עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by TaMiRn2,

האם כדאי להתקין לינוקס למרות שאני נורא אוהב משחקים (שמעתי שהמערכת הזאת נורא לא אוהבת משחקים) האם כדאי לעשות דואל בות או שפשוט יש פיתרון טוב ונוח?

• 4 תגובות
    • 861 צפיות
  2. Started by DOGMA,

התקנתי ZenWalk על הנייד יש לי כמה בעיות, בעיקר עם דרייברים. לפני זה היה לי עליו קבונטו שהיו לו את הבעיות שלו, בעקר עם הרזלוציה של המסך, וסתם כל מיני קפריזות. עכשיו יש לי כמה בעיות. 1) סאונד, האיכות של הסאונד על הפנים, והעוצמה גם כן. לנייד יש רמקולים של Altec Lansing ומה שיוצא מהם שווה ערך לאוזניות תוצרת אל-בצרה. סאונד בעוצמה חלשה, מאוד מגורען וחלול. הכרטיס קול שבא עם הנייד הוא Realtec AC עם High Def Audio codec. איפה אני יכול למצוא דרייבר, או pkg עם תמיכה בזה. 2) המסך, המסך שלי הוא ברזולוציה של 1280x800 אבל הzen walk נותן לי רק 800x600 ו640x480. הכרטיס מסך שלי הוא intel 945g. 2.1) אני צריך שתיהיה לי אפשרות לעבוד עם יציאות הTV/VGA של הנייד בהתחברות למקרן, ואני לא מצאתי את…

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  3. Started by Googleness,

נגיד שאני מתקין גרסה מסויימת, עדיף לשדרג או לעשות התקנה נקייה? נגיד ועבדתי איזה חודש עם אותה גרסה, ואז אני מעוניין לשדרג. השאלה האם יהיו בעיות מסויימות? האם המידע שלי נשמר? האם כל העיצוב שעשיתי והסרגלי כלים נשארים?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by itziks00,

שלום, כאשר אני מעלה את לינוקס קנופיקס 5.1 בDVD, בשלב של STARTING THE X-WINDOW SYSTEM המסך נהיה שחור וכתוב שהמסך לא תומך בהגדרות אלו: H:14.9KHZ V:18.7HZ. ניסיתי לשחק עם CTRL+ALT+F1-6 ועם +- וזה לא עזר. ניסיתי גם ללחוץ F3 ולנסות להעלות עם רזולוציה אחרת ופקודות שונות ולא היה שינוי. כרטיס המסך שלי הוא NVIDIA 7300GT צירפתי תמונת מסך של הפקודות האחרונות בעליה לפני שהבעיה מגיעה. מה יכולה להיות הבעייה? תודה. [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by tamirgolan,

ניסיתי להתקין את אובנטו מהווינדוס,וזה נתקע לי באיה חלון ואני לא מבין מה לעשות בו. מצורפת תמונה.

• 7 תגובות
    • 960 צפיות
  6. Started by royk50,

any body running this combo managed to install vmware tools ? all the guides i came across didnt seem to work

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. שלום לכולם.. אני מעוניין לעבור ללינוקס וצריך את עזרתכם.. עד היום הייתי באקספי מכיוון ששיחקתי במשחקים פה ושם ולינוקס בעייתית בעניין הזה.. כיום שהמחשב שלי לא מסוגל להפעיל שום משחק החלטתי לעבור ללינוקס.. דבר ראשון אני אציין שיש לי נסיון על לינוקס.. השתמשתי כשנה בהפצה של מנדרייק ככה שיש לי נסיון בסיסי עם לינוקס.. הבעיה שזה היה לפני לא קצת זמן.. דברים השתנו וגם אז לא הייתי מבין גדול בכל התחום.. אז ככה דבר ראשון... אין לי מושג איזו הפצה לבחור... לפי מה אני אמור לבחור? על מה אתם ממליצים?? לגבי סביבת עבודה אני עבדתי בזמנו עם KDE שהיא סבבה.. אבל שוב, השתנו דברים וראיתי דברים חדשים שאני לא מכיר כמו BREYL וCOMPIZ וממש אהבתי סרטונים שלהם והייתי רוצה עוד מידע לגביהם.. עוד כמה דברים: א…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by Ash Binary,

אני רוצה להפעיל compiz^ או beryl^ מהם הכרטיסי מסך הישנים ביותר שיכולים להפעיל את זה במיוחד מתעניין לגביי 3dfx voodoo 3 4 5 לגבי כל מה שאתם ממליצים מה המצב לגביי דרייברים מתאימים והאם הדרייברים בעלי קוד פתוח מחשב : פנטיום 4 לינוקס gentoo

• 21 תגובות
    • 2.4k צפיות
  9. שלום לכולם לא ידעתי איפה לפתוח את הדיון הזה אז פתחתי אותו פה שזה נראה לי הכי הגיוני. אם צריך להעביר תעבירו. התקנתי אובנטו במחשב שלי ועכשיו כל פעם שאני מדליק את המחשב עולה לי האפשרויות לבחור איזה מערכת הפעלה תעלה. אם אני לא בוחר אחת ממערכות ההפעלה עולה לי האובנטו. השאלה שלי היא איך אני גורם לכך שאם אני לא אבחר בשום מערכת הפעלה יעלה לי windows xp אוטומטי? תודה לעוזרים.

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. Started by chmmr,

<------ למה רשום אצלי "דפדפן: Firefox 2.0.0.2 על UNIX" ולא Linux ? הרי Linux זה לא UNIX, השם שצריך בו הוא GNU/Linux כלומר Gnu Not Unix. אם אני לא טועה בשביל להיקרא UNIX, מערכת ההפעלה צריכה לעמוד בדרישות ספציפיות שהפצות Linux אינן עומדות בהן.

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. Started by Googleness,

יש לי במחשב מעבד AMD64 3000+, בקיצור ניסיתי מזמן להתקין עליו אובנטו 64 ביט כי הבנתי שזה אמור לתת ביצועים אופטימליים. הבעיה הייתה בתאימות של כל מיני דברים ובמיוחד לא היה נגן פלאש לדפדפן ועוד ועוד. לקראת אובנטו 7 הקרוב האם אפשר בלב שקט להתקין גרסת 64 ביט של לינוקס או להשאר עם 32?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  12. Started by wester.55,

היי! אני עובד בחברת hosting כמהנדס מערכות לינוקס. עיקר עבודתי זה הקמה ותחזוקה שרתי לינוקס (debian, redhat, suse, ubuntu, centos, mandriva). לפי השכלה שלי אני הנדסאי תוכנה. בא לי קצת לשנות אופי מקצוע שלי, והנה יש לי שאלה: איך אני יכול לעשות הסבה למפתח קוד פתוח? צריך לקחת איזה קורס? אני יודע שפות תכנות, למרות שבעבודה אני בעיקר כותב קוד בshell scripting או בperl. אני לא יכול ישר להתחיל לכתוב חופשי בC++ כי בכל זאת עבר קצת זמן מאז שלמדתי. רעיונות?

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  13. שלום לכולם, אני משתמש חדש בלינוקס, ולפי המלצה שקיבלתי הורדתי והתקנתי את UBUNTU. ההתקנה עברה די חלק, אבל יש לי בעיה עם התקנת הרשת האלחוטית. יש לי כרטיס של NETGEAR מחובר בPCI, והלינוקס מצליח לזהות אבל לא להתקין. הבנתי שצריך להשתמש בndiswrapper כדי להשתמש "כביכול" בדרייברים של WINDOWS. הגעתי לאתר הזה http://verens.com/archives/2005/02/21/installing-a-netgear-wg511-v2-marvell-chipset-in-linux שמסביר איך להוריד ולהתקין, אבל משום מה הלינוקס מסרב להתקין את הndiswrapper . באתר ישנו קובץ tar שמורידים בתוך הקובץ יש קובץ INSTALL שמסביר מה לעשות. השלב של MAKE UNISTALL הולך חלק, אבל שלב MAKE ואח"כ MAKE INSTALL מחזיר לי המון שגיאות ותקלות. וכשאני מנסה להפעיל את NDISWRAPPER בשו…

• 8 תגובות
    • 917 צפיות
  14. Started by Googleness,

לאחרונה ראיתי שיצאה אלפא 5 לאובנטו 7, יש למישהו מושג מתי זה יוצא?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. אני רוצה להתקין לינוקס במחשב שלי. <- ראה מפרט אבל הבנתי מהרבה אתרים שיש הרבה בעיות עם הצ'יפסט הספציפי. האם יש הפצה תומכת גם 64 ביט וגם ריבוי מעבדים עם הצ'יפסט 965. למתחילים בתחום? תודה

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. setxkbmap -option grp:switch,grp:alt_shift_toggle us,il

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by W00T3D,

שלום. שמעתי פעם על כמה מערכות לינוקס שמתאפשר להתקין אותם על DOKS,רציתי לדעת על איזו מערכת אתם הכי ממליצים. יש לי נפח של 2G. תודה

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. הי אני רוצה לקנות מחשב זול ומתכנן להריץ עליו לינוקס. השאלה שלי היא לגבי תאימות חומרה. האם תהיה לי בעיה להריץ לינוקס על החשבים הזולים שנמכרים למשל באיבורי ? (יש שם P4 על ASUS P5VDC-MX ב 1200 שח) תודה גו

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. מישהו מכיר חבילת מקודדים למקינטוש ? חג שמח !

