עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by tal_m9,

טוב, אחרי כמה שאלות וכמה תשובות שונות בכ"א, אני חייב שמישהו כבר יחליט בשבילי איזה לוח אם לקנות! לרכיבים הבאים: Intel Core 2 duo E6300 Asus X1950pro 2X Corsair 512mb 667mhz Enermax Liberty 400Watt. לא מתוכנן OC בשלב זה. עכשיו אני צריך לוח אם! בהתחלה כולם הציעו לי את Gigabyte GA945P-S3 אבל אני לא מעוניין בציפסט הזה, ואז העניינים התחילו להסתבך.... כשקיבלתי הצעות שונות ומשונות. בקיצור, בשתי קבוצות מחיר, מה תציעו? 1. באיזור ה 600-650 ש"ח. 2. באיזור ה 750 ש"ח. תודה רבה!

• 9 תגובות
    • 520 צפיות
  2. Started by The_Byter,

גאמא לקחתי שניים...

• 6 תגובות
    • 711 צפיות
  3. שלום, הייתי שמח לקבל חוות דעת על הלוח הבא: Intel® Desktop Board Intel® G965 DG965WHMKR Bulk לא מעניין אותי עקרונית אם יש לוחות אחרים באותה רמה ופחות או יותר כסף או הצעות ללוחות. מעניין אותי ספציפית מה אתם יודעים על הלוח הזה. תודה.

• 1 תגובה
    • 645 צפיות
  4. Started by tamiravigan,

*אשכול זה נפתח כדי למנוע ספאם ושאלות שחוזרות על עצמן* אז מה זה לוח אם? (MOTHERBOARD): לוח האם הוא המעגל המודפס הראשי של מחשב או מכשיר אלקטרוני מורכב אחר. בדרך כלל מתייחס מושג זה למעגל המודפס הראשי של המחשב אישי (PC). כל הרכיבים החיוניים לפעולתו של המחשב האישי מהווים חלק אינטגרלי מלוח האם, או מחוברים אליו ישירות דרך חריצי הרחבה שונים. רכיבים אלו כוללים את המעבד, הזכרון, כרטיס המסך, כונני דיסקטים ותקליטורים ועוד. כל לוח אם מבוסס על ערכת שבבים (Chipset) שאחראית על הגישור בין הרכיבים השונים המרכיבים את המחשב. בנוסף לרכיבים החיוניים ניתן לחבר ללוח האם רכיבים נוספים, באמצעות חריצי הרחבה מסוגים שונים ( PCI, PCI EXPRESS,AGP, EISA, ISA) שהנפוצים בהם כרטיסי מסך, כרטיסי קול, כרט…

• 1 תגובה
    • 574 צפיות
  5. Started by noamborisov,

טוב אז יש כמה זכרונות מSKYPC שחשבתי לקנות אבל אני לא יודע אילו (כולם 2GB ב D\C) F2-6400CL4D-2GBPK לינק> http://www.skypc.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=2264 F2-6400CL4D-2GBHK לינק> http://www.skypc.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=3022 OCZ2P800R22GK לינק> http://www.skypc.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=3038 OCZ2SOE800URB2GK לינק> http://www.skypc.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=3039 וזה נראה לי הכי טוב כי הוא 900MHZ אבל אני לא בטוח מה ה CL שלו> OCZ2SOE9002GK לינק> http://www.skypc.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=3040 תעזרו לי לבחור *עריכה: למעבד E6600 ולוח Gigabyte P965 DS3 ומתוכנן OC למשהו טוב, לא יודע אולי 4 או בסביבות…

• 4 תגובות
    • 694 צפיות
  6. שלום לכולם, בעוד כמה שעות אני הולך לקנות לוח, אחרי שקיבלתי המלצה פה בפורום לגבי ה ABIT AB9 Pro שהוא בתקציב עד 800 יש לו אפשרות סבירה לגבי אוברקלוקינג, ובעל יציאה אופטית. השאלה שלי היא לגבי היציאה אופטית, אם אני מחבר כבל אופטי למגבר שברשותי, האם אני באמת מקבל את האפקט של 5.1 ללא חיבורי RCA למניהם? חלוקה נכונה ושווה. בתודה..

• 4 תגובות
    • 650 צפיות
  7. אח שלי ממש עכשיו רוצה לקנות מחשב והוא מתלבט איזה מעבד לקנות חשוב שזה יהיה רק מעבד conroe הוא לא משחק משחקים אולי במקרה למרות שלא נראה לי שיהיה סיכוי כזה אז אולי הוא ישחק משחק שלא דורש יותר מדי מהמחשב הוא גולש באינטרנט שומע מוזיקה מוריד הרבה הרבה הרבה אממ רואה סרטים צורב מדי פעם משתמש בתוכנות שמכינים איתם מיקסים אבל אלו לא תוכנות כבדות שוב פעם אני מדגיש - חשוב שזה יהיה conroe אבל השאלה איזה דגם יתאים לצרכים שלו אני אמרתי לו ש6300 יספיק לו אבל הוא שואל אם לקנות את ה 4000+ לא יודע בדיוק את המספר או את 6300 או 6400 או 6600 בגלל שהצעתי לו את 6300 הוא שאל אם המעבד יפעיל את ויסטה חלק כי אם לא הוא יקנה את ה6400 או 6600 בכל מקרה תגידו לי איזה מעבד להציע לו תודה רבה לכולכם

