מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,823 דיונים בפורום זה
-
בקידוד למשל ? או מתי ולאיזה יישומים כדאי לקנות זוג מעבדי Xeon ? אני יודע שעקרונית מעבדי Xeon זה לשרתים , אבל באיזה מקרים כדאי לאדם פרטי לקנות אותם ? והאם יש הבדלים משמעותים בביצועים לעומת Pentium D Dual Core ?
-
- 5 תגובות
- 823 צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה לדעת מה התייחסות של כל מעבד בנוגע ל CAS Latency כלומר אם למעבד אינטל או amd עדיף cas latency נמוך או תדר גבוהה ולמה. תודה
-
- 4 תגובות
- 823 צפיות
-
-
הלך לי הלוח אם ואין עליו יותר אחריות. אני צריך אחר כמוהו או דומה כדי להרכיב עליו את המעבד ושאר החלקים. הלוח הקיים: GA-M61PME-S2P כתוב עליו גם AM2+ המעבד של AMD 2.8GHZ ונראה לי חבל לקנות מחשב זול חדש ב 1300 ש"ח בעל אותם הנתונים כמו שלי אם אפשר להחליף רק את לוח האם. אין לי צורך בביצועים חזקים ובמחשב מתקדם שיעלה הרבה כסף. אז איזה לוח אם אני צריך ויכול להשיג היום כדי להחליף את הנוכחי. תודה
-
- 5 תגובות
- 823 צפיות
-
-
הלכתי לקנות מעבד כי שלי הלך וקניתי 1.7 משומש מאוד ב250 כי המוכר עבד עלי ולא הביא לי פנטיום והביא לי סלרון ולא אמר שימות השאלות שלי הם 1 האם המחיר שווה למעבד 2 האם המעבד הזה טוב בכלל ואם כן לאיזה פנטיום הוא משתווה 3 האם ללכת להפוך תחנות שיחליף לי לפנטיום תודה לעוזרים נ.ב כמה עולה 1.7 פנטיום חדש וכמה משומש כמה עולה 1.7 סלרון חדש וכמה משומש
-
- 6 תגובות
- 823 צפיות
-
-
שלום חיבורי esata ו firewire עוד בכלל רלוונטיים? אני שואל לגבי האם כרטיסי קול חדשים נגיד עושים עוד שימוש בfirewire? ונגיד דיסקים קשיחים חיצוניים עוד עושים שימוש בesata? ואם כן תוכלו לתת לי המלצה ללוח אם טוב שיוכל להתאים למפרט הבא שחבר פה בפורום בשם שניצקי יצר לי במקום הלוח האם שהוא המליץ עליו כלומר אפשר לעלות במחיר גם עד עוד 800 שח ללוח אם בערך Intel Ivy Bridge Core i5 3470 Socket 1155 6MB 3.2Ghz Tray, יחידות 1 ₪931 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3754 Gigabyte GA- B75M-D3H Socket 1155 B75 Chipset VGA+DVI+HDMI, יחידות 1 ₪427 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3696 Transcend 8GB Kit (4GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7,…
-
- 3 תגובות
- 823 צפיות
-
-
אהלן. ברשותי נייד עם ציפ של 512MB זיכרון. אני מעוניין לקנות עוד ציפ של 1 GB. הזיכרון שלי כרגע: DDR2-SDRAM PC2-4300 (266 MHz) - [DDR2-533] CAS Latency (tCL) : 3 clocks @200 MHz, 4 clocks @266 MHz, 5 clocks @266 MHz הזיכרון שאני רוצה לקנות: PC2-5300 (667Mhz), 1.8 Volts, CL5 - 16 Chips - Low Density - Industry Standard הציפ החדש הוא במהירות CL5 וכרגע הזכרון שלי הוא CL4. כמה שאלות בעניין: - האם שילוב בין השניים אפשרי ? - אם השילוב אפשרי, האם הוא יגרום דווקא להאטה בביצועים עקב מעבר למהירות CL5 ? - הזיכרון החדש הוא PC2-5300, אולי בכלל כדי להוציא את הישן בגלל שהוא PC2-4300 ולא להתייחס לנתון ה CL ? תודה מראש ! אלון.
