לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
-
התקנתי על המחשב לינוקס מנדריק 10.1. אין לי ידע קודם בלינוקס והכל אז לקח לי זמן מה להתקין אותו, ולהגדיר את הקטע של המחיצות, שגם לא יצא משהו. בפעם הראשונה שהתקנתי שמתי סיסמה ובסיום ההתקנה אחרי שהפעלתי מחדש הוא מבקש את הסיסמה ומשום מה הסיסמה שאני מקליד לא תקינה עבורו. טוב אז התקנתי שוב בלי סיסמה ואותו דבר הוא לא נותן לי להיכנס למערכת. מה אני אמור לעשות?\יש אולי משהו שפספסתי\לא הבנתי\לא ידעתי\. אהה ונזכרתי בעוד משהו. כשאני מדליק את המערכת אני אמור לבחור במערכת הפעלה. אז יש לי: linux safefail linux-nobp - משהו כזה לא זוכר בדיוק ווינדוס. הראשון והאחרון אני יודע מהם אבל השאר... תודה, ניר.
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הרקע שלי במחשבים הוא שעברתי קורס טכנאי pc ב"סיוון" לפני מספר שנים. אני מעוניין ללמוד בצורה רצינית להיות מנהל\מהנדס רשתות LINUX עם שאיפה לתואר LPIC. מתלבט בין ג'ון ברייס לסלע יוניברסיטי או מכללת היי טק בהרצליה. אשמח לקבל המלצות. תודה
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
הגדרתי מחיצת (שהיא NTFS) וSWAP אבל המחיצה נמצאת ב EXTENDED בהארד דיסק (יכול להיות שזה שורש הבעיה?) כשאני רוצה להתקין... אני מתקין דרך MANUAL ומסמן את המחיצה שאני רוצה.. ויש לי הודעה שהוא לא מוצא ROOT FILE בבקשה לא לרדת עלי אני משתמש מתחיל ביותר (בגלל זה אם תשימו לב יש לי המון שאלות פה...) תודה...
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היום הלכתי לקניון וראיתי חנות של idigital. כמובן שלא יכולתי להתאפק וישר מצאתי את עצמי בפנים- מוקף במוצרי אפל מכל הסוגים לאחר סיבוב קטן בחנות, החלטתי לנסות קצת את ה imac. אחרי שתי דקות גיליתי שזה המחשב שתמיד רציתי (הוא פשוט היה מדהים!) ואז נזכרתי בבעיה. אני אוהב מאד משחקי מחשב, או בשפת הגיימרים, אני - גיימר. הבעיה היא שחשבון הסטים שלי עמוס לעייפה במשחקים מסוגים רבים- ויותר מחצי מהם לא עובדים על מחשבי אפל!!! השאלה שלי היא האם יש אפשרות להתקין ווינדווז בתור מערכת הפעלה שנייה ולשחק את כל המשחקים שפועלים על ווינדווז- גם על המאק בלי שיהיו לי בעיות. תודה מראש לכל העונים.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מאוד מאוד חשוב לי שיהיה כמה שיותר קרוב לתוכנה האמיתית, עם כמה שיותר אופציות אני לא רוצה לעבוד עם WINE ושטויות כאלה כי זה לא עובד חלק, אני מעדיף תוכנה שנכתבה במיוחד למערכת הזאת..
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום היום התקנתי על מחשבי ubuntu 8.04.1 i386 ויש לי בעיה דחופה. אחרי שתהליך ההתקנה הסתיים, התקנתי מייד את עידכוני המערכת ועשיתי איתחול למערכת. לאחר מכאן המערכת ביקשה להתקין את הדרביר לכרטיס המסך שלי(nvidia 6800 gt) ואחרי שהתקנתי את הדריבר, ביצעתי איתחול ואז כשאני מפעיל את המערכת מחדש אז אני לא רואה את מסך הפתיחה אלה אני רואה צג שחור(המסך נכבה ויש עליו נורה מהבהבת). רק לאחר התקנת הדרביר לכרטיס המסך החלה הבעיה הזאת. יש לציין שבעיה זו קרתה גם בגירסה קצת יותר ישנה של ubuntu אבל בגירסה ממש ישנה של ubuntu שהתקנתי, בעיה זה לא קרתה בכלל, והכל עבד נורמלי עם אותו כרטיס המסך. איך ניתן לפתור את הבעיה? תודה לעוזרים!
