עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by Trance,

שלום, היום כאשר ניסתי להדליק את המחשב הופיע לי תקלה זו (הופיע לאחר עדכון ביוס ) ,לאחר חיפוש ברשת מצאתי שתקלה זו מופיע בד"כ בהקשר של התקנה של לינוקס דבר שניסיתי בזמנו להתקין (אני לא בטוח ,אבל אם אני לא טועה אז זה היה על דיסק קשיח אחר )וראיתי שהדעות חלוקות בנוגע לפתרון הבעיה ,מישהו נתקל בבעיה ויכול להמליץ ?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by dids22,

שמתי ב mplayer encoding: hebrew ועדין לא רואה את הכתוביות [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 2.4k צפיות
  3. שלום. התקנתי לא מזמן לינוקס (אובונטו 6.10) במקביל לחלונות XP (יצרתי שתי מחיצות חדשות אחת בext2 - כי ext3 לא עבד ואחת swap). בעיקרון הכל עובד די בסדר, יש חיבור לאינטרנט (ראוטר) ואני פחות או יותר מסתדר. עם זאת, ישנה בעיה. אני לא מצליח לגשת לקבצים משותפים על המחשב שמריץ לינוקס מתוך מחשבים אחרים ברשת (שמריצים חלונות) כל פעם שאני מנסה להיכנס הוא דורש ממני שם משתמש וסיסמא. אני מספק לו את שם המשתמש והסיסמא שלי והוא לא נותן לי להכנס. חיטטתי בגוגל ומצאתי את התשובה הזו: ניסיתי לעשות מה שהוא אמר , אבל, הוא לא נותן לי לשמור את הקובץ - אומר שאין לי מספיק הרשאות. ניסיתי להיכנס כroot אבל הוא לא מקבל את הסיסמא שלי... הלכתי הלאה באותו ת'רד והפותח של ההודעה אמר: גם זה לא עב…

• 0 תגובות
    • 830 צפיות
  4. Started by trxman,

אהלן כולם יש ברשותי אונבטו דאפר, אומנם לא ממש התעסקתי איתו...אך הורדתי את הגירסא החדשה יותר ואני רוצה להתקין אותה. אז חיפשתי באינטרנט איך למחוק את הלינוקס, אך לדעתי קראתי דברים מויתרים כמו לערוך את ה MBR מחדש ועוד דברים למיניהם... באמת צריך לעשות את זה? או שאפשר פשוט למחוק את המחיצה בעזרת תוכנה כלשהי..PartitionMAgic למשל? תודה מראש :][br]פורסם בתאריך: 22.02.2007 בשעה 12:54:38 אה...אוקיי בסוף כן צריך לטפל ב MBR,אז החזרתי אותו לקדמותו..ועכשיו צריכים למחוק את המחיצה בעזרת תוכנה מתאימה?

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. Started by Devil Servant,

היי יש לי HD ניסויים במחשב החזק שלי,ורציתי להתקין עליו מערכת אחרת... 1. ווינדאוס יש לי 2. OSX...... לא 3. אובונטו יש לי במחשב הישן יותר שאני הולך לעשות עליו מודינג... יש עוד מערכות מגניבות שכדאי להתקין?

• 35 תגובות
    • 3.5k צפיות
  6. היי מכירים את זה שאתם מורידים *אהם* וזה מגיע במלא רארים שמחלצים אחר והכל יוצא...? התקנתי את כל חבילות הרארים שיכולות להיות אבל הלינוקס מסרב לשחרר... מה עושים?! :-\

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  7. ב system requirements מופיע ווינדווס, למישהו יש ניסיון עם זה? מה לא יעבוד לא בווינדווס? http://www.nu-global.com/1_english/3_products/01_ide.php?pID=74

• 2 תגובות
    • 909 צפיות
  8. Started by Devil Servant,

קיימת OS לינוקסית לHTPC? תודה

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by Qtec,

היי רציתי לדעת אם יש דרך לנעול קובץ כלשהו בלינוקס כאשר תוכנה כלשהי משתמשת בו ( - הגנת כתיבה של כמה תוכניות לאותו הקובץ) קראתי על ה lock files אבל תהיתי אם יש עוד דרך לחסום קובץ לכתיבה. תודה לעונים

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by tomirendo,

כשאני מנסה להתחבר זה מקפיץ לי הודעת שגיאה: מה לעשות?, ואם אפשר לצלם את ההגדרות שצריך לשנות, תודה מראש.

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by Devil Servant,

יש לי בריזי,וכאשר אני מנגן סרט עם כתוביות: א. הכתוביות בכתב מעפן ב. אם יש 2 שורות אז השורות מתהפכות... איך אפשר לתקן את זה? תודה

12. Started by sos,

שלום! פעם ראשונה שאני כותב כאן בפורום ואני ממש חדש בכל הקטע של מערכות הפעלה בקוד פתוח (לינוקס, יוניקס). בתקופה האחרונה אני נתקל הרבה במונחים האלה ובמיוחד מודעות דרושים לגבי ניסיון בלינוקס. אז החלטתי להתעניין ולהיכנס לתחום ולא לשבת מאחור. הייתי רוצה שתעזרו לי להשתלב בתחום ולהנחות אותי כיצד להתחיל. איזה מערכת הפעלה בדיוק להתקין, מדריכים וכו'.... תודה רבה....