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  8. asus p5 r5/la gigabyte 945-1066 ESP-OC איזה מהם עדיף? שניהם יעלו לי אותו דבר

9. לחבר שלי יש לוח אם p4m266-8233 השאלה שלי היא אם הלוח הזה תומך בזכרונות DDR2 תודה רבה

• 1 תגובה
    • 561 צפיות
  10. Started by Dalmedigos,

אני חושב שיש לי בעיה בזכרונות... או שדפקו אותי.. צירפתי שאור ע"פ 3DMARK וגם לפי אברסט... ואני לא מבין למה כתוב לי שם SDRAM ואני רוצה לקנות עום זכרון אז יש לי כמה שאלות... יש לי שני סלוטים פנויים ואני לא מאמין שאני יצתרך אי פעם יותר משני ג'יגה ראם... (כרגע יש לי ג'יגה בשני סטיקים של 512) האם זה יהיה משמעותי אם אני יקנה עכשיו סטיק אחד של 512 ובכך אני לא ינצל את הדואל צ'אנל בעזרתו? ולקנות את הסטיק השני מאוחר יותר ואיזה זכרון בטווח של עד 250 ש"ח (512 MB) הכי כדאי.. לא למטרות OC? (חברה ומפרט.. אם אפשר אפילו לינק) תודה ג'וני

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. שלום לכולם.. אני צריך המלצה לגבי לוח אם שיתאים למעבד שכתבתי בכותרת.. כמו כן חשוב לי שיהיה אפשרי לעשות לו אוברקלוקינג בקטנה.. ושיהיה לו יציאה אופטי, חובה. עד 800 ש''ח. הזיכרון יהיה 1 ג'יגה ddr2 667 Mhz תודה..

• 1 תגובה
    • 504 צפיות
  12. Started by ros007,

שלום לכולם, קראתי מה ההבדל בין השניים אבל לא כל כך הבנתי אז אם ניתן להסביר לי שוב. וכן מה עדיף משניהם. דרך אגב רכשתי מחדש עם ויסטה עם מעבד intel E6300 conroe core 2 due תודה

• 18 תגובות
    • 3.2k צפיות
  13. Started by dennis14,

השאלה בכותרת.

• 1 תגובה
    • 573 צפיות
  14. יש לי שאלה נגיד הדרישות המינימליות של משחק כלשהו הן מעבד 2.0 ג'יגה ולי יש בבית מעבד *כפול ליבה* במהירות 1.6 ג'יגה אני מניח שזה כמובן מספיק, אבל איך אני מחשב או משווה את המהירות של המעבד כפול הליבה שלי למהירות כפי שנמדדה בעבר? זאת אומרת.. אם יש לי מעבד כפול ליבה במהירות 1.6 ג'יגה...איך אדע כמה מהירות זו שווה לעומת מעבד חד ליבתי? כך שאוכל להתאים את מה שיש לי לדרישות המינימליות של מוצרים!...

• 3 תגובות
    • 627 צפיות
  15. Started by ההוגה,

שלום, אני חדש בפורום, קראתי את כל השאלות הנפוצות ואת חוקי הפורום מראש - ואני לא מצליח להגיע להחלטה: אני מתלבט בין AMD64X2 3800 לבין Core2Dou של אינטל הכי פשוט (במהירות 1.8Ghz). השימוש שלי הוא מאוד בסיסי: אינטרנט, הורדות וסרטי DVD - ללא משחקים בכלל, אבל אני רוצה מחשב חזק יחסית שלא אצטרך לשדרג אותו כמה שנים טובות (עד היום סחבתי 6 שנים עם P4 1.4Ghz עם RDRAM). השאלות שלי: 1. מבין שני המעבדים האלו, וללא קשר למחיר ושימוש, איזה יותר טוב? 2. ובשיקלול של מחיר ושימוש - איזה מהם מומלץ בשבילי? 3. האם כדאי לי בכלל לשקול לקנות פנטיום D ? קיבלתי גם המלצות, וגם אזהרות מכיוון שמדובר ב"דור ישן". 4. אני יודע שנושא מהירויות השעון כבר לא חיוני היום כמו פעם, אבל בכל זאת - 1.8Ghz ??? המעבד הנוכ…

• 10 תגובות
    • 755 צפיות
  16. Started by pringles,

שלום! AMD athlon xp 3000 64bit gigabyte k8nf9 ultra kingston pc 3200 400mhz 512mb X 2 kingston pc 3200 400mhz 512mb X 2 2ג'גה זיכרון בדואל x1800gto 256mb המפרט למשחקים על הגדרות 1024 בלי פילטרים אז השאלה שלי האם המעבד יגביל אותי? ובהנחה ואני שם מעבד יותר חזק אז יהיה שיפור ניכר בפריימים? או שפשוט משהו אחר צריך להחליף(כ.מסך לא להחלפה וגם לא הלוח אם) תודה.