-
- 0 תגובות
- 823 צפיות
-
-
שלום לכם, רציתי לדעת מה ההבדל בין מעבד סמפרון המבוסס על ליבת ת'ורוברד לבין בארטון, כששניהם באותה מהירות וקאש. לפי AMD לת'ורוברד קוראים מודל 8 ולבארטון 10. איזה משני הליבות עדיף לאוברקלוק רציני כשמתכננים מערכת מבוססת סמפרון? האם ניתן להשיג סמפרון עם ליבת בארטון בארץ? אם כן מאיפה? תודה מראש ;D
-
- 13 תגובות
- 823 צפיות
-
-
הלוח החדש מבית DFI אשר מבוסס על הצ'יפסט המדובר RD600 הגיע לאחד המשתמשים מXS, כרגע הוא צירף בעיקר תמונות ומידע טכני על הלוח. הינה פרטים על הלוח מהאתר של DFI: http://www.dfi.com.tw/Product/xx_product_spec_details_r_us.jsp?PAGE_TYPE=US&PRODUCT_ID=5155&SITE=US והינה תמונה מהביוס + פירוט: כמו שאתם רואים הלוח מאפשר שינוי מתחים נרחב להרבה רכיבים (אם כי עדיין לא ידוע מה טווח המתח לDDR2). ועכשיו, הינה לכם מבחר בוקים של הלוח: באתר הבא תוכלו גם לראות את LAN PARTY 680I http://www.thetechrepository.com/showpost.php?p=136&postcount=4 http://forums.anandtech.com/messageview.aspx?catid=29&threadid=1971495&enterthread=y מקור בXS: http://www.xtremesyst…
-
- 4 תגובות
- 823 צפיות
-
-
אני יודע שברוב השימושים במחשב ההבדל פחות דרמטי אבל מדובר על קונפיגורציה חדשה שזה כל התפקיד שלה בחיים. עריכה דיגיטלית, המרות, קידוד ופיענוח, DVD ושום דבר אחר. ממה שהסבירו לי דווקא בתחומים האלו המעבדים של אינטל מהירים יותר בצורה משמעותית בגלל סט הפקודות שלהם והמבנה של הזיכרון שהוא דרישה גדולה בפעולות כאלו ולכן אני שואל. כמו שציינתי בכותרת אני לא רוצה להפוך את זה לעוד דיון וויכוח בין מעריצי אינטל למושבעי AMD שיינעל אחרי רבע דקה. אני אוהב את אינטל ואת AMD וגם את סינקלייר. זו לא הנקודה, השאלה היא רק בהתייחס לסוג השימוש המתואר. תודה.
-
- 2 תגובות
- 823 צפיות
-
-
שלום יש ברשותי מחשב Dell OptiPlex GX260 ואני מעוניין לשדרג את זכרונו (256 מ"ב אינם מספיקים לי) ברצוני לדעת האם באפשרותי לקנות במקום כלשהוא זיכרונות PC2100 DDR SDRAM? אני בספק שכן זכרונות אלה ישנים כבר.. *בכל מקרה, מחשב זה ישמש כמחשב משני לאחר שאקנה מחשב חדש ועדכני, אז אנא אל תציעו לי לקנות מחשב חדש במקום. תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 823 צפיות
-
-
E8400/Q9400 כבר איזה שנה על אותו מחיר...
-
- 2 תגובות
- 823 צפיות
-
-
שלום לכם, הטכנאי התקשר אליי ואמר לי,שיצא חוזר )נדמה לי מAMD או מהיבואן(,שאומר שאסור למרוח משחה טרמית במעבדים,2500 ומעלה המבוססים על ליבת ה Braton. זה מאוד לא נראה לא היגיוני,הוא אמר שבמקרה שהמעבד מתקלקל ושולחים אותו לקבלת אחריות,והם יראו סימנים של משחה טאמית,הם יפסיקו את האחריות. זה ממש לא נראה לי הגיוני,מישהו יודע פרטים נוספים?
