונטו? או דיסקט מוכן רק להעתיק את הקבצים?
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כן כן אני כבר עם אובונטו אבל יש לי בעיה קטנה עם מציאת תיקייה בתיקיית הבית שלי הורדתי Amule והורדתי שיר והוא סיים להוריד. ראיתי שבהגדרות הוא שומר את זה פה /home/user/.aMule/Incoming וכשאני נכנס לתיקייה הזו אני רואה רק את התיקיות הבאות: examples, PDF, Public, וידאו, מוסיקה, מסמכים, שלוחן עבודה, תבניות, תמונות כשאני פותח את המיקום בפיירפוקס הוא מוצא לי שם את התיקיות הנ"ל וגם את התיקיות החסרות אבל כשאני נכנס דרך דפדפן הקבצים אני לא רואה אותן נראה שאלו תיקיות מוסתרות אבל לא הצלחתי לפתוח אותן כדי שאני אראה אותן. איך עושים זאת? תודה לעוזרים גל
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכל משתמשי הלינוקס.. אפשר להתחיל לשאול שאלות ולדסקס נושאים.
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המחשב הוא גיגה בייט M912 http://www.gigabyte.com.tw/Products/Notebook/Products_Spec.aspx?ProductID=2835 אני מעוניינת בגרסא עם המסך 1280x768, עם 2 גיגה RAM. האם המסך מגע יתמך כראוי בלינוקס?
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לא רציתי לפתוח עוד אשכול אז אני מעדכן :-\ השתמשתי בWubi-7.04.04 על מנת להתקין עליו אונובוטו ובתפריט בהתחלה של המחשב הזה אני יכול לבחור בין XP לבין אונובוטו אבל שמה אני לא מקבל את האפשרות אפילו לבחור באונובוטו וישר מקבל הודעת שגיאה של NTDLR FILE IS MISSING,מה אני צריך לעשות על מנת שזה ישר יעלה לי את אונובוטו? וזה משנה שהתקנתי לדוגמא מכונן D על כונן G? תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-