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. יש לי בבית מחשב ששימש אותי לא מעט זמן לצפייה בסרטים (כשהוא חובר לטלוויזיה).. המחשב הוא פנטיום 3 800MHZ עם 512 זכרון על 3 סטיקים..מותקן XP נקי בלי זבלה. אני רוצה להריץ עליו MKV של 720P(גיגה בערך לפרק של נמלטים), אני משתמש בMPC ויש לי את הקודקים המתאימים,הסרט מתנגן בערך בסלו מושן בערך.. יש איזושהי דרך אפשרית (הסרת פילטרים,תוכנות וכו') להריץ את זה בצורה סבירה על המחשב הזה? ואם לא אז מה תוקע את הסרט, חוסר זכרון או המעבד? תודה

• 7 תגובות
    • 819 צפיות
  18. שלום יש לי מעבד פנטיום 4 2.6 ג'יגה שנקנה לפני כמה שנים מאז שהוא נקנה לא התעניינתי בחידושים שונים אך לאחרונה אני רואה שנמכרים מעבדים כפולי ליבה במהירות 1.6 ג'יגה, למשל. האם מדובר במהירות איטית מאוד או שהכוונה היא שישנם *שני* מעבדים ש*כל אחד מהם* רץ ב-1.6 מה שאומר סך-הכל.....3.2 ג'יגה :s05:

• 4 תגובות
    • 617 צפיות
  19. היי, הציעו לי את המעבד הזה: האם אנייכול לדעת לפי התמונה הזאת מתי הוא הופק [שבוע] ואיזה שבוע הכי טוב ל oc במעבד E4300 ? האם ה pack date זה השבוע? תודה.

• 6 תגובות
    • 702 צפיות
  20. Started by tomerf,

שלום חברים. קניתי את הלוח הנ"ל עם מעבד וכו' אך ללא ספק ומארז כי יש לי כבר. לאחר חיפוש ארוך בפורום וגם במדריך המשתמש של הלוח לא מצאתי תשובה לשאלה אם הספק שיש ברשותי מתאים. אני מבין שעל הלוח קיימים חיבורי חשמל של 24 פינים וחיבור נוסף של 8 פינים בשביל 12V אם הספק שלי הוא 450W ויש לו רק חיבור 24 פינים, האם המערכת תעבוד? לא הבנתי את הקונפיגורציה הזו של 24+8. ראיתי מקומות בהם רשום שצריך 24+4 או שבכלל צריך את ה- 4 האלה רק אם יש לי חיבור 20 פין (מכיוון שב-24 יש כבר 12V) אשמח לקבל תשובות לשאלותי. ובכלל.. למה צריך את החיבור הנוסף הזה, האם זה רק אם המערכת שלי "מועמסת" ? *מחובר כ. מסך אחד, HDISK אחד , DVD אחד. תודה רבה!

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. מה דעתכם על הלוח אם: Foxconn P9657AA-8KS2H ? והאם יש בו אופציית OC בביוס? תודה.

• 28 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. לוח 965P DS3 והזכרונות G.skill 2GB PC6400 HK הולכים טוב ביחד או שהזכרונות טובים מדי והלוח לא יעמוד בקצב ואז זה סתם בזבוז על מחיר הזכרונות ? אם הזכרונות באמת טובים מדי, על איזה זכרונות כדאי ללכת עם הלוח הזה ? (או להחליף לוח למשהו בתווח מחירים שלו) תודה

• 39 תגובות
    • 2.2k צפיות
  23. Started by bonobi,

שלום לכולם... יש לי כמה שאלות בקשר לזכרונות הDDR2. אני עומד להרכיב מערכת די איכותית שתכלול בין היתר 2GB של זיכרון, השאלה שלי היא האם ברכישת שני סלוטים של זיכרון איכותי מחברה טובה שווה להשקיע ולרכוש את ה800HZ או שה 667HZ מספיק וההבדל לא משמעותי? בנוסף מה מציינים המספרים 4-4-4-15?... בנוסף, מתי יגיעו זכרונות הDDR3, האם הם יתמכו ע"י הלוחות של היום (לא נראה לי...) והאם שווה לחכות? תודה מראש...

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. בכמה יותר טוב הE6400 מה E6300? האם שווה את ההפרש של ה 200 שקל? כי בכל המערכות שראיתי מציעים את ה300 ולא את ה400...

• 23 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. Started by YH,

איזה מבין הלוחות אם עדיף ? האם כדאי להשקיע את ההפרש? GA-965P-DS3P GA-965P-DS3 GA965P-S3 GA-965-DS4 שאר הרכיבים כנראה יהיו (לא סגור ב 100%): E6600 TWINMOS 667MHZ -1G*2 BFG GTS 8800 640MB OC תודה.

דיונים חדשים בפורומים