לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,172 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם. יש לי מחשב ישן שהוא לא בשימוש. המפרט: מעבד פנטיום 3 - 800 MHz. כרטיס לסקרנים - nvidia geforce 2 gts, זיכרון - 350 MB RAM ודיסק קשיח בנפח 25 GB. אני מעונין להתקין עליו שרת לינקוס לאיחסון אתרים. האם המחשב הנ"ל יכול להריץ שרת לינקוס בצורה אפקטיבית? אם כן, אשמח אם תעזרו לי איך לעשות שרת לינקוס. אין לי כל כך נסיון עם שרתי לינקוס. את אופן ההתקנה של השרת אני יודע להתקין אבל מהם השלבים אחרי זה, לאן להיכנס? מה להגדיר בכדי לאחסן אתר ואיפה מגידירים בדיוק את כל ההגדרות של ה DOMAIN וכו'. לצורך הענין אני יתקין את שרת הלינקוס של הפצת ubuntu server. אשמח להסבר מפורט איך אני עושה זאת. אני מחובר לאינטרנט באמצעות נתב משלוב מודם של בזק. אגב, אני צריך להרכיב על המחשב כרטיס רשת ול…
-
- 3 תגובות
- 965 צפיות
-
-
אלהן, יש לי שרתף בטיפשותי הקצתי לרוט 15 גיגה, והוא מנצל רק 2.7 כאשר שאר ~12גיגה פנויים. לעומת זאת להום נשאר 22 גיגה כאשר כ 70-80% מנוצל. האם קיימת דרך לקחת גיגות מהרוט להום מבלי לפרמט/להתקין מחדש/וכו', משהוא בסגנון התוכנה partition magic שיש לחלונות. תודה רבה מראש!
-
- 3 תגובות
- 985 צפיות
-
-
שלום התקנתי כרגע ubuntu 9.04 ויש לי בעיה עם צפייה בתכני פלאש. לאחר שהתקנת ה ubuntu הסתיימה לי, התקנתי את כל העידכונים וגם התקנתי את הדריבר העדכני של כרטיס המסך שלי דרך - Hardware drivers. הבעיה היא שכאשר אני רואה סירטוני פלאש ב youtube אז הם עובדים לי איטי, כלומר ממש מקרטעים ואי אפשר לצפות כך. הסירטונים עובדים איטי לא רק ב youtube אלה בכל האתרים שמאפשרים צפייה בסירטונים. יש לציין שכאשר נכנסתי ל youtube בפעם הראשונה, נפתח בפיירפוקס סרגל ששם הוא אמר לי שעלי להתקין פלאש בכדי לראות את הסירטונים. היה לי שלושה אפשריות התקנה של פלאש, אחת מהם היה - adobe flash, ואותו התקנתי. איך אני מתקן את הבעיה? האם עלי להתקין משהו נוסף? חיוני להוסיף שהמערכת עצמה רצה על המחשב שלי בצורה טובה, הי…
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם קניתי דיסק קשיח חיצוני (סיגייט 1T) והורדתי אליו הרבה קבצי תמונות מה- PC האם מק יודע לעבוד עם הדיסק הקשיח הזה ? (פורמט הקבצים NTFS ) האם אוכל לראות את הקבצים ולהוריד למק? תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי MINIMAC שקיבלתי והסיסמא שעולה עם המערכת נשכחה לצערי בנוסף יש בעיה כשאני מחבר את המקלדת שלו הוא מציג לי הודעה שאין מספיק חשמל להקן USB מה הבעיה עם המקלדת ? האם יש דרך לשחזר את הסיסמא ? אם לא איך אני מתקין מחדש את המערכת ? (יש לי את שני הדיסקים שקיבלתי עם המיני) האם יש דרך להתקין עליו XP במקום ? אשמח למדריכים שכבר קיימים תודה
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן, אני מעוניין להתקין מערכת הפעלה OSX כדי להתחיל לפתח לאייפון (אני תכניתן מנוסה במקצוע). אני מתכוון לעשות את זה על המחשב הישן שלי, שמותקן עליו ווינדוס. מדובר ב Pentium III 800. בגלל המחשב הוא מחשב חלש, הבנתי שלא כדאי להריץ את ה OSX דרך הווינדוס, אלא להתקין את המערכת הפעלה OSX על פרטישן נפרד, וכשמדליקים את המחשב לבחור בין הוינדוס ל OSX. אני מאוד רוצה לעשות את המהלך הזה, אבל אין לי את הידע. חיפשתי מדריכים בגוגל, קראתי המון, אבל על כל מדריך יש המון תגובות של אנשים שלא הצליחו, לכן אני לא רוצה להסתבך באותו מקום. אני מאוד אשמח אם מישהו יכול להסביר לי איך לעשות את זה, או להביא לי לינק למדריך שהוא יודע בוודאות שהוא תקין ועובד. תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום, בטח הכותרת שלי לא כל כך ברורה, אז אני אפרט: אני רוצה להריץ שרת פרוקסי על ubuntu. אני לא רוצה שרת פרוקסי רגיל שדורש שכל מי שרוצה להשתמש בו צריך להגדיר אותו בדפדפן שלו. אני רוצה שהמשתמשים יגלשו אל הכתובת של הפרוקסי ושם יוכלו להכניס את כתובת האתר המבוקש. יש דברים כאלה, למשל האתרים הבאים מספקים בדיוק את זה: http://proxy.org/ או http://www.youhide.com/ נכנסים לאתר, ממלאים בתיבה את האתר שרוצים להגיע אליו ואז מגיעים. איך עושים זאת? תודה וחג שמח!