• 2 תגובות
    • 925 צפיות
  13. Started by dids22,

אז ככה התקנתי את המשחק sof2 בעזרת wine. בהתחלה, הסאונד בכלל לא עבד אז נכנסתי ל winecfg ושיניתי שם ל alsa עכשיו הסאונד עובד אבל באיכות גרועה, ממש גרועה :-\ יש הצעות\פתרונות? (אני משתמש ב arch) תודה

• 0 תגובות
    • 741 צפיות
  14. Started by slip,

מישהי שאני מכיר משתמשת במק והיא רוצה להעביר דיסקים שלה לMP3 ובגלל שיש לה רק MAC היא לא מכירה תוכנות שיוכלו לעשות את זה,מישהו מכיר תוכנה ל MAC שעושה CONVERTE TO MP3

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. היי. אני מעוניין להתקין על הארד דיסק אחד וינדווס xp ועל השני אובונטו. זה "בריא"? איך המחשב יידע איזו מערכת הפעלה להפעיל בעליית המחשב?

• 25 תגובות
    • 3k צפיות
  16. Started by Devil Servant,

היי. האם קיים דבר כזה גם ללינוקס? תודה

17. היי. עקבתי אחרי המדריך הזה http://www.ubuntuforums.org/showthread.php?t=75527&highlight=xcomposite ושהגעתי לשלב השני הוא כותב מה לעשות עם KDE,גנום וכו',אבל לא כותב מה עושים עם אובונטו,למישהו יש מושג? מישהו מכיר אפקט דומה שיותר קל להתקין? גם בריל לא הצלחתי

• 4 תגובות
    • 890 צפיות
  18. Started by Devil Servant,

שאני מנסה להעתיק פונטים וכדומה הוא לא מביא לי כי הוא אומר שאני לא הבעלים,אבל אני כן הבעלים איך אני מסדר את זה? תודה

19. Started by doker,

שלום יש לי מחשב ישן P2 128MG 20G יש לי עוד מחשב P4 שעליו רצה XP ובמחשב הישן רציתי להתקין לינוקס רציתי לדעת איזה הפצה להתקין על המחשב הישן אליו האינטרנט יהיה מחובר ואני רוצה לחבר אותו ברשת עם המחשב השני כדי שגם לו יהיה אינטרנט בנוסף לכך רציתי לדעת אם יש אפשרות לשלוט על הלינוקס מתוך הXP כאשר הם מחוברים ברשת תודה נ.ב אם מישהו מציין הפצה כלשהיא שיצרף גם לינק

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by Konst1988,

שלום לכולם. אני יודע שבלינוקס, קובץ נחשב מוסתר, גם מהטרמינל וגם מסייר הקבצים על ידי הוספת נקודה בתחילת שמו. אבל לעיתים זה בעיתי, כי נגיד וברשותי קובץ מסוים, שאני רוצה להסתירו, אבל במידה ואני אשנה את שמו, התוכנה שמשתמשת בו, לא תזהה אותו, ולא תמצא אותו. מה הסיבה שבלינוקס החליטו לנהל קבצים מוסתרים בצורה כזאת, במקום לשמור בסך הכל ביט אחד נוסף לכל קובץ, כמו שבוינדוס עשו? האם יש שיטה אלטרנטיבית להסתרת קבצים? תודה לעונים.

• 15 תגובות
    • 5.7k צפיות
  21. Started by dids22,

there is any way i could write hebrew from arch??

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by shkaf,

רוצה להכיר קצת את סביבת העבודה של LINUX אבל מצד שני לא רוצה להעיף את WINDOWS כול כך מהר 2 PARTITIONS עצמאים , האחד אני מקצה לNTFS של XP ואת השני אני יקצה לLINUX לדעתי הכול יעבוד ללא שום בעיה , לפי דעתי המחשב יאפשר לי לבחור תחילה איזה מערכת לעלות אבל בתלכס לא ניסיתי את זה עדיין השאלה היא כזאת , האם זה יעבוד ללא שום בעיה ?

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by dids22,

how mounting ntfs partition(ro) - arch?

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by gambitaw,

אני מנסה לחבר מחשב לינוקס לשיתוף קבצים בתוך הרשת הביתית שלי. ראשית, הסמבה פועל. אני רואה את המחשב של הלינוקס ב net view ואת המחשב XP בממשק הגראפי smb4k. אבל אני לא מצליח לגשת לתוך אף אחד מהם. בלינוקס לא נפתחת לי הודעת שגיאה אלא רק טוען ומפסיק. בוינדוס הוא טוען שאין לי גישה ואני נוטה להאמין שהסיבה היא כי אני רואה את המערכת לינוקס בתור LOCALHOST (איך אני משנה את זה ? ) "You were not connected because a duplicate name exists on the network. Go to System in Control Panel to change the computer name and try again"

• 0 תגובות
    • 796 צפיות
  25. Started by vish,

אני בדרך למחשב חדש, ובעיקר כדי לחסוך כסף , חשבתי להתקין לינוקס, הדבר העיקרי שמדאיג אותי הוא תאימות רכיבים אשמח לקבל איזה link עם טבלת יצרנים ותאימות, lexmark לדוגמא לא הצלחתי להתקין על knoppix אבל לפני שאני קונה מסך ב 2000 ש"ח הייתי שמח לבדוק תאימות

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים