עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. המצב שלי כרגע הוא שאני מחפש מעבד אשר מתאים לעבודה עם תוכנות שדורשות כוח עיבוד גדול (למשל עבודה במטלאב וחישובים מסובכים) יש לי כמה שאלות: 1. האם קיימים היום מעבדים הנמכרים במחיר מתחת ל- 1800 ש"ח (לא משנה לי כמה מתחת), אשר מתאימים לעבודה עם תוכנות שדורשות כוח עיבוד גדול? אם כן אז אילו דגמים? אם לא אז באיזה מחיר ניתן למצוא מעבד מתאים? 2. האם intel i7 2600k עונה על הצורך הנ"ל? והאם השוני בינו ובין intel i5 2500k הוא משמעותי עבורי? אני אשמח לשמוע אם יש לכם הערות או משהו לאמר שיכול לעזור לי תודה טל

2. Started by EliranB,

חוץ מזה שמזערו אותו ל65nm ששמו לו HT והתדר אם הרימו ? בכלל מה ההבדל בין הסדרות חוץ מהדברים האלה ?

• 5 תגובות
    • 703 צפיות
  3. האם עדיף מערכת מבוססת מעבדי XEON על מערכת מבוססת מעבדי i7 לעבודה על תלת מימד? ( הדמיות, אנימציות ממוחשבות וכו' מודלים כבדים) ובמעבד המועדף איזו סדרה עדיפה מבחינת חוזק מעבד ותמורה למחיר? והאם מערכת 64 ביט עם 24GB זיכרון תהיה מהירה בהרבה ממערכת 32 ביט עם 4GB זיכרון? תודה!

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. אני קונה מחשב חדש,ומתלבט אם לקנות מסימפלטק מחשב עם- לוח-GA-VRXP +זיכרון TRENSCEND256 2700 והכל יעלה עם המחשב 3802 עם משלוח! או לקחת מפנדה לוח-MSI KT333 ultra ARU + CORSAIR256RAM 3000 ויעלה 3892 ואני צריך גם משלוח +35 וגם לקחת כרטיס רשת שיעלה 50 שקל נוספים! אז מה עדיף לי???ו

• 2 תגובות
    • 819 צפיות
  5. Started by DakloN,

שלום.. אם אני ישים 2 או 4 ג'יגה זיכרון אני באמת יבחין בהבדל?? או שהוינדוס לא יודע לנצל את זה עדיין...

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by DJ Avishay,

יש לי מחשב עם מעבד אינטל פנטיום 4 1700 socket 423 256mb sdram לוח אם של אינטל 845 אני רוצא לשדרג את הזכרון ולכן אני צריך להחליף גם את הלוח אם.שמעתי שהכי כדי זה rdram אבל זה יקר, ויש כאלה שאמרו שיש ddram ששווים לביצועים של rdram והם עולים פחות כסף. עכשיו אני רוצה לדעת איזה זיכרון הכי שווה לי להחליף ואיזה לוח אם לקנות איתו? ואם מישהו יוכל שיוסיף גם את המחירים

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by gooz,

שלום יש לי שאלה : קניתי לוח אם של חברת Epox עם צ'יפסט של Nforce2 וכשאני בודק עם התוכנה cpuid בשם של היצרן לא מופיע לי כלום יש כזה blank מה זה אומר? זה זיהה את הצ'יפסט ואת הכל אבל איך זה לא זיהה את היצרן? מישהו נתקל בזה? האם יכול להיות שיש לי חיקוי? :[

• 3 תגובות
    • 489 צפיות
  8. טוב שלום לכולם, אני רוצה לשדרג מחשב ישן שלי. הלוח אם זה Gigabyte GA8L915P - Duo PRO שהוא תומך PCI-Express1 , עכשיו מה השידרוג הכי טוב שאני יכול לעשות במחיר של כ 650 שקל? מעבד celron 3ghz זכרונות שני גיגה DDR2 כרטיס מסך 6200 אני רוצה לשדרג כרטיס מסך ומעבד. מה דעתכם לגבי יד שניה? תודה לעוזרים וחשוב, האם יש הבדל גדול ביכולת של הלוח האם לנצל כרטיס מסוים בגלל שהוא תואם רק pci-express 1?

• 8 תגובות
    • 785 צפיות
  9. Started by Grave Digger,

שלום - אתם בטח זוכרים אותי עם המחשב עם ATHLON XP 1800 ולוח אם של SOLTEK מארה"ב... אז ככה - כנראה שההרכבה של אבא שלי הייתה קצת דפוקה וחדר דבק טרמי למעמד של המעבד בפנים אבל לא משנה, הלכתי לחנות פריבל מחשבים פה בשכונה למטה, והוא בדק לי את המחשב ואמר לי שאני צריך לוח אם חדש אז קניתי לוח אם, הוא המליץ לי על לוח של ELITEGROUP בצבע סגול עם 5 PCI 'עם ATA133 וכנראה עם RAID. אני שואל איך הלוח הזה??? הוא גם תומך ב-DDR 333, המוכר חבר של אבא שלי אז ככה שהוא לא יעבוד עליי. נ.ב: המוכר הופתע שיש לי לוח אם של SOLTEK, הוא אמר שהם (SOLTEK) שולחים לו כל יום הודעות שיתחיל לשווק אותם בארץ והוא לא רוצה כי הוא חושב שבארץ לא יקנו לוחות כאלו כי כולם הולכים על ASUS - GIGABYTE וכו'... אז אמרתי לו …

• 5 תגובות
    • 948 צפיות
  10. יש לי התלבטות בין שלושת לוחות האם הבאים: Msi KT3 Ultra2 KT 333 new Gigabyte GA-7VRXP REV 2 EPOX 8K5A2 KT333 NEW קודם כל, למה כולם זה REV2 או NEW? מזה זה אומר? עכשיו להתלבטות, האם יש הבדלים משמעותיים ביניהם? ואיזה אחד מהם הכי כדאי ולמה? (אני לא עושה ולא עישה אוברקלוקינג) הMSI הכי יקר, הGIGABYTE הכי זול אבל לא בהפרש גדול. נ.ב חשוב שיהיה בלוח כרטיס קול ONBOARD, מכיוון שאני לא הולך לקנות מערכת רמקולים טובה בעתיד הקרוב. תודה מראש תומר

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. אחרי הצצה קטנה במפרטים המוצעים כאן, שימו לב שמחירי הזכרונות נפלו ב-20-25% בשבוע האחרון והמגמה ממשיכה למטה מי שמתכנן לקנות זכרונות בימים הקרובים, ניתן כבר לרכוש 2GB Dual DDRII (2x1GB מהחברות הידועות ב- 1000 ש"ח ופחות.

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. הלוח הזה לפי מה שכתוב תומך בDDR3 עד 1600 סקאי פי.סי חנות המחשבים המקצועית בישראל - לוחות אם למעבדי Intel - לוח אם Asus P6T Deluxe והשאלה שלי היא אם אני יכול לשים עליו זכרונות של 1800 האם זה יעבוד בצורה תקינה רק שהלוח ינצל אותם בתור 1600?

• 2 תגובות
    • 692 צפיות
  13. Started by ATAG,

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_269_75_894&products_id=7823 או שזה סתם שטויות ואין להם מלאי?

• 2 תגובות
    • 495 צפיות
  14. Started by gggilad13,

קראתי בחדשות באתר שהחודש צריך לצאת מעבד חדש של אינטל (3.8 גיגה הרץ). היה כתוב גם שאחרי המעבד הזה אינטל הולכת להוציא מעבדי ליבה כפולה. האם כדאי לקנות מעבד החודש לאחר יציאת המעבד החדש (בגלל נפילת המחירים הצפוייה) (אני לא אקנה 3.8 אלה 3.2 או 3.4, תלוי כמה יעלה...) או שכדאי לחכות למעבדים של הליבה הכפולה? יש הבדל רציני בביצועים? מה זה בעצם אומר שתהיה להם ליבה כפולה? כיום אני עם P4 1.5 גיגה הרץ ואני רוצה לשדרג...

• 10 תגובות
    • 734 צפיות
  15. המליצו לי עליו. עד כמה הוא עדיף מהליבות המרובעות.. אני לא יודע, אבל פשוט אומרים שהליבה המרובעת היא יותר איכותית. עד כמה זה עדיף?

• 6 תגובות
    • 639 צפיות
  16. Started by אור כהן,

שלום. אחרי כמה שעות מורטות עצבים ביצעתי התקנה מלאה של 2 מחשבי הגיימינג בני ה6 שלי. הרעיון היה ליצור איזון במערכת ולתת עוד קצת כוח עיבוד למערכת הישנה שלי. ביצעתי שדרוג ממעבד Q9300 למעבד X5460, אשר כרגע רץ במהירות 3.8GHZ, ומגיע עם 12MB זכרון מטמון. תחילה הייתי צריך לפרק את המחשב לחלוטין. מארז הSAGITTA 2 לא היה ידידותי כלכך, והיה צורך להסיר את הפלטה האחורית של הMUGEN 2. לאחר ניקוי המשחה התרמית התמונה הייתה נראית כך: השלב הבא היה לחתוך את הפלסטיקים הצדדיים בסוקט המעבד על מנת שיהיה ניתן להתקין את מעבד הXeon. דבר זה נעשה בזהירות באמצעות סכין יפנית. במחשב הראשון שביצעתי זאת אחד הפינים של המעבד התרומם, והיה צורך להחזירו למקום בזהירות... הרכבתי את הקירור חזרה וחיברתי …

17. אורח
    Started by אורח,

יש לי לוח של GIGABYTE DS3L. ולפני שעולה הוינדוס יש לי את המסך של verifying pool data. עכשיו למי מה שהבנתי אפשר להעלים אותו ולדלג עליו. איך עושים את זה? תודה!

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. במה חלק מסוים במחשב שהוא כפול ליבה יותר טוב מליבה אחת? האם ההבדל משמעותי ביניהם? מה זאת אמרת ליבה?

• 10 תגובות
    • 987 צפיות
  19. Started by ward,

אני רוצה תשובה מוחלטת ואם אפשר עם סקירה nf3 250 ו nf3 250GB וישנו nf 3 ultra עכשיו מה ההבדלים והאם זה נכון ש VIA KT800 יותר טוב מה 250... שווה להשקיע 100 שח יותר ולקחת 6600 עם 256 מ'ב במקום 128 מ'ב והאם הוא משתווה ל 9600XT או טוב ממנהו ובכמה אחוזים ? עוד משהו לסוקט 939 K8NS-Ultra (s939 או את ה AV8 (s939) sata,GBL תודה...

• 3 תגובות
    • 573 צפיות
  20. למרות שבאופן כללי הצ'יפסטkt333 כן יתמוך במעבדים החדשים (fsb333mhz ), הלוח vrxp לא יתמוך , כי על הלוח יש ג'אמפרים ל-mhz100 ו mhz 133 בלבד. לכן עדיף הלוח של אפוקס 8k5a2 שהוא כן יתמוך. אשמח לשמוע תגובות

• 21 תגובות
    • 2.1k צפיות
  21. Started by nisim_y,

אני לא יודע איזה מעבד יש לי אם הוא 64 ביט או 32 ביט אנא עזרו לי לפי התמונה הבאה של CPUZ [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 485 צפיות
  22. Started by gboxer,

שלום ... ברצוני להחליף מעבד ..(כרגע core 2 e6300 1.86 ) ולוח אם (כרגע GIGABYTE 945P-S3 ) .. חשבתי על מעבד Core 2 Quad Q6600, 1066MHz, s775, 8MB ולוח אם ASUS P5Q s775 C2Q 1600Mhz, Intel P45, DDR2 1200, PCI-E , HDAudio . אני צריך את דעתכם בנושא ואם יש הצעות אחרות יותר טובות ...חשוב לציין שאני צריך את המחשב למשחקים וכבר יש ברשותי כ.מסך ASUS 8800GT המחיר בקיי אס פי עומד על 1480 ...תודה מראש (: ערכתי..סליחה על מקודם(:

• 7 תגובות
    • 644 צפיות
  23. לא מזמן רכשתי מחשב חדש עם לוח אם GA-H97M-D3h של גיגהבייט ובאתר רשום שהלוח תומך בS\PDIF OUT מה זה אומר שיש לו תמיכה? כי אין חיבור SPDIF בלוח. אז איך מוסיפים? תודה רבה על העזרה

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. ספינת הדגל החדשה של אינטל ומשפחת Raptor Lake נחתה על השולחן שלנו - אז ביצענו צלילה אל מבחני הביצועים השונים בשביל להחליט האם מספר הליבות המרשים שבתוכה מספיק בכדי להתמודד עם התחרות המאתגרתלכתבה

25. אני עורך וידאו,ולאחרונה אני נתקל בתקלות שמבינים בתחום וגם אני סבורים כי זה נובע מזיכרון תקול. הלוח שלי - asus p4c800 e delux זיכרון- 2 סטיקים של קינגסטון 400MHZ , 512MB כל אחד, יחד 1 GB שעובדים ב DUAL. (עובדים בערך פחות מחצי שנה) יש סיכוי שאחד מהם תקול או שניהם, אך אין לי דרך לבדוק... בדקתי כך- הוצאת אחד, עבודה רגילה כמו שתמיד אני עובד במצבים שהמחשב עושה את התקלות האלה, ולראות אם הכל רץ טוב, ואח"כ שמתי את השני, ובדקתי שוב באותה צורה. האמת זה דיי בלבל אותי, כי : 1. פתאום אני עובד על 512, וקודם זה 1 GB, ככה שהמהירות והכוח ירד. 2. דברים שלא היו טובים בראשון, טובים בשני ולהפך. השתמשתי בתוכנה SYSTEM MECHANIC, שבודקת זכרונות גם. בבדיקה, וב DEFREGMANT הכל נראה תקין. מה עושים? הא…

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.