• 17 תגובות
    • 5.2k צפיות
  20. Started by benma,

שלום. רציתי לדעת האם מישהו מכיר מקום בארץ בו אפשר לקנות מחשב יעודי ללינוקס. כלומר, מחשב לא ממש חזק במארז קטן כמו מחשב HTPC ,וזול יחסית. (חשבתי ללכת על מחשב HTPC אבל הם יקרים יחסית לחומרה שלהם). למשל בחו"ל יש מחשבים כאלה: http://www.damnsmalllinux.org/store/Mini_ITX_Systems/Damn_Small_Machine http://www.damnsmalllinux.org/store/Mini_ITX_Systems/Diskless_Mini_ITX_System תודה לעונים.

• 3 תגובות
    • 936 צפיות
  21. אני מנסה להפעיל דרייבר כלשהוא (KEXT) אך הוא אומר לי את הדבר הבא: מה אוכל לעשות כדי שהוא יפעיל אותו? תודה

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  22. Started by ha_miki,

היי הייתי רוצה לדעת אם מישהו פה עובד עם תוכנות P2P כמו קליינטים של ביטורנט ו\או אימיול מה שקורה זה ככה החלטתי שנמאס לי מהניתוקים של הראוטר שלי אז העפתי אותו ובמקומו שמתי מחשב פנטיום 3 SMOOTHWAL שזה מעין הפצה מינמלית (40 מגה) של לינוקס שמתחברת לרשת ומשמשת מעיין ראוטר עכשיו קימפלתי עלייה כל מה שאני צריך(X) APACHE 2 ) MYSQL ובנוסף שמתי קליינטים של LMDONKEY ו AMULE כאשר ל LMDONKEY מטפל גם ב אימיול וגם ב ביטורנט עכשיו ה LMDONKEY מאוד נוח אבל לא מהיר כמו AMULE מצד שני AMULE לא נוח אבל מאוד מהיר אני מחפש תוכנות שיעבדו כדימונים ברקע עם ממשק וובי כך שאוכל לנהל את ההורדות מכל מקום ואני מחפש קליינט כזה של ביטורנט הדבר הכי חשוב שהקליינט ירוץ כ דימון עם ממשק ווב דרך אגב את כל …

• 1 תגובה
    • 916 צפיות
  23. Started by JCohen,

אהלן, מישהו מכיר מדריך מקוון ונוח ללימוד יוניקס? אני מתכוון ללימוד ברמה גבוהה יותר מפקודות בסיסיות דוגמאת ls, du, cat וכו'... ואם קיים משהו בעברית - טוב עוד יותר תודה.

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  24. התקנתי kubuntu-6.10-dvd-i386.iso והייתי רוצה את חוות דתעכם. ישנם כמה דברים שחשוב לי שיעברו איתי אם אני נשאר בלינוקס ומוותר על XP (כרגע אני עובד ב Dualboot). הנה רשימת תוכנות וחומרה אשר הייתי רוצה לשמוע מכם האם נראה לכם שיש חלופה מתאימה לכל אחד מהם. אם יש מחסור רציני, אאלץ להישאר עם וינדוס בשלב זה. הנה הרשימה: Software: Babylon - או כל מילון עברי אנגלי אחר Canopus ProCoder 2 - אני ממיר קבצי MPG שאני לוכד באמצעות כרטיס טלויזיה ל XVID Drive Image 7.0 - גיבוי IMAGE למחיצת מערכת ההפעלה Good Sync - תוכנה לסינכרון מידע עם ה DOK NetLimiter 2 Pro - שליטה על הקצאת רוחב פס לכל תוכנה אינטרנטית Tag&Rename - עורכת את המידע (TAG) של קבצי MP3 WinTV2000 - תוכנה ללכידת שידורי טלויזיה ב…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by la_pumik,

אם אני מתקין אובנטו, האם זה לבד יתקין לי אפשרות לבחור האם לעלות את ה-windows או הlinux? או שאני צריך להגדיד לו בעצמי.

• 1 תגובה
    • 711 צפיות

דיונים חדשים בפורומים