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי אנשים, התקנתי את סוזה 11 על הנייד החדש שלי, והכל עובד סבבה עד עכשיו חוץ מכרטיס המסך מדגם ATI 3650 HD MOBILITY הורדתי דרייברים עם YAST אבל לא נראה לי שהתקין כי אני לא רואה את הדגם ולא יכולה לעלות יותר מ1042 על 768 בנוסף הורדתי את הדרייברים מהאתר של AMD אבל זה לא נפתח עם GEDIT אלא צריך לקמפל את זה. זה מעצבן כי זה מסך 16:10 אז אני לא רואה ממש טוב. התקנתי בנוסף עברית וגרמנית, אבל אני לא יודעת איך לעבור ביניהן. ז"א כמו בווינדוז עם ALT SHIFT ההבנה שלי בתחום היא כמעט אפסית, כי אני מתעסקת עם לינוקס רק מלפני כמה שעות, אבל מסקרן אותי לנסות משהו חדש. עריכה: התקנתי את הGNOME ולא את הKDE 4 מה כדאי יותר? תודה מראש, פרנסי.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
http://news.com.com/2100-1001-957988.html?tag=fd_top
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי את המחשב הנ"ל ל"מחקר" הורדתי אובנטו וצרבתי לדיסק (burn to image ) הכל טוב ויפה ההתקנה מתחילה ואחרי כמה פריימים נתקע ב "mounting rout " משהו כזה ואני חושש שאין לי מספיק זכרון אז בבקשה תמליצו לי ללינוקס עם דרישות נמוכות (אבל לינוקס מצוין ) למתחיל\בינוני (אני ) תודה יהודה.
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קראתי מדריך איך להתקין gnome 3 על ubuntu והכל הלך כמו שצריך, הgnome מופיע בבחירה . מה לא עובד? shell extensions . אני לא מצליח להתקין אותם (ז"א אין לי כפתורי on off באתר שלהם) לא מצליח להפוך את העיצוב הישן ולעיצוב החדש (שהשעון באמצע והנוטיפיקיישן באר בצבע שחור) איך בעצם אני מגיע לעיצוב כפי שהוא מוצג באתר של GNOME? כן, אני חדש בלינוקס.
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
http://net.nana10.co.il/Article/?ArticleID=596691&sid=127 לא הבנתי, במסגרת מבצע הטרייד אין, אני מקבל 500 שקל בלבד על המחשב הישן שלי ? זה כל ה"הנחה" ? (הייתי מתקשר אליהם, אבל אין תשובה).
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מפתח windows כבר הרבה זמן, והחלטתי להכנס קצת ללינוקס.. הורדתי vmware ואיתו image של ubuntu8.04 מותקן מראש. יש לי בעיה לגרום ללינוקס לגשת החוצה לאינטרנט. אני יודע שזאת בעייה גם של vmware אבל אני מקווה שתוכלו לעזור לי. לאחר ההתקנה בחרתי copy כש vmware שאל אותי אם העתקתי או העברתי את המכונה. לאחר מכן ניסיתי את כל 3 האופציות: nat bridge ו host ואף אחת לא עוזרת. האם יש משהו שצריך לקנפג? כדי לנסות לבדוק בעצמי, אשמח לקצת עזרה עם לינוקס: 1. מה המקביל בלינוקס ל ipconfig? 2. מה המקביל בלינוקס ל ipconfig \renew 3. איך קובעים אם הכרטיס מקבל כתובת מ DHCP או סטאטית? אם יש לכם רעיונות איך לעזור עם ה VMWARE אני אשמח. תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מעונין להתקין לינוקס על המחשב שלי p4 2.66 512ram בקיצר החלטתי שהגיע הזמן לעבור לקוטב ולשחק עם הפינגווין צריך תוכנה שתתאים לצרכים שלי : אינטרנט, office אבל שאני אוכל במקביל להשאר עם הwinxp בשביל המשחקים. צריך משהו הכי פשוט ונוח שיש כדי שאוכל להסתדר איתו בתור התחלה. הדרישות שלי זה מהירות בעבודה, יעילות בקיצר מה שלינוקס מציע (-: ד"א צריך גם איזה אחד שיהיה לו תמיכה יענו ניתקלתי בבעיה שיהיה לי את מי לשאול. מצטער על כל השאלות, תודה מראש ! ד"א חשוב מאוד שזה לא יעיף לי את הxp אלא שכשהמחשב נדלק תהיה לי אפשרות בחירה לאן להכנס ללינוקס או לxp. תודה
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, התקנתי Xubuntu על המחשב שלי (P3 450MHX, 160MB RAM) וכשאני מנסה להפעיל אותו אחרי ההתקנה אני מקבל את ההודעה הבאה: GRUB Loading stage1.5. GRUB loading, please wait... ERROR 25 מה עלי לעשות? תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, לצורך עבודה שוטפת ופרוייקטים אנו מחפשים אדם בעל יידע ונסיון בתחומים הבאים: - כתיבה ובדיקת קוד ב PHP, נסיון בכתיבת ממשק משתמש בהתאם בהתאם למסמך פרוייקט. - יכולת מעקב ופתרון בעיות. - נסיון בעבודה מול שרתי Asterisk, כתיבת dialplans, והגדרות routing. - נסיון באינטגרציה של מערכות צד שלישי דרך ממשקי API - יכולת עבודה מהבית (בתשלום הוצאות מלא) מדובר בעבודה בהיקף מלא. אשמח לקבל קו"ח ופרטי קשר ל nir@israelnumber.com
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי די הרבה תקלות באובונטו, ואין לי מושג אם זאתי מערכת ההפעלה או שיש בעיית תאימות בחומרה שלי. הרצתי חיפוש בפורום ומצאתי לינק ששלחו לבדיקת תאימות, והמחשב שלי לא נמצא שם. המפרט: Asus M2a-MX AMD 4800 2.5GHZ Dual core Club3D ATI Radeon HD3650 G.skill 1GB 800MZ DDR2 / X2
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
well, i just just dont get it really, maybe you will. been using Aterm for ages, really, and suddenly after i installed arch+E17, i see to my surprise that aterm doesnt accept any command line arguments to start it. that is, i cannot configure colors, fonts, or transperacy on it' even though im using the same options i have for years.... its not E17's issue, that much i know, been tested and worked on a gentoo+E17. anyone have any idea? arguments are aterm -title 'Arch terminal' -tr -shading 45 -fade 60 nothing too complicated, i dont see any reason why it shouldnt work. sorry for the english, didnt add hebrew here yet, but i can read hebrew...so reply at whatever l…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מוריד לינוקס לפיסי דרך המק, אני צריך לצרוב את הקבצים אח"כ. איך צורבים במקינטוש דיסקים iso? תודה איל
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, התקנתי KUBUNTU בעזרת VIRTUAL BOX. אני משתמש מתחיל, ורציתי להתנסות קודם בהתקנה וירטואלית. אז ככה, איך אני מגדיר חיבור לאינטרנט בכבלים? יש לי מודם USB של THOMSON, אני מחובר דרך 012 בכבלים בחיבור L2TP. מישהו יכול להדריך אותי??
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי דוד אוסטרלי ועד עכשיו הייתי מדבר איתו דרך המסנג'ר בפי סי. ה-msn messenger של המק או אס לא מאפשר שיחות וידאו. שאלתי היא בעזרת איזו תוכנה אפשר לנהל שיחת וידאו עם מחשב פי סי מעבר לים? האם אני צריך לקנות מצלמת רשת מיוחדת למק או המצלמה שיש לי שעובדת על יו אס בי אגב תיהיה בסדר? בתודה מראש, איל
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום התקנתי מנדרייק 9 והוא בא עם משחקונים נחמדים הבעיה: מנדרייק זיהה והתקין אוטמטי את הדרייברים של הוודו בנשי שלי אבל כשאני בא לשחק משחקונים בתלת מימד המקסימום fps שלו זה 2 והממוצע זה אחד אז בבקשה תעזרו לי תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי יש לי לינוקס MINT גירסא 11 (katya) בהרצת סרטים (ניסיתי כמה תוכנות שונות) הוידאו משדר בצורה לא חלקה וקצת איטית. נראה כמו FPS נמוך במשחקים אם לתאר את זה ככה. ניסיתי התקנת CODECS ודרייבר עדכני לכרטיס מסך וניסיתי כמה וידאוים שונים. למישהו יש עצות מה עוד אפשר לבדוק או לנסות לעשות ?
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
10Things We're Dying to Know About Chrome OS http://www.readwriteweb.com/archives/10_things_were_dying_to_know_about_chrome_os.php העידן הקרוב הולך להיות מהמעניינים שפגשנו > כבר לא יכול לחכות ... כל מה שקרה עד היום - זה כלום תחרות כזו? שני ענקים כאלו ? עוד לא היה....
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-