עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. רציתי לדעת אם המעבד intel duol core 2 e6300 ,1066mhz s775 2mb יתאים ללוח אם של אסוס מסוג - ASUS P5LD2 R2.0 , s775 conroe ddr2 667 - pci-e ? תודה מראש

2. בוקר טוב, אני רוצה לרכוש 4 מודלים של 8GB של חברת corsair. תזמונים 16-18-18-36 דגם CMW32GX4M4C3200C16 באתר החברה רשום שזה תומך בלוחות 300 Series אבל באתר היצרן של הלוח לא מצאתי זכר לזיכרונות מהסוג הזה ברשימה. מובן לי שהיצרן לא תבדוק את כל סוגי הזיכרונות אבל מעדיף ייעוץ. הלוח Z390 AORUS MASTER תודה!

3. Started by Phezex,

כרגע יש לי AMD Athlon 64 X2 3800 SUPERTALENT 512X2 MB DDR2-667 DDR2 SDRAM (5-5-5-13 @ 333 MHz) Motherboard Name Asus M2N-E אני רוצה להחליף למערכת אינטל ולהרחיב ל 2G זיכרון המחשב למטרת משחקים ואני מתכוון לעשות OC אז אני צריך גם קירור תקציב של 2000 ש"ח תודה מראש

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by pit18,

זהו המפרט של המחשב שלי שקניתי לפני כשנה וחצי : AMD Athlon 64 3000 Venice Socket 939 Tray Albatron K8NF4U nForce 4 Ultra Motherboard Twinmos TMD7608S8E50D 512MB DDR 3200 Memory אני צריך המלצה לזיכרון של כ512 MB במחיר של בסביבות 300-400 ש"ח שיהיה תואם למחשב שלי ויעבוד איתו טוב ... מצאתי את זה ... http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=305667 הוא יתאים לי ?? או שיש משהו יותר טוב ??

• 5 תגובות
    • 662 צפיות
  5. חבר שלי עובד באינטל ורוצה לקנות מחשב חדש. הוא מקבל מוצרים של אינטל בחצי מחיר. הוא יכול לקנות את ה Q6600 ב 145$, את ה E6850 ב 144$. ל Q6700 כבר יש קפיצה ל 273$. מה אתם אומרים? את איזה מעבד שווה לקחת? (יעדים: עבודה, סרטים ומשחקים קצת) בנוסף, איזה לוח אם של אינטל כדאי לקנות למעבד הזה? (כרגע לא מתוכן OC) (** יש עוד מעבדים יותר זולים שהוא יכול לקנות, לא ציינתי אותם כי נראה לי שהמחירים של המעבדים האלה זולים מספיק **)

6. Started by rafi_d,

שמתי לב שכמעט בכל המפרטים של הפורום - הלוח הוא mATX S2H של גיגבייט: GA-73PVM-S2H או GIGABYTE GA-EG41MF-US2H 1. מדוע מיקרו ולא ATX רגיל ? האם אין עדיפות לרגיל או שנושא הHDMI הוא העיקר, והוא מצוי רק במיקרו ? 2. יש עדיפות לציפ הגרפי של אחד הלוחות על פני השני (לעיל) ? 3. יש איזו שהיא אופציה לחיבור מדפסת ישנה-חיבור פרללי ? או אולי עם מתאם כלשהוא ?

• 9 תגובות
    • 886 צפיות
  7. Started by mazinya,

קיבלתי היום את המחשב ואני רק רוצה לוודא שהטמפ' תקינות. המעבד הוא 720BE לוח אם MA770-UD3 הביוס מעודכן לגרסת FD

8. Started by benyben,

שלום. לוח האם הוא MSI P67 C43 רציתי לשאול האם המצב הזה [תמונה], בו האורות שמסמלות לפי חוברת לוח האם את ה CPU Phase LEd, הוא נורמלי/בריא/תקין: לציין שהאורות דלוקים תמיד, ורק האחרון מהבהב ללא הספקה

• 3 תגובות
    • 692 צפיות
  9. Started by M-a-T-a-N,

חיברתי שני HD (לחריצים הכתומים) אחד מלא והשני ריק (ריק כי משהו קרה נמחק לבד בהקשר לזה http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=294178.new#new) הדלקתי את המחשב ומופיע לי המסך הכחול(בדיקת דיסק) כיביתי את המחשב (לא היה כח לחכות) חיברתי את הריק לחריץ אחר (השחור ליד האדום) והפעלתי ואז שנכנסתי לכוננים ראיתי כאילו שהוא עשה לי רייד והעתיק גם לכונן השני זה הגיוני ?

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by D.A.Y.C,

שלום אתמול פתחתי את המחשב נייד שלי ופתאום אני שומע צפצוף ארוך מהכיוון של המאווררים במחשב. אני לא ממש מבין המאוררים של המחשב אז הזזתי קצת המחשב ונתתי דחיפה קלה בכיוון של המאוררים והצפצוף הפסיק. המשכתי להשתמש במחשב ופתאום המחשב נכבה (למחשב היה טעינה מלאה) הדלקתי מחדש את המחשב וזה שוב כבה. והבנתי שהמאווררים לא עובדים. סוביבתי את המחשב וראיתי שיש איפה שהמאווררים מדבקה שיוזמת את המאוררים להסתובב. הוצאתי את המדבקה ועדיין המאוררים לא פועלים. מה אפשר לעשות? והאם המאוררים קשורים לכיבוי?

• 0 תגובות
    • 774 צפיות
  11. יש לי מעבד intel 2.4 ורציתי לדעת אם הוא יעבוד על לוחות אם חדשים? * אם אפשר גם להמליץ על לוח אם טוב בתקציב של 1000 ש"ח.

• 2 תגובות
    • 526 צפיות
  12. דבר ראשון, מצאתי פתרון לבעיה, לא היה קל למצוא אותו ולכן אני משתפף אותו פה למקרה שלעוד מישהו יש את הבעיה הזאת. הבעיה מתאפיינת שכאשר יש מאוורר עם יכולת PWM מחובר ללוח אם וה-PWM מאופשר בביוס, יש צליל בתדר גבוה בוקע מהלוח אם. הבעיה נגרמת לפי מקורות שונים מתדר מעגל ה-PWM. בעזרת התוכנה Speed Fan ניתן לשנות את התדר של המעגל. האפשרות נמצאת תחת Configure -> טאב Advanced בוחרים את השבב של ה-PWM ותחתו יהיה PWM Clock Out או PWM Base Frequency או משהו בסגנון. תשנו לתדר גבוהה יותר והצליל יעלם (הוא לא באמת יעלם הוא פשוט יהיה מחוץ לטווח התדרים שלכם). הלוח אם שלי הוא P67A-UD4. אם גם אתם נתקלתם בבעיה, תרשמו אם זה מה שפתר את הבעיה.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  13. יש לי התלבטות קשה בין שני לוחות אם מומלצים בתקציב של עד 900 שקל האחד הוא: GIGABYTE-965PS3 S775 DDR2 800MHZ השני הוא: ASUS-P5B S775 P965 DDR2 800MHZ הלוח של GIGABYTE קצת יותר יקר ברוב האתרים שבדקתי, אני לא מתכנן לעשות OC מה עדיף מבחינת ביצועים, קירור, תמורה לכסף, כרטיס קול, וכו'..... שני הלוחות זהים מאוד בתכונות שלהם ושניהם תומכים במעבד החדש ארבע ליבות של אינטל אודה לכם אם תעזרו לי בהחלטה איזה לוח עדיף ומשתלם יותר

• 26 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by gal,

המפרט שלי למטה.השאלה האם יש טעם לשדרג למערכת I5 או שזה מיותר?! האם יורגשו הבדלי ביצועים? תכלס המערכת שלי עובדת יפה לא טייסת אבל יפה. ואם כן אז איזה המלצה הייתם נותנים למעבד+לוח+זכרון (4 גיגה לפחות!).מבחינת תקציב כרגע קשה לי להגיד כי זה משהו מתוכנן ליום ההולדת שלי הקרב ובא ואין לי מושג כמה כסף אני אוכל להרשות לעצמי.העניין הוא לדעת סדר גודל של מערכת נורמלית של I5 תודה לכולם

• 3 תגובות
    • 698 צפיות
  15. אז בעוד שההנחה הרווחת שהדור הבא של מעבדי Ryzen יכיל שינויים מינוריים ברמת הביצועים, שמועות נוספות מדברות על השינויים הארכיטקטוריים שיגיעו כבר בשנה הבאה על הליתוגרפייה המשודרגת של TSMC ל-7 ננומטר: CCD's מטומני ליבות מאוחדות על הליבה, הגברה משמעותית של כמות ה-L3 Cache על חבילה אחת, ובכך צמצום הלייטנסי המצטבר בין הליבות שמוביל להפרש בביצועים. השמועות מדברות על סדר גודל של בין 17 ל-22 אחוזים שיפור נטו ב-IPC, כמו גם Base Clocks גבוהים משמעותית מהדור הנוכחי (הודות למעבר ל-7nm+ EUV). לשם השוואה Zen 2 מכילה שתי חבילות 16MB נפרדות של L3 CACHE שמצטברות יחדיו לכמות של 32MB, הדור הבא צפוי להכיל מהגט גו 32MB של L3 CACHE, ואולי אף יותר מכך, על חבילה בודדת. מעבר לכך דו…

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. שלום! יש לי מחשב מבוסס AMD בעל מעבד 1.1Ghz עם לוח אם של ECS ו-128 מ"ב זכרון DDR 266MHz (בכרטיס אחד) וכרטיס מסך on Board. אני רוצה לשדרג אותו מעט כי הוא ממש זוחל, להוסיף זכרון להחליף כרטיס מסך (כבר יש לי GeForce2, אני לא צריך יותר, אני רק רוצה שלא ישתמש ב-on Board, כי הוא משתמש בזכרון shared ואז אני נשאר עם 96 מ"ב). השאלה שלי היא האם אני יכול להוסיף כל גודל זכרון, בלי לפחד שלא יתאים וכו'. התקשרתי לחנות אחת ואמרו לי ש-256 מ"ב, 266MHz DDR עולה 300 ש"ח, ושאני לא אוכל להשתמש בזכרון שיש לי כרגע, כי זה הולך רק בזוגות, האמנם? ובכלל לאיזה גודל כדאי לשדרג, 256, או אולי 512? אם אני אוכל להשאר עם הזכרון הישן, אני אקנה רק 256... המוכר נשמע לי אינטרסנט... תודה רבה על תגובותיכם.

• 9 תגובות
    • 614 צפיות
  17. Started by moshel7,

אני מעונין להחליף את לוח-האם שברושותי מדגם: GIGABYTE GA-M61SME-S2 אני מחפש לוח-אם שיתמוך במעבד: AMD ATHLON 4800+ X2 DUAL-CORE על מה אתם ממליצים? תודה מראש לכל העונים משה!!!!!!!

• 5 תגובות
    • 476 צפיות
  18. תראו לחבר שלי יש amd atlhon 2000 or 2400 ( יותר נכון היה ) המחשב בן 5 שנים עכשו לפני כמה זמן שבועים + אני רואה פתאום שהמעבד במאפינים של המחשב שלי הפך להיות amd atlhon 1800 ו 1.49ghz דבר מוזר ואני מתפדח לשאול שלא תחשבו אני מוזר זה הגיוני מה שהולך פה? אולי משהו נשרף בפנים?

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by rikus,

הלוח אם שלי במפרט ASROCK DUAL SATA2....הוא כרגע עובד לי על 256X4 בדואל, השאלה אם לא תהיה סתירה בגלל שזה גדלים אחרים?

• 8 תגובות
    • 722 צפיות
  20. Started by DJO,

אהלן, אני מתכוון להשתמש בכרטיס הגרפי שעל ה Z68. אני מתלבט בין הלוחות השונים, רוצה את המומלץ ביותר. אני כנראה אעשה אוברקלוקינג בעתיד אבל לא כרגע. בנוסף, אין לי ממש שימוש כרגע בחיבורים מיוחדים (כמו פיירוייר) אבל נראה לי לא מזיק שיהיה. אשמח לייעוץ, תודה!

21. שלום,אני חושב לקנות מעבד אינטל Pentium 4 3.0 Ghz S-775 2M Cache 64 bit Tray או Pentium D 3.0 Ghz S-775 2M Cache 64 bit Tray חשבתי לקנות את הקירור האיכותי Thermaltake Big Typhoon CL-P0114 אבל אמרו לי שאם אני לא רוצה לעשות אוברקלוק זה מיותר...אבל אני רוצה שהקירור יהיה מקסימלי למעבד ושלא יתחמם יותר מידיי עכשיו השאלה שלי היא כזאת "האם אפשר לסמוך על המאוורר של אינטל שיעשה את העבודה"?? עידו

• 7 תגובות
    • 722 צפיות
  22. Started by ofird,

אתמול בשמחה התחלתי להרכיב את הלוח ;D, אבל בכל זאת זו פעם ראשונה, אז כמה שאלות ???: זה הלוח - http://www.asus.com/search.aspx?searchitem=1&searchkey=A8N-VM+CSM מצוין שם משהו לגבי מאוורר CHA_FAN, מה זה? לא קיבלתי שום מאוורר עם הלוח וברור לי שזה לא המאוורר של המעבד Optical Drive Audio, למה זה נועד (כתוב שזה INPUT AUDIO) אז מה בעצם השימוש המומלץ מניסיונכם? קיבלתי BRACKET לחיבור FireWire, מה השימושים שלו? 24-PIN POWER CONNECTOR, למארז שלי AC - http://www.arctic-cooling.com/pc_case2.php?idx=12 יש רק 20 PIN זה מספיק טוב?

• 9 תגובות
    • 875 צפיות
  23. Started by asaf556,

לפני כמה ימים נתקלתי בסדרה הזו במקרה ורציתי לדעת פרטים עליה שמעתי שיש להם 8 ליבות ומיהוריות מדהימות רציתי לדעת אם זה נכון ולמה הם משמשים וכל הפרטים עליהם אשמח לתשובה Intel Xeon

• 2 תגובות
    • 665 צפיות
  24. Started by fredi157,

שלום וברכה, קניתי לא מזמן כרטיס מסך R9 270X למחשבי אבל התברר שנוצר לי צוואר בקבוק. הנני רוצה לשדרג את הלוח אם, מעבד וזיכרון אני מחפש שידרוג שיחזיק לאורך זמן יחסית ארוך התקציב שלי הוא כ1000 אך אם זה לא יספיק אני מוכן להיות גמיש במחיר תודה מראש לעוזרים

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. Started by matsmets,

אני צריך להחזיר תשובה היום בנוגע לזכנות של חברת TRANSCEND , מדובר על 2GB 800MHZ במחיר של 1325 ש"ח. הדגם אינו ידוע לי. יש לי אפשרות לבטל את זה. האם עדיף לבטל ולקנות בסכום דומה משהו עדיף לOC שאני רוצה לעשות, או להשאר עם זה? אנא עיזרו לי.

• 3 תגובות
    • 535 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.