עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. אני מעוניין לרכוש מעבד ולוח אם חדשים מכיוון שאני מעביר את שלי לאחי הקטן ואני רוצה לרכוש לעצמי מעבד ולוח אם חדש שיפעל טוב יותר מהקודם. הכרטיס מסך נשאר. הכרטיס מסך הנוכחי הוא: 8800GTS 512MB 92G שאני מרוצה מימנו מאוד ולכן אני משאיר אותו בשבילי. הספק הוא חדש מלפני יומיים: FSP EPSILON 450W 80PLUS. המחשב הנוכחי שלי מספק אותי מאוד מבחינת משחקים וכו' (AMD 4600+ DUAL CORE 2.7GHZ), אך אני צריך להעביר אותו אז החלטתי לקנות חלקים חדשים. השימושים במחשב: משחקים, עבודה משרדית, סרטים. אז התקציב הוא 1000 שקל למעבד + קירור מעבד + לוח אם. אין לי בעיה לעשות למעבד החדש כמובן אוברקלוק. עכשיו האם באמת כדאי לשדרג את המחשב שלי עם חלקים חדשים במסגרת התקציב הזה או להשאר עם החלקים הקודמים? המפרט ה…

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. אהלן, אני בקרוב רוכש מחשב חדש, אבל אני מתלבט בין שתי מעבדים: Q6600 לבין Q8200. [לוח אם - GA EP43-DS3L, קירור AC Freezer 7 Pro]. איזה מעבד יותר כדאי לי לקחת שיחזיק לי ליותר זמן [3-4 שנים]? אני יודע ש6600 מיוצר ב65 NM וצורך יותר חשמל והוא כבר הולך וניהיה ישן, אבל הוא יותר חזק מQ8200, השימוש יהיה למשחקים[לא בהכרח כבדים כולכך, אבל אני רוצה להריץ את CRYSIS, COD5], גלישה באינטרנט וICQ, מסן ומוזיקה.

• 10 תגובות
    • 776 צפיות
  3. השימושים שלי במחשב הם משחקים, סרטי HD וקצת עריכה. יש לי מחשב כרגע, ואני לא צריך מחשב דחוף, השאלה היא האם שווה לי לחכות שיצא הI5, או שזה לא יתן לי משהו משמעותי? אם לא, איזה מרובע ליבות יתן לי את התמורה למחיר הכי גדולה וגם יתאים לי (אם אפשר הצעה גם מאינטל וגם מAMD) עוד שאלה: למה המעבדים של AMD נחשבים פחות טובים, ואם זה נכון שהם עובדים טוב ביחד עם כרטיס של NVIDIA? תודה

• 1 תגובה
    • 545 צפיות
  4. Started by shainov,

שלום לכולם, ברוצני להוסיף עוד 4GB זיכרון לאור הורדת מחירי הDDR2 וWIN 7 64 BIT שגירסתו הרשמית הולכת וקרבה. כרגע יש לי את הGSKILL PI 1000,האם הכרחי לשים זיכרון מאותה הרמה (חברה אני די בטוח שמה טוב אם יהיו של אותו היצרן) או שאפשרי לטפס מעלה לGSKILL PI BLACK EDITION 1066 ?? מחיר מצחיק של 320~ ש"ח ויש לי עוד 4GB אז רציתי לדעת אם זה די הכרחי לטובת העתיד או שפשוט לחכות עם זה? תודה לעונים.

• 2 תגובות
    • 573 צפיות
  5. שלום חברים אני עתיד לרכוש מחשב עם המפרט הבא: מעבד: Intel Ivy Bridge Core i5 3570K Socket 1155 6MB 3.4Ghz Tray כמות: 1מחיר: ₪1044 קירור למעבד: Scythe MUGEN 3 REV B כמות: 1מחיר: ₪219 לוח אם: Gigabyte GA-Z77-D3H כמות: 1מחיר: ₪637 מארז: Scythe FenrisWolf Aluminum, 2X 120mm Slip Stream + 4X HD Stabilizer + ESATA כמות: 1מחיר: ₪279 ספק כוח: Seasonic PSU 620W Active PFC 80+ Retail - בקניית מחשב חדש בלבדכמות: 1מחיר: ₪385 זיכרון: 4Gb 1600 KINGSTON HYPER X BLUE - בקניית מחשב חדש בלבדכמות: 2מחיר: ₪115 קשיח למחשב שולחני: WD 1TB SATA 3 Caviar Blue כמות: 1מחיר: ₪489 כרטיס מסך: MSI 7850 2GB GDDR5 TwinFrozer 2 Retail - בקניית מחשב חדש בלבדכמות: 1מחיר: ₪1289 כונן אופטי: LG GH24NS50…

• 0 תגובות
    • 727 צפיות
  6. Started by eranir,

בזמן האחרון יש גם בפורום הזה וגם בזה של מפרטי מחשב הרבה שאלות בנוגע למעבד שכדאי לבחור עכשיו בהתאם למחירים בשוק. אולי מישהו יוכל לכתוב סקירה קצרה ועניינית של השיקולים הרלוונטיים כרגע? AMD מול אינטל מבחינת מחירים, OC, מחירי לוחות וכל מה שיכול להיות רלוונטי. למי שפחות שולט בשוק (כמוני) להסתכל על בנצ'ים זה לא מספיק...

• 2 תגובות
    • 523 צפיות
  7. אני רוצה לוח אם טוב למעבד הנ"ל, יש לי זכרונות מתאימים וכ', איזה לוח אם אתם ממליצים לי לקנות? (כרטיס מסך יחיד - 6850) אין ממש מגבלת תקציב, פשוט שיהיה לוח אם טוב.

• 0 תגובות
    • 622 צפיות
  8. Started by Bah_gots_pIII_450,

טוב בזמן אחרון אני ממש לא מעודכן בהתפתחות הטכנולוגית והמהירויות\סטנדרטים מעבדים\ליבות וזיכרונות וכו'... במיוחד בכל מה שקשור לערכות שבבים זיכרונות ומעבדי פנטיום 4. מישהו מכיר מדריך שיכול לעזור לי? או שנתחיל בכך שאשאל מהיא ערכת השבבים האידיאלית כרגע, אני לא מעוניין בRDRAM אז אני מניח שזה סוג של I854 אבל זכרונות לערכה זו לפי מה שאני זוכר הינם רק 2100\1600 ולא 2700 החדשים... גם כן אין לי מושג מה ההבדל בין northwood ל williamate או מי מהם הוא עובד בFSB של 400MHZ או 533MHZ או מי בכלל 13 מיקרון, ואיזה סטפינג או מהירויות עדיף לקנות. גם כן איזה לוחות ממולצים בארץ?

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. שלום, אני בונה מפרט למחשב שנועד להפעיל משחקים וסרטים ורציתי להתייעץ בנוגע למעבד ולוח אם זה המפרט בינתיים : Transcend 2GB DDR3 1333Mhz 2x ATI Radeon HD 5770 (מסך 1680x1050 lg w2220p) איזה מעבד אתם חושבים שמתאים ביותר להרצת משחקים וסרטים ? והאם כפול/משולש/מרובע ליבה ? ואיזה לוח אם יתאים לו ? (שמתאים ל DDR3 ) לא חובה שיהיה בר שידרוג תודה מראש ! התקציב הוא 1200~ (למעבד +לוח אם )

• 8 תגובות
    • 891 צפיות
  10. מפרט: Operating System Microsoft Windows 7 Ultimate - 64bit CPU Type QuadCore AMD Phenom II X4 945, 3000 MHz (15 x 200) Motherboard Name Gigabyte GA-MA785GMT-UD2H (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN, IEEE-1394) System Memory 4096 MB (DDR3-1333 DDR3 SDRAM) - DUAL Video Adapter ATI Radeon HD 5700 Series (1024 MB) ---------------------------- אני לא כזה משחק במשחקי מחשב מדיי פעם assasin creed ו- Prototype אבל לא יותר מזה... לרב אני מתעסק בתיכנות - Visual Studio 2012/3 ו- Eclipse. לאחרונה המחשב שלי נהיה איטי ושמתי לב שהוא תופס כ 70% מהזיכרון הנוכחי שיש לי. חשבתי להוסיף זיכרון. יש הרבה סוגים לזכרון ואני לא יודע מה ההבדל ב…

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. Started by aoferx,

שלום לכולם, אני קונה מחשב ומתלבט באיזה לוח אם לבחור. האופציות הם : GA-H55M-USB3 או GA-P55-USB3 . המעבד הוא I5 750 וכרטיס מסך GT 220 1GB. אני לא כל כך מבין מה ההבדלים בין שני הלוחות ומה כדאי לבחור. תודה רבה על הייעוץ אמיר

• 3 תגובות
    • 713 צפיות
  12. * אני יודע שהפוסט ארוך, אני מנסה לספק תיאור כמה שיותר מעמיק ומדויק של הבעיה שלי, כדי לא להתפזר על כל הנושא המטורף של מעבדים וביצועים, תודה על הסבלנות. היי, לא מזמן קיבלתי מפרט פה בפורום למחשב גיימינג. המפרט שניתן לי הוא זה: http://www.tms.co.il/preview/spec/eyutbwxs עדיין לא קניתי אותו. לאחר התייעצות עם חבר של אמא שלי (שנשמע שהוא מבין בנושא) החלפתי את המעבד ל Intel Core i7 4770 3.5Ghz (3.9Ghz Turbo) LGA1150 Tray במחיר של 500 שקל יותר, מתוך הנחה שהמחשב הזה יחזיק לי עוד זמן ויריץ משחקים בטווח הרחוק יותר. עכשיו נתקלתי בהרבה מקומות ברשת שבהם אומרים שה Hyper Threading של ה I7 לא עוזר למשחקים - ולמעשה או שהוא לא משפיע או שהוא משפיע לרעה (למשל את הביצועים של Arma הוא מוריד ב10% …

13. Started by gilgol1,

שלום רב. אני מחפש לקנות זכרון עבור 2 מחשבים, שניהם עם הלוח X58A-UD3R, אך ל-1 מעבד i7 920 ולשני מעבד i7 960. אילו זכרונות עלי לחפש? יש דגמים מומלצים? אני פשוט לא מכיר בכלל את הסדרה הזו. קראתי בשאלות נפוצות שאפשר לרוץ גם ב-3 ערוצים וגם ב-2. מה עדיף? ומאחר ולא מוכרים קיטים של 3 יותר, זה סבבה לקנות קיט של 2 + אחד בודד? זה יעבוד טוב? אני מחפש כמה שיותר זול.. אבל שיעבדו נורמלי. תודה רבה על כל העזרה, דוד. (אגב, בדקתי באתר של ג'יגה בייט לגבי זכרונות תואמים, ומצאתי את הדגם הזול של קינגסטון, אבל רציתי לדעת אם יש זכרונות יותר מומלצים או חדשים שנמכרים היום).

• 0 תגובות
    • 518 צפיות
  14. Started by Timewalker,

אני מתכוון לקנות זכרונות ב newegg במהלך השבוע הבא. אני מודע לכל הקשיים (תשלום ומשלוח) ולכולם יש פתרון. הזכרנות מיועדים ל E6600 שיבוא עלי לטובה בעתיד הלא רחוק. סביר להניח שבשלב מסויים יגיע OC (לא קיצוני). התקציב 250$ ל 2GB. יש לי כמה מועמדים: http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16820145034 (בתקווה שיהיה במלאי) http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16820231065 http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16820227139 מי עדיף? כולם נראים מרשימים למדי. יש לכם הצעות לזכרונות אחרים? יש לכם הצעות לחנויות אחרות?

• 4 תגובות
    • 617 צפיות
  15. שלום רב, אני נועם, שבוע טוב. אני מתכוון לקנות בשבועיים הקרובים חלקים למחשב חדש. הדילמה שלי היא לגבי הזיכרונות. האם כדאי לקנות DDR3 או DDR? אני שואל כי אם אני אחליט על DDR3 גם הבחירה שלי הלוח שלי תשתנה. ועוד משהו, לא בטוח שזה לכאן. איזה כרטיס/י מסך הוא המומלץ בתקציב שנע בין שלוש לשלושת אלפים וחצי ש"ח. תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 516 צפיות
  16. המפרט שלי : AMD ATHLON 3000 64BIT ABIT KV8PRO, FSB 1GHZ,HT+AGP8X,SATA DDR400 256MB*2 A-DATA אז בתקציב של 500-800 שקל כמה זכרון אני יכול להוסיף? אילו חברות עדיפות? האם כדאי בסטיק אחד או שניים? עוד משהו שאני מפספס? תודה מראש לעונים

• 21 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by DeshDesh,

מפרט p4 2.4ghz גירסא B אני חושב לוח אם ASUS P4S8X אני רוצה להחליף לוח אם כי הוא יוצר צוואר בקבוק במפרט שלי (יש לי זיכרון מהיר וכרטיס מסך טוב) , דבר נוסף זה שהלוח אם מפריע מאוד באוברקלוקינג. התקציב שלי מאוד נמוך, 200 ש"ח ומטה. בפינת המציאון של KSP מצאתי כמה לוחות אם שמתאימים לי מבחינת תקציב: Abit SA7 Abit IS7-E2 Abit IS7-E EPoX 4BDA EPoX 4PDA MSI 655 MAX-LS למצוא ביקורות שלהם באינטרנט היה קשה ולכן אני שואל אותכם, מי לדעתם הלוח אם הכי משתלם מכל אלו, יש להזכיר כי אני לא רוצה להשקיע במחשב שלי, הוא ישן יחסית, ולכן התקציב הנמוך, אני רק מעוניין בלוח שיהיה נחמד בביצועי OC, יציג לי ביצועים טובים,וכמובן יתמוך בכל הסטנדרטים שיש היום כמו AGP 8X, DDR 400 DUAL, וכו'.

• 2 תגובות
    • 677 צפיות
  18. יש לי מעבד I3 540 לוח אם ASUS P7P55D-E אני רוצה לקנות זיכרון דואל צאנל ומצאתי כמה חברות ומהירויות:[table] [tr][td]זיכרון Kingston Kit 8GB(4G X2) Hyper-X RED Non-ECC Unbuffered 1600MHz CL9 240-pin DIMM type[/td] [td] K8G1600HRK [/td] [td] ₪237 [/td][/tr] [/table] [table] [tr][td]זיכרון Corsair DDR3 8Gb Kit XMS3 2x4GB Kit, 9-9-9-24, CMX8GX3M2B1600C9[/td] [td] C8G1600C9B [/td] [td] ₪276 [/td][/tr] [/table] 2X4GB 1333MHZ זכרון G.Skill F3-1333C9D-8GAO שעולה 270 שקל יש קיטים שעולים 243 שקל של מהירות 1333MHZ 2X4GB. השאלה שלי היא מה עדיף לי לקחת מבחינת איכות החברה/מהירות???אני מחכה להמלצות מימכם בתודה מאור...

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by kaikov,

שלום לכולם, מצ"ב PDF עם הנתונים של המחשב שלי כפי שיצא בדו"ח של CPUZ. המחשב בקושי מריץ FIFA 2018 ו- PES 2018 על הגדרות התצוגה הגבוהות ביותר. המון תקיעות... הכל בקושי זז. אני חייב להוריד רזולוציה וקצב רענון בשביל לשחק. יכולים להגיד לי האם המעבד חזק מספיק? האם חסר זכרון? האם צריך להחליף כרטיס מסך? תודה רבה DESKTOP-1TQANTS (1).pdf

20. Started by DarkAnus,

שידרגתי את המחשב לפני כחצי שנה בערך ל: i5 3570K, GA-Z77-D3H DDR1600 וזוג סטיקים של 2GB של G.Skill מסדרת Ripjaws DDR3 1333Mhz dual channel. נראה לי שהגיע הזמן להוסיף קצת מעבר ל4GB זכרון. קורה שאני גולש עם עשרות טאבים ורואה שהזכרון מנוצל לגמרי, כשגם הבנתי שלמשחקים מסויימים [bF3] רצוי יותר מ4GB. לשימושי אינטרנט רגילים, גיימינג וOC מתון לאזור ה4.2GHZ, איזה זכרונות אני צריך? עוד זוג זהה של 2 סטיקים של 2GB, או עוד סטיק בודד של 4GB? האם יש טעם למכור את הזכרון הנוכחי ולקנות בכלל סט חדש של זכרונות מהירים יותר? הבנתי שמהירות של זכרונות וdual channel אלה דברים זניחים למדי. אני צודק? כמו כן, יש צורך להתאים תיזמונים בין סטים של זכרונות? אשמח למעט ייעוץ. תודה!

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by zohar678,

יש לי מחשב ישן ואני שוקל לשדרג אותו האם מישהו יכול לומר לי מהו השידרוג המקסימלי שאני יכול לעשות? לוח האם שלי הוא מדגם FOXCONN s775 661 FX7MF-S VGA+AGP+L מעבד INTEL CEL 2.66GHZ 775 533FSB 256K זיכרון יש לי שתי כרטיסים של DDR RAM 512MG 400 MHHZ אני מקווה שהפרטים שמסרתי מספיקים.

• 9 תגובות
    • 520 צפיות
  22. http://www.aliexpress.com/item/Original-Intel-CPU-Intel-Core2-QUAD-Q9300-CPU-2-5GHz-LGA775-6MB-Cache-Quad-CORE-FSB/1194267134.html http://www.aliexpress.com/item/Original-Intel-CPU-Intel-Core2-QUAD-Q8200-CPU-2-33GHz-LGA775-4MB-Cache-Quad-CORE-FSB/1194366478.html 55 דולר לזול. 75 ליקר. לפי האתר הבא זה יתאים לי ללוח: http://www.game-debate.com/motherboard/index.php?mot_id=1359&cpuList=MSI%200A90 השאלה שלי האם אני צריך קירור חדש למעבד או שהקרור שהגיע עם המעבד פנטיום D925 יתאים? האם יש עניין לקנות את היקר יותר אם אני לא גיימר ורק מחפש מחשב שלא נתקע תחת עבודה משרדית מאומצת (הכוללת שיחות וידיאו ושתי מסכים)

• 0 תגובות
    • 553 צפיות
  23. Started by stalbetman,

שלום רב, יש לי תכנון לשדרג את המחשב וחלק מהאנשים אמרו לי לקנות AMD חלקם אמרו לי לקנות אינטל, כמובן דו ליבתי שניהם. המחשב מיועד בעיקר למשחקים. אני רוצה לדעתם את המצלתכם, מה כדאי יותר AMD או אינטל? תודה

• 69 תגובות
    • 6.2k צפיות
  24. שלום, אני רוצה לשדרג את המחשב שלי . חשבתי לשדרג את המעבד, לוח - אם, הזיכרונות ואם יש צורך גם את הקשיח (רק אם יש צורך בכך, כי הוא בן 4 וחצי שנים) . חשוב לי שהשדרוג יהיה טוב בעיקר לאוברקלוק במיוחד המעבד ולוח האם . כרגע המפרט שלי : מעבד E8400 עם קירור Mugen 3 לוח אם P5Q זיכרונות OCZ 4GB כרטיס מסך HD7850 ספק של קרוסייר 750 וואט (בן 4 וחצי שנים) מסך Delll 23 אינצ' תודה רבה .

25. Started by צביקה3,

יש ברשותי מחשב עם לוח Gigabyte G41M-ES2L ומעבד intel E8400. הזיכרונות המורכבים כרגע הם (DDR2 PC2-6400 (400MHZ, בעוד שהמעבד תומך במהירות של עד 1333MHZ. השאלה, האם כדאי לי לשדרג לזיכרונות מהירים יותר, למשל 533MHZ (בלי לשדרג את הלוח) או שאין לזה השפעה על מהירות המחשב. תודה לכל העונים.

• 1 תגובה
    • 679 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.