עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. שלום לכולם. אני בונה מחשב חדש, ובוחר פריט פריט. לגבי מעבד, הגעתי למסקנה שהכי טוב לקחת או E6750, או Q6600. המחשב מיועד בעיקר לגלישה, עבודה עם תמונות (Photoshop), סרטים וקצת משחקים. התקציב הכולל, ללא מסך הוא כ-4000 ש"ח. אפשר טיפה לחרוג. אז קודם כל, בבקשה, תעזרו להחליט בין שני המעבדים. דבר שני, אני צריך לוח אם סביר\טוב, שיתאים לצרכים שלי. ודבר שלישי, זיכרון. אני מעריך כ-2GB. תודה רבה מראש.

• 3 תגובות
    • 459 צפיות
  2. Started by esaly,

היי רציתי את התייעצותכם, אני מעוניין לשדרג את המערכת מ4 ל8. מדובר על DDR2 800. ראיתי בספסיפיקציה של הלוח שהוא תומך בעד 8GB וכרגע יש לי 2X2. האם אני יכול לרכוש עוד זוג 2X2 וזה אמור לעבוד? יש לציין שהמערכת שלי לא בOC ולא מתוכננת להיות. זה פשוט כדי למשוך עוד קצת לפני שדרוג רציני של לוח, מעבד וזיכרונות. מדובר על לוח GIGABYTE 965P-DS3 3.3 http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2456#bios אשמח לתגובתכם בעניין גם אם הדבר בכלל כדאי. תודה מראש לכולם!

• 3 תגובות
    • 873 צפיות
  3. Started by Chymes,

אני צריך לוח אם לא יקר במיוחד וללא כרטיס מסך מובנה. אבל הלוח צריך להיות טוב ל-OC.

• 3 תגובות
    • 536 צפיות
  4. Started by ielran,

הי, הזמנתי מחשב וקיבלתי אותו היום. הבעיה היא שהזמנתי לוח-אם ASUS M2A-VM, אבל שמו לי ASUS M2N-VM... מה ההבדלים בין שני הלוחות? האם הם זניחים, או שכדאי להתעקש ולהחזיר את הלוח שקיבלתי ולקבל במקומו את מה שביקשתי? תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 489 צפיות
  5. הוא עולה 199 שקל שווה לקנות?

• 3 תגובות
    • 598 צפיות
  6. Started by israelolcha,

אני מתלבט בין 3 לוחות אם, מבקש את דעתכם בנושא: GIGABYTE GA965P-DS3 Rev 3.3 ASUS P5B ABit AB9 Pro תודה

• 3 תגובות
    • 519 צפיות
  7. C2D מסידרת E2XXX, או athlon 3800X2?

• 3 תגובות
    • 533 צפיות
  8. Started by roma,

שלום רב! הזמנתי מחשב וזו שאלה שמאוד מתרידה אותי: יש ללוח אופציה של דואל די די אר? תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 602 צפיות
  9. Started by maazg,

שלום .. אני קונה מעבד חדש ומתלבט ביו INTEL לבין AMD מה עדיף לי? תודה...

• 3 תגובות
    • 840 צפיות
  10. שלום לכולם. אני קונה מחשב חדש, כניראה כמו רוב שואלי הפורום:-) החלטתי ללכת על מעבד AMD כי הוא משמעותית יותר זול מINTEL. אני צריך כח חישוב כי אני מריץ לפחות 2 OS בו זמנית (VIRTUAKL BOX) בגלל זה גם לקחתי 16 GB זיכרון ולא רק 8GB. העניין הוא שבהתחלה חשבתי ללכת עם לוח של GIGABYTE Gigabyte 990XA-UD3 AM3 שניראה לא רע בכלל. אבל אז בחנתי עוד אופציות ומצאתי שגם לוחות ASROCK לא רעים, חשוב לי עמידות בנפילות מתח וחשמל (ולכן לקחתי ספק של CORSAIR CX) וראיתי שלפחות לכאורה ASROCK ו ASUS יותר מוכנים ועמידים לכך מGIGABYTE.(מי שחושב ש UPS יעזור לו, רוב ה UPS במחיר מתחת ל 1200 שקל בארץ הם פח שלא נדע...). ראיתי רק ב PLONTER לוח של ASROCK ל AMD, ב KSP ו IVORY אין בכלל וב IQPC שראיתי שאמ…

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by giligo,

יש לי לוח אם לפנטיום 3 תוצרת ASUS דגם TUV4X לצערי, במהלך עדכון BIOS היה לי קראש ומאז הלוח אם הפך ללא שמיש. שמעתי שיש מקומות ניתן לרכוש בהם BIOS וממש להחליף אותו פיזית בלוח האם. האם ידוע למי מיכם היכן קונים BIOS ?

• 3 תגובות
    • 745 צפיות
  12. Started by ben_re0,

שלום לכולם, אני עומד לקנות מחשב בסיסי בימים אלו (E2160 או 4200+) ונתקל כל הזמן בתגובות של תמתין חודש, גג חודשיים יוצאים מעבדים חדשים והכל עומד להשתנות: באותו מחיר שתקנה היום את הבסיס תוכל לקנות את סדרת E4XX... יש טעם לחכות? התגובות האלו מציאותיות? תודה, בן.

• 3 תגובות
    • 567 צפיות
  13. Started by Boxster,

יש לי כרגע 1GB Kingston 667MHZ זכרון. אני רוצה לשדרג ל עוד 1GB זכרון. האם אני יכול לקנות עוד 1GB זכרון של 1GB Kingston 800MHZ ? ואיך זה יקלוט את הזכרון באיזה מהירות? תודה.

• 3 תגובות
    • 545 צפיות
  14. Started by violator,

שלום אנשים , הלכתי לKSP במטרה לקנות את GIGABYTE 945P-S3 אבל לבסוף בגלל שהמוכר אמר לי שיש הרבה בעיות עם הלוח של GIGABYTE והציע לי את ASUS P5B . מה אתם אומרים? יש הפרש של איזה 200 שקל...

• 3 תגובות
    • 611 צפיות
  15. שלום לכולם, מבדיקות בסיסיות שערכתי ככל הנראה יש לי בעיה בכרטיס הזיכרון שגורם לקצר חשמלי (http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=463899.new#new) ולכן אני צריך להחליף את הסטיק (שווה לנסות, מקסימום יהיה לי מחשב עם פי 2 זיכרון). ע"פ CPUZ לוח האם הוא M3A78-EMH HDMI וחיפוש קצר באינטרנט העלה שהוא תומך בכרטיס מסוג DDR2 במהירויות שונות. מה שלא הצלחתי לראות זה האם הלוח תומך בכרטיסי CL6, CL5, משהו אחר או שזה כלל לא רלוונטי והוא תומך בכולם? האם בכלל יש לזה משמעות מבחינת מהירות העבודה? כלומר האם שווה להשקיע ב-CL6 לצורך העניין? תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 801 צפיות
  16. Started by mano4now,

שלום לכולם, יש לי מערכת טובה עם Q6600 וכרטיס מסך GTX280. ויש לי הזדמנות לקנות חדש ולגלגל את המחשב הזה הלאה. אני קורא המון בפורום הזה ואני יודע שאתם ממליצים בעיקר על I5-750. אך לא מצאתי בדיוק את כל השיקולים בנושא ומתי ההמלצה היא ללכת על דגם של I7. יש גם כוונה אולי לכרטיס מסך GTX-4XX ( אולי אפילו 480 ) השימוש העיקרי הוא גיימינג כבד על רזולוציה של 1900X1200 עם מסך 24 אינטש של דל. התקציב לא בעייתי כלל אך גם שלא יהיה בזבזני זקוק לעזרתכם המנומקת לקבלת החלטה תודה מראש מנו

• 3 תגובות
    • 960 צפיות
  17. Started by raul53,

הלוח אם שלי הוא m68mt-s2p (rev. 3.0 אני רוצה לשנות בהגדרות של הביוס שיהיה achi בשביל ssd שקניתי. אך אין לי אפשרות כזאת. חיפשתי אם יש עידכון לביוס: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3726#bios First Release - משמע שאין עידכון, וזה מה שיש לי, נכון? אז אין טעם להתעסק עם זה צריך להוריד דרייבר "SATA RAID/AHCI"? http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3726#driver הורדתי את זה ואין שום התקנה, רק קבצים, באתר כתוב: Preinstall driver, press F6 during Windows* setup to read from floppy floppy? מאיפה אשיג אחד? אפשר עם USB? אולי להתקין דרך הווינדוס? תודה.

• 3 תגובות
    • 777 צפיות
  18. שלום, הגיע לידיי לוח אם 945GZM3-L עם מעבד p-4 D 2.8, האם ישנה ה אפשרות ליצור ממנו מחשב HTPC? כמובן שאני יודע שיש צורך להוסיף לו כרטיס גרפי בברכה

• 3 תגובות
    • 659 צפיות
  19. אני שואל בשביל חבר שמעוניין להחליף את הלוח שלו מאחר וקיבל כרטיס מסך בסוקט PCI-E. אני לא ממש מכיר לוחות אם למעבדי אינטל, ולכן אני שואל פה. בעיקרון חיפשתי גם לוח אם שתומך ב DDR1 על מנת לא להחליף את סוג הזיכרון, אבל לא מצאתי. יש חיה כזאת? אם כך, בבקשה תמליצו לי על לוח אם זול ומתאים עם DDR1 אם יש, או עם DDR2 אם אין, שתומך ב PCI-E ובמחיר זול. כמו כן, איזה צ'יפסט מומלץ למקרה. נ.ב. יהיה הבדל ממשי בין שני סוגי הזכרונות עבור מעבד סלרון 2.53? אני מעריך שזה ביזבוז להחליף גם זכרונות עבור מעבד כזה. תודה על העזרה

• 3 תגובות
    • 655 צפיות
  20. לחורשי הפורום שלום! רכשתי לפני חודשיים מחשב בעל : בשתי סטוקים להגברת הביצועים 2* SAMSUNG DDR 256MB 3200\400 סה"כ 512 מעבד INTEL 2.4 800 Mhz 512k cache לוח +EPOX EP-4PDA2 דיסק קשיח WD 80GB 8MB BUFFER כרטיס מסך GEFORCE 2 MX400 64 MB ועוד דברים שלא חשובים לבעיה עכשיו שמתי לב שהמחשב איטי מהרגיל . הוא בקושי זז יענו לוקח לו זמן לבצע פעולות פשוטות כמו כניסה לוווינדוס אקס פי והעתקת קבצים וכו' והבנתי שיש בעיה כנראה בביצועים. בדקתי בPCMARK2002 ואני לא יודע אם ביצועי הארד דיסק שלי , הזכרון והשאר תואמים את מה שקיבלתי כי אם לא אני אחליף חלקים הציונים: CPU SCORE 5700 MEMORY SCORE 6700 HD SCORE 1200 נ.ב. אין לי מושג איך לבדוק ביצועים ללוח אם ....... תודה למגיבים!

• 3 תגובות
    • 620 צפיות
  21. רק רציתי לדעת אם לוח האם P5N-D של ASUS תומך ב-SLI בלי לחלק את הפעולה לשניים של X8 ומשאיר X16 לכל אחד... תודה מראש!!!

• 3 תגובות
    • 537 צפיות
  22. Started by curdi1,

שלום לכולם, לא הצלחתי למצוא מבחני השוואה לביצועי 2 המעבדים לניידים. יש איזה עדיפות לאחד מהם ? השימוש הוא ביתי סטנדרטי - אינטרנט,מוסיקה, סרטים. תודה רבה לעוזרים !

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by Apet,

אני מרכיב מחשב חדש ורוצה לקנות כרטיס Sapphire ATI X800GT 256 mb איזה לוח אם של ASUS תומך בכרטיס זה ?

• 3 תגובות
    • 685 צפיות
  24. Started by THE FOX,

מזו החברה הזו V-Data?? נתקלתי בKSP באיזור הזיכרונות... האם אלה A-DATA?...

• 3 תגובות
    • 578 צפיות
  25. לפעמים, בעצם כל פעם שניה בערך שאני מפעיל את המחשב כתוב שהמהירות של המחעבד היא 1150 ואז הוא כותב לי שמשהו קרה או אוברקלוק פייל או בעיה בהגדרות של הביוס אני נכנס לביוס ואין מה לשנות, אז אני מפעיל את המחשב מחדש בערך 6 פעמים עד שזה מסתדר וכותב מה המהירות האמיתית 2600 amd barton, מה זה יכל להיות? תודה מראש

• 3 תגובות
    • 480 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.