לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,172 דיונים בפורום זה
-
בזמן גלישה או העתקת קבצים המערכת קופאת. בפעם האחרונה לא היית לי אפילו גישה ל cli יש דרך למצוא את היסבה לקפיאה?
-
- 3 תגובות
- 956 צפיות
-
-
היי, הותקן על הנייד שלי מערכת הפעלה אובונטו גרסה 11.04 התוכנה משגעת אך מהירות ה-Wifi וההעתקה לכונן USB איטיים להחריד. הכונן שלי הוא Sandisk Ultra Backup שהוא יחסית מהיר,לאחר ההתקנה של אובונטו אני מעביר קבצים לכונן,מהירות העתקה 2mb בלבד במקום 15mb. אותו הדבר גם ב-Wifi מהירות הורדה איטית מאוד,גלישה איטית גמכן. איך אפשר לפתור את הבעיה המציקה הזאת? בברכה,
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
זיכרון ram פיזי נפח HD מהירות מעבד סוג מעבד כמות מעבדים תודה
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
ואם כן צריך להוריד תוסף או משהו? כי כרגע הדיסק מתפקד כ USB2 תודה
-
- 3 תגובות
- 915 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מדריכים להתקנת (הקמת) שרת שיארח VPS עם פאנל ניהול להוסטינג בסגנון plesk (צריך שיווצרו בכמה שפחות לחיצות כפתור מכונות LAMP). כמה שיותר מדריכים עדיף. בנוסף, צריך המלצות לפאנלי ניהול בחינם וגם בתשלום וקצת מידע עליהם (יתרונות וחסרונות). דבר אחרון: איזו מערכת הפעלה עדיפה לשרת centos / debian/ ubuntu? עדיפות ליציבות מקס' וצריכת משאבים מינימלית (כדי להתקין על שרת חלש ככל האפשר משרתים קיימים). אשמח לתשובות לכל הנושאים, תודה
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
השבוע הורכזה רשמית הגרסא הבאה של מערכת ההפעלה למחשבי המק, 10.7, הנקראת גם Lion. הגרסא החדשה מביאה עימה שיפורים חזותיים ושיפורים באופן ונוחות השימוש, כמו גם פיצ'רים חדשים לאפליקציות הנוכחיות. את רשימת השינויים המלאה תוכלו למצוא בלינק הבא: http://www.apple.com/macosx/whats-new/features.html את הוידאו המלא של ההשקה תוכלו לראות כאן: http://events.apple.com.edgesuite.net/11piubpwiqubf06/event ה-Lion יהיה זמין להורדה מהאפסטור למק (4 גיגה של installer שישדרג אוטומטית) בחודש הבא (כרגע אין תאריך מדוייק) ב-30 דולר בלבד - שימו לב שהאפסטור למק זמין רק לבעלי גרסאות מתקדמות של 10.6 ולא לבעלי 10.5. כרגע עוד לא ראיתי מידע רשמי בנוגע לרכישת דיסק/פלאש-דרייב לצורך התקנה מחדש/שחזור ססמאות וכ…
-
- 3 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
Ubuntu 11.04 לא ניתן להשתמש בכפתור ה-Back בדפדפן. ובעיה נוספת,איטיות מסוימת בהורדת קבצים - איך בודקים?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי קובץ טקסט. ואני צריך לאתר את הערך המספרי הראשון שבא לאחר המילה good time: כיצד? למשל לקובץ הנ"ל אני רוצה את הפלט: 0.01 0.09 dudu good time: 0.01, 0.02 yaron dr eat dogs goot time: 0.09, 6.02 kurgel תודה
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי כמה שאלות לפני ההתקנה 1. יש לי כרטיס מסך Nvidia Geforce 105M האם הוא יתמוך בזה? 2. הכרטיס קול שלי הוא חיצוני Creative X-Fi 5.1 surround האם קיים דרייבר? 3. יש לי כמה תוכנות שאני בטוח יודע שלא ירוצו בלינוקס האם יש דרך להריץ אותן? (Autocad ו Revit)? תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי התקנתי אתמול אובונטו במחשב שלי וכמה שאלות 1. יש לי מסך חיצוני שמתחבר ללפטופ שלי בחיבור HDMI ומשום מה הוא לא מראה את המסך 2. איך אני מתקין את הקורא כרטיסים של הלפטופ שלי יש לי LENOVO G550 3. יש מקום מסודר שאני יכול להוריד ממנו תוכנות ללינוקס 4. משום מה אחרי ההתקנה היה לי סרגל כלים למעלה ואחרי הריסט הראשון הוא זז שמאלה ונהיו אייקונים כאלה בצד בנוסף לסרגל למעלה תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
is there is a way to do it ?
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מישהו פה יודע או יכול להביא לי מדריך להתקין OSX LION למשל, כמערכת הפעלה נוספת על המחשב?! ניסיתי גם את הדרך של VMWARE אבל הוא נותן שגיאת CPU אולי בגלל שיש לי AMD... אם למישהו יש רעיונות אודה לו מאוד! חג שמח
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אני עובד על FEDORA 15 התקנתי VB דרך קובץ rpm מהאתר כאשיר אני מפעיל את הVB דרך הטרמינל אני מקבל שגיאה load. Please recompile the kernel module and install it by /etc/init.d/vboxdrv setup You will not be able to start VMs until this problem is fixed. [root@localhost init.d]# הרצתי את הפקודה ב ROOT קיבלתי Stopping VirtualBox kernel modules [ OK ] Uninstalling old VirtualBox DKMS kernel modules [ OK ] Trying to register the VirtualBox kernel modules using DKMS[FAILED] (Failed, trying without DKMS) Recompiling VirtualBox kernel modules [FAILED] (Look at /var/log/vbox-install.log to find out what went wrong) נכנסתי ללוג כדי לראו…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב מיני (Netbook) ורציתי לשים עליו מערכת LINUX UBUNTU למטרות מדיה... סרטים שירים תמונות דפדפן וכו... אז שמתי וכשאני ניכנס אני רואה שיש אפקטים כמו צל , בלור , זוהרים כאלה ועוד.... (אבל אלה בעיקר) עכשיו אמרו לי שאם אני יוריד אותם המחשב ירוץ לי יותר מהר...וניסיתי לחפש תוכנות ב UBUNTU SOFTWERE CENTER ולא מצאתי... השאלה שלי אם זה אפשרי להסיר את האפקטים ובמידה שכן אז איך?! הגירסא של האובנטו שלי זה 11.10 תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
החלטתי להתנסות במערכת הפעלה שונה.. לשנות אווירה, ולהכיר דברים חדשים. אך עושה רושם שהמעבר לא חלק.. וההתקנה עושה בעיות. ביצעתי הרבה נסיונות התקנה שונות, וכלום לא עבד. ניסיתי דרך הממשק לווינדוס של אובונטו, שם הוא סיים את ההתקנה, אך כתב הודעת שגיאה. כשניסיתי לעלות בדואל בוט לאובונטו, הוא נתקע, ובמקום מסך טעינה ראיתי קווים מוזרים. ניסיתי דרך CD. הוא העלה את המסך טעינה, ונתקע כעבור מספר שניות באותו מסך.. ניסיתי דרך USB (הפעם עם ISO חדש) והוא השאיר לי הודעה (במסך DOS) ERROR: No configuration file found !No DEFAULT or UI configuration directive found :boot (אותו כנ"ל לגבי גירסא 11.04) ניסיתי את אותו USB על שני מחשבים אחרים (ניידים), ושם הכל עבד פיקס. למה אני לא מצליח להתקין את הל…
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שידרגתי את המערכת מ 10.4 ל 11.10, וכל פעולה שאני מבצע לוקח לה כמה שניות של השהייה עד שהיא מתבצעת. יש פתרון לזה?
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום חברים, התקנתי אובונטו 11.10 על הלפטופ עם wubi. אחרי כמה דקות שמתי לב שהמחשב מתאמץ הרבה יותר והמאוורר מתחיל לעבוד כל כמה שניות, דבר שלא היה קורה בוינדוס. יש לכם מושג למה זה קורה והאם אפשר לתקן? עריכה: נתקלתי במקרה דומה ברשת. משום מה על וינדוס 7 הוא קר כמו קרח ודווקא על אובונטו שאמור לשאוב פחות משאבים, קשה לו... רשום שהמעבד מוגדר על תדירות הכי גבוהה וכנראה גם המאווררים. אמרו שצריך לשחק עם זה. אז השאלה שלי: לפני שאני מחפש מידע בגוגל, זה מסובך? כדאי לעשות את זה לבד בכלל? * רק אציין שזו הפעם הראשונה שאני מתנסה לעבוד עם לינוקס ואני די מפחד לדפוק משהו.
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הייי! איך אני יכול לשים עברית על MAC OS? זה על מחשב מקבוק פרו 13. וכן מישהו יודע אם יש תוכנות שצריך להתקין? כמו אופיס וכו? תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
שלום , אני צריך עזרה על הרצת התוכנה bind9 [ DNS Server [ ועל תכנותה [הכנסת הפרטים ועל איזה דומיין אני רוצה להריץ] אני מקבל הודעת שגיעה 3: host not found (NXDOMAIN) ניסיתי למצוא תשובה לבעיה אך ללא הצלחה תודה לכל העוזרים
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, ברשותי שני כרטיסי מסך שאני לא צריך: 8800GT ו-HD4870. האם אני יכול פשוט להעביר אותם למק או שהם צריכים לעבור מודיפיקציה כלשהי (ביוס וכד')? *BFG 8800GT OC2 **AMD HD 4870 תוצרת AMD עצמה הגרסה בעלת 512MB. בתודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
גם כן, איזה מחיצות ליצור.
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הסיפור המלא כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=523085.0 יש לווינדוז כמה תוכנות שנותנות לך לראות מה תופס הכי הרבה מקום בכונן הקשיח, אני צריך אחת כזו לאובונטו 11.04 תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם.. אני צריך עזרה קטנה.. התקנתי מערכת redhat5 על vmware שיושב על PC אל תשאלו למה.. זה המצב... חח בנוסף יש לי mac בבית. אני מנסה להגיע ב-SSH מה-mac ל-redhat כך: " ssh root@ipaddress " אך אני מקבל connection refused להלן ההגדרות שערכתי: הmac מחובר בWIFI לאייפון באמצעות מה שנקרא "נקודת גישה" - אין לי מושג מה לגבי FIREWALL באייפון לדעתי הוא אינו קיים או לא פעיל. ה-redhat מחובר לראוטר עם כתובת סטטית מחוץ לפול הכתובות בVMWARE אך כשאני מקליד IFCONFIG אני מקבל כתובת אחרת מתוך הפול כתובות והגדרתי את שתי הכתובות ב-dmz כדי שכל הפורטים יהיו פתוחים. ה-VMWARE מוגדר מבחינת NIC כ-BRIDGE. בקובץ known hosts הגדרתי את הכתובת הסטטית של redhat. גם כשמחקתי את כל מה שהיה כתוב שם וניסית…
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן אז כפי שכתבתי בכותרת אני משתמש חדש במערכת הנפלאה מינט 12 64 ביט. המחשב שלי הוא Dell xps L501x אני מריץ את המערכת בדואל בוט יחד עם חלונות 7 מציין שבעבר השתמשתי גם באובונטו. שמתי לב בהגדרות המערכת שיש מה שנקרא: דרייברים נוספים להתקנה. כלומר: המערכת ממליצה שאתקין אחד מ2 הדרייברים הבאים: א- nvidia accelerated grphics driver (version current) {recommended} ב- nvidia accelerated grphics driver (post-release updates) (version current-updates) מה אתם אומרים שעלי לעשות, האם להתקין או שלהשאיר את הדברים כך כי הכול עובד בסדר? כמו כן מהם היתרונות/החסרונות ? תודה רבה מראש, יוסי
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, רציתי לשאול אם ניתן ליצור bootable disk-on-key למערכת הפעלה מק (בדומה לדיסק און קי שמעלה את לינוקס לצורך העניין), ואם כן איך ניתן לעשות את זה? תודה, רן.
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-