-
- 7 תגובות
- 823 צפיות
-
-
אני קצת מתבלבל עם נושא הAMD והזיכרון מטמון. אני רוצה לקנות AMD 64BIT 3200MHZ ובכל מיני מקומות קראתי שיש לו 1 מגה זיכרון מטמון, אבל בחנויות מסוימות אני רואה שמוכרים אותו עם חצי מגה זיכרון מטמון. אשמח להסברים.
-
- 7 תגובות
- 823 צפיות
-
-
המחשב שלי: intel core2quad q9300 2.5ghz gigabyte p35-ds3l ocz pc2 6400 1gbX4 4-4-4 gefore 8800gt הזדקן קצת, היה ממש סוס בזמנו אבל עכשיו קצת צריך בוסט. הוא משמש בעיקר לגלישה ומשחקים. ואני רוצה לתת לו דחיפה קטנה בביצועים בכמה שיותר זול. עפ״י היצרן הלוח תומך עד 1066 והזיכרון שלי כרגע 800. השאלה היא כמה יעלה לשדרג מה4 שיש לי עכשיו ל-8. והאם כדאי להישאר עם 800 או כבר להחליף ל1066. איך נחשב הכרטיס מסך ביחס להיום? האם כרטיס חדש ב500 ש״ח יהיה משמעותית טוב יותר? הוא מריץ לי משחקים יפה סה״כ ובלי לגים גם בfull hd אבל אולי אפשר לראות קצת יותר טוב.. תקציב? אלפייה ככה. מה אומרים? אפשר קישור לזכרון מתאים בבקשה?
-
- 5 תגובות
- 823 צפיות
-
-
לפני כמה ימים קיבלתי את החלקים המשלימים למחשב שלי - R9800Pro , ו OCz PC4000 Gold . התיישבתי להרכיב את המערכת החדשה שלי , שהמפרט הסופי שלה יוצא - AMD 2500+ Barton Epox 8RDA+ OCz PC4000 EL Gold Sapphire R9800 Pro לאחר כשעה של הרכבה , הפעלתי את המחשב , והוא פשוט מסרב לעלות . כל הרכיבים פועלים ( כרטיס מסך , הארד דיסק , הכל ) , אבל שום דבר לא עולה על המסך . השגיאה שמתקבלת על מסך השגיאות של הלוח היא FF , שלפי החוברת אומרת Boot Try . מה אני עושה ?
-
- 6 תגובות
- 823 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני בעיצומו של שידרוג מחשב וכל מה שנשאר לי הוא המעבד, רק רציתי לדעת אם כדאי לי לשדרג ל9900k (מ4770K), או לחכות לדור הבא? האם הדור הבא יתמוך בכלל בסוקט 1511? והאם קירור Antec Kuhler H2O 620 Water Cooler יספיק ל9900K? חייב לציין שזה בשביל גיימינג נטו, פשוט רוצה מעבד שיחזיק עם השנים.
-
- 0 תגובות
- 823 צפיות
-
-
אני עובד עם XP אחרי שכבר הייתי עם ויסטה. ואני צריך לפרמט את המחשב שוב. החלטתי לחזור לויסטה. כרגע יש לי 2 ג'יגה זכרון פנימי 667 ועוד את הזיכרון של הכרטיס מסך (כידוע, מערכת 32 ביט, הגירסא שיש לי, לא יודעת לעבוד עם יותר מ 4 ג'יגה זכרון פנימי) לכן חשבתי להוסיף עוד גיג'ה של זיכרון לפני שאני חוזר לויסטה. האם אני אראה שיפור בעבודה השותפת (את האמת גם ה XP לא תמיד מתמודד עם כל התוכנות שרצות בו זמנית. ואני לא מדבר על עריכת וידאו, אלא פעולות רגילות ביום יום שכמה תוכנות עובדות בו זמנית). שווה להוסיף ?