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי. אני חדש בלינוקס (אובונטו), ונפעם כל פעם שאני מפעיל מחדש את המחשב. יש באתר הרשמי של אדימקס דרייבר ללינוקס- http://www.edimax.com/en/support_detail.php?pd_id=1&pl1_id=1&pl2_id=44 אין לי מושג לאיזו הפצה. קראתי המון מדריכים לקימפול ואני לא מצליח למצוא תשובה. אני לא מצליח להבין אם צריך לקמפל או להתקין. אני יודע שזו קצת שאלה של rookie, אבל מצפה לתשובתכם. תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
* לא חשוב, הסתדרתי עם VMWARE שלום נתקלתי בבעיה, התקנתי ulteo virtual desktop, שזה לינוקס וירטואלי שפועל על ווינדווס. עכשיו הוא בא בלי GCC ואני צריך. הורדתי את הקובץ של GCC, ספרייה כזו, ואני לא יודע איך מתקינים, וגם שזה יופעל מהשורת פקודה. אשמח אם תוכלו לעזור לי איך להתקין, זה חשוב לי, חיפשתי במדריכים ולא הבנתי. תודה
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, קניתי מאק פרו חדש.. קודם כל אני רוצה לדעת מאיפה אני יכול להשיג ווינדוס מסנגר למאק ? דבר שני הבנתי שיש כל מיני תוכנות שאי אפשר להראות בהם תמונות או לפתוח מצלמה לכן אשמח אם תיידעו אותי אם יש תוכנת מסנגר שכן אפשר לראות את התמונות של החברים ברשימה כולל את שלי וגם לפתוח מצלמה. דבר שני אין כזה דבר פרוגרם פיילס ? לא הבנתי לאן אני מתקין את כל התוכנות. תודה,
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
Hi, Writing from Ubuntu system, and didn't install Hebrew yet. And it goes like this, Windows 7 was installed on the PC, today I installed ubunto 9.10. grub menu is Okay and boot properly ubunto and other options (memtest). Win 7 cannot boot, saying something like non exist partition or invalid partition. Configuration is as follow: disk 1 (/dev/hda) has two partitions - originally installed by Windows 7 setup disk 2 (/dev/hdb) has 4 partitions 2 for windows, 2 for Linux, swap and root (/). Any Ideas? :'(
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכם, קניתי שרת לא מזמן התקנתי עליו לינוקס ואיכסנתי אותו בחוות השרתים התקנתי אפצ'י עם תמיכה ב PHP כדי לאכסן אתר קטן שלי ושאני מנסה לגלוש עליו אני מקבל את השגיאה הבאה: Forbidden You don't have permission to access on this server. הנה הכתובת: http://cz.melonportal.co.il/ אני לא יודע מה אני צריך לעשות כדי שזה יעבוד עשיתי CHMOD 775 לקבצים וזה עדיין לא עוזר.. השמח לקבל פתרון לבעיה... תודה מראש מוטי.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
תמונת המחשה: מצד אחד זה יכול להפוך ללהיט עבור Apple, מצד שני יוריד מהיוקרה של המחשבים הניידים שלהם (Macbook Pro)... דעתכם?
