לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
אני יודע שזה הבדל בין כמות הפאצ'ים שיש אבל איך אני יודע את הפירוט של זה? לדוגמא: i386
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום. אני חדש בכל הקטע הזה של המק ויש לי כמה שאלות: איך משנים בff את הפונטים שיראו כמו בווינדאוס? כי הפונטים בעברית פה מחרידים ויש קודקים למק? כי הוא עושה לי בעיות עם ניגון וידיאו, או שיש נגן מומלץ? (חוץ מVLC) ועם איזו תוכנת MSN אתם משתמשים? כי זאת של מיקרוסופט לא נוחה בכלל ויש אפשרות לשנות את השם של המחשב? כי שהתקנתי אותו היה לי רק עברית ולא כתבתי משתמש נורמלי ועכשיו הוא כתב לי איזה חרטוט.. אני מתכוון לשם של המחשב עצמו, נגיד שאני נכנס לFinder הוא כותב לי למעלה dwrwntr ואני רוצה לשנות את זה תודה
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
בבקשה מי שמבין בזה אפילו קצת נא ליצור איתי קשר. תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין להתקין WIN7 יחד עם MACOS בתצורת DUALBOOT. מדובר על MACBOOK PRO חדש שכבר מותקן עליו Mac OS X 10.6.6. אשמח לקבל לינק למאמר מומלץ ולתוכנה מומלצת. תודה
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום היום התקנתי על מחשבי ubuntu 8.04.1 i386 ויש לי בעיה דחופה. אחרי שתהליך ההתקנה הסתיים, התקנתי מייד את עידכוני המערכת ועשיתי איתחול למערכת. לאחר מכאן המערכת ביקשה להתקין את הדרביר לכרטיס המסך שלי(nvidia 6800 gt) ואחרי שהתקנתי את הדריבר, ביצעתי איתחול ואז כשאני מפעיל את המערכת מחדש אז אני לא רואה את מסך הפתיחה אלה אני רואה צג שחור(המסך נכבה ויש עליו נורה מהבהבת). רק לאחר התקנת הדרביר לכרטיס המסך החלה הבעיה הזאת. יש לציין שבעיה זו קרתה גם בגירסה קצת יותר ישנה של ubuntu אבל בגירסה ממש ישנה של ubuntu שהתקנתי, בעיה זה לא קרתה בכלל, והכל עבד נורמלי עם אותו כרטיס המסך. איך ניתן לפתור את הבעיה? תודה לעוזרים!
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
תכתבו את הקוד הזה בטרמינל וזהו אין תמיכה טובה בעברית אבל אפשר לסדר wget http://media.codeweavers.com/pub/crossover/chromium/cxchromium_0.9.0-1_i386.deb Now you have cxchromium_0.9.0-1_i386.deb package install this package using the following command sudo dpkg -i cxchromium_0.9.0-1_i386.deb
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ערב טוב לכולם, התקנתי אובונטו 7.04. דנדש ויפה. התרשמתי לטובה עד כה. ההתקנה עברה בשלום, כולל חלוקת המחיצות, כולם שמחים ומאושרים. לשאלתי: ישנו חיווי של כרטיס רשת אלחוטי עובד. אני גם רואה שהוא מצליח לסרוק ולמצוא את הרשתות האלחוטיות סביבי, אך משום מה - מסרב להתחבר... מצאתי דרייבר לכרטיס הרשת שלי (LevelOne WNC-0301, עובד על PCI כמובן), אבל אין לי שמץ של מושג ירוק איפה להתחיל ואיך בכלל מתקינים את הנ"ל. סקרן לדעת מה מצפה לי בהמשך... תודה על העזרה, והמשך ערב נעים.
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היום הלכתי לקניון וראיתי חנות של idigital. כמובן שלא יכולתי להתאפק וישר מצאתי את עצמי בפנים- מוקף במוצרי אפל מכל הסוגים לאחר סיבוב קטן בחנות, החלטתי לנסות קצת את ה imac. אחרי שתי דקות גיליתי שזה המחשב שתמיד רציתי (הוא פשוט היה מדהים!) ואז נזכרתי בבעיה. אני אוהב מאד משחקי מחשב, או בשפת הגיימרים, אני - גיימר. הבעיה היא שחשבון הסטים שלי עמוס לעייפה במשחקים מסוגים רבים- ויותר מחצי מהם לא עובדים על מחשבי אפל!!! השאלה שלי היא האם יש אפשרות להתקין ווינדווז בתור מערכת הפעלה שנייה ולשחק את כל המשחקים שפועלים על ווינדווז- גם על המאק בלי שיהיו לי בעיות. תודה מראש לכל העונים.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי שרת לינוקס ואני רוצה להתקין עליו אנטיוירוס ואנטי ספאם, מה שכן אין לי מושג בשקל בלינוקס ואני בבעיה בעניין הזה. אם מישהו יכול להסביר לי את התהליך והפקודות אני ישמח. תודה!
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כבר שבוע שאני הופך את גוגל עם הבעיה הזאת ולמרות שמצאתי שיש תיעודים לתקלות דומות אין אף פתרון אז ככה קצת רקע ubuntu 11.04 fglrx 8.861 (catalyst 11.6) xorg 1.10.2 כל מה שקשור לopengl עובד לא טוב/קורס בניסיון להפעיל fglrx מותקן היטב ולמרות זאת הפקודה glxinfo | grep render מחזירה לי: direct rendering: No (If you want to find out why, try setting LIBGL_DEBUG=verbose) OpenGL renderer string: ATI Radeon HD 3850 jockey-gtk מדווח לי שהדרייבר אומנם מותקן אבל לא "מופעל" כל ניסיון עבודה עם הממשק jockey-gtk/jockey-text מחזיר לי את השגיאה: SystemError: Binary package fglrx has no trusted origin, rejecting אם יש מישהו שיכול לעזור פה אני אהיה אסיר תודה תודה מראש על כל השקעה שתינתן
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מהם ההבדלים בין Open Office ל-Star Office, מלבד העובדה ש-Open Office היא חינמית בעוד ש-Star Office נמכרת בתשלום? איזה פיצ'רים יש ל-Star Office שחסרים ב-Open Office? האם פורמט המסמכים של Open Office ו-Star Office תואם, והאם הם תואמים את הפורמט של Office XP, ולהיפך? עריכה: אני מעוניין להרחיב את הדיון גם ל-KOffice ול-GNOME Office.
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי די הרבה תקלות באובונטו, ואין לי מושג אם זאתי מערכת ההפעלה או שיש בעיית תאימות בחומרה שלי. הרצתי חיפוש בפורום ומצאתי לינק ששלחו לבדיקת תאימות, והמחשב שלי לא נמצא שם. המפרט: Asus M2a-MX AMD 4800 2.5GHZ Dual core Club3D ATI Radeon HD3650 G.skill 1GB 800MZ DDR2 / X2
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אני גר במקום עם עם נפילות מתח רבות ולכן אני צריך אל פסק למחשב. איפה אני יכול לקנות אחד כזה? כמה יעלה? האם אפשר לחבר לאל פסק רגיל? בתודה, איל
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שמעתי שקיים גרסה של OS 10 פנתר של מקינטוש שאפשר להתקין על PC רגיל, האם זה נכון מה שמה המלא ואיפה ניתן למצוא אותה?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הכרטיס רשת האלחוטי(במפרט המשני שלי) מבוסס על צ'יפ הRalink RT2500. באתר של Belkin אין דרייברים ללינוקס אז בדקתי באתר של RALINK בקישור הזה http://www.ralinktech.com/supp-1.htm הדרייבר הוא בSorce code. לא RPM. לא הצלחתי להתקין אותו, והמע' הפעלה לא מזהה אותו(מזהה אותו כהתקן רשת לא ידוע ) בReadme שבקובץ לא הצלחתי למצוא הסבר איך לטעון או להתקין את הדרייבר וד"א אני די חדש בכל הקטע הזה עם הלינוקס, אבל רוצה ללמוד את הנושא... לכן כרגע מנסה לעבוד מהעמדה השניה שלי(מפרט משני) בתודה מראש
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי בעיה שקצת מעיקה על העבודה באבונטו ומקשה עליה וזה בעיית הרזולוציה. בניגוד לווינדוס באבונטו אצלי במסך CRT יש שתי אופציות לבחור ברזלוציה וזה או- 600*800 או 300*400 וזה רזלוציות נוראיות והכל נראה פשוט ענק ולא יפה ואי אפשר לעבוד ככה ויש בעיות גודל של החלוניות וצריך לגלול לצדדים בדפי אינטרנט כי הרזולוציה גדולה מדי. בקיצור- הסקתי מסכנה שכנראה זה בגלל רזלוציית המסך הטיבעית שלא מאשרת ללינוקס את זה- רציתי לדעת האם יש איזה "תוסף" או כלי שמאפשר בחירת רזולוציה יותר גדולה כי ברזולוציה שכזו זה פשוט סיוט! אם אין אופציה לשנות זה יעזור לי שתגידו לי גם- בלאוו וכי עוד חודש וחצי בערך אני קונה מסך חדש(2243 SAMSUNG). הרבה תודה רבה על העזרה!
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם... אני מעוניין להתקין על המחשב שלי MAC עכשיו השאלה שלי היא כזאת... יש לי MAC של גרסאת Intel והשאלה שלי היא אם הmac יעבוד אצלי כמו שצריך במחשב או שיעשה לי בעיות? התקנתי את הMAC בתוכנה VMWARE (תוכנה שמאפשרת להתשתמש במערכת הפעלה נוספת בתוך חלון) בקיצור הוא עבד מצוין.. אז האם הוא יעבוד על המחשב כמו שצריך? עכשיו יש לי עוד שאלה... הקבצים של הMAC נראים כך: האם זה אפשרי להתקין את הקובץ שהסיומת שלו זה IMG? אם כן איך עושים את זה? ודבר שני זה שוקל 6GB וזה לא נכנס אפילו לדיסק DVD (4.7GB) אז מה עושים? תודה לכולם ומצטער על הניסוח הגרוע... תודה ולילה טוב =] אם הודעה זו עברה על החוק ע"פ החוקים בפורום אז תמחקו (מצטער אם אני עובר על החוק)
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי דוד אוסטרלי ועד עכשיו הייתי מדבר איתו דרך המסנג'ר בפי סי. ה-msn messenger של המק או אס לא מאפשר שיחות וידאו. שאלתי היא בעזרת איזו תוכנה אפשר לנהל שיחת וידאו עם מחשב פי סי מעבר לים? האם אני צריך לקנות מצלמת רשת מיוחדת למק או המצלמה שיש לי שעובדת על יו אס בי אגב תיהיה בסדר? בתודה מראש, איל
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן לכולם, יש לי שני מחשבים עליהם מותקן לינוקס- מחשב נייד עם Ubuntu-Edgy ומחשב PC חדש שהתקנתי עליו (Ubuntu-Gutsy (7.10. אני מנסה לחבר את שניהם בכבל רשת (מוצלב כמובן), ולהעביר בינהם קבצים בעזרת SSH. (ו-sshfs). הבעיה היא שאני מקבל הודעות שגיאה: username@PC:~$ ssh username@192.168.1.100 ssh: connect to host 192.168.1.100 port 22: No route to host יש לי את אותו username בשניהם, וראיתי מדריך שהסביר איך לסדר static IP בשניהם. ב-PC שמתי 192.168.1.101, ובנייד שמתי 192.168.1.100. מישהו מבין את הבעיה? (נראה כאילו יש הגדרות firewall על פורט 22, לא?).[br]פורסם בתאריך: 9.03.2008 בשעה 02:38:27 בנוסף-כשאני מנסה להגדיר תיקייה לשיתוף בין המחשבים ב-sshfs, אני מקבל את השגיאה: username@PC:~…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אולי זאת שאלה מטומטמת אבל למה אי אפשר להתקין מקינטוש על כל מחשב? למה רק על מחשבים של apple אפשר? המערכת הפעלה מזהה חלקים שונים או משהו? האם כל התוכנות שפועלות על ווינדוס יכולות לפעול גם על מקינטוש?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
-
אני מעונין להתקין לינוקס על המחשב שלי p4 2.66 512ram בקיצר החלטתי שהגיע הזמן לעבור לקוטב ולשחק עם הפינגווין צריך תוכנה שתתאים לצרכים שלי : אינטרנט, office אבל שאני אוכל במקביל להשאר עם הwinxp בשביל המשחקים. צריך משהו הכי פשוט ונוח שיש כדי שאוכל להסתדר איתו בתור התחלה. הדרישות שלי זה מהירות בעבודה, יעילות בקיצר מה שלינוקס מציע (-: ד"א צריך גם איזה אחד שיהיה לו תמיכה יענו ניתקלתי בבעיה שיהיה לי את מי לשאול. מצטער על כל השאלות, תודה מראש ! ד"א חשוב מאוד שזה לא יעיף לי את הxp אלא שכשהמחשב נדלק תהיה לי אפשרות בחירה לאן להכנס ללינוקס או לxp. תודה
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי את המחשב הנ"ל ל"מחקר" הורדתי אובנטו וצרבתי לדיסק (burn to image ) הכל טוב ויפה ההתקנה מתחילה ואחרי כמה פריימים נתקע ב "mounting rout " משהו כזה ואני חושש שאין לי מספיק זכרון אז בבקשה תמליצו לי ללינוקס עם דרישות נמוכות (אבל לינוקס מצוין ) למתחיל\בינוני (אני ) תודה יהודה.
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
http://net.nana10.co.il/Article/?ArticleID=596691&sid=127 לא הבנתי, במסגרת מבצע הטרייד אין, אני מקבל 500 שקל בלבד על המחשב הישן שלי ? זה כל ה"הנחה" ? (הייתי מתקשר אליהם, אבל אין תשובה).
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הרקע שלי במחשבים הוא שעברתי קורס טכנאי pc ב"סיוון" לפני מספר שנים. אני מעוניין ללמוד בצורה רצינית להיות מנהל\מהנדס רשתות LINUX עם שאיפה לתואר LPIC. מתלבט בין ג'ון ברייס לסלע יוניברסיטי או מכללת היי טק בהרצליה. אשמח לקבל המלצות. תודה
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-