-
- 7 תגובות
- 823 צפיות
-
-
שלום אני לאחרונה רואה רק פה באתר הזה (כלומר לא בחניות וכאלה) אותיות כמו a b ו c אני לא יודע מה זה אומר למשל intel 2.56 b מה זה ה- b הזה? אני יודע שזה ממש :lamer: מצידי אבל אין לי כוח לחפש או מה אני אמור לחפש פה . תודה
-
- 9 תגובות
- 823 צפיות
-
-
-
יש אפשרות לרכוש את המעבד הזה בכ400ש"ח כולל משלוח איך המעבד מבחינת אוברקלוקינג \ ביצועים במשחקים? איזה מעבד ניתן להשוות אליו באם זה בC@ ובאם בסטוק? בתודה מראש
-
- 5 תגובות
- 823 צפיות
-
-
מי מלוחות ה - 975X הבאים הכי טוב לאוברקלוק ? (א.מבחינת אפשרויות בביוס ב.באס מקסימלי) הלוחות הם: 1) ALBATRON PX975X 2) ABIT AW9D-MAX 3) ASUS P5W DH DELUXE 4) DFI INFINITY 5) FOXCONN 975X7AB 8EKRS2H
-
- 10 תגובות
- 823 צפיות
-
-
היי, שמעתי דעות מגווונות אודות הלוח הנ"ל. מעניין אותי לשמוע מבעלי לוח שכזה - האם כדאי לקנות או לא? ודרך אגב, מה דעתכם על המפרט הבא: AMD Athlon XP 2000+ Tray CPU Gigabyte GA-7VA VIA KT400 Motherboard Samsung DDR 512MB 3200/400Mhz Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD HERCULES FORTISSIMO III 7.1 Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5'' Floppy Drive Lite-On 40x12x48 Bulk CDRW Compucase Mini Tower CI-6825 Front USB 300W תודה, שלומי
-
- 2 תגובות
- 823 צפיות
-
-
מקור הידיעה: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=58656 דף המוצר באתר היצרן: http://www.dfi.com.tw/Product/xx_product_spec_details_r_us.jsp?PRODUCT_ID=3510&CATEGORY_TYPE=MB&SITE=US הערה: זה לא NF4 U אלא NF4 רגיל (לא 4x) עם HT של 2000 מגה הרץ.
-
- 4 תגובות
- 823 צפיות
-
-
ראשית אני מקווה שאני כותב בפורום הנכון. אם לא סליחה מראש. אני עובד עם לוח אם MSI Neo2 - LS וזיכרון של Geil PC3200 Golden Dragon - Dual Channel. הזכרון עובד ב-CAS2. עדכנתי את הביוס לגרסה החדשה ביותר ואני עומד במצב מוזר. לפני עדכון הביוס, כאשר נכנסתי ל-DRAM timing setting - ובחרתי by SPD הזכרון זוהה אוטומטית ב-CAS2 (היתרה (3,3,6) עם Burst Lenght של 4. ב-Voltage לא נגעתי והשארתי על ברירת המחדל של 2.65v. שימו לב לא ניסיתי בכלל לבצע O/C. לאחר העדכון הזכרון מזוהה כ-CAS2.5 - כמובן שניתן לשנות ידנית, אבל לא ברור לי למה הוא לא מזהה את זה לבד. דבר נוסף - לאחר העדכון - וזאת הייתה הסיבה לעדכון - נוספה אפשרות ניצול ה-PAT של ה-i865. האפשרות נקראת כאן Performance Mode. קיימים 4 מצבים -…
-
- 7 תגובות
- 823 צפיות
-
-
שלום, יש לי כושיה אני כרגע עובד על 512X2 DDR בדואל צ'אנל, יש אפשרות שאני יכול לחבר גם את ה512 הקודם שלי שיוסיף לסהכ 1 וחצי ג'יגה זכרון אבל שהוא יעבוד על ערוץ בודד? מה מבחינת תזמונים האם זה אפשרי. אני מבקש עצות לפני שאני עושה משהו טיפשי למחשב הזה : הלוח שלי הוא ABIT דיי ישן, עם NFORCE 2 בזמנו... יש לי 3 סלוטים של ראם, 2 צמודים ועוד אחד לידם בנפרד, אם זה עוזר
-
- 3 תגובות
- 823 צפיות
-