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
"http://www.codeproject.com/News.aspx?nwid=10712" לידיעתכם, כדי שתוכלו להתעדכן במהרה מתי שיצא התיקון. ועל הדרך, שאלה, האם יש משהו בלינוקס שדואג לעידכון אוטומטי של מערכת ההפעלה או שיש משהו אבלזה משהו שצריכים להתקין? (שאלה כללית, לא תלוית הפצה)
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בשדה "תגובה אחרונה" בפורום בדרך כלל כתוב התאריך של ההודעה, אצלי אם ההודעה לא נכתבה "היום", מופיעים סימני שאלה במקום התאריך. כנראה שזאת בעיה עם הקידוד (Encoding). צריך להתקין פונטים מסויימים כדי שיעבוד? לשנות את ההגדרות בשועל? * יש לי Ubuntu-Restricted-Extras מותקן. [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מודם B-focus router 270pr עשיתי עם pppeconf משהו כזה לא עבד עשיתי מה שביקשו עכשיו השאלה שלי היא צריך לעשות את ה014@ כמו שבחייגן בווינדוס או בלי?
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הורדתי גירסה 10.6 ורשום תומך למעבדי INTEL רציתי להתקין אותו על PC, עולה מסך dos עולים בערך שלוש שורות ומבצע reboot למישהו יש הסבר לזה?
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
האם מקבוק יתאים לסטודנט הנדסת תכנה? דברים כמו שפת סי וכו' יעבדו על במקינטוש?
-
- 3 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
יש לאחותי את ההארד דיסק הבא: http://go.iomega.com/en-us/products/external-hard-drive-portable/ego-portable-series-with-protection-suite/ego-silver-ps/?partner=4760#overviewItem_tab ואת המחשב מק אייר בוק של אפל. ההארד דיסק מאפשר תמיכה למחשבי מאק אבל מסיבה כלשהי הספיציפי הזה לא נותן תמיכה ממה שאנחנו רואים. מסיבה כלשהי ההארד דיסק ניתן לקריאה במחשב שלה (ז"א כל מה שהכנסתי אליו ניתן לקריאה) אבל לא ניתן לכתיבה. לכן היא לא מסוגלת להכניס שום קובץ להארד דיסק דבר שמאוד בעייתי. מה אתם מציעים לעשות עם העניין הזה, איך אפשר לפתור זאת? בנוסף לכך, אחותי טוענת שהמחשב קצת מרעיש אז סביר להניח שצריך לנקות אותו, מישהו מכיר מקום באיזור י-ם או חיפה שיכול לנקות מחשבי מאק עם אחריות?
-
- 3 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
האם ניתן? ואם כן, תנו לי בבקשה קצת רקע. מה הפורמט של הכונן NTFS? FAT? או משהו אחר. אם ניתן, היכן ניתן למצוא דרייברים?
-
- 3 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום אני רכשתי מסין מכשיר טבלאט smarq v7 מכשיר שמגיע עם 3 מערכות הפעלה לינוקס אובנטו, אנדרואיד, וwin ce . השאלה שלי אליכם מומחי לינוקס איך אני יכול להתאים את הלינוקס במכשיר לעברית שלפחות יהיה קריאה של עברית בדפדפן (מידורי)? מפרט טכני: http://en.smartdevices.com.cn/Products/V7/200912/04-40.html נ.ב המערכת מבוססת מעבד arm. אודה מאוד על עזרה כי אני מנסה כבר כמה ימים ולא מצליח.
-
- 3 תגובות
- 992 צפיות
-
-
אהלן כולם. אני נסיתי להתקין את הדרייבר של madwifi כפי שהם אומרים באתר ואני פשוט לא הצלחתי להתחיל להבין את הerror (מצורף בקובץ תיעוד של הבניה של הדרייבר) שהולכים שם..יש למישו רעיון?? עריכה:אה ושכחתי מדובר בubuntu 9.1 והכרטיס רשת הוא מסוג Atheros Communications Inc. AR5001 Wireless Network Adapter (rev 01) [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם התקנתי לאחרונה מערכת SUN SOLARIS בהתקנה בחרתי עברית אבל לא ידעתי שזה משפיע על כל המערכת חח (חדש בזה) המערכת יושבת על DESKTOP של GNOME הכל עובד נחמד בנתיים אבל לא נוח לי עם העברית (במיוחד שחצי מהתפריטים באנגלית וחצי בעברית) השאלה שלי היא מה אני צריך לעשות בשביל לשנות את שפת המערכת חזרה לאנגלית ? בתודה מיכאל .
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי חברים!ֿֿֿ אני משתמש טרי טרי במק. מה הוא קיצור המקשים במקלדת להחליף את השפה מעברית לאנגלית ומאנגלית לעברית?
-
- 3 תגובות
- 37.1k צפיות
-
-
חחחח שימו לב איך מזוהה ה-Google Chrome 5.0 שהתקנתי באובונטו שלי... דווקא מאוד נחמד, מהיר ויציב... עדיין לא בדקתי את הפלאגים פועלים עליו אבל בסך הכל הופתעתי לטובה..
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-