לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
אני מנסה לעשות chroot לתיקיה /mnt על מנת להתקין בה chroot אני מנסה לעשות את זה בעזרת הפקודה הבאה, בתקווה לקבל של של באש, כך שאוכל להתקין לשם דברים. sudo chroot /mnt /bin/bash אבל אני מקבלת את הפלט המוזר הבא: chroot: cannot run command `/bin/bash': No such file or directory חשבתי שזה בגלל הרווח, לפני ה/bin אז ניסיתי בלי, לא עזר, ניסיתי להעתיק לתוך mnt את /bin/bash, ניסיתי עם ובלי רווח, לא עובד כלום. יש למישהו רעיון?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
תמיד רציתי לראות מה זה FLUXBOX זה נירא די פשוט ועם זאת היכולת שלו להריץ תוכניות של KDE ושל GNOME בנוסף קסמה לי, בנוסף לכך הוא אמור להריץ דברים יותר מהר הרי אין לא את כל הפריפרייה מסביב כמו שיש בKDE או GNOME. אז בקיצור הורדתי אתמול SOURCE של הגירסא היציבה החדשה ביותר קימפלתי,התקנתי עכשיו איך אני מפעיל אותו? המערכת שלי עולה אוטומתית במצב גראפי (יש את הKDM MANAGER) וברשימה של הGUI שאני רוצה שיעלה אין את הFLUX שלי. עכשיו מישהו יכול להסביר לי איך אני מכניס אותו לרשימה הזו או איך אני טוען אותו בלי להכניס לרשימה לא ממש הכפת לי אני פשוט רוצה לראות אותו בפעולה.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי דוד אוסטרלי ועד עכשיו הייתי מדבר איתו דרך המסנג'ר בפי סי. ה-msn messenger של המק או אס לא מאפשר שיחות וידאו. שאלתי היא בעזרת איזו תוכנה אפשר לנהל שיחת וידאו עם מחשב פי סי מעבר לים? האם אני צריך לקנות מצלמת רשת מיוחדת למק או המצלמה שיש לי שעובדת על יו אס בי אגב תיהיה בסדר? בתודה מראש, איל
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום יש לי שתי שאלות לגבי זמני קבצים בלינוקס: 1. האם ניתן *באמת* לשנות את ה-LAST MODIFIED DATE של קובץ באופן שלא יאפשר *לאף אחד* (רק מהסתכלות על הקובץ, בלי להתחשב ב-LOGS למיניהם) לדעת מה היה התאריך המקורי? האם זו פונקציה של הרשאות? 2. האם RENAME של קובץ משנה את ה-LAST MODIFIED TIMESTAMP או שלא? תודה
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אם אני קונה לוח אם עם בקר RAID מובנה של אינטל, לאיזה תמיכה אפשר לצפות בלינוקס מהבקר עצמו (לא software raid), במיוחד בתחומים של עבודה מול הדיסקים ב dual boot, גם בלינוקס וגם בחלונות. (להבנתי כרגע אין תמיכה שכזו בכלל?)
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מעונין להתקין לינוקס על המחשב שלי p4 2.66 512ram בקיצר החלטתי שהגיע הזמן לעבור לקוטב ולשחק עם הפינגווין צריך תוכנה שתתאים לצרכים שלי : אינטרנט, office אבל שאני אוכל במקביל להשאר עם הwinxp בשביל המשחקים. צריך משהו הכי פשוט ונוח שיש כדי שאוכל להסתדר איתו בתור התחלה. הדרישות שלי זה מהירות בעבודה, יעילות בקיצר מה שלינוקס מציע (-: ד"א צריך גם איזה אחד שיהיה לו תמיכה יענו ניתקלתי בבעיה שיהיה לי את מי לשאול. מצטער על כל השאלות, תודה מראש ! ד"א חשוב מאוד שזה לא יעיף לי את הxp אלא שכשהמחשב נדלק תהיה לי אפשרות בחירה לאן להכנס ללינוקס או לxp. תודה
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
תכתבו את הקוד הזה בטרמינל וזהו אין תמיכה טובה בעברית אבל אפשר לסדר wget http://media.codeweavers.com/pub/crossover/chromium/cxchromium_0.9.0-1_i386.deb Now you have cxchromium_0.9.0-1_i386.deb package install this package using the following command sudo dpkg -i cxchromium_0.9.0-1_i386.deb
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי אנשים, התקנתי את סוזה 11 על הנייד החדש שלי, והכל עובד סבבה עד עכשיו חוץ מכרטיס המסך מדגם ATI 3650 HD MOBILITY הורדתי דרייברים עם YAST אבל לא נראה לי שהתקין כי אני לא רואה את הדגם ולא יכולה לעלות יותר מ1042 על 768 בנוסף הורדתי את הדרייברים מהאתר של AMD אבל זה לא נפתח עם GEDIT אלא צריך לקמפל את זה. זה מעצבן כי זה מסך 16:10 אז אני לא רואה ממש טוב. התקנתי בנוסף עברית וגרמנית, אבל אני לא יודעת איך לעבור ביניהן. ז"א כמו בווינדוז עם ALT SHIFT ההבנה שלי בתחום היא כמעט אפסית, כי אני מתעסקת עם לינוקס רק מלפני כמה שעות, אבל מסקרן אותי לנסות משהו חדש. עריכה: התקנתי את הGNOME ולא את הKDE 4 מה כדאי יותר? תודה מראש, פרנסי.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בניגוד לחלונות בה במהלך ההתקנה יוצרים את המחיצות הרצויות ובוחרים את המחיצה בה תותקן המערכת, בלינוקס כל העסק נראה יותר מורכב. המטרה שלי היא שתהיה מחיצה נפרדת בה ניתן יהיה לשמור את כל המסמכים/תמונות וכד'. אשמח להסבר/לינק להסבר פשוט על המחיצות בלינוקס ואיך לבצע את החלוקה. תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מבחינתי זה היה צעד צפוי למדי, שחיכיתי לו מיד לאחר ששמעתי על הוצאת ה-Macbook pro core 2 duo. לפעמים כשאני רואה את הויסטה, אני פשוט מתעצבן, עדכמה אפשר להעתיק מה-OSX, אבל ניחא, זה רק גורם לנו להבין אט אט עד כמהה-OSX היא טובה, ועד כמההליאפורד הולכת להיות טובה כפליים (עכשיו עם הוצאתהניידים עם הC2D, ישתמיכה של 64 ביט מלאה בליאפורד.). המלצה שלילמי שמתכנן לקנות נייד של אפל, חכו עוד כמה ימים להשקתהליאפורד, וכך,תקבלו את הנייד עם הליאפורד יחד, ולא תצטרכו לשדרג ב-150דולרים .
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי אני קצת חדש בעסק נגיד והתקנתי הפצה כמו red hat איך אני יכול לעצב אותה שתראה יותר טוב (סתם לדוגמא ויסטה ) תודה לעוזרים
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
איזה בקיצור? MADNRAKE? RED HAT? UBUNTU? FEDORA? הוצאות אחרות? תודה מראש צריך שתתמוך בראוטר בחיבור חוטי המערכת הפעלה צריכה להיות יציבה ולא מעמיסה
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
היי מה המצב אני רוצה להסיר את לינוקס מנדרייק מהמחשב ורציתי לדעת איך לעשות את זה תודה לכולם
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם! החלטתי לנסות את לינוקס על המחשב הנייד שלי (Compaq Evo N160). אחרי שיצרתי מחיצה ללינוקס ומחיצת Swap והתקנתי את לינוקס (Mandrake 8.0 שקיבלתי פעם בכנס) והכל פעל פחות או יותר כשורה. אך ישנן מספר בעיות: 1. אני לא יכול לקבל את מצב הסוללה, כלומר כמה היא טעונה (באחוזים), כמו שאפשר ב-Windows. 2. המאוורר תמיד עובד בלינוקס וזה די מעצבן (זה מחשב נייד והמאוורר לא אמור לפעול תמיד. בחלונות המאוורר עובד רק כאשר המחשב מתחמם יותר מדי). מצאתי (באינטרנט) מדריכים על APM ו-ACPI ללינוקס (שכנראה מאפשרים למצוא את מצב הסוללה, ופותרים את בעיית המאוורר), אבל ממש לא הבנתי שם כלום, כי נראה לי שהם מניחים שמי שקורא את אותם מדריכים יש לו כבר ידע רב בלינוקס, ואני מתחיל בלינוקס לא מצליח להבין ש…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
מערכת הפעלה - יובונטו אולטימייט אדישן 2.1 [יובונטו 8.10] כרטיס מסך: 4870 ati 1-התקנתי את הפלאש של אדובי יש לי שמע במחשב, אבל באתרים כמו יוטיוב אין שמע [יש וידאו] התקנתי את הפלאש בתור: ubuntu-restricted-extras עשיתי גם את התהליך הבא: לאחר ביצוע 2 הפקודות היה שמע וגם וידאו לאחר ריסטרט - הבעיה חזרה לקדמותה. 2- הרצתי סרט כלשהו ויש מעין פליקרים שחורים כאלה ... הצעות לפתרון? ביצעתי את התהליך הבא[, לאחר שביצעתי אותו ולאחר ריסטרט - היובונטו קרס והייתה בעיה בXSERVER] ועדיין ללא הצלחה... שאלה נוספת - איך ניתן להתקין internet explorer על יובונטו?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה להתקין ubuntu אבל אני עדין רוצה שיהיה לי xp אז ככה מה אני עושה עם האינטרנט איך אני מתקין אותו כי זה הכי חשוב לי ואם אני קונה תוכנה/מוריד אז להוריד ל xp ואז זה יעבוד גם ב ubuntu תודה רבה ויש לי אינטרנט של בזק/בזקבנלאומי
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
זה די מתסכל - כבר הצלחתי להפעיל את האינטרנט והכל.. ואז ניסיתי לשנות את סוג העכבר בהגדרות כדי לגרום לגלגלת לעבוד ובחרתי בטעות בסוג עכבר של חברה אחרת והוא פשוט התחיל להשתגע - הסמן זז בשיא המהירות רק למעלה ואני לא מצליח לשנות את ההגדרות חזרה... מישהו יודע איך אני מחזיר להגדרות עכבר שעובדות? אולי איך אני גורם ללינוקס לעשות AUTO DETECT לעכבר? או אולי מישהו יודע את המקשי קיצור כדי לפתוח הכפתור השמאלי התחתון בTASKBAR? (כמו הSTART בXP) כדי שאני אוכל לנסות להגיע להגדרות של העכבר משם? בתודה מראש :-\
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום. התקנתי על מחשב hp dc5800 את esxi5 קבעתי לesxi כתובת IP סטאטית... הצלחתי להתחבר ממחשב אחר דרך הדפדפן לesxi הורדתי את הvsphere client הגדרתי את כל הפרטים כדי להתחבר לesxi וכל פעם אני מקבל את אותה הודעת שגיאה (מצ"ב צילום מסך) מישהו מכיר פיתרון לתקלה? תודה מראש! [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי שרת לינוקס ואני רוצה להתקין עליו אנטיוירוס ואנטי ספאם, מה שכן אין לי מושג בשקל בלינוקס ואני בבעיה בעניין הזה. אם מישהו יכול להסביר לי את התהליך והפקודות אני ישמח. תודה!
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קראתי מדריך איך להתקין gnome 3 על ubuntu והכל הלך כמו שצריך, הgnome מופיע בבחירה . מה לא עובד? shell extensions . אני לא מצליח להתקין אותם (ז"א אין לי כפתורי on off באתר שלהם) לא מצליח להפוך את העיצוב הישן ולעיצוב החדש (שהשעון באמצע והנוטיפיקיישן באר בצבע שחור) איך בעצם אני מגיע לעיצוב כפי שהוא מוצג באתר של GNOME? כן, אני חדש בלינוקס.
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מחפש 2 פקודות ביוניק 1 לכיון שעה 2 לשחזור קבצים דרך טיפ גבוי
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי די הרבה תקלות באובונטו, ואין לי מושג אם זאתי מערכת ההפעלה או שיש בעיית תאימות בחומרה שלי. הרצתי חיפוש בפורום ומצאתי לינק ששלחו לבדיקת תאימות, והמחשב שלי לא נמצא שם. המפרט: Asus M2a-MX AMD 4800 2.5GHZ Dual core Club3D ATI Radeon HD3650 G.skill 1GB 800MZ DDR2 / X2
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום. אני חדש בכל הקטע הזה של המק ויש לי כמה שאלות: איך משנים בff את הפונטים שיראו כמו בווינדאוס? כי הפונטים בעברית פה מחרידים ויש קודקים למק? כי הוא עושה לי בעיות עם ניגון וידיאו, או שיש נגן מומלץ? (חוץ מVLC) ועם איזו תוכנת MSN אתם משתמשים? כי זאת של מיקרוסופט לא נוחה בכלל ויש אפשרות לשנות את השם של המחשב? כי שהתקנתי אותו היה לי רק עברית ולא כתבתי משתמש נורמלי ועכשיו הוא כתב לי איזה חרטוט.. אני מתכוון לשם של המחשב עצמו, נגיד שאני נכנס לFinder הוא כותב לי למעלה dwrwntr ואני רוצה לשנות את זה תודה
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
10Things We're Dying to Know About Chrome OS http://www.readwriteweb.com/archives/10_things_were_dying_to_know_about_chrome_os.php העידן הקרוב הולך להיות מהמעניינים שפגשנו > כבר לא יכול לחכות ... כל מה שקרה עד היום - זה כלום תחרות כזו? שני ענקים כאלו ? עוד לא היה....
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אוקיי אז ככה אם אתה ראיתם אני פתחתי מקודם דיון על FEDORA ההתקנה הסתיימה בהצלחה אבל כשאני בא להפעיל אותה קיבלתי שגיאה אמרתם ללחוץ על ALT CTRL F2 כדי להגיע למעין דוס - לא עבד ואפחד לא הגיב אז אמרתי בוא ננסה UBUNTU מה כבר יכול לקרות אז ככה בהתקנת FEDORA היה כתוב בתפריט שאם אני מקצה 2 כוננים קשיחים זה מוסיף לי ביצועים - כנ"ל לגבי עכשיו? או שזה בולשיט אחד גדול/לא רלוונטי כלפי? ואיזה גודל לעשות מחיצות ? אני לא רוצה שהלינוקס תהיה המערכת הפעלה הראשית במחשב ככה שכמה שפחות שאפשר מקום לגביה יותר טוב תודה